Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , Nima21 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Χαιρομαι που το ακούω και χαιρομαι που συμφωνούν κατα βαση, γιατι οκ μας τα λενε εκεινοι, αλλα οταν περνας αποτυχιες, αναρωτιέσαι  αν στα λενε για να σου χρυσωσουν το χαπι ή αν οντως τα εννοούν! Και ειναι σημαντικο να το τονιζουμε αυτο για τις βαθμολογιες για να το βλεπουμε και να παιρνουμε ολες καποια ελπίδα.. προσωπικα εμενα μου έδωσαν θαρρος αυτα τα λογια... Και φυσικα ψαχνεις και τα γύρω γυρω  παραλληλα να εισαι καλυμμενη!  

Ναι κορίτσι μου αλήθεια αυτό μ είπαν ,το μόνο που μ είπε είναι ότι προτιμάνε των 5 6 ημερών γιατί βλέπουν καλύτερα κάτι δεν θυμάμαι πως το είπε, επίσης μια φίλη μου πέρσι πέτυχε εγκυμοσύνη με 2ββ βλαστοκυστη και 6.5 ενδομητριο ... όλα είναι ίσως το σωστό timing 

• Λουλούδια 1

Οι τελευταίες απο τι παλιές (ήρθε η ωρα!!)

georgia.g

Recommended Posts

Να πας οπωσδηποτε στον αλλο γιατρο...Παντως να ξερεις βρε κουκλα οτι μπορει να αντιμετωπιστει το θεμα. Οσο μπορεις μην αγχωνεσαι...Και μην ξανακουσω οτι δεν θα κανεις αλλο παιδι ...

Παντως καποια στιγμη (περυσι τον Ιουνιο) και εγω ειχα θεμα με το ενδομητριο και με χαπακωσε με τα cyclacur (για 2 κυκλους αν θυμαμαι καλα ,τα επερνα) και μετα εστρωσε το ενδομητριο (αν θυμαμαι καλα ειχα γυρω στο 6 εγω που και αυτο δεν ηταν καλο).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Venus75

2255

• georgia.g

1766

• malme

1577

• εφακη

694

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πας οπωσδηποτε στον αλλο γιατρο...Παντως να ξερεις βρε κουκλα οτι μπορει να αντιμετωπιστει το θεμα. Οσο μπορεις μην αγχωνεσαι...Και μην ξανακουσω οτι δεν θα κανεις αλλο παιδι ...

Παντως καποια στιγμη (περυσι τον Ιουνιο) και εγω ειχα θεμα με το ενδομητριο και με χαπακωσε με τα cyclacur (για 2 κυκλους αν θυμαμαι καλα ,τα επερνα) και μετα εστρωσε το ενδομητριο (αν θυμαμαι καλα ειχα γυρω στο 6 εγω που και αυτο δεν ηταν καλο).

περιμενω να αδιαθετησω και να παω στο καινουργιο γιατρο ελπιζω μονο να υπαρχει κατι που μπορω να κανω!!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

ρε εφακη περιεργο μου φαινεται και μενα...σε παρακολουθουσε ο γιατρος κανατε υπερηχους και δεν εβλεπε το παχος του ενδομητριου??? τι στο καλο το πτυχιο απο που το πηρε?

τι να πω δεν ξερω,και μου ειχε αρεσει πολυ αυτος ο γιατρος,αστα παλι θα τον αλλαξω:(:mad:

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Καλωστες μου.

Καρπουζακι και Ελπιδα εχουμε δουλειες με φουντες σημερα...Το βανιλλακι πρεπει να αποφασισει.

Ελπιδα ειναι φοβερα τα αυτοκολλητα που μας δειχνεις...Κολλανε καλα στον τοιχο? Φουσκωνουν καθολου με την υγρασια?

σκέψου οτι ο τοίχος είναι ψιλοσαγρέ και γενικότερα έχω υγρασία στο σπίτι. Δεν έχουν πάθει απολυτως τίποτα. έμεινα ευχαριστημένη.

επειδη πριν την αποξεση δεν ειχα προβλημα και τωρα εχω τεραστιο προβλημα!!!!!δεν ξερω ακομα αν φτιαχνετε με τα χαπια γιατι ακομα δεν πηγα στον καινουργιο γιατρο,δεν μου ειχε πει ποτε ποσο ηταν το ενδομιτριο ο γιατροσ που μου εκανε την παρακολουθηση,να σου πω μονο οτι την 26 μερα του κυκλου το ενδομητριο ηταν 5

ωραία πράγματα! :rolleyes: τώρα εγώ τί να πώ?

U6Vip2.png

Διαφημίσεις

συμφωνω με το κουνελακι....το πραγμα διορθωνεται με χαπια..θα πας στον αλλο να παρεις και αλλη γνωμη....αυτος που εχεις τωρα σου ειπε για το ενδομητριο???? ετσι ξαφνικα το θυμηθηκε??

211442lg20recj1j.gif

444914kf3lbt8439.jpg 1133346w4u12kvdti.gif

Θα φτιαξει το ενδομητριο με την καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη...Μην αγχωνεσαι καθολου γι αυτο...Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να πας στον γιατρο που ειναι ειδικος.

θα παω μωλης ερθει η τρισκαταρατη που εχει εξαφανιστη παρεπηπτοντος απο την τριτη εχω καφε υγρα και ακομα αφαντη ειναι!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

συμφωνω με το κουνελακι....το πραγμα διορθωνεται με χαπια..θα πας στον αλλο να παρεις και αλλη γνωμη....αυτος που εχεις τωρα σου ειπε για το ενδομητριο???? ετσι ξαφνικα το θυμηθηκε??

οχι δεν ειναι αυτος που μου ειπε εχω μια θεια που ειναι γιατρος με αλλη ιδικοτητα που εχει μηνες που μου λει να παω να μετρησουμε το ενδομητριο να δουμε τι συμβαινει και εγω το αμελουσα ε αυτο το μηνα αποφασησα να παω και επαθα το σοκ μου:shock::shock::shock::shock:

QNUSp3.png

4UmYp3.png

α τοσο καλα....αρα ο τυπος συγνωμη κιολας αλλα δεν εχει ιδεα...αν εχεις τοσο λεπτο ενδομητριο πως στο καλο θα γινει εμφυτευση.....και σε ειχε τοσους μηνες στην παρακολουθηση ωορρηξιας....θα μας τρελανουν μου φαινεται

211442lg20recj1j.gif

α τοσο καλα....αρα ο τυπος συγνωμη κιολας αλλα δεν εχει ιδεα...αν εχεις τοσο λεπτο ενδομητριο πως στο καλο θα γινει εμφυτευση.....και σε ειχε τοσους μηνες στην παρακολουθηση ωορρηξιας....θα μας τρελανουν μου φαινεται

ακριβωσ!!!αδικα εβαζα τοσες ενεσεις!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Διαφημίσεις

τεστ εκανες? πολυ καιρο τα χεις τα καφε.

οχι δεν εκανα τεστ τα καφε τα εχω απο την τριτη αλλα εχτες εκανα υπερηχο και το ενδομητριο ηταν 5 αρα αποκλειετε να ειμαι εγκυος:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Το ενδομήτριο pdf_button.png printButton.png emailButton.png

Οι αλλαγές που προκαλούνται στην ωοθήκη κατά την διάρκεια του κύκλου δεν είναι οι μόνες. Οι ορμόνες που ονομάζονται γοναδοτροπίνες και περιγράφηκαν προηγούμενα επηρεάζουν και το ενδομήτριο. Λέγοντας ενδομήτριο εννοούμε την στιβάδα κυττάρων στο εσωτερικό της μήτρας. Η στιβάδα αυτή ουσιαστικά αρχίζει να αναπτύσσεται στην κοιλότητα της μήτρας σιγά σιγά μετά την ολοκλήρωση της εμμήνου ρύσεως. Ουσιαστικά δηλαδή το ενδομήτριο του προγούμενου κύκλου αντικαθίσταται από το ενδομήτριο του επόμενου. Η ορμόνη FSH η οποία οδηγεί σε παραγωγή οιστρογόνων είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ενδομητρίου. Η οιστραδιόλη είναι η κυρίαρχη ορμόνη στο πρώτο μισό του κύκλου και δρα στην ωοθήκη, στην μήτρα, στο στήθος και σε όποιο όργανο του σώματος υπάρχουν υποδοχείς της. Η πρώτη φάση του κύκλου διάρκεί 14 περίπου ημέρες και ονομάζεται εκκριτική γιατί το ενδομήτριο αυξάνεται σε μέγεθος και πληθυσμό κυττάρων.

ovulation-and-fertility-s7-illustration-unfertalized-egg-leaving-uterus.jpg

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των τριών στιβάδων του ενδομητρίου σε υπερηχογράφημα που γίνεται στην μέση του κύκλου. Αυτή η εικόνα θεωρείται σαν δείγμα καλής ανάπτυξης του ενδομητρίου. Ο ρόλος του ενδομητρίου είναι σημαντικός στην επίτευξη μίας εγκυμοσύνης. Είναι όμως λιγότερο γνωστός. Το πάχος του ενδομητρίου σε χιλιοστά τις ημέρες μετά την ωορρηξία σχετίζεται με:

• αυξημένες πιθανότητες εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου
  • καλή λειτουργία του ορμονικού συστήματος

Ίσως δεν είναι τόσο γνωστό ότι για μία επιτυχή εγκυμοσύνη δεν αρκεί το ωάριο απλά να συναντήσει ένα σπερματοζωάριο, να γονιμοποιηθεί και να πολλαπλασιαστεί. Πρωτεύοντα ρόλο για την σωστή ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου έχει το ενδομήτριο. Το ενδομήτριο κάτω από την επίδραση της ορμόνης προγεστερόνη, γίνεται μαλακότερης υφής και πιο δεκτικό στο να φιλοξενήσει το γονιμοποιημένο ωάριο. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται εμφύτευση του ωαρίου και συμβαίνει μετά την γονιμοποίηση. Το ωάριο, αφού έχει γονιμοποιηθεί και έχει διαιρεθεί σε πολλά κύτταρα πλέον τα οποία αργότερα θα σχηματίσουν το έμβρυο, συνεχίζει να περιπλανιέται στο γεννητικό σύστημα περιμένοντας το κατάλληλο μήνυμα. Το μήνυμα αυτό αφορά την ετοιμότητα του ενδομητρίου να δεχθεί το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει ημέρες. Στο ενδομήτριο δημιουργείται το λεγόμενο παράθυρο εμφύτευσης και έχει να κάνει με την κατάλληλη χρονική στιγμή εμφύτευσης. Όταν το ωάριο λάβει το μήνυμα ότι όλα είναι εντάξει τότε κατευθύνεται στην θέση εμφύτευσης και διαπερνώντας τα κύτταρα του ενδομητρίου εμφυτεύεται σαν σπόρος στο χώμα και αναπτύσσεται. Εάν λοιπόν το ενδομήτριο δεν είναι δεκτικό για εμφύτευση ή είναι πολύ λεπτό λόγω κάποιας ορμονικής δυσλειτουργίας, το ωάριο ακόμα και αν έχει γονιμοποιηθεί δεν θα μπορέσει να εμφυτευτεί και τελικά δεν θα υπάρξει εγκυμοσύνη.

inomiomata5.jpg

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξαρχής γονιμοποίηση του ωαρίου, το ωάριο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και το ενδομήτριο θα αρχίσει και αυτό με την σειρά του να φθείρεται λόγω του ότι το ωχρό σωμάτιο θα μειώνει σταδιακά την παραγωγή προγεστερόνης. Τελικά το ενδομήτριο θα απομακρυνθεί από την μήτρα κατά την περίοδο. Θα παραμείνει στο εσωτερικό της μήτρας μόνο η βασική στιβάδα του από την οποία θα δημιουργηθεί το ενδομήτριο του επόμενου κύκλου.

Αυτά τα γεγονότα που περιγράφηκαν στις προηγούμενες ενότητες με απλά λόγια συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας κάθε μήνα επαναλαμβανόμενα σε όλη την διάρκεια της αναπαραγωγικής της ζωής. Ο σκοπός που επαναλαμβάνονται είναι η επίτευξη μίας εγκυμοσύνης. Πέρα από την απλή περιγραφή γίνεται κατανοητό ότι η υπόθεση εγκυμοσύνη στον άνθρωπο δεν είναι καθόλου εύκολη, επηρεάζεται από πάρα πολούς παράγοντες τόσο σωματικούς όσο και εξωτερικούς. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν χαρακτηρίζεται ένα ζευγάρι σαν υπογόνιμο εάν πρώτα δεν προσπαθήσει από μόνο του τουλάχιστον για 12 μήνες και κατ' άλλους για 2 χρόνια πριν υποβληθεί σε έλεγχο.

αν το διαβασεις προσεκτικα -προς το τελος εξηγει οτι αν δεν γονιμοποιηθει το ωαριο το ενδομητριο αρχιζει και φθινει σιγα σιγα και αοβαλεται με την περιοδο...αρα το 5 που μπορει να εχεις τωρα μπορει πριν 4-5 μερες να ηταν π.χ. 8.

αν το διαβασεις προσεκτικα -προς το τελος εξηγει οτι αν δεν γονιμοποιηθει το ωαριο το ενδομητριο αρχιζει και φθινει σιγα σιγα και αοβαλεται με την περιοδο...αρα το 5 που μπορει να εχεις τωρα μπορει πριν 4-5 μερες να ηταν π.χ. 8.

αυτο ακριβως θα ελεγα κι εγω τωρα που το διαβασα...το παχος του ενδομητριου αν δεν κανω λαθος το μετρανε κατα την οωρρηξια ετσι δεν εειναι??? που ειναι στο μεγαλυτερο παχος του....γιατι οσο παιρνανε οι μερες τοσο θα μικραινει

211442lg20recj1j.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...