Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 21 λεπτά , Alex@ είπε:

Καλησπέρα σε όλες!!!

Γυρίσαμε από τη Β επιπέδου η οποία πήγε πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε πως και τα 2 μωρά είναι όπως πρέπει, έλεγξε όλα τα όργανα τους, τα άκρα τους, το πρόσωπο τους, τον εγκέφαλο, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι. Μεγαλώνουν το ίδιο που είναι και αυτό καλό! Είδε και τον πλακούντα, όπως κατάλαβα είδε τη ροή του αίματος 

Αχ τι ωραία νέα!Μπράβο όλα καλά!Το φύλο πότε το βλέπουν;❤️❤️🩷

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Και εγώ μωρέ τα ίδια σκέφτομαι , ότι δηλαδή με την γιαγιά και τον παππού μια χαρά περνάει , ούτως η άλλως κανένα παιδί δεν έπαθε τίποτα από την υπερβολική αγάπη , τουλάχιστον απο του χρόνου θα είναι πιο έτοιμος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα!

Πριν λίγο έμαθα ενα δυσάρεστο νέο για μια κοπέλα απο το χωριό, συγγενής του άντρα μου. Απέβαλε για άλλη μια φορά στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης:-(, είναι 40 χρονών και κάνουν προσπάθειες με τον άντρα της απο τα 20 τους που παντρευτηκαν. Δεν ξέρω λεπτομέρειες δεν ανοίγονται και πολύ σ'αυτό το θέμα και δεν μπορώ να τους ρωτήσω. Ουφ χάλια είμαι....το θέλαν τόσο πολύ, τόσα χρόνια.... Εκαναν όνειρα οι άντρες μας οτι θα πηγαίνανε βολτα με τα καροτσάκια στο μπαράκι του χωριού:-(. Είμαι πολύ χάλια.....

Οσο για το σχολείο που αγχωνεστε μη τρελενεστε.... Αν το παιδάκι δεν περνάει καλά θα το καταλάβεται απο την συμπεριφορά του. Εγω δεν είχα την πολυτέλεια της επιλογής και έτσι αναγκαστηκα πήγε στο σχολείο. Βέβαια Δόξα Τον Θεό συνήθησε γρήγορα και οι αλλαγες που είδα πάνω του ήταν προς το καλύτερο. Σταθηκαμε τυχεροι και πέσαμε σε δασκάλες που όχι μόνο προσέχουν τα παιδιά αλλά τα μαθαίνουν και ένα σωρό πράγματα. Κάθε πρωί τραβάει την τσάντα του για να τον ετοιμάσω για το σχολείο και μόλις φτάνουμε στο κτίριο πάει τρέχοντας, αγκαλιάζει και φιλάει την δασκαλα που θα τον παραλάβει το πρωί, με χαιρετάει και φιλάει όλο χαρά. Και το μεσημέρι τα ίδια! Αν έβλεπα οτι κάτι πήγαινε στραβά θα τον σταματούσα αμέσως, είχα σκεφτεί μέχρι και στο χωριό να τον στείλω (στην έσχατη περίπτωση) που είναι και 6 ώρες μακρια.

Χάρηκα για τον Χρηστάκη που είναι καλά! Μπράβο! Ετσι να έχουμε μόνο ευχαριστα!

λαζαρένια μου απο Θεσ/νίκη θα έρθει κάποιος να σας πάρει? Αν ναι θα είναι πολύ απλά τα πράγματα και μη το συζητάς καθόλου. Είναι κρίμα να είστε όλη τη Μεγαλοβδομάδα μόνες εκεί. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δεις τους δικούς σου.

sardelaki μου με το καλό να έρθουν και να χαλαρώσεις λιγάκι!

Πετρούλα μου μη ξεχνάς οτι είσαι έγκυος...Πρόσεχε.

Μαράκι μου τα είπαμε εμείς, όλα θα πάνε καλά! Να σκέφτεσαι θετικά και ότι θελήσεις πάρε τηλ.

Κωνκωνάκι , θεωρώ πως το θέμα του σταθμού είναι καθαρά θέμα τύχης , δηλαδή σε τι δασκάλες θα πέσεις. Όπως και στο δημοτικό που τυχαίνει να διδάσκει σωστή δασκάλα που καθοδηγεί τα παιδιά και τα μαθαίνει αυτά που πρέπει να μάθουν και υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που μπορεί να τύχει στα παιδιά δασκάλα/ος που θα τους θέσει τις χειρότερες βάσεις. Δηλαδή αυτό που κάνει δεν το αγαπάει καθόλου και το βλέπει πιο επαγγελματικά. Έτσι θεωρώ πως είναι και με τον παιδικό σταθμό, σε σένα όντως έτυχαν σωστοί άνθρωποι και το βλέπεις αυτό πάνω απ’όλα στο παιδί σου.

Είναι καθαρά θέμα τύχης, εγώ απλά ίσως να βρίσκω δικαιολογίες για να το καθυστερήσω όχι τόσο για το ότι περνάει καλά και με τις γιαγιάδες και παππούδες αλλά γιατί φοβάμαι τις ιώσεις και θεωρώ ότι όσο πιο αργά αρρωσταίνει το παιδί , τόσο πιο καλύτερα αναπτυγμένο είναι το ανοσοποιητικό του και τα περνάει κάπως πιο ελαφριά.

Όσο για τη φίλη σου λυπάμαι πολύ και το καταλαβαίνω , κάτι αντίστοιχο περνάω και εγώ με τη δική μου κολλητή που δυστυχώς ακομα δεν έχω νέα της και η αναμονή αυτή είναι ότι χειρότερο.

Το μόνο που εύχομαι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μακάρι σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν παιδάκια να τους έρχονται και να ταλαιπωρούνται όσο το δυνατόν λιγότερο.

ρε κοριτσια με παρεξηγησατε με αυτο που ειπα.

κι επειδη δεν θελω να τα αφηνω ετσι θα σας εξηγησω αναλυτικα τι εννοω εκτος που αυτο που εγραψα ειχε δοση χιουμορ.

μαλλον επρεπε να βαλω:lol::lol::lol:

λοιπον πιστευω (για μενα λεω παντα) οτι το νομισμα παντα εχει δυο οψεις!

σαφως και το παιδι πρεπει να μεγαλωνει με τους γονεις ,δεν χωραει συζητηση ,ουτε με τις γιαγιαδες καν λενε οι ψυχολογοι αλλα πολλες φορες αυτο δεν ειναι εφικτο.

πρωτο θεμα ειναι αυτο.

οι γονεις εργαζονται οποτε δυο λυσεις υπαρχουν.

το παιδι παει παιδικο ή το κρατανε οι γιαγιαδες.αυτο το ξερουμε ολες.

δευτερο θεμα στην δικη μου περιπτωση που δεν εργαζομαι κι εχω την πολυτελεια να μεγαλωνω εγω το παιδι μου.αλλα στα σχεδια μου τα μελλοντικα θα εργαστω οποτε αναγκαστικα θα παει παιδικο και θεωρω οτι θα περναει υπεροχα.θα μαθαινει πραγματα και θα διασκεδαζει.

στο σεμιναριο που κανω μας ειπε η ψυχολογος:

το παιδι απο 8 εως 18 μηνων εχει το αγχος του αποχωρισμου(βαρια μεχρι τα δυο).αλλα παιδια το παθαινουν εντονα αλλα οχι.η κορη μου το ειχε εντονα κι ας ημασταν 24ωρες το 24ωρο.

κοντα στα δυο αρχιζει σιγα σιγα η αποκολληση και στα 2μιση πρεπει να τα αφησουμε να γινουν αυτονομα,διοτι αν δεν τα αφησουμε θα γινουν εξαρτημενα και οχι μονο απο τους γονεις τους αλλα μπορει να εχουν εξαρτηση απο εναν ανθρωπο,πραγμα,αντικειμενο μεχρι και ουσιες οταν μεγαλωσουν.ολα αυτα ξεκινανε στην παιδικη ηλικια!

και επειδη εγω νιωθω οτι θελει να αυτονομηθει αλλα το θελω κι εγω παρα πολυ σκεφτομαι αν την παω απο σεπτεμβρη πρωτα ο θεος.προς θεου δεν το κανω για να την ξεφορτωθω!!!

ολα αυτα τα λεω τωρα εκ του ασφαλους γιατι στην πραξη δεν τα εχω δει.αν δω οτι ζοριζεται και δεν θελει φυσικα και δεν θα την παω.δεν ειμαι αναισθητη.αλλα θελω να μας πουνε την γνωμη τους τα υπολοιπα κοριτσια που πανε σε παιδικο τα ζουζουνακια τους οπως μας την ειπε και η κωνκων.

1654096yn4fep17z7.gif

LAzarenia , δεν θελω να επεμβω αλλα τη γνωμη μου θα την πω γιατι θα σκασω.

Θεωρω φυσικο να ζοριζεται λιγο ο καλος σου αλλα δλδ τι? ειναι πιο λογικο να μείνετε μονες με τη μικρή? Μήπως να το συζητούσες λίγο καλύτερα??????

ΚΑι οταν θελεις να ξεσπασεις μη μασας. Σου εχω πει κατι νομιζω???

εχεις δικιο.θελει να παμε(οχι απολυτα να πω την αληθεια) αλλα η διαφωνια μας ειναι αλλου.πως θα παμε ???

και οταν με ζοριζει εγω ξενερωνω μετα.

ΜΕ ΠΗΡΕ Η ιΩΑΝΝΑ!!!

ολα καλα με τον Χρηστακο παει τελεια το ζουοζουνι και θα αρχισει να φοραει και κανα ρουχαλακι!!Θα μας τα πει και η ιδια!

Αχ πολυ χαρηκα!!!

χαρηκα παρα πολυ τωρα!επιτελους.ολα καλα θα πανε !!!

άχ πολύ χάρηκα για τον Χρηστάκο πραγματικά.

Λαζαρένια μου ό,τι αφορά τα μικράκια μας είμαι κι εγώ απόλυτα σίγουρη πως μας θέλουν κοντά τους. Είμαστε γονείς τους και φυσικά κοντά μας νιώθουνε ασφάλεια, την οποία δεν νομίζω να την νιώθουνε περισσότερο στον παιδικό. Δεν νομίζω ότι σε ένα τρυφερό πλασματάκι σαν τα μωράκια μας να περνάει από το μυαλό ότι και καλά δεν μας θέλουν πάνω από το κεφάλι τους όλη μέρα. Η ασφάλεια που τους παρέχει η μαμά κι ο μπαμπάς δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στον κόσμο.

Όσο για τον παιδικό κι εγώ δεν έχω ακόμη σκοπό να τον πάω...εφόσον είμαι στο σπίτι τα πρωινά μια χαρά. Δεν υπάρχει λόγος να πάει παιδικό το παιδί, αυτή είναι η άποψή μου!

σιγουρα δεν το συζητω σαρδελινα μου.τα εξηγησα και πιο πανω.αλλα ασφαλεια και αγαπη παντα θα την εχουν κι αυτο ειναι στο χερι το δικο μας πως την μεταδιδουμε!!

κικο με συγκινηες βρε με το κλαμα της βουρτση.ετσι κανω κι εγω!!!

α και ξεχασα να σου πω πως σε καποια φαση πιστεψα οντως οτι εισαι εγκυος!!!:lol::lol::lol:

κωνκων απο θεσσ\κη θελω εγω αλλα υπαρχει θεμα με αγροτες και ειναι κλειστα τα τεμπη οποτε δεν μπορουν να ερθουν να μας παρουν.σκεφτηκα να παρω προαστιακο .στονε και βικυ το αεροδρομιο ειναι πολυ μακρυα απο τον οσε?

1654096yn4fep17z7.gif

Διαφημίσεις

κωνκων πολυ λυπηθηκα για την φιλη σου.ειναι αδικο αυτο να ταλαιπωριεται ετσι και αλλες να μην θελουν παιδια και να τα αποκτανε με ευκολια!!!

μακαρι να τους δωθει κι αλλη ευκειρεια!

1654096yn4fep17z7.gif

Ναι βρε Λαζαρένια μου δεν είπες κάτι που μπορεί να παρεξηγηθείς μη το ξαναπείς αυτό και καμιά από εδώ δεν θεωρώ ότι λέει κάτι εσκεμμένα , η καθεμιά καταθέτει τη γνώμη της γιατί όλα είναι σχετικά. Κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και οι γονείς και μόνο οι γονείς ξέρουν τι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους. Απλά λέμε προσωπικά τους ενδοιασμούς και τις αναστολές για τον παιδικό αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν.

Πάντως εγώ στη θέση σου , είτε με γκρίνια είτε χωρίς θα προσπαθούσα όσο το δυνατόν περισσότερο για να επισκεφθώ την οικογένεια μου. Ας περάσει το δικό σου βρε και άσε τον άλλον να μουρμουράει. Οι άντρες θέλουν ειδικό χειρισμό , έτσι και τους βρούμε το κουμπί μετά έχουμε νομίζω το πάνω χέρι.:tongue::tongue:

Ναι βρε Λαζαρένια μου δεν είπες κάτι που μπορεί να παρεξηγηθείς μη το ξαναπείς αυτό και καμιά από εδώ δεν θεωρώ ότι λέει κάτι εσκεμμένα , η καθεμιά καταθέτει τη γνώμη της γιατί όλα είναι σχετικά. Κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και οι γονείς και μόνο οι γονείς ξέρουν τι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους. Απλά λέμε προσωπικά τους ενδοιασμούς και τις αναστολές για τον παιδικό αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν.

Πάντως εγώ στη θέση σου , είτε με γκρίνια είτε χωρίς θα προσπαθούσα όσο το δυνατόν περισσότερο για να επισκεφθώ την οικογένεια μου. Ας περάσει το δικό σου βρε και άσε τον άλλον να μουρμουράει. Οι άντρες θέλουν ειδικό χειρισμό , έτσι και τους βρούμε το κουμπί μετά έχουμε νομίζω το πάνω χέρι.:tongue::tongue:

ΣΩΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ:lol::lol::lol:

1654096yn4fep17z7.gif

ηρθαμε βολτα στον μπαμπα μας πηγαν βολτα κι εγω εκατσα στο παλιο μου γραφειακι!!!

εχει πολυ ωραια μερα πηγαμε τσαρκα και ηρθαμε κι απο εδω μια βολτα!

για το θεμα του παιδικου που λετε κι εγω ακομη δεν ξερω τι θα κανω το σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει να επιστρεψω σιγουρα στη δουλεια τελος του χρονου βγαινει κι ο πεθερος μου στη συνταξη και δεν ξερουμε ακομη τι θα κανουμε προς το παρων δεν θελω να το σκεφτομαι κι οταν περναω μπροστα απο τον παιδικο μου ερχαιτε να βαλω τα κλαμματα δεν ξερω αλλα νιωθω οτι την πρωτη μερα που θα τον στειλω παιδικο θα κλαιω πολυ!

33fdd32819.png459830qyqjkq81to.gif6dc7cf086f.png

Διαφημίσεις

Λαζαρενια μου νομιζω οτι τα τεμπη δεν ειναι κλειστα απο τους αγροτες αλλα λογου της κατολισθησης που ειχε γινει και θα κανει αρκετο καιρο ακομη να ανοιξουν γιατι κανουν εργασιες.

ψαχνω ψαχνω αλλα δεν μπορω να το βρω...γιατι κανεις αποξεση armouli μου? Τι εγινε?

stone το πηρα το μειλ σου.Ευχαριστω πολυ πολυ..

Βατραχακι μαζι θα κλαιμε οταν πανε τα παιδια μας παιδικο..Μακαρι να καταφερω να μην τον στειλω μεχρι τα 3 τουλαχιστον. Δεν μπορω να ξανατραβηξω ολα αυτα που τραβηξα με την μεγαλη....η καημενη ειχε πλανταξει..

Λαζαρενια μου νομιζω οτι τα τεμπη δεν ειναι κλειστα απο τους αγροτες αλλα λογου της κατολισθησης που ειχε γινει και θα κανει αρκετο καιρο ακομη να ανοιξουν γιατι κανουν εργασιες.

απο ότι ξέρω δεν θα ανοίξουν μεχρι να γίνουν τα τούνελ.. Εχει ομως παράδρομους.

Φυσικα καλε σιγα μην παρεξηγηθουμε κουβεντα κανουμε..εξαλλου εγω με αφορμη την Αρμα την ανοιξα τη συητηση διοτι ειναι κατι που με απασχολει πολυ.

2μιση πρεπει να τα αφησουμε να γινουν αυτονομα,διοτι αν δεν τα αφησουμε θα γινουν εξαρτημενα και οχι μονο απο τους γονεις τους αλλα μπορει να εχουν εξαρτηση απο εναν ανθρωπο,πραγμα,αντικειμενο μεχρι και ουσιες οταν μεγαλωσουν.ολα αυτα ξεκινανε στην παιδικη ηλικια!

Λαζαρενια μου εγω πρωτη ημουν αυτη που ελεγα και συνεχιζω να λεω οτι τα παιδια πρεπει να απεξαρτουνται νωρις απο καποιες συνηθειες(πιπιλες,πανες,μπμπερο ,αρκουδακια κτλ) χωρις να ειμαι ψυχολογος και χωρις να εχω αλλη εμπειρια απο παιδια παρα μονο κρινωντας απο οσα ακουω απο τον περιγυρο μου.

Οι περισσοτερες μανουλες που ξερω και εδω και εκτος πιστευουν οτι το παιδι μας κατευθυνει σε καποια πραγματα ενω εγω πιστευω οτι το παιδι εν μερη μας κατευθυνει αλλα θελει και λιγο σπρωξιμο σε ορισμενα θεματα.

Εξαρτηση ομως απο τη μανα δεν πιστευω σε καμμια περιπτωση οτι υπαρχει.

Το παιδι εφοσον μεγαλωνει με ασφαλεια και σταθεροτητα θα αυτονομηθει και θα κοινωνικοποιηθει μια χαρα στο μελλον ειτε πηγαινει παιδικο ειτε οχι...

Δε ξερω ειλικρινα γιατι εχει συνδιαστει η κοινωνικοποιηση με το σχολειο(μιλαω για αυτες τις ηλικιες).

Θα πω ενα απλο πραδειγμα.

Προχθες στον παιδοτοπο ο Γρηγορης πηγαινε να αγκαλιασει και να φιλησει το κοριτσακι της φιλης μου.Εκεινο επειδη ειναι καπως πιο μεγαλοσωμος ο Γρηγορης νομιζε οτι θα την εσπρωχνε κτλ οποτε μολις την πλησιαζε σηκωνε το χερι της και του ελεγε ''ντα ντα''.Ο δικος μου το ''ντα ντα'' δεν το ξερει σαν εκφραση και συνεχιζε να προσπαθει να τη φιλησει.Το κοριτσακι αυτο παει παιδικο απο 9 μηνων και ειναι φυσικο να εχει μαθει να αμυνεται μεταξυ αλλων παιδιων για αυτο και αντεδρασε ετσι..

Που θελω να καταληξω.. ο Γρηγορης μπορει να φανηκε λιγο αστειος σε εκεινη τη φαση και πολλοι να θεωρησαν οτι θα του εκανε καλο ισως η καθημερινη συναναστροφη με αλλα παιδακια ωστε να μαθει και εκεινος να αμυνεται ομως εμενα αυτο το σκηνικο δε μου αρεσε..

Προτιμησα το παιδι μου στους 21 μηνες της ζωης του να ειναι ετσι ''γλυκουλι'' παρα να ειναι στην τσιτα...εχει χρονια μπροστα του για τσαμπουκαδες..

Δε ξερω αν εκφραζω σωστα αυτο που θελω να πω και σαφεστατα δεν κατηγορω τους παιδικους διοτι επαναλαμβανω οτι και εγω θα τον στειλω.

Απλα προβληματιζομαι διοτι για εμενα την κατα τα αλλα ''βιαστικη'' τα θεματα συμπεριφορας ειναι πολυ λεπτα και δεν πρεπει να πιεστουν .

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Βατραχακι μαζι θα κλαιμε οταν πανε τα παιδια μας παιδικο..Μακαρι να καταφερω να μην τον στειλω μεχρι τα 3 τουλαχιστον. Δεν μπορω να ξανατραβηξω ολα αυτα που τραβηξα με την μεγαλη....η καημενη ειχε πλανταξει..

αχ ασε δεν θελω να το σκεφτομαι!

ποσο ηταν η Αννια οταν πηγε παιδικο;

απο ότι ξέρω δεν θα ανοίξουν μεχρι να γίνουν τα τούνελ.. Εχει ομως παράδρομους.

ναι ειναι ομως χαλια πολυ χαλια!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...