Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 23/9/2024 at 5:53 ΜΜ, rainbow_2024 είπε:

Κοπέλες σας χαιρετώ. Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες που χρειάστηκε να κάνουν υστεροσκοπηση, πώς είναι σαν διαδικασία, αν όντως μπορεί να βρεθεί κάτι που δεν ανιχνεύεται με άλλον τρόπο και μετά από πόσο καιρό μπορεί να γίνει εμβρυομεταφορα.

Χαίρετε @rainbow_2024 αν όλα πάνε νορμαλ νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποια αναμονή δηλ όταν ξεκινήσει η επόμενη περίοδος (η οποία ίσως αργήσει λίγο) μετά κανονικά προχωράτε στον κύκλο. Βέβαια εξαρτάται και από τα ευρήματα της υστεροσκόπησης πώς θα πει ο γιατρός να προχωρήσεις. Αν έχεις ήδη κάνει, ελπίζω να πήγε καλά και να προχώρησες στα επόμενα! 

Μανούλες Ιανουαρίου 2016

Recommended Posts

Καλημέρα!!! Καλή εβδομάδα!!!

Τζο κοιμάμαι πολλές ώρες. Και το μεσημέρι συνήθως. Αλλά το ωράριό σου είναι το καλύτερο: στο Έλενας μας είπαν να κοιμόμαστε από νωρίς γιατί τον 8 και 9 μήνα της κύησης τα ζουζούνια υιοθετούν τα ωράρια ύπνου της μαμάς και τα κρατάνε και όταν γεννηθούν. Σήμερα θα δεις τον μπέμπη;

Λίλα θα σου πω τι μου πρότειναν γιατί δεν έχω εμπειρία: υπνόσακο μόνο χωρίς σκεπάσματα από πάνω. Όμως δεν ξέρω από ποιο μήνα και μετά ενδείκνυται, καλύτερα να ρωτήσεις τον παιδίατρο. Κι εγώ κανονικά σκεπάσματα έχω για το πορτ μπεμπε και ελπίζω να μην είναι πολύ ανήσυχο και σκεπάζει το κεφάλι του!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Χαχαχα Τζο γράφαμε μαζί και σίγουρα δεν αναφερόμουνα στο χθεσινό σου ωράριο ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά στο κανονικό σου! Ωχ, πολλές ώρες αυπνίας είχες! Σκέφτομαι μήπως αυτά μου πρότειναν κι εμένα, θα ξαναρωτήσω. Είναι πολύ ενισχυμένα ότι πρέπει για ύπνο. Μόνο εκεί τα έχουν μου φαίνεται. Δεν τα έχω δει αλλού. Άρα αυτά τους τα βάζουμε και μόλις γεννηθούν άμα δούμε ότι δεν τα βολεύουν τα σκεπάσματα;

Χαχα, να μην τα υιοθετησουν αυτα τα ωραρια με τιποτα!!! Οσο παει θα γινεται κ χειροτερα μου φαινεται. Καλα κανεις κ κοιμασαι τα μεσημερια! Δεν αγχωνομαι τοσο για τα ωραρια του μπεμπη, το χω αποδεχτει μου φαινεται γτ ολα τα βραδια ξυπνιος ειναι, απλως θελω να μας βρει ο τοκετος ξεκουραστους οσο γινεται!

Αυτα στο μαδερκερ που ειναι φορμακι κι εγω μονο εκει τα βρηκα, σε ολα τα αλλα καταστηματα ειχε τους υπνοσακους τους αμανικους που ειναι σακι στα ποδια κ κρατανε για πολλους μηνες των μωρων. Λεω μαλλον να παρω ενα φορμακι για τους πρωτους μηνες κ οσο μας βγαλει (δε θα ναι για πολυ νομιζω) μεχρι να φυγει κ ο χειμωνας κ το καλοκαιρι-ανοιξη κουβερτουλες κ του χρονου το χειμωνα τον υπνοσακο-σακι τον αμανικο για να βγαλουμε ολο το χειμωνα γτ δεν ειναι κ φτηνα. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Παρ ολο που κ με κουβερτουλες φετος ελαφρως φασκιωμεναμια χαρα θα κοιμουνται. Ελαφρως φασκιωμενα στα ποδια κ λιγο πιο σταθερα στο στηθος για να μην υπαρχει κινδυνος.

vLmAp2.png FMoxp2.png

Με το φορμάκι αυτό το ενισχυμένο λες δε θα χρειάζεται τίποτε άλλο από πάνω; Έχω πάρει πολύ ωραία σεντονάκια και κουβερτούλες για πορτ μπεμπε που είναι για λίγους μήνες οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτά φέτος το χειμώνα. Αλλά θα βάζω τα χέρια της πάνω από τα σκεπάσματα έτσι θα τα κρατάει η ίδια σταθερά χαχα.

Εξαρτάται τι χειμώνα θα μας κάνει τότε και πόσο ζεστό θα 'ναι το σπίτι, αλλά να σου πω εγώ πιστεύω ότι με τις κουβερτούλες και τα σεντονάκια μια χαρά θα είναι! Αρκεί να τους τα στερεώνουμε κάπως χαμηλά και σταθερά στις άκρες του κρεβατιού ή του πορτ μπεμπέ, οπότε εγώ σου λέω να τα ευχαριστηθείτε που είναι τόσο όμορφα και βλέπουμε στην πορεία αν θέλουμε να συμπληρώσουμε με κανένα πυτζαμάκι! Κι εγώ βλέποντας και κάνοντας, πρώτα θα χρησιμοποιήσω τα κουβερτάκια (που έχω και μαζέψει 6-7 όλων των ειδών) και μετά θα κάνω άλλες αγορές.

Λοιπόν, γυρίσαμε από γιατρό, μαραθώνιο ραντεβού γιατί έπρεπε να μπω καρδιοτοκογράφο και μας έστειλε για σοκολάτα! Ο μπέμπης κοιμόταν την πρώτη φορά και έτσι πήγαμε για γλυκό και ξαναγυρίσαμε. Όλα πολύ καλά με πλακούντα, αμνιακό, με όλα, μου έγραψε και εξετάσεις καλλιέργεια και αίματος και τοξόπλασμα και τώρα θα μας ξαναδεί την Παρασκευή αυτή. Ο μπέμπης βέβαια παραμένει μικρό μωράκι, αλλά όπως φαίνεται ζωηρότατος και φυσιολογικός. Αυτά τα νέα μας, επίσης μου είπε να μην πριζώνομαι για συμπτώματα από τώρα, να κάνω υπομονή τουλάχιστον άλλες 4 εβδομάδες γιατί ο σύζυγος μου λέει θα την πληρώσει αν σου σπάσουν τα νεύρα να ανυπομονείς από τώρα! Αυτά! Μου είπε ότι τα μελομακάρονα δεν επηρέασαν τον μπεμπάκο μου (που μακάρι δηλ. να τον επηρέαζαν και να πάχαινε λίγο, αλλά δεν) και είμαστε τώρα 2360 κιλάκια, δηλ. πήραμε 600 γραμμάρια από την τελευταία φορά. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, μου είπε, και να περπατάω, επαφές ελεύθερες πολλές και πολλή μπάλα και μου είπε ότι όσο και να περπατήσω αν δεν είναι έτοιμη η μήτρα τοκετός δεν ξεκινάει, οπότε να μην ανησυχώ και να κινητοποιηθώ άφοβα. Άλλωστε σε 1-2 εβδομάδες περνάμε και τα 2.500 με αυτό το ρυθμό που πάμε τους τελ. δυο μήνες, οπότε έτοιμος και για γέννα όποτε θέλει να έρθει. Φιλάκια και ηρεμία για τα μπεμπάκια μας και για μας :tongue:

vLmAp2.png FMoxp2.png

Διαφημίσεις

Μπράβο jo μου...σου είπε κ εσένα για τα 2,5 κιλά;Το έχουν σαν όριο ασφαλείας για τη θερμοκοιτίδα;Μια χαρά ο μπέμπης σου...άνετα θα φτάσει τα 3 αφού τίποτα δε δείχνει τη γέννα κοντά...ευχαριστήσου τον στην κοιλίτσα!Σου είπε οτι ψάχνεις συμπτώματα ε;;;Πρωτομανούλα είσαι, κάθε νέο πονάκι περιέργο φαίνεται...χαίρομαι που είναι καλά ο μπέμπης σου!Γερός κ υπέρκομψος!Θεωρητικά πιο εύκολη κ η γέννα!

Τζο όλα καλά από το γιατρό και τον μπεμπούλη. Όπως λέει και η Ρεγγίνα μας θα πάει πάνω από 3 κιλά δηλαδή το βάρος του είναι απόλυτα φυσιολογικό και ο τοκετός θα είναι πιθανόν πιο εύκολος αφού δε θα είναι πολύ χοντρούλικο μωρό. Όσα σου είπε να κάνεις ξεκίνησέ τα με μέτρο για να βλέπεις πώς αντιδράει ο οργανισμός σου και αναλόγως ... εντείνεις προσπάθειες ή χαλαρώνεις. Εγώ τα ξεκίνησα φουριόζα, μετά πόναγα πολύ και τα έκοψα. Θα ξεκινήσω πάλι πολύ χαλαρά. Σημασία έχει να μείνουν μέσα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δε θεωρούνται πλέον τελειόμηνα στις 37 αλλά στις 39 εβδομάδες.

Αχ, κορίτσια μου, σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μου. Γιατί σίγουρα δεν θα πάει πάνω από 3κ., αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει, το καλό είναι ότι αναπτύσσεται σταθερά και όλα είναι φυσιολογικά, παραμένει όμως στα όρια και γι' αυτό είμαστε σε εγρήγορση για να μην πέσει κάτω απ' τα όρια και χρειαστεί να μπούμε με πρόκληση. Οπότε αφρατούλη θα τον κάνουμε μετά! Ενάμιση μήνα τώρα δεν έπεσε βέβαια απ' τη σταθερή πορεία του κι αυτό είναι πολύ καλό. Γενικώς δύσκολο να μη μας επηρεάσουν τα άγχη των τελευταίων εβδομάδων, όσο και να μας ηρεμεί ο γιατρός, με είχε 1.5 ώρα μέσα και μου τα εξηγούσε όλα αναλυτικά για να 'μαι ήρεμη.

Ρεγγίνα μου, το όριο των 2,5 κιλών είναι συνήθως στα ελλ. μαιευτήρια που κάτω απ' αυτό τα βάζουν σε θερμοκοιτίδα (πολλές φορές προληπτικά καθαρά λόγω βάρους, ενώ είναι φυσιολογικά όλα). Στο εξωτερικό δεν το έχουν αυτό το όριο βάρους στα 2,5κ., εξαρτάται απ' το αν αναπνέει σωστά ή έχει άλλα ιατρικά θέματα. Οπότε ο γιατρός προτιμά να τα περάσουμε τα 2,5 περισσότερο για να μην υπάρχει η ταλαιπωρία της θερμοκοιτίδας χωρίς λόγο (φυσικά αν υπήρχε λόγος ιατρικός είναι σωτήρια). Μου είπε συγκεκριμένα "άντε τώρα να τα βάζεις με τους παιδιάτρους των μαιευτηρίων". Αυτά τα δικά μας!

Αυτό για τις 39 εβδομάδες κι εγώ το πέτυχα και έχεις πολύ δίκιο, γαργαλίτσα! Λάου λάου θα το πάω κι εγώ με την κινητοποίηση, έτσι μου είπε δηλ. κι ο γιατρός, μην κάνω 5 ώρες μπάλα, χαχαχα! Χαλαρά κι όπως μας βγάλει, απλώς μου ξεκαθάρισε ότι δεν αρχίζεις περπάτημα και την επόμενη εβδομάδα γεννάς, να μη φοβάμαι.

Κατά τ' άλλα εσείς πώς είστε; Εμείς λέμε να πάμε για τις τελευταίες αγορές μες στη βδομάδα. Τελικά λέω βαμβάκι να χρησιμοποιήσω για την αλλαγή της πάνας και μωρομάντηλα για τις εξόδους, να πάρω μια θερμοφόρα για όταν αρχίσουν οι πόνοι σπίτι και να βρω και τις πάνες για νεογέννητα. Και οινόπνευμα για τον αφαλό και το μαξιλάρι θηλασμού. Τίποτα άλλο σας έρχεται;

Πάντως τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε αφίξεις εδώ μέσα! :tongue:

vLmAp2.png FMoxp2.png

Κ εγώ jo θέλω οινόπνευμα, πάνες κ θερμόμετρο γιατί είχα πάρει 2 ηέκτρονικά κ δε δουλεύει κανένα οπότε θα πάω σε ένα φαρμακείο για να είμαι σίγουρη.Μου έδωσαν θήλαστρο αλλά θέλω να μάθει πρώτα στο στήθος κ μετά θα πάρω δοχεία φύλαξης...αν κ όσο μπορώ θα αποφεύγω μπουκάλια για να μην έχω την αποστείρωση.Οι 2 φίλες μου που θήλασαν 3 μωράκια δεν χρησιμοποίησαν θήλαστρο, μόνο στήθος.Εγώ σκέφτηκα πως καλό είναι να υπάρχει για παν ενδεχόμενο

Εμείς και τα μωράκια μας!!!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ

georgia95 .......................ΓΕΝΝΑ 22/12...μπεμπάκος 2940 φτ

Christina30........................ΓΕΝΝΑ 23/12... μπεμπάκος 3250 κτ

lila80................................ΓΕΝΝΑ 26/12 μπεμπάκος ? φτ

Virginia_Dim.....................ΓΕΝΝΑ 27/12...μπεμπάκος 4380 φτ

Κathie90 ..........................ΓΕΝΝΑ 29/12...μπεμπάκος 3280 φτ

Theanood..........................ΓΕΝΝΑ 29/12...μπεμπούλα 2950

balentina 02 .....................ΓΕΝΝΑ 30/12...μπεμπάκος 3650 κτ

Koutsouni22......................ΓΕΝΝΑ 30/12...μπεμπούλα 3470 κτ

Snoopy AE.........................ΓΕΝΝΑ ...30/12 μπεμπάκος 3500

TZINA1990.....................ΓΕΝΝΑ 31/12 μπεμπάκος 1350 + μπεμπούλα 1300

rose1981...........................ΓΕΝΝΑ ?/1...μπεμπάκος 3600 κτ

FTAS..................................ΓΕΝΝΑ 11/1...μπεμπούλα3510 κτ

ΑΝΑΜΟΝΗ

vivi15.................................ΠΗΤ 23/1...μπεμπάκος

Annoula 01 ΓΕΝΝΑ 12/1...........................μπεμπάκος

Τaniou...............................ΠΗΤ 25/1...μπεμπάκος

makon................................ΠΗΤ 28/1...μπεμπάκος

μαράκι 27............................ΠΗΤ 3/2...μπεμπάκος

Jo sephine .........................ΠΗΤ 4/2...μπεμπάκος

Εmmaki29...........................ΠΗΤ 5/2...μπεμπάκος

fountouki89.......................ΠΗΤ 7/2...μπεμπούλα

littlestar.............................ΠΗΤ 10/2 μπεμπάκος + μπεμπούλα

gargalitsa............................ΠΗΤ 28/1...μπεμπούλα

μαράκι 27............................ΠΗΤ 3/2...μπεμπάκος

Angeliki01...........................ΠΗΤ 7/2...μπεμπάκος

reggina2016.......................ΠΗΤ 13/2 μπεμπάκος

N0PITSA@@.............................ΠΗΤ 1/2 μπεμπουλα

φτας μ να σ ζησει η κορουλα σ γερη κ καλοτυχη ναναι η μικρη μας πριγκιπεσσα

texlp1.png

Σ αγαπάω μπεμπη μου...

2938907x3jgvg2top.gif

Διαφημίσεις

Ανάλογα σε πόσες εβδομάδες θα είναι η γέννα. Αν περάσουν οι 4 βδομάδες που λέει ο γιατρός σου γιατί να μην πιάσει τα 3 κιλά; Αφού τον τελευταίο μήνα αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό. Αλλά και 2900 ή 2800 να γεννηθεί, αφού είναι υγιές μωράκι τι πειράζει; Παίζει ρόλο και σε ποιον μοιάζει ... αν η μαμά ή ο μπαμπάς ή κάποιος παππούς κλπ δεν είναι δίμετρος είναι πιθανό να του μοιάζει. Τι λες;

Καλά κάνεις να ψωνίσεις τώρα που θα έχει κι εκπτώσεις. Δεν ξέρω τι μπορεί να σου λείπει. Κι εγώ θέλω μαξιλάρι θηλασμού να δούμε αν θα έχουν έκπτωση.

Ρεγγινα μου, κι εγω ξερω οτι πρεπει ν αποφυγουμε το θηλαστρο τον πρωτο 1,5 μηνα τουλαχιστον για να εδραιωθει ο θηλασμος κ αν χρειαστουμε μεσα σε αυτο το πρωτο διαστημα μονο το νοσοκομειακο ειναι αποτελεσματικο. Κ εννοειται ακομα πιο αποτελεσματικο το μωρο μας! Εγω δεν πηρα, η θα νοικιασω νοσοκομειακο η ευχομαι να μη χρειαστει. Θα δουμε, παντως δεν επειγει.

Γαργαλιτσα μου, ναι απο 2500 κ πανω δε μας πειραζει καθολου! Στις 40 θα ναι 3, παραπανω δυσκολο να παει. Δεν σχετιζεται με το υψος, μαλιστα τα ποδαρακια του ειναι σε υψηλη εκατοστιαια θεση σε σχεση με τα υπολοιπα. Μου ειπε οτι εξαρταται απ τη μαμα που κανει μικρα η μεγαλα μωρακια στο βαρος. Απο υψος ειμαστε κι οι 2 νορμαλ, εγω 1.68 κ ο συζυγος 1.82 κι οι παππουδες σαν τον αντρα μου. Αλλα η κοιλιτσα του ειναι μικρη του μπεμπη κ κολλαει με μενα που γεννηθηκα κι εγω μικρη 2800. Οποτε απλα το παρακολουθουμε να μην πεσει, ε δε θελω κ πολυ να ειμαι σε αναμμενα καρβουνα. Α, επισης μου ειπε οτι στον 9ο ριχνουν ρυθμο βαρους, παιζει ρολο κι αυτο, δεν αυξανουν.

Στα πρεναταλ ειχε εκπτωση στο μαξιλαρι το boppy τα χριστουγεννα, ελπιζω να βρουμε κ τωρα! Οποια βρει ας μας ενημερωσει, πεμπτη θα παω εγω να δω!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Κατάλαβα, είστε όλοι προς το ψηλό, γι' αυτό λίγο ανησυχείτε. Αλλά αφού υπάρχει η εξήγηση όλα θα πάνε καλά με την παρακολούθηση του γιατρού.

Μαξιλάρι μου έδωσαν δωρεάν σε κάποιο μαγαζί αλλά είναι μαλακό και τεράστιο. Διαβάζω τώρα το βιβλίο της Πατσούρου και λέει ότι τέτοιου είδους δε βολεύουν, ότι πρέπει να είναι πολύ σκληρά και σε σχήμα κοντού πέταλου. Εμ, το δωρεάν κάποιο κουσούρι έχει πάντα...

Βρήκα ιδέα για αγορά που θα βοηθήσει ελπίζω πολύ να ξεπεράσουμε το πρόβλημα των αδιάκριτων ματιών στο μαιευτήριο είτε πρόκειται για τους άντρες των άλλων γυναικών είτε για επισκέπτες και να θηλάζουμε απερίσπαστα: ποδιά θηλασμού.

Γεια σου Γεύση, καλώς όρισες και με το καλό το μωράκι σου!

Α, έτσι είπε, ότι μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης τον ένατο; Εντύπωση μου κάνει αυτό. Όλο τον ένατο ή τις τελευταίες δυο εβδομάδες μόνο; Νομίζω αυτό είχα διαβάσει. Γιατί λένε ότι το περισσότερο βάρος το παίρνουν τους δυο τελευταίους μήνες.

Έχω πορωθεί με το βιβλίο της Πατσούρου. Τόσο που όταν ανέφερε ότι ο εντατικός θηλασμός διαρκεί μόνο 3 μήνες και μετά γίνεται 3λεπτος κάθε φορά, μου φάνηκε πολύ μικρό το διάστημα του εντατικού! Χαχα μαζοχισμός αλλά στη θεωρία... στην πράξη να δούμε...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...