Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Makelen είπε:

Δε θα φταις εσυ.. ουτε οι ορμονες.. οι αλλοι οι κουλοί θα φταινε.. που οποια βλακεια τους ερχεται.. στην εγκυο τη λενε! Δεν ξερω πως γινεται αυτο!!!

Ααααα κατάλαβα!!! Έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου καιρό τώρα σε βλακείες... Αστούς να λένε εγώ απλά δεν ακούω!!! 😉 Είδα κι όταν δεν ήμουν έγκυος τι λέγανε οπότε εκεί έμαθα να μην ακούω!!!

• Χαχα 1

μανούλες Νοεμβρίου 2016 !!!

annoula_

Recommended Posts

Μπράβο για την αυχενική. Με το καλό και οι εξετάσεις αίματος!

Ευχαριστω πολυ Ρανια μου! Μολις γυρισα και απο τις εξετασεις αιματος! Τωρα αυριο το απογευμα μου ειπαν θα ειναι ετοιμες! Εχω μια πεινα τωρα γιατι ειχα και εξεταση σακχαρου και επρεπε να ειμαι νυστικη! Παω να χλαπακιασω!:D

JhFkp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και από εμένα!

Είναι πρώτη φορά που γράφω, αλλά παρακολουθώ πολύ καιρό το forum.

Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να έχετε μια ήρεμη, ομαλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη. :D :D :D

Αποφάσισα να γράψω εδώ γιατί ενώ βάσει ΤΕΡ έχω ΠΗΤ στις 5-12-2016, στους 3 υπερήχους που έχω κάνει η ημερομηνία όλο και πλησιάζει το Νοέμβριο. Τελευταία ήταν η 29-11-2016 και πιο σίγουρα θα ξέρω την επόμενη Τετάρτη που έχουμε κλείσει για αυχενική (και τροφοβλάστη- είμαι σχεδόν 39 χρ. και θέλω να είμαι πιο σίγουρη). Εντωμεταξύ, έχει προηγηθεί μια παλλίδρομη πέρισυ το Μάρτιο και ένα γυναικολογικό χειρουργείο τον περασμένο Νοέμβριο με καισαρική, οπότε βλέπω ότι μάλλον σίγουρα τον Νοέμβριο θα γεννήσω.

Μέχρι τώρα η εγκυμοσύνη μου θα έλεγα ότι ήταν πολύ καλή. Δεν είχα ιδιαίτερες ναυτίες (πέρα από έντονες μυρωδιές, τσιγάρο και άρωμα καφέ, που με ενοχλούν έως σήμερα) και καθόλου εμέτους (μέχρι σήμερα 1η φορά- μηδένα προ του τέλους μακάριζε, που λένε). Επίσης, είναι και κάποια φαγητά, όπως βραστό ψάρι, που δεν θέλω να ακούσω για φαγητό! Ενοχλήσεις στα φυσιολογικά πλαίσια.

Βέβαια, αυτό που με απασχολεί πάνω απ΄ όλα είναι το άγχος.... αρχικά μέχρι να δούμε ότι υπάρχει μωρό, μετά να ακούσουμε την καρδιά, μετά να δούμε ότι μεγαλώνει και να ξανακούσουμε την καρδιά... Ο γιατρός με βλέπει κάθε 2-3 εβδομάδες (ίσως και λόγω ιστορικού). Το άγχος αυτές τις μέρες είναι φυσικά η αυχενική διαφάνεια και η λήψη τροφοβλάστης στις 25-5. Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά. :D

Μέσα σε όλα, προέκυψε και συναγερμός με τις τιμές σακχάρου και η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί μου έχει δώσει μια δίαιτα για διαβητικούς. Εννοείται ότι δεν τρώω γλυκά, παγωτά και πολλούς υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια). Αλήθεια, ξέρετε ποια είναι μια φυσιολογική τιμή γενικά για την εγκυμοσύνη γιατί σίγουρα η δικιά μου γιατρός είναι αυστηρή; Τι σας έχουν πει εσάς οι γιατροί σας; Ως όριο μου έχει βάλει το 92 (νηστεία) και το 130 (1 ώρα μετά από γεύμα). Εννοείται ότι δεν περνάω τις τιμές αυτές, ούτε καν το 110. Μου έχει δώσει και ένα μετρητή σακχάρου και τρυπιέμαι τουλάχιστον 4-5 φορές την ημέρα. Πιστεύω θα με έχει σε στενή παρακολούθηση ... :D :D και πόσο θα μου λείψουν τα παγωτάκια το καλοκαίρι!!! Αχ...

Μ' αυτά και μ' αυτά, έχω χάσει περίπου 3 κιλά. Καλό μου έκανε γιατί είχα παραπανίσια κιλά πριν μείνω έγκυος και πρέπει συνολικά να πάρω γύρω στα 9-10 κιλά.

Αυτά για πρώτο post... Μου αρέσει πολύ που θα συμβαδίσουμε μέχρι τον Νοέμβριο! :D:D:D:D:D

StW9p2.png etcKp3.png

Γεια σας και από 'μένα, κορίτσια! Τέλειο το καινούργιο παιδάκι στην αυχενική! Φύλο δεν είδαμε. Μάλλον κορίτσι είπαν αλλά έτσι μου λέγανε και για το γιο μου μέχρι τη β' επιπέδου στην 23η εβδομάδα! Δε με νοιάζει, βέβαια! Αφου είναι καλά, ας είναι ό,τι θέλει!

Ziliher, οι τιμές νηστείας είναι μέχρι 100 και μεταγευματικά μέχρι 130. Τί είδες ύποπτο και μετράς τόσες φορές; Εφόσον δεν έχεις διαβήτη εννοώ. Νηστεία εννοούμε 8 ώρες και μεταγευματικά μέχρι 3 αλλά κυρίως ενδιαφέρει στη 1 με 1,5 ώρα τί σάκχαρο έχεις.

Αν, ο μη γένοιτο, εμφανίσει κάποια κοπέλα διαβήτη κύησης, θα μπορώ να βοηθήσω. Υπενθυμίζω ότι εγώ έχω διαβήτη Τ1 από 4 ετών δηλ εδώ και 33 χρόνια! Πάντως ο διαβήτης κύησης προκύπτει -ΑΝ προκύψει- μετά την 23η εβδομάδα. Γιατί ταλαιπωρείστε από τώρα μου κάνει λίγο εντύπωση. Εκτός αν είχατε προϋπάρχοντα αδιαγνωστο διαβήτη Τ2 και τώρα απλώς έτυχε να εξεταστείτε.

Φιλάκια πολλά!

2016.pnghHGHp3.png

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016!!!!!

Izambella..................ΠΗΤ 3/11

Natalia90..................ΠΗΤ 3/11

Annoula_..................ΠΗΤ 4/11

Vickiflower................ΠΗΤ 9/11

Ισαβέλλα..................ΠΗΤ 10/11

Rania2810................ΠΗΤ 10/11

Kid-92.....................ΠΗΤ 10/11

Joannako.................ΠΗΤ 17/11

Asparg....................ΠΗΤ 20/11

Mummy87................ΠΗΤ 22/11

Rennie....................ΠΗΤ 25/11

Doani.d...................ΠΗΤ 25/11

Vikib.......................ΠΗΤ 27/11

ZiliHer.....................ΠΗΤ 29/11

JhFkp2.png

Καλημερα κοριτσια! Ziliher καλως ηρθες στην παρεουλα μας! Ευχομαι ολα να πανε καλα και με την αυχενικη σου και με την τροφοβλαστη!

Kid σου εβαλα ροζακι στο πινακακι! Μολις χρωματιστει ολο το πινακακι θα βαλουμε και αλλες πληροφοριες!

Ρανια αργησες σημερα! χιχι! σε εχω συνηθησει να μπαινεις πρωτη και να μας καλημεριζεις!

Εγω σημερα κοιμηθηκα λιγο παραπανω ευτυχως γτ το χρειαζομουν! Πρεπει να κανω και δουλειες αλλα ακομα κανω την κοροιδα! Για φαγητακι μου εφερε γαυρο ο αντρουλης αλλα ποιος τον καθαριζει που βρωμαει μωρε? Αυτα απο εμενα!

JhFkp2.png

Διαφημίσεις

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016!!!!!

Izambella..................ΠΗΤ 3/11

Natalia90..................ΠΗΤ 3/11

Annoula_..................ΠΗΤ 4/11

Vickiflower................ΠΗΤ 9/11

Ισαβέλλα..................ΠΗΤ 10/11

Rania2810................ΠΗΤ 10/11

Kid-92.....................ΠΗΤ 10/11

Joannako.................ΠΗΤ 17/11

Asparg....................ΠΗΤ 20/11

Mummy87................ΠΗΤ 22/11

Rennie....................ΠΗΤ 25/11

Doani.d...................ΠΗΤ 25/11

Vikib.......................ΠΗΤ 27/11

ZiliHer.....................ΠΗΤ 29/11

Ευχαριστώ πολύ! Καλώς σας βρήκα!

StW9p2.png etcKp3.png

Ziliher, οι τιμές νηστείας είναι μέχρι 100 και μεταγευματικά μέχρι 130. Τί είδες ύποπτο και μετράς τόσες φορές; Εφόσον δεν έχεις διαβήτη εννοώ. Νηστεία εννοούμε 8 ώρες και μεταγευματικά μέχρι 3 αλλά κυρίως ενδιαφέρει στη 1 με 1,5 ώρα τί σάκχαρο έχεις.

Αν, ο μη γένοιτο, εμφανίσει κάποια κοπέλα διαβήτη κύησης, θα μπορώ να βοηθήσω. Υπενθυμίζω ότι εγώ έχω διαβήτη Τ1 από 4 ετών δηλ εδώ και 33 χρόνια! Πάντως ο διαβήτης κύησης προκύπτει -ΑΝ προκύψει- μετά την 23η εβδομάδα. Γιατί ταλαιπωρείστε από τώρα μου κάνει λίγο εντύπωση. Εκτός αν είχατε προϋπάρχοντα αδιαγνωστο διαβήτη Τ2 και τώρα απλώς έτυχε να εξεταστείτε.

Φιλάκια πολλά!

Rennie Χαίρομαι με την απάντησή σου. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα θορυβηθεί για υψηλό σάκχαρο. Απλά στην αρχή της εγκυμοσύνης η ενδοκρινολόγος μου με συμβούλεψε να το παρακολουθώ (υποθέτω για προληπτικούς λόγους) προκειμένου να μην εξελιχθεί σε διαβήτη. Σάκχαρο νηστείας έχω πάντα κάτω από 100 και μεταγευματικά το πολύ 105. Η ίδια θεωρεί ότι το ιδανικό είναι το πολύ 92 (νηστείας) και δίνει περισσότερο βάση σε αυτό παρά στο μεταγευματικό σάκχαρο (που σίγουρα δεν πρέπει να ξεπερνάει το 130). Εγώ κάνω ό,τι μου λέει αφενός γιατί δεν είμαι γιατρός και αφετέρου και κυριότερο γιατί το υψηλό σάκχαρο είναι ύπουλο σε αυτή τη φάση και δεν θέλω να ρισκάρω να έχει δίκιο.

Στο τέλος μάλλον ωφελημένη θα βγω από την πρόληψη. Τουλάχιστον, έτσι θέλω να πιστεύω. Αν προκύψει διαβήτης αργότερα, θα σε ζαλίσω! :) Σ΄ ευχαριστώ!

Φιλάκια!

StW9p2.png etcKp3.png

Κοριτσακια και νινακια καλησπερα!!!!!!τι μου κανετε;δοανακι μπραβο με την αυχενικουλα.Ziliher καλως ηρθες και εσυ με το καλο το νινινι σου.ειχα μια ωρα να σας διαβασω ολες.εγω δουλειααααααα!σημερα θα τελειωσω μετα τις 8.κανω ενα διαλειμ τωρα να φαω.νυσταζω ομως.τα βραδια με το που πεφτω στο κρεβατι κοιμαμαι αμεσως.σημερα εχει και μουχλοκαιρο.για ξαπλα ειναι.τεσπα.εγω καλα ειμαι με το αντρακι.φουσκωνουμε.μακαρι παναγια μου να ειμαστε ολες ολες καλα μεχρι τελος.

Γεια σας και από 'μένα, κορίτσια! Τέλειο το καινούργιο παιδάκι στην αυχενική! Φύλο δεν είδαμε. Μάλλον κορίτσι είπαν αλλά έτσι μου λέγανε και για το γιο μου μέχρι τη β' επιπέδου στην 23η εβδομάδα! Δε με νοιάζει, βέβαια! Αφου είναι καλά, ας είναι ό,τι θελει!

Ρενι με το καλο κ το δικο σου νινακι!!!!!!Γερο να ειναι το παιδακι και με το καλο.εμενα φαινοταν το πουλακι μας ξεκαθαρα στην αυχενικη.

Γεια σας κοριτσια μου!! Καλως ηρθατε οι καινουργιες κοπελες!! Χαιρομαι πολυ που οι αυχενικες σας ηταν καλες!!

Χαχα ετσι εξηγειται το ροζ και το μπλε δεν το χα πιασει στην αρχη!!χαχαα:tongue:

Στο γιατρο θα παω σε 10 μερες περιπου ανυπομονω πολυ να δω το μπεμπακι!!

InEHp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια μου και καλή εβδομάδα. Εμείς καλά είμαστε αν και είμαι ξύπνια από τις 4 το πρωί. Πολλές φορές νιώθω ότι απλώς παίρνω κιλά ξεχνώντας ότι είμαι έγκυος. Την τετάρτη θα δούμε και το κοριτσάκι μας. Οσον αφορά βρε κορίτσια τις κλωτσιές, την είχα καταλάβει 8η και 9η εβδομάδα. μετά λίγο την 11η και από τότε τίποτα...... Ενώ τον μικρό μου μετά την 12η εβδομάδα τον καταλάβαινα κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο. Βέβαια ο μικρός μου έκανε και τρελά χουνέρια μετά τον 8ο αφού δεν κλωτσούσε καθόλου και είχα γίνει κολλητή με τον καρδιοτοκογράφο στο ΡΕΑ. Η μικρή αποφάσισε να με αγχώνει από τώρα. Γυναίκες! Για να δούμε.

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Τι κανετε κοιλιτσες;εμεις καλα.εξετασεις μια χαρα.κ καμπυλη!

Ζιλιχερ εκανες αυχενικη;με το καλο κ η τροφοβλαστη!εγω εκανα καμπυλη γτ ειχα διαβητη κυησης στην κορη.προς το παρον ολα καλα.εμενα η ενδοκρινολογος μου ειπε οτι κυριως μετρανε το πρωι γτ στην εγκυμοσυνη τοτε κανουν.διατροφη δ κανω ακομη.νηστειας θελει ως 95 κ πρωτη ωρα 130-135.επισης γλυκοζηλιωμενη μεχρι 5,3.ο αλλος που πηγαινα στην κορη ηταν πολυ αυστηρος κ μου στοιχισε κ ετσι κ μονο για το γουρι τον αλλαξα.επισης θελει να μη μενεις νηστικη πολλες ωρες.εμενα με βοηθησε να τρωω κτ προ υπνου.συνηθως λιγο γαλα

Καλησπερουδια.τι κανετε;;;;;εμεις καλα.αυριο θα κανω αιματολογικες για να τις παω στο γιατρο αυτη την εβδομαδα.εγω δεν ξερω αν το νιωθω.δεν μπορω να καταλαβω.δυο τρεις φορες τις προηγουμενες μερες ειχα νιωσει κατι σαν γαργαλητο στιγμιαια.αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτο.η ειναι ιδεα μου.

Γεια σας και από εμένα! Καλή εβδομάδα να έχουμε και να κυλήσει όμορφα και με καλά αποτελέσματα!

Vikib Αυχενική θα κάνω την Τετάρτη το απόγευμα και αμέσως μετά λήψη τροφοβλάστης (λόγω ηλικίας και για σιγουριά). Σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ανυπομονώ να περάσει και αυτό... Πήρα και τα αποτελέσματα της γλυκοζηλιωμένης σήμερα. Είναι στο 5,4, αλλά μάλλον είναι καλά γιατί η μέτρηση αυτή καλύπτει τους 3-4 τελευταίους μήνες (που δεν ήμουν έγκυος και που δεν έκανα σωστή διατροφή). Όντως, έχεις δίκιο ότι κάτι μικρό πρέπει να τρώμε προ ύπνου και μετά το βραδινό. Όσες φορές δεν έχω φάει κάτι (λίγο γιαούρτι/γάλα με φρυγανιές) το σάκχαρο νηστείας μου είναι κοντά στο 98.

Το μωρό κι εγώ δεν το νιώθω ακόμα. Κοιλιά δεν έχει ξεπεταχτεί.... Οι ναυτίες και ενοχλήσεις έχουν σχεδόν φύγει. Θα πάμε στην άλλη άκρη να αγχωνόμαστε όταν έχουμε ενοχλήσεις ΚΑΙ όταν δεν έχουμε! Του γιατρού ... :)

Φιλιά

StW9p2.png etcKp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...