Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μαρτιος 2011

mariadi

Recommended Posts

Καλημέρα Bookie! Να χαίρεσαι την μικρούλα σου!

Καλέ μην στενοχωριέσαι... Όπως πάνε τα πράγματα πάμε κι εμείς, τι να κάνουμε, και στον τοκετό και αργότερα. Στενοχωριέσαι γιατί θέλεις το καλύτερο για το κοριτσάκι σου, και αυτό σε κάνει ήδη την τέλεια μαμά! Οπότε μην στενοχωριέσαι άλλο, το μωρό σου είναι μια χαρά!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα Bookie! Να χαίρεσαι την μικρούλα σου!

Καλέ μην στενοχωριέσαι... Όπως πάνε τα πράγματα πάμε κι εμείς, τι να κάνουμε, και στον τοκετό και αργότερα. Στενοχωριέσαι γιατί θέλεις το καλύτερο για το κοριτσάκι σου, και αυτό σε κάνει ήδη την τέλεια μαμά! Οπότε μην στενοχωριέσαι άλλο, το μωρό σου είναι μια χαρά!

καλημερα κατερινα σαν να εχεισ δικαιο δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι.......οντωσ το σημαντικοτερο ειναι να ειναι τα παιδια μασ καλα!!!!!!!

xpcZp2.png

Καλημέρα κορίτσια!

katerin@ τελικά είχες δίκιο για το μυκόνιο. Σήμερα ξεκινησαν τα μουσταρδι κακάκια :D Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!!!! Οσο για το γάλα... νομίζω πως σήμερα βλέπω μια μικρή βελτίωση. Οχι οτι δεν τρέχει το γάλα, αλλά δεν πρήστηκε τόοοσο το στήθος μου. Θέλω να ελπίζω πως μπαίνω σε φάση ρύθμισης της παραγωγής του γάλατος. Αυτο που παραμένει είναι οι θηλές που πονάνε πολύ ρε γμτ. Ομως και εκεί υπάρχει μια μικρή βελτίωση, γιατί φαίνεται πως η κρέμα purelan κάνει δουλειά. Τουλάχιστον είναι κάπως πιο μαλακές οι θηλές. Οχι ότι έχουν κλήσει οι πληγές, αλλά χαν να έχουν μια κάποια μεγαλήτερη ελαστικότητα. Νομίζω πως αυτό είναι θετικό. Αν καταφέρω να πείσω τη μικρή να ανοίξει κι άλλο το στώμα της, θα ληθεί σιγά σιγά το πρόβλημα φαντάζομαι.

Το βράδυ κοιμηθήκαμε πολύ καλά θα έλεγα. 2 φορές ξύπνησε για φαί η μικρή, εκλαψε και λίγο, αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια όλα. Είμαι αισιόδοξη!!!!

jJUhp3.png

kqZXp3.png

Καλημέρα κορίτσια!

katerin@ τελικά είχες δίκιο για το μυκόνιο. Σήμερα ξεκινησαν τα μουσταρδι κακάκια :D Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!!!! Οσο για το γάλα... νομίζω πως σήμερα βλέπω μια μικρή βελτίωση. Οχι οτι δεν τρέχει το γάλα, αλλά δεν πρήστηκε τόοοσο το στήθος μου. Θέλω να ελπίζω πως μπαίνω σε φάση ρύθμισης της παραγωγής του γάλατος. Αυτο που παραμένει είναι οι θηλές που πονάνε πολύ ρε γμτ. Ομως και εκεί υπάρχει μια μικρή βελτίωση, γιατί φαίνεται πως η κρέμα purelan κάνει δουλειά. Τουλάχιστον είναι κάπως πιο μαλακές οι θηλές. Οχι ότι έχουν κλήσει οι πληγές, αλλά χαν να έχουν μια κάποια μεγαλήτερη ελαστικότητα. Νομίζω πως αυτό είναι θετικό. Αν καταφέρω να πείσω τη μικρή να ανοίξει κι άλλο το στώμα της, θα ληθεί σιγά σιγά το πρόβλημα φαντάζομαι.

Το βράδυ κοιμηθήκαμε πολύ καλά θα έλεγα. 2 φορές ξύπνησε για φαί η μικρή, εκλαψε και λίγο, αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια όλα. Είμαι αισιόδοξη!!!!

καλημερα,η μαια μου ειχε πει πως οντως η purelan κανει εκπληκτικη δουλεια αλλα θα πρεπει να εχεις τις θηλες σου ακαλυπτες για κανενα 10' καθε φορα μετα τον θηλασμο για να αεριζονται νομιζω οτι θα σε βοηθησει και αυτο!!!!!!

xpcZp2.png

Eva κι εμένα ταλαιπωρήθηκαν οι θηλές μου, άνοιξαν, ,ετρεχε αίμα, αναγκάστηκα να βάλω ψευδοθηλές και ευτυχώς η ταλαιπωρία κράτησε περίπου 10 μέρες. Ήταν φορές που ήθελα να κλαίω, με καταλαβαίνεις....

Στο Λητώ μου έφτιαξαν αλατόνερο και βοήθησε πολύ γιατί "ψήνει" τις θηλές. Επίσης βοηθάει η λανολίνη που βάζεις και να αλείφεις και λίγο γάλα σου πάνω και να αφήνεις το στήθος ελεύθερο να αεριστεί για λίγο. Υπομονή....

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Eva κι εμένα ταλαιπωρήθηκαν οι θηλές μου, άνοιξαν, ,ετρεχε αίμα, αναγκάστηκα να βάλω ψευδοθηλές και ευτυχώς η ταλαιπωρία κράτησε περίπου 10 μέρες. Ήταν φορές που ήθελα να κλαίω, με καταλαβαίνεις....

Στο Λητώ μου έφτιαξαν αλατόνερο και βοήθησε πολύ γιατί "ψήνει" τις θηλές. Επίσης βοηθάει η λανολίνη που βάζεις και να αλείφεις και λίγο γάλα σου πάνω και να αφήνεις το στήθος ελεύθερο να αεριστεί για λίγο. Υπομονή....

Πάρτε από το φαρμακείο την κρέμα της medela απλά είναι τέλεια σε 2 μερες θα έχετε ξεχασει τον πόνο

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Μια χαρά η μικρούλα!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

γειά σας μανούλες τι κάνετε???

βλέπω πολλές προβληματίζεστε με τον θηλασμό αν χορταίνει κτλ καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με την κατερίνα!!!χαλαρώστε και απολάυστετο αφήστε την φύση να κάνει τη δουλειά της!!!!

κάτι που θα βοηθήσει τις πληγωμένες θηλές είναι η σωστή στάση! λοιπόν καθιστές με το μωρό αγκαλιά το κεφαλάκι στον αγκώνα τόσο ψηλά θέλει έτσι δεν κλείνει η μυτούλα (πχ σαε μεγάλο στήθος) και δεν πληγιάζονται οι θηλές εμένα αυτό με βοήθησε πολύ!

κατα τα άλλα και εμείς καλά! το μόνο κακό είναι ότι η μικρή όταν τρώει το βράδυ συχνά μουκάνει εμετό και φοβάμαι και μετά δεν ξανακοιμάμαι εύκολα! που θα πάει όμως θα περάσει και αυτό! εχτές έφαγε και μια γερή στ οκεφαλάκι το κακόμοιρο θηλαζε και η μαιρούλα έπαιζε με ένα αυτοκινητάκι στο χέρι έπεσε και πέφτοντας χτύπησε την μπέμπα με το αυτοκινητάκι στο κεφάλι!ευτηχώς ήταν στο κούτελο! πωπω κορίτσια μάτωσε το κακόμοιρο και να κλαίει με ένα κλάμα που σου τρυπούσε την καρδιά!γενικώς είμαι πολύ΄ψύχραιμη σε τέτοια αλλά εχτές ταράχτηκα πάρα πολύ είναι πολύ μικρούλα να χτυπάει έτσι αφήστε που σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν την πετύχαινε στο μαλακό στο κεφαλάκι??? απαπα το σκέφτομαι και ταράζομαι πάλι!!!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

Γεια σας κορίτσια, να χαιρόμαστε τα μικρούλια μας!!!

Βλέπω όλες παλεύουμε για να πετύχει ο θηλασμός και είπα μήπως μπορώ να σας γράψω κάποια πράγματα που έμαθα από τα σεμινάρια που έκανα για να βοηθηθείτε. Όταν ξέρεις τι να περιμένεις είσαι πιο σίγουρη!!!:)

Τα κακά των μωρών είναι πρασινωπά μέχρι περίπου τις 4 πρώτες μέρες, καθώς αποβάλλεται το μηκώνιο. Μετά αρχίζουν και κιτρινίζουν, και παραμένουν έτσι όταν τα μωρά θηλάζουν. Τις πρώτες 10 μέρες η παραγωγή γάλακτος επηρεάζεται πολύ από τις ορμόνες που εκλύονται μετά τον τοκετό και η ποσότητα που παράγεται είναι μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεται το μωρό, ο οργανισμός δηλαδή στέλνει σήμα στο στήθος να παράξει μεγάλη ποσότητα (3η μέρα όταν κατεβαίνει το γάλα) και αυτή ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού στη συνέχεια. Γι αυτο και υπάρχει ο κίνδυνος πετρώματος αρχικά. Μετά τη 10η μέρα, το μωρό αναλαμβάνει τα ηνία και ρυθμίζει μόνο του πλέον και χωρίς την επιρροή των ορμονών την ποσότητα που του χρειάζεται. Οπότε Eva, τα πράσινα κακά δεν σημαίνουν προς το παρόν ότι το μωρό σου παίρνει μόνο το "ελαφρύ" γάλα της αρχής του κάθε θηλασμού λόγω υπερπαραγωγής, απλά δεν είχες ακόμα ξεπεράσει τις 4 -5 μέρες που αποβάλλεται το μηκώνιο. Είπες όμως ότι άρχισε να κάνερι και κίτρινα οπότε μια χαρά!

Επίσης, πιπίλα και θήλαστρο μετά τις 40 μέρες που θα έχει ρυθμιστεί αρκετά η παραγωγή γιατί αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μειωθεί η παραγωγή. Μην μπείτε χωρίς σοβαρό λόγο στη διαδικασία "να το βγάλω με το θήλαστρο να βλέπω πόσο τρώει". Την πάτησα έτσι την προηγούμενη φορά. Το θήλαστρο καταρχήν δεν κάνει την ίδια δουλειά με το παιδί και δεν σου δείχνει πόσο γάλα έχεις. Το ερέθισμα του στήθους με το θήλαστρο δεν θα είναι το ίδιο καλό όσο όταν θηλάζει το παιδί με αποτέλεσμα να διακινδυνέψετε τον θηλασμό ανεπανόρθωτα ίσως. Το γάλα που θα του δώσετε με το μπιμπερό μπορεί να του δημιουργήσει σύγχυση θηλών. Υπάρχουν παιδιά που με τις λίγες φορές αρχίζουν και προτιμούν την ευκολία του μπιμπερό και αναστατώνονται για να ξαναμπούν στο στήθος που θέλει περισσότερη προσπάθεια από μέρους τους για να ρουφήξουν. Μη χάσετε την ευκαιρία για απευθείας θηλασμό στο στήθος λοιπόν! Εγώ αναγκάστηκα να βγάζω μέχρι 10 μηνών με το θήλαστρο, εντελώς άχαρο σε σύγκριση με τον κανονικό θηλασμό. Αν δεν υπαρχει σοβαρός λόγος να βγάλετε γάλα με το θήλαστρο, αφήστε για λίγες εβδομάδες μετά χωρίς να διακινδυνέψετε τίποτα!

Και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου.... Τα άλματα ανάπτυξης. Συμβαίνουν περίπου στις 3 και στις 6 εβδομάδες, στους 3 και τους 6 μήνες και διαρκούν περίπου ένα 48ωρο μάξιμουμ, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά είναι ανήσυχα, θηλάζουν ακατάπαυστα, ξυπνούν συνέχεια για να μπουν στο στήθος. Οι μητέρες που δεν ξέρουν πως αυτό είναι ο φυσιολογικός τρόπος των μωρών να αυξήσουν την παραγωγή γιατί περνάνε άλμα ανάπτυξης, νομίζουν ότι το γάλα τους δεν φτάνει, ή ότι κάτι άλλο συμβαίνει στα παιδιά, και μπαίνουν στη διαδικασία να δώσουν ξένο γάλα, με αποτέλεσμα να μην επιτύχει το μωρό αυτό που πραγματικά προσπαθεί, να αυξήσει δηλαδή την παραγωγή, επειδή αυτό που του έφτανε μέχρι χτες, σήμερα δεν του φτάνει πια. Κάντε υπομονή και αφήστε το μωρό να κάνει αυτό που από τη φύση ξέρει πολύ καλά.

Σε γενικές γραμμές πάντως, αν κάνουν 3 κενώσεις την ημέρα τουλάχιστον με κίτρινα κακάκια πλέον, σε ποσότητα που είναι μεγαλύτερη του νομίσματος 1 ευρώ, τότε σημαίνει ότι ο θηλασμός πάει καλά, σε συνδυασμό βέβαια με πρόσληψη βάρους εβδομαδιαίως 150-200 γρ.

Αυτά τα έμαθα από τα 2 σεμινάρια που έκανα και από το βιβλίο της Πατσούρου για τον θηλασμό. Προτείνω πάντως αν έχετε απορίες ή προβληματισμούς στο θέμα του θηλασμού, ρωτήστε ΑΜΕΣΑ την Αγλαία ή κάποια άλλη σύμβουλο θηλασμού και μην αφήσετε τις ανησυχίες που όλες έχουμε ως μαμάδες να σας οδηγήσουν σε επιλογές που θα σας χαλάσουν τον θηλασμό. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα με κάποιες λάθος επιλογές μπορείτε να ταλαιπωρηθείτε και να διακινδυνέυσετε τον θηλασμό. Εγώ αυτή τη φορά ενημερώθηκα όσο περισσότερο μπορούσα και αισθάνομαι σαφώς καλύτερα και πιο σίγουρη για να αντιμετωπίσω τυχόν δυσκολίες. Την προηγούμενη φορά τα έκανα θάλασσα με το άγχος μου και τις κακές συμβουλές.....

Αυτά, συγγνώμη αν είναιμεγάλο το ποστ, απλά βλέπω ότι όλες θέλετε να θηλάσετε και υποθέτω ότι θα σας ενδιέφερε να τα διαβάσετε!!:D

Καλή συνέχεια και υπομονή!!!

Κατερινα καλησπέρα. Καταρχας ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.

Εγώ αυτό που έχω τις τελευταίες μέρες είναι το εξής: ενω ήταν μια χαρα με το φαγητο, έτρωγε και κοιμόταν, τώρα τρωει , γλαρώνει, κοιματε πάω να τον βάλω να ρευτει και ξυπναει και μετά πάλι από την αρχή. Ή τον βάζω στην κουνια για να κοιμηθει και στο μισάωρο το πολυ έχει ξυπνησει και πάλι από την αρχη. Φοβάμαι ότι έχει κοπει το γάλα μου και δεν τρωει...Βέβαια πάνες αλλάζουμε. Λες να είναι αυτό που λες ότι προσπαθει να αυξήσει την παραγωγή? Του έδινα ένα μαστό ανα τάισμα αλλά τώρα έχει γίνει μπερδεμα που τον βάζω στο στηθος συνεχεια.

Φοβάμαι μήπως δεν έχω γάλα...

Καλησπέρα στις μανουλες και τα μωράκια.

Χτες μετά το μήνυμα της Κατερίνας και τα άλματα ανάπτυξης σκέφτηκα μήπως αυτό είναι που έχει ο μπεμπης μιας και κάθε λίγο και λιγάκι ήταν ανήσυχος. Σήμερα κάθε φορά που τον έβλπεπα ανήσυχο τον έβαζα στο στήθος και όντως είναι πιο ήρεμος. Φοβάμαι όμως μήπως του έκανα κακό τις προηγούμενες μέρες γιατί η παιδίατρος μας είχε πει λογω και των κολικών ότι αν τον ταιζω και μετά είναι ανήσυχος να μην τον ξαναβάζω στο στήθος για κανα 2ωρο και να του δίνω πιπιλα. Φοβάμαι λοιπόν μήπως αυτό μου έκοψε την παραγωγή του γάλακτος. Αχ μακάρι να μην μειώθηκε η παραγωγή γιατί θα στεναχωρηθώ πάρα πολυ. Νιώθω τόσο όμορφα κάθε φορά που βλέπω την φατσούλα του να θηλάζει...

Σκέφτηκα να καλέσω σύμβουλο γαλουχίας αλλά έχει και αυτό το κόστος του. 80 ? τα πρώτα 90 λεπτά και μετά 50 ? η ώρα. Προσπάθησα σήμερα να βρω το βιβλίο της Πατσούρου αλλά είναι σε έλλειψη από τον εκδοτικό οικο.

Συνεχιζω ως έχει και ελπιζω να πάνε όλα καλά με το γάλα.

Από διατροφή σήμερα ξεκίνησα κανονικά να τρώω από όλα και βλέποντας και κάνοντας.

Φιλάκια σε όλες και ελπίζω να τα καταφέρουμε με τον θηλασμο.

Καλησπερα σε όλες τις μανουλες. Πως ειστε? Σαν δευτερομανουλα θα σας πω μονο αν ειναι αναγκη να δωσετε με θηλαστρο. Δεν ειναι το ιδιο με τις θηλαστικες κινησεις του μωρου. Μπορει με την μεγαλη χρηση να μειωθει το γαλα....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...