Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

Μανούλες Ιανουαρίου 2016

Recommended Posts

Ναι ξαπλα και θάλασσα μας βλέπω σήμερα....

εμείς έχουμε δύο φαγητά τουρλου και φασόλακια με πατάτες δεν ξέρω πιο να φάω :)

Λίγες μέρες διακοπές έμειναν ακόμα..

Φιλάκια σε όλα τα κορίτσια αντε κ με το καλό να δείτε τα όμορφα πλάσματακια :) :) :)

Το τουρλου μ αρέσει πιο πολύ απ τα φασολάκια και είναι το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό!!:o να προσεχείς πολύ Τανιου μου!! Καλό υπόλοιπο διακοπών!! Σε πια παραλία θα πάτε?

Tbinp3.pngNttep2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Εγω ουτε τουρλου ουτε φασολακια τρωω...χχαχχαχα... Εμενα ακομα και σκετα με σαλτσα κοκκινη μου αρεσουν τα μακαρονια.... Δεν βαζω μανιταρια γιατι δεν μου αρεσουν καθολου... Μου χαλανε την γευση....

Τανιου εχετε βουτιτσες σημερα;;;; Τελεια!!!!

HmwTp3.png

Κορίτσια να σας ρωτησω κάτι?? Ο τέταρτος μήνας είναι από 13η εβδομάδα μέχρι 16η? Ή από 14η εβδομάδα μέχρι 17η? Έχω μπερδευτεί!! Ο γιατρός μου όταν πηγα για την αυχενική μου ειπε ότι μπήκαμε στο δεύτερο τρίμηνο και ήμουν μόλις 12 +5

Tbinp3.pngNttep2.png

Κορίτσια να σας ρωτησω κάτι?? Ο τέταρτος μήνας είναι από 13η εβδομάδα μέχρι 16η? Ή από 14η εβδομάδα μέχρι 17η? Έχω μπερδευτεί!! Ο γιατρός μου όταν πηγα για την αυχενική μου ειπε ότι μπήκαμε στο δεύτερο τρίμηνο και ήμουν μόλις 12 +5

1ος μήνας: 1η, 2η, 3η, 4η βδομάδα

2ος μήνας: 5η, 6η, 7η, 8η βδομάδα

3ος μήνας: 9η, 10η, 11η, 12η, 13η βδομάδα (εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

4ος μήνας: 14η, 15η, 16η, 17η βδομάδα

5ος μήνας: 18η, 19η, 20η, 21η βδομάδα

6ος μήνας: 22η, 23η, 24η, 25η, 26η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

7ος μήνας: 27η, 28η, 29η, 30η βδομάδα

8ος μήνας: 31η, 32η, 33η, 34η, 35η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

90ς μήνας: 36η, 37η, 38η, 39η, 40η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

Η εγκυμοσύνη χωρίζεται επίσης σε τρίμηνα! Ε αυτό είναι απλό:

1ος -3ος μήνας = 1η – 13η βδομάδα = 1ο τρίμηνο

40ς -6ος μήνας= 14η – 26η βδομάδα = 2ο τρίμηνο

7ος -9ος μήνας= 27η – 40η βδομάδα = 3ο τρίμηνο

Άρα εγώ είμαι στο δεύτερο τρίμηνο, στον τέταρτο μήνα, στην 16η βδομάδα! Απλό δεν είναι τελικά;

Από σελιδα: http://www.eimaimama.gr/2009/09/poso-minon-eimai.html

texlp1.png

Σ αγαπάω μπεμπη μου...

2938907x3jgvg2top.gif

Πόσων μηνών και πόσων εβδομάδων έγκυος είμαι τελικά;

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις υποψήφιες μανούλες! Πόσο μηνών είμαι τελικά;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου διάβαζα δυο βιβλία: 1. «Τι να περιμένεις, όταν είσαι έγκυος», Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway, B.S.N. και 2. «Η εγκυμοσύνη από εβδομάδα σε εβδομάδα», Lesley Regan. Τα δυο αυτά βιβλία ουσιαστικά δε συμφωνούσαν απολύτως στις εβδομάδες που αντιστοιχούν στον κάθε μήνα της εγκυμοσύνης. Πάνω-κάτω, όμως, με την παρουσίαση των συγκεκριμένων πληροφοριών μπορούμε να κάνουμε την εξής βοηθητική κατάταξη. Εσείς διαλέξτε τη μέτρηση που σας βολεύει:

1ος μήνας: 1η-4η εβδομάδα ή 1η-6η εβδομάδα

2ος μήνας: 5η-8η εβδομάδα ή 6η-10η εβδομάδα

3ος μήνας: 9η-13η εβδομάδα ή 10η-13η εβδομάδα

4ος μήνας: 14η-17η εβδομάδα ή 13η-17η εβδομάδα

5ος μήνας: 18η-22η εβδομάδα ή 17η-21η εβδομάδα

6ος μήνας: 23η-27η εβδομάδα ή 21η-26η εβδομάδα

7ος μήνας: 28η-31η εβδομάδα ή 26η-30η εβδομάδα

8ος μήνας: 32η-35η εβδομάδα ή 30η-35η εβδομάδα

9ος μήνας: 36η-40η εβδομάδα ή 35η-40 εβδομάδα

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι νʼ ακολουθείτε τις μετρήσεις του μαιευτήρα σας. Αν θέλετε τη γνώμη μου, το σωστότερο είναι να μετράτε την κύηση με τις εβδομάδες και σε ποια τρίμηνα αντιστοιχούν! Πρώτον, γιατί έτσι θα αντιληφθείτε καλύτερα πότε πρέπει να γίνουν οι ειδικοί υπέρηχοι που εξετάζουν την υγεία του παιδιού σας. Επιπλέον, γνωρίζετε ότι μία εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου 40 εβδομάδες ή αλλιώς 266 μέρες! Ένα 80% των γυναικών γεννούν τελειόμηνα και ένα μικρότερο ποσοστό (1 στις 10 γυναίκες σε παγκόσμια κλίμακα) γεννούν πρόωρα (πρόωρη γέννηση θεωρείται εκείνη που πραγματοποιείται μεταξύ των 20-37 εβδομάδων κύησης), ειδικά όταν πρόκειται για δίδυμη κύηση.

Tbinp3.pngNttep2.png

Διαφημίσεις

Μόλις γύρισα απ το γιατρό!!Γίναμε 163 ολόκληρα γραμμάρια,αλλά ήταν πολύ χαμηλά και δεν μπορούσε να το δει καλά!!!Κατά τα άλλα όλα μια χαρά και σε ένα μήνα έχουμε β επιπέδου!!!!Και μαντέψτε......μας φύτρωσε τσουτσουνάκι!!!!

5cPOp3.png

Πλάκα κανείς Άννουλα μου πάει δεν έχουμε σωτηρία εδώ μέσα ομάδα ποδοσφαίρου κάνουμε σίγουρα!! Μόνο δύο μπεμπουλες έχουμε προς το παρόν!! Πάντως ασχετα από το φύλο μια χαρά το νινακι σας μπαμπατσικο και υγιέστατο!! Πάντα τέτοια!!

Tbinp3.pngNttep2.png

Κοριτσια καλησπερα κ απο μενα μολις γυρισα κ εγω απο γιατρο η μπεμπα μας ειναι 145 γραμμαρια θα τρελαθωωωωω ολο τουμπες εκανε !!! Κατα τα αλλα παλι ψιλο ξαπλα αλλα λιγο πιο χαλαρα , προγεστερονη συνεχιζω κ θα βαψω κ μαλλι επιτελους αχ η μπουμπουκα μου δεν χορταινα να την βλεπω .....

Και αλλο τσουτσουνι ;;;;ρε κοριτσια θα χουμε να διαλεγουμε γαμπρους δηλαδη κ θα μαστε πολυ περιζητητες νυφες χα αχα

11pSp3.png

αννουλα μπραβο που ειναι καλα το ζουζουνι σας!!!μια χαρα ο γιος!!!!ο αντρας σου τι ειπε??? αντε σε ενα μηνα η εξεταση μια χαρα περναει ο καιρος!!!

φτας μου καλε εννοειται περιζητητη η κορη σου δεν θα ξερει ποιον να διαλεξει!!!

σου ειπε γιατι συνεχιζετε την προγεστερονη?

εγω εχω απο ολα...χαχαχα!!!ελπιζω βεβαια να μην μας κανει κανενα κολπο η μικρη κ φυτρωσει τιποτα περιεργο εκει κατω γιατι δεν ηταν κ 100% σιγουρος...

8xhrp3.png

Caa9p3.png

Αντε τυχερουλες!!!! Ειδατε τα νινακια σας και θα κοιμηθειτε σαν πουλακια..... Ενταξει να κανονισουμε να πανε και μαζι φανταροι κοριτσια.... Αντε μπας και του Φεβρουαριου εχουν κανενα κοριτσι..... Γερα να ειναι και καλοτυχα ολα!!!!!!

HmwTp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα κ απο μενα μολις γυρισα κ εγω απο γιατρο η μπεμπα μας ειναι 145 γραμμαρια θα τρελαθωωωωω ολο τουμπες εκανε !!! Κατα τα αλλα παλι ψιλο ξαπλα αλλα λιγο πιο χαλαρα , προγεστερονη συνεχιζω κ θα βαψω κ μαλλι επιτελους αχ η μπουμπουκα μου δεν χορταινα να την βλεπω .....

Και αλλο τσουτσουνι ;;;;ρε κοριτσια θα χουμε να διαλεγουμε γαμπρους δηλαδη κ θα μαστε πολυ περιζητητες νυφες χα αχα

Σου έδωσε το οκ να βαψεις μαλλί στης 15/16 εβδομάδες κάτι έχω ακουση

ακούσει ότι πρέπει νάσαι στον 5 μήνα και 7 μόνο.

texlp1.png

Σ αγαπάω μπεμπη μου...

2938907x3jgvg2top.gif

Μόλις γύρισα απ το γιατρό!!Γίναμε 163 ολόκληρα γραμμάρια,αλλά ήταν πολύ χαμηλά και δεν μπορούσε να το δει καλά!!!Κατά τα άλλα όλα μια χαρά και σε ένα μήνα έχουμε β επιπέδου!!!!Και μαντέψτε......μας φύτρωσε τσουτσουνάκι!!!!

Με το καλό να σ έρθει ο γιος :) γίναμε πολλές :D :D

texlp1.png

Σ αγαπάω μπεμπη μου...

2938907x3jgvg2top.gif

Καλημέρα όμορφες μανουλες!!

FTAS συγχαρητήρια και για το δικό σου το νινακι!! Ή μπεμπουλα τρώει καλά χαχα !! Πάντα τέτοια κορίτσια μου ευχάριστα να έχουμε!! Με φυτική βαφη θα τα βαψεις?

Κάθυ μου καλή επιτυχία και για σένα έχεις ένα μήνα να το δεις και θα έχει γίνει ολόκληρο αντρακι!! Άντε να περνάνε οι μέρες να πάω κ εγωωωωω!!

Σήμερα κορίτσια έχουμε γίγαντες φασόλια με μελιτζανοσαλατα και φέτα!! Ή αλήθεια είναι όμως ότι τώρα ειδα στην τηλεόραση έτρωγαν ταλιατελες και μαρουλοσαλατα μςε τριμμένη γραβιέρα και λιγουρευτικα!! Χθες έφαγα το βραδινό 6μιση και 4 το πρωί με έπιασε πεινααααα σηκωθηκα έφαγα ένα τοστακι ήσυχα ήσυχα και τώρα έφαγα γαλατάκι με μπουκιτσες βρώμης ήταν λίγο γλυκά οπότε το μωρακι μου θα κάνει τούμπες τώρα!!

Tbinp3.pngNttep2.png

Taniou ναι μου ειπε να τα βαψω αν θελω κ γενικα ολες που ξερω μετα τη συμπληρωση του πρωτου τριμηνου τα βαφουνε ,αυτο για 5/6 μηνα πρωτη φορα το ακουω κ με προβληματισες .η αληθεια ειναι οτι πρεπει να αλλαξω το τικερακι κ δεν ξερω πως....μετα την αυχενικη μου αλλαξε την πητ (η jo την διπρθωσε στο πινακακι) αλλα δεν εχω αλλαξει τικερακι ειμαι 16 εβδομ και 3 ημερων σημερα .l

Littlestar επειδη ειχα λιγο αιμα πριν 15 μερες θα συνεχισω για λιγο ακομη την προγεστερονη κ οταν ξαναπαω σε 15 μερες θα το ξανα συζητησουμε .αυτο το μηνα κανονικα ειχα ραντεβου τελη αυγουστου αλλα επειδη ειχα αγχωθει πολυ της ζητησα να με δει κ ενδιαμεσα .

Fountouki με εχεις μπερδεψει κ μενα τωρα ελεγα να κανω γιουβετσι αλλα σκεφτομαι τις ταλιατελες κ δεν ξερω ....απο κιλακια κοριτσια πως παμε ;;εγω απο την αρχη εχω συνολο +3 και μου ειπε οτι ειμαστε μια χαρα δεδομενου οτι εκοψα κ τσιγαρο περιμενε οτι ισως ξεφυγω λιγο αλλα το ελεγχω νομιζω ....

11pSp3.png

Κοριτσάκια μου του Ιανουαρίου, γεια σας!!! Μου λείψατε πολύ!!! Και τώρα κατάφερα να μπω και σας διαβάζω εδώ και κάνα μισάωρο!!!

Χαίρομαι που πάρα τις περιπέτειες όλα τα μωράκια μας είναι ντούρασελ ταυράκια!!! Να ξεκουράζεστε και να μην αγχώνεστε όσο γίνεται. Όλα καλά θα πάνε ως το τέλος!

Αννούλα, καλώς το και το τσουτσουνάκι! Θα 'χει παρέα ο μικρούλης σου και θα γίνουν τρελό δίδυμο τα αντράκια σου! Ένα πιθανολογούμενο κοριτσάκι μας είχε μείνει, το δικό σου, και πάει κι αυτό, αλλά αυτά είναι μόνο για τις στατιστικές, που by the way τις έχουμε καταρίψει όλες, χαχαχαχα!

Εμείς πάντως έχουμε ξετρελαθεί με τον μπέμπη μας, τελείως χαζοχαρούμενοι, από παππούδες μέχρι ξαδέρφες, έχουμε αρχίσει να παίρνουμε ήδη και δωράκια για τον μικρό μας! Κατά τ' άλλα μπανάκια, κολυμπάω κανένα μισάωρο τη μέρα και γυμνάζομαι και μετά χαλαρώνω όλη μέρα.

Για τις εβδομάδες γέννας κάπου είδα ότι γράφετε, ότι 40+6 σας φάνηκαν πολλές και ήθελα να πω ότι ο γιατρός μου αλλά και ο εμβρυολόγος που μου έκανε την αυχενική και οι δύο μου είπαν ότι στην Αγγλία όπως και γενικώς έξω σε περιμένουν μέχρι 41+3 και μετά προχωρούν σε κολπική εξέταση (που μπορεί να προκαλέσει ρήξη υμένων) ή πρόκληση με ωκυτοκίνη κλπ, δηλ. σε παρεμβάσεις. Κατά τ' άλλα, μέχρι 41+3 δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης, γι' αυτό μην μπριζώνεστε να γεννήσετε από τις 38 εβδομάδες και κάθε μέρα να περιμένετε να έρθει, γιατί θα εξαντληθεί η υπομονή σας. Αυτό το λέω, γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι γιατροί εδώ, εκεί γύρω στις 36-38 εβδομάδες, αρχίζουν το λιβανιστήρι ότι ανησυχούν ότι το μωρό είναι μεγάλο (αλλά και ότι είναι μικρό αν είναι μικρό!?), ότι ο πλακούντας γερνάει και ένα σωρό μλκ (σόρρυ) και μας μπριζώνουν/μας αγχώνουν τρελά και λέμε ναι στην ωκυτοκίνη και εκβιάζουμε και το μωρούλι μας να έρθει ενώ δεν είναι έτοιμο. Η φύση ξέρει και στο εξωτερικό όλα τα παιδάκια υγιέστατα γεννιούνται. Αφήστε που η ωκυτοκίνη άνετα οδηγεί και σε καισαρική, όχι πάντα, αλλά συχνά. Τεσπα, αν γεννούσαμε σε περίοδο διακοπών πιστεύω θα ακούγαμε πολλές τέτοιες δικαιολογίες, όπως στις μανούλες αυγούστου αν παρακολουθούσατε. Αν δεν είσαι ψυλλιασμένος και ενημερωμένος σε οδηγούν σε επιλογές που στο δεύτερο παιδάκι σου συνήθως έχεις μετανιώσει.

Αυτά, τέρμα με τα σοβαρά! Εμείς εδώ αυτές τις μέρες τσακίζουμε μελιτζανοσαλάτα μπουμπουνισμένη στο σκορδάκι κι είναι τέλεια!!!

Πάω να βάλω τον νέο μπέμπη στο πινακάκι μας, σας φιλώ και να περνάτε τέλεια!

vLmAp2.png FMoxp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...