Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Pavlinaki είπε:

Δεν είχα σκοπό να περιμένω πέρα από το εξάμηνο που μου άφησαν αλλά τώρα με βάλατε σε σκέψεις θα ξεκινήσω σίγουρα εξετάσεις με ενδοκρινολόγο να δούμε τι γίνεται 

μπράβο κορίτσι μου και καλά αποτελέσματα να έχεις και γρήγορα με ένα μωράκι στην αγκαλίτσα σας ή πολλά μωράκια. 

για να μην πέφτεις ψυχολογικά, είμαστε πολλές κάτω των 35 που κάναμε εξωσωματική ή ταλαιπωρηθήκαμε μέχρι να πάρουμε το μωρό μας αγκαλιά. Είμαι 28,  εξωσωματική έκανα στα 25 και ξεκίνησα για παιδάκι στα 23. 

πρίν από 3 λεπτά , kate82 είπε:

Οι εξετάσεις σου όλες είναι φυσιολογικές σαν αποτελέσματα που γράφεις. Η fsh είναι υψηλή, έχεις πολυκιστικες? Μιλά με την γυναικολόγο σου κάνε πάλι ορμονολογικες την 3η μερα περιόδου έλεγξε θυρεοειδή και προσπάθησε να αποκαλείς το άγχος σου γιατί στην ηλικία που είσαι με τέτοια αποτελέσματα θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι το άγχος κορίτσι μου .η αμυ σου πόσο ήταν?

το άγχος δεν επηρεάζει την FSH. Μην τα ρίχνουμε όλα εκεί. Αν ήταν έτσι αντί σε εξωσωματικούς και ενδοκρινολόγους να πάμε όλες σε ψυχολόγο. 

Cafe Μαϊος 2008

CoffeeFilter

Recommended Posts

Κικο για τα γαλατα ο καθενας λεει τα δικα του.Εγω εχθες την περιμενα οτι θα ηταν πιο χαλαρη και θα μου ελεγε να δωσω οτι θελω αλλα ηταν καθετα αρνητικη στο φρεσκο.

Δε θυμαμαι πια ρωτησε τι μας προτεινε ?Τεσπα μας ειπε να δωσουμε οτι θελουμε εκτος απο φρεσκα γαλατα ενηλικων αυτα που πονουμε εμεις δλδ.Και τα advance δεν τα πολυπαει.Δεν τους προσφερει λεει τιποτα απο συστατικα και ανεβαζουν τη χοληστερινη

Οτι αλλο θελουμε απο παιδικα.

Εγω σας ειπα δε σκαω ιδιατερα αφου εχω δοκιμασει και μου τα πινει ολα θα του δινω οτι κατσει και που και που κανα φρεσκο

Αχ , Ρίτα μου , εγώ παρατηρώ ότι ο κάθε παιδίατρος δε λέει μόνο τα δικά του στο θέμα γάλατα αλλά και σε άλλα καθημερινά πράγματα , όπως επίσης και σε φάρμακα και τελικά το μόνο που παθαίνεις είναι μεγάλη σύγχιση απο τις διαφορετικές γνώμες που ακούς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

6629

• Stone

4617

• vatraxaki

3614

• joa

3229

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ριτα79

ριτα79 6.629 δημοσιεύσεις

• Stone

Stone 4.617 δημοσιεύσεις

• vatraxaki

vatraxaki 3.614 δημοσιεύσεις

• joa

joa 3.229 δημοσιεύσεις

Posted Images

Δηλαδή κορίτσια απ'ότι έχω καταλάβει μόνο εμείς του δίνουμε φρέσκο και πίνει απ'τον 1ο κιόλας χρόνο , εσείς είσαστε ακόμα με σκόνη. Μήπως ξεκινήσαμε πολυ νωρίς γ@#@ μου και έχουμε άλλα προβλήματα μετά, όπως χοληστερίνη που προανάφερε η Ρίτα;

Αντε βρε Κικη..αυτα ειναι απο την υπερμορφωση των παιδιατρων!!!

Κατι πρεπει να πούν κι αυτοι..Κι εμεις φρεσκο πινουμε απο 18 μηνων, μετα το θηλασμο εδωσα 6 μηνες σκονη και μετα φρεσκο..

Εμεις που πινουμε απο ετους φρεσκο γαλα ανεβασαμε χοληστερινη;;;

Ολοι λενε οχι φρεσκο κατω τους ενος ετους..

Το 5 ετων μου ακουγεται πολύ υπερβολικο!!

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Α για τη νταντα..ξεχασα να σας πω.

Απο προχθες βλεπω τη γιαγια του παιδιου και οχι την νταντα και το παιδακι μια χαρα και ολο παιχνδια με τη γιαγιακα του.Ή που την εδιωξαν ή εχει αδεια θα δω απο βδομαδα αν θα ξαναγυρισει και θα πραξω αναλογα.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Αντε βρε Κικη..αυτα ειναι απο την υπερμορφωση των παιδιατρων!!!

Κατι πρεπει να πούν κι αυτοι..Κι εμεις φρεσκο πινουμε απο 18 μηνων, μετα το θηλασμο εδωσα 6 μηνες σκονη και μετα φρεσκο..

Εμεις που πινουμε απο ετους φρεσκο γαλα ανεβασαμε χοληστερινη;;;

Ολοι λενε οχι φρεσκο κατω τους ενος ετους..

Το 5 ετων μου ακουγεται πολύ υπερβολικο!!

Ρε συ Πετρουλα που το ξερεις οτι δεν ανεβαινει η χοληστερινη?Κανατε εξεταση?Διοτι η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι πλεον καθεστως η χοληστερινη στα βρεφη και αυτο προσπαθουν να αλλαξουν.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Αχ , Ρίτα μου , εγώ παρατηρώ ότι ο κάθε παιδίατρος δε λέει μόνο τα δικά του στο θέμα γάλατα αλλά και σε άλλα καθημερινά πράγματα , όπως επίσης και σε φάρμακα και τελικά το μόνο που παθαίνεις είναι μεγάλη σύγχιση απο τις διαφορετικές γνώμες που ακούς.

Ακριβως ετσι ειναι δυστηχως καμμια συμπνοια αποψεων.

Εχω ξαναπει ομως, εαν εμπιστευομαστε το γιατρο μας κανουμε οτι μας πει .Εγω προσωπικα κανω ακριβως οτι μου λεει.Θεωρω οτι δεν εχει κανενα οφελος να μου πει δωσε πχ. νουνου κιντ και οχι νουνου family.Aν ειχε συμφερον θα μου υποδεικνυε εταιρια και θα μου ελεγε δωσε οτι να ειναι και φρεσκο ενηλικων.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

Μωρέ εγώ τον εμπιστεύομαι τον γιατρό μου δεν λέω, αλλά έρχεται η στιγμή που βρίσκεσαι και με άλλους γονείς και ακούς τις δικές τους τακτικές και απόψεις στο θέμα των παιδιών και όσο να'ναι σκιάζεσαι. Σκέφτεσαι δηλαδή , όντως κάνεις το σωστό, όντως ο γιατρός θεωρείται top και ξέρει αυτός καλύτερα , γιατί οι άλλοι γονείς πράττουν διαφορετικά όπως επίσης και οι γιατροί τους.

Τώρα στο θέμα γάλα ειλικρινά έχω προβληματιστεί γιατί εμάς η αρχική μας παιδίατρος μας είχε πει οπωσδήποτε μετά το χρόνο φρέσκο γάλα και ειδικά ενηλίκων , μην μπούμε καν στη διαδικασία να πάρουμε παιδικό και έτσι κάναμε. Στο νέο παιδίατρο που ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε (λόγω ταμείου) να πω την αλήθεια δεν τον έχω ρωτήσει αλλά με εσάς που μιλάω παρατηρώ ότι οι περισσότερες δίνετε σκόνη και ειδικά αυτό που είπε η Ρίτα σχετικά με τη χοληστερίνη με προβλημάτισε ιδιαίτερα γιατί έχω ακούσει και εγώ πως το γάλα των ενηλίκων ανεβάζει πολύ τη χοληστερίνη και πως η παιδική χοληστερίνη είναι στα ύψη.

Απλά καταλαβαίνω ότι κάθε τόσο γίνονται σεμινάρια και αλλάζουν τα δεδομένα και την πληρώνουν κλασικά τα παιδιά μας.

Πετρούλα εμείς δεν περιμέναμε καν τους 18 μήνες , στον 12ο μήνα ακριβώς ήπιε το ΟΛΥΜΠΟΣ το φρέσκο και συνεχίζει μέχρι τώρα και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, είναι όλα καλά ή θα έχουμε στην 1η αιματολογική εξέταση που θα κάνει καμια χοληστερίνη ανεβασμένη και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε μετά.:confused:

Φελια κουραγιο, τι αλλο να πω? Προσεχε κι εσυ λιγο τη μεση σου ομως. Με δυο μωρα αγκαλια, εισαι και λεχωνα... Βοηθεια εχεις καθολου?

Μαελενη αφου το εντοπισες, ολα καλα! Μπορει το παιδι να μην ειναι ετοιμο ακομα για φρεσκο γαλα. Οσο για τη σκονη μπορεις ανετα να τη συνεχισεις μεχρι τα 3. Γιατι οχι? Ασε που ειδα στο σουπερ μαρκετ οτι εχει βγει και frisogrow απο 3-5 χρονων. Αν το παιδι δεν το θελει ή δεν το ανεχεται το φρεσκο, μπορεις να συνεχισεις με σκονη και μεχρι τα 5 λοιπον! Και κατι αλλο.. Χθες χαζευα στο παρεντς και ειδα που ειχες γραψει καπου οτι δε δινεις στο παιδι οσπρια παρα μονο το ζουμι πανω σε ψωμι. Γιατι? Υπαρχει καποιος ειδικος λογος ή δε σας αφηνει ο παιδιατρος? Γιατι εγω τον εχω τσακισει στα οσπρια και μου εκανε εντυπωση...

Για τους παιδιατρους, κι εγω ειμαι της αποψης της Ριτας. Ακους τον παιδιατρο σου και κανεις αυτο που σου λεει. Ρωτας ομως κιολας. Εγω παντα ρωταω. Και καμια φορα τον τσεκαρω με τους δικους. Παντως μεχρι στιγμης δεν το εχω βρει φαουλ σε κατι...

t7fQp3.png

Μωρέ εγώ τον εμπιστεύομαι τον γιατρό μου δεν λέω, αλλά έρχεται η στιγμή που βρίσκεσαι και με άλλους γονείς και ακούς τις δικές τους τακτικές και απόψεις στο θέμα των παιδιών και όσο να'ναι σκιάζεσαι. Σκέφτεσαι δηλαδή , όντως κάνεις το σωστό, όντως ο γιατρός θεωρείται top και ξέρει αυτός καλύτερα , γιατί οι άλλοι γονείς πράττουν διαφορετικά όπως επίσης και οι γιατροί τους.

Τώρα στο θέμα γάλα ειλικρινά έχω προβληματιστεί γιατί εμάς η αρχική μας παιδίατρος μας είχε πει οπωσδήποτε μετά το χρόνο φρέσκο γάλα και ειδικά ενηλίκων , μην μπούμε καν στη διαδικασία να πάρουμε παιδικό και έτσι κάναμε. Στο νέο παιδίατρο που ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε (λόγω ταμείου) να πω την αλήθεια δεν τον έχω ρωτήσει αλλά με εσάς που μιλάω παρατηρώ ότι οι περισσότερες δίνετε σκόνη και ειδικά αυτό που είπε η Ρίτα σχετικά με τη χοληστερίνη με προβλημάτισε ιδιαίτερα γιατί έχω ακούσει και εγώ πως το γάλα των ενηλίκων ανεβάζει πολύ τη χοληστερίνη και πως η παιδική χοληστερίνη είναι στα ύψη.

Απλά καταλαβαίνω ότι κάθε τόσο γίνονται σεμινάρια και αλλάζουν τα δεδομένα και την πληρώνουν κλασικά τα παιδιά μας.

Πετρούλα εμείς δεν περιμέναμε καν τους 18 μήνες , στον 12ο μήνα ακριβώς ήπιε το ΟΛΥΜΠΟΣ το φρέσκο και συνεχίζει μέχρι τώρα και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, είναι όλα καλά ή θα έχουμε στην 1η αιματολογική εξέταση που θα κάνει καμια χοληστερίνη ανεβασμένη και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε μετά.:confused:

Kiko μου δες και την άλλη πλευρά! Κι εγώ που την άκουσα με ευλάβεια θα είχα το μωρό με πρόβλημα και μόνη μου έκρινα να κάνω το πισωγύρισμα.

Οτι ενημερώνονται συνέχεια δεν χωράει αμφισβήτηση. Και ότι μας προτείνουν τις νέες αλλαγές επίσης.

Μήπως δίνει καμιά σας πχ aquasol στο μωρό της? Μπορεί και όχι.

Κι εμας μας είχε πει μέχρι το έτος και πριν τα Χριστούγεννα που πήγαμε μας είπε να το ξαναρχίσουμε μέχρι να μεγαλώσει, γιατί είναι νέα εντολή λέει! Τι να πιστέψω τώρα?

an1cCvJoSf-1110MzA1OTAzZHwwMDAwNTU0ZGF8TXkgbGl0dGxlIHByaW5jZSBpcw.gif 932708c9ku0fnaz0.gif

Φελια κουραγιο, τι αλλο να πω? Προσεχε κι εσυ λιγο τη μεση σου ομως. Με δυο μωρα αγκαλια, εισαι και λεχωνα... Βοηθεια εχεις καθολου?

Μαελενη αφου το εντοπισες, ολα καλα! Μπορει το παιδι να μην ειναι ετοιμο ακομα για φρεσκο γαλα. Οσο για τη σκονη μπορεις ανετα να τη συνεχισεις μεχρι τα 3. Γιατι οχι? Ασε που ειδα στο σουπερ μαρκετ οτι εχει βγει και frisogrow απο 3-5 χρονων. Αν το παιδι δεν το θελει ή δεν το ανεχεται το φρεσκο, μπορεις να συνεχισεις με σκονη και μεχρι τα 5 λοιπον! Και κατι αλλο.. Χθες χαζευα στο παρεντς και ειδα που ειχες γραψει καπου οτι δε δινεις στο παιδι οσπρια παρα μονο το ζουμι πανω σε ψωμι. Γιατι? Υπαρχει καποιος ειδικος λογος ή δε σας αφηνει ο παιδιατρος? Γιατι εγω τον εχω τσακισει στα οσπρια και μου εκανε εντυπωση...

Για τους παιδιατρους, κι εγω ειμαι της αποψης της Ριτας. Ακους τον παιδιατρο σου και κανεις αυτο που σου λεει. Ρωτας ομως κιολας. Εγω παντα ρωταω. Και καμια φορα τον τσεκαρω με τους δικους. Παντως μεχρι στιγμης δεν το εχω βρει φαουλ σε κατι...

Η παιδίατρος μας το είπε κι αυτό. Κάτι έχει να κάνει με τη σύσταση των οσπρίων, αλλά ποτέ δεν προλαβαίνω να τα ρωτήσω όλα.

an1cCvJoSf-1110MzA1OTAzZHwwMDAwNTU0ZGF8TXkgbGl0dGxlIHByaW5jZSBpcw.gif 932708c9ku0fnaz0.gif

Η παιδίατρος μας το είπε κι αυτό. Κάτι έχει να κάνει με τη σύσταση των οσπρίων, αλλά ποτέ δεν προλαβαίνω να τα ρωτήσω όλα.

Αληθεια ε? Δεν το εχω ξανακουσει... Εγω του δινω φακες απο 9 μηνων. Μετα το χρονο του τα εδωσα ολα. Τωρα πια τρωει τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα οσπρια. Φακες, γιγαντες, ακομα και ρεβυθια. Πολυ εντυπωση μου κανει...

t7fQp3.png

Διαφημίσεις

Να 'μαι κι εγω! Ήρθε ο αντρούλης μου από τη δουλειά νωρίτερα και είμαι πολύ καλύτερα! Πραγματικά είμαι πολύ γκρινιάρα μαζί του και μόνο αυτό δεν του αξίζει κάνει ό,τι μπορεί και ακόμα περισσότερα κι εγώ πάλι του γκρινιάζω! Έξω μόνος του δε βγαίνει κυριολεκτικά ποτέ, μόνο σπίτι δουλειά είναι και παντού ακόμα και στα ψώνια παίρνει και το μικρό μαζί.Το λογίδριο για το σύζυγο το βγάζω γιατί την επόμενη της γέννησης της μικρής ξεκινούσε εξεταστική (έχει περάσει με κατατακτήριες και είναι στο 3ο έτος), οπότε είχε τρελό διάβασμα, ερχόταν πρωί-βράδυ να μας δει στο μαιευτήριο, ενδιάμεσα κρατούσε τον μικρό που είχε τρελαθεί και από τις 10 και μέχρι τις 3 το πρωί διάβαζε με εγερτήριο στις 8! Μετά ξεκίνησε και δουλειά και κοιμόταν χωρίς υπερβολή 3 ώρες τη μέρα για 2 εβδομάδες! Έδωσε 12 μαθήματα, έχουν βγει τα 11 και τα πέρασε όλα και σήμερα βγήκε ένα μάθημα που το δίνανε 135 φοιτητές και το πέρασαν μόλις οι 25! Ένας από αυτούς και ο δικός μου ο φοιτητής! Πώς να μην είμαι περήφανη! Καραάσχετο και σας ζάλισα αλλά ήθελα να σας πω κάτι ευχάριστο!

Εγώ κορίτσια για κανέναν γιατρό δεν είμαι απόλυτα σίγουρη και δεν τον ακολουθώ απόλυτα αν δεν έχω πειστεί πρώτα! Σίγουρα δεν είμαι γιατρός, ποτέ δε δίνω το παραμικρό φάρμακο μόνη μου, ούτε κάνω διαγνώσεις αλλά τα συζητάω όλα μαζί της και αν με πείσει έχει καλώς! Για παράδειγμα όταν έκλεισε ο Γιώργος το χρόνο μου είπε να ξεκινήσει κρέμες (υποαλλεργικές), εγώ επειδή είχα ψαχτεί λίγο μέσω του φόρουμ κατέληξα ότι παρόλο που ήταν αδύνατο παιδάκι δεν ήθελα να τον παχύνω με κρέμες, αλλά προτίμησα πιο φυσική διατροφή! Συμφωνήσαμε και έτσι έδινα απογευματινό γλυκοπατάτα ή άλλα λαχανικά μέχρι που ξεκίνησε το γιαούρτι! Όσο για τα γάλατα ακόμα διαφωνώ μαζί της που μου είπε ότι μέχρι 2 καλό είναι να πίνει σκόμη και μετά οποιοδήποτε φρέσκο γάλα, παρόλα αυτά επειδή μέχρι 18 μηνών έπινε υποαλλεργικό και μετά κάναμε τη μετάβαση στη σκόνη κάνω λίγο υπομονή για το φρέσκο! Μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικό ότι τα παιδιά κάνουν χοληστερίνη από το φρέσκο γάλα! Όλα τα άλλα που τα ταίζουμε (π.χ. γλυκά, σοκολάτες, έτοιμα σνακ)επιβαρύνουν πολύ περισσότερο πιστεύω! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Πετρούλα ότι κι εμείς που πίναμε από βρέφη φρέσκο δεν πάθαμε τίποτα (για την ακρίβεια εμείς πίνουμε το τελείως παχυντικό αφού είχε αγελάδα η γιαγιά μου- και τώρα αηδιάζω πώς έπινα ένα τόσο βαρύ γάλα-αλλά καμία σχέση ). Γενικά νομίζω ότι όσο πιο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο τόσο πιο επικίνδυνο για την υγεία μας!

Ουπςςςς τώρα συνειδητοποίησα ότι σας έγραψα την ιστορία της ζωής μου!!!

mGKop3.png60Jvp3.png

Αληθεια ε? Δεν το εχω ξανακουσει... Εγω του δινω φακες απο 9 μηνων. Μετα το χρονο του τα εδωσα ολα. Τωρα πια τρωει τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα οσπρια. Φακες, γιγαντες, ακομα και ρεβυθια. Πολυ εντυπωση μου κανει...

Τι να σου πω! Εμάς κάθε φορά μας το τονίζει και το γράφει και στην καρτέλα του.

Το aquasol είναι βιταμίνη Α.

Την παίρνουμε από τότε που γεννήθηκε. Την κόψαμε τον Ιούνιο και Χριστούγεννα την ξαναρχίσαμε.

Ημουν σίγουρη ότι σε καμιά άλλη δεν έχει πει κάποιος παιδίατρος να δίνει!

Bρε παιδια ποτε πινατε φρεσκο αγελαδινο απο βρεφη?

Εγω τα φρεσκα τυποποιημενα τα θυμαμαι πολυ καλα να ξεκινησαν οταν ημασταν στο δημοτικο.Μην μπερδευετε το κατσικισιο με το αγελαδινο.

Και φυσικα συμφωνω οτι παιζει ρολο γενικοτερα η διατροφη αλλα αυτο υποτιθεται οτι μας το εχουν ενημερωσει και γενικοτερα αποφευγουμε τα χοληστερονουχα στα παιδια αλλα εφοσον ερευνες αποδεικνυουν κατι ακομα για το γαλα να μη μας ενημερωσουν?Μονο για εμβολια τους πληρωνουμε?

Και αντε οι εξετασεις τωρα δε δειχνουν τιποτα ,μακροπροθεσμα?Για αυτο οι δικες μας γενιες και πριν εχουν ταση στην παχυσαρκια και στη χοληστερινη λογω ελλεψης ενημερωσης σε πολλα θεματα. Ολα κληρονομικα και αθροιστικα παιζουν το ρολο τους νομιζω.

Δε ξερω,κουβεντα κανουμε αλλα παντως εγω ολα αυτα δεν τα ακουω πρωτη φορα.Διαβαστε και στο parents το θεμα για τα γαλατα και θα βρειτε χρησιμες πληροφοριες.

Επεξεργάστηκαν by ριτα79

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Ελενη εγω εντελως εγκυκλοπαιδικα την ειχα ρωτησει και μου ειχε πει οτι στα παιδια στην Ελλαδα χορηγειται βιταμιμη Α κατα τη γεννηση και οτι απο εκει και περα δεν υαπρχει θεμα μιας και ειμαστε μια χωρα ηλιολουστη κτλ.

Στο γραφω με επιφυλαξη διοτι δε θυμαμαι ακριβως τη συζητηση,ισως κανω και λαθος.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...