Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 45 λεπτά , linaa είπε:

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες εντάξει άμα κάτσεις Κ τα διαβάσεις δεν παίρνεις τίποτα δεν δίνεις τίποτα. 

Εγώ κάθε φορά που είναι να δώσω κάτι στο παιδί μου άμα κάτσω να διαβάσω τις παρενέργειες παθαίνω ένα εγκεφαλικό πρώτα Κ μετά το δίνω . Αλλά εντάξει είναι γενικά δύσκολα να πάθεις κάτι από ευρέως κυκλοφορούντα φάρμακα είναι γενικά ασφαλή.

Ε ναι.. εγω διαβαζω τα φυλλαδια ακομα και στο depon..και θυμαμαι στα φαρμακα της εξωσωματικης δεν μπηκα επιτηδες στο τρυπακι να διαβασω παρενεργειες γιατί ημουν σιγουρη οτι θα τις παθω ολες.. επειδη ηδη ημουν αγχωμενη! Οπως και το σαλοσπιρ αν διαβασεις γράφει οτι δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσυνη, για εμβρυα..  κ ομως το παιρνουμε για ασφαλεια.. οπότε ας μην τρελαινόμαστε! Εξετασεις, να ρωταμε τους γιατρους μας.. ειδικα αν εχουμε ιστορικο απο γονεις ή παππούδες και ολα καλά!

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Δεν ειναι θεμα τυψεων βρε αν νιωθετε καλα εσεις και δεν αγχωνεστε καλα κανετε και πατε.

Εγω απλα σε καμμια περιπτωση δε θα ενιωθα ανετα να ημουν μακρια και ειδικα αν πρεπει να παρω αεροπλανο να γυρισω αν τυχει κατι.. οτιδηποτε....

Δε ξερω απο που το πηρε αυτο το πραγμα αλλα θα ρωτησω και θα σου πω.

Δε ξρω τι χωρο εχεις αλλα ειναι τεραστιο.

Επεξεργάστηκαν by ριτα79

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Α γιουβαρλακια εκτος απο τα σσπρα που κανω και εγω σουπα με αυγολεμονο ή σκετο λεμονακι δειτε και αυτα που φτιαχνω τα εκανε η μανα μου απο οταν ειμασταν μικρα και του τα κανω και εγω και κοβει φλεβες(και ο ανδρας μου)

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3006&Itemid=49

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Δεν ειναι θεμα τυψεων βρε αν νιωθετε καλα εσεις και δεν αγχωνεστε καλα κανετε και πατε.

Εγω απλα σε καμμια περιπτωση δε θα ενιωθα ανετα να ημουν μακρια και ειδικα αν πρεπει να παρω αεροπλανο να γυρισω αν τυχει κατι.. οτιδηποτε....

Δε ξερω απο που το πηρε αυτο το πραγμα αλλα θα ρωτησω και θα σου πω.

Δε ξρω τι χωρο εχεις αλλα ειναι τεραστιο.

Μωρε αγχωνομαι και παραγχωνομαι... Αλλα δεν ειναι δυνατο για εμενα τουλαχιστον να μην ξανακανω διακοπες ξενοιαστες με τον αντρα μου μονο, ή με παρεα... Οποτε κανω τον σταυρο και φευγω...

Ρωτα για την μπασκετα σε παρακαλω! Το πολυ πολυ τη βαζω στο δευτερο παιδικο που ειναι αχρησιμοποιητο, ή τη στριμωχνω στο πατρικο μου... Αλλωστε ο Σωτηρης τη μιση μερα ειναι σπιτι μας και την αλλη μιση στους γονεις μου...

Λοιπον εφυγα!

Φιλια!

t7fQp3.png

Καλά μέσα σε ένα δύωρο πόσα προλάβατε και γράψατε???

Ένα-ένα λοιπόν ό,τι θυμάμαι: Εγώ τον Απρίλη κλείνω τα 30 και ο σύζυξ λίγο αργότερα τα 33! Πάντως πολύ χεθμεντέν αυτοί οι άντρες βρε κορίτσια με το παραμικρό σκέφτονται τα χειρότερα! Νατάσσα πολύ γέλασα με το δικό σου που ήθελε κάθε μία ώρα να τσεκάρεις ότι είναι καλά!:D

Όσον αφορά τα ταξίδια και εμένα μου έχει μείνει αξέχαστο το Μπαλί- Σιγκαπούρη που πήγαμε σαν ταξίδι του μέλιτος! Απλά τέλεια εμπειρία αλλά και ξεκούραστα! Συνδυάζει και περιπέτεια (αν θέλεις) και χαλάρωση (ΤΑ τέλεια spa λέμε!!!)

ΔΙάβασα και κάτι για κιλά και εγκυμοσύνη και μάλλον με συμφέρει να μη σχολιάσω αφού καβάντζωσα τα 12 να μη σας πω και παραπάνω αφού έχω λίγες μέρες να ζυγιστώ! Παρόλα αυτά σφυρίζω αδιάφορα!

Να σας πω και τα άσχημα νέα μας?Ήρθαμε τελικά σπίτι μετά τη δουλειά ο Γώγος δεν ήθελε με τίποτα να φάει (κυριολεκτικά ούτε μπουκιά) και είναι η 4η μέρα που μας συμβαίνει αυτό και ως συνήθως με έπιασαν τα σπαστικά μου και του έβαλα τις φωνές. Με τα πολλά τον άλλαξα και πήγα να τον βάλω για ύπνο όταν συνειδητοποίησα ότι είχε και πάλι πυρετό, οριακά αλλά πάνω από 38, οπότε ξεκίνησα την αντιβίωση! Αλήθεια όσες έχετε δώσει στα παιδιά σας για πόσες μέρες ήταν?Εμάς μας είπε ότι χρειάζεται 8-10 δεν είναι πάρα πολλές?Εντομεταξύ έφαγα μία φρίκη γιατί πρώτον δε μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι δεν τη γλιτώσαμε την αντιβίωση και δεύτερον αναρωτιέμαι αν κατάλαβα καλά ότι μου είπε η παιδίατρος να τη δώσω αν ξανακάνει πυρετό αφού κλείσει το 7ο 24ωρό ή και πιο πριν, αφου τα ξημερώματα θα κλείσει 7 μέρες! Ουφ, το έχω πάρει πολύ βαριά και σκέφτομαι ότι μπορεί να έχω γεννήσει κι ο μικρός μου ακόμα θα παιδεύεται με τις παλιοαντιβιώσεις. Ήταν ανάγκη?

mGKop3.png60Jvp3.png

Bρε Μαρινα σορρυ κιολας αλλά γιατι ταραζεσαι τοσο με την αντιβιωση?

Φαρμακο ειναι που στο εδωσε ο γιατρος.

Το παιδι ειναι πολυ μικρο,εχει πυρετο τοσες μερες γιατι να μην πιει αντιβιωση?

Ο πυρετος ειναι πιο ακινδυνος θεωρεις?

Κανενας μας δεν ειναι υπερ των φαρμακων χωρις λογο αλλα εδω υπαρχει λογος χωρις αμφιβολια.

Σορρυ που ''σου εβαλα τις φωνες'' βρε Μαρινακι αλλά ο μικρος ταλαιπωρειται και καλο ειναι να αναρρωσει γρηγορα.

Φιλακια!!!!!!!!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

Μαρινα μου κι εμεις που χρειαστηκε να παρουμε αντιβιωση την πηραμε για 8 ημερες δεν πειραζει θα δεις απο αυριο θα ειναι περδικι ο Γωγος σου!

αληθεια τωρα με το μωρο τι θα κανεις θα τον στελνεις παιδικο η οχι;

33fdd32819.png459830qyqjkq81to.gif6dc7cf086f.png

οσο για τα ταξιδια που λεγατε κι εγω θελω να παω σε πολλα μερη αλλα τωρα με δυο παιδια λιγο δυσκολο βεβαια δεν εχω κανενα προβλημα να τα παρω μαζι ισα ισα θα περασω καλυτερα γιατι αλλιως το μυαλο μου θα ειναι συνεχεια πισω εξαλου και το καλοκαιρι με το μικρο περασαμε σουπερ δεν μας ταλαιπορησε καθολου κι ο αντρας μου δεν εχει κανενα προβλημα να ειμαστε all together!!!

και μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι που ερχονται διακοπες απο το εξωτερικο στην Ελλαδα φερνουν μαζι και τα παιδια τους γενικως στο εξωτερικο δεν επικρατει η ιδεα να αφησουμε τα παιδια για να παμε διακοπες πανε ολοι μαζι μικροι μεγαλοι!

Γειά σας κοριτσούδια μου, τι κένετε????

Εγώ τώρα μπόρεσα να ανοίξω τον υπολογιστή που ήρθε ο άντρας μου από ο γραφείο.Καλά μιλάμε με την Ραφαέλα δεν μπορώ με τίποτα ούτε καν να σας διαβάσω!!!!

Είπα και εγώ σήμερα το πρωί από το γραφείο να μπορέσω να σας διαβάσω αλλά τζίφος ούτε και από εκεί τα κατάφερα.

Με τόσα που έχετε γράψει βέβαια που να τα διαβάσω.....το μόνο που έπιασα ήταν για κάποιο ταξίδι στην Νέα Υόρκη.....τι τέλεια θα ήθελα και εγώ πάρα πολύ να μπορούσαμε να πάμε!!!!!!

Κατά τα άλλα τι κάνουν τα αγγελούδια σας???Εύχομαι να μην έχουμε αρρωστούλικα!!!

Φιλάκια!!!!!

PdBSp3.png ck1Cp3.png

Γεια!

Μαρινακι μου περαστικα σας! Εγω δεν ξερω να σου πω για την αντιβιωση γιατι δεν εχουμε παρει μεχρι τωρα.. Οταν ομως ηταν ο Σωτηρης 6 μερες με πυρετο εγω τον παρακαλαγα τον παιδιατρο να του δωσει... Θεωρουσα οτι το παιδι παιδευεται χειροτερα με το να εχει 6 μερες συνεχομενες πυρετο. Εκεινος μου ειπε πως αν συνεχιστει για μια μερα ακομα θα τον ξαναεβλεπε και θα αποφασιζε τοτε. Τελικα εκανε τον κυκλο του και σταματησε στην 6η μερα. Παντως ουτε εγω το βρισκω τοσο φοβερο. Θα ανακουφιστει το παιδι...

Τωρα που λετε για ταξιδια, μια φιλη μου πηγανε με τον αντρα της και το 5 μηνων μωρο τους 15 μερες Αμερικη... Μια εβδομαδα Νεα Υορκη και μια εβδομαδα Μαιμι. Απο την παγωνια στο καλοκαιρι. Περασανε λεει πολυ ωραια.. Παντως εγω ενα τετοιο ταξιδι δε θα το αποφασιζα με το παιδι ουτε με σφαιρες... Εκτος και αν το παιδι ηταν απο 5 χρονων και πανω. Το βρισκω πολυ ρισκο...

t7fQp3.png

Kαλησπέρα φιλενάδες!

Εχω 2 μέρες να μπώ και είπατε πολλά!

Ο μικρός μου είναι καλύτερα σήμερα. Ο βήχας και ο ελαφρυς πυρετός κράτησε 2 μέρες και η γιατρός μου είπε οτι μάλλον θα ήταν απο το αντιγριπικό που είχαμε κάνει.

Μιλάτε για ταξιδάκια βλέπω! Ωραία πράγματα! Εμείς τον μικρό τον παίρνουμε μαζί μας στις εκδρομές εκτός απο ενα 2ήμερο που τον αφήσαμε με τη μαμά και τον μπαμπά μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω για παραπάνω μέρες, όλο με παρακαλάνε οι γονείς μου να τους τον πάω για διακοπές στο χωριό αλλά δεν νομίζω οτι θα αντέξω να φύγω χωρίς αυτόν.

vatraxaki μου να σε ρωτήσω, νομίζω είχες πει για κάποιο εμβόλιο οτι θα καθυστερισετε να το κάνετε λόγω της εγκυμοσύνης? Ισχύει?

Καληνύχτα!

Διαφημίσεις

Μαρινακι μην σε στεναχωρει η αντιβιωση η Φωτεινη παιρνει απο τον Αυγουστο μια φορα την ημερα, χωρια που επαιρνε και πριν και μετα το χειρουργειο, αφου ειναι για καλο τι να κανουμε. πια περιοδο πηγατε Μπαλι?

Όσο για τα παιδιά αν τα περναμε μαζί στα ταξίδια, εγώ προσωπικά όσο ήταν μικρά τα παιδιά μου δεν τα περνάμε μαζί μας. Συνήθως κάναμε ταξίδια στο εξωτερικό στην περίοδο του Πάσχα. το καλοκαίρι πάντα πηγαίναμε Χαλκιδική για 2 μήνες όλοι μαζί, ακόμα και με τους γονείς μας … ναι μην γελάτε.. η πεθερά μου η συχωρεμένη πρώτη ετοίμαζε την βαλίτσα της. πανταχού πάρων σε όλα ήταν … Ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχούλα της

Επεξεργάστηκαν by fotinipap

κωνκων μου εμεις δεν καναμε το mmr και της ανεμοβλογιας γιατι εγω δεν ειχα αντισωματα θα τα κανουμε μολις γεννησω με το καλο!

εσυ εκανες τις εξετασεις εχεις αντισωματα;

Ας αρχίσω με τα εύκολα, κ. Φωτεινή Μπαλί πήγαμε το Καλοκαίρι του 2004! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ξενοδοχείο που ήταν μεν μέσα στη χλιδή αλλά είχε παραδοσιακό χαρακτήρα και οι υπάλληλοι ήταν ντυμένοι κάπως παραδοσιακά και στην είσοδο κάθε φορά που έμπαινε κάποιος νέος πελάτης είχαν ένα τεράστιο μουσικό όργανο κάτι σαν τύμπανο και το χτυπούσανε και έκανε ένα μαγευτικό ήχο! Δεν το περιγράφω πολύ ωραία αλλά πραγματικά ήταν μοναδική εμπειρία! Κάναμε βόλτες με ελέφαντες, καταδύσεις, πήγαμε σε ένα πάρκο όπου τα άπειρα μαιμουδάκια ανέβαιναν πάνω σου και έκλεβαν κοσμήματα (!), κάναμε ράφτινγκ και τόσα άλλα! Απλά τέλεια!

Ριτάκι ήμουν ήδη κατά των φαρμάκων αλλά και μετά τη σημερινή συζήτηση με την παιδίατρο κατέληξα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με τις αντιβιώσεις! Μου ξεκαθάρισε κι εκείνη ότι το δίνουμε μόνο σε σοβαρές καταστάσεις που ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάτι μόνος του. Δηλαδή ωττίτιδες, ουρολοιμώξεις,αμυγδαλίτιδες και ακροαστικά! Μου είπε χαρακτηριστικά μακάρι το παιδί να φτάσει 4 ετών και να μην έχει χρειαστεί να πάρει καμιά φορά αντιβίωση και ας έχει αρρωστήσει. Εξάλλου ο πυρετός είναι σύμπτωμα αλλά και η προσπάθεια του οργανισμού να καταπολεμήσει μία λοίμωξη, ίωση ή μικρόβιο. Στόχος δεν είναι να καταπολεμήσουμε τον πυρετό με την αντιβίωση αλλά το λόγο που τον προκαλεί. Επίσης αν δώσουμε αντιβίωση την επόμενη φορά θα χρειαστεί κάτι πιο δυνατό και όλο αυτό είναι φαύλος κύκλος, εκτός του ότι όπως μου ξεκαθάρισε η ίωση που περνάει τώρα ο μικρός είναι ιογενής και όχι μικροβιακή, στη 2η περίπτωση είναι απαραίτητη η αντιβίωση ενώ η 1η μπορεί να καταπολεμηθεί και μόνη της. Τελικά κατέληξε ότι πρέπει να πάρει ο μικρός γιατί πριν 2 εβδομάδες που κάναμε τις εξετάσεις στο ιατρικό ήταν λίγο ανεβασμένα τα λευκά αιμοσφαίρια που είναι σοβαρή ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει αλλά εκτός αυτού υπάρχει περίπτωση να έχει κάπου ακροαστικά που δεν μπορεί να ακροαστεί γιατί καλύπτονται από τον ήχο της καρδιάς αλλά για να σιγουρευτεί πρέπει να κάνει ακτινογραφία που είναι ακόμα χειρότερα! Πάντως τη λογική του δίνω προκαταβολικά αντιβίωση (π.χ. για να μην κάνει το παιδί ωττίτιδα) τη βρήκε τελείως εκτός σημερινής πραγματικότητας.

Σας ζάλισα με όλο αυτό αλλά επειδή με απασχολεί κι εμένα πολύ αλλά και επειδή όλες αντιμετωπίζουμε λίγο-πολυ παρόμοια προβλήματα θεώρησα ενδιαφέρον να σας μεταφέρω τη συζήτηση!

Βέβαια για τη Φωτεινούλα ή για κάποιο άλλο παιδάκι που έχει ένα σχετικό ιστορικό αν οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να πάρει αντιβίωση φυσικά και είναι σωστό αφού φοβούνται μία πιθανή επιπλοκή!

Βατραχάκι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω με το σταθμό αφού γεννήσω προς το παρόν ο μικρός είναι σπίτι 2 εβδομάδες αλλά πρόλα αυτά διαβάζεις τι περνάμε και κόλλησε από τον πατέρα μου πιθανότατα! Εκτός αυτού τον βλέπω λίγο τρελαμένο μέσα μας δείχνει διαρκώς της πόρτα και παίρνει την τσαντούλα του προς τα εκεί! Θα δείξει όμως γιατί με όλα αυτά έχω φοβηθεί πολύ και η παιδίατρος με προειδοποίησε ότι η Φλεβάρης θα είναι ίσως ο χειρότερος μήνας από πλευράς γρίπης και ιώσεων!

Επεξεργάστηκαν by marina28

mGKop3.png60Jvp3.png

Μαρινα ακριβως τα ιδια λεει και η δικη μας παιδιατρος αλλα αφου εσεις φτασατε στις 7 ημερες ε τοτε μιλαμε για μικροβιο που θελει αντιβιωση συνηθως οι ιωσεις κρατανε 3-4 24ωρα τελος παντων περαστικα σας!

οσο για τον παιδικο εγω γνωμη μου ειναι τωρα στην αρχη να μην παει ο μικρος γιατι αν φερει καμια ιωση στο σπιτι για το νεογεννητο ειναι αρκετο επικυνδινο το ξερω οτι ειναι δυσκολο και με τα δυο στο σπιτι αλλα τι να κανουμε θα περασει!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...