Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 38 λεπτά , MK2012 είπε:

Όχι, όχι είμαι σε άλλο κομμάτι πιο νομικό. Αν θες λεπτομερειες σε pm ευχαρίστως !φανταζομαι και εσύ ;!

Ναι παιδιά είχα τρελαθεί με το fragile X. Τουλάχιστον γλύτωσαν από περαιτέρω ταλαιπωρία οι βλαστοκύστες.

Ναι η αλήθεια πως αμοίβεται καλύτερα το επάγγελμα αλλά με ανταλλαγή τη ζωή σου και αρκετά ψυχολογικά 😂🤷🏻‍♀️

Εγώ είμαι άλλο τομέα λογιστική.  Αλλά είναι ο άντρας μου ναυτικός Κ ο γαμπρός μου είναι στον ανεφοδιασμό πλοίων οπότε ξέρω είναι τρομερά κ τα ωράρια Κ η πίεση στον τομέα . 

ΚΑΦΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΩΝ 30ΚΑΙ ΚΑΤΙ!

Recommended Posts

καλημερα κουκλες!!μαεστρια μου συγχαρητηρια με μια σουπερ τελειομηνη και ηρεμη εγκυμοσυνη!!!ολα καλα!!!!

κισα μου τι να πω τα διαβασα τα νεα σου και στο καφε μας υπομονη με τα δοντια που θα παει θα ηρεμησει το παιδι ηδη αρχισε να ηρεμη φτου φτου!!!ελενη μου περαστικα σας και παλι ελπιζω πλεον την πεθερα σου να την εχεις στα μπερεκετια και στα οπα οπα για μην σε γκαντεμιαζει αλλο!!!!σαντυ νομιζω οτι ακουω εμενα οταν σε διαβαζω τοσο παραλληλες ιστοριες και την ιδια σχεδον περιοδο...και εγω εχω θεμα με την καισαρικη μου κ λεω πρωτα ο θεος αν μας τυχει και 2ο παιδακι να το κανω με φτ αν μου κατσει!!!θα δουμε γεροι να ειμαστε ολοι!!!

εμεις ειχαμε παιδιατρο την Δευτερα (κανονικα ειχαμε τριτη αλλα το παιδι μου φανηκε υποτονικο φτερνιζοταν και συνεχεια δεν εφαγε και καλα κανα 2 φορες ) και την πηρα να ερθει νωριτερα τελικα μου ειπε κλινικα οτι δεν φαινεται κατι σοβαρο αλλα να την παρακολουθω για πυρετο και θορυνο στον θωρακα αλλιως το περναμε στο ποδι!!!ειμαστε 5950γρ και 61 ποντους ολα τα αλλα πολυ καλα και φυσιολογικα φτου φτου δοξα το θεο!!!κατα τις δωδεκα σημερα εχουμε και το πρωτο εμβολιο !!! αντε να δουμε ελπιζω ολα να ειναι καλα μετα γιατι μου ειπε για πυρετους μετα κτλ και παλι αγχωθηκα!!!! εεεεεεεε ρε τι τραβαμε και εμεις η μανες χαχαχαχαχχα τωρα καταλαβαινω την δικη μου χεχεχε

xpcZp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

1582

• eleni2008

1560

• koufetaki

1120

• manoutita

927

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα!!!!!

Ελενη περαστικα και κανε και κανα ευχελαιο για το κακο το ματι της πεθερας!!!!

Μπουκι τι επαθε η μπουμπου;;;; Ελπιζω να περασει ανωδυνα το εμβολιο!!!!

Ισως μου κατσε τοσο στραβα η καισαρικη γιατι πηγαινα φυσιολογικα, εφτασα να χω τις πιο δυνατες συσπασεις, ανοιξα απο κατω εφαγα τα χερια και στο τελος τα μαχαιρια χιχιχι..... Πιστευω θα ειχα ευκολο τοκετο, ο γιατρος επαθε πλακα,μου λεει σε καποια φαση δε το πιστευω αλλα κανεις τις πιο δυνατες συσπασεις που αλλες δαγκωνουν τα σιδερα και συ καθεσαι και κουβεντιαζεις....αμα δε γυρνουσε ο μικρος θα σ΄ εβαζα να γεννησεις χωρις επισκληριδιο!!!!!

Καλημέρα ομορφες!

ωραια τωρα μπορω να σου ευχηθω και επισημος με το καλοοοοοοοοοοοοοοο ενα γεροοοοοο και δυνατο μπεμπεκιιιιιιι

632640zx6vm25i6x.jpg

Καλέ, που τις βρίσκεις τοσο τέλειες φωτο;

Πως τα πάτε κουφετάκι μου;

Τεσπα, ξεκινήσαμε μάσκα, αερολίν μόνο για αρχή και αν σε δύο τρεις μέρες δεν ακούγεται καλύτερα και flixotide... Με άγχωσε λίγο η διαδικασία, δεν ξέρω καν αν το έκανα σωστά! Και φυσικά ο μικρός ούρλιαζε...

Επειδή εμείς έχουμε εντρυφισει στις μάσκες φέτος,ακου πως πρέπει να γίνεται.

Κατ'αρχήν θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το πάρει σαν παιχνίδι.

Μετά τοποθετείς την μάσκα στο παιδί, ανοίγει το στόμα, καλό είναι το κεφαλάκι του να είναι προς τα πάνω σχηματίζοντας μια γωνία 30-40 μοιρες και πατάς το εισπνεόμενο. Μετράς μέχρι το 15 για να μπορέσει να πάρεει αρκετές αναπνοές το παιδί, και επαναλαμβάνεις όσες φορές σου έχει πει ο γιατρος!

Σήμερα βαριέμαι απίστευτα!

Θέλω βόλτα και καφεεεεεεε!!!!!!!!

line_flow1_beg_girl_time_1217304000_text_c720ecf0eff5ecf0dff4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

4Suap3.png

line_flow1_beg_girl_time_1217304000_text_c720ecf0eff5ecf0dff4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

Sandy γυρνούσε την ώρα του τοκετού ο μικρός;

Βασικα μετα απο μια πολυυυυυυ δτνατη συσπαση, ανεβασε πολλους παλμους, τραβηχτηκε ψηλα και γυρισε ανασκελα ε και κει ηρθε και τεντωσε και κολλησε ετσι , αφου νομιζα θα μου βγει απο το στομα....παντως και η μαια επαθε πλακα με το ποσο ζωηρος ηταν, αφου χανοταν οι παλμοι απο τον καρδιοτοκογραφο και η κοιλια μου πηγαινε δεξια αριστερα ....κωλοχτυπιοταν το παιδι μου.....μαλλον δεν ηθελε να βγει.....

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσι ελενι μου περαστηκα αντε να ναι το τελυταιο αυτο πια.το ευχελαιο να καμεις.ελενι08 τις φωτο τις βρισκω απο δω http://www.glitter-graphics.com/graphics/557872 194904olsgis3xqe.gif

maesrtia μου ο καιρος ειναι αρκετος για να σκεφτεις το ενδεχομενο το vbac και ειναι κριμα πραγματικα αν μες στα πλαισια του ασφαλους χασεις αυτη την εμπειρια μονο απο φοβο!!!αν θες αργοτερα να το συζηταμε εδω ειμαι να το ξες.δες και αυτο αν θες.http://yogamamagr.blogspot.com/search/label/VBAC http://yogamamagr.blogspot.com/2011/01/vbaca.html ειναι ποιο απλα τα πραγματα αν εχουμε ανθρωπους σωστους διπλα μας που ξερουν τι κανουν και εμπειστευτουμε το σωμα μας αν μου λεγες οτι δεν περασε ενας χρονος θα σου λεγα μην το σκεφτεσε καν ομως 2 χρονια ειναι κλ.σαν προηποθεση.κοριτσακια υπολοιπα την καλημερα μου και φιλακια πολλα πολλα

921477wc2fyvv2y2.gif

Καλημερα!!!!!

Ελενη περαστικα και κανε και κανα ευχελαιο για το κακο το ματι της πεθερας!!!!

Μπουκι τι επαθε η μπουμπου;;;; Ελπιζω να περασει ανωδυνα το εμβολιο!!!!

Ισως μου κατσε τοσο στραβα η καισαρικη γιατι πηγαινα φυσιολογικα, εφτασα να χω τις πιο δυνατες συσπασεις, ανοιξα απο κατω εφαγα τα χερια και στο τελος τα μαχαιρια χιχιχι..... Πιστευω θα ειχα ευκολο τοκετο, ο γιατρος επαθε πλακα,μου λεει σε καποια φαση δε το πιστευω αλλα κανεις τις πιο δυνατες συσπασεις που αλλες δαγκωνουν τα σιδερα και συ καθεσαι και κουβεντιαζεις....αμα δε γυρνουσε ο μικρος θα σ΄ εβαζα να γεννησεις χωρις επισκληριδιο!!!!!

σαντυ μου με τρομαζει η περιπτωση μας χαχαχα και εγω σχεδον μια απο τα ιδια για φυσιολογικο μπηκα μετα απο 19 ωρες συσπασεων δυνατων χωρις επισκληριδιο και ο γιατρος επαθε σοκ που χασκογελουσα με τον αντρα μου μαλιστα μου ειπε αλλες θα ζητουσαν εδω και 10 ωρες ενεση τι να πω..τελικα η μικρη γυρισε και μπλεχτηκε με τον λωρο δεν κατεβαινε αλλα αντιθετως ανεβαινε πιο ψηλα τα νερα ειχαν σπασει και μπηκα για καισαρικη δυστυχως..μετα ειδαμε οτι ειχε τυλιχθει 2 φορες γυρω απο τον λαιμο μαζι με το χερακι της .....

xpcZp2.png

μολις γυρισαμε απο το εμβολιο προς το παρον λιγη γκρινια εχουμε ελπιζω να μην ανεβασει πολυ πυρετο...θα δειξει!! σφιχτηκε η καρδια μου παντως οταν της το εκαναν μαλιστα καναμε και στα δυο μπουτια και ηταν διπλο το κλαμα της καημενης!!!!

xpcZp2.png

σαντυ μου με τρομαζει η περιπτωση μας χαχαχα και εγω σχεδον μια απο τα ιδια για φυσιολογικο μπηκα μετα απο 19 ωρες συσπασεων δυνατων χωρις επισκληριδιο και ο γιατρος επαθε σοκ που χασκογελουσα με τον αντρα μου μαλιστα μου ειπε αλλες θα ζητουσαν εδω και 10 ωρες ενεση τι να πω..τελικα η μικρη γυρισε και μπλεχτηκε με τον λωρο δεν κατεβαινε αλλα αντιθετως ανεβαινε πιο ψηλα τα νερα ειχαν σπασει και μπηκα για καισαρικη δυστυχως..μετα ειδαμε οτι ειχε τυλιχθει 2 φορες γυρω απο τον λαιμο μαζι με το χερακι της .....
Αχ ανταρτες τα μωρακια μας απο τη κοιλια ακομα αντιδραση χιχιχι!!!

Και γω γι΄ αυτο λεω να προσπαθησω φτ στο δευτερο, ουτως η αλλως δε προβλεπεται καμια προσπαθεια για τα επομενα 3χρονια μιας και ηδη πολυ ζοριζομαστε οικονομικα.....

Αχ τσιμπησανε τα μπουτακια της μπουμπους σου...ελπιζω να περασει ανωδυνα η μερα, εμεις αυριο τσιμπι τσιμπι!

Αχ ανταρτες τα μωρακια μας απο τη κοιλια ακομα αντιδραση χιχιχι!!!

Και γω γι΄ αυτο λεω να προσπαθησω φτ στο δευτερο, ουτως η αλλως δε προβλεπεται καμια προσπαθεια για τα επομενα 3χρονια μιας και ηδη πολυ ζοριζομαστε οικονομικα.....

Αχ τσιμπησανε τα μπουτακια της μπουμπους σου...ελπιζω να περασει ανωδυνα η μερα, εμεις αυριο τσιμπι τσιμπι!

σε καταλαβαινω κ για μας ζορικα ειναι...δεν πειραζει ξερουν αυτα αν κ ποτε να ερθουν...τα μπουτακια μας τα τσιμπησαν και γκρινιαζουμε σημερα ολημερα σχεδον...πυρετο προς το παρον γιοκ οποτε δεν δινω αντιπυρετικο τουλαχιστον για τν ωρα....αντε με το καλο και εσεις αυριο ανωδυνα και απυρετα!!!;););););););)

xpcZp2.png

Διαφημίσεις

Χέι γκέρλς! Ευχαριστώ για τα περαστικά (ΞΑΝΑ!!!), μακάρι να τελειώνουμε!

Ελενάκι, ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σήμερα, φίλες μου είπαν ότι πρέπει να πάρει το παιδί 10 ανάσες ενώ έχει την μάσκα κι έτσι ανάσες μετρούσα πριν που το κάναμε! Το ζόρι ήταν το μεσημέρι, η μαμά μου να δείτε άγχος και επιστρέτευσα ένα σωρό κόσμο για να κάνει ο μαλλιάς δύο εισπνοές! Εκείνες πάντως το έκαναν σωστά, μέτρησαν ανάσες του παιδιού! Πάντως, απόψε είναι πολύ καλύτερα, δεν ακούγεταιόπως ακουγόταν το πρωί... Μάλλον θα γλυτώσουμε το flixotide (ήμουν αποφασισμένη να το ξεκινήσουμε απόψε αν ακουγοταν οπως χτες)...

Λοιπόν, όσον αφορά το vbac... Αν είχα γεννήσει με καισαρική, όπως το σκέφτομαι τώρα, δεν θα προσπαθούσα να γεννήσω το δεύτερο φυσιολογικά. Θεωρώ ότι γενικότερα στην Ελλάδα η καισαρική βολεύει (τους πάντες) και τις περισσότερες φορές γίνεται χωρίς να υπάρχει λόγος, όμως, δεν θα διακινδύνευα ούτε μία στο εκατομμύριο να πάει κάτι στραβά την τελευταία ώρα... Αρκετό άγχος έχει μια εγκυμοσύνη, γιατί αφού έχω φτάσει στο τέλος της να έχω κι αυτό να αντιμετωπίσω?

Κορίτσια, χαλαρώστε, το ζήτημα είναι να γεννιούνται γερά παιδιά και μόνο αυτό! Κι επαναλαμβάνω, ο φυσιολογικός τοκετός (πόσο φυσιολογικός μπορεί να είναι με την επισκληρίδιο είναι άλλο κεφάλαιο) δεν σε κάνει περισσότερο μάνα!

Νυστάζω κοπελιές, ΝΥΣΤΑΖΩ! Αλλά πάλι μετά τις 12 θα πάω για ύπνο, είμαι σίγουρη!

Καλό ξημέρωμα δόου!!!!

σε καταλαβαινω κ για μας ζορικα ειναι...δεν πειραζει ξερουν αυτα αν κ ποτε να ερθουν...τα μπουτακια μας τα τσιμπησαν και γκρινιαζουμε σημερα ολημερα σχεδον...πυρετο προς το παρον γιοκ οποτε δεν δινω αντιπυρετικο τουλαχιστον για τν ωρα....αντε με το καλο και εσεις αυριο ανωδυνα και απυρετα!!!;););););););)

Μια χαρα η μπουμπου, δε θα κανει πυρετο, αμα ηταν δε θα ειχε κανει μεχρι τωρα;;;

Ελενη σιγουρα μανα δε σε κανει ο τροπος που γεννας, ουτε καν το οτι γεννας ενα παιδι...στη πορεια αποδικνυεις οτι εισαι μανα....απλα εγω γενικοτερα εχω ενα θεμα αναρρωσης απο χειρουργια... Μεχρι και αμυγδαλες που εβγαλα εκανα 2μηνες να φαω κατι,εκτος απο πουρε και παγωτο χιχιχι. Παντως αν δεν ειναι καταλληλες ολες οι προυποθεσεις φυσικα και δε θα το ρισκαρω!

μπήκα μόνο για να ευχηθώ!

ΜΑΕΣΤΡΙΑΚΙ;;;;; ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ !!!ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ...ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟ ΜΠΕΜΠΆΚΙ, Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ....ΑΝΤΕ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΟΝΥΦΗ!

ΧΑΧΑΧΧΑ...ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ

στις υπόλοιπες..φιλάκια ματς μουτς!

Παστάκια ενωμένα, ποτέ νικημένα

lE4Jp3.png

p2Jtp3.png?8Se464zK

Παιδί μου, ζωή μου, ψυχή μου.....

Σήμερα βαριέμαι απίστευτα!

Θέλω βόλτα και καφεεεεεεε!!!!!!!!

Eγώ αυτό έκανα σήμερα. :D Ωραία ήταν!

maesrtia μου ο καιρος ειναι αρκετος για να σκεφτεις το ενδεχομενο το vbac και ειναι κριμα πραγματικα αν μες στα πλαισια του ασφαλους χασεις αυτη την εμπειρια μονο απο φοβο!!!

Δεν είναι φόβος κορίτσι, είναι η δική μου λογική, που μου λέει κάνε μια υπομονή και τελείωνε. Δεν έχω καμία διάθεση για πειράματα, ούτε καημό να κάνω και φυσιολογικά παιδί, αφού δεν έκατσε στην πρώτη γέννα, δυστυχώς. Γερά να 'ναι κι αυτά κι εγώ και ούτε που με νοιάζει. :D

Σήμερα πήγα για καφέ με αδελφούλες και μάδερ που ήρθε απ' το χωριό και μετά πήρα κι ένα καινούριο κινητό, που κόντευε να μην ανοίγει το παλιό και βαριόμουν να κοιτάξω για άλλο, τέτοιο χάλι είχε.

Και φυσικά, όλο το βράδυ έπαιζα με το κινητό. Πέρνα τραγούδια, κατέβαζε προγράμματα, βάζε ringtone, η χαρά του παιδιού! :mrgreen:

Ωραία ήταν, αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ αντοχές έχω ρε παιδάκι μου πλέον, πτώμα έγινα!

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

εγω δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω τπτ πανω σε αυτο το τοσο προσωπικο θεμα,απλα ενα τελυταιο θα σου πω γτ το γνωριζω και μονο.πειρσσοτερο κυνδινο εχεις αν προβεις σε ενα ακομη τοκετο με κτ απο οτι αν γεννησεις φσ.και δεν το λεω εγω αλλα τα στοιχεια.http://www.eutokia.gr/vbac

και ενα καλο αρθρο που εγραψε παλαιοτερα ενα μελλος στο αλλο

Το 1916, ο Cragin χρησιμοποίησε την έκφραση « Μια φορά Καισαρική, για πάντα Καισαρική» (Once a cesarean, always a cesarean) προκειμένου να αναφερθεί στους κινδύνους της καισαρικής τομής σαν χειρουργείο και να πείσει ώστε να αποφεύγονται οι Καισαρικές τομές, με στόχο την μείωση κινδύνων από μελλοντικά χειρουργεία. Το 1960, η επανάληψη Καισαρικής τομής όταν έχει προηγηθεί ήδη Καισαρική τομή, έγινε η αποδεκτή πρακτική στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και η εξέλιξη στον τομέα της αναισθησιολογίας έδωσε ώθηση στο ποσοστό των διενεργούμενων καισαρικών τομών, των οποίων το ποσοστό από 5% που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1970, εκτινάχθηκε στο 27% το 1988.

Αυτή η ραγδαία αύξηση συνοδεύτηκε από αύξηση της μητρικής θνησιμότητας, από επιμήκυνση του χρόνου νοσηλείας και από ανύψωση του κόστους νοσηλείας. Συνέπειες οι οποίες οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια εθνική προσπάθεια μείωσης των ποσοστών καισαρικών τομών την δεκαετία του 1980. Οι καισαρικές που πραγματοποιούνταν λόγω προηγηθείσης καισαρικής, αποτελούσαν το 1/3 του συνόλου των επεμβάσεων, και η διενέργεια φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική τομή διαφάνηκε σαν στρατηγική μείωσης του ποσοστού των καισαρικών.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλές μελέτες για την ασφάλεια και τα οφέλη του κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή διενεργήθηκαν.

Αφορά όμως την Ελλάδα το θέμα των αυξημένων ποσοστών Καισαρικών τομών; Με ποσοστό περίπου 31% επί των γεννήσεων, κατέχουμε την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Και στην Ελλάδα, λοιπόν, αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί εάν η προηγηθείσα καισαρική τομή σταματούσε να αποτελεί απόλυτη ένδειξη για την καισαρική τομή.

Σε έρευνες, κατά την ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, το ποσοστό επιτυχίας ενός κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή κυμαίνεται από 60% έως 90%.

Η γνώση των παραγόντων που συνδέονται με αυξημένα ποσοστά επιτυχίας μας βοηθά να προβλέψουμε ποιες γυναίκες αξίζει και μπορούν να μπουν σε αυτή την διαδικασία.

Το μικρό ύψος, το αυξημένο βάρος καθώς και η μεγάλη ηλικία της μητέρας συνδέονται με αυξημένα ποσοστά αποτυχίας. Βάρος νεογνού μεγαλύτερο από τέσσερα κιλά, μειώνει επίσης τις πιθανότητες επιτυχίας. Η παρουσία φυσιολογικού τοκετού ή κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή στο μαιευτικό ιστορικό της γυναίκας, ενισχύουν σημαντικά τις πιθανότητες, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 89% και 93% αντίστοιχα.

Η διαστολή του τραχήλου πάνω από πέντε εκατοστά σε προηγούμενο τοκετό που εξελίχθηκε σε καισαρική τομή, αποτελεί επίσης θετικό προγνωστικό στοιχείο.

Γυναίκες στις οποίες το μεσοδιάστημα μεταξύ των κυήσεων ήταν μεγαλύτερο από 18 μήνες, δηλαδή η καισαρική τομή είχε γίνει πριν από 18 μήνες και πλέον, έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ιδιαίτερη σημασίας έχουν, τέλος, οι λόγοι που οδήγησαν σε καισαρική τομή την προηγούμενη φορά. Στην περίπτωση κεφαλοπυελικής δυσαναλογίας, δυστοκίας και μη εξέλιξης του τοκετού, τα ποσοστά επιτυχίας είναι πιο χαμηλά.

Η ρήξη της μήτρας αποτελεί την σπουδαιότερη από την άποψη των συνεπειών, επιπλοκή ενός κολπικού τοκετού μετά από καισαρική.

Η αναφερόμενη πιθανότητα ρήξης της μήτρας σε διάφορες μελέτες κυμαίνεται από 0,2% έως 1,5%. Οι συνέπειές της περιλαμβάνουν τον θάνατο ή τις νευρολογικές βλάβες του νεογνού σε ποσοστό 30% των περιπτώσεων, την ολική υστερεκτομή, την αιμορραγία, τον τραυματισμό άλλων οργάνων όπως η ουροδόχος κύστη, και τον θάνατο της γυναίκας σε ποσοστό 1-2% των περιπτώσεων.

Γυναίκες με δύο καισαρικές τομές στο ιστορικό τους, έχουν τρεις με πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ρήξης μήτρας.

Η πρώτη, ίσως, ένδειξη ρήξης μήτρας είναι η εμβρυϊκή δυσχέρεια η οποία αποτυπώνεται στο παθολογικό καρδιοτοκογράφημα. Άλλα σημεία είναι η μεγάλη διακολπική αιμορραγία, η ξαφνική μεταβολή στα ζωτικά σημεία και στο επίπεδο συνείδησης της γυναίκας και ο έντονος πόνος στην περιοχή της παλαιάς τομής.

Αυξημένο κίνδυνο ρήξης μήτρας αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με ιστορικό προηγηθείσης κλασικής κάθετης καισαρικής τομής. Σε γυναίκες που έχουν κάνει περισσότερες από μία καισαρικές το ποσοστό ρήξης μήτρας ανέρχεται στο 3,7%.

Επίσης, ινομυωματεκτομή και πλαστικές εγχειρήσεις του τοιχώματος της μήτρας, αυξάνουν τον κίνδυνο ρήξης.

Η εκτεταμένη χορήγηση οξυτοκίνης σε γυναίκες που προετοιμάζονται για κολπικό τοκετό μετά από καισαρική αυξάνει τον κίνδυνο, και σε έρευνες το ποσοστό ρήξης μήτρας ανέρχεται στο 2,3% έως 2,7% των περιπτώσεων. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της χρήσης προσταγλανδινών.

Γυναίκες με ιστορικό καισαρικής τομής απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση και μαιευτική φροντίδα, τόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τον τοκετό.

Η επιλογή σχετικά με τον τρόπο τερματισμού της εγκυμοσύνης ανήκει τόσο στην ομάδα υγείας όσο και στην ίδια την γυναίκα, η οποία πρέπει να είναι ενημερωμένη τόσο για τις διαφορετικές επιλογές που της δίδονται όσο και για τους κινδύνους και τις συνέπειες των επιλογών που κάνει.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, πληροφορίες από το ιστορικό της γυναίκας, όπως και τα δεδομένα της νέας κύησης, πρέπει να συγκεντρώνονται και να αξιολογούνται. Η καταγραφή των παραγόντων που μπορεί να καθορίσουν την επιτυχία ενός κολπικού τοκετού μετά από καισαρική, όπως και των παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη μήτρας βοηθά τόσο στην λήψη αποφάσεων όσο και στην ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι παραπάνω παράγοντες επαναξιολογούνται και την στιγμή της εισαγωγής της γυναίκας στο νοσοκομείο για τον τοκετό της.

Το Αμερικάνικο κολέγιο γυναικολόγων και Μαιευτήρων, τέλος, περιέλαβε στις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε το 1999, οδηγία σύμφωνα με την οποία, ομάδα με χειρουργούς, αναισθησιολόγους και νεογνολόγους, όπως και αίθουσα χειρουργείου, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα κάθε φορά που διενεργείται κολπικός τοκετός σε γυναίκα με ιστορικό καισαρικής τομής.

Η διενέργεια κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή είναι εφικτή και η χώρα μας έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι της μαιευτικής φροντίδος.

Τα ποσοστά επιτυχημένων τέτοιων τοκετών σε άλλες χώρες πρέπει να μας ενθαρρύνουν και η γνώση των πραγματικών διαστάσεων των κινδύνων, όπως αυτή προσφέρεται από τις έρευνες, οφείλει να αποτελέσει οδηγό μας.

Μπορούμε να επενδύσουμε στον κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή, έχοντας στο μυαλό μας πως η εναλλακτική μιας δεύτερης καισαρικής τομής δεν εκμηδενίζει τους κινδύνους.

και μετα απο αυτο δεν θα σου πω ξανα τπτ με το καλο μονο θα σου πω να ερθει και γερο και εσυ να εισαι μια χαζομανουλα που θα το καμαρωνεις οπως και ολες τα παιδακια μας μωρο μου

921477wc2fyvv2y2.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...