Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , Alex@ είπε:

Ναι είμαι 10εβδ κ 3 ημερών. Οι παλμοί μας είναι 170. 

Το μόνο που μας είπε κ μας αγχωσε είναι πως ίσως μετά την αυχενική να χρειάζεται όλοι οι υπερηχοι να γίνονται από εμβρυιμητρικο για να παρακολουθούμε για το σύνδρομο υποκλοπής. Θα το δούμε μετά τα αποτελέσματα ρης αυχενικής πρώτα όλα καλά να πάνε.

Εμάς ήταν λίγο ανεβασμένοι οι παλμοί την προηγούμενη φορά. 178 το ένα και 180 το άλλο. Μας είπε θα δούμε πως θα πάει. Μπορεί να πέσουν λίγο. Θα φανεί την τρίτη. Ολα καλά θα πάνε και στην αυχενική. 

Μανούλες Ιανουαρίου 2016

Recommended Posts

Μαρακι, η εμπειρια φαινεται! Πας αναλαφρη κι ωραια! Εγω η τρελη κ ασχετη εβαλα 7 ζευγαρια καλτσες δικες μου, 4 ζευγαρια του μπεμπη (ουτε ποδοσφαιρο να παξει) κ 3 ζευγαρια πυτζαμες μου συν 1 νυχτικια :mrgreen: Παω να αφαιρεσω

Να σε ρωτησω αν ξερεις: Την ωρα του τοκετου φοραμε ρομπακι του μαιευτηριου η ρουχα δικα μας;

Ο μεγαλος σου ειναι τοσο γλυκος ο μαναρακος, που προσπαθει να μπει στα φορμακια. Δεν το καταλαβαινει τωρα, αλλα του κανετε το καλυτερο δωρο.

Ροουζ μου, σου στελνω φιλια για δυναμη κ κουραγιο, φανταζομαι ποση ενεργεια αντλεις απ τα 2 σου μωρακια, υπομονη για να βρειτε τη σειρα σας, ξερεις εσυ πια που τα χεις ξαναπερασει! Φιλια πολλα κ στον κουκλακο σου.

Τζο μ δ ξερω τι επικρατει στα ιδιωτικα, παντως στα δημοσια σε φυσιολογικο τοκετο γεννας με την νυχτικια σου! Τωρα σε περιπτωση που εξελιχτει σε καισαρικη, μαλλον παραμενεις ετσι! Σε προγραμματισμενη μαλλον σου φορανε την πρασινη χειρουργικη ρομπα...δ ειμαι&σιγουρη!

Γαργαλιτσα απολαυσε τα οσο μπορει...οχι οτι δεν ειναι ομορφα&τα ξυπνηματα με το μωρο, αλλα μιλαμε για αλλη ψυχολογια εντελως!!!

cPQop2.png2orjp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα!

Γαργαλίτσα, απόλαυση! Ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι απ' τα τελευταία! Κι εγώ τα ίδια σήμερα. Συναισθηματικά είμαι σε έναν ενθουσιασμό και μια υπερένταση να 'ρθει ο μπέμπης κι απ' την άλλη λέω "χαλάρωσε, λίγες εβδομάδες έμειναν, απόλαυσέ τες". Πού να 'ξερα ότι με το που θα μπω στον 9ο θα με πιάσει τέτοια ανυπομονησία.

Μαράκι, είναι χαζή η ανησυχία μου, γι' αυτό σε ρώτησα, αν γεννήσεις με κάποια ρούχα π.χ. δεν θα λερωθούν την ώρα της γέννας; Γι' αυτό ρωτάω, γι να κανονίσω τι να έχω για τη γέννα και τι για μετά. Μπράβο για το αγοράκι σου, πολύ καλά τα πάτε! Οι συσπάσεις που λες ότι δεν έδειξε το nst, έτυχε εκείνη την ώρα; Γιατί νομίζω θυμάμαι ότι έχεις ξεκινήσει συσπάσεις εδώ και καιρό ή δεν παίζει ρόλο; Φαίνονται μόνο αν τις πετύχουμε εκείνη την ώρα λογικά;

vLmAp2.png FMoxp2.png

Τζο μου, 7 ζευγάρια κάλτσες δικές σου;;; Χαχαχα Και 4 του μπέμπη! Αφού θέλουν μόνο τα ρούχα εξόδου για τα μωρά, αν είσαι σε ιδιωτικό.

Χαχαχα, κι εγώ γελούσα όταν συνειδητοποίησα ότι πάω για 3 μέρες εκεί! Και ο μπέμπης λες και θα 'χει βρώμικα πατουσίνια που θα παίζουν μπάλα! Υπερβολή στο μεγαλείο της!

Αχχ, και σήμερα είχα γιατρό το απόγευμα και μου το ακύρωσε λόγω τοκετού και είμαι απαρηγόρητη...θα σκάσω όλο το ΣΚ, έχω να τον δω ήδη 3 εβδομάδες.

vLmAp2.png FMoxp2.png

Καλησπέρα κορίτσια,

Καλά jo έχεις πλάκα με τις κάλτσες...κ εγώ πήρα πολλά εσώρουχα αλλά δικαιολογείται...αλλά κάτσες χιχι.

Μαράκι μπράβο...

γαργαλίτσα να απολαύσεις κάθε στιγμή γιατί κ οι μέρες που ζούμε είναι μοναδικές όπως κ αυτές που θα έρθουν....

Διαφημίσεις

Ρεγγινάκι, μ' έκανε πολύ πολύ χαρούμενη το μήνυμά σου :tongue::tongue::tongue: τα λόγια είναι περιττά

Πήρα τηλέφωνο σήμερα το μαιευτήριο και ρώτησα τιμές και λίστα που χρειαζόμαστε κ.λπ. και μου είπαν ότι δίνουν όλα τα είδη υγείας, σερβιέτες λοχείας κ.λπ. Εγώ πήρα 10 κανονικά εσώρουχα και σερβιέτες νύχτας. Ελπίζω να είναι μια χαρά, δεν πήρα δηλ. τα εσώρουχα μιας χρήσης. Θα δω και τι σερβιέτες λοχείας έχουν εκεί, ε και αν χρειαστούμε κάτι έξτρα μας το φέρνουν!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Κορίτσια καλησπέρα!

Ενα θα σας πω και ο εχθρος μου να μου προσεφερε βοηθεια θα την δεχόμουν με τον μικρό στο σπίτι!

Δε θέλω να σας τρομάξω, απλά μαλλον κάτι οι ορμόνες μετά τον τοκέτό κατι ο μπέμπης μας και κάποια θεματάκια που έχει και μας φοβίζουν- ελπίζω να εξελιχθούν καλά και να είναι περαστικά. Μόλις τις τελευταίες μέρες αρχισε να παίρνει βάρος, με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τώρα, έχουμε αναγωγές και ΓΟΠ απο ότι φαίνεται και δυσκολία στις κενώσεις.

Ροουζ να σου ζήσει το μπεμπάκι και με το καλό να ηρεμήσετε!

Ρεγγίνα μου να είσαι ήρεμη για την επιλογή που έκανες! Έχεις τις ευχές μας.

Στα υπόλοιπα κορίτσια στέλνω τις ευχές μου.

Κορίτσια κλέβω χρόνο και σας διαβάζω αντε με το καλό να γεννήσετε όταν έρθει η ώρα και να μιλάμε για το πόσο τρώνε τα μπεμπάκια μας και για τα ροδαλά τους μαγουλάκια.

Σχετικά με τα μετά η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη ακόμα και από εχθρό. Επίσης επειδή ειναι χειμώνας ακόμα και τα κορμάκια δε στεγνώνουν εύκολα και τα έχουμε δει όλα. ελπίζω να έψετε προμήθειες! Ο μπέμπης έχει μια τάση να μας κάνει τσισάκια όταν τον αλλάζουμε και από όσο έμαθα είναι χαρακτηριστικό των αγοριών!

Τέλος, να σας πω τι πήρα για το σπίτι - σε περίπτωση που δεν έχετε πάρει ακόμα λίκνο! Είναι φοβερό το συγκεκριμένο, όταν ήμασταν νοσοκομείο ψάχναμε κάτι να μην τον έχουμε τον μικρό στην καλαθούνα αλλά σε κάτι άλλο να τον βλέπουμε λόγω των αναγωγών και πέσαμε σε αυτό: http://www.iqute.gr/

Σχετικά με το μαιευτήριο εγώ γέννησα σε ιδιωτικό (Ιασώ) και εξαρχής φόρεσα ρομπίτσα δική τους. Μου έδωσαν εκεί αναλώσιμα όπως εσώρουχα μιας χρήσης, σερβιέτες αντισηπτικό κλπ.

Αυτά τα αποσπασματικά από εμένα και γρήγορα! Να ξερετε οτι σας διαβάζω, σας σκέφτομαι και όλοι μας περνάμε αγωνίες πριν την εγκυμοσύνη, κατα τη διάρκεια και μετά! Κουράγιο σε όλες μας!

Πολλά φιλάκια

Jr3pp2.png

Lila μου υπομονή...σου έχουν δώσει λύσεις για τα θεματάκια ή περιμένετε;

Ο θηλασμός σου φάνηκε εύκολος, δύσκολος;Σίγουρα κάθε γυναίκα είναι διαφορετική αλλά θέλει υπομονή απο όλες!Ωραίο το λίκνο, πολύ ωραίο!Εμένα μου δάνεισαν το next to me.Την Κυριακή θα το στήσω στο δωμάτιο μου...

Την Πέμπτη έχω γιατρό κ θα προγραμματίσω κ γέννα, μάλλον με καισαρική για να μη πιεστεί το μικρούλι μου κ το κεφαλάκι του....ευτυχώς τα νέα που είχα σήμερα ήταν ευχάριστα κ είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με παρακολούθηση.

Βέβαια έχω κάτσει τώρα κ σκέφτομαι κάθε λέξη των γιατρών κ την αναλύω αλλά αυτή είναι η τρέλα των ορμονών....

Λίλα περαστικά στον μπέμπη σου. Μπράβο για τον αποκλειστικό θηλασμό. Πόσες ώρες θηλάζει το 24ωρο; Λένε πως μόλις εδραιωθεί ο θηλασμός, γίνονται όλα πιο εύκολα. Υπομονή λίγο καιρό ακόμα λοιπόν. Όταν γεννήσουμε, εσένα θα έχει στρώσει και τότε θα μας συμβουλεύεις και θα μας στηρίζεις! Βοήθεια θα χρειαστούμε κάργα, ε; Εσύ εντάξει, έχεις αρκετή βοήθεια; Σωστό να έχουμε πολλά ρουχάκια, βαρέθηκα να ακούω "μην πάρεις τίποτα γιατί μεγαλώνει γρήγορα και θα σου φέρουν". Και επειδή θα μεγαλώσει μανδάμ θα το έχω γυμνό;

Διαφημίσεις

Ρεγγίνα μου χαίρομαι που είχες ευχάριστα νέα. Δε θέλουν να ζοριστεί το κεφαλάκι; Ε, σε τέτοια περίπτωση λες δεν πειράζει η καισαρική αφού είναι για καλό του μωρού. Μάλλον θα είσαι η επόμενη που θα γεννήσει λοιπόν! Εσώρουχα απλά, αλλά ρώτα λόγω καισαρικής αν πρέπει να είναι χαμηλοκάβαλα ή όχι. Επίσης νομίζω θα σε βολέψει καλύτερα το νυχτικό από τις πυτζάμες.

ευχαριστω κοριτσια. Μου εδωσε καποιες συμβουλες ο παιδιατρος. κοψαμε γαλακτοκομικα πινω πολλα υγρα αλλα οχι κατι αλλο σε φαρμακα κλπ. Σε σχεση με το θηλασμο ειναι πολλες ωρες μακαρι να συνεχισει και να κρατησει αποκλεοστικα. το μαξιλαρι θηλασμου εμενα δε με βολεψε γιατι εχω μικρο στηθος και μου τον αφηνει τον μπεμπη χαμηλα. χρησιμοποιω ενα παραγεμισμενο μαξιλαρι υπνου αλλα ακομα δε νιωθω πολυ ανεση. εν καιρω φανταζομαι θα βελτιωθω. θελει προσοχη την 2 η 3 μερα μετα τον τοκετο εκει κατεβηκε σε εμενα το κανονικο γαλα και ολη μερα εκανα μαλαξεις γιατι το στηθος ειχε σκληρηνει παρα πολυ. αν το γλιτωσετε αυτο θα ειναι καλα. και τωρα αν αργησω λιγο να θηλασω επειδη πχ αλλαζω πανα παλι νιωθω να σκληραινει και κανω μαλαξεις. επισης την δευτερη μερα μου ματωσε ελαχιστα η μια θηλη αλλα οκ το ξεπερασαμε κι αυτο. δεν ειναι ευκολος ο θηλασμος αλλα σιγουρα ειναι καλυτερος και ευκολοτερος απο ξενα γαλατα και μπιμπερο.

εχω βοηθεια μαμα και αδερφη. θα ειχα και απο την πεθερα μου αλλα ηταν ολιγον κρυωμενη οποτε την κραταμε για μετα.

επισης να πατε στο μαιευτηριο με ανετα παπουτσια. ιταν εφυγα τα ποδια ηταν απιστευτα πρησμενα! πολυ περισσοτερο απο τις τελευταιες μερες κυησης.

οσον αφορα τα ρουχαλακια οπως τα λες τα ιδια ακουγα και εγω αλλα κοριτσια ειναι χειμωνας μας εκανε σερι συννεφιες και κατι οι γουλιτσες κατι που δεν εβαζα στην αρχη σωστα το παμπερς - το πουλακι πρεπει να ειναι κατω οταν βαζουμε πανα- αστα να πανε τρελα πλυσιματα. Και ουτε γυμνο θελουμε να το εχουμε το μικρο μας ουτε βρωμικο και κατουρημενο, αυτο δε σημαινει υπερβολες στα ρουχα.

ρεγγινα τα νεα σου ειναι ευχαριστα, αντε να ηρεμησεις και να μας πεις ποτε με το καλο το προγραμματιζεις.

φιλακια σε ολες και καληνυχτα

Jr3pp2.png

Εσάς σας σβήνει συνέχεια το μήνυμα; Τι κάνετε τότε. Σπαστικό. Λίλα φαίνεται ότι τα καταφέρνεις με το θηλασμό, οι δυσκολίες που αναφέρεις ξεπεράστηκαν, μακάρι να τα πάω κι εγώ έτσι καλά. Μαξιλάρια βάλε κι άλλα αν σε βολέψει καλύτερα. Μαμά και αδερφή η καλύτερη βοήθεια. Να μπαίνεις να μας λες νεάκια σου και τις πολύτιμες συμβουλές.

Καλημερούδια, μανούλες και μανούλες εντός ολίγου παρακαλώ!!!

Βλέπω έπεσαν αϋπνίες το βράδυ!

Λίλα, πολύ ωραία τα νέα σου παρ' όλες τις δυσκολίες, σιγά σιγά θα στρώσετε. Ο θηλασμός είναι ένα δύσκολο τούνελ στην αρχή, για 1-2 μήνες, μετά θα βγαίνετε και τις βόλτες σας και θα ανασάνεις. Μπορεί να σου φαίνεται τρελό τώρα που σ' το λέω, αλλά θα δεις ότι θα γίνει και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Υπομονή για όλες τις δυσκολίες, όλες θα έχουμε, με επιμονή και με τον μπέμπη αγκαλιά θα τις ξεπεράσετε.

Για το πέτρωμα της 3ης μέρας ξεσκόνιζα τις σημειώσεις μου για έκτακτη ανάγκη και σας γράφω μπας και βοηθηθούμε όσες δε γεννήσαμε ακόμη (για όσες κάνουν καισαρική να ξέρετε ότι το πέτρωμα μπορεί να έρθει και 5η-6η μέρα αντί για 3η):

Πρόληψη του πετρώματος

1. Θήλασε ακατάπαυστα, υπερβολικά συχνά για να μην πετρώσεις το 3ο 24ωρο (δηλ. το αργότερο ανά 2ωρο από έναρξη προηγούμενου θηλασμου, π.χ. θήλασες 11.00 το πρωί και τελειώσατε 12.00, ε στις 13.00 ξαναθηλάζεις! υπερβολικά πολύ συχνά. Αυτό τη μέρα. Τη νύχτα ανά 3ωρο το αργότερο. Αυτά στο μαιευτήριο! Γι' αυτό αξίζει το ροομινγκ ιν)

2. Πίνε 3 λίτρα νερό το 24ωρο.

3. Όχι σφιχτό σουτιέν.

Αντιμετώπιση του πετρώματος

1. Όχι μπιμπερό-πιπίλα-θήλαστρο (εκτός αν έχεις προωράκι στη μονάδα), χάνεις γεύματα και το στήθος δεν αποφορτίζεται

2. Το νούμερο 1: θήλασε ακατάπαυστα να αποφορτιστείς

3. Ανάμεσα στους θηλασμούς κρύες κομπρέσες στο στήθος (το πολύ για 1 τέταρτο με 20 λ.)

4. 5 λεπτά πριν το θηλασμό ζεστή κομπρέσα για να διευκολυνθεί η ροή στο πετρωμένο στήθος και να τραβήξει το μωρό πιο εύκολα. Επίσης, κυκλικό μασάζ με λαδάκι και να βγάλεις με το χέρι μερικές σταγόνες προτού βάλεις το μωρό (το πώς το έχω σε βιντεάκι για όποια θέλει)

Αυτά είναι για τις πρώτες μέρες που συνήθως είμαστε στο μαιευτήριο, κομπρέσσες θα βρείτε να πουλάνε στα είδη θηλασμού, αλλιώς για το σπίτι βοηθάνε φυλλά λάχανου (περίεργο, αλλά έτσι είναι) ή ό,τι άλλο σε παγωμένη κομπρέσσα μπορείτε να βρείτε.

Συνήθως το πέτρωμα επειδή πονάει και γενικώς είναι μια δύσκολη δύσκολη μέρα ακολουθείται κι από έκρηξη ορμονών και τη λεγόμενη "κατάθλιψη της 3ης-4ης μέρας". Γι' αυτό υπομονή, χαμόγελο και θα περάσει!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...