Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Makelen είπε:

Ναι ναι εχεις δικιο.. για κυστες κυριως κοιτανε! Πωπω.. τα εχω ξεχασει! Σ ευχαριστω πολυ κοριτσι!

Ε τελικα οντως ο καθε γιατρος κανει τα δικα του. Εμενα αιματος δε ζηταει. Τι να πουμε..!

Αλλες κανουν υπερηχο.. αλλες ορμονολογικες.. και παει λεγοντας. Διαφορετικα ο καθε γιατρος..! 

Εμείς κάναμε και υπέρηχο στην 2η μέρα του κύκλου και ορμονολογικές εξετάσεις και συνεχίσαμε έτσι μέχρι το τέλος με υπέρηχο και ορμονολογικές και τα φάρμακα δηλαδή. 

μανούλες Νοεμβρίου 2016 !!!

annoula_

Recommended Posts

Ράνια μου, τα μωρά των διαβητικών μαμάδων μπαίνουν υποχρεωτικά το 1ο 24ωρο στη μονάδα για παρακολούθηση. Λόγω του διαβήτη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ανωριμότητα των πνευμόνων ή/και για υπογλυκαιμία, ακόμα κι αν είναι τελειόμηνα. Κι ο γιος μου που γεννήθηκε στις 36+6 εβδομάδες και ήταν 3320 έμεινε μέσα για αναπνευστική δυσχέρεια 11 μέρες. Και ευτυχώς που τα βάζουν μέσα γιατί όταν γεννήθηκε δεν είχε κανένα πρόβλημα και έκλαψε κανονικά και 10 στα 10 είχε στο Apgar. Το απόγευμα την εμφάνισε τη δυσχέρεια μετά από 6 ώρες δηλαδή. Αν δεν ήταν ήδη μέσα εγώ δεν ξέρω αν θα τον έπαιρνα εγκαίρως χαμπάρι και υπάρχει κίνδυνος σοβαρός για το μωρό... Το τι έπαθα βέβαια όταν τον είδα διασωληνωμένο μέσα στη μονάδα ενώ είχα την εντύπωση ότι είναι καλά, δεν περιγράφεται... Γι αυτό τρέμει η ψυχή μου τώρα και για τη μπέμπα...

Σημειωτέον, όταν λέω διαβητικές μαμάδες εννοώ με προϋπάρχοντα διαβήτη, όχι διαβήτη κύησης, μην τρομάξω την Ισαβέλλα ή και καμία άλλη που δε θυμάμαι

2016.pnghHGHp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μανουλες καλησπερα!!!σκουφακι και γαντακια εβαλα μαζι.λιμα ξαι νυχοκοπτη οχι αν και τα εχω παρει ηδη.εγω εφαγα το μεσημερι και οχι πολυ και δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα.με το ζορι μπηκα εκανα ενα μπανιο και λουστηκα και δεινοπαθησα να ντυθω.δεν μπορω καθολου.ουτε να περπαταω πλεον.νιωθω πολυ βαρια.

Rennie ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην ταλαιπωρηθειτε ουτε εσεις!εννοειται οτι περασες λαχταρα μεγαλη αλλα φτασατε ως εδω καλα και οι 2 δοξα τω θεο!μην απελπιζεσαι.γιατι να στη βαλουν μενν;;να σκεφτεσαι θετικα μονο.

οι υπολοιπες πως ειστε;;;

Ράνια μου, τα μωρά των διαβητικών μαμάδων μπαίνουν υποχρεωτικά το 1ο 24ωρο στη μονάδα για παρακολούθηση. Λόγω του διαβήτη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ανωριμότητα των πνευμόνων ή/και για υπογλυκαιμία, ακόμα κι αν είναι τελειόμηνα. Κι ο γιος μου που γεννήθηκε στις 36+6 εβδομάδες και ήταν 3320 έμεινε μέσα για αναπνευστική δυσχέρεια 11 μέρες. Και ευτυχώς που τα βάζουν μέσα γιατί όταν γεννήθηκε δεν είχε κανένα πρόβλημα και έκλαψε κανονικά και 10 στα 10 είχε στο Apgar. Το απόγευμα την εμφάνισε τη δυσχέρεια μετά από 6 ώρες δηλαδή. Αν δεν ήταν ήδη μέσα εγώ δεν ξέρω αν θα τον έπαιρνα εγκαίρως χαμπάρι και υπάρχει κίνδυνος σοβαρός για το μωρό... Το τι έπαθα βέβαια όταν τον είδα διασωληνωμένο μέσα στη μονάδα ενώ είχα την εντύπωση ότι είναι καλά, δεν περιγράφεται... Γι αυτό τρέμει η ψυχή μου τώρα και για τη μπέμπα...

Ακυρη η ερωτηση μου.ειχες ηδη απαντησει.δεν το ηξερα καθολου αυτο που αναφερεις.ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα κατ ευχην και να μη ταλαιπωρηθειτε καθολου.

Πως νιωθεις που μπαινεις πεμπτη;πλησιαζει η ωρα.

Σημειωτέον, όταν λέω διαβητικές μαμάδες εννοώ με προϋπάρχοντα διαβήτη, όχι διαβήτη κύησης, μην τρομάξω την Ισαβέλλα ή και καμία άλλη που δε θυμάμαι

κοριτσι μου δεν το ηξερα! Νομιζα οτι πρεπει να ειναι το μωρο πχ πανω απο 4 κιλα για να το παρακολουθησουν μενν.

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Κοριτσια μου γυρισα απο το περπατημα...γολγοθας λεμεε!

Με κοιτανε κιολας περιεργα τυπου που παει το κανονι??...χαχαχαχα

Rennie 5 μερουλες εμειναν! Οι πιο πολλες εισαστε για αυτη την εβδομαδα! Εμενα δε με βαζω μεσα, φοβαμαι μη μου πει προκληση και τετοια και να συνεχισω περπατημα επ αοριστον! Ερχεται η Τριτη να δουμε που βρισκομαστε!

Πονακια μηδεν και σημερα, μονο η μεση με επιασε κατα τη διαρκεια του περπατηματος, τωρα περασε! Τι να πω...

Σετ περιποιησης αγορασα το philips anent https://www.skroutz.gr/s/6141746/Philips-Avent-Baby-Care-Set.html , εχει μέσα οτι χρειαζεται ενα μωρακι, και λιμες ,ψαλιδακι, νυχοκοπτη...μεχρι και θερμομετρο, ελπιζω να βγει καλο, θα δειξει.

Στα μαθηματα η μαια μας ειπε οταν θα ειμαστε στο μαιευτηριο να κοψουμε τα νυχακια (εφοσον χρειαζεται) παντως! Νομιζω ειχε πει καλυτερα με το ειδικο ψαλιδακι, δεν ορκιζομαι, αλλα αυτο μου εμεινε στο μυαλο!

Βεβαια εβαλα μεσα στη βαλιτσα και σκουφακι, γαντακια να βρισκονται!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Μ Κ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΕΔΩ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΑ ΙΣΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΟ Μ ΕΙΠΑΝ Κ ΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΑΩ 2 ΠΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Τ. ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΚ ΦΤΑΝΕΙ Π ΔΙΩΡΘΩΝΕΤΑΙ.

ΡΕΝΗ Μ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Μ Κ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΕΔΩ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΑ ΙΣΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΟ Μ ΕΙΠΑΝ Κ ΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΑΩ 2 ΠΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Τ. ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΚ ΦΤΑΝΕΙ Π ΔΙΩΡΘΩΝΕΤΑΙ.

Αμαν βρε το κοριτσι μας. Πολυ ταλαιπωρειτε το μωρο βρε Ειρηνη μου.

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Καλημερα και καλη εβδομαδα ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ για ολες!!

Παει ο Οκτωβρης...τον φαγαμε το γαιδαρο :)

Μππρρ κρυωσε κ ο καιρος, ειναι τελεια ομως!

Πειτε μας τα νεα σας οσες εχετε γιατρο.

Εγω αυριο...αντε δεν κρατιεμαι, τι να κανω...

Καλημερα!πως ειστε;

Ρανια ειχαμε τπτ εκτακτο;

Βουρτσα κ γω θα παρω για τα μαλλακια.βοηθαει να καθαρισουν.νυχοκοπτη για τοσες μερες δ νομιζω να χρειαστει.θελει προσοχη να μη γρατζουνιουνται αλλα τα νυχακια ειναι τοσο μαλακα σαν πετσακια

Βικυ μου μου ανοιξες τα ματια σε ενα αλλο θεμα που εγραφες. Με τον μικρο μου ειχαμε αλλεργια στο γαλα. Δεν μου ειχε παει καν στο μυαλο να το εκμεταλλευτω στο νοσοκομειο γιατι ειχα ανακαλυψει οτι ενω ειχα δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο οποτε τον εφερναν απο το γιατρο ηταν ταισμενος! ( εκανε ρουκετες). Αυτη τη φορα θα δηλωσω αλλεργια μπαε και καταφερω να μην πιει καθολου

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Βικυ μου μου ανοιξες τα ματια σε ενα αλλο θεμα που εγραφες. Με τον μικρο μου ειχαμε αλλεργια στο γαλα. Δεν μου ειχε παει καν στο μυαλο να το εκμεταλλευτω στο νοσοκομειο γιατι ειχα ανακαλυψει οτι ενω ειχα δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο οποτε τον εφερναν απο το γιατρο ηταν ταισμενος! ( εκανε ρουκετες). Αυτη τη φορα θα δηλωσω αλλεργια μπαε και καταφερω να μην πιει καθολου

Καλή εβδομάδα και από εμένα και καλώς να μας έρθουν τα μπουμπουκάκια μας!

Έχω ένα ανηψάκι 4 χρ. που έχει ενθουσιαστεί με τη μικρή μου και ανυπομονεί να δει τη "λουλουδένια μας", όπως την λέει. :D Είναι τόσο συγκινητική η αγάπη στην ψυχούλα των παιδιών. Νομίζω ότι θα μου πάρει καιρό να μην συγκινούμαι. :D:D:D:D

Μην ξεχάσω να βάλω στη βαλίτσα μου και καμιά 20αριά πακέτα χαρτομάντηλα... :P

Μία φορά που πήγα για "σεμινάριο" θηλασμού (το λέω έτσι γιατί ήταν θεωρητικό και σύντομο) στο ιδιωτικό μαιευτήριο που θα γεννήσω, η υπεύθυνη μαία μας είπε ότι αν απαιτηθεί να φάει το μωρό εκτάκτως (πχ υπογλυκαιμία, ίκτερος) και είναι βράδυ, δεν ξυπνάνε τις μανούλες και τους δίνουν ξένο. Νομίζω ότι από την πρώτη μέρα πρέπει να τους πούμε και τα αυτονόητα, ότι δηλαδή θέλουμε το μωρό συνέχεια μαζί μας και φυσικά να το θηλάζουμε μόνο.

Η μαία μου μάλιστα μου είπε ότι πρέπει να τους το πω να μου το δώσουν στην ανάνηψη, αλλιώς το παίρνουν και το βάζουν προληπτικά σε θερμοκοιτίδα.

StW9p2.png etcKp3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Μ Κ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΕΔΩΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤείναι τίποτα '!!ΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΟ Μ ΕΙΠΑΝ Κ ΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΑΩ 2 ΠΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Τ. ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΚ ΦΤΑΝΕΙ Π ΔΙΩΡΘΩΝΕΤΑΙ.

Αυτό είναι λόγω πρωοροτηρας φτιάχνει μη στεναχωρηθει καθόλου. Θα σου δείξουν και ασκήσεις για το σπίτι. Όλα καλά. Ξεπερασατε ΝΕΚ τα ισχυα δεν είναι τίποτα! !!

Καλημερα κοιλουμπαρες,ειρηνη,μπεμπα,ιζαμπελλα κ μπεμπουλη!

Εγω εχω ραντεβου την αλλη τριτη.απλα δ σκεφτομαι τη νοσηλεια για να μη στεναχωριεμαι κ εστιαζω οτι το σαββατο 19θα σβησω τα 30μου κερακια μαζι με τα δυο μου παιδακια..

Απο δουλειες νομιζω τελειωσαμε.ενα πλυντηριο εμεινε.κ η βαλιτσα.δ την ετοιμαζω απλα εχω οτι χριαζομαι.θα την κλεισω μετα το επομενο ραντεβου.πολυ κλαμα θα πεσει οταν θα φτιαξω τα πραγματα της μικρης.

Μετα εχω μια τελευταια γενικη.αν δ μπορεσω θα ρθει η μαμα μου το πολυ σε μια βδομαδα.παντως το πλυντηριο πιατων κ το στεγνωτηριο μεγαλη βοηθεια..!

Ζιλιχερ τι αναισθησια θα κανεις;εμενα που ηταν τοπικη δ με αφησαν ανανηψη κ σε δυο ωρες ημουν στο δωματιο.παντως ναζητησετε το μωρο οσο πιο γρηγορα γινεται.βοηθαει μια καλη αρχη στο θηλασμο.

Την ταχυπνοια κ γω τη φοβαμαι.ελπιζω με τις κορτιζονες που καναμε να το γλυτωσουμε.

Εμενα λογω διαβητη κυησης ειπε η παιδιατρος οτι η κορη πρεπει να φαει γρηγορα μην παθει υπογλυκαιμια.ευτυχως η μαια που μου την εφερε με βοηθησε κ επιασε αμεσως.

Ρανια μπορει αν δ του ειχαν δωσει καθολου ξενο να ειχε πιο ηπιααντιδραση ο γιος σου.να το πυροδοτησε.οπωσδηποτε να πεις οτι εχετε ιστορικο να μην της δωσουν

Ζιλιχερ δ θα κανεις rooming in;αυτη η λογικη κλαιει το μωρο κ αντι νατο παμε στη μαμα το ταιζουμε με ξεπερναει..σε μερικα πραγματα προτιμω το δημοσιο που εχεις συνεχεια το μωρο μαζι.ακομη κ η αδιαφορια τους βοηθαει γτ δ σε ζαλιζουν

Ζιλιχερ δ θα κανεις rooming in;αυτη η λογικη κλαιει το μωρο κ αντι νατο παμε στη μαμα το ταιζουμε με ξεπερναει..σε μερικα πραγματα προτιμω το δημοσιο που εχεις συνεχεια το μωρο μαζι.ακομη κ η αδιαφορια τους βοηθαει γτ δ σε ζαλιζουν

Για την αναισθησία που με ρώτησες πιο πάνω, δεν έχω ιδέα. Προφανώς όχι ολική.Υποθέτω επισκληρίδιο. Υπάρχει κι άλλη; Κι εγώ για 2 ώρες ανάνηψη ξέρω, απλά έχουν την τάση να παίρνουν το μωρό μετά τη γέννα και να το δείχνουν στους συγγενείς (για τα γνωστά τυχερά κιόλας) και μετά ξεχνάνε να το φέρουν. Ήθελα και τον άντρα μου στην ανάνηψη αλλά απαγορεύεται. Άσε και που πριν την καισαρική θέλουν άλλη 1,5 ώρα για να με ετοιμάσουν. Θα κάνω να τον δω 5 ώρες μέχρι να πάμε στο δωμάτιο.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν 2 κατηγορίες δωματίων. Αυτά που κάνουν αποκλειστικά rooming in και αναλαμβάνει η μαμά 100% το μωρό (ακόμα και για πάνες, μπάνιο, ρουχαλάκια κτλ κτλ) και τα άλλα που, αν θέλεις, μπορείς να έχεις μαζί το μωρό, αλλά μπορείς και κάποιες ώρες (πχ επισκεπτηρίου, μπάνιου, αλλάγματος, ντους μαμάς), ανάλογα πώς κρίνεις, να ζητάς να σου το κρατάνε στο θάλαμο νεογνών. Κάποιες μανούλες μπορεί και να ζητούν να τους το πηγαίνουν μόνο για να φάει... εξαρτάται.

Απλώς εμένα δεν μου άρεσε που για ένα τόσο σημαντικό θέμα, δηλ. στο να μη δώσουν ξένο, υπήρχε περίπτωση να μην συνεννοηθούν μαζί μου ή και να μην το μάθω ποτέ. Το θέμα είναι ότι έχουν τη δικαιολογία έτοιμη, πχ. "έχει πολύ ίκτερο, έχει υπογλυκαιμία", "πρέπει να φάει" , υπονοώντας βέβαια ότι το γάλα της μαμάς δεν είναι αρκετό (που απ΄ ό,τι έχω διαβάσει, δεν ισχύει). Τουλάχιστον, θα τα σκάσουμε που θα τα σκάσουμε, ας το κάνω όπως θέλω, όχι να μου επιβληθούν έτσι για την ευκολία τους (εννοώ χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος φυσικά).

Μακάρι να ήμουν στην Αθήνα και δεν θα πατούσα σε ιδιωτικό μαιευτήριο.

StW9p2.png etcKp3.png

Καλή εβδομάδα και από εμένα και καλώς να μας έρθουν τα μπουμπουκάκια μας!

Έχω ένα ανηψάκι 4 χρ. που έχει ενθουσιαστεί με τη μικρή μου και ανυπομονεί να δει τη "λουλουδένια μας", όπως την λέει. :D Είναι τόσο συγκινητική η αγάπη στην ψυχούλα των παιδιών. Νομίζω ότι θα μου πάρει καιρό να μην συγκινούμαι. :D:D:D:D

Μην ξεχάσω να βάλω στη βαλίτσα μου και καμιά 20αριά πακέτα χαρτομάντηλα... :P

Μία φορά που πήγα για "σεμινάριο" θηλασμού (το λέω έτσι γιατί ήταν θεωρητικό και σύντομο) στο ιδιωτικό μαιευτήριο που θα γεννήσω, η υπεύθυνη μαία μας είπε ότι αν απαιτηθεί να φάει το μωρό εκτάκτως (πχ υπογλυκαιμία, ίκτερος) και είναι βράδυ, δεν ξυπνάνε τις μανούλες και τους δίνουν ξένο. Νομίζω ότι από την πρώτη μέρα πρέπει να τους πούμε και τα αυτονόητα, ότι δηλαδή θέλουμε το μωρό συνέχεια μαζί μας και φυσικά να το θηλάζουμε μόνο.

Η μαία μου μάλιστα μου είπε ότι πρέπει να τους το πω να μου το δώσουν στην ανάνηψη, αλλιώς το παίρνουν και το βάζουν προληπτικά σε θερμοκοιτίδα.

Εγω ειχα room.ing in και το παιδι ηταν στο βυζι ολη μ.ερα οποτε καταλαβαινεις οτι οταν το παιρνουν 2 ολοκληρες ωρες για να το εξετασει ο παιδιατρος με το παραμικρο το μπουκωνουν γαλα! Οι μανουλες που δεν τα εχ ουν μαζι τους ουτως η αλλιως ξυπναν ε καθε 3 ωρες για να αντλησουν. Αν εχεις δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο ειναι υποχρεωμενες ν α σε ξυπνησουν!, Ολα τα αλλα ειναι χαζομαρες για να προωθουν το ξενο γαλα!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...