Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα!

Για τη δυσκοιλιότητα μας έχει σώσει κυριολεκτικά όλους οικογενειακώς το κεφίρ.

Το σκέτο δεν είναι και η πρώτη γεύση,όμως κυκλοφορούν κάποια με γεύση φρούτων (ιδίως ένα με κόκκινα φρούτα) που είναι πολύ νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες. 

Καλή συνέχεια!

• Μου αρέσει 4

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Παιδιά συζητούσα πριν με τη νύφη μου και άκουσα κάποια πράγματα που με παραξένεψαν πολύ. Πέιτε μου λίγο έτσι ισχύει ξέρει καμιά σας.

Λοιπόν ο μικρός ξεκίνησε προνήπια σε δημόσιο-δημοτικό σχολείο. Τα έχουν μαζί με τα νήπια, 25 παιδάκια μεγάλα-μικρά μια δασκάλα. Πρόγραμμα εκμάθησης δεν έχουν βγάλει ακόμα. Ολη μέρα λέει τα έχουν έξω στην αυλή. Τους ζήτησαν από 50ευρώ για να αγοράσουν υλικό που θα κρίνουν οι ίδιες και τους ενημέρωσαν ότι αργότερα, το χειμώνα, θα πρέπει να πληρώνουν και κάποιο ποσό για τη θέρμανση των αιθουσών, γιατί δεν επαρκεί το πετρέλαιο. Τόσα σχολεία άλλαξα βρε κορίτσια, πρώτη φορά ακούω να ζητάνε από τους γονείς να πληρώσουν για τη θέρμανση.

Ετσι γίνεται τώρα ή βρήκαν κάποιο τρόπο να αυξήσουν τα έσοδα τους οι υπεύθυνες? Και λέει η νύφη μου να δώσω χρήματα ναι, αλλά για να δημιουργηθεί κάτι για τα παιδιά πχ βιβλιοθήκη, αλλά να πληρώνουμε το πετρέλαιο???

Συμβαίνει κι αλλού αυτό άραγε και είμαι τόσο πίσω εγώ?

Πρωτη φορα τα ακουω αυτα...δε ξερω...

Το μονο που ξερω ειναι οτι οντως εχουν θεμα με τα προνηπια επειδη δεν ειναι υποχρεωτικα και λογω ελειψης προσωπικου τα στριμωχνουν με τα νηπια με αποτελεσμα να τα αφηνουν ολα εξω να παιζουν διοτι δεν μπορουν να τα απασχολησουν...

Ξεερις στην αρχη ελεγα και τι εγινε? ας παιζει ολη μερα ο Γρηγορης φτανει να περναει καλα.. σιγα σιγα αρχισα να συνειδητοποιω οτι ακομα και σε αυτη την ηλικια των παιδιων μας εφοσον πανε σταθμο καλο ειναι να εχουν μια σειρα και να ειναι σε ενα προγραμμα.Διαφορετικα ανεξελεγκτα δεν καταλαβαΙνουν την εννοια του σχολειου..ποσο μαλλον ενα παιδι 5 ετων που την επομενη χρονιΑ θα πρεπει να μπει σε ενα λουκι διαβασματων κτλ τκτλ..

Απαραδεκτο αυτο το κρατος!

Ναι Ιωαννα ετσι ειναι ,ακολουθουν προγραμμα και μαλιστα το υπογραφει ο παιδιατρος και οδιατροφολογος καθε βδομαδα.

Το καλο επισης ειναι οτι καθε τριτη εχουν παιδιατρο..

Οποτε, αν λεμε ,εχεις την υπονοια οτι μπορει να εχει ερεθισμενα αυτια ή κατι αλλο τους λες να του ριξει μια πιο προσεκτικη ματια και αν σου πουν οτι κατι βρηκε πας στον παιδιατρο σου.

Το βρηκα εξαιρετικα χρησιμο για το Χειμωνα που ερχεται.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

ευχαριστ ριτα!!

καλη αρχη και στην φιλη σου....

πολυ ωραια τα εγραψες για την χυτρα.εγω σου ειχα πει να πας στην τηλεοραση δεν με ακουσες.:P

μαελενι πρωτη φορα το ακουω αυτο.αν ειναι δυνατον.

τι αλλο θα μας ζητησουνε πια?

1654096yn4fep17z7.gif

Ρίτα μου κι εγώ τα άκουγα όλα αυτά κάπως.

Του χρόνου λέει, για να μην ξανακάνει το ίδιο "τίποτα" δηλ αφού πάλι στην ίδια τάξη θα είναι μάλλον θα τον βάλουν σε ιδιωτικό.

Αλλά είναι δυνατόν. Κι ο δικός μας είναι παιδί δραστήριο, που έχει μάθει ήδη να γράφει....όλο αυτό πίσω θα τον πάει και κακό θα του κάνει, αλλά για φέτος δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ούτε καν να τον σταματήσουν, γιατί το περίμενε με τόση λαχτάρα το σχολείο και δεν θέλει να σταματήσιε και να ξανακλειστεί στο σπίτι.

Κοριτσάκια μου σας φιλώ. Φεύγω κι εγώ. Καλό μεσημέρι, απόγευμα και μακάρι να ακούσουμε χαρούμενα νέα αυτό το ΣΚ ;)

an1cCvJoSf-1110MzA1OTAzZHwwMDAwNTU0ZGF8TXkgbGl0dGxlIHByaW5jZSBpcw.gif 932708c9ku0fnaz0.gif

στους δημοσιους παιδικους σταθμους γινεται πολυ συχνα αυτο..Λεφτα για θερμανση , λεφτα για να πληρωθει η καθαριστρια , λεφτα για γραφικη υλη ..Ειχε καταντησει καποιος γνωστος τελικα να πληρωνει πιο πολλα απο οτι σε ιδιωτικο ..

Εμας για την ηλικια του χρηστου ,περα απο παιχνιδι εχουν τραγουδι και χορο καθως και ζωγραφικη με ξυλομπογιες ...Αυτες ειναι οι δραστηριοτητες τους ..Φυσικα σχεδον καθε εβδομαδα εχουν και παρτυ μιας και ολο και καποιο παιδι εχει γενεθλεια!!

Στους παιδικους η διατροφη ειναι πολυ αυστηρη!!!

cca53e644d.png

eTRlp2.png

Διαφημίσεις

Απο τα 3 και μετα οι δραστηριοτητες αυξανονται κατα πολυ...(στον δικο μας παιδικο παντα)δλδ πιανουν ψαλιδι κανουν χειροτεχνιες συμμετεχουν ενεργα στις σχολικες γιορτες...

cca53e644d.png

eTRlp2.png

Ναι Ιωάννα μου στην προκειμένη όμως είναι νηπιαγωγείο και φιλοξενεί και προνήπια. Δεν θεωρείται παιδικός σταθμός εφόσον περιλαμβάνει και υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τι να πεις. Λες να της πω να περιμένει και την καθαρίστρια γιατί την γραφική την πλήρωσαν ήδη χαχαχα!

Φιλιά κούκλες.

an1cCvJoSf-1110MzA1OTAzZHwwMDAwNTU0ZGF8TXkgbGl0dGxlIHByaW5jZSBpcw.gif 932708c9ku0fnaz0.gif

Το ξερατε οτι τα νηπια δεν ειναι πλεον υποχρεωτικα?

ηγή Εθνος (της BIBIAN MΠENEKOY):

Oκτώβριος 2006: Η κυβέρνηση ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση ενός έτους υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, κάτω από την πίεση της απεργίας των δασκάλων.

Δεκέμβριος 2006: Ψηφίζεται ο νόμος για υποχρεωτικότητα ενός έτους στο νηπιαγωγείο (N.3518, άρθρο 73, ΦEK 272 τ. Aʼ, 21.12.2006)

Mάιος 2007: Kατάθεση νέου νόμου όπου «το σχολικό έτος 2007-08 μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείων εντός των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του N. 2345/95 (ΦEK 213 Aʼ). Δηλαδή, έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να ιδρύσουν τμήματα νηπιαγωγείων. Aξιοσημείωτο είναι ότι προέβλεψε την κάλυψη των κτιριακών υποδομών με την κατασκευή ελαφρών αιθουσών (προκάτ!), δημιουργώντας έτσι τις πλέον ακατάλληλες υποδομές (θέρμανσης, προαυλισμού κ.λπ.).

Σεπτέμβριος 2008: Aίτηση για να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας και ως νηπιαγωγεία έχουν υποβάλει μόνο 250 ιδιωτικοί σταθμοί, από τους οποίους έλαβαν την άδεια περίπου οι 150, καθώς ο νόμος για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή προέβλεπε αυστηρές κτιριακές προϋποθέσεις. Xιλιάδες γονείς που είχαν αναγκαστεί να καταφύγουν στα ιδιωτικά ιδρύματα, αφού από τα δημόσια είχαν κυριολεκτικά εκδιωχθεί, ειδοποιήθηκαν να μην πάνε τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία, καθώς δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια. Tην ίδια περίοδο οι διευθυντές των νηπιαγωγείων είχαν την ενημέρωση από το YΠEΠΘ, ότι εάν κάποιο νήπιο φοιτήσει σε σχολείο που δεν έχει λάβει τελικά άδεια νηπιαγωγείου, δεν θα μπορεί να εγγραφεί την επόμενη χρονιά στο δημοτικό σχολείο.

Aπρίλιος 2009: Mε νέα τροπολογία, την 683/14-4-09, που προήλθε από την πίεση των ιδιοκτητών των παιδικών σταθμών, τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο είχε θεσπίσει έπαψαν να ισχύουν και οι παιδικοί σταθμοί που είχαν άδεια από το υπ. Yγείας μπορούν να μετατραπούν αυτόματα σε νηπιαγωγεία, χωρίς άδεια από το υπ. Παιδείας και χωρίς καν αλλαγή χρήσης. Aίρονται όλες οι προδιαγραφές για τη λειτουργία νηπιαγωγείων σε παιδικούς σταθμούς δημόσιους και ιδιωτικούς, και καλούνται να πάρουν όλοι αφειδώς άδειες.

Mάιος 2009: Aποστέλλεται εγκύκλιος σε όλα τα νηπιαγωγεία που λέει ξεκάθαρα ότι τα νήπια μπορούν να εγγραφούν στο δημοτικό τον Σεπτέμβρη του 2009, χωρίς να απαιτείται βεβαίωση παρακολούθησης του ενός έτους υποχρεωτικού νηπιαγωγείου!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσακια μου,

φτανει βρε μην ασχολειστε αλλο με τις κακιουλες. Ειμαστε τοσο ξεχωριστες ολες εδω , που ειναι λογικο να μη συμφωνουμε σε καποια πραγματα. Καθε μανουλα ειναι ξεχωριστη. Απλα καλο θα ητανε να μη προσπαθουμε να θεωρουμε αυτο που κανουν τα παιδακια μας το σωστό. Και να σας πω και κατι αλλο;;; Εμενα ο Παναγιωτης που εκοψε τελευταιος τα αλεσμενα, που φοραει ακομα πιπίλα και πάνα τι πρεπει να κάνω;;;;;;;

Μαρινα πόσο ειπες;;;;;;;;;;;;;;;; Παχυσαρκος ο Γιωργακης. Ξεκίνα διαίτα!!! Αχ ποσο σας ζηλευω!!!!!!!

Πόπο θέμα που άνοιξα με τις χύτρες! Τη 2η έχω εγώ, ούτε το άνοιξε-κλείσε ξέρω αφού μόνο σαν κατσαρόλα την έχω χρησιμοποιήσει η ανεπρόκοπη:confused: αλλά αυτό νομίζω θα το βρω! Εντάξει θα τη δοκιμάσω και θα σας πω εμπειρίες! Ρίτα ευχαριστώ πολύ είσαι όντως κατοτοπιστικότατη, ποιά Βέφα μου λέτε!!!

Πανμάρ είπαμε καλέ, καθαριστικά έχω, φέρε εσύ τον εαυτό σου και τα άλλα τα έχουμε! Την κόρη σου θα τη βάλω να φυλάει τη Μαριαλένα και εγώ θα χαζολογάω εδώ!:-P

Άντε βρε Μαελένη λέω κι εγώ τι έγινε πάλι εδώ μέσα και δεν πήρα πρέφα! Για τον άντρα σου λοιπόν το σχόλιο! Σόρυ αλλά ακόμα γελλάω που σου έκανε παρατήρησ για τα δήθεν πιάτα!!!

Ρίτα είναι η εβδομάδα των κίτρινων φύλλων και του Φθινοπώρου φαίνεται και εμάς ένα ενημερωτικό που μας δώσανε έλεγε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μιλησουνε γι αυτά, τα πρωτοβρόχια κλπ! Θα ξεκινήσουν και οι χειροτεχνιες και καλά, αυτά μου φαίνονται τελείως μούφα μόνες τους οι δασκάλες θα τα κάνουν και θα χάνουν και χρόνο από το να παίζουν με τα παιδιά! Η δικιά σας δραστηριότητα με τα σταφύλλια πολύ μου άρεσε!

Καλέ εγώ σοβαρά το έλεγα για Θεσ/νικη, το σκέφτομαι μήπως έρθουμε οικογενειακώς το τετραήμερο μιας και θα πάρει και μια μέρα άδεια ο σύζυξ!

Όσο για την άρση του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου πιστεύω ότι έγινε μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε την υποδομή για τα νήπια και κυρίως τους νηπιαγωγούς!

mGKop3.png60Jvp3.png

φτανει βρε μην ασχολειστε αλλο με τις κακιουλες. Ειμαστε τοσο ξεχωριστες ολες εδω , που ειναι λογικο να μη συμφωνουμε σε καποια πραγματα. Καθε μανουλα ειναι ξεχωριστη. Απλα καλο θα ητανε να μη προσπαθουμε να θεωρουμε αυτο που κανουν τα παιδακια μας το σωστό. Και να σας πω και κατι αλλο;;; Εμενα ο Παναγιωτης που εκοψε τελευταιος τα αλεσμενα, που φοραει ακομα πιπίλα και πάνα τι πρεπει να κάνω;;;;;;;

Να βρε πικουλινα...αυτο ειναι που με ενοχλει ειλικρινα...

Δεν ειπαμε οτι κατι πρεπει να κανεις ή να μην κανεις.

Ο καθενας μας λεει τις εμπειριες του.Λεμε τι κανουμε εμεις, ο καθενας προσωπικα και τι θεωρουμε εμεις σωστο...

Δεν καταλαβαινω κιολας γιατι πρεπει να σημαινει κατι παραπανω αυτο...

Σορρυ κιολας αλλα αυτο ειναι που με τσαντιζει.Δηλαδη καθε φορα που λεμε κατι νομιζουμε οτι ειναι το σωστο?

Ωραια αντε ναι και λογικα το νομιζουμε, σε τι ενοχλει τους υπολοιπους?Αν ο καθενας νιωθει καλα με αυτο που κανει, τοτε δεν εχει να αγχωνεται για τιποτα.

Εμπειριες ανταλασσουμε ...να μη λεμε τιποτα? οκ.Εμεις τη βγαλαμε και την πανα και την πιπιλα και σχολειο προσαρμοστηκαμε και μιλησαμε και περπατησαμε αρα να μη συζηταμε.

Οκ.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Ξεχασα να σχολιασω τα της χυτρας. Εμενα μου την εκαναν δωρο στο γαμο μας και την εχω ακομα αμπαλαρισμενη. Εχω μεγαλωσει σε ενα σπίτι που επειδη η μαμα μου ειχε ελαχιστο χρονο μαγειρευε στη χυτρα. Προτιμω να βραζει αργα και σταθερα το φαγητο παρά γρηγορα.

Οταν το Πασχα πηγαμε τον Παπου μου με πολλες ζαλαδες στο ιατρικό και του εκαν εξετασεις μας ρωτησαν αν χρησιμοποιουμε χυτρα . Δε θυμαμαι ποια βιταμινη ηταν , αλλα οι γιατροι ήταν καθετοι στο ότι η χυτρα καταστρεφει αυτη τη βιταμινη.

Να βρε πικουλινα...αυτο ειναι που με ενοχλει ειλικρινα...

Δεν ειπαμε οτι κατι πρεπει να κανεις ή να μην κανεις.

Ο καθενας μας λει τις εμπειριες του.Λεμε τι κανουμε εμεις ο καθενας προσωπικα και τι θεωρουμε εμεις σωστο...

Δεν καταλαβαινω κιολας γιατι πρεπει να σημαινει κατι παραπανω αυτο...

Σορρυ κιολας αλλα αυτο ειναι που με τσαντιζει.Δηλαδη καθε φορα που λεμε κατι νομιζουμε οτι ειναι το σωστο?

Ωραια ναι και να το νομιζουμε σε τι ενοχλεις τους υπολοιπους?Αν ο καθενας νιωθει καλα με αυτο που κανει τοτε δεν εχει να αγχωνεται για τιποτα.

ναι βρε Ριτα μου αλλα εσυ ήσουν που σχολιασες το 2χρονο που φοραγε πιπιλα. Δεν αισθανομαι καθολου μειονεκτικα για το παιδι μου. Απλα εχω αποφασισει να μη μπω στο τρυπακι του ποτε θα κοψει τη πιπιλα και την πανα. τελος παντων επειδη αισθανθηκα καπως με το σχολιασμο της πιπιλας και με το 4χρονο που φορουσε πανα γιαυτο το ειπα. Τελος το Θεμα εκει.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...