Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μαρτιος 2011

mariadi

Recommended Posts

Τινα κι εσύ κουράγιο, ίσως χρειαστεί να κάνεις επαναγαλακτισμό, εδώ στο φόρουμ βοηθάνε απίστευτα τέτοιες περιπτώσεις, μην ανησυχείς!! Κάτσε να ξεπεράσει τον ίκτερο το μικρούλι σου και θα δεις τι θα κάνεις!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμείς γενικώς μια έτσι μια άλλιώς είμαστε και στον ύπνο και στη διάθεση, σήμερα το πρωί δεν κοιμόταν με τίποτα, όλο έτρωγε έχεζε ξέρναγε και πάλι και πάλι, εξαντλήθηκα μιλάμε εντελώς. Ο μεγάλος μου τα είχε πάρει στο κρανίο προφανώς με όλη αυτή την κατάσταση αφού δεν μπορούσα να ασχοληθώ μαζί του καλά καλά και έκανε συνέχεια τρέλες, ουφ... Δύσκολη μέρα...

Χτες πάντως ήρθε η παιδίατρος, μια χαρά την βρήκε, είμαστε τώρα 3750 και 54 πόντους, κορμάρες δηλαδή!!! Πήρε το χρυσό μου 700 γρ σε 15 μέρες!

Τα παιδιά που θηλάζουν βέβαια ακολουθούν διαφορετική ανάπτυξη από τα παιδιά που πίνουν ξένο, στο βιβλίο της Πατσούρου γράφει ότι το πρώτο δίμηνο μπορεί να πάρουν μέχρι και 2,5 κιλά το μήνα:shock: και στους επόμενους μήνες να επιβραδύνουν πολύ την ανάπτυξή τους. Προφανώς είμαστε στη φάση που παίρνουμε βάρος με τα κιλά!!!

Προσπαθώ να τη βοηθήσω και με τις γουλιές της, άνοιξα κι ένα τόπικ στο φόρουμ, τελικά η πιο όρθια θέση θηλασμού βοηθάει αρκετα...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κι εμείς γενικώς μια έτσι μια άλλιώς είμαστε και στον ύπνο και στη διάθεση, σήμερα το πρωί δεν κοιμόταν με τίποτα, όλο έτρωγε έχεζε ξέρναγε και πάλι και πάλι, εξαντλήθηκα μιλάμε εντελώς. Ο μεγάλος μου τα είχε πάρει στο κρανίο προφανώς με όλη αυτή την κατάσταση αφού δεν μπορούσα να ασχοληθώ μαζί του καλά καλά και έκανε συνέχεια τρέλες, ουφ... Δύσκολη μέρα...

Χτες πάντως ήρθε η παιδίατρος, μια χαρά την βρήκε, είμαστε τώρα 3750 και 54 πόντους, κορμάρες δηλαδή!!! Πήρε το χρυσό μου 700 γρ σε 15 μέρες!

Τα παιδιά που θηλάζουν βέβαια ακολουθούν διαφορετική ανάπτυξη από τα παιδιά που πίνουν ξένο, στο βιβλίο της Πατσούρου γράφει ότι το πρώτο δίμηνο μπορεί να πάρουν μέχρι και 2,5 κιλά το μήνα:shock: και στους επόμενους μήνες να επιβραδύνουν πολύ την ανάπτυξή τους. Προφανώς είμαστε στη φάση που παίρνουμε βάρος με τα κιλά!!!

Προσπαθώ να τη βοηθήσω και με τις γουλιές της, άνοιξα κι ένα τόπικ στο φόρουμ, τελικά η πιο όρθια θέση θηλασμού βοηθάει αρκετα...

Αχ Κατερίνα και εγω τα ίδια περνάω. Το μεσημέρι η μικρή έτρωγε απο τις 3-5 με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να πάω τον Ιωνα για ύπνο, με αποτέλεσμα να είναι στα κάγκελα! Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλύτερη. Ουτε και τωρα ειναι απλά πάλι καλα κάθεται και πίνει το γάλα του ο μεγάλος.

Εν το μεταξύ, πρέπει να είμαι στα πρόθυρα μαστίτιδας. Το στήθος, ειδικα το αριστερό, πονάει και έχω τρομερό κάψημο. Επίσης οι θηλές μου έχουν ανοίξει και πονάνε τρομερά. Τι ζεστές κομπρέσες, τί ζεστο μπάνιο, τι μαλάξεις... ότι έχω διαβάσει το έχω δοκιμάσει αλλά σοβαρη βελτίωση δεν βλέπω ακόμα. Αυτα απο προχθές το βράδυ. Εν το μεταξυ έχω και την υπερχείληση... ειμαι με το στήθος έξω όλη μέρα και μια πετσέτα απο κάτω.

Αυτά που δεν έχω είναι πυρετός και κοκκινίλα στο στήθος. Τι να πω ρε κορίτσια... σημερα δεν είμαι στα καλύτερά μου. Το μόνο καλό ειναι πως ήρθε η παιδίατρος και ζυγισε τη μικρή και έχει πάρει 240γρμ σε 5 μέρες! Καθόλου άσχημα!!!

jJUhp3.png

kqZXp3.png

καλημερα κοριτσια..αυτο το θεμα με το χαπι με εχει πραγματικα προβληματισει διοτι ο γιατρος(και μιλαμε παντα για τον γυναικολογο οχι την παιδιατρο)μου ειπε οτι ειτε σταματησει μονο του το γαλα ειτε θελησω καποια στιγμη εγω να το κοψω χαπι πρεπει να παρω οπωσδηποτε μαλιστα μου το τονισε αυτο γιατι λεει χωρις χαπι γινονται αργοτερα στο στηθος κυστες και θα τρεχω...τι να πω δεν ξερω κανα δυο γνωστες μου που ρωτησα το πηραν το χαπι οταν ηθελαν να σταματησουν αλλα μου ειπαν οτι ενιωθαν χαλια μαλλον απο το φαρμακο σαν να περασαν κλημακτηριο ενα πραγμα μου ειπαν χαρακτηριστικα..προς το παρον συνεχιζω να βγαζω κουτσα κουτσα 50 μλ ή 30 μλ σε καθε γευμα και της τα δινω της μικρης φυσικα με συμπληρωμα αφου τρωει (ζωη να χει)180μλ πλεον!!! οσο για το θηλαστρο ειναι της nuk δεν ειναι καποιο νοσοκομειακο μαλλον γι αυτο κοβεται το γαλα θα ψαξω να βρω καποια συμβουλο θηλασμου να δω τι θα μου πει γιατι και εγω αυτο πιστευω ρε κοριτσια εστω και 30μλ κατι καλο θα κανουν στο κοριτσακι μου απο το καθολου...δεν μπορει!!!!

κατα τ αλλα χθες βραδυ κοιμηθηκε σερι 7 ωρες....βεβαια ολη την χθεσινη μερα την ειχαμε με τα κλαματα αφου κακα γιοκ και της εβαλα λαδακι στον ποπο για να τα κανει τελικα μετα απο πολυ κοπο...μαλλον εξαντλιθηκε η καημενη και μετα το βραδινο μπανιο της επεσε ξερη για υπνο...τι να πω!!!!!!

xpcZp2.png

καλημερα κοριτσια..αυτο το θεμα με το χαπι με εχει πραγματικα προβληματισει διοτι ο γιατρος(και μιλαμε παντα για τον γυναικολογο οχι την παιδιατρο)μου ειπε οτι ειτε σταματησει μονο του το γαλα ειτε θελησω καποια στιγμη εγω να το κοψω χαπι πρεπει να παρω οπωσδηποτε μαλιστα μου το τονισε αυτο γιατι λεει χωρις χαπι γινονται αργοτερα στο στηθος κυστες και θα τρεχω...τι να πω δεν ξερω κανα δυο γνωστες μου που ρωτησα το πηραν το χαπι οταν ηθελαν να σταματησουν αλλα μου ειπαν οτι ενιωθαν χαλια μαλλον απο το φαρμακο σαν να περασαν κλημακτηριο ενα πραγμα μου ειπαν χαρακτηριστικα..προς το παρον συνεχιζω να βγαζω κουτσα κουτσα 50 μλ ή 30 μλ σε καθε γευμα και της τα δινω της μικρης φυσικα με συμπληρωμα αφου τρωει (ζωη να χει)180μλ πλεον!!! οσο για το θηλαστρο ειναι της nuk δεν ειναι καποιο νοσοκομειακο μαλλον γι αυτο κοβεται το γαλα θα ψαξω να βρω καποια συμβουλο θηλασμου να δω τι θα μου πει γιατι και εγω αυτο πιστευω ρε κοριτσια εστω και 30μλ κατι καλο θα κανουν στο κοριτσακι μου απο το καθολου...δεν μπορει!!!!

κατα τ αλλα χθες βραδυ κοιμηθηκε σερι 7 ωρες....βεβαια ολη την χθεσινη μερα την ειχαμε με τα κλαματα αφου κακα γιοκ και της εβαλα λαδακι στον ποπο για να τα κανει τελικα μετα απο πολυ κοπο...μαλλον εξαντλιθηκε η καημενη και μετα το βραδινο μπανιο της επεσε ξερη για υπνο...τι να πω!!!!!!

Το θηλαστρο που έχεις ειναι για περιστασιακή χρήση και για εδραιωμένο θηλασμό. Πρέπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό. Τα καλύτερα ειναι της medela. Εχει 2 μοντέλα το ένα λέγεται symphony και το αλλο lactiva (αν δεν κάνω λάθος). Και τα 2 ειναι εξαιρετικά και αυτά σίγουρα θα σου αυξήσουν το γάλα, αρκεί να κάνεις αντλήσεις συστηματικά κάθε 3 ώρες.

Για το χάπι, θα σου πω πως εγω το πήρα 10 μέρες και μετά την πρώτη μέρα, το έπερνα πάντα ακριβως πριν κοιμηθω για να μην νιώθω τις επιδράσεις. Πραγματικά με έκανε να νιώθω σαν ετιμοθάνατη (μακριά απο μας...). Χωρίς υπερβολή όμως έτσι ένιωθα. Αυτο που σου ειπε περι κυστών, είναι μια βλακία και μισή. Παλιά δηλαδη που δεν παίρανε οι γυναίκες χάπι πάθεναν όλες κύστες? Θα μας τρελάνουν οι γιατροί μου φαίνεται! Εγω δεν σκοπευω να το πάρω πάντως αυτη τη φορά. Οταν θελήσω να αποθηλάσω, θα το κάνω πολύ αργά και με φυσικό τρόπο. Τωρα που έχω ενημερωθεί δεν το συζητώ καν!

Το βράδυ μου ήταν περίεργο. Η μικρή ρε κορίτσια αποφάσισε να μην πιάσει θηλή με τίποτα! Ειδικα στο αριστερό στήθος που είναι και τούμπανο και ήθελα οπωσδήποτε να θηλάσει απο εκεί, έπιανε τη θηλή και μετά την άφηνε. Πρέπει να κάναμε 10 λεπτά μόνο για να καταφέρω να της βάλω τη θηλή σωστά στο στώμα και να ξεκινήσει να θηλάζει.

Εν το μεταξύ την φασκιωσα για να τη θηλάσω γιατί βάζει τα χέρια της μπροστά στο στώμα και δεν μπορει και γι αυτο να πιάσει καλά τη θηλή. Νομίζω λοιπόν πως τσαντίστηκε με το φάσκιωμα, παρ ότι μετά που την άφησα χαλαρά τυληγμένη να κοιμηθεί, κοιμηθηκε πολύ καλά και ήρεμα.

Τι να πω! Κάθε παιδί έχει τα δικά του! Σιγουρα για μένα δεν ισχύει πως "στο δευτερο παιδί ειναι πιο εύκολα". Η μικρή είναι πιο "δυσκολη" σε σχέση με τον Ιωνα.

Τωρα με το στήθος μου, κάπως έχει βελτιωθεί το πράγμα σήμερα. Κάνω ζεστες κομπρέσες πριν το θηλασμό και δροσερές μετά, κάνω μασαζ στο στήθος, πίνω φασκόμυλο, εχω ελεύθερο το στήθος όλη μέρα... τί αλλο πια! Το κάψημο κάπως βελτιώθηκε και το πέτρωμα και ο πόνος. Πιστευω οτι όλα βοήθησαν απο λίγο. Οπως ειπα και εχθες, αν κλεισουν και οι πληγές στις θηλές, θα ειμαι ακόμα καλύτερα! Εν το μεταξυ όλη τη νυχτα "έτρεχε" το στήθος μου. Σημερα πιο πολύ απο άλλες μέρες. Κοιμάμαι μόνιμα με ξεκουμποτη πιτζάμα και πετσέτα κάτω απο το στήθος και πάλι η πετσέτα γίνεται μούσκεμα.

Που θα πάει; Θα στρώσει η κατάσταση!

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Διαφημίσεις

αχ, κοριτσια! Μαλλον περναω αρχη μαστιτιδας!!! Ποναει το ενα στηθος μου σε ενα σημειο ψηλα, εχει γρομπαλακια και ειναι πιο ζεστο. Ψαχνω στο παρεντσ τι να κανω, εχει οδηγιες αλλα δεν εχω καταλαβει πως να διαχειριστω τους θηλασμους. Καθε πότε και σε ποιο στηθος? Φοβαμαι μηπως αμα αδειαζω συνεχεια το πονεμενο, προκαλεσω υπερπαραγωγη...

v9gkhg0kf9drps4b.png

αχ, κοριτσια! Μαλλον περναω αρχη μαστιτιδας!!! Ποναει το ενα στηθος μου σε ενα σημειο ψηλα, εχει γρομπαλακια και ειναι πιο ζεστο. Ψαχνω στο παρεντσ τι να κανω, εχει οδηγιες αλλα δεν εχω καταλαβει πως να διαχειριστω τους θηλασμους. Καθε πότε και σε ποιο στηθος? Φοβαμαι μηπως αμα αδειαζω συνεχεια το πονεμενο, προκαλεσω υπερπαραγωγη...

Χρυσα μου επειδη τα περνάω και εγω τις τελευταίες 3 μέρες και τωρα κάπως έχει βελτιωθει η κατάσταση να σου πω τι έκανα. Κατ αρχάς, δείνω σε κάθε γευμα πρώτα το στήθος που πονάει. Δεν το αφήνω για ώρα. Απλά να αποσυμφωρηθει η κατάσταση. Επίσης όσο θηλαζει η μικρή, κάνω μασαζάκι εκει που πονάω (ειναι πολύ επόδυνο, αλλά βοηθάει!). Πριν το θηλασμό, βάζω ζεστες κομπρέσες και αν είναι πολύ τσιτα το στήθος, βγάζω λίγο γάλα με μασαζ. Μετα το θηλασμό βάζω κρύες κομπρέσες. Καλό κάνει και το ζεστό μπανάκι αλλά να μη ρήχνεις λεει πολύ ζεστο νερό πάνω στο στηθος, γιατί αυτο θα ευνοήσει την εξάπλωση της μαστίτιδας. Οπότε ναι στο ζεστο μπανάκι αλλά όχι να ειναι πολύ ζεστο το νερο. Επίσης πίνω φασκόμυλο που μου ειπε η Αγλαία στο parents πως βοηθάει στην υπερπαραγωγή. Αυτό όμως το κάνω επειδή ήδη εχω υπερπαραγωγή.

Το βράδυ που κοιμάμαι, έχω το στήθος ελευθερο με πετσέτα απο κάτω, ώστε να μη γίνομαι χάλια αφού τρέχει το γάλα συνέχεια ουσιαστικά.

Αυταααααα

Ξεκίνα αμεσω για να μην ταλαιπωρηθεις πολύ!

Ααααα ξέχασα πως πήρα εχθες και ένα ντεπόν γιατί δεν αντεχόταν ο πόνος στις θηλές. Νομίζω πως κάπως βοήθησε. Μπορούμε λεει να πάρουμε μέχρι 3 ντεπον την ημέρα.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Τωρα συνειδητοποιώ εν το μεταξύ πως η μικρή δεν ήθελε το στηθος μάλλον λόγο του ότι έφαγα φασολάκια εχθές το απόγευμα. Ολο το βράδυ ειχαμε δυσκολία στο θηλασμό και το πρωί ειχε πάλι την κοιλιά της. Αρα αποκλείω και τα φασολάκια. Μέχρι τωρα έχω αποκλείσει το λάχανο και τωρα τα φασολάκια. Κάτι μου λεει ότι και τα όσπρια θα έχουν αρνητική επίδραση. Λεω να μη τα δοκιμάσω καν :?

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Καλημερα μανουλες. Αχ τι νυστα εινα αυτη. Χαλαλι τους όμως. Με το θηλασμο πως τα πατε? Εμεις τελεια ευτυχως.

Εγω παραδόξως Στελλα δεν νυστάζω ιδιαίτερα, παρα το γεγονός πως δεν πολυ-κοιμώμαστε. Πάλι καλα να λες που δεν εχεις θέμα με το θηλασμό. Εγω απλά κάνω υπομονή και προσπαθω να λύνω ένα ένα τα προβλήματα. Και στον Ιωνα ένα 3μηνο μου πήρε για να στρωσει η κατάσταση. Τωρα ελπίζω να ισορροπίσει νωρίτερα η κατάσταση.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Διαφημίσεις

ποπο τοσο χαλια οι επιδρασεις απο το χαπι ε???αχ θεε μου τι να κανω...προς το παρον θα ψαξω να βρω αυτο το θηλαστρο που λες και μετα θα δω πως θα παει στην τελικη οσο κρατησει..και αν σταματησει μονο του το γαλα εχει καλως αλλιως με το χαπι θα το ψαξω πολυ εχω τρομοκρατηθει λιγο....

ποπο υπομονη κοριτσια με τον θηλασμο εχω ακουσει και οτι αν βαλετε φυλλα απο λαχανο παγωμενα απο το ψυγειο βοηθανε...ισχυει ή λεω βλακειες ?? καπου εδω στο παρεντς το διαβασα δεν ξερω ... υπομονη μονο αυτο μπορω να πω!!

xpcZp2.png

Κοριτσια μαλλον φραγμενος πορος ηταν τελικα! Οταν ξαναξυπνησε ο μικρος, εβαλα ζεστες κομπρεσες, εκανα μασαζ και τον εβαλα να θηλασει με το πηγουνακι του στραμμενο προς το πρησμενο σημειο (ακροβατικα δηλαδη!!!). Καποια στιγμη αφηνει το στηθος και βλεπω ενα συντριβανι!:shock: Εβαλα μια πετσετα μπροστα και πιεσα λιγο το πονεμενο σημειο. Τι να σας πω? Το πετσετακι μουσκεμα και επιτελους το στηθος ξεπρησμενο και ανακουφισμενο! Εντωμεταξυ τον ειχα θηλασει απο αυτο κατα τις 6 αλλα μαλλον δεν επινε (ουτε που θυμαμαι τι εκανε... κουτουλουσα απο τη νυστα!) και μονο πιπιλισε.

Μαλλον τη γλιτωσα λοιπον...

v9gkhg0kf9drps4b.png

Κοριτσια μαλλον φραγμενος πορος ηταν τελικα! Οταν ξαναξυπνησε ο μικρος, εβαλα ζεστες κομπρεσες, εκανα μασαζ και τον εβαλα να θηλασει με το πηγουνακι του στραμμενο προς το πρησμενο σημειο (ακροβατικα δηλαδη!!!). Καποια στιγμη αφηνει το στηθος και βλεπω ενα συντριβανι!:shock: Εβαλα μια πετσετα μπροστα και πιεσα λιγο το πονεμενο σημειο. Τι να σας πω? Το πετσετακι μουσκεμα και επιτελους το στηθος ξεπρησμενο και ανακουφισμενο! Εντωμεταξυ τον ειχα θηλασει απο αυτο κατα τις 6 αλλα μαλλον δεν επινε (ουτε που θυμαμαι τι εκανε... κουτουλουσα απο τη νυστα!) και μονο πιπιλισε.

Μαλλον τη γλιτωσα λοιπον...

Μπράβο!!! Οπως τα λες, όντως πρέπει να ήταν φραγμένος πόρος! Εγω ειμαι στον αγόνα ακόμα, αλλά αφού υπάρχει βελτίωση δεν παραπονιέμαι.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

ποπο τοσο χαλια οι επιδρασεις απο το χαπι ε???αχ θεε μου τι να κανω...προς το παρον θα ψαξω να βρω αυτο το θηλαστρο που λες και μετα θα δω πως θα παει στην τελικη οσο κρατησει..και αν σταματησει μονο του το γαλα εχει καλως αλλιως με το χαπι θα το ψαξω πολυ εχω τρομοκρατηθει λιγο....

ποπο υπομονη κοριτσια με τον θηλασμο εχω ακουσει και οτι αν βαλετε φυλλα απο λαχανο παγωμενα απο το ψυγειο βοηθανε...ισχυει ή λεω βλακειες ?? καπου εδω στο παρεντς το διαβασα δεν ξερω ... υπομονη μονο αυτο μπορω να πω!!

Τα φύλλα από λάχανο βοηθάνε πολύ! Εγω βάζω απο εχθές και έχω νιώσει τουλάχιστον πως ανακουφίζουν.

Οσο για το χάπι, αυτη ηταν η προσωπική μου εμπειρία αλλά τωρα πια ξέρω πως υπάρχουν πολλοι γιατροί που υποστηρίζουν τον φυσικό αποθηλασμό αντί να σε χαπακώνουν.

Επίσης νομίζω πως με το σωστό θήλαστρο θα μπορέσεις μια χαρά να διατηρίσεις και να αυξήσεις το γάλα σου. Και βέβαια το καλύτερο είναι να βάζεις το μωρό να θηλαζει πρώτα όσο θέλει και μετά να δίνεις συμπλήρωμα. Επίσης μετα το θηλασμό να κάνεις την άντληση. Ξέρω πως η μικρή σου δεν πιάνει καλά, αλλά εγω θα έλεγα να συνεχίσεις τις προσπάθειες.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

τελικα το πηρα αποφαση θα συνεχισω τις αντλησεις και οσο παει...εξαλλου απο το ολοτελα καλη και η παναγιωτενα που λενε και στο χωριο μου...ετσι θα νιωθω και εγω καλυτερα οτι προσπαθω μεχρι τελους..ρωτησα και την παιδιατρο και μου ειπε να συνεχισω οσο παει χαρακτηριστικα οταν της ειπα για τον γιατρο μου μου ειπε τι ξερουν μωρε κ οι γυναικολογοι......σας ευχαριστω παντως για την στηριξη ειναι οτι χρειαζομαι αυτην την στιγμη

xpcZp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...