Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγκυμοσύνη μετά τα 35

Recommended Posts

meletina, καλή επιτυχία κοριτσακι μου! Σε ποιον την κάνεις? Γράψε μας λεπτομέρειες, τι φάρμακα σου έδωσαν και τι δόσεις!

Ολα θα πάνε καλά, να είσαι αισιόδοξη! Πως σου φάνηκαν οι ενέσεις? Δεν είναι τίποτα, έτσι δεν είναι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

meletina, καλή επιτυχία κοριτσακι μου! Σε ποιον την κάνεις? Γράψε μας λεπτομέρειες, τι φάρμακα σου έδωσαν και τι δόσεις!

Ολα θα πάνε καλά, να είσαι αισιόδοξη! Πως σου φάνηκαν οι ενέσεις? Δεν είναι τίποτα, έτσι δεν είναι?

My wish μου σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, μακάρι να είμαι τυχερή όπως εσυ !

Ξεκίνησα χτες την πρώτη ένεση γκοναλ 150 μονάδες ( 2η μέρα περιόδου), και μέχρι και Τετάρτη θα κάνω τη gonal , filicine kai medrol(αντιφλεγμονώδη) .Την Τετάρτη θα πάω για υπέρηχο και οιστραδιόλη.

Μου έχει δώσει το πρωτόκολλο των ανταγωνιστών , έχω αγοράσει πολλά φάρμακα αλλά μάλλον είναι για αργότερα . Τα cetrotide, cyclacur, προγεστερόνη gel και υπόθετα, και ενέσεις innohep αντιπηκτικές , vibramycin και ovitrelle.

Εσύ πιο πρωτόκολλο είχες κάνει? έχουμε κοινά φάρμακα? και αν θέλεις πες μου σε ποια είχες παρενέργειες.

Απ ότι μου είπε δε θα πάρω μεγάλες δόσεις φαρμάκων, μάλλον έτσι θα με υπολογίζει γιατι και γω βλέπω πως τη γκοναλ την έχουμε χαμηλά.

Οι ενέσεις δεν είναι τπτ , είχα ξανακάνει και τις πρεγκνυλ και είναι το ίδιο πράγμα. Απλά σαν πρωτάρα δεν ξέρω αν πρέπει να χω συμπτώματα ή όχι? Κανονικά θα πρέπει να χω πόνο στην κοιλιά εφόσον θα κάνω ωάρια?και από πότε αρχίζουν τα συμπτώματα?

Εσύ τα χεις πρόσφατα και αν θέλεις κατατόπισε με και μένα την πρωτάρα :D

Να δω την Τετάρτη και πόσο οιστραδιόλη θα χω , αυτή λογικά πάει με τα ωοθυλάκια ε? Αααα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο (τώρα δε γλιτώνεις από μένα) ο τελικός αριθμός των ωοθυλακίων πότε φαίνεται? πχ εγώ που θα κάνω υπέρηχο την 6η μέρα περιόδου πόσα θα πρέπει να δω για να ναι ικανοποιητικά?? Συγνώμη που σε βομβάρδισα ...αλλά βλέπεις έχω αγωνία αν όλα θα πάνε καλά !

Φιλιά πολλά και ένα ακόμα στο μωράκι σου!

ουπς σόρρυ δεν ήξερα ότι την βλέπεις πριν την ακούσεις.

Maybe θέλω να έχεις τρομερή αισιοδοξία γιατί όλα καλά θα πάνε.

Όταν είχα πάει εγώ στο γυναικολόγο για να ακούσουμε την καρδούλα μου είχε πει ότι σε αυτές τις βδομάδες κύησης παίζουν και οι μέρες ρόλο. Δηλαδή μπορεί να ήμουν 6 εβδομάδων και 3 ημερών όταν πήγα και να μην την ακούγαμε και να πήγαινα την επόμενη ακριβώς μέρα δηλ. 6 εβδομάδων και 4 ημερών και να την ακούγαμε..

Είμαι σίγουρη πάντως ότι για τη Mywish μας όλα θα πάνε τέλεια!

L2qIp2.png

Μελετίνα μου γλυκιά,

Καταρχήν σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου και μακάρι να είναι η πρώτη και τυχερή..

Την 6η μέρα του κύκλου δεν θα μπορέσεις να έχεις μια σαφή εικόνα για το πόσα ωάρια θα κάνεις.. Συνήθως την 8η μέρα της εξωσωματικής φαίνονται ξεκάθαρα το πόσα ωάρια έχουν δημιουργηθεί και από εκεί και ύστερα τα φάρμακα δεν δημιουργούν άλλα, απλώς βοηθάνε τα ήδη υπάρχοντα να μεγαλώσουν... Με 10 ωάρια πιστεύω ότι ο γιατρός θα είναι υπέρ ευχαριστημένος.. και αυτό στο λέω διότι τους νοιάζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.. Προτιμάνε η γυναίκα να κάνει λίγα και καλά παρά πολλά και να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν..

Ότι θες να μάθεις πολύ ευχαρίστως να στο απαντήσω!

L2qIp2.png

Γεια σας κοριτσια....

Σημερα ειμαι στην 21η μερα και μαλλον σημερα εκανα ωορηξια...Ειχα θετικο τεστ χθες το απογευμα...

Επαφες ειχα την 18η 19η και σημερα....

Ευχομαι και ελπιζω να εγινε σημερα η ωορηξια και να μη γινει αυριο γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μου "ξανακατσει" ο συζυγος που να γυρισει η γη αναποδα!!!!

Βιλλάκι μου γλυκό... μακάρι να πετύχατε τη μέρα!!! Είσαι στη σκέψη μου συνέχεια!:-P

L2qIp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια απότι καταλαβαίνω χωρίς ιατρική παρέμβαση δεν πρόκειται να μείνω έγκυος. Σήμερα αδιαθέτησα και τελικά ωορρηξία είχα εκείνη την μέρα που δεν ήθελε με τίποτα. Τέλος πάντων λες και θα έμενα αν κάναμε;

Xαίρομαι για τις εγκυούλες μας, χαίρομαι και για την Meletina που πήρε την ζωή στα χέρια της και το αποφάσισε τόσο γρήγορα γιατί αν το πολυσκέφτεσαι στο τέλος ... γερνάς.

Είμαι σε σκέψεις... λεφτά χαμένα σε σπερματέγχυση ή εξωσωματική.

Αν μπορέσει να μας πει η Μελετίνα πόσα έδωσε στο ένα και πόσο της πήγε το άλλο και αν είχε ΙΚΑ θα με διευκόλυνε.

Επίσης παρακαλώ την Παρασκευούλα, την Bίλλυ, την Δομνίνα και την Ντόλλη να μου στείλουν με pm το κινητό τους γιατί τα έχω κάνει μαντάρα με την αλλαγή κινητού και έχω χάσει ό,τι επαφή έχω βάλει τα τελευταία 2 χρόνια καθώς έμπαιναν στο τηλέφωνο αντί την κάρτα.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλά αποτελέσματα σε Βίλλυ και Μελετίνα. Είστε μία από τις επόμενες μαζί με την Δομνίνα πάντα...

dpTCp2.png

62YBp2.png

Αν μπορέσει να μας πει η Μελετίνα πόσα έδωσε στο ένα και πόσο της πήγε το άλλο και αν είχε ΙΚΑ θα με διευκόλυνε.

Γιόλα μου η εξωσωματική είναι σαφώς πολύ πιο ακριβή σαν διαδικασία από τη σπερματέγχυση.. Στην σπερματέγχυση ουσιαστικά πληρώνεις την επεξεργασία του σπέρματος που προηγείται πριν της σπερματέγχυσης και ο γιατρός ασχολείται ελάχιστα (κάνα πεντάλεπτο μόνο κατά την τοποθέτηση του σπέρματος στη μήτρα)..

Στην εξωσωματική απαιτείται η παρουσία του γιατρού σε όλα τα στάδια, στους υπερήχους πριν την ωοληψία, στην κατάρτιση του πρωτοκόλλου, στην ωοληψία, και σαφώς στην εμβρυομεταφορά..

Αν έχεις ΙΚΑ δεν είναι πρόβλημα να προμηθευτείς τα φάρμακα δωρεάν..

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι εφόσον ουσιαστικά δεν έχετε πρόβλημα να προχωρήσετε σε μια σπερματέγχυση για αρχή. Εγώ θα άφηνα την εξωσωματική ως τελευταία λύση για σένα..!

L2qIp2.png

Γιόλα μου η εξωσωματική είναι σαφώς πολύ πιο ακριβή σαν διαδικασία από τη σπερματέγχυση.. Στην σπερματέγχυση ουσιαστικά πληρώνεις την επεξεργασία του σπέρματος που προηγείται πριν της σπερματέγχυσης και ο γιατρός ασχολείται ελάχιστα (κάνα πεντάλεπτο μόνο κατά την τοποθέτηση του σπέρματος στη μήτρα)..

Στην εξωσωματική απαιτείται η παρουσία του γιατρού σε όλα τα στάδια, στους υπερήχους πριν την ωοληψία, στην κατάρτιση του πρωτοκόλλου, στην ωοληψία, και σαφώς στην εμβρυομεταφορά..

Αν έχεις ΙΚΑ δεν είναι πρόβλημα να προμηθευτείς τα φάρμακα δωρεάν..

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι εφόσον ουσιαστικά δεν έχετε πρόβλημα να προχωρήσετε σε μια σπερματέγχυση για αρχή. Εγώ θα άφηνα την εξωσωματική ως τελευταία λύση για σένα..!

Σε ευχαριστώ Δομνίνα μου για τις πληροφορίες...Φιλάκια

dpTCp2.png

62YBp2.png

Καλησπέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχες σας:D Εύχομαι όλες να αποκτήσουμε σύντομα τα μωράκια που επιθυμούμε!

Γιόλα μου , όπως σου είπε και η Δομνίνα τα χρήματα μεταξύ σπερματέγχυσης και εξωσωματικής έχουν τεράστια διαφορά καθώς επίσης και όλη η διαδικασία.

Στη σπερματέγχυση απλά σε θα παρακολουθουν και θα υπολογίσουν την ωορρηξία σου κάνοντας και μια ένεση πρεγκνυλ, και τη στιγμή εκείνη της υπολογισμένης ωορρηξίας θα δώσει ο άντρας σου σπέρμα θα το επεξεργαστούν, θα βελτιώσουν κινητικότητα και θα στο τοποθετήσουν, εντλώς ανώδυνο. Κοστίζει περίπου στα 300 ευρώ , έχω ακούσει και παραπάνω τιμές. Επίσης υπάρχει και η διπλή σπερματέγχυση για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να χεις πετύχει ακριβώς την ωορρηξία που κοστίζει περίπου 450 ευρώ.

Τώρα για την εξωσωματική έχεις τη διαδικασία ενέσεων και φαρμάκων και παρακολούθηση με υπερήχους, τη φάση της ωοληψίας και τη φάση της εμβρυομεταφοράς, όπου τα χρήματα κυμαίνονται από 2.800- 4000 ανάλογα το κέντρο και αν θα κάνεις μικρογονιμοποίηση και κατάψυξη. Στις τιμές αυτές συνήθως περιλαμβάνονται οι υπέρηχοι , οι εξετάσεις αίματος, ο αναισθησιολόγος, οι εμβρυολόγοι, ο γιατρός, η κατάψυξη (αυτό πρέπει να διευκρινιστεί από την αρχή για να μη σε χρεώσουν μετά έξτρα εξετάσεις)

Τα ποσοστά επιτυχίας σίγουρα είναι μεγαλύτερα στην εξωσωματική.

Όσο για τα φάρμακα με το Ικα παίρνεις κάποιες ακριβές ενέσεις δωρεάν με την ένδειξη πρόκληση ωορρηξίας που σου γράφει ο γυναικολόγος του ικα ή συμβεβλημένος γιατρός με ικα ως 3000 μονάδες νομίζω, εμένα πχ με φτάνει αυτή η ποσότητα. Τις πήρα από συγκεκριμένο φαρμακείο του ικα χωρίς να περάσω επιτροπή. Εγώ πήτα τις γκοναλ.

Τα υπόλοιπα φάρμακα που μου έγραψε ο γιατρός του Ικα τα πήρα από κανονικά φαρμακεια με συμμετοχή 25% 130 ευρώ περίπου, δηλ εμένα όλα τα φάρμακα τόσο μου κόστισαν 130 ευρω.

Ότι άλλο θέλεις ρώτησε με που τα χω και φρέσκα .

Πάντως πιστεύω αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις με μια σπερματέγχυση πρώτα , εγώ μπορεί να μην έμεινα με δύο που έκανα αλλά είναι πολλές οι κοπέλες που έχουν μείνει και μάλιστα με την πρώτη, εξάλλου αυτό ειναι το πρώτο βήμα και μετά από αυτό η εξωσωματική.

Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι ότι άλλο θέλεις ρώτα ελέυθερα :D

Μελετίνα,

Εγώ έκανα το μακρύ πρωτόκολλο που αρχίζει την 21η μέρα της περιόδου με καταστολή. Το δικό σου δεν το γνωρίζω καλά, παρόλα αυτά από τα φάρμακα που έγραψες, εκτός από τη γκονάλ, γνωρίζω το filicine που είναι φυλλικό οξύ, το cyclacur που είναι οιστρογόνα (άρχισα να το παίρνω από την ωοληψία), το gel προγεστερόνης (εγώ παίρνω vasclor, παλι από την ωοληψία), την ovitrelle που είναι το αντίστοιχο της πρεγκνυλ… Το vibramycin θα το πάρεις κι αυτό μετά την ωοληψία…Innohep δεν έχω πάρει.. Cetrotide φαντάζομαι θα είναι φάρμακο για καταστολή των οωθηκών.. Το αντιφλεγμονώδες θα το πάρεις από τώρα?

Για τις παρενέργειες που ρωτάς, εγώ γενικά ήμουν καλά, η διάθεσή μου ήταν σούπερ και το μόνο που είχα ήταν πρήξιμο προς το τέλος της διέγερσης. Η κοιλιά μου δεν πόναγε από τα πολλαπλά ωοθηλάκια, αντίθετα, όταν έπαιρνα σερπαφαρ ήμουν σε πραγματικά κακά χάλια. Εξάψεις είχα ελάχιστες, όχι τρελά πράγματα.

Οιστραδιόλη θα μετράς συνέχεια, πρόσεξε να μην μπεις στο τριπάκι των συγκρίσεων γιατί θα τρελαθείς. Να ακούς το γιατρό σου και κανέναν άλλο.. Βάσει των μετρήσεων της οιστραδιόλης και του υπερηχογραφικού ελέγχου θα ρυθμίζει ο γιατρός τη δόση του γκονάλ και θα αποφασίσει πότε είσαι έτοιμη για ωοληψία.

Την 6η μέρα είναι σχετικά νωρίς για να δεις τον τελικό αριθμό ωοθηλακίων. Από την 8η μέρα και μετά αρχίζεις να καταλαβαίνεις που παίζεις. Στην δική μου περίπτωση ανακαλύπταμε καινούργια ωοθηλάκια μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι βέβαια ότι έπαιζε κανένα ρόλο διότι δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν.

Για τον αριθμό τώρα, εξαρτάται από τον οργανισμό της γυναίκας αν τα αυγά θα είναι καλής ποιότητας ή όχι. Πολλοί λένε ότι όσο περισσότερα, τόσο χειρότερη η ποιότητα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει αυτό. Εγώ που έκανα πολλά ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας.. Άλλες κοπέλες κάνουν λίγα και είναι μέτρια ή κακής ποιότητας… Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένας κανόνας. Αυτό που μας νοιάζει είναι να έχουμε καλής ποιότητας ωάρια, με υψηλά ποσοστά γονιμοποίησης και επιβίωσης για εμβρυομεταφορά…

Προσπάθησε να κάνεις ένα βήμα τη φορά και να μην ανησυχείς από τώρα για τις μετέπειτα φάσεις της προσπάθειάς σου.. Όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη!

Ο,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχες σας:D Εύχομαι όλες να αποκτήσουμε σύντομα τα μωράκια που επιθυμούμε!

Γιόλα μου , όπως σου είπε και η Δομνίνα τα χρήματα μεταξύ σπερματέγχυσης και εξωσωματικής έχουν τεράστια διαφορά καθώς επίσης και όλη η διαδικασία.

Στη σπερματέγχυση απλά σε θα παρακολουθουν και θα υπολογίσουν την ωορρηξία σου κάνοντας και μια ένεση πρεγκνυλ, και τη στιγμή εκείνη της υπολογισμένης ωορρηξίας θα δώσει ο άντρας σου σπέρμα θα το επεξεργαστούν, θα βελτιώσουν κινητικότητα και θα στο τοποθετήσουν, εντλώς ανώδυνο. Κοστίζει περίπου στα 300 ευρώ , έχω ακούσει και παραπάνω τιμές. Επίσης υπάρχει και η διπλή σπερματέγχυση για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να χεις πετύχει ακριβώς την ωορρηξία που κοστίζει περίπου 450 ευρώ.

Τώρα για την εξωσωματική έχεις τη διαδικασία ενέσεων και φαρμάκων και παρακολούθηση με υπερήχους, τη φάση της ωοληψίας και τη φάση της εμβρυομεταφοράς, όπου τα χρήματα κυμαίνονται από 2.800- 4000 ανάλογα το κέντρο και αν θα κάνεις μικρογονιμοποίηση και κατάψυξη. Στις τιμές αυτές συνήθως περιλαμβάνονται οι υπέρηχοι , οι εξετάσεις αίματος, ο αναισθησιολόγος, οι εμβρυολόγοι, ο γιατρός, η κατάψυξη (αυτό πρέπει να διευκρινιστεί από την αρχή για να μη σε χρεώσουν μετά έξτρα εξετάσεις)

Τα ποσοστά επιτυχίας σίγουρα είναι μεγαλύτερα στην εξωσωματική.

Όσο για τα φάρμακα με το Ικα παίρνεις κάποιες ακριβές ενέσεις δωρεάν με την ένδειξη πρόκληση ωορρηξίας που σου γράφει ο γυναικολόγος του ικα ή συμβεβλημένος γιατρός με ικα ως 3000 μονάδες νομίζω, εμένα πχ με φτάνει αυτή η ποσότητα. Τις πήρα από συγκεκριμένο φαρμακείο του ικα χωρίς να περάσω επιτροπή. Εγώ πήτα τις γκοναλ.

Τα υπόλοιπα φάρμακα που μου έγραψε ο γιατρός του Ικα τα πήρα από κανονικά φαρμακεια με συμμετοχή 25% 130 ευρώ περίπου, δηλ εμένα όλα τα φάρμακα τόσο μου κόστισαν 130 ευρω.

Ότι άλλο θέλεις ρώτησε με που τα χω και φρέσκα .

Πάντως πιστεύω αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις με μια σπερματέγχυση πρώτα , εγώ μπορεί να μην έμεινα με δύο που έκανα αλλά είναι πολλές οι κοπέλες που έχουν μείνει και μάλιστα με την πρώτη, εξάλλου αυτό ειναι το πρώτο βήμα και μετά από αυτό η εξωσωματική.

Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι ότι άλλο θέλεις ρώτα ελέυθερα :D

Eυχαριστώ πολύ και σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία!!!

dpTCp2.png

62YBp2.png

Κορίτσια απότι καταλαβαίνω χωρίς ιατρική παρέμβαση δεν πρόκειται να μείνω έγκυος. Σήμερα αδιαθέτησα και τελικά ωορρηξία είχα εκείνη την μέρα που δεν ήθελε με τίποτα. Τέλος πάντων λες και θα έμενα αν κάναμε;

Xαίρομαι για τις εγκυούλες μας, χαίρομαι και για την Meletina που πήρε την ζωή στα χέρια της και το αποφάσισε τόσο γρήγορα γιατί αν το πολυσκέφτεσαι στο τέλος ... γερνάς.

Επίσης παρακαλώ την Παρασκευούλα, την Bίλλυ, την Δομνίνα και την Ντόλλη να μου στείλουν με pm το κινητό τους γιατί τα έχω κάνει μαντάρα με την αλλαγή κινητού και έχω χάσει ό,τι επαφή έχω βάλει τα τελευταία 2 χρόνια καθώς έμπαιναν στο τηλέφωνο αντί την κάρτα.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλά αποτελέσματα σε Βίλλυ και Μελετίνα. Είστε μία από τις επόμενες μαζί με την Δομνίνα πάντα...

Γιολάκι να σου πω τη γνώμη μου για το δίλημμα σπερματέγχυση ή εξωσωματική. Ο οικονομικός παράγοντας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δικό μου μυαλό, από κει και έπειτα είναι και θέμα τύχης με ποια μέθοδο θα επιτύχεις. Σαφώς βέβαια με την εξωσωματική οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες, ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Για μένα, αν παραμερίσουμε το οικονομικό, ο κρίσιμος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον καθορισμό των μετέπειτα βημάτων δεν είναι άλλος από την ψυχολογία μας. Ετσι πήρα κι εγώ την αποφασή μου. Αν αντέχεις το ψυχοφθόρο τριπάκι της σπερματέγχυσης, αξίζει να προσπαθήσεις. Αν πιστεύεις ότι τα νεύρα σου είναι έτοιμα να σπάσουν, κάνε λίγο υπομονή, μάζεψε χρήματα και βουρ για εξωσωματική... Δεν αξίζει να τρελαθούμε κιόλας..

Και κάτι άλλο, από την δική μου εμπειρία, θα απέφευγα την κλομιφαίνη / σερπαφαρ. Τα ενέσιμα σίγουρα κάνουν καλύτερη δουλειά και το έχω διαπιστώσει επίσης από εμπειρίες φιλενάδων μου.

αυτά τα ολίγα, φιλιά

Μελετίνα,

Εγώ έκανα το μακρύ πρωτόκολλο που αρχίζει την 21η μέρα της περιόδου με καταστολή. Το δικό σου δεν το γνωρίζω καλά, παρόλα αυτά από τα φάρμακα που έγραψες, εκτός από τη γκονάλ, γνωρίζω το filicineπου είναι φυλλικό οξύ, το cyclacurπου είναι οιστρογόνα (άρχισα να το παίρνω από την ωοληψία), το gelπρογεστερόνης (εγώ παίρνω vasclor, παλι από την ωοληψία), την ovitrelleπου είναι το αντίστοιχο της πρεγκνυλ… Το vibramycinθα το πάρεις κι αυτό μετά την ωοληψία…Innohepδεν έχω πάρει.. Cetrotideφαντάζομαι θα είναι φάρμακο για καταστολή των οωθηκών.. Το αντιφλεγμονώδες θα το πάρεις από τώρα?

Για τις παρενέργειες που ρωτάς, εγώ γενικά ήμουν καλά, η διάθεσή μου ήταν σούπερ και το μόνο που είχα ήταν πρήξιμο προς το τέλος της διέγερσης. Η κοιλιά μου δεν πόναγε από τα πολλαπλά ωοθηλάκια, αντίθετα, όταν έπαιρνα σερπαφαρ ήμουν σε πραγματικά κακά χάλια. Εξάψεις είχα ελάχιστες, όχι τρελά πράγματα.

Οιστραδιόλη θα μετράς συνέχεια, πρόσεξε να μην μπεις στο τριπάκι των συγκρίσεων γιατί θα τρελαθείς. Να ακούς το γιατρό σου και κανέναν άλλο.. Βάσει των μετρήσεων της οιστραδιόλης και του υπερηχογραφικού ελέγχου θα ρυθμίζει ο γιατρός τη δόση του γκονάλ και θα αποφασίσει πότε είσαι έτοιμη για ωοληψία.

Την 6η μέρα είναι σχετικά νωρίς για να δεις τον τελικό αριθμό ωοθηλακίων. Από την 8η μέρα και μετά αρχίζεις να καταλαβαίνεις που παίζεις. Στην δική μου περίπτωση ανακαλύπταμε καινούργια ωοθηλάκια μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι βέβαια ότι έπαιζε κανένα ρόλο διότι δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν.

Για τον αριθμό τώρα, εξαρτάται από τον οργανισμό της γυναίκας αν τα αυγά θα είναι καλής ποιότητας ή όχι. Πολλοί λένε ότι όσο περισσότερα, τόσο χειρότερη η ποιότητα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει αυτό. Εγώ που έκανα πολλά ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας.. Άλλες κοπέλες κάνουν λίγα και είναι μέτρια ή κακής ποιότητας… Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένας κανόνας. Αυτό που μας νοιάζει είναι να έχουμε καλής ποιότητας ωάρια, με υψηλά ποσοστά γονιμοποίησης και επιβίωσης για εμβρυομεταφορά…

Προσπάθησε να κάνεις ένα βήμα τη φορά και να μην ανησυχείς από τώρα για τις μετέπειτα φάσεις της προσπάθειάς σου.. Όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη!

Ο,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Σευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες:D

Το αντιφλεγμονώδες ναι από τώρα το παίρνω , σε μικρή δοσολογια μισο medrol. Tα innohep είναι ενέσεις αντιπηκτικές πιθανόν προληπτικά τις περιέχει στην αγωγή, ακόμα δεν τις έχω ξεκινήσει.

Από παρενέργειες σίγουρα θα ναι και νωρίς ακόμα , αλλά δεν έχω καμμία.

Την Τετάρτη που θα πάω θα σας πω περισσότερα νέα.

Εσύ πότε θα ξαναπάς στο γιατρό?

Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε ??

Αχ !! Πήγα κορίτσια σήμερα στο γιατρό και έκανα τον 1ο υπέρηχο.

Από ωάρια ? 1 :( δεν ανταποκρίθηκα καλά στα φάρμακα.

Ρώτησα τι κάνουμε σ αυτη την περίπτωση και μου πε ο γιατρός ότι θα περιμενουμε και την οιστραδιόλη αν και αυτη δεν ειναι καλή σταματάμε και πάμε τον επόμενο κύκλο πάλι με διαφορετικό τρόπο.

Τελικά η οιστραδιόλη ήταν 591 , μου παν οτι συνεχίζω ίδια δοσολογια 150 γκοναλ τη μερα και ξαναπαω Παρασκευη να με δει.

Απογοητεύτηκα λιγάκι να πω την αλήθεια μου , θα δειξει τώρα την Παρασκευή.

Εσείς που εξαφανιστήκατε?? ε??

Για εμφανιστείτε αμέσως!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...