Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μαρτιος 2011

mariadi

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο εχθες ένοιωθα βαρύ το στήθος μου (αυτο της μαστίτιδας). Δεν είχα πετρωματα αλλά ήταν βαρύ. Το βράδυ λοιπόν τρώει η μικρή στις 10.30. Στις 2 το βράδυ δεν είχε ξυπνήσει! Εμένα το στήθος μου, τούμπανο. Το υγιές να έχει τρελή διαρροή και το άλλο να είναι πρησμένο και να πονάει. Πάω, βγάζω με το θήλαστρο, αλλά διαπίστωσα πως στο στηθος της μαστιτιδας, το θηλαστρο δεν μπορούσε να το αδιάσει ικανοποιητικά.

Ξεκίνησα λοιπόν μασαζ σε κάποια σκληρά σημεία και πράγματι έβγαλε πολύ γάλα ακόμα. Κάπως ετσι πήγα για υπνο. Το στήθος όμως αντι να βελτιωθεί, άρχισε να με πονάει χειρότερα. Η μικρή αποφάσισε να ξυπνήσει στις 4! Το πονεμένο στηθος με πόναγε πολύ, αλλά αισθανόμουν πως ήταν μυικό περισσότερο παρά κάτι άλλο. Πάντως πόναγα πολύ. Τη βάζω να θηλάσει, αλλά που! Αυτη ρε κορίτσια ενω πείναγε, έπιανε τη θηλή και καθόταν και πιπίλαγε. Τί την σκούνταγα, τί την άλλαξα στήθος, τί την άλλαξα θέση... τίποτα! Να αρπάζει τη θηλή και απλά να πιπιλάει!

Τα νευρα μου τα χάπια μου! Μετά απο κανα μισάωρο προσπαθειών, την έβαλα να φάει το γάλα που ειχα αντλήσει νωρίτερα και μετά έκανα πάλι άντληση.

Το πρωί ήλπιζα πως θα είναι πιο ορεξάτη. Ομως πάλι τα ίδια. απο τις 7.30 μέχρι τις 9 πιπίλαγε και τράβαγε και καμια γουλιά. Εν το μεταξύ γκρίνια.....

Αφου πιπίλαγε την έβγαζα απο το στηθος γιατι έχω και τις πληγές και δεν κάνει να μου μαλακώνει τη θηλή χωρίς λόγο. Με το που την έβγαζα, αυτή τσιρίδα και χαμό.

Εν το μεταξυ το στηθος να πονάει και να έχω και μια κάποια κοκκινίλα αλλά να μην μπορώ να αξιολογήσω αν ειναι κάτι.

Μετα απο πολύ γκρίνια, έβγαλα πάλι το γάλα και πάλι της το έδωσα με μπουκάλι και επιτέλους το μεσημέρι κοιμηθηκε.

Εμένα η ψυχολογία μου στα τάρταρα!

Το απόγευμα ξύπνησε και οεο θήλασε κανονικά.

Ο πόνος στο στηθος εξακολουθει αλλά όχι τόσο έντονος. Νομίζω πως με πονάει απο το πολύ μασαζ.

Εκανε λοιπόν ένα 6ωρο το βράδυ, αλλά που να το ευχαριστηθώ! Πόνος και αντλήσεις, κάνουν το 6ωρο περισσότερο βασανιστικό παρά οφέλημο για μένα.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Στέλλα απορώ! Το στήθος σου πως την παλευει στο βραδυνό 8ωρο; Εμένα μετά απο μια νυχτα που δεν πρηστηκε πολύ το στήθος μου, πάλι εχθές το βράδυ με τρέλανε! Στις 3 ωρες τουμπανο και να παρακαλάω να ξυπνησει η μικρή. Μέσα στη μέρα το ίδιο. αν ξεπεράσει το 3ωρο έχω πρόβλημα. Εχθες το βραδυ ειχα και πολλές διαρροές. Και πάλι όμως τούμπανο το στηθος.

Κι εγω την ιδια απορια εχω!!!

v9gkhg0kf9drps4b.png

Απο εχθες ένοιωθα βαρύ το στήθος μου (αυτο της μαστίτιδας). Δεν είχα πετρωματα αλλά ήταν βαρύ. Το βράδυ λοιπόν τρώει η μικρή στις 10.30. Στις 2 το βράδυ δεν είχε ξυπνήσει! Εμένα το στήθος μου, τούμπανο. Το υγιές να έχει τρελή διαρροή και το άλλο να είναι πρησμένο και να πονάει. Πάω, βγάζω με το θήλαστρο, αλλά διαπίστωσα πως στο στηθος της μαστιτιδας, το θηλαστρο δεν μπορούσε να το αδιάσει ικανοποιητικά.

Ξεκίνησα λοιπόν μασαζ σε κάποια σκληρά σημεία και πράγματι έβγαλε πολύ γάλα ακόμα. Κάπως ετσι πήγα για υπνο. Το στήθος όμως αντι να βελτιωθεί, άρχισε να με πονάει χειρότερα. Η μικρή αποφάσισε να ξυπνήσει στις 4! Το πονεμένο στηθος με πόναγε πολύ, αλλά αισθανόμουν πως ήταν μυικό περισσότερο παρά κάτι άλλο. Πάντως πόναγα πολύ. Τη βάζω να θηλάσει, αλλά που! Αυτη ρε κορίτσια ενω πείναγε, έπιανε τη θηλή και καθόταν και πιπίλαγε. Τί την σκούνταγα, τί την άλλαξα στήθος, τί την άλλαξα θέση... τίποτα! Να αρπάζει τη θηλή και απλά να πιπιλάει!

Τα νευρα μου τα χάπια μου! Μετά απο κανα μισάωρο προσπαθειών, την έβαλα να φάει το γάλα που ειχα αντλήσει νωρίτερα και μετά έκανα πάλι άντληση.

Το πρωί ήλπιζα πως θα είναι πιο ορεξάτη. Ομως πάλι τα ίδια. απο τις 7.30 μέχρι τις 9 πιπίλαγε και τράβαγε και καμια γουλιά. Εν το μεταξύ γκρίνια.....

Αφου πιπίλαγε την έβγαζα απο το στηθος γιατι έχω και τις πληγές και δεν κάνει να μου μαλακώνει τη θηλή χωρίς λόγο. Με το που την έβγαζα, αυτή τσιρίδα και χαμό.

Εν το μεταξυ το στηθος να πονάει και να έχω και μια κάποια κοκκινίλα αλλά να μην μπορώ να αξιολογήσω αν ειναι κάτι.

Μετα απο πολύ γκρίνια, έβγαλα πάλι το γάλα και πάλι της το έδωσα με μπουκάλι και επιτέλους το μεσημέρι κοιμηθηκε.

Εμένα η ψυχολογία μου στα τάρταρα!

Το απόγευμα ξύπνησε και οεο θήλασε κανονικά.

Ο πόνος στο στηθος εξακολουθει αλλά όχι τόσο έντονος. Νομίζω πως με πονάει απο το πολύ μασαζ.

Εκανε λοιπόν ένα 6ωρο το βράδυ, αλλά που να το ευχαριστηθώ! Πόνος και αντλήσεις, κάνουν το 6ωρο περισσότερο βασανιστικό παρά οφέλημο για μένα.

Υπομονη!!! Κουραγιο!!!

v9gkhg0kf9drps4b.png

Καλημέρα κορίτσια

εχθες 6ωρο, σημερα 8ωρο το βραδυ. Και εγω βεβαια να βγαζω το γαλα με το θηλαστρο. Πάντως ο πόνος στο στήθος έφυγε και έτσι ηρεμισα κάπως. Κοιμήθηκε λοιπόν η μικρή στις 9 και ξύπνησε στις 3. Με το που έφαγε όμως, τα έβγαλε όλα. Και μετά όλο σαλάκια και όλο γουλίτσες... έτσι ο ύπνος μου πήγε περίπατο μέχρι να ηρεμίσει η μικρή. Ακουγα την κοιλίτσα της να γουργουρίζει και όλο τεντωνόταν και όλο γκρίνιαζε. Πέρασε κι αυτο πάντως και τελικά έφαγε το πρωί πάλι στις 7 χωρίς πολλές γουλίτσες.

Εν το μεταξυ το πρωι ξυπνησε ο Ιωνας και δεν μπορούσα να παω να τον πάρω απο το δωμάτιό του να τον φέρω στο κρεβάτι μας για την πρωινή μας αγκαλίτσα. Του είπα να έρθει μόνος του λοιπόν γιατι τάιζα την αδερφούλα. Του εξήγησα πως η αδελφούλα ήταν λίγο αρρωστούλα και πως δεν μπορούσα να παω να τον πάρω. Η αντίδραση του Ιωνα ήταν να μου πει πως κι αυτος δεν ένιωθε πολύ καλα και πως δεν θέλει να πάει σχολείο :shock:

Ετσι τους εχω και τους 2 εδω τωρα... Χαμός!!!

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα μανουλες και Χρονια μας Πολλα!!!

Κοριτσια το στηθος προσαρμοζεται στη ζητηση του μωρου αν κανει πολλη ωρα να θηλασει τις πρωτες φορες πρηζεται , ποναει και τα σχετικα αλλα αν αυτο γινεται συνεχεια τοτε μειωνεται λιγο η παραγωγη και σταματαει το πρηξημο.

Chris83 ο μπεμπης σου ειναι αδελφη ψυχη του Χαρη!!!Οτι περιγραφεις το χω ζησει πριν 2 χρονια μπιμπερο δεν επαιρνε, στην προσπαθεια μου για αντληση ειχα χαλασει ενα ανταλλακτικο του θηλαστρου που ειχα τοτε δανειστει, το παιδι γκρινιαζε συνεχεια η μονη διαφορα ειναι οτι το βραδυ ξυπναγε στο 2ωρο μεχρι και 1 ετους!!! Στο λεω για να νιωσεις καλυτερα γιατι υπαρχουν και χειροτερα....

Βενια γλυκα το μπεμπακι σου με πολλα μαλλακια χιχι!

Κοριτσια εχω να προσθεσω σαυτη τη λιστα με τα "περιεργα μερη που εχω θηλασει" τον αρχαιολογικο χωρο στο ναο της Αφαιας στην Αιγινα!!!!!! Ναι πηγαμε την πρωτη μας εκδρομη το σκ στην Αιγινα ταλαιπωρηθηκαμε στο πλοιο βεβαια γιατι δεν υπαρχουν ασανσερ και κυλιομενες για να ανεβασεις καροτσι.

Η φαση "παω στην ταβερνα με 2 παιδια για να φαω" αν η μικρη κοιμοταν παλευοτανε την Κυριακη ομως που δεν κοιμοταν και ο Χαρης ητανε τουρμπο νομιζω οτι δεν καθισα στην καρεκλα πανω απο 5 λεπτα συνεχομενα.

Τσιμπησαμε και ενα κρυωμα, η μικρη δηλαδη, αλλα ηταν ενα ευχαριστο διαλειμμα. ΑΝτε να ξεκινησουμε και τα μπανια μπας και πεσει κι αυτη η κοιλια...

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Καλημερα μανουλες και Χρονια μας Πολλα!!!

Κοριτσια το στηθος προσαρμοζεται στη ζητηση του μωρου αν κανει πολλη ωρα να θηλασει τις πρωτες φορες πρηζεται , ποναει και τα σχετικα αλλα αν αυτο γινεται συνεχεια τοτε μειωνεται λιγο η παραγωγη και σταματαει το πρηξημο.

Chris83 ο μπεμπης σου ειναι αδελφη ψυχη του Χαρη!!!Οτι περιγραφεις το χω ζησει πριν 2 χρονια μπιμπερο δεν επαιρνε, στην προσπαθεια μου για αντληση ειχα χαλασει ενα ανταλλακτικο του θηλαστρου που ειχα τοτε δανειστει, το παιδι γκρινιαζε συνεχεια η μονη διαφορα ειναι οτι το βραδυ ξυπναγε στο 2ωρο μεχρι και 1 ετους!!! Στο λεω για να νιωσεις καλυτερα γιατι υπαρχουν και χειροτερα....

Βενια γλυκα το μπεμπακι σου με πολλα μαλλακια χιχι!

Κοριτσια εχω να προσθεσω σαυτη τη λιστα με τα "περιεργα μερη που εχω θηλασει" τον αρχαιολογικο χωρο στο ναο της Αφαιας στην Αιγινα!!!!!! Ναι πηγαμε την πρωτη μας εκδρομη το σκ στην Αιγινα ταλαιπωρηθηκαμε στο πλοιο βεβαια γιατι δεν υπαρχουν ασανσερ και κυλιομενες για να ανεβασεις καροτσι.

Η φαση "παω στην ταβερνα με 2 παιδια για να φαω" αν η μικρη κοιμοταν παλευοτανε την Κυριακη ομως που δεν κοιμοταν και ο Χαρης ητανε τουρμπο νομιζω οτι δεν καθισα στην καρεκλα πανω απο 5 λεπτα συνεχομενα.

Τσιμπησαμε και ενα κρυωμα, η μικρη δηλαδη, αλλα ηταν ενα ευχαριστο διαλειμμα. ΑΝτε να ξεκινησουμε και τα μπανια μπας και πεσει κι αυτη η κοιλια...

Μαρια μου θα συμφωνήσω στη θεωρία που λεει οτι το στηθος προσαρμώζεται στη ζήτηση. Η πράξη για μένα στον Ιωνα ήταν πολύ διαφορετική. Ελπίζω τώρα να τα καταφέρω να βελτιωθεί η κατάσταση. Πάντως ενω είχα ξεκινήσει τώρα να θηλάζω στήθος ανα γεύμα ακριβως για να ελέγξω την παραγωγή μου, τελικά αντί να ελέγξω την παραγωγή έπαθα μαστίτιδα. Τωρα, ενω ξύπναγε στο 4ωρο το πολύ το βράδυ, και μέχρι το 4ωρο ειδικά το στήθος μου είναι τούμπανο, τώρα ξαφνικά το αύξησε σε 6ωρο και 8ωρο. Η διαφορά ειναι μεγάλη για να το αντέξει το δικό μου στηθος τουλάχιστον. Θα προσπαθήσω να αυξήσω την ωρα σταδιακά. Μισή ωρα αυξηση κανα 2 μέρες, άλλη μισή για άλλες κανα 2-3 μέρες και βλέπουμε. Μπας και ανταποκριθεί και το δικό μου στήθος επιτέλους!

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Χα χα!!! Να τους φερουμε σε επαφη!!!

v9gkhg0kf9drps4b.png

Κοριτσια εγω εχω δυο νεα.

1. Γυρισαμε απο τη γιατρο. 5μιση κιλα γιναμε!!! Καναμε και το πρωτο μας εμβολιο! Ο καημενουλης πεταχτηκε απο το τσιμπημα!!!

και

2. Πηγα στον αντιπροσωπο της Phillips και παρηγγειλα τη βαλβιδα. Την αλλη βδομαδα που θα παω και στο γυναικολογο για το ΠΑΠ θα παω να το παρω:D

v9gkhg0kf9drps4b.png

Διαφημίσεις

Κι εμεις πηγαμε στην παιδίατρο και η μπεμπου ειναι 4.500 κιλά. Μια χαρά δηλαδή.

Δεν ξερω αν σας εχω πει το άλλο στορυ που παιζει...

5 μέρες αφου γεννησα έβγαλα στο υγιες στηθος ένα γρομπαλάκι. Στο ίδιο σημείο είχα βγάλει και οταν ημπυν εγκυος στον Ιωνα και το αφαιρεσα τελικά πέρισυ.

Πήγα στη μαστολόγο λοιπόν, το παρακέντησε και δεν βγηκε κάτι ανησυχιτικό στις εξετάσεις. Ομως αυτο δεν έφυγε και η μαστολόγος το ξαναπαρακέντησε και σημερα μου ειπε να κάνω υπέρηχο για να δούμε τι παίζει, γιατι λεει έπρεπε με την παρακέντηση αυτο να φύγει (αυτο αν ηταν γαλακτοκύλη). Αναλογα λεει τι θα δείξει ο υπέρηχος, ισως χρειαστεί να το αφαιρέσουμε για να κανω πάλικανονική βιοψία.

Και λεω τωρα εγω...λέτε να πρέπει να το βγάλω και να πρέπει να διακόψω τον θηλασμό;;; Θα πάθω υστερία! Βεβαια θα μου πειτε, εγω να μαι καλά και δεν πειράζει... αλλά ρε γμτ... ελπίζω οι φόβοι μου να μη βγουν αληθινοί. Τίποτα άλλο! Αλλά με τη γκαντεμιά που με δέρνει, κρατάω μικρό καλάθι...:(

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι.

Το let down είναι αυτό το αίσθημα που έχουμε όταν κατεβαίνει το γάλα αν έχω καταλάβει καλά. Αυτό το έχετε λοιπόν μόνο όταν θηλάζετε ή και σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα; Επίσης όταν το έχετε, σας παρουσιάζεται διαρροή γάλατος;

Θα μου πείτε... τί ρωτάω; Πείτε μου βρε κορίτσια μπας και καταλάβω τι παίζει...

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι.

Το let down είναι αυτό το αίσθημα που έχουμε όταν κατεβαίνει το γάλα αν έχω καταλάβει καλά. Αυτό το έχετε λοιπόν μόνο όταν θηλάζετε ή και σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα; Επίσης όταν το έχετε, σας παρουσιάζεται διαρροή γάλατος;

Θα μου πείτε... τί ρωτάω; Πείτε μου βρε κορίτσια μπας και καταλάβω τι παίζει...

Εύα ναι, αυτό είναι το let down, κι εγώ το έχω και σε άσχετες στιγμές και μάλιστα πολύ έντονο, και αν σηκώσω τα επιθέματα, στάζω εκείνη την ώρα. Αν έχω ξεχάσει να βάλω επιθέματα γίνομαι χάλια!!

Εμείς αύριο πάμε για υπέρηχο οισοφάγου-στομάχου για να δουν για την παλινδρόμηση... Πάντως τα κακά της κιτρίνισαν ξανά, δεν κάνει από χτες πράσινα, σημαίνει ότι αποδίδουν αυτά που μου είπε να κάνω η σύμβουλος. Διατροφή (αποχή) και αντλήσεις πριν να τη βάλω στο στήθος. Βλέπω κι εγώ διαφορά στο μωράκι, πρέπει να νιώθει καλύτερα το καημενούλι!:D

Περαστικά στα αρρωστούλικα μωράκια και παιδάκια!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Α!! Ξέχασα να σας πω!

Υπάρχει ένα τζελ στα φαρμακεία (βγαίνει και σε αυτοκόλλητο αλλά είναι πιο πρακτικό το τζελ) που λέγεται EMLA και κάνει μια πολύ μικρή τοπική αναισθησία και το βάζεις στο μπρατσάκι του μωρού (κυκλώνεις το σημείο με ένα στυλό για να μην ξεχάσεις πού είναι) για να μην αισθανθεί το τσίμπημα απο το εμβόλιο. Θα μου πείτε αφού θα πονέσει με την έγχυση του φαρμάκου, εντάξει, αλλά εγώ δεν θέλω να νιώθει το τσίμπημα και το βάζω... Γιατί να μην γλιτώσει λίγο πόνο? Ρωτήστε κι εσείς τον παιδίατρό σας αν θέλετε, εγώ το είχα διαβάσει στο βιβλίο "Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο" και ρώτησα τη δικιά μου και μου είπε ότι μπορώ να το βάζω.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Εμβόλιο για τον ροταΐό θα κάνετε? Είναι ένας από τους ιούς που προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά δεν το συστήνουν όλοι οι γιατροί... Δεν ξέρει κανείς τι να κάνει... Στον μεγάλο μου το έκανα, και θα το κάνω και στη μικρή... Μπορείς να το κάνεις μόνο μέχρι 6 μηνών και έχει 2 ή 3 δόσεις, οπότε αν θέλετε να το κάνετε ρωτήστε τον γιατρό σας για να κάνετε τις δόσεις πριν κλείσει το μωρό τους 6 μήνες

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...