Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια καλησπέρα. Έχασα τους κωδικούς μου από το εμειλ που ήμουν γραμμένη εδώ από το 2013 🫣. Και ήρθε η ώρα ξανά να αναζητώ υποστήριξη από την παρέα. Με λίγα λόγια η ιστορία μου: είχα πρώτη εγκυμοσύνη δίδυμα, τα οποία το ένα ήταν εξωμήτριο και άλλο στην μήτρα. Αποτελέσμα, να χάσω την μια σάλπιγγα και το άλλο μωρό. Μετά από ένα χρόνο και ένα σορό εξετασεισ φυσιολογική εγκυμοσύνη και γέννα. Μετά χώρισα και ξαναπαντρεύτηκα 🤣. Εδώ και 2 χρόνια θέλουμε να κάνουμε παιδί. Εγώ με ΑΜΗ 1,1 , μια σάλπιγγα και ανεπάρκεια δεύτερης φάσης του κύκλου, ο σύζυγος χωρίς θέματα. Εχω κάνει 1 φορά διέγερση με bemfola 75, ovitrel και ένα σωρό ορμόνες, έκανα ένα ωοθυλάκιο από την μεριά που θέλαμε, αλλά τίποτα. Τον προηγούμενο μήνα δεν κάναμε τίποτα, τώρα θα δοκιμάσουμε με σερπαφαρ την διέγερση 3-4-5 μέρα και πάλι φυσικά με προγραμματισμό επαφών. Αν δεν, το Πάσχα θα μαζέψω τα χαρτιά για εξωσωματική κανονική, γιατί είμαι 36 και δεν έχω πολλά περιθώρια. Αυτά….. Έχετε να με συμβουλέψετε κάτι μήπως στα βήματα; 

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Hello!

Eτοιμαζομαστε για βολτα και ειπα να πω μια Καλησπερα!

Βατραχακι μου και εγω (νομιζω στο ειχα ξαναπει) καπως ετσι την ειχα παθει...δεν πολυφαινομουν για εγκυος αν δε φορουσα ρουχα εγκυμοσυνης να τονιζουν και οι περισσοτεροι δεν το ειχαν παρει χαμπαρι καποια στιγμη γυρω στον 8ο πηγα σε γενικη συνελευση στην πολυκατοικια και με ειδαν...ολοι ρωτουσαν ποτε γενναω..τα εχασαν.Παλι καλα ,θα νομιζαν το πηρα ετοιμο και μου βγηκε κ ταλιμπαν απο πανω....:tongue:

Στη δουλεια εχουμε ενα συνεργατη, μεγαλο κυριο, που ξεχνουσε οτι ειμαι εγκυος και οποτε με εβλεπε επειδη ειχα χασει λιγα κιλα πριν μεινω εγκυος με ρωτουσε ''Αδυνατισατε?'' χαχαχα τι του λες τωρα?

Γιοβαννα ετσι ειναι οσοι δεν εχουν παιδια δεν καταλαβαινουν,ισως να ημουν και εγω ετσι πριν τωρα που το σκεφτομαι...χμμ δε ξερω...μαλλον οχι...τεσπα μη σκας!

Μαρινακι να κανονισουμε ντε!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Ναι βρε Μαρίνα μου, αλλά και τους φίλους όταν περνάς δύσκολα τους θες, και όχι μονο στις διασκεδάσεις και στα πάρτυ.

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

καλησπερα κοριτσια.κι εμεις βολταραμε σημερα και πηγαμε μετα για φαγητο με φιλους.ευτυχως ειχε παιδοτοπο η ταβερνα και ξεσαλωσανε τα παιδακια μας!

σας ευχαριστω για τις ευχες σας κοριτσια.

να πω κι εγω οτι αυτα τα 2 χρονια ηταν πολυ δυσκολα για μενα απο πολλες αποψεις,περασα απο πολλες φασεις δυσκολες και μη,ειδα τις δυνατοτητες μου και τις αντοχες μου .παρολα αυτα δεν τις αλλαζω με τιποτα και ειμαι πολυ ευτυχισμενη που εχω αυτον τον θησαυρο στην ζωη μου.

εξ αλλου αυτο εστι μανα!

μαελενι να σαι καλα κοριτσι μου ,κι εσυ οτι επυθιμεις.

γιοβανα σε καταλαβαινω απολυτα για αυτο που λες.εγω το χω περασει και με φιλους που εχουν παιδια.

τωρα που ημουνα κατω αρχισανε ολοι την κριτικη τους παλι.

''γιατι κανει ετσι?,ααα πολυ μαμακιας ειναι κλπ κλπ''

κανεις ομως δεν ξερει τι περασαμε εδω οι δυο μας και ποσο δεμενες ειμαστε.δεν μπορουν να καταλαβουν οτι μονο εμενε ειχε στην ουσια.και στην τελικη δεν γουσταρω κριτικες !!!

μην στεναχωριεσαι κοριτσι μου.

η λαζαρενια ναι καταλαβαινει οτι γιορταζει και περιμενει πως και πως να σβησει τα κερακια της.ξερει και το τραγουδακι!!:-P:-P:-P

μαρινακι εγω δεν εκοψα γαλακτομικα αλλα ουτε και κρεατικα απλα ετρωγα πολλες σουπες και λαχανικα.οσπρια καθολου γιατι δημιουργουνε αερια.

αν ομως εβλεπα οτι κατι την ενοχλει δεν το ετρωγα.

στα σεμιναρια που ειχα κανει η συμβουλος μας ειχε πει να μην στερουμαστε τιποτα και οτι θα μας καθοδηγει το μωρο.

εννοειτε οχι ετοιματζιδικα φαγητα!!!

ριτα εγω δεν γινοταν να μην κρυψω την κοιλια μου.παραφαινοταν η δικια μου!χαχαχαχα

τι θα κανεις τελικα αποφασισες?

φιλια στις υπολοιπες!!!

1654096yn4fep17z7.gif

vatraxaki οι κολικοί είναι μεγάλο ζόρι αλλά όπως το περιγράφεις νομίζω πως είναι απλώς φουσκώματα. Όταν θηλάζεις δεν πρέπει να πίνεις πάνω από 2 καφέδες, και σοκολάτες, δεν πρέπει να πίνεις πολύ ειδικά κάποιες ώρες πριν θηλάσεις, και να προσέχεις λίγο τα καρυκεύματα και τα κρεμμύδια. Και τα αναψυκτικά δεν είναι καλά αφού έχουν ένα σωρό ουσίες και συντηρητικά, ειδικά τα light γιατί οι γλυκαντικές ουσίες δεν μπορούν να αφομοιωθούν από τον οργανισμό των μωρών. Οι τροφές που βοηθούν είναι οι σούπες και οι υδατάθρακες (ρύζι, μακαρόνια κτλ). Το μοσχάρι και τα γαλακτοκομικά είναι τα πρώτα που κόβεις αν υπάρχουν ενδείξεις για αλλεργία. Γενικά αν δεν υπάρχει αλλεργία τίποτα δεν απαγορεύεται, αποφεύγεις μόνο τις υπερβολές. Η ποσότητα του γάλακτος προσαρμόζεται στη ζήτηση (στο πόσο πίνει το μωρό) με δεδομένο οτι θηλάζεις ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, περίπου στις 40 μέρες. Η σύσταση του γάλακτος όμως δεν αλλάζει ανάλογα με το τί τρως οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν είναι π.χ. θρεπτικό ή όχι το γάλα σου.

Περισσότερα θα σου πει η Aglaia ή και άλλα μέλη που είναι πολύ έμπειρα στο θέμα αυτό στο parents. Και κάτι να προσθέσω ακόμη.. η μπέμπα μου ήταν πάντα πάνω από το μέσο όρο ακόμα και όσο θήλαζε αποκλειστικά το πρώτο εξάμηνο. Αλλά μπορεί να είναι και λίγο κάτω από τις "καμπύλες ανάπτυξης" στο βιβλιάριο ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά γιατί αυτές είναι φτιαγμένες για μωρά που παίρνουν συμπλήρωμα ή θρέφονται αποκλειστικά με υποκατάστατο μητρικού γάλακτος.

φιλιά.. σορρυ για το μεγάλο ποστ!

C5lUp3.pngMWF6p2.png

Καλησπέρα κοριτσια μου....

είμαι κομάτια... πήγαμε σε μια βάφτιση σήμερα και βγήκαμε και εγώ και ο σύζυγος νοκ άουτ!!!!

Η Αναστασία ξεσάλωσε δεν καθόταν με τίποτα έπρεπε να βγούμε έξω για να ησυχάσει και ήθελε μόνο αγκαλιά....:confused::confused: Τι ήταν το σημερινό δεν καταλαβα... στο τραπέζι την κυνηγούσαμε γιατί έκλαιγε υστερικά στην πόρτα για να βγει έξω...:-(στο αυτοκίνητο δεν κοιμήθηκε καθόλου και όταν φτάσαμε πια στο σπίτι τα έδωσε ολα... όλα τα ξεσήκωσε.... εντωμεταξύ και ο μπέμπης είχε γκρινίτσες (δεν μπορώ να πω γκρίνια γιατί είναι πρόβατο ο καημένος) και μόλις τον παίρναμε αγκαλιά τούρκος η αναστασία....:-(:sad::-(:sad:

Τι θα κάνω δεν ξέρω... ελπίζω εσείς να είστε καλά (και χωρίς αρρώστιες)...πάω να την πέσω και θα τα πούμε αύριο....

UZaZp3.pngHoQqp3.png

Διαφημίσεις

Deleni το είχε η μέρα φαίνεται! Να σου πω κι εμείς μια από τα ίδια σήμερα και λίγο χειρότερα νομίζω αφού η μπέμπα από τις 11 το πρωί που ξύπνησε για τα καλά ξανακοιμήθηκε στις 9 το βράδυ και είχε κι αυτή παρόλο που γενικά είναι ήρεμη τρελή γκρίνια επειδή δε μπορούσε να ανασάνει καθόλου! Έχει πάλι μπούκωμα και βήχα! Ο Γωγούλης κι αυτός αν και είναι αρκετά καλύτερα μας έσκασε για να κοιμηθεί τελικά από τις 4 που τον βάλαμε στις 5.30 και αφού ντύθηκε-ξεντύθηκε τελείως 3 φορές τον παρατήσαμε να κοιμηθεί τσιτσίδι! Επίσης είχε τρελή γκρίνια και τώρα το βράδυ βγάλανε και τα δύο φλεγματάκια! Αυτά τα ωραία για να μη νιώθεις μοναξιές!

mGKop3.png60Jvp3.png

Βρε Μαρινάκι, δικαιολογείται η γκρίνια της Τοσοδούλας σου. Αφού δεν μπορούσε να ανασάνει το μωρό μωρέ;

Και η Αλεξάνδρα καταταλαιπωρήθηκε όλο το Χειμώνα με μύξες και βήχα και όσο το παλεύαμε με το οτριζαλίν, ορό και αέριους (για το βήχα) δεν γινόνταν τίποτα. Με το που ξεκινήσαμε αντιβίωση καθάρισε η μυτούλα της τη 2η μέρα. Θέλω να πω ότι και εγώ δεν είμαι υπέρ της αντιβίωσης, αλλά πόσο να ταλαιπωρηθεί πια ένας άνθρωπος;

Deleni και η Αλεξάνδρα κάποιες μέρες έχει μια αλλοκότη συμπεριφορά. Τι να πεις; Έχουν και αυτά τις μέρες τους.

Hello!!!

Tι κανετε?Πηγαμε στο allou και ποιον συναντησαμε?Την αρμοοικογενεια!Καλά η Ευουλα?Ολοκληρο κοριτσι!!!και φουριοζα!!!!Ο Γρηγορης την ερωτευτηκε!Την αναζητουσε μεχρι που γυρισαμε σπιτι!!!

Μεγαλωσε παραα πολυ το κοριτσακι μας,δε φανταζεστε ποσο!Ειχε και σουπερ σπεσιαλ παπουτσια με φωτακια και εκανε θραυση!Χαχαχα!

Ηθελα να σας εχω και φωτο ντοκουμεντο απο τη Μαρια στον υπαιθριο παιδοτοπο (ναι ,ναι)αλλά δεν προλαβα ρε γμτ!χαχα!!

Πολυ χαρηκα που τους ειδα!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Κοριτσάκια να σας πω μια Καληνύχτα και Καλή εβδομάδα σε όλους μας. Φιλιά.

Καλημερα μανούλες!!!

Καλη εβδομαδα να εχουμε και να ειμαστε πια όλοι καλά απο εδω και περα χωρις μυξα, χωρίς πυρετό...

Καταρχην να ευχηθουμε στο κοριτσακι της παρεας μας, τη μικρη μας Λαζαρενια, που σημερα εχει τα γενεθλια της..Να ειναι πάντα γερη και δυνατη, ευτυχισμένη και όμορφη!!Να τη χαίρεστε Λαζαρενια και να την καμαρωσετε όπως λαχταρατε!!

Εμεις χτες περασαμε ενα πολύ όμορφο απόγευμα στο σπίτι με την Ελένη και τον Γρηγόρη, τη Σούλα και την Ανδρεανα..Τα παιδακια μας επαιξαν ομορφα, χτυπησαν και χτυπηθηκαν και την παρασταση εκλεψαν και τα τρια πιτσιρικια και φυσικα η Ανδρεανα με τις μπουκλες της και το σκερτσο της, μας ειπε και μας χορεψε όλα τα παιδικα τραγουδακια.Απο την άλλη ο Γρηγορης ειναι μια γλυκια και χαμογελαστη φατσούλα και εχει μεγαλη τρελα με τους αριθμους...

Επίσης ειναι ενα πολύ ανεπτυγμενο παιδι και μας περναει και κτ ποντακια, ανω των 90 cm ο Γρηγορης..

Ο Αναστασης απο την άλλη με εξεπληξε πολύ θετικα καθως εδινε τα παιχνιδια του, καθόταν και τους παροτρυνε να κανουν και εκεινοι το ιδιο αλλα δνε προλαβα να χαρω και πολύ καθως σβουριξε μια αδεσποτη στις μπουκλες της Ανδρεανας και εφερε ενα πλαστικο κινητο τηλεφωνο στο κεφαλι του Γρηγορη..Κατα τα αλλα ειχαν πολύ πλακα να τα βλέπεις και τα τρία...Μια αστεια εικονα ήταν οταν ο Αναστασης πήρε το μπουκαλι του Γρηγορη απο την τσαντουλα του και πήγε να του δωσει να πιει νερό, αυτη η εικονα τον Γρηγορη στα τεσσερα και τον Ανασταση απο πάνω να του δινει νερό ήταν όλα τα λεφτα και δεν προλάβαμε να την αποθανατισουμε γιατι εγινε στα πρωτα λεπτα της συναντησης..

Κτ ομως προλάβαμε να τραβηξουμε απο φωτογραφιες πριν προλάβει ο ραδιουργος γιος μου να ξεκανει την μηχανη..Τον καμαρωνα και εγω να βγαζει φωτογραφιες και εμεινε μετα η μηχανη με τον φακο ανοιχτό, ουτε ανοιγε ουτε εκλεινε..

Επίσης δεν βγαζει καινουριες φωτο αλλά αυτρες που βγαλαμε μπορούμε να τις δουμε και ετσι θα τις ανεβασω αργοτερα στο fb

Βλέπω ειχαμε κι αλλη συναντηση Ριτα και Μαρακι..Ξεφαντωσατε ε;;

Αντε να ειμαστε καλά να τα λέμε απο κοντα όλο και περισσότερες!!

Εχω ανοιξει εδω θεμα για τις ευχες της μικρής..http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=1125

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Λαζαρένια μου να χαίρεσαι την κοράκλα σου!!! Να είναι πάντα ευτυχισμένη και πάντα να σας χαρίζει όμορφες στιγμες! Πω πω απίστευτο μου φαίνεται ότι άρχισαν τα 2α γενέθλια!!

Το σκ ήταν υπέροχο! Ξέσκασα και το είχα πραγματικά ανάγκη. όπως μάθατε συναντηθήκαμε με το Ριτάκι αλλα και το πρωί συναντηθήκαμε με την πικουλίνα!!! Τελικά για να βρεθούμε οι Αθηναίες μόνο έτσι όπως έγινε εχτές γίνεται. Και τις δυο φορές ετοιμαζόμασταν να βγούμε σε άγνωστη κατεύθυνση τηλεφωνηθήκαμε επί τόπου και έτσι βρεθήκαμε.

Λοιπόν τι να πω γι'αυτά τα παιδιά οεο??? Είναι υπέροχοι και οι δυο! Και οι δυο την είχαν στα ώπα ώπα την Εύα και οι δύο όλοι την ώρα φώναζαν ΕΥΟΥΛΑΑΑΑ!!!!! :lol: Με τον Πανούλη περπατούσαν χεράκι χεράκι, ανέβηκαν μαζι σε τρενάκι και η Εύα καθόταν αραχτή και ''οδηγούσε'' ο άντρας! Καλά είχε πολύ πλάκα! Ο δε Γρηγόρης την έπαιρνε από το χέρι να την ξεναγήσει στον παιδότοπο του allou και της έκανε και ''επιδείξεις''. Μόλις σκαρφάλωνε κάπου έψαχνε να την βρει και την φώναζε!(καλά κορίτσια αν έκανε η Εύα τα μισά απ'ότι κάνει ο Γρηγόρης εγώ θα είχα πάρει σύνταξη όπως λεει και ο καλός μου:lol: ). Μιλάμε δεν μασάει μία! Ανεβαίνει παντού, σκαρφαλώνει, είναι ο σουπερμαν! Και η Εύα ψιλοήθελε αλλά εχώ φοβόμουν να την αφήσω(μανα - δράμα :lol: ). Α, επίσης την έκανε τρελλές αγκαλιές! Καλά από ομιλία σκίζει! Εμένα με έλεγε ''μαμά Ευούλας''! Και μετά που φεύγαμε ''αντίο Ευούλα''! Και φυσικά πολλά πολλά άλλα!

Αμ ο Πανούλης? Αλλος απο εκεί! Το τι λέει το στόμα του δεν φαντάζεστε! Και μιλάει και πεντακάθαρα.Ό,τι και να δει το λέει κανονικά και πεντακάθαρα! Μας φώναζε κανονικά Αργύρη-Μαρία και το απόγευμα που μιλήσαμε στο τηλ. του λέει ''τι σου είναι η Μαρία?'' και λέει ''Πεθερά''!

Καλά πολύ τα χαρηκα τα ζουζούνια αλλά και η Εύα παρόλο που έξω δεν το δείχνει πέρασε τέλεια γιατι μετά που γυρνούσαμε έκανε τις απίστευτες χαρές!

ΑΑΑΑΑΑΑΑ!Και η πικουλινομπουμπού ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!!Δεν λέω πολλά γιατί φοβάμαι ότι θα την ματιάσω! Φτου φτου φτου!!!

Θα βάλω κι εγώ στο fb φωτογραφίες αν προλάβω!

an1cCua0g410010MTA5bGR8NDc3ODg4ZGF8aSBleWEgbWFzIGVpbmFp.gif

an1cJNb0g410010MjJkfDUwMjMyNjQ3dmF8dG8gYW50cmFraSBtYXMgZWluYWk.gif

Καλημέρα και καλή εβδομαδα χωρίς άλλες ιωσεις!

Ο καιρός μας τα χαλάει λιγάκι... Ο μικρός σχολειο και συνεχίζει να μην πίνει γάλα. Αν του το δωσουμε στον υπνο του μπορεί και να πιει λιγάκι αλλιως τίποτα. Ευτυχώς ζητάει τραχανα με φετα και του βάζω λίγο γαλά εκεί.

Η μέση μου τα ίδια. Μόλις κουραστω λιγάκι πονάει.

Πετρουλα μου τι καλά που συνατηθηκατε με τις κοπέλες! Μπράβο, τα παιδάκια θέλουν να παίζουν με παιδάκια!

Ρίτα μου και εσείς συνάντηση με την arma? Μια χαρα σας βρισκω!

Μαρινα και deleni κουράγιο κοριτσάκια μου! Κουραγιο!

Και εμείς όπου κ αν πήγαμε το ΣΚ έτρεχε σαν τρελλός ο μικρός. Δεν καθόταν πουθενα. Οτι έβρισκε μπροστα του το γκρέμιζε. Μας κοιτουσε ο κόσμος και μας έδειχναν...αστα!

Καλημέρα!!!

Λαζαρένια μου ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!!! Να είναι πολύχρονη και ευτυχισμένη και να την καμαρώνετε!!!!!

Κορίτσια διαβάζω για τις συναντήσεις και ζηλεύω τρελάαααα.....:oops::oops: Περιμένω τις φωτογραφίες!!!!!:D

Εγώ κοιμήθηκα αλλά και πάλι πτώμα είμαι...πως γίνεται αυτό;;;!!!!!

Πάω για δουλειά και επανέρχομαι...;)

UZaZp3.pngHoQqp3.png

Ελένη μου κι εγω ετσι νοιωθω, σηκωθηκα και με ενα πιασιμο στον αυχενα..Νομιζω θα μου πέσει το κεφαλι

Εσυ πάντως το εχω ξαναπεί..Με αντλήσεις, δουλεια, 2 παιδια, αντρα και σπίτι το λιγοτερο που αξιζεις ειναι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Φυσικα και ολα τα υπολοιπα κοριτσια το αξιζουν-και ειδικα με δυο παιδακια- αλλά εμενα αυτες οι αντλήσεις θα με τσακιζαν...

Με την πρωτη ευκαιρια που θα κατεβεις Θεσ/νικη να κανονισουμε να βρεθουμε..Αρκει να το οργανωσουμε λιγο νωριτερα!

Κωνκων ας ειναι και τραχανας..Να παίρνει τουλάχιστον το γαλα του..

Πως ηταν το αγριογουρουνο;;;

Μαρια περιζητητη η κορουλα σου!!!Αντε να διαλέξεις γαμπρο τωρα..Ασε αυτο το δυσκολο εργο για την Ευα!!

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...