Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Katiamaxiking είπε:

Εγώ! Έχω κάνει βραχυ 3 φορές. Ειδικά την πρώτη πήραμε 5 και τα 4 ήταν ανώριμα. Πάντα η διέγερση κρατάει παραπάνω και αργούν να μεγαλώσουν. Τη τελευταία φορά έκανα μακρύ και πήραμε μόνο 2. 
      τώρα θα κάνω το πρωτόκολλο με την Elonva αν την γνωρίζεις. Κάτι παίζει με τον δικό μου οργανισμό και τα ωάρια αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη. Όλες οι εξετάσεις μου είναι εντός φυσιολογικών τιμών και ο υπέρηχος δείχνει αρκετά ωάρια και ενεργές ωοθήκες. 

Καλημέρα!είμαι εν αναμονή περιόδου για να ξεκινήσω διέγερση με Elonva. Έχει καμία εμπειρία; Πόσες ημέρες μετά περίπου γίνεται η ωοληψια; 14 ημέρες; 

Καλημέρα! Κι εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει με την ωρίμανση, καθώς στους δύο φυσικούς που δοκίμασα ανέβαινε η lh χωρίς ωστόσο να έχουν ωριμάσει τα ωάρια, σαν να μην ήταν σωστή η εντολή πώς να το πω, με αποτέλεσμα zero. Για αυτό και ο γιατρός μου επέμενε σε διέγερση καθώς εκεί ελέγχεται η lh.

Εγκυμοσύνη μετά τα 35

Recommended Posts

Παιδια,η χοριακη δεν σημαινει και πολλα,ειναι θεμα οργανισμου,εγω στην κορη μου ξεκινησα με 700,σε αλλη εγκυμοσυνη με 450 και παλλινδρομησε νωρις,η εξελιξη παιζει ρολο,μπορει να εχεις 10 και να παει τελεια..

ναι βέβαια, γι' αυτό θα κάνεις επαναληπτική... Αλλά γεγονός είναι ότι είναι μεγάλο το νούμερο, αρα παίζει και για διπλή εγκυμοσύνη!

Να μου κάνεις τη χάρη και να κάτσεις ξάπλα, φαντάζομαι διάβασες τα δικά μου που το παιζα παλλικάρι...

Ξέρω ότι φοβάσαι, και εγώ το ίδιο, αλλά να προσπαθείς να εισαι αισιοδοξη.. Και να μας γράφεις τα νέα σου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΜΠΡΑΒΟ!!!!Maybe πρέπει να αλλάξεις ψευδόνυμο τώρα;)

Kορίτσια έσπασε εντελώς η γκίνια. Το 2011 θα είναι η χρονιά της γκαστριάς.

Λοιπόν συγνώμη για τις υπόλοιπες αλλά εγώ περιμένω η επόμενη να είναι το Δομνινάκι μας. Το αξίζει νομίζω, έτσι? Κάποιες είμαστε μανούλες άλλες θα γίνουν σε 8 μήνες. Μελετινάκι και εσύ και εσύ και η Άντζυ που χάθηκε λίγο.

Αλήθεια, maybe και το πρώτο με εξωσωματική το έκανες?Με το καλό το αδελφάκι λοιπόν.

Είμαι πραγματικά χαρούμενη για όλες σας.

Βιλλάκυ και για σένα χαίρομαι πολύ. Πας πολύ καλά με αυτόν τον γιατρό λοιπόν. Δεν του λες να κάνετε σπερματέγχυση μεθαύριο?

dpTCp2.png

62YBp2.png

Προ ολιγου μου ηρθε το φαξ απο το εργαστηριο,το ειχα αναποδα πανω στο τραπεζι κανενα μισαωρο..ΘΕΤΙΚΟ!!658 μοναδες.Κανε Θεουλη μου να ειναι ενα,γερο και μεσα στη μητρα..Κοριτσια ,εχω μουδιασει λιγο,θα ξαναμπω αργοτερα!

Μπράβο, κοριτσάκι μου!!!!!!!!!

Συγχαρητήριαααααα!!!!!!!!!

Όλα θα πάνε καλά, με τέτοια χοριακή μη φοβάσαι τίποτε. Μια χαρά θα εξελιχθεί!!!!!!!!

Μπράβο, κοριτσάκι μου!!!!!!!!!

Συγχαρητήριαααααα!!!!!!!!!

Όλα θα πάνε καλά, με τέτοια χοριακή μη φοβάσαι τίποτε. Μια χαρά θα εξελιχθεί!!!!!!!!

κι εσύ Ιολάκι είσαι στην σειρά, συγνώμη που σε ξέχασα. Για να μείνουμε όμως βλέπεις ότι πρέπει να ενεργήσουμε όλες. Τα κορίτσια ρίσκαραν και κέρδισαν...

dpTCp2.png

62YBp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!!!

Χάθηκα λιγάκι γιατί από τη δουλειά γύριζα πολύ αργά αυτές τις μέρες (βράδυ) και μέχρι να φάω κάτι να μιλήσω λιγάκι με τον άντρα μου ,δεν είχα κουράγιο μετά να ανοίξω τον υπολογιστή, συγχωρέστε με.

Πάντως τα καλύτερα νέα βλέπω εδώ μέσα!!

Μaybe μου ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ !!! Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά και να χεις μια πολύ όμορφη εγκυμοσύνη. Μπορεί να χεις και δυδυμάκια πάντως:-D

Βιλλάκι μου χάρηκα πολύ για τα καλά σου νέα, που βελτιώνονται σιγά σιγά οι ρυθμοί ανάπτυξης στα ωοθυλάκια σου , πολύ θετικό.

Πάντως αν οικονομικά σε παίρνει , μπορείς να κάνεις μια σπερματέγχυση σ αυτον τον κύκλο, και εύχομαι να σου πάει super.

Εμείς δεν κάναμε σπερματέγχυση , δούλευε ο άντρας μου εκέινη τη μέρα και δε μπορούσε κάποιος να τον αντικαταστήσει, ήρθε και αργά, εμείς είχαμε αποχή και πριν περιμένοντας να γίνει η σπερματέγχυση και το χάσαμε. Είχαμε επαφές 2 μέρες πριν την ωορρηξία αλλά δεν το πιστεύω με τπτ να έγινε κάτι. Πάντως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που δε μετράω τις μέρες για να δω αν θα μου ρθει περίοδο και δεν ξέρω καν σε ποια μέρα του κύκλου είμαι, εννοώ πως επειδή τώρα δεν περιμένω κάτι χαλάρωσα από τους πολλους υπολογισμούς και το πόσες μέρες μου απέμεναν για να διαπιστώσω αν είμαι έγκυος. Πες μου κάτι Βιλλάκι ο γιατρος τα σερπαφαρ για πόσο διάστημα σου είπε να τα παίρνεις ? 6 μηνο ε? και μετα? και σε τι δοσολογία τα παίρνεις?

Εύχομαι αυτός ο μήνας να ναι ο τυχερός σου :-D

Δομνινάκι μου όλα σιγά σιγά παίρνουν το δρόμο τους, εύχομαι όλα μα όλα να πάνε καλά και να μείνεις έγκυος γιατί όχι και αυτό το μήνα. Σας επιτρέπει τώρα ο γιατρός επαφές? Αν ναι ..η ωορρηξία έρχεται !!:-D

Σοφία μου πολύ καλά που είδατε σποράκι ενδομήτριο, εγώ αν θα μείνω έγκυος με το καλό έχοντας στο ιστορικό μου ένα εξωμήτριο το χω μεγάλη αγωνία αν θα ναι ενδομήτριο.

Άρα σιγά σιγά προχωράς καλά τα στάδια της εγκυμοσύνης. Σύντομα να ακούσετε και καρδούλα και μετά να πάνε και όλα τα υπόλοιπα καλά.:-D

Υολα μου και συ και συ με το καλό να μείνεις εγκυούλα. Σκέφτεσαι να προχωρήσεις με σπερματέγχυση?

Ιόλη μου σ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που μου δωσες , θα κάνω παράθεση στην απάντηση σου και να αναφερώ στο θέμα.

Δε θέλω όμως να απογοητεύεσαι, για να είμαι ειλικρινής επειδή είμαι σχετικά καινούρια στο forum δε θυμάμαι πολλά πράγματα για σενα , αν θέλεις να γράψεις λιγα λόγια , χωρίς να σε φέρω σε δύσκολη θέση ή να σε στεναχωρώ. Γιατί απ΄οτι κατάλαβα μπορείς και μένειος έγκυος απλά είναι δύσκολο να κρατηθεί το έμβρυο? σου έχει τύχει αυτό κάποιες φορές? ξέρεις το λόγο που συμβαίνει?

Μy wish , να κοιτάζεις να ξεκουράζεσαι τώρα μέχρι να δέσει καλά το μωρό. Πως και πως περιμενες αυτή τη στιγμή , γιαυτό άσε λιγάκι στην άκρη τη δουλειά ε?

Meletina μου, καλημέρα.

Ακριβώς την ίδια απορία είχα κι εγώ.

Το καλοκαίρι, επειδή είχε περάσει ένα πεντάμηνο άκαρπων προσπαθειών, μου είχε πει ο γιατρός να κάνω σπερματέγχυση με τη λήψη serpafar. Τελικά, δεν την έκανα λόγω φοβερού άγχους στη δουλειά και λόγω των επικείμενων διακοπών.

Όμως αναρωτιόμουν το ίδιο πράγμα με εσένα. Δεν ξέρω αν τα σερπαφάρ δημιουργούν τόσα ωάρια. Εγώ πιστεύω ότι το πολύ να δημιουργήσουν 2-3. Όμως υπάρχουν γυναίκες που με την κλασική εξωσωματική, κάνουν μέχρι και 20 ωάρια ενώ άλλες με την ίδια αγωγή μπορεί να κάνουν μόνο 1. Οι πρώτες γυναίκες, δηλ. αυτές που έχουν καλή ανταπόκριση στα φάρμακα, είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν με τα σερπαφάρ να κάνουν 5 ωάρια. Άρα, αυτά τα ωάρια θα μπορούσαν να γονιμοποιηθούν.

Εδώ γίνονται εξωσωματικές σε φυσικό κύκλο με το ένα και μοναδικό ωάριο που κάνουν και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όπως επίσης γνωρίζω κοπέλα που έκανε σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο με το ένα και μοναδικό ωάριο που είχε και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Θεωρητικά γίνεται (κατά την άποψή μου πάντα). Κι εγώ πιστεύω ότι, αν γίνονται με σερπαφάρ γύρω στα 5 ωάρια, είναι κρίμα να πάνε χαμένα στη σπερματέγχυση.

Αν γνωρίζεις πόσα ωάρια έκανες με τη λήψη σερπαφάρ, ίσως θα ήταν σκόπιμο να κάνεις μια συζήτηση με τον γιατρό σου να δεις τι θα σου πει.

Εγώ δεν το ξαναέψαξα, γιατί το πρόβλημά μου, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι να μείνω έγκυος αλλά να καταφέρω να κρατήσω την κύηση και να την φέρω σε πέρας.

Iόλη μου μίλησα με κάποιους γυναικολόγους επειδή συναναστρέφομαι με πολλούς λόγω δουλειάς, αλλά με το δικό μου δεν έχω μιλήσει ακόμη. Μου είπαν πως μπορεί να γίνει εξωσωματικη με σερπαφαρ . Παλιότερα όταν ανακαλύφθηκε η εξωσωματική με σερπαφαρ έκαναν οι γυναίκες και ότι είναι εξισου καλά τα ωάρια με της full εξωσωματικής . Επίσης στη Full εξωσωματική αν κάνεις και πολλά πολλά ωάρια συνήθως δεν είναι καλά. Και φυσικά αυτα που υπερτερούν είναι τα φρέσκα και όχι αυτα που θα υποστούν κατάψυξη. Μετά την απόψυξηυπάρχουν πολλές απώλειες.

Aπ ότι κατάλαβα οι περισσότερες πιθανότητες είναι στην πρώτη προσπάθεια των φρέσκων παρόλο που έχουν μείνει έγκυες γυναίκες και στα κατεψυγμένα.

Βασικά εγώ τις πολλές ορμόνες σκέφτομαι και αν μπορούσα να τις αποφύγω.

Αν κάποια γυναίκα κάνει πάντως ικανοποιητικό αριθμό με τα σερπαφαρ όπως είπες και συ θα ταν κρίμα να τα χαλάσει στη σπερματέγχυση. Πάντως 5 ωάρια σαν πολλά μου φαίνονται. Συνήθως 2-3 δεν κάνεις?

Ακόμα και γω δεν ξέρω τι θα κάνω, θα ενημερωθώ περισσότερο και θα δούμε.

Φιλάκια πολλά!

Κοριτσάκια μου καλή σας μέρα!!!

Maybe τα θερμά μου συγχαρητήρια... Αυτή η χοριακή είναι μπαμ καραμπάμ όχι για δίδυμα, για τρίδυμα σίγουρα.. Μακάρι να πάνε όλα τέλεια και να είναι η τελευταία φορά που ταλαιπωρήθηκες έτσι.. Όχι άγχος αλλά χαλαρά και άσε τη δουλειά στην άκρη για μια φορά.. Το μωρό σου είναι ότι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή.. Σίγουρα είναι ενδομήτρια κύηση και σίγουρα θα εξελιχθεί τέλεια.. Περιμένουμε με αγωνία το επαναληπτικό αποτέλεσμα.

Βιλλακι μου έτσι όπως τα λέει ο Κοφινάκος κι εγώ καλά τα ακούω τα πράγματα. Μήπως όντως να κάνατε μια σπερματέγχυση αυτό το μήνα αν όντως σας παίρνει οικονομικά; Μπορεί και εύχομαι να είναι η τυχερή σας..

Γιόλα μου σ' ευχαριστώ που με τοποθετείς ως επόμενη στη λίστα των θετικών αποτελεσμάτων.. Σήμερα είχαμε επαφή ύστερα από ένα μήνα σχεδόν και ευελπιστώ μόλις δω το θετικό τεστάκι ωορρηξίας να έχουμε ακόμη μια.. Βλέποντας και κάνοντας.. Εννοείται ότι δεν περιμένω θαύματα με την πρώτη φορά αλλά αν μου κάτσει καλοδεχούμενο. Το δικό σου το νινί θα είναι καλοκαιρινό πάντως..

Ιολάκι μου έχοντας το ιστορικό σου στο μυαλό μου παίρνω το θάρρος να σου προτείνω να κάνετε έναν έλεγχο στο σπέρμα.. Μπορεί να βγάλετε λαυράκι και να λυθεί το πρόβλημά σας πολύ πιο εύκολα.. Είμαι σίγουρη ότι δεν θες να ακούσεις τίποτε για το θέμα αυτή τη στιγμή. Εγώ απλά το αναφέρω και εσύ έχε το στην πίσω άκρη του μυαλού σου.

Μελετίνα μου μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζεις.. Δεν πειράζει..ίσως είναι για καλό!

Φιλιά πολλά!

L2qIp2.png

Yola μου, δεν παρεξηγούμαι, καρδούλα μου, καλά έκανες και με ξέχασες, γιατί εγώ τελείωσα μ' αυτό το θέμα. Έχω και μια ζωή να ζήσω και θέλω να τη ζήσω καλά. Η πάγια άποψή μου είναι ότι σ' αυτή τη ζωή κάποιοι θα κάνουν παιδιά, κάποιοι δεν θα κάνουν, κάποιοι θα γίνουν πλούσιοι, κάποιοι θα παραμείνουν φτωχοί κλπ., σημασία έχει να έχουμε υγεία και δουλειά και να χαιρόμαστε την κάθε μέρα που περνάει και να είμαστε ευχαριστημένοι μ' αυτά που έχουμε. Κι εγώ, δόξα τω Θεώ, έχω και υγεία και δουλειά κι έναν καλό σύντροφο, υπέροχους γονείς, καλούς φίλους και γενικά θέλω να περάσω τη ζωή μου όσο γίνεται ανέμελα και να είμαι ήρεμη και αισιόδοξη.

Meletina μου, δεν έχω να πω και πολλά. Τρεις παλλίνδρομες κυήσεις, μία κάθε χρόνο. Έχω κάνει έλεγχο θρομβοφιλίας και δεν έχω τίποτε. Τον θυρεοειδή τον ελέγχω μια χαρά. Πέρσι έκανα υστεροσκόπηση και βρέθηκε διάφραγμα που αφαιρέθηκε αλλά παρ' όλα αυτά η τρίτη παλλίνδρομη συνέβη. Έχω κάνει για ΝΚ κύτταρα και ήταν τέλεια. Στην πρώτη παλλίνδρομη έγινε απόξεση 8 εβδ. + 5 ημερών λόγω κενού σάκου, με χοριακή στα ύψη και η ιστολογική έδειξε μερική μύλη κύηση που στατιστικά συμβαίνει σε 1/2000 κυήσεις. Τη δεύτερη φορά δεν αναπτυσσόταν και αποβλήθηκε μόνο του, αφού έκλεισα την 6η εβδομάδα. Στην τρίτη ακούσαμε καρδιά αλλά την επόμενη φορά είχε σταματήσει κι έτσι έκανα απόξεση 8 εβδομάδων. Η ιστολογική βγήκε καθαρή και τώρα περιμένουμε τον καρυότυπο μήπως δείξει κάτι.

Δομνίνα μου, αυτό με το σπέρμα με απασχολούσε κι εμένα. Ο άντρας μου αρνιόταν να κάνει σπερμοδιάγραμμα, γιατί δεν το σύστηνε κανένας γιατρός, μιας και έμεινα έγκυος πανεύκολα. Μόνο ο Μουστακαρίας το καλοκαίρι που μου είπε για τη σπερματέγχυση, μας είχε πει να κάνει κι ο άντρας μου σπερμοδιάγραμμα αλλά μετά είπε ότι, εφόσον θα έκανα σπερματέγχυση, θα το βλέπανε το σπέρμα εκείνη την ώρα. Μετά αποφάσισα να μην κάνω σπερματέγχυση και είπα στον άντρα μου τουλάχιστον να πάει αυτός να κάνει σπερμοδιάγραμμα. Συμφώνησε αλλά τότε φεύγαμε για διακοπές κι, όταν γυρίσαμε, το ξεχάσαμε και οι δύο. Εγώ πλακώθηκα με τη δουλειά και μετά απρόσμενα ήρθε η εγκυμοσύνη χωρίς κανένα κόπο.

Ε, οι γιατροί πάλι το βιολί τους, ότι δεν έχει πρόβλημα το σπέρμα, γιατί και τις 3 φορές έμεινα πανεύκολα έγκυος. Εμένα, βέβαια, με "τρώει" το γεγονός ότι παρόλο που η σύλληψη γίνεται εύκολα, μήπως όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπέρμα.

Επίσης, κάτι άλλο που δεν έκανα ήταν η καμπύλη σακχάρου και η καμπύλη ινσουλίνης αλλά οι γιατροί και ιδίως ο ενδοκρινολόγος έλεγαν ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα το σάκχαρο τόσο νωρίς. Μόλις ακούσαμε καρδιά, είχα σκοπό να πάω να κάνω καμπύλη αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα και δεν έκανα ποτέ.

Εμένα, βέβαια, με "τρώει" το γεγονός ότι παρόλο που η σύλληψη γίνεται εύκολα, μήπως όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπέρμα.

Ιολάκι μου γλυκό.... έτσι όπως τα περιγράφεις το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι το σπέρμα σας πάσχει όχι σε αριθμό και κινητικότητα αλλά σε φυσιολογικές μορφές ή σε αριθμό κατάτμησης.. Μπορεί τα σπερματοζωάρια να είναι άφθονα σε αριθμό και ταχύτατοι κολυμβητές και γι' αυτό άλλωστε να γίνεται τόσο εύκολα η γονιμοποίηση αλλά δυστυχώς το dna που περιέχεται μέσα τους να μην είναι καλό.. Λες ότι τελείωσες με όλα αυτά.. Δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη. Αυτή τη στιγμή έτσι αισθάνεσαι, έτσι πράττεις, και καλώς κάνεις αφού αυτό σε ανακουφίζει..

Η πρότασή μου είναι να πάει ο άνδρας σου σε ένα εξειδικευμένο κέντρο να κάνει ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα και μια εξέταση κατάτμησης και αν και οι δύο αυτές εξετάσεις δεν δείξουν τίποτε, τότε ναι.. ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι "ανεξήγητος"..

Προς θεού, μη με παρεξηγήσεις.. Φιλικά στα λέω όλα αυτά!:P

L2qIp2.png

Διαφημίσεις

Yola μου, δεν παρεξηγούμαι, καρδούλα μου, καλά έκανες και με ξέχασες, γιατί εγώ τελείωσα μ' αυτό το θέμα. Έχω και μια ζωή να ζήσω και θέλω να τη ζήσω καλά. Η πάγια άποψή μου είναι ότι σ' αυτή τη ζωή κάποιοι θα κάνουν παιδιά, κάποιοι δεν θα κάνουν, κάποιοι θα γίνουν πλούσιοι, κάποιοι θα παραμείνουν φτωχοί κλπ., σημασία έχει να έχουμε υγεία και δουλειά και να χαιρόμαστε την κάθε μέρα που περνάει και να είμαστε ευχαριστημένοι μ' αυτά που έχουμε. Κι εγώ, δόξα τω Θεώ, έχω και υγεία και δουλειά κι έναν καλό σύντροφο, υπέροχους γονείς, καλούς φίλους και γενικά θέλω να περάσω τη ζωή μου όσο γίνεται ανέμελα και να είμαι ήρεμη και αισιόδοξη.

Meletina μου, δεν έχω να πω και πολλά. Τρεις παλλίνδρομες κυήσεις, μία κάθε χρόνο. Έχω κάνει έλεγχο θρομβοφιλίας και δεν έχω τίποτε. Τον θυρεοειδή τον ελέγχω μια χαρά. Πέρσι έκανα υστεροσκόπηση και βρέθηκε διάφραγμα που αφαιρέθηκε αλλά παρ' όλα αυτά η τρίτη παλλίνδρομη συνέβη. Έχω κάνει για ΝΚ κύτταρα και ήταν τέλεια. Στην πρώτη παλλίνδρομη έγινε απόξεση 8 εβδ. + 5 ημερών λόγω κενού σάκου, με χοριακή στα ύψη και η ιστολογική έδειξε μερική μύλη κύηση που στατιστικά συμβαίνει σε 1/2000 κυήσεις. Τη δεύτερη φορά δεν αναπτυσσόταν και αποβλήθηκε μόνο του, αφού έκλεισα την 6η εβδομάδα. Στην τρίτη ακούσαμε καρδιά αλλά την επόμενη φορά είχε σταματήσει κι έτσι έκανα απόξεση 8 εβδομάδων. Η ιστολογική βγήκε καθαρή και τώρα περιμένουμε τον καρυότυπο μήπως δείξει κάτι.

Δομνίνα μου, αυτό με το σπέρμα με απασχολούσε κι εμένα. Ο άντρας μου αρνιόταν να κάνει σπερμοδιάγραμμα, γιατί δεν το σύστηνε κανένας γιατρός, μιας και έμεινα έγκυος πανεύκολα. Μόνο ο Μουστακαρίας το καλοκαίρι που μου είπε για τη σπερματέγχυση, μας είχε πει να κάνει κι ο άντρας μου σπερμοδιάγραμμα αλλά μετά είπε ότι, εφόσον θα έκανα σπερματέγχυση, θα το βλέπανε το σπέρμα εκείνη την ώρα. Μετά αποφάσισα να μην κάνω σπερματέγχυση και είπα στον άντρα μου τουλάχιστον να πάει αυτός να κάνει σπερμοδιάγραμμα. Συμφώνησε αλλά τότε φεύγαμε για διακοπές κι, όταν γυρίσαμε, το ξεχάσαμε και οι δύο. Εγώ πλακώθηκα με τη δουλειά και μετά απρόσμενα ήρθε η εγκυμοσύνη χωρίς κανένα κόπο.

Ε, οι γιατροί πάλι το βιολί τους, ότι δεν έχει πρόβλημα το σπέρμα, γιατί και τις 3 φορές έμεινα πανεύκολα έγκυος. Εμένα, βέβαια, με "τρώει" το γεγονός ότι παρόλο που η σύλληψη γίνεται εύκολα, μήπως όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπέρμα.

Επίσης, κάτι άλλο που δεν έκανα ήταν η καμπύλη σακχάρου και η καμπύλη ινσουλίνης αλλά οι γιατροί και ιδίως ο ενδοκρινολόγος έλεγαν ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα το σάκχαρο τόσο νωρίς. Μόλις ακούσαμε καρδιά, είχα σκοπό να πάω να κάνω καμπύλη αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα και δεν έκανα ποτέ.

Ιόλη μου, είναι πολύ άσχημα αυτά που πέρασες, αλλά τπτ δεν έχει τελειώσει, έχεις ακόμα αρκετό χρόνο μπροστά σου. Όταν έκανα την πρακτική μου στο Έλενα θυμάμαι πως υπήρχε ένα πακετάκι εξετάσεων που έκαναν οι γυναίκες οι οποίες είχαν καθ έξιν αποβολές, δεν ξέρω αν έκανες όλες αυτές τις εξετάσεις που συνήθως γίνονται.

Επίσης κάποια καλλιέργεια κολπικού υγρού έχεις κάνει? Πολλές φορές κάποια μικρόβια ευθύνονται για αποβολές.

Επίσης και αυτό που είπες για τον έλεγχο σακχάρου που δεν πρόλαβες, πολλές φορές η εγκυμοσύνη είναι παράγοντας όπου αυξάνεται περισσότερο το σάκχαρο και έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα να δημιουργούντε κάποια προβληματάκια.

Επίσης το dna του σπέρματος όπως σου είπε και η Δομνίνα.

Μην τα παρατάς,υπάρχουν πολλές γυναίκες που είχαν και περισσότερες και όμως τα κατάφεραν, σίγουρα θα σαι και συ μια από αυτές.

Επίσης όπως σου είπε και η Δομνίνα μπορεί το σπέρμα να ειναι καλό σε κινητικότητα και αριθμο και να χει πρόβλημα στη μορφολογία, αυτό μπορεί να ευθύνεται για αποβολές , το είχαν πει και στον άντρα μου στο εργαστήριο σπερματολογίας πως η μορφολογία ευθύνεται για αποβολές.

Επειδή και γω έχω κάνει δύο σπερματεγχύσεις και μάλιστα στον Μουστακαρία , όταν παίρνουν το σπέρμα για τη σπερματέγχυση γίνεται σπερμοδιάγραμμα το οποίο όμως δείχνει τον αριθμό την κινητικότητα και τη βελτίωση μετά την επεξεργασία. Τη μορφολογία και το dna δεν τα περιέχει εκτός αν ρωτήσεις αν τα κάνουν στο εργαστήριο και τα ζητήσεις επιπλέον .

Πραγματικά αξίζει τον κόπο να μην τα παρατήσεις !!! Αν θα βρεις τι ευθύνεται για τις αποβολές θα το λύσεις και όλα θα πάνε καλά, έχεις και το πλεονέκτημα ότι μπορείς να μείνεις εύκολα έγκυος.

Κοίταξα και στο internet και είδα και αυτά αν δε τα έχεις διαβάσει http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=64561

http://www.nikoloudakis.gr/p65.html

Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!:D

Iόλη μου έχω πέσει από τα σύννεφα γιατί πραγματικά δεν ήξερα τηνν τελευταία εγκυμοσύνη. Το είχες πει εδώ καθόλου? Όχι πως έχει σημασία αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση, θα το θυμόμουν οπωσδήποτε. Έχεις περάσει πολλά κουκλίτσα και λυπάμαι που πόνεσες τόσο. Μα επειδή μένεις τόσο εύκολα θα σου πρότεινα να μην τα παρατήσεις. Δεν μπορεί να τα χάνεις όλα χωρίς λόγο. Κάτι θα υπάρχει που μπορείς να διορθώσεις. Ψάξτο καλά και θα γίνεις σίγουρα μανούλα. Μην εγκαταλείπεις σε παρακαλώ, δεν ξέρεις τί χάνεις. Ωραίοι και οι φίλοι και οι συγγενείς και ο σύντροφος αλλά σαν το παιδί σου δεν είναι κανείς.

dpTCp2.png

62YBp2.png

Επανειλημμένες αποβολές και άλλες μαιευτικές επιπλοκές

Οι επανειλημμένες αποβολές (πάνω από 3 ή κατά άλλους πάνω από 2) είναι συχνό πρόβλημα που απασχολεί το 1-2% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Τα αίτια είναι ποικίλα όπως:

• Ανωμαλίες της μήτρας (5%)
  • Χρωμοσωμιακές ανωμαλίες (5%)
  • Λοιμώξεις (5%)
  • Ορμονικοί παράγοντες (5%)
  • Αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα (35%)
  • Άλλα αντισώματα (5%)
  • Μετάλλαξη του παράγοντα V (παράγων Leiden )
  • Άλλες διαταραχές αιμόστασης (10%)
  • Χωρίς σαφή εξήγηση (20%)

Τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα σχετίζονται συχνά με αποβολές του 1ου τριμήνου.

Η συγγενής θρομβοφιλία έχει σχετιστεί κυρίως με αποβολές του 2ου τριμήνου. Σε 49% των γυναικών, με επανειλημμένες αποβολές, έχει αποκαλυφθεί κάποια μορφή θρομβοφιλίας και κυρίως του παράγοντα V (Leiden). Τελευταία δείχθηκε ότι τόσο η μετάλλαξη του παράγοντα V (Leiden), όσο και της προθρομβίνης τριπλασιάζουν τον κίνδυνο απώλειας του εμβρύου.

Διαταραχές στο γονίδιο της ομοκυστεΐνης έχουν σχετιστεί με αποβολές κυρίως πρώιμα στην εγκυμοσύνη, ενώ η έλλειψη του παράγοντα ΧΙΙ βρέθηκε στο 2,9% των γυναικών με επανειλημμένες αποβολές.

Μαιευτικές επιπλοκές, όπως η προεκλαμψία, η αποκόλληση του πλακούντα, η ενδομήτρια αναστολή της ανάπτυξης και νεκρό έμβρυο οφείλονται σε θρομβώσεις των τριχοειδών του πλακούντα και έχουν συσχετισθεί με θρομβοφιλία.

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=1790&highlight=%E5%E3%EA%F5%EC%EF%F3%F5%ED%E7

Βρήκα και αυτό, αν βοηθάει σε κάτι.

Iόλη μου έχω πέσει από τα σύννεφα γιατί πραγματικά δεν ήξερα τηνν τελευταία εγκυμοσύνη. Το είχες πει εδώ καθόλου? Όχι πως έχει σημασία αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση, θα το θυμόμουν οπωσδήποτε. Έχεις περάσει πολλά κουκλίτσα και λυπάμαι που πόνεσες τόσο. Μα επειδή μένεις τόσο εύκολα θα σου πρότεινα να μην τα παρατήσεις. Δεν μπορεί να τα χάνεις όλα χωρίς λόγο. Κάτι θα υπάρχει που μπορείς να διορθώσεις. Ψάξτο καλά και θα γίνεις σίγουρα μανούλα. Μην εγκαταλείπεις σε παρακαλώ, δεν ξέρεις τί χάνεις. Ωραίοι και οι φίλοι και οι συγγενείς και ο σύντροφος αλλά σαν το παιδί σου δεν είναι κανείς.

Yola μου, δεν το είχα πει εδώ, βλέπεις ήρθε αναπάντεχα η εγκυμοσύνη, έτρεξα για τις χοριακές, οι δυο πρώτες ήταν καλές, η τρίτη δεν ήταν καλή, μετά δεν ξαναέκανα, τελικά εξελίχθηκε, ακούσαμε και καρδιά δυο φορές αλλά την 3η φορά είχε σταματήσει.

Δεν ήθελα να το πω έχοντας ένα θετικό τεστ και μια χοριακή και να ακούω συγχαρητήρια, ήθελα πρώτα να το σιγουρέψω και να σας κάνω ευχάριστη έκπληξη αλλά τελικά η έκπληξη θα ήταν δυσάρεστη και δεν έγραψα τίποτε, για να μη σας στενοχωρήσω.

Το είπα στη Δομνίνα την ημέρα που θα συναντιόσασταν για να σας το πει αλλά τελικά εσύ δεν πήγε στη συνάντηση κι εγώ ξέχασα μετά να σου στείλω ένα μήνυμα να στο πω.

Έχω φοβηθεί πολύ και δεν θέλω να ξαναπροσπαθήσω. Δεν θέλω να ξαναπεράσω αυτό τον εφιάλτη. Ήταν πραγματικά ένα μαρτύριο.

Τόσα και τόσα ζευγάρια μένουν χωρίς παιδί, δεν νομίζω ότι θα πάθω τίποτε αν δεν κάνω παιδί, σίγουρα θα χάσω πολλά αλλά αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό μου. Αρνούμαι να υποβάλω τον εαυτό μου σε τέτοιες διαδικασίες.

Κάθε χρόνο μένω έγκυος, ξεκινάω με όνειρα κι ελπίδες που κατακρημνίζονται, μένω χωρίς περίοδο για 3-4 μήνες χρόνο, φουσκώνει το σώμα μου από τις ορμόνες, η ψυχολογία μου γίνεται χάλια και τελικά κάπου το όνειρο σταματάει και μένω άδεια. Κάθε χρόνο χάνω δύο μήνες από τη ζωή μου, γιατί είμαι μια μέσα στο άγχος και μια μέσα στη χαρά.

Έχω από το Σεπτέμβριο του 2008 που είμαι μέσα στο άγχος, μία με την πρώτη παλλίνδρομη, μετά οι εξετάσεις, μετά η δεύτερη παλλίνδρομη, μετά ξανά εξετάσεις, μετά άκαρπη προσπάθεια για 5 μήνες και τελικά η τρίτη παλλίνδρομη. Τα μοναδικά διαστήματα που έμεινα ήρεμη ήταν από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι τον Μάιο του 2009 και από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 που είχα σταματήσει κάθε προσπάθεια και είχα βρει τον εαυτό μου.

Νομίζω ότι προέχει να διαφυλάξω την ψυχική μου γαλήνη και την ψυχική μου ισορροπία.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...