Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Xristina96 είπε:

όσο μπορούμε να βοηθάμε! Δεν υπάρχει καλύτερο από το να έχεις έναν άνθρωπο να σε ακούει και να σε καταλαβαίνει στο 1000%

Το ιδανικό είναι πάνω από 8, σημασία φυσικά έχει να εχει το triple line. 

Ναι Πάντα είναι πολύ καλό,φτανω το δέκα το καλό!χαχχαχα

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ριτα εγω ροσωπικά θα συμφωνησω μαζι σου σε ολα, εχω ομως μια μικρη ενσταση ως προς τα παραπάνω..

Η αποκλειστική φροντιδα και προσοχή που πρεπει να εχει το παιδι δεν περιοριζεται κατα τη γνωμη μου μονο σε αυτη την ηλικια αλλα μεχρι το παιδι να ενηλικιωθει και να ανεξαρτητοποιηθει απο την οικογενεια.Σιγουρα όμως οι βασεις και ο χαρακτηρας διαμορφωνονται απο τώρα.

Ενα αλλο θεμα για μενα που σκεφτομαι και τριτο παιδακι (πρωτα ο Θεός) είναι πρακτικο περισσότερο καθώς με το να σκεφτώ οτι τα παιδια μου θα εχουν 4 χρονια διαφορα δεν με διευκολυνει και ιδιαίτερα καθώς μεχρι να καθαριζει το ενα και να αρχισει να τρωει, να εξυπηρετειται μονο του και να αρχισει να πηγαινει σχολειο εγω θα γυρναω πάλι στα ίδια..

Ειναι ομως πως το βλέπει η καθε μια απο εμας..Αν οι ηλικιες είναι πολύ κοντινες τοτε υπάρχει περισσοτερη δουλειά και ψυχικη κουραση ωστοσο λες οτι μετα απο 4 χρονια εχεις "ξεπαιδιασει" και εχεις μονο μια καθοδηγηση και επιβλεψη για τις σχολικη επίδοση..

Ειναι ή η μια ή η αλλη..Εγω θα ήελα να ανηκω σε αυτη την κατηγορία χωρις ωστοσο να εχω κανει και καμια προσπαθεια και με βλέπω στο τελος απο τη μια να αλλάζω πάνα και να προσπαθώ να κοψω πιπιλα, απο την άλλη να τρεχω να μαθουμε ορθογραφία και απο το απέναντι δωματιο να ακουω μια φωνη "μαμα ελα να δεις εκανα σωστα τη διαίρεση;;;""χαχαχα

Α ξεχασα τον συζυγο, τα μεγαλυτερα μωρα θα θελειςκαι εκεινος κοκο...αντε να βρεις αντοχες!!!

Πωπωωωωω Ηρωιδες είμαστε!!!!

θα συμφωνησψ απολυτα με την στονε!

ριτα μου κι εγω διαφωνω στο συγκεκριμενο που ειπες κι ας μην ξεχναμε την φιλη μας την Νικη η οποια ενιωθε τρομερες τυψεις που περυσι η Ανια που πηγαινε πρωτη κι αυτη ειχε τον Νικολα μωρο και δεν μπορουσε να ειναι τοσο κοντα στη ανια οσο το ηθελε.

πιστευω πως τα παιδια μεχρι να ενηλικιωθουν μας εχουν αναγκη σε οποια ηλικια κι αν ειναι.

33fdd32819.png459830qyqjkq81to.gif6dc7cf086f.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Χμμ μαλλον δεν το εθεσα σωστα..

Θα το πω με παραδειγμα.Αν εγω στο χρονο ειχα μεινει εγκυος.Απο το καλοκαιρι και εως το Σεπτεμβρη που για τον Γρηγορη ηταν μια περιοδος υπερτατης τρελας και σκανδαλιας θα εψαχνα λυση για να μπορεσω να βγαλω περα την εγκυμοσυνη δεδομενου οτι δεν εχω κανεναν να μου τον κρατησει και να με βοηθησει ιδιατερα.Αρα τι θα εκανα λοιπον?Θα στερουσα απο το παιδι την αποκλειστικη προσοχη μου τη στιγμη που με χρειζαοταν περισσοτερο απο ποτε.Οσο ηταν μωρο ειτε τον αφηνες με τη μανα μου,ειτε με νταντα ,ειτε τον εστελνα σε σταθμο το ιδιο ισως θα του εκανε.Θα του ελειπε η μαμα αλλα θα συνηθιζε.Πλεον ομως ειναι παιδακι που απαιτει την προσοχη μου.Τον βλπω ποσο πολυ θελει να μαθει πραγματα,να κατσουμε κατω να παιξουμε(μου χτυπαει και το χερι να παω διπλα του),να τον περνω αγκαλια και να φιλιομαστε και πολλα αλλα.Δε λεω οτι αν ημουν εγκυος δε θα τα εκανα αυτα ή οτι οι κοπελες που μενουν εγκυες νωρις δεν τα κανουν αλλά πως να το κανουμε? θα ηταν δυσκολο και θα εκανα πραγματα βαζοντας ισως σε ρισκο τη νεα εγκυμοσυνη.

Οσο για το μελλον.Σαφως απο μια αποψη ειναι καλυτερα να ξεμπερδευεις νωρις και οπως λες και εσυ να εχουν κοντινη ηλικια τα παιδια.Αυτο ειναι κατι που το ξερουμε ολες απο την πρωτη στιγμη νομιζω βλεπωντας τις δυσκολιες.Αλλά καθε αποφαση οπως εχω ξαναπει εχει τα θετικα και τα αρνητικα της.

συμφωνώ 100%

και να προσθέσω ότι δεν με πειράζει καθόλου να έχουν και 5 χρόνια διαφορά ηλικίας τα παιδάκια

m57Zp2.png

Χμμ μαλλον δεν το εθεσα σωστα..

Θα το πω με παραδειγμα.Αν εγω στο χρονο ειχα μεινει εγκυος.Απο το καλοκαιρι και εως το Σεπτεμβρη που για τον Γρηγορη ηταν μια περιοδος υπερτατης τρελας και σκανδαλιας θα εψαχνα λυση για να μπορεσω να βγαλω περα την εγκυμοσυνη δεδομενου οτι δεν εχω κανεναν να μου τον κρατησει και να με βοηθησει ιδιατερα.Αρα τι θα εκανα λοιπον?Θα στερουσα απο το παιδι την αποκλειστικη προσοχη μου τη στιγμη που με χρειζαοταν περισσοτερο απο ποτε.Οσο ηταν μωρο ειτε τον αφηνες με τη μανα μου,ειτε με νταντα ,ειτε τον εστελνα σε σταθμο το ιδιο ισως θα του εκανε.Θα του ελειπε η μαμα αλλα θα συνηθιζε.Πλεον ομως ειναι παιδακι που απαιτει την προσοχη μου.Τον βλπω ποσο πολυ θελει να μαθει πραγματα,να κατσουμε κατω να παιξουμε(μου χτυπαει και το χερι να παω διπλα του),να τον περνω αγκαλια και να φιλιομαστε και πολλα αλλα.Δε λεω οτι αν ημουν εγκυος δε θα τα εκανα αυτα ή οτι οι κοπελες που μενουν εγκυες νωρις δεν τα κανουν αλλά πως να το κανουμε? θα ηταν δυσκολο και θα εκανα πραγματα βαζοντας ισως σε ρισκο τη νεα εγκυμοσυνη.

Οσο για το μελλον.Σαφως απο μια αποψη ειναι καλυτερα να ξεμπερδευεις νωρις και οπως λες και εσυ να εχουν κοντινη ηλικια τα παιδια.Αυτο ειναι κατι που το ξερουμε ολες απο την πρωτη στιγμη νομιζω βλεπωντας τις δυσκολιες.Αλλά καθε αποφαση οπως εχω ξαναπει εχει τα θετικα και τα αρνητικα της.

ριτα μου ακριβως τις ιδιες δραστηριοιτητες κανουμε κι εμεις δεν αλλαξε κατι βεβαια σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο το αν θα εχεις μια καλη εγκυμοσυνη που δοξα τον θεο μεχρι στιγμης ειχα!

Κοριτσάκι νομίζω οτι το θεμα ειναι λεπτο και η αθεμια μας εχει τη δικη της αποψη.

Συμμεριζομαι και την αποψη οτι καλυτερα νωρις και το 2ο για να ξεμπερδεψεις σε μερικα χρονια αλλα απο την αλλη μια εγκυμοσυνη οταν εχεις πολυ μικρο το 1ο εχει ολες τα μειον που αναφερατε και εσεις.

Παντως το σιγουρο ειναι οτι καθεμια μανουλα κανει αυτο που νιωθει και ειναι καλυτερο γι'αυτην.

Οσο για μενα θελω να ηρεμησω απο γιατρούς και νοσοκομεια πρωτον και δευτερον να παει η μικρη παιδικο γιατι με τις γιαγιαδες μου ειναι αδυνατον να λειτουργησω.Καμμια φορα τελικα το να εχεις χέρια να σου κραταν το παιδι δεν εινια και τοσο καλο.

Μετα θα αποφασισω τι θα κανω.Ο αντρας μου βεβαια εχει αρχισει και το λεει και το ξαναλεει αλλα κανω οτι δεν ακουω γιατι ολα υτα που σας λεω του τα εχω πει αλλα κανει πως δεν καταλαβαινει.

Πολλα πολλα φιλακια .Επιτελους σχολασα .Παω σπιτακι μου γιατι ειμαι κομματια.

Αν εγω στο χρονο ειχα μεινει εγκυος.Απο το καλοκαιρι και εως το Σεπτεμβρη που για τον Γρηγορη ηταν μια περιοδος υπερτατης τρελας και σκανδαλιας θα εψαχνα λυση για να μπορεσω να βγαλω περα την εγκυμοσυνη δεδομενου οτι δεν εχω κανεναν να μου τον κρατησει και να με βοηθησει ιδιατερα.Αρα τι θα εκανα λοιπον?Θα στερουσα απο το παιδι την αποκλειστικη προσοχη μου τη στιγμη που με χρειζαοταν περισσοτερο απο ποτε.

Πίστεψέ με μπορεί εσύ να περνάς δύσκολη εγκυμοσύνη(πάντα εξάλλου η 2η δεν έχει καμία σχέση με την 1η) όμως -εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κύηση- το παιδί δεν το στερείς από τίποτα !Ούτε αγκαλιές κόβεις, ούτε παιχνίδι! Απλώς αναπροσαρμόζεσαι και ανακαλύπτεις νέα παιχνίδια! Εγώ μέχρι και τώρα παίρνω το Γώγο συνέχεια αγκαλιά-κι ας λένε οι καλοθελητές! Πιο πολύ μας δυσκόλεψε η επιστροφή στη δουλειά παρά η νέα εγκυμοσύνη! Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όπως και το κάθετί έτσι και αυτό έχει τα αρνητικά και τα θετικά του!΄Απλά πιστεύω ότι η φύση έχει προνοήσει που είναι συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα στη ζωή μας που μπορουμε να τεκνοποιήσουμε γιατί όσο μεγαλώνουμε και οι δικές μας αντοχές περιορίζονται!

mGKop3.png60Jvp3.png

Διαφημίσεις

Δλδ εσυ Νατασα το εχεις προεξοφλήσει ε;;

Καθολου δεν το εχω προεξοφλησει.. Φυσικα και θα κανω δευτερο, οποτε θα ειμαστε ετοιμοι! Απλα δεν ειναι δουλεια κανενος να με ρωταει απο τοτε που ο μικρος ηταν 3 μηνων ποτε θα κανω το δευτερο.

t7fQp3.png

Δε ξερω βρε κοριτσια εσεις που το περνατε τωρα κατι παραπνω ξερετε αλλά ειχατεδοξα το Θεο και καλες εγκυμοσυνες..

Εγω απλα δε θελω να το ρισκαρω και θεωρω οτι ακομα δεν εχω φτασει ουτε στα μισα με τα οσα εχω στο νου μου να δωσω στον Γρηγορη πριν απο οταν με το καλο να ερθει το δευτερο.Οπως θα εχετε καταλαβει μου αρεσει να λειτουργω με σειρα και με προγραμμα.

Δε θελω να εμβαθυνω περισσοτερο γιατι σαφεστατα δεν ειμαστε ιδιοι ανθρωποι,χαραχτηρες και τα παιδακια μας δεν ειναι ιδια.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Έχω κι εγώ ένα συνάδελφο στη δουλειά που μου λέει σιγά μην κάνω 2ο θέλω να παρέχω τα πάντα στην κόρη μου, ιδιωτικό σχολείο, δικό της δωμάτιο κτλ. Συγνώμη αλλά αυτά καθόλου απαραίτητα δεν τα θεωρώ, κάθε άλλο ίσως και περιττά, καθώς μεγαλώνοντας το παιδί όταν ανεξαρτητοποιηθεί κανένας δεν του εγγυάται ότι θα έχει την οικονομική δυνατότητα να σνεχίσει να ζει τη ζωή που πάσχιζαν οι γονείς του να του εξασφαλίσουν!

μαρινα πιστεψε με καθολου δεν αναφερομαι στο οικονομικο και ας ειναι και αυτο ενα θεμα τη σημερινη εποχη που καλως ή κακως τα πεθερικα μου οταν εκαναν 5 παιδια δεν ειχαν να αντιμετωπισουν ή που μαλλον ειχαν να αντιμετωπισουν αλλα δεν το λογαριαζαν.

Τελσοπαντων αυτο δεν ειναι το θεμα μου θα προσφερω οτι καλυτερο μπορω στα παιδια μου συμφωνα με τις δυνατοτητες μου τη δεδομενη σιτγμη οπως εκαναν και οι γονεις μου για εμας.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

ριτα μου ακριβως τις ιδιες δραστηριοιτητες κανουμε κι εμεις δεν αλλαξε κατι βεβαια σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο το αν θα εχεις μια καλη εγκυμοσυνη που δοξα τον θεο μεχρι στιγμης ειχα!

δεν αμφιβαλλω καθολου για αυτο και εγραψα

Δε λεω οτι αν ημουν εγκυος δε θα τα εκανα αυτα ή οτι οι κοπελες που μενουν εγκυες νωρις δεν τα κανουν αλλά πως να το κανουμε? θα ηταν δυσκολο και θα εκανα πραγματα βαζοντας ισως σε ρισκο τη νεα εγκυμοσυνη.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

μετρησα πιεση και ζαχαρο και ηρθα σαν τους παπουδες εχω γινει χαχαχαχα!

ευτυχως ειναι ολα καλα!

σημερα πηρα και πιεσομετρο ειχε το λιντλ προσφορα.

το βραδυ θα εχω και το βιβλιο για τον θηλασμο που παριγγειλα να δω ποτε θα το διαβασω μαλλον θα το βαλω στο μπανιο γιατι μονο εκει βλεπω να εχω λιγο χρονο για διαβασμα χιχιχιχ!

Διαφημίσεις

θα συμφωνησψ απολυτα με την στονε!

ριτα μου κι εγω διαφωνω στο συγκεκριμενο που ειπες κι ας μην ξεχναμε την φιλη μας την Νικη η οποια ενιωθε τρομερες τυψεις που περυσι η Ανια που πηγαινε πρωτη κι αυτη ειχε τον Νικολα μωρο και δεν μπορουσε να ειναι τοσο κοντα στη ανια οσο το ηθελε.

πιστευω πως τα παιδια μεχρι να ενηλικιωθουν μας εχουν αναγκη σε οποια ηλικια κι αν ειναι.

Nαι αλλα θυμησου και το Πικουλινακι ποσο πολυ λαχταρουσε να παιξει με τον μικρο και δεν μπορουσε.Ολα μπορει να μας τυχουν για αυτο και ειμαστε επιφυλακτικες..εγω τουλαχιστον.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Πίστεψέ με μπορεί εσύ να περνάς δύσκολη εγκυμοσύνη(πάντα εξάλλου η 2η δεν έχει καμία σχέση με την 1η) όμως -εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κύηση- το παιδί δεν το στερείς από τίποτα !Ούτε αγκαλιές κόβεις, ούτε παιχνίδι! Απλώς αναπροσαρμόζεσαι και ανακαλύπτεις νέα παιχνίδια! Εγώ μέχρι και τώρα παίρνω το Γώγο συνέχεια αγκαλιά-κι ας λένε οι καλοθελητές! Πιο πολύ μας δυσκόλεψε η επιστροφή στη δουλειά παρά η νέα εγκυμοσύνη! Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όπως και το κάθετί έτσι και αυτό έχει τα αρνητικά και τα θετικά του!΄Απλά πιστεύω ότι η φύση έχει προνοήσει που είναι συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα στη ζωή μας που μπορουμε να τεκνοποιήσουμε γιατί όσο μεγαλώνουμε και οι δικές μας αντοχές περιορίζονται!

Τι να σου πω ρε Μαρινα? Εσυ καλα τα λες, τα ζεις κιολας, εχεις αποψη. Εγω επειδη περασα ενα εφιαλτικο πρωτο τριμηνο με ατελειωτες ναυτιες, εχω την εντυπωση πως ετσι θα ειναι και η δευτερη εγκυμοσυνη μου... Αμα δλδ εγω δεν μπορω να ανοιξω τα ματια μου ή να σηκωθω απο το κρεβατι λογω των ναυτιων και της εξαντλησης, πως θα ασχολουμαι με το παιδι στην ηλικια που ειναι σημερα, ετσι? Αν ειναι ομως 3 χρονων μπορει κι αυτο να κατσει ησυχο να ζωγραφισει, να παιξει με τις πλαστελινες, να παει μια βολτα με τη γιαγια (χωρις να παιδευεται και η γιαγια γιατι τωρα αν κρινω απο τη μαμα μου το να κυνηγαει τον Σωτηρη συνεχεια δεν ειναι και το καλυτερο της) και γενικα να απασχοληθει περισοοτερο με διαφορα πραγματα χωρις τη μονιμη παρουσια μου... Και επειδη οταν γεννηθηκε η αδερφη μου ημουν στο νηπιο και θυμαμαι πολυ καλα τα παντα, να σας πω οτι δεν ενιωσα την ελειψη της μαμας μου ιδιαιτερα. Και αυτο επειδη ημουν μεγαλο παιδακι και καταλαβαινα πραγματα!

t7fQp3.png

Nαι αλλα θυμησου και το Πικουλινακι ποσο πολυ λαχταρουσε να παιξει με τον μικρο και δεν μπορουσε.Ολα μπορει να μας τυχουν για αυτο και ειμαστε επιφυλακτικες..εγω τουλαχιστον.

ναι βρε ριτα μου σωστο κι αυτο αλλα αν εχεις δυσκολη εγκυμοσυνη σε οποια ηλικια και να ειναι το παιδι παλι θα του στερησεις πραγματα.

Καλα εγω μιλαω και εντελως υποκειμενικα διοτι ο Γρηγορης ειναι οπως εχουμε ξαναπει 14+ κιλα ..δοκιμαστε οι εγκυουλες να κρατησετε 15 κιλα που κλωτσοβολανε ασταματητα για πανω απο 5 λεπτα και μετα μου λετε.εντελως ανυπμπορη ειμαι σαραβαλο με εχει κανει χαχαχα.θα το δειτε και εσεις οταν φτασουν σε αυτο το βαρος και θα με θυμηθειτε..

Για αυτο σας λεω σχετικα εινα ολα..

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

καλα η τριτη συνδεση που κανω ειναι. pikoulini ποια. Σας αγχωσα με το τριτο παιδι!!

Ο Πανουλη σημερα παλι χαλια ειναι και εγω στη δουλεια. Τα εχω παιξει ρε κοριτσια!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...