Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μαρτιος 2011

mariadi

Recommended Posts

Καλησπέρα μανουλες και μωράκια.

Εμας χτες ο μπέμπης κοιμηθηκε στις 12 το βράδυ τελικά και κοιμόταν μέχρι τις 5 το πρωι (αφου ήταν ξυπνιος όλη μέρα, λογικο το βλέπω).

Σήμερα τον ζύγισα και πηρε από την προηγούμενη εβδομάδα 330 γρ. Πάνες γενικά αλλάζουμε 6-7 την ημέρα.

Συνεχιζω και κάθε φορά που τον βλέπω ανησυχω τον βαζω στο στηθος και αυτος μου τρωει. Πιστευω ότι είναι καλύτερα απο το να χτυπιεται και να προσπαθω να μαντέψω αν ποναει ή πειναει. Η μανα μου μου λεει ότι πήρε πολυ βαρος και είναι υπερβολη να τον βαζω συνεχεια στο στηθος. Εσεις τι λετε γι αυτο?

Σήμερα μέχρι στιγμής εχει φάει 4 φορες ενω μεχρι προχτες είχε φαει μεχρι τωρα 6. Τώρα θα δειξει. Επίσης πίνω 3 ποτηρια γλυκανισο την ημερα γιατι λενε οτι βοηθαει στην παραγωγη του γαλακτος.

Επίσης δεν ξερω αν σε εσας το κάνει, αλλά εμενα μπορεί να βγάλει και γουλίτσες και 2 ώρες αφου τον έχω ταισει. Σε εσας συμβαίνει?

Όσον αφορα τους θορυβους που λετε. Εγω τα πρωινα τον εχω στην κουνια του στο δωμάτιο του (εκτος αν θελω να κοιμηθω και εγω όταν κοιματε που τον βάζω στο κουνακι στο δωμάτιο μου). Κάθε φορά του μιλάω κανονικα και η τηλεόραση παίζει κανονικα.

Το βράδυ αφου τον κάνουμε μπανιο που πάλι του μιλαμε κλπ, μόλις τον βάζω να τον ταισω, πλεον σταματαμε να του μιλαμε, η τηλεοραση χαμηλα και γενικα κάνουμε ησυχια. Ακόμα και μέσα στη νυχτα που ξυπναει για να φαει, δεν του μιλάω καθόλου. Μόνο τον χαιδευω. Το πρωι πάλι ξεκινάω τα λογακια. Αυτο για να καταλάβει ότι το βράδυ κοιμομαστε και το πρωι παιζουμε.

Φιλακια σε όλες

Εγω την βάζω στο στηθος κάθε φορά που κλαίει ή αρχίζει να ψάχνει βυζί. Αν κάποια άλλη στιγμη ειναι ανήσυχη, συνηθως προσπαθει να κάνει κακάκια. Αν βεβαια η ανησυχία συνειστει για ωρα, την βάζω στο στηθος πάλι.

Ο μικρός σου πάντως έχει πάρει πααααρα πολυ καλό βάρος. Στη θέση σου μόνο για το αν έχω γάλα δεν θα ανησυχούσα. Θεωρω περιττη επιβάρυνση να το βγαζεις λοιπόν με θήλαστρο.

Οσο για τις γουλίτσες, εμένα μόνο μετά απο καμια ωρα ή και περισσότερο βγαζει και μάλλιστα αυτο μόνο τη νύχτα. Προχθες το βράδυ αλλάξαμε 3 φορές ρούχα. Κάθε φορά είχε κάνει μεγάλες γουλίτσες- εμετούς. Ελπίζω πως θα στρωσει στην πορεία.

Aliki μου ηρέμισε πάντως. Βλέπω πως έχεις πολύ άγχος για τον μικρό χωρίς εμφανη λόγο. Απ όσα γράφεις,μια χαρά σας κόβω. Ολα αυτα ειναι μέσα στο πρόγραμμα. Χαλάρωσε γιατι ο μικρός καταλαβαινει τον εκνευρισμό σου. Αν ηρεμίσεις εσυ, πιστευω πως και αυτος θα ηρεμίσει σιγα σιγα.

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα μανουλες. Ολες κάλα τα παμε γενικα....

Νυσταζωωωωωωω..... Μονο οταν κοιμουνται και τα 2 (το βραδυ μονο) μπορω να κοιμηθω...

Τι κανετε?

αχ δευτερομανες τι τραβατε και εσεις!!!!!!

η νυστα νυστα!!!!

Καλησπερα μανουλες. Ολες κάλα τα παμε γενικα....

Νυσταζωωωωωωω..... Μονο οταν κοιμουνται και τα 2 (το βραδυ μονο) μπορω να κοιμηθω...

Τι κανετε?

Πάλι καλα που ο Ιωνας αυτες τις μέρες που ειμαστε σπίτι, αποφάσισε να κοιμάται χωρις ξυπνηματα τη νυχτα. Ενταξει... εχθες ξυπνησε κατα τις 6 μου φαινεται και πηγα και ξάπλωσα δίπλα του για λίγο και βεβαια με πήρε ο υπνος και ξύπνησα μετά από το κλάμα της μικρής που ήθελε φαί (στις 6.30). Ακόμα δεν νυστάζω ιδιαίτερα. Αν ο Ιωνας αρχίσει τα δικά του, είμαι σιγουρη πως θα την χάσω τη μπάλα απο άποψη ύπνου.

Το δυσκολο ειναι πως το μεσημέρι αποφάσισε να μην κοιμάται καθόλου (ο Ιωνας). Πάει καιρός που δεν του πολυαρέσει ο μεσημεριανός υπνος, αλλά σε ενα 50% των περιπτώσεων κατάφερνα να τον βάλω για ύπνο.

Αυτες τις μέρες που έχουμε έρθει σπίτι, όλο δεν νυστάζει. Και οκ τωρα ειναι ο Γιωργος σπίτι και έτσι τον απασχολεί και εγω κοιμάμαι για καμια ωρίτσα. Απο βδομάδα όμως που θα μαι μόνη σπίτι, πάει ο μεσημεριανός μου ύπνος.

Εκτως αν γίνει κανα θαύμα και αποφασίσει ο Ιωνας να κοιμηθει...

Επισης να κάνω μια ερωτηση αν μπορεί κάποια να με βοηθήσει. Απο εχθες το βράδυ, αντιμετωπίζω έντονη υπερχείλιση του γάλατος. Ακόμα και αν δεν είναι τούμπανο το στήθος μου, σε κάποια φάση αν ειναι κοντά στην ώρα που ειναι να φάει η μπουμπου, αρχίζει και τρέχει το γάλα. Εχθες το βραδυ δε ηταν σκέτη απελπισία η κατάσταση. Ειχα ξαπλώσει στο πλάι με μια πετ΄σετα κάτω απο το στήθος. Φανταστειτε πως η πετσέτα ηταν προσώπου, διπλωμένη στη μέση και αρκετά "παχια" και έτρεξε τόσο γάλα που το σεντόνι απο κάτω έγινε και πάλι χάλια!

Τι να κάνω ρε κορίτσια για να σταματήσει να τρέχει έτσι το γάλα;;;

Εν το μεταξυ μπορεί να τρέχει, αλλά δεν αδειάζει το στήθος. Ισα ισα. Μετά πάλι γεμάτο είναι.

Ααααααχ και μου λεγε μια μαία στο μαιευτηριο (σχετικά με το πολύ γάλα)... "μα αυτό είναι ευλογία!" Καλή η ευλογία βρε κορίτσια αλλά είπαμε... Πάει ο Ιωνας να με αγκαλιάσει και φυλάγομαι για να μην πονέσω :(

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Συνεχιζω και κάθε φορά που τον βλέπω ανησυχω τον βαζω στο στηθος και αυτος μου τρωει. Πιστευω ότι είναι καλύτερα απο το να χτυπιεται και να προσπαθω να μαντέψω αν ποναει ή πειναει. Η μανα μου μου λεει ότι πήρε πολυ βαρος και είναι υπερβολη να τον βαζω συνεχεια στο στηθος. Εσεις τι λετε γι αυτο?

Αλικη κι εγω τρομαξα οταν σε δυο βδομαδες εβαλε 800 γρ!!! Η παιδιατρος μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα και επισης στο παρεντσ που το ρωτησα μου απαντησαν οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο για μωρο που θηλαζει αποκλειστικα. Μετα που το εψαξα βρηκα οτι τα μωρα πο θηλαζουν μπορει να βαλουν εως και 2,5 κιλα το μηνα (τον πρωτο και τον δευτερο μηνα μονο). Μετα μεχρι τον 6ο μπορει και να βαλει ελαχιστα. Οποτε μην αγχωνεσαι! Δεν θα το κανεις παχυσαρκο! Ταιζε το οποτε θελει!!!

Επίσης κορίτσια πιπιλα δίνεται?

Στο relax τα βάζετε??

Α!!!!!!!!! Καλό μήνα!!!!!!!!!!

Εμεις πιπιλα δεν πηραμε καν και δε σκοπευουμε. Εκτος απο τη συγχυση θηλων που μπορει να παθει (δεν ειναι σιγουρο αλλα μπορει να συμβει.) διαβασε και αυτο:

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-experts/402-bottles-and-pacifiers.html

Οσο για ρηλαξ, δεν πηραμε ακομα αλλα σκεφτομαστε να παρουμε ενα που να ειναι και κουνια.

v9gkhg0kf9drps4b.png

Διαφημίσεις

Εχθες εμενα ξυπνουσε καθε μιαμιση περιπου ωρα και ηθελε φαι. Ετρωγε κοιμησμενος και κοιμοταν ξανα. Ευτυχως δεν καλοξυπνουσε να με χορευει κι εμενα. Ευτυχως τη νυχτα την ξεχωριζει. Κι εμεις μουγγα στη στρουγγα ειμαστε το βραδυ. Δε του μιλαω καθολου! Σκοταδια και ησυχια.

v9gkhg0kf9drps4b.png

Πάλι καλα που ο Ιωνας αυτες τις μέρες που ειμαστε σπίτι, αποφάσισε να κοιμάται χωρις ξυπνηματα τη νυχτα. Ενταξει... εχθες ξυπνησε κατα τις 6 μου φαινεται και πηγα και ξάπλωσα δίπλα του για λίγο και βεβαια με πήρε ο υπνος και ξύπνησα μετά από το κλάμα της μικρής που ήθελε φαί (στις 6.30). Ακόμα δεν νυστάζω ιδιαίτερα. Αν ο Ιωνας αρχίσει τα δικά του, είμαι σιγουρη πως θα την χάσω τη μπάλα απο άποψη ύπνου.

Το δυσκολο ειναι πως το μεσημέρι αποφάσισε να μην κοιμάται καθόλου (ο Ιωνας). Πάει καιρός που δεν του πολυαρέσει ο μεσημεριανός υπνος, αλλά σε ενα 50% των περιπτώσεων κατάφερνα να τον βάλω για ύπνο.

Αυτες τις μέρες που έχουμε έρθει σπίτι, όλο δεν νυστάζει. Και οκ τωρα ειναι ο Γιωργος σπίτι και έτσι τον απασχολεί και εγω κοιμάμαι για καμια ωρίτσα. Απο βδομάδα όμως που θα μαι μόνη σπίτι, πάει ο μεσημεριανός μου ύπνος.

Εκτως αν γίνει κανα θαύμα και αποφασίσει ο Ιωνας να κοιμηθει...

Επισης να κάνω μια ερωτηση αν μπορεί κάποια να με βοηθήσει. Απο εχθες το βράδυ, αντιμετωπίζω έντονη υπερχείλιση του γάλατος. Ακόμα και αν δεν είναι τούμπανο το στήθος μου, σε κάποια φάση αν ειναι κοντά στην ώρα που ειναι να φάει η μπουμπου, αρχίζει και τρέχει το γάλα. Εχθες το βραδυ δε ηταν σκέτη απελπισία η κατάσταση. Ειχα ξαπλώσει στο πλάι με μια πετ΄σετα κάτω απο το στήθος. Φανταστειτε πως η πετσέτα ηταν προσώπου, διπλωμένη στη μέση και αρκετά "παχια" και έτρεξε τόσο γάλα που το σεντόνι απο κάτω έγινε και πάλι χάλια!

Τι να κάνω ρε κορίτσια για να σταματήσει να τρέχει έτσι το γάλα;;;

Εν το μεταξυ μπορεί να τρέχει, αλλά δεν αδειάζει το στήθος. Ισα ισα. Μετά πάλι γεμάτο είναι.

Ααααααχ και μου λεγε μια μαία στο μαιευτηριο (σχετικά με το πολύ γάλα)... "μα αυτό είναι ευλογία!" Καλή η ευλογία βρε κορίτσια αλλά είπαμε... Πάει ο Ιωνας να με αγκαλιάσει και φυλάγομαι για να μην πονέσω :(

Δεν ξερω τι πρεπει να κανεις για να μην εχεις υπερχειλιση αλλα μηπως να δοκιμαζες να κανεις μασαζ στο στηθος ενδιαμεσα απο τους θηλασμους για να αδειαζεις το στηθος μη παθεις και καα πετρωμα? Θηλαστρο δεν σου λέω γιατι λενε οτι δεν κανει πριν εδρεωθει ο θηλασμος

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες και τα μωρακια!!

Εγω ειμαι πραγματικα εξαντλημενη. Μου λειπει υπνος και πραγματικα ειμαι πολυ κουρασμενη. Δεν προλαβαινω να κανω τιποτα αλλο περα απο το να θηλαζω. Σημερα για να φανταστείτε έφαγα για πρώτη φορα στις 18:00.

Το πιστευετε αυτο? Εν τω μεταξυ το relax που ειχαμε παρει δεν εχει κλισεις μονο σταθερο ειναι σε σχεδον καθιστη θεση αποτε δεν τν εβαλα καθολου. Τωρα μονο το απογευμα τον εβαλα στο καθισμα του αυτοκινητου που εχει σχεδον ξαπλωτη κλιση οποτε είναι λιγο καλυτερα. Γιατι όταν ειναι ξυπνιος δεν καθεται στην κουνια του και μου ειναι πολυ δυσκολο να τον εχω πανω μου συνεχεια. Ειναι ωρες - ωρες που θελω να βαλω τα κλαματα (και αλλες που τα βαζω) ειλικρινα.

Πιπιλα δεν του βαζω συνεχεια γιατι δεν την πολυθελει κιολας. Αλλα οταν ειναι ανησυχος του τι δινω και μερικες φορες τον γλαρωνει κιολας.

Νιωθει καποια αλλη μανουλα αυτα που νιωθω ή είμαι κακια μαμα?

αλίκη όλες κάπως έτσι αισθανόμαστε μη στεναχωριέσαι είναι μικρούλια ακόμη.....

εγω και πιπίλα του δίνω την οποία τη θέλει μόνο όταν πεινάει όταν είναι χορτάτος μου τη φτύνει....και στο ριλάξ τον έχω αρκετές ώρες τη μέρα λόγω παλινδρόμησης που πρέπει να είναι ΄λίγο πιο ψηλά...........μερικές φορές στεναχωριέμαι που είναι συνέχεια στο ριλάξ και νομίζω οτι πιάνετε αλλά δεν τον βλέπω να παραπονιέτε κιόλας ίσα ισα του αρέσει αρκετά.

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες και τα μωρακια!!

Εγω ειμαι πραγματικα εξαντλημενη. Μου λειπει υπνος και πραγματικα ειμαι πολυ κουρασμενη. Δεν προλαβαινω να κανω τιποτα αλλο περα απο το να θηλαζω. Σημερα για να φανταστείτε έφαγα για πρώτη φορα στις 18:00.

Το πιστευετε αυτο? Εν τω μεταξυ το relax που ειχαμε παρει δεν εχει κλισεις μονο σταθερο ειναι σε σχεδον καθιστη θεση αποτε δεν τν εβαλα καθολου. Τωρα μονο το απογευμα τον εβαλα στο καθισμα του αυτοκινητου που εχει σχεδον ξαπλωτη κλιση οποτε είναι λιγο καλυτερα. Γιατι όταν ειναι ξυπνιος δεν καθεται στην κουνια του και μου ειναι πολυ δυσκολο να τον εχω πανω μου συνεχεια. Ειναι ωρες - ωρες που θελω να βαλω τα κλαματα (και αλλες που τα βαζω) ειλικρινα.

Πιπιλα δεν του βαζω συνεχεια γιατι δεν την πολυθελει κιολας. Αλλα οταν ειναι ανησυχος του τι δινω και μερικες φορες τον γλαρωνει κιολας.

Νιωθει καποια αλλη μανουλα αυτα που νιωθω ή είμαι κακια μαμα?

Αν τα νιωθω,λεει?! Μ αρχισε κ μενα απο χθες τα καλα του δικου σου! Εν τω μεταξυ εχει κ μια φωνη που δν αντεχεις να τν ακους! Αποτελεσμα..η Βενια αυπνη, εξαντλημενη,με πονους παντου κ ενα 37.5 για παρεα! Τη βγαζω, δν τη βγαζω! Ευχομαι να τελειωσει συντομα ολο αυτο! Για κλαματα, δν το συζητω! Τα ξημερωματα κ μετα το πρωι, του εδωσα κ καταλαβε! Υπομονη σε ολες μας! Μακαρι να ξαναμπουμε σε νορμαλ ρυθμους κ να μν κοιμομαστε 3 ωρες το πολυ ολο το βραδυ!

xU8Vp2.png

qSDMp3.png

SRy9p2.png

Διαφημίσεις

εγω πάλι σήμερα κοιμήθηκα δυο ώρες το μεσημέρι με το μωρό δίπλα μου στο κρεββάτι και σηκώθηκα με πονοκέφαλο........

μάλλον έχω συνηθίσει την αυπνοία τί να πω......

κουράγιο κορίτσια!

όλες στο ίδιο καζάνι βράζουμε και είμαστε ΦΟΒΕΡΕΣ μανούλες!!!! Ακούς εκεί κακιά μαμά!

μην ξεχνάτε πώς ακόμα είμαστε και λεχώνες ε; δεν είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση!

εγώ σήμερα έχω υπόταση, η πίεση στο 8.5 και το δωμάτιο γυρίζει αλλά μόνο που τον βλέπω τα ξεχνάω όλα.

Κορίτσια που κάνατε καισαρική, πώς πάτε από πόνους; μόνο εγώ πονάω ακόμα;

όταν ακουμπάτε την κοιλιά σας στο ύψος κάτω από τον αφαλό μέχρι την τομή, νιώθετε ενόχληση; γύρω από την τομή μούδιασμα;

δεν ήταν να κάνω καισαρική και δεν το έχω ψάξει καθόλου, και τώρα με το μωρό, ό,τι χρόνο έχω διαβάζω για εκείνον οπότε για δώστε μου τα φώτα σας!

iiAs.png

9JCHp3.png

κουράγιο κορίτσια!

όλες στο ίδιο καζάνι βράζουμε και είμαστε ΦΟΒΕΡΕΣ μανούλες!!!! Ακούς εκεί κακιά μαμά!

μην ξεχνάτε πώς ακόμα είμαστε και λεχώνες ε; δεν είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση!

εγώ σήμερα έχω υπόταση, η πίεση στο 8.5 και το δωμάτιο γυρίζει αλλά μόνο που τον βλέπω τα ξεχνάω όλα.

Κορίτσια που κάνατε καισαρική, πώς πάτε από πόνους; μόνο εγώ πονάω ακόμα;

όταν ακουμπάτε την κοιλιά σας στο ύψος κάτω από τον αφαλό μέχρι την τομή, νιώθετε ενόχληση; γύρω από την τομή μούδιασμα;

δεν ήταν να κάνω καισαρική και δεν το έχω ψάξει καθόλου, και τώρα με το μωρό, ό,τι χρόνο έχω διαβάζω για εκείνον οπότε για δώστε μου τα φώτα σας!

Κοίτα, πόνους δν έχω παρά μόνο αν πιεστώ, δλδ σηκώσω βάρος κλπ ή δν έχω πάρει καλή στάση, π.χ. κάθομαι όπως να'ναι.. Εκεί νιώθω σαν να με τραβάνε τα ράμματα. Επίσης, ένα ψιλομούδιασμα το έχω.

Ο πυρετός ανέβηκε..37,8! :-( Η ταλαιπωρία σε όλο της το μεγαλείο!

xU8Vp2.png

qSDMp3.png

SRy9p2.png

Αλικη μην αγχωνεσαι! Ολες φανταζομαι στην ιδια κατασταση ειμαστε! Εχθες το βραδυ σκεψου οτι εχασα το λογαριασμο του πόσες φορες ξυπνησα!!!

Και για να γραψω αυτο περασε ενα μισαωρο τουλαχιστον!!! Ξεκινησα να γραφω, ξυπνησε, τον εβαλα στο σλινγκ και τωρα συνεχιζω. Με ρωτησε ο Νικος αν θα τον βγαλω να τον βαλω στο κρεβατακι του και ξερεις τι απάντησα?... "Μπα, λεω να τον εχω στο σλινγκ μεχρι να γινει 2 χρονων!!!":lol:

Που θα παει? Καοια στιγμη φανταζομαι θα βελτιωθει η κατασταση...

v9gkhg0kf9drps4b.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...