Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Καλα οχι οτι ολα τα αλλα που τρωμε απ'έξω είναι καλύτερα αλλά δεν ειχα παει καθολου μεχρι πριν απο 3 μηνες που πηγαμε με ενα αλλο ζευγαρι και την μικρη τους και επειδη ηθελαν εκεινοι δεν εφερα αντιρρηση..ειπα να δοκιμασω μηπως και αλλαξω γνωμη...εεε αυτο ηταν, ειπα ποτε ξανα!!

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Ριτα τα κρεμμυδια πολυ ωραια ...τα κανω και εγω ...μαλιστα οταν μαγειρευω και τσιγαριζω κρεμμυδια βαζω παραπάνο και μετα το τρωω επανω απο ψωμι με λιγο πιπερακι και αλατακι απα πα πα πα...τρεχουν τα σαλια μου ... μου αρεσουν τα ατιμα πολυ....μα τι ορεξη ειναι αυτη που εχω βρε παιδι μου ειδικα για γλυκα και πιο πολυ το βραδυ με πιανει τρελλα

καλησπερα κοριτσια μου.

δεν σας διαβασα καθολου.ειστε καλα?

εγω παλι οχι!

επεσε η λαζαρενια μου απο το καροτσι πανω απο 1 μετρο υψους.ηταν ορθια και επεσε με το κεφαλι κατω.χτυπησε στο μαρμαρο στο σπιτι και χτυπησε στο δωξα πατρι.ευτυχως να λεμε που δεν εσπασε μυτη και δοντια.

αμεσως πρηστηκε και εκανε ενα καρουμπαλο.....τι να σας πω.πλανταξε στο κλαμα.

εγω καρδιακη προσβολη κοντεψα να παθω,

την πηγα αμεσως στην παιδιατρο και μου ειπε να την παρατηρω για 2 μερες.

της ειπα αν ειναι να την παω στο νοσοκομειο αλλα μου πε οχι!

πως δεν εσπασε το κεφαλι το μωρακι μου.

μα τι αχρηστη μανα ειμαι?????

για τιποτα δεν κανω πια....

μετα πηρα τις εξετασεις της και η χολιστερινη της ειναι υψηλη!

192 ειναι ενω θα πρεπε να ναι στο 170.

κομενα μπισκοτα και σνακ!

δευτερο εγκεφαλικο εγω!

το κεφαλι μου παει να σπασει σημερα!

σορυ κιολας που σας τα λεω ετσι.

1654096yn4fep17z7.gif

Αχ βρε Λαζαρένια μου τι ήταν αυτά σήμερα?Για το χτύπημα πάντως τα λέγαμε και την άλλη φορά στο Κωνκωνάκι δε φταις εσύ αυτά συμβαίνουν! Όσο για τη χοληστερίνη, έχετε κληρονομικότητα? Αυγά της δίνεις συχνά?

mGKop3.png60Jvp3.png

Διαφημίσεις

Πω πω βρε Λαζαρενια μου...ουτε να το σκεφτομαι δε θελω το καρουμπαλο σας και την τρομαρα σας...

Αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα παντως,στο παιδων που ειχαμε παει μου ειχαν πει να τα συνηθισουμε.Ξερω δυσκολο αλλά πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι.

Οσο για τη χοληστερινη...το συζητουσαμε και τοτε που λεγαμε για τα γαλατα. Ειναι πολυ συνηθισμενο πλεον απο οτι μου ελεγε η παιδιατρος.Ολα τα παιδακια πρεπει να ελεγχονται γιατι ειναι πολυ υψηλα τα ποσοστα στην εποχη μας.

Η παιδιατρος τι σας προτεινε επ αυτου?

Εμας προληπτικα μας εχει πει οχι βλακειουλες,οχι τηγανιτα,οχι γαλα φρεσκο ενηλικων,οχι πανω απο 3 αυγα τη βδομαδα.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Λαζαρένια μου πω πω τι πάθατε βρε κοριτσάκι μου; Περαστικά. Έτσι είχε πέσει και η Αλεξάνδρα μου 6 μηνών από τη θέση του αυτοκινήοτυ που την είχα πάνω στον καναπέ. ςΕυτυχ'ως τότε ήταν Δεκέμβρης και είχαμε χαλιά. Δεν θα έχει πάθει τίποτα γιατί πραγματικά έχουν γερή κράση. Η χοληστερίνη γιατί είναι τόσο ανεβασμένη του μωρού; Τι σου είπε ο γιατρός;

Σούλα μου περαστικά και σε εσάς. Ελπίζω ότι είναι να το περάσετε στο πόδι.

Ρίτα μπράβο στο Γρηγόρη σου. Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το παιδί :-P:razz::-P:razz:

Λαμπρινή την τούρτα την έφτιαξες μόνη σου;;;; Μπράβο!!!!

Μαρίνα τι εννοείς όταν λες δίχωρο δωμάτιο; Θα σε ενδιέφερε ενοικιαζόμενο (διαμερισματάκι); Εκεί μπορεί να βρεις και με 40 ευρώ την ημέρα. Πες μου περισσότερα για να μπορέσω να κοιτάξω.

Μαράκι είδα τις φώτο στο φβ και πραγματικά είναι καταπληκτικές. Και πάλι να σας ζήσει η Ευούλα.

Κορίτσια τι είναι επιθηλιακά κύτταρα; Έκανα μια καλλιέργεια κολπικού υγρού και έδειξε 'πολλά'

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

γιοβαννα μηπως εχει σχεση με την τραχηλιτιδα?

Κατι τετοια μου εχε βγαλει και μενα οταν ο προηγουμενως γυναικολογος μου ελεγε αλλα αντι αλλων...

Δεν θυμαμαι ομως και πολυ καλα για ρωτα...

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Το καλυπτήριο επιθήλιο του ουροποιητικού και ουροαποχετευτικού συστήματος, αλλά και των περιοχών που επικοινωνούν (ειδικά ο κόλπος) αποτελούν συχνό εύρημα

κατά το μικροσκοπικό έλεγχο του ιζήματος των ούρων. Ενώ θεωρείται φυσιολογική η μεχρις ενός ορίου απόπτωση των επιφανειακών αυτών επιθηλιακών κυττάρων, παθολογικές καταστάσεις, όπως φλεγμονές από λοιμώδεις ή κακοήθεις παράγοντες, τοξική δράση φαρμακευτικών ουσιών καθώς και άνοσες αντιδράσεις στο νεφρικό παρέγχυμα δυνατόν να επιτείνουν την απόπτωση του επιθηλίου των ουροφόρων σωληναρίων. Είναι ως εκ τούτου χρήσιμο διαγνωστικά να μπορούμε να εκτιμήσουμε τόσο το είδος όσο και το ποσό των επιθηλιακών κυττάρων που υπάρχουν στο δείγμα των ούρων και να μπορούμε να το εντάξουμε στη διαφοροδιάγνωση των νόσων του ουροποιητικού συστήματος.

Τα επιθηλιακά κύτταρα του ουροποιητικού και ουροαποχετευτικού διακρίνονταισε τρεις ομάδες:

ΠΛΑΚΩΔΕΣ ΕΠΙΘΗΛΙΟ (Squamous epithelium). Τα κύτταρα αυτά καλύπτουν τη γυναικεία ουρήθρα, το τελικό τριτημόριο της ανδρικής , και την περιοχή του τριγώνου. Ευρίσκο

νται ακόμη στο γυναικείο κόλπο. Η μορφολογία τους είναι αρκετά χαρακτηριστική, μεγέθους 30-50 μm, μοιάζουν με ακανόνιστες πλάκες πεζοδρομίου, σπανιότερα στρογγύλου σχήματος, και φέρουν μικρό στρογγυλό πυρήνα μεγέθους ερυθρού (8μm).

Η εντόπιση και εκτίμηση των πλακωδών επιθηλίων στα ούρα αποτελεί κυρίως δείκτη καταλληλότητας του δείγματος προς αξιολόγηση και παραπέρα ανάλυση. Συγκεκριμένα, η ύπαρξη πλακωδών επιθηλίων δείχνει είτε α] συλλλογή του πρώτου μόνο μέρους της ούρησης και ως εκ τούτου αυξημένο μικροβιακό φορτίο που φυσιολογικά υπάρχει στο τελικό τμήμα της ουρήθρας ή β] έγινε ανάμειξη ούρων με κολπικά εκκρίματα και ως εκ τούτου δεν έχομε μιά αναγκαία προϋπόθεση καταλληλότητας του δείγματος για σωστή ανάλυση.

Πολλάκις τα πλακώδη επιθήλια των κολπικών εκκριμάτων παρουσιάζουν μικροκοκκώδη υφή που καλύπτει μέχρι και τα εξωτερικά τους όρια, οφειλόμενη στο βάκιλλο Garnerella Vagίnalίs, συχνά αίτιο βακτηριακής κολπίτιδας. Τα χαρακτηριautoeditadminστικής μορφής επιθηλια αυτού του τύπου ονομάζονται Clue cells, πρακτικά εντοπίζονται κατά τον έλεγχο του κολπικού εκκρίματος, σε περίπτωση όμως ακατάλληλης δειγματοληψίας (δηλαδή ανάμειξης των ούρων με κολπικά εκκρίματα) εντοπίζονται και στα ούρα.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ (ΟΥΡΟΘΗΛΙΟ) Το μεταβατικό επιθήλιο είναι το καλυπτήριο επιθήλιο της πυέλου, ουρητήρων και του μεγαλυτέρου μέρους της κύστης (εκτός του τριγώνου), καθώς και του πρώτου τμήματος της ουρήθρας στους άνδρες. Μορφολογικά, τα ουροθηλιακά κύτταρα μεταβαίνουν βαθμιαία από τον πλακώδη τύπο στο νεφρικό επιθήλιο. 'Ετσι, οι πλέον επιφανειακ?ς και εγγύτερα προς την ουθρήθρα στοιβάδες έχουν κύτταρα όμοια με τα προαναφερθέντα πλακώδη επιθήλια. Όσο προχωρούμε προς την πύελο και σε βαθύτερες στοιβάδες τα μεταβατικά επιθήλια στρογγυλοποιούνται, μικραίνουν σε μέγεθος και έχομε την τυπική εικόνα του ουροθηλιακού κυττάρου: στρογγύλο, καθόσον εισρέει νερό στο κυτταρόπλασμά του, με μέγεθος 20-30μm.

Παραλλαγές του τυπικού μεγέθους και σχήματος δίδουν τα μεταβατικά επιθήλια με ουρά (caudate cells), ενώ το μέγεθός τους μπορεί να είναι όσο και ενός νεφρικού επιθηλίου. Πολλάκις τα μεταβατικά επιθήλια παρουσιάζονται εκφυλισμένα με κενοτόπια, ή με διπλούς ομαλούς πυρήνες.

Κατά την εκτίμηση του δείγματος, η ανεύρεση ουροθηλίων δεν έχει σημαντική διαγνωστική ή διαφοροδιαγνωστική συνεισφορά. Συνήθως τα βλέπουμε σε σημηντικό αριθμό κατά τις λοιμώξεις μαζύ με τα πολυμορφοπύρηνα, ενώ τα επιθήλια με ουρά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη διαγνωστική αξία.

ΝΕΦΡΙΚΑ ΕΠΙΘΗΛΙΑ Τα εσπειραμένα και αθροιστικά σωληνάρια του νεφρού καλύπτονται από τα νεφρικά επιθηλιακά κύτταρα. Πρόκειται γιά πολυεδρικά, κυβικά, στενόμακρα, μικροκοκκώδους πρωτοπλάσματος κύτταρα. Ο πυρήνας τους είναι μονός, στρογγυλός και συνήθως έκκεντρος, ενώ το μέγεθός τους κυμαίνεται μεταξύ πολυμορφοπύρηνου έως μικρού ουροθηλίου. Διαφέρουν από τα πολυμορφοπύρηνα κατά το ότι φέρουν στρογγυλά και ευδιάκριτο πυρήνα, ενώ ο πυρήνας των πολυμορφοautoeditadminπυρήνων απαιτεί προσθήκη οξεικού οξέος γιά να διακριθεί.

Η διαγνωστική συνεισφορά των νεφρικών επιθηλίων είναι σημαντική, έστω και ένα κύτταρο ΚΟΠ δείχνει βλάβη εξελισσόμενη στα νεφρικά σωληνάρια, πλην όμως είναι σχεδόν αξεπέραστες οι δυσκολίες της κοινής μικροσκοπίας να τα εντοπίσει. Το στενόμακρο σχήμα του οφείλεται στην αδυναμία τους να προσροφήσουν νερό και να γίνουν σφαιρικά, σε αντίθεση με τα ουροθήλια, όμως και η κοκκιώδης υφή τους τα προσομοιάζει προς μικρούς κοκκιώδεις κυλίνδρους.

ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των επιθηλιακών κυττάρων γίνεται σε κάθε περίπτωση, αναφέροντας τον αριθμό τους ΚΟΠ, ή απλούστερα αναφέροντας τους χαρακτηρισμούς: σπάνια, αρκετά πολλά, άφθονα. Ο προηγούμενος ποσοτικός χαρακτηρισμός, συνδυαζόμενος και με το είδος των κυττάρων, βοηθά στην εκτίμηση ύπαρξης φλεγμονής, εκφύλισης ή κολπικών εκκριμάτων στο ουροποιητικό σύστημα.

:tongue::tongue:

Ο μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι όλα καλά. Προληπτικά έκανα τις εξετάσεις......χμ επειδή είπαμε για 2ο μπεμπέ......έκανα και τεστ παπ και όταν βγουν τα αποτελέσματα θα τα πάω όλα στο γυναικολόγο.

Διαφημίσεις

Αχ βρε Λαζαρένια μου τι ήταν αυτά σήμερα?Για το χτύπημα πάντως τα λέγαμε και την άλλη φορά στο Κωνκωνάκι δε φταις εσύ αυτά συμβαίνουν! Όσο για τη χοληστερίνη, έχετε κληρονομικότητα? Αυγά της δίνεις συχνά?

αχ μαρινακι μου.φταιω γιατι την ειδα που ηταν ορθια στο καροτσι και δεν την κατεβασα.απλα την αφησα γιατι ημουνα στο τσακ να την παω βολτα.

γι αυτο φταιω εγω!πρεπει να ειμαι πιο προσεχτικη!

κληρονομικοτητα δεν εχουμε στην οικογενεια εκτος κι αν δεν το ξερω.αυγα της εδινα καθε μερα απο ενα .συμβουλη της παιδιατρου μου ηταν αυτο.

μου ειπε οτι δεν ευθυνονται τα αυγα ουτε το ελαιολαδο(της εδινα για την δυσκοιλιοτητα εξτρα)

ευθυνονται μονο τα σνακ.τωρα τελευταια ετρωγε παραπανω μπισκοτα.

αλλα της δινω ολικης.

το φαγητο της ειναι σχεδον αναλατο και γαλα της δινω το νουλακ και τωρα θα της δινω ολυμπος.το τρωει και με κορν φλεικς.

Πω πω βρε Λαζαρενια μου...ουτε να το σκεφτομαι δε θελω το καρουμπαλο σας και την τρομαρα σας...

Αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα παντως,στο παιδων που ειχαμε παει μου ειχαν πει να τα συνηθισουμε.Ξερω δυσκολο αλλά πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι.

Οσο για τη χοληστερινη...το συζητουσαμε και τοτε που λεγαμε για τα γαλατα. Ειναι πολυ συνηθισμενο πλεον απο οτι μου ελεγε η παιδιατρος.Ολα τα παιδακια πρεπει να ελεγχονται γιατι ειναι πολυ υψηλα τα ποσοστα στην εποχη μας.

Η παιδιατρος τι σας προτεινε επ αυτου?

Εμας μας εχει πει οχι βλακειουλες,οχι τηγανιτα,οχι γαλα φρεσκο ενηλικων,οχι πανω απο 3 αυγα τη βδομαδα.

αχ ριτα νομιζα οτι εσπασε το κεφαλι της!ηταν τοσο δυνατο το χτυπημα.ακουστηκε ενα κντουπ τοσο δυνατα!!!!

για την χοληστερινη μου ειπε οχι βλακειες ,οχι τηγανιτα που σπανια θα φαει καμια πατατα απο τον μπαμπα της,οχι μπισκοτα.αυτα

αυγο μου ειχε πει καθε μερα και απο δω και περα 3 φορες την βδομαδα.εγω πιστευω οτι αυτο ευθυνεται.

ειναι παρα πολυ δυσκολη ηλικια ακι παρα πολυ δυσκολο να αποτρεψεις καποιες τροφες!

εντωμεταξυ της ειπα οτι το πασχα που πηγαμε στους παπουδες την φορτωνανε με γλυκα και οτι εγω εκανα σαν υστερικη.

και το αποτελεσμα?οτι βγηκα κακια μανα!

με πηρε η πεθερα τηλεφωνο να μου πει κατι που θυμηθηκε!

θυμηθηκε λεει την μικρη να τρεχει στον παπου χαρουμενη που της εδωσε σοκοφρετα και μετα την λυπηθηκε που εγω την πηρα και δεν την εδωσα,με αποτελεσμα η μικρη να κλαιει!!!

κι εγω τωρα ομως την λυπαμαι που ειναι δυο χρονω κι εχει χοληστερινη!

απλα τωρα ακομη πιο προσοχη στην διατροφη της.

με ειπε και αγχωτικη η παιδιατρος και οτι ντε και καλα το παιδι να χει κατι!

εγω το παραδεχομαι οτι εχω υπερβολικο αγχος και ειναι κατι που προσπαθω να το αποβαλω αλλα δεν βλεπω και καποιο φως!

εχω αγχος γιατι το παιδι μου απο τοτε που γεννηθηκε τρεχει σε γιατρους ,ευτυχως αντιμετωπιζονται δωξα τω θεω αλλα απο κατι τετοιους γιατρους ανευθυνους θα ειχαμε γλυτωσει πολλα!

1654096yn4fep17z7.gif

:D:D

Ο μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι όλα καλά. Προληπτικά έκανα τις εξετάσεις......χμ επειδή είπαμε για 2ο μπεμπέ......έκανα και τεστ παπ και όταν βγουν τα αποτελέσματα θα τα πάω όλα στο γυναικολόγο.

Μπορώ αν θες αν ρωτήσω τώρα την μικροβιολόγο μου αν θες μου λες τις μονάδες σου ένα τηλ θα κάνω και αμέσως θα σου λύσω την απορία

Λαζαρενια μου πολύ το ψάχνουμε

εμένα η μαμά μου ΠΟΤΕ δεν μου έκανε εξετάσεις αίματος

φανταζομαι ούτε εσένα ;);););)

δεν θα α αγχωθώ και γιαυτο .. :D:D:D

περαστικά για την μικρή σου και περιμένω να μου στείλεις το βιογραφικό σου οκ κούκλα

Μπορώ αν θες αν ρωτήσω τώρα την μικροβιολόγο μου αν θες μου λες τις μονάδες σου ένα τηλ θα κάνω και αμέσως θα σου λύσω την απορία

Απλά έχει +++ και το μεταφράζει ως πολλά.....θα ρωτήσω και εγώ. Σε ευχαριστώ.

Γιοβάννα μου κι εγώ έτσι ξέρω ότι δεν είναι τίποτα! Άντε κοριτσάκι γρήγορα να μας ανακοινώσεις τα ευχάριστα για 2η εγκυμοσύνη! Λοιπόν θα ρίξω πρώτα εγώ μια ματιά για δωμάτιο και θα σου πω μετά να μου πεις τη γνώμη σου και να καταλάβεις περίπου τι ψάχνω!

Λαζαρένια μου κι εγώ πιστευω ότι το κάθε μέρα αυγό επηρέασε πολύ την κατάσταση γιατί καλέ πόσα σνακ έτρωγε το παιδί? Αποκλείεται από τις λίγες μέρες που πήγατε στους δικούς σας να επηρεάστηκε! όΝτως τώρα θέλει περισσότερη προσοχή!

mGKop3.png60Jvp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...