Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 23/9/2024 at 5:53 ΜΜ, rainbow_2024 είπε:

Κοπέλες σας χαιρετώ. Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες που χρειάστηκε να κάνουν υστεροσκοπηση, πώς είναι σαν διαδικασία, αν όντως μπορεί να βρεθεί κάτι που δεν ανιχνεύεται με άλλον τρόπο και μετά από πόσο καιρό μπορεί να γίνει εμβρυομεταφορα.

Χαίρετε @rainbow_2024 αν όλα πάνε νορμαλ νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποια αναμονή δηλ όταν ξεκινήσει η επόμενη περίοδος (η οποία ίσως αργήσει λίγο) μετά κανονικά προχωράτε στον κύκλο. Βέβαια εξαρτάται και από τα ευρήματα της υστεροσκόπησης πώς θα πει ο γιατρός να προχωρήσεις. Αν έχεις ήδη κάνει, ελπίζω να πήγε καλά και να προχώρησες στα επόμενα! 

Μανούλες Ιανουαρίου 2016

Recommended Posts

Καλημέρα! Εγώ κι οι νυχτοφύλακες, έτσι νιώθω :cool:

Γεύση, καλώς ήρθες! Με το καλό η μπέμπα.

Γαργαλίτσα, κι εγώ τα ίδια! Με αυτό το βιβλίο πορώθηκα και πράγματι από όσα σεμινάρια κι αν πήγα από αυτό έμαθα τα περισσότερα. Και μου άρεσε γιατί δεν είχε ούτε υπερβολές ούτε φανατίλα με το θηλασμό, συνεκτιμά και άλλους παράγοντες, τη σχέση με τον άντρα μας, την ψυχολογία μας κ.λπ. κ.λπ. Με αυτό θα 'σαι υπερενημερωμένη και θα αισθάνεσαι σίγουρη πιστεύω. Τo boppy που λέω είναι το σκληρό πέταλο, γι' αυτό το έχω εντοπίσει. Το άλλο που λες το ξέρω, έχει αραιά μπαλάκια και δε βολεύει όντως, ίσως τώρα για τον ύπνο μόνο. Έτσι μου είπε για το βάρος, δε ρώτησα από ποια εβδομάδα, μάλιστα νομίζω και από αρχές αρχές 9ου, βέβαια άλλα μωρά τα παίρνουν λίγο πιο αργά, άλλα έχουν αρχίσει το πολύ βάρος από νωρίτερα, από 7ο-8ο. Μου είπε κιόλας ότι σε αυτά τα μεγέθη των σχεδόν τελειόμηνων μωρών ο υπέρηχος έχει πια μεγάλες αποκλίσεις και δεν κάνει ακριβείς μετρήσεις λόγω μεγέθους των μωρών και δυσκολίας μέτρησης και ότι αν δεν είχαμε οριακό βάρος θα είχαμε σταματήσει πια να μετράμε τα κιλά του κανονικά και θα μετρούσαμε μόνο τον πλακούντα, τις ροές αίματος, το αμνιακό υγρό και τον καρδιοτοκογράφο, δηλ. να βλέπουμε αν δυσφορεί το μωρό. Γιατί βάρος-ύψος πια δεν είναι και τόσο ακριβή στη μέτρηση. Αυτά, ρώτησα πάρα πολλά και έκατσε και μου εξηγούσε, σας ζάλισα κι εσάς!

Α, αυτό με τον εντατικό θηλασμό που λες, χαχα, μην ανυπομονείς γιατί μπορεί να διαψευστεί το βιβλίο! Κι εμένα λίγο μου φαίνεται αυτό που λέει, νομίζω στις πιο τυχερές συμβαίνει. Αλλά τα μωράκια μαθαίνουν όντως να θηλάζουν καλά και πέφτει η ώρα θηλασμού σίγουρα, αλλά η συχνότητα; Αν μας σηκώνουν 5-6 φορές το βράδυ αρκεί νομίζω για να πάρουμε τη δόση μας :rolleyes: Εκτός απ' την ποδιά που λες κι οι μπλούζες θηλασμού είναι πολύ διακριτικές, έχω πάρει ήδη κάμποσες από πρενατάλ, έχει πολλά σχέδια, ή ένα σεντονάκι ή κουβερτούλα ή το μάρσιπο/σλινγκ. Βέβαια χαζά μυαλά πάντα υπάρχουν και θ' ακούσουμε και τις μπαρούφες τους σίγουρα. (έχεις φτάσει εκεί που λέει το βιβλίο για το πόσο θα τρώμε στο θηλασμό; χαχαχα, εκεί είναι τα καλά, ούτε στην εγκυμοσύνη τέτοια μεγαλεία!!!)

Καλημέρα και πάλι!!! Πάω και μια επίσκεψη από κουζίνα μεριά :)

vLmAp2.png FMoxp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα σε όλες!

Γεύση καλως ήρθες κ με το καλό!

Gargalitsa έχουμε το ίδιο μαξιλάρι...δεν κάνει νομίζω για θηλασμό...για ύπνο μια χαρά είναι...

Jo κ εμείς το μετράμε το βάρος γιατί πρέπει να γεννήσω κ θέλουμε να είναι πραγματικά πάνω απο 2,5 οπότε στο περίπου 3 υπερηχογραφικά γιατί μπορεί να έχουν κ μεγάλη απόκλιση!Επειδή θυμάμαι την περίπτωση του μπέμπη σου κ το είχαμε συζητήσει κ τότε, το σημαντικό είναι οτι παίρνει με σταθερό απλά διαφορετικό ρυθμό....αμαν πια μας έχουν σκάσει με τα πρότυπα τους...ποιος άνθρωπος είναι ίδιος με ποιον? Πχ Εμείς μπορεί να έχουμε πάρει τα ίδια κιλά στην εγκυμοσύνη κ να έχουμε άλλη κατανομή!

Εμένα με έχει πιάσει μια υπερένταση...έκοψα τις ενέσεις κ αναρωτιέμαι συνέχεια αν όλα είναι οκ...Επίσης έχω αγωνία για το αν σταθεροποιείται ή όχι το θεματάκι μας....όλα μου φταίνε!

Πάντως διαπίστωσα το εξής:

Τόσες μέρες που ήμουν σε υπερένταση κ στεναχωρημένη, ο μπέμπης δεν ηρεμούσε καθόλου, δεν ήταν η συχνότητα των κινήσεων του αλλά ο τρόπος του, στριφογυρνούσε κ με πονούσε...ο εμβρυολόγος μου είπε οτι έφταιγε η αδρεναλίνη μου που περνούσε στο μωρό γιατί δεν έτρωγα κ καλά για να πεις, ενώ τώρα το καλό μου έχει ηρεμήσει...κινείται πιο γλυκά...

Ακολούθησε κι άλλος ύπνος φυσικά! :cool: Ρεγγίνα μου, το θυμάμαι ότι έχετε φτάσει κοντά στα 3, οπότε θα 'στε άνετοι και με περιθώριο και καμιά φορά και προς τα κάτω έχουν αποκλίσεις οι υπέρηχοι, μπορεί δηλ. να σας βγάζει και λιγότερο απ' ό,τι είστε τώρα. Αυτό που λες έχει μεγάλη σημασία, εμένα λουφάζει ο καημένος όταν στεναχωριέμαι, σιγή ιχθύος, όταν ξαναχαρώ και επιστρέψει ο ενθουσιασμός αρχίζει ξανά τις κλωτσιές. Πάντως όλα κάπως αντιδρούν στα νεύρα, τη χαρά, τη λύπη και αισθάνονται ό,τι αισθανόμαστε. Τα πρότυπα είναι ένας μπούσουλας μόνο, αυτό μου λέει κι ο γιατρός, και ακόμα και εκτός ορίων η συντριπτική πλειοψηφία των μωρών είναι υγιέστατα. Απλώς η παρακολούθηση επιβάλλεται και σ' εμάς για να βλέπουμε τον σταθερό ρυθμό που γράφεις. Κι εγώ πολύ θέμα το έκανα σκέφτομαι γιατί ακόμα δεν πέσαμε εκτός ορίων και καμιά φορά άμα το φοβάσαι πολύ κάτι τότε γίνεται κιόλας. Γι' αυτό ας ηρεμήσουμε όσο μπορούμε. Κι εσύ με τις ενέσεις λογικό να δεις κάποια διαφορά τώρα που τις έκοψες και ακόμα πιο φυσικό να αισθάνεσαι υπερένταση γιατί σε χωρίζει λίγος καιρός από τον μπεμπούλη! Εδώ εγώ και αισθάνομαι από τότε που μπήκα 9ο υπερένταση κι ανυπομονησία κι ότι είμαι σε εγρήγορση. Άντε τελευταίες αγωνίες μέσω κοιλιάς, σε λίγο καιρό θα συζητάμε τι είναι αυτό που έβγαλε στο δερματάκι του και πόσες φορές έκανε κακά κι ένα σωρό άλλα. Τα θέματα υγείας θα τα 'χουμε όλες ξεχάσει πίσω μας!

Πάω να διαβάσω οδηγίες πλύσης και δεσίματος γιατί ήρθε το μέι τάι μας! Φιλιά πολλά!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Καλημέρα. Ούτε εγώ κοιμήθηκα καλά απόψε. Δεν μπορούσα να ανεχτώ το πάπλωμα οπότε κατά τις 4 έβαλα 1 κουβερτάκι φθινοπωρινό και ησύχασα.

Υπερένταση κι εγώ. Γιατί τις έκοψες από τώρα τις ενέσεις; Πρέπει να "καθαρίσεις" μέχρι τον τοκετό;

Με γεια το μέι τάι. Όχι δεν έχω φτάσει στη διατροφή. Το ένα τρίτο διάβασα. Πήρα μπλούζες θηλασμού κι εγώ.

Διαφημίσεις

Έπρεπε να τις κόψω περίπου 10 μέρες πριν τον τοκετό.Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα γεννήσω οπότε τις κόψαμε.Τις έκανα προληπτικά λόγω ιστορικού κ τη μικρότερη δόση.Άλλες κοπέλες τις σταματάνε μόνο μια μέρα.Κάθε μια είναι διαφορετική.

Νωρίς δε θα σε βάλει για γέννα; 35+ δεν είσαι;

Το άκουσες Τζο; Θα μείνουμε ακόμα λιγότερες. Κανόνισε να γεννήσεις κι εσύ και θα μπαίνω μόνη μου να λέω πώς πήγαν τα ραντεβού με το γιατρό...

Πού χαθήκατε οι υπόλοιπες που δε γεννήσατε ακόμα; Για ελάτε να μετρηθούμε...

Το βιβλίο πολύ φιλικό προς όσες δε θηλάσουν. Και υποστηρικτικό προς όσες δυσκολευτούν. Μετά τους 3 μήνες θα σηκωνόμαστε όπως τώρα που πάμε όλο το βράδυ τουαλέτα πιστεύω. Συχνά και για λίγο. Ε τόσους μήνες συνηθίσαμε το σήκωμα μην πάθουμε και στέρηση ξαφνικά. Η ξαπλωτή στάση φαίνεται πολύ ξεκούραστη. Για να δούμε αν πετύχει. Φοβάμαι μην το ζουπίσω βέβαια το μωρό.

Πολύ νωρίς είναι αλλά πρέπει ...θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη.Μακάρι να μείνει παραπάνω αλλά έχω ετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο!Ευτυχώς έχει καλό βάρος...θα δείξει!

Γαργαλίτσα μου, εσύ είσαι 1 ή 2 εβδομάδες πριν από μένα; Εγώ αν δεν ξεκινήσει κανένας τοκετός αυτόματα (που δύσκολο) δε με βλέπω να γεννάω πριν από σένα! Να πάω πρώτα 40 μου είπε και βλέπουμε. Δηλ. πριν τις 4/2 που έχω ΠΗΤ αν δεν έχουμε απρόοπτη έναρξη δύσκολο! Ούτε επίπονες συσπάσεις δεν έχω ακόμα. Οπότε τελευταία με βλέπω να μένω και να μιλάω μόνη μου κι εσείς να τρέχετε και να μην προλαβαίνετε :tongue:

Ρεγγίνα, ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει, το βάρος το πιάσατε οπότε είστε άνετοι!

Η ξαπλωτή στάση για μεσημεριανό υπνάκο είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε, θα είναι πολύ χαλαρωτικό. Επιμένει πολύ στον μεσημεριανό ύπνο την ώρα του θηλασμού. Μη φοβάσαι, δεν τα πλακώνουμε, η θηλάζουσα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, θα το βιώσεις όταν έρθει η ώρα! Έτσι λένε όλες οι γυναίκες που θηλάζουν και οι γιατροί, είναι ορμονικό. Α, επίσης, ήθελα να πω ότι μου έστειλαν τα πρενατάλ το πρωί 10 ευρώ κουπόνι έκπτωσης για μαξιλάρι θηλασμού, αρκεί να είσαι μέλος και να βγάλεις την κάρτα την ετήσια και σ' το στέλνουν. Θα σας πω την Πέμπτη περισσότερα!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Έχεις ετοιμάσει τα πάντα; Εγώ έτοιμη δε θα νιώσω , τώρα με έχει πιάσει ότι πρέπει να διαβάσω βιβλία και να πάω στα σεμινάρια. Την άλλη βδομάδα κάτι άλλο θα βρω που πρέπει να γίνει απαραιτήτως πριν τη γέννα και πάει λέγοντας... Πώς νιώθεις; Έχεις κουραστεί από την εγκυμοσύνη και ανυπομονείς να ξαλαφρώσεις;

Διαφημίσεις

Δεν προβλέπεται ο ξαφνικός τοκετός Τζο μου; Γιατί καλέ επειδή δεν έχεις συσπάσεις πολλές; Καλά, δε λέω τίποτα. Είμαι 37 + 5 αλλά με ΤΕΡ όπως κι εσύ!!! Αλλά με άλλη πιθανή ημέρα σύλληψης. Οπότε δεν ξέρουμε καθόλου ποια τελικά θα παραμιλάει μόνη χιχιχι

Πάνω στην ώρα ήρθε το κουπόνι. Σου το έστειλαν στο μέιλ; Εγώ δε βρήκα κάτι το πρωί. Έχω βγάλει κάρτα εκπτωτική. Ωραία λοιπόν θα κάνουμε μια επίσκεψη στα πρεναταλ.

Πώς σου φάνηκε το μέι τάι;

Έχω ετοιμαστεί αλλά δεν έχω άγχος για τα διαδικαστικά...ούτε καν για τη γέννα, μόνο να πάνε όλα καλά με το μωρό!Στο θηλασμό θα με βοηθήσει κ η μαία μου, θα έρθει κ σπίτι οπότε οκ...απλά ελπίζω να μπορέσουμε να το τραβήξουμε λίγο ακόμα...Είχα καλή εγκυμοσύνη κ μου αρέσει που είμαι έγκυος αλλά νομίζω οτι όπως όλες ανυπομονώ να δω το μπεμπάκι μου...

Ο ξαφνικός τοκετός είναι ό,τι καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή! Το εύχομαι πολύ, δεν φαντάζεσαι! Απλώς οι πιθανότητες για πρωτοτόκο δεν είναι με το μέρος μας (μου είπε μέσος όρος πρωτοτόκων 41 εβδομάδες), μου έβαλε και πάγο ο γιατρός να μην ανυπομονώ από τόσο νωρίς, οπότε περιμένω. ΤΕΠ έχεις κι εσύ 27/4; Εμένα αυτή είναι, αλλά για την ΠΗΤ μου έχει βάλει ΤΕΠ 1/5, δηλ. μια εβδομάδα μετά. Οπότε βάσει πραγματικής ΤΕΠ μου θα 'μαι 41η εβδομάδα στις 4/2, αλλά δεν παίζει ρόλο αφού την επαναπροσδιορίσαμε υπερηχογραφικά. Επειδή η σύλληψη έγινε 20ή μέρα κύκλου περίπου. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα!

Στα μέιλ μου το έστειλαν, ναι, μήπως πήγε στα σπαμ το δικό σου; Το μέι τάι ωραίο, πολύ χαριτωμένο και ζεστό φαίνεται!

Για τις ετοιμασίες που λέτε, ε, ό,τι μας λείψει μας το φέρνουν, τα βασικά να είναι έτοιμα! Για τις γνώσεις δεν τελειώνει ποτέ αυτό, αλλά πιστεύω και όσο θηλάζουμε μια χαρά θα προλαβαίνουμε να ενημερωνόμαστε, θα παίρνουμε τηλ. έναν ειδικό, τώρα έχουμε άπειρο χρόνο και κουβεντιάζουμε, τότε θα πηγαίνουμε στην πηγή της γνώσης και όλα θα τα φτιάχνουμε!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Δε με μπέρδεψες καθόλου. 27/4 κι εγώ. Τώρα θυμάμαι τη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος... Τι ωραία που ήτανε!

Εγώ μερικές φορές βαριέμαι την κατάσταση της εγκυμοσύνης. Ε χορτάσαμε τόσους μήνες. Τελοσπάντων δεν πειράζει.

Ναι τώρα τα λέμε όλα θεωρητικά ενώ μετά θα δούμε στην πράξη τι χρειαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Όπως λέει και το Τριαντάφυλλο σε πάει το παιδί.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...