Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια σχετικά με το επίδομα,οι κλινικές δίνουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις λεπτομέρειες και θα σας κατευθύνουν αυτοί.Ειναι πολύ εύκολη διαδικασία, εγώ με το που πήγα στον ΕΟΠΥΥ,μέσα σε ένα τέταρτο είχα τελειώσει.Αυτο που δεν μας λένε από την κλινική,είναι ότι το ΙΒΑΝ το θέλουν η εκτυπωμένο η να το δείξετε στο κινητό σας,απο το προφίλ του ebanking σας,μην πάτε δλδ με ένα φύλλο χαρτί που να γραφει πάνω το ΙΒΑΝ

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Ιωάννα μου η θρόμβωση είναι ουσιαστικά σαν "πήγμα αίματος" σταματημένο στη φλέβα το οποίο αν "ξεκολλήσει" από εκεί και πάει παρακάτω μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή κλπ.... το κακό είναι ότι ανησυχώ γιατί δεν ξέρω και πόσο είναι...αν είναι μικρότερο του 50% της διαμέτρου του αγγείου δεν κάνουν τίποτα (θεωρείται οκ) ή μπορεί να δώσουν μόνο αντιπηκτικά.... σας μαύρισα πρωί πρωί και δεν το ήθελα...

UZaZp3.pngHoQqp3.png

Η κα Φωτεινή είχε βουτήξει και είχε πιάσει 2 χταπόδια και η Φωτεινούλα έκανε μπανάκια καθε μέρα. Λέω μπράβο! χαχαχααα!

:lol::lol::lol::lol: sunsun μου εμεινες πολυ πισω:D 20 στο συνολο τα χταποδια εγιναν εως το τελος του καλοκαιριου, τα καναμε και μεζεδακια ενα βραδυ με παρεα και εχω αλλα 7 στο καταψυκτη

Τι κανετε κουκλες:?: καλη βδομαδα σε ολες:D

Για που το θες το γλασσο?

Πες να σου πω ακριβως πως θα το κανεις.Στ λευκο πηχτο βαζουν και ασπραδι για αυτο σου λεω...αα κανουν και ενα αλλο αυτο το ειχα μαθει απο φιλο ζαχαροπλαστη με βανιλια-υποβρυχιο.Απλα τη ζεστανουν σε μπεν μαρι ή μικροκυμματων και το περιχυνουν.Ευκολο και εντυπωσιακο.

Ριτα οταν το εκανα αυτο μου βγηκε διαφανες καθος κρυωσε:confused:

Διαφημίσεις

τωρα σας διαβασα

Ελενη- ντελενη μου, στεναχορεθηκα για την μανουλα σου...μην βαζετε στο μυαλο σου αρνητηκη σκεψη, ολα διορθωνονται αρκη που το ξερετε και εχετε ενημερωση απο τους γιατρους...ειναι κατι σαν ανευρισμα?

ειχε πονοκεφαλους η μανουλα σου η ζαλαδες? ολα καλα να πανε κοριτσι μου

Πετρουλα μου αρρωστουλης ο Αναστασης? περαστικουλια κουκλα μου

Σας ευχαριστώ κορίτσια μου... Φωτεινή μου είχε πρόβλημα στην περιοχή και κάνει μαγνητική αγγειογραφία κάθε εξάμηνο απλά τον Μάρτιο δεν είχε τίποτα γι αυτό ψιλοαγχώθηκα...

Αυτά τα χταπόδια τα θυμάμαι και εγώ....ο μεζές δεν ξέρω που είναι...:rolleyes::rolleyes::D:D:D:D

UZaZp3.pngHoQqp3.png

Ελενη μου περαστικα.Ολα θα πανε καλα και θα ειναι μια χαρα η μανουλα σου!!Σκεψου θετικα!!!

Μαελενη καλως ηρθατε!Εσυ τι εχεις?

Πετρουλα τοτε με τον κοιλοπονο του Γρηγορη επειδη ειχα αγχωθει ειχα μιλησει με την παιδιατρο μου ειχε δωασει αυτες τις γενικες οδηγιες που σου ειπα για το αν ξεκινουσε διαρροια και επισης μου ειχε πει αν κανει διαρροια πανω απο 6-7 φορες εστω και λιγο να παρω κατι σκονακια που διαλυονται σε λιγο νερακι για 3 φορες την ημερα.Hydrasec λεγονται.Μαζι με διατροφη φυσικα κοβουν τη διαρροια γιατι δεν ειναι καλο να συνεχιζεται λεει για πολυ.Αν θες ρωτα το γιατρο σου .Εμας τελικα δε χρειαστηκε αν και τα αγορασα και δε ξερω αν ειναι αποτελεσματικα.

Φωτεινη γιατι βγηκε διαφανο?Εγω το εχω κανει και σε στολισμο για βασιλοπιτα και ηταν μια χαρα.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Ρίτα μου καλώς σας ξαναβρήκα.

Διαβάζοντας για θέματα υγείας τα δικά μου είναι τίποτα.......οπότε ας μην ασχοληθούμε. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον :)

Να ρωτήσω και κάτι? Μαζί με τα γνωστά ονόματα που γιιορτάζουν σήμερα γιορτάζει και η Ραφαέλα της Εύας? Η κάνω λάθος πάλι????

Αν δεν κάνω λάθος να δώσω τις ευχές μου στην κούκλα μας!

Και κάτι τελευταίο! Βίκη σε ψάχνω!!!!!

an1cCvJoSf-1110MzA1OTAzZHwwMDAwNTU0ZGF8TXkgbGl0dGxlIHByaW5jZSBpcw.gif 932708c9ku0fnaz0.gif

Διαφημίσεις

Λοιπόν νομιζω ηρθε η ωρα να σας μεταφερω λίγο πίσω, στις 20/10/2010 και να τα θυμηθω και εγω γιατι όπως εχω ξαναπεί αυτος ο τοκετος express ήταν πραγματι πολύ ομορφη και γρηγορη εμπειρια..

Ας ξεκινήσω λοιπόν..

Ηταν εκεινο το βραδυ της Τρίτης που κοιμηθηκα μονο 3 ωρες και από τις 5 πμ ημουν στο πόδι..Στριφογυρνουσα στο κρεβατι ολη τη νυχτα και μαζι με μενα και ο συζυγος..Εκεινος ελεγε ότι ηπιε καφε αργα και δεν ειχε υπνο..Μαλλον δεν ηθελε να με αγχωσει περισσότερο

Κατα τη διαρκεια του πρωϊνού ειχα κτ συσπασούλες οι οποίες αρχικα θεωρησα ότι ηταν της ιδεας μου, ισως γιατι ετσι ηθελα...Λέω λοιπόν της ιδεας μου θα είναι, τοσες μερες πονακια γιατι όχι και σημερα…

Τα πονακια μετα το μεσημερι γυρω στις 4 που σας εγραψα, εγιναν ανα 15λεπτο και μετα από 2-3 ωρες ,γυρω στις 7, που επεστρεψα από τη μαμα μου, εφτασα να εχω συσπάσεις ανα 10λεπτο.Επίσης εχοντας μιλήσει με τον γιατρό μου καταλήξαμε στο συμπερασμα ότι ο τοκετος ηταν κοντα αλλα μαλλον εκεινος από την περιγραφη ελεγε πως θα πάμε για την επόμενη μερα..

Στις 7.30 λοιπόν και εχοντας μιλήσει με την κουμπάρα μου και 2-3 συγγενεις ειμαι ετοιμη να κλεισω τη βαλίτσα και να μπω για ένα ντουζακι..Στην κινηση να σηκωσω τη βαλιτσα νοιωθω να φευγει μια ποσοτητα υγρων, αρπάζω το τηλέφωνο και τρεχω κατευθειαν στο μπανιο..Κατευθειαν ειδοποιω το γιατρό ότι μου εσπασαν τα νερα και μετα μαμα και αδερφη..Ηταν ολοι εκει σε 3ʼ, ουτε να ντυθω πρόλαβα…Ηρθε και η θεια του καλού μου, μαια στο επάγγελμα, για να παρευρεθεί μαζι με τον αντρα μου στην αιθουσα τοκετου..Στο δρομο ολοι αγχωμενοι και εγω παρατηρω ότι ναι μεν εχω πονους αλλα δε νοιωθω καθολου ροη υγρων.. Φτανουμε στις 8.45 μμ και κατευθειαν με αναλαμβανουν οι μαιες για τα διαδικαστικα..Ερχεται καιο γιατρός και μου λέει «βρε ποια νερα σου εσπασαν!!Ουρα ηταν αυτά..»:shock::shock:

Παθαινω ένα αρχικο σοκ, του λέω θα με τρελάνεις, δεν ξερω τι ειδα και πως το ενοιωσα…Προηγουμενως η μαια που με εξετασε ειπε υψηλη ριξη υμενων

Στενοχωρεθηκα με τα λεγομενα του γιατρού γιατι σκέφτηκα ότι ξεσηκωθηκαμε αδικως και κουβαληθσα τοσα ατομα χωρις λόγο???

Βγαινει εξω λοιπόν και ανακοινωνει στους υπολοιπους ότι δεν εχουν σπασει τα νερα αλλα επειδη ειχα ηδη διαστολή 2, θα μεινω γιατι ο τοκετος εχει ξεκινησει και βλέπουμε… Εγω ειμαι μονη μου στο δωματιο προετοιμασιας και ετοιμη να βαλω τα κλάματα όταν ακουω τον γιατρό να ρωταει τις μαιες για το τι θα παραγγειλουν για να φανε, σκεφτομαι «προβλέπεται μεγαλη βραδια..!|»

Ερχεται μια μαια και με βλέπει προβληματισμενη, με καθησυχαζει λέγοντας μου πως αν δεν ημουν ετοιμη δεν θα με κρατουσαν..Αν δεν πηγαινα εκεινη την ωρα σιγουρα θα πηγαινα πριν ξημερωσει και της λέω χαριτολογώντας «δεν λές του γιατρού μια πίτα απʼόλα και για μενα???» βαζει τα γελια η κοπέλα και φευγει…Ερχεται ο γιατρός και με εξεταζει ξανα, με κοιταει και μου λέει «Φυγαμε για αιθουσα τοκετου και επισκληριδιο, διαστολή 4!!!»

«Φυυυυγαμε» του λέω.Βγαίνω εξω ένα λεπτό αγκαλιαζω μαμα και αδερφη, συγκινουμαι λίγο εκει αλλα συγκρατούμαι..Πάμε ξαπλωνω, βαζουμε καρδιοτοκογραφο, μου δινουν ρομπίτσα, και είναι ετοιμοι να μου σπασουν τα νερα..Ποναω αρκετα, ερχεται η συσπαση και πάνω εκει, στο τσακ μπαμ γινεται και η τεχνητη ρηξη, νοιωθω πονο αλλα και μεγαλη ανακουφιση καθως το μεγαλο αυτό αγχος ελαβε τελος..εμεναν τα υπόλοιπα πλέον! φωναζουν αναισθησιολόγο και μου κανει την επισκληριδιο..Μετα από αυτό μπαίνουν και οι 2 συνοδοι μου μεσα και αναμενουμε την εξελιξη.. Εκει λοιπόν για να ξενερωσετε και εσεις όπως και εγω, παιρνει ο συζυγος το τηλεκοντρολ και βαζει champions league....ερχεται και ο ποδοσφαιρόφιλος γιατρός και παρακολουθουν μαζι :confused::confused: AΝΤΡΕΣ!!!!

Τα πονακια πάνε και ερχονται, είναι πλέον 9.30 και εχω αρχισει να μουδιαζω..Εχει περασει ηδη ένα 20λεπτο μου βαζουν και 2η δοση επισκληριδιου γιατι η εξελιξη είναι πολύ γρηγορη.. σε λίγο νοιωθω πόνο και εντονη πίεση από κατω, η διαστολή είναι στο 9, δεν κρατιεμαι και θελω να σπρωξω, ο γιατρός δινει εντολή να ερθει και ο νεογνολογος…Τι εγινε γιατρε???Αρχιζουμε????

Τωωωρα???Εδω κοντευουμε να τελειωσουμε απανταει…

Να μην τα πολυλογω , με τη βοηθεια των μαιώνκαι με γρηγορες κινησεις παίρνω την καταλληλη θεση και σε λίγο με τις οδηγιες του γιατρού αρχιζω να σπρωχνω με ολη μου τη δυναμη..Αυτο που μου ερχεται εκεινη την ωρα στο μυαλο είναι η γεννηση του Ανασταση και ότι στην τριτη προσπαθεια εξωθησης σχεδον γλίστρησε από μεσα μου και σκεφτομαι ότι η μεγαλη στιγμη για να ακουσω το κλαμα του μωρου είναι πολύ κοντα , όμως μετα από 3-4 προσπαθειες δεν υπαρχει αποτελεσμα..Εξασθενημενη του λέω πως δεν εχω άλλη δυναμη και ζαλίζομαι..Μου λέει καλά πας συνεχισε ετσι, , απλα θελω να κανεις λίγη υπομονη..Εχω διπλα μου τον συζυγο και τη θεια του να μου κρατουν το χερι και να μου δινουν δυναμη..Ακολουθουν 2-3 προσπαθειες χωρις αποτελεσμα και λέει στη μαια να του φερει σικιουλκία (βεντουζα) και εκει φυσικα ακουω και καταλαβαίνω με καποιο πόνο όλα οσα κανει ο γιατρός , μαζι και την περινεοτομή, αλλα κανω υπομονη γιατι ειμαστε πλέον μια ανασα πριν το τελος καθως η επόμενη σπρωξια είναι και η καθοριστική, παιρνω μεγαλη εισπνοη και καθως σφιγγομαι για άλλη μια φορα με οση δυναμη μου εχει απομείνει αισθανομαι να «αδειαζω», να φευγει από μεσα μου ενας μεγαλος ογκος..μετα από δευτερόπλεπτα μια τεραστια ανακούφιση και ανοιγοντας τα ματια βλέπω τον μικρουλη που τον κραταει ο γιατρός αναποδα , κοβει των λωρο και δινει το μωρο στο νεογνολογο....Ειναι η στιγμη που μου βγαινει ολη η ενταση και δεν εχω φωνη να μιλήσω, να ρωτησω αν είναι όλα καλα..Κοιταζω γυρω να εντοπίσω τον συζυγο, ειναι διπλα μου, μου κραταει το μπρατσο αλλα είναι σοκαρισμενος..Συνειδητοποιω οτι το μωρο δεν εχει κλάψει και ρωταω..Απανταει η θεια και μου λέει "είναι ιδιος ο Αναστασούλης μας!!", γιατι δεν κλαίει ρωταω ξανα....τωρα θα κλάψει και την ιδια στιγμη ακουμε το πρωτο κλάμα ..τον ζηταω και μου τον δινουν μονο για λίγο γιατι ειναι πολύ ταλαιπωρημενο και μελανιασμενο από την περιτυλιξη..Τον αγκαλιαζω ενα λεπτό και τον βλέπω που με κοιταει μεσα από την πετσετουλα που είναι κουκουλωμενος..Συγκινουμαι..ματακια γαλανα στρογγυλο προσωπακι και λίγα μαλλάκια, δυστυχως πρεπει να μου τον παρουν και να τον ζεσανουν..Τον χαΪδευω , τον φιλάω και τους τον δινω..Τους ζητω υπόσχεση ότι μολις τον περιποιηθουν θα μου τον φερουν στο δωματιο.. Κλέινω τα ματια μου και περιμενω να τελειωσει η διαδικασια που εχει ξεκινησει ο γιατρός..Μετα από μιση ωρα στην αιθουσα ανανηψης δεν αισθανομαι τπτ, εχω μουδιασει ως τον λαιμό και νοιωθω ζαλαδες και ναυτίες..Ειναι ολοιι διπλα μου αλλα δεν θελω κανεναν, τρεμω από το κρύο, σχεδον σπαρταραω..Ερχεται ο αναισθησιολογος και τον ρωταω γιατι ειμαι ετσι, μου λέει ότι είναι από την επισκληριδιο, λόγω της γρηγορης εξελιξης του τοκετου δεν προλαβε να δρασει την καταλληλη ωρα και να κανω υπομονη..Κατα τη 1 πάω στο δωματιο και περιμενω να μου τον φερουν..εχει πάει 2.30 και καταφτανει ένα μωρακι για να μπει στην αγκαλιτσα μου και να ζεσταθει εκει μεσα πλέον για πολύ πολύ καιρό…

Αυτη είναι η εμπειρια μου και ομολογω πως αυτη τη φορα -αν και πολύ πιο γρηγορη -την βίωσα πιο εντονα και πιο συνειδητα..κυριως πιστευω γιατι ωριμασαν οι συνθηκες πλέον και ημουν πιο ψυχραιμη να συνεργαστώ αλλα και επειδη γνωριζα τι να περιμένω και πίστεψα μεσα μου πως οποια ταλαιπωρια και να υποστω θα είχε ενα και μοναδικο νόημα και σκοπό (όπως ειπε και μια καλή φιλη απο εδω), να έρθει μια ψυχούλα στον κόσμο, η δικη μου...:D

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Πω πω ρε Πετρουλα...δεν εχω λογια ή μαλλον δε ξερω τι να πρωτοσχολιασω....περιττο θα ηταν...

Μπραβο και παλι Μπραβο!!!Μοναδικο!!Συγχαρητηρια κουκλα!!!Να τον καμαρωνετε παντα...συγκινηθηκα πολυ!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Κοριτσια συγγνωμη, γραφω τοση ωρα και δεν ειδα οτι προχωρησατε στη συζητηση...

Ελένη μου περαστικα στη μανουλα σου και ευχομαι να μην ειναι τπτ σοβαρό..

Ριτα εχει να κανει απο τις 11, θα δω πως θα παμε και μετα θα παρω και την παιδιατρο..

και επισης μου ειχε πει αν κανει διαρροια πανω απο 6-7 φορες εστω και λιγο να παρω κατι σκονακια που διαλυονται σε λιγο νερακι για 3 φορες την ημερα.Hydrasec λεγονται.Μαζι με διατροφη φυσικα κοβουν τη διαρροια γιατι δεν ειναι καλο να συνεχιζεται λεει για πολυ.Αν θες ρωτα το γιατρο σου .Εμας τελικα δε χρρειαστηκε αν και τα αγορασα και δε ξερω αν ειναι αποτελεσματικα.

.

τωρα ειδα που εγραψες για αυτα..τα εχουμε παρει κι εμεις μια φορα, ειναι πολύ καλα..Τα ειδα τωρα στο φαρμακειο μας

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...