Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΟΙ πρώτες αγωνίες

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια μου , μόλις έκατσα έκανα και ένα καφέ να πιω που ήθελα από το πρωί

αυτή την εβδομάδα ο άντρας μου έχει άδεια και είμαστε μες την τρελή χαρά.

Ρίχνουμε και λίγο ύπνο παραπάνω το πρωι,

Γκέλυ μου ειλικρινά εντελώς κακία αυτό απο την πεθερά σου αλλά έχω ακούσει και εγώ πολλά. Σήμερα πήγαμε το μωρό στο σπίτι της για πρώτη φορά από την μέρα που γεννήθηκε και μου τα έπρηξε με την κόρη της. Η κόρη μου κάνει έτσι , ή αλλιώς στα δικά της παιδιά. Στα άντε να μην πω δηλαδή αλλά αδιαφορώ.

Τους είπαμε και για ημερομηνία βάφτισης και δεν τόλμησαν να ρωτήσουν για το όνομα. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα βάλω του μπαμπά μου. Όχι θα ακούω τις κακίες τους δεν πήρα και φράγκο για το μωρό ούτε για δείγμα και θα τους δώσω και το όνομα . ΤΙ μας λες.

Τέλος πάντων ας αφήσουμε τα των πεθερικών.

Η μαρσολαν δεν φάνηκε σήμερα. ¨Ηταν να παει Αθήνα ? ΓΙα σήμερα ήταν ?

σμουτς ειδα τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες νομίζω ότι η δεύτερη επιλογή είναι πιο ιδιαίτερη. Πραγματικά δεν την είδα ξανά.

Φαίρυ μου η μικρή έγινε ολόκληρη δεσποινίς και είναι κουκλίτσα πω πως μεγαλώνουν τα άτιμα τόσο γρήγορα.

Νιου να μην σκας για τον θηλασμό έξω το δοκιμάζεις και βλέπεις , μην απογοητεύεσαι από τώρα.

Ξέχασα καμία ?

Α νεφελάκι άντε να μας πεις τα νέα από τον γιατρό πόσο πήγε η μπουμπούκα σου.

Βάλε και καμιά φωτό καινούργια να δούμε.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rosebaby

1840

• fairy baby

1216

• Mara-76

1136

• Dimitra83

1086

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια σημερα ειμαι πολυ πρωινη εχθες αφησα ανοιχτο το αιρκοντισιον και η μπεμπα μπουκωσε απο τα ξημερωματα της βαζουμε ορο ,εχει και γκρινιτσα.

Μαρσολαν το σλινγκ που πηρες το πηρες μικροτερο απο 2 μετρα ? σκεφτομαι να παραγγειλω αυτο που εχει στην σελιδα το καφε με ροζ αλλα φοβαμαι μην ειναι μακρια η ουρα .

Οσες το εχετε αγορασει το βολευτηκατε ?

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. τι κάνετε;;

εμείς κρατάμε σταθερό πρόγραμμα θηλασμού (κάθε 3,5 ώρες) κι έτσι βγαίνουμε βολτίτσες (δε γίνεται όλη μέρα μέσα στο σπίτι με αυτή τη ζέστη). Όσο για το air-condition - παρόλο που το φοβόμαστε αρκετά - δουλεύει κάθε βράδυ γιατί διαφορετικά δε θα κοιμόταν κανείς μέσα στο σπίτι από τη ζέστη. Διαφορετικά ιδρώνει ο μικρός πάρα πολύ και εκνευρίζεται μετά. βέβαια αφήνουμε πάντα το παράθυρο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας.

smouts με το καλό να χρονίσει η μπεμπούλα σας.!

krEEp3.png

IjZep2.png

φαίρυ μου εγώ πήρα σλινκ αλλά δεν κατάφερα να τον βάλω μέσα.

δεν κάθεται με τίποτα ίσως δεν είμαι και εγώ ήρεμη αλλά και αυτός δεν θέλει να συνεργαστεί.

Το προσπάθησα αρκετά αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι, μετά έπιασαν και οι ζέστες και δεν άντεχα να έχω το ύφασμα πάνω μου.

Ίσως αν το είχα από νεογέννητο που ήταν ήρεμος όλη την ώρα ίσως να κατάφερνα να τον βάλω μέσα.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια μου,

τελικα δεν πηγα Αθηνα αλλα ειχα πολυ τρεξιμο απο το πρωι,εχω και το απογευμα!!!

fairy,εγω το σλινγκ το καταβολευτηκα!!!Πηρα το κανονικο μεγεθος και η ουρα ειναι νορμαλ,αλλωστε υπαρχουν τροποι να την κρυψεις ή να την κοντυνεις.Αν το παραγγειλεις να σημειωσεις οτι θες το κανονικο μεγεθος!Θα μπορεις να βαζεις το μωρο μεχρι 1.5 ετους σιγουρα,μπορει και παραπανω αν αντεχεις!

Βρε κοριτσια,θα ξαναπω τον πονο μου..τον πραγματικο!!!ποναει ολο μου το κορμι,τι πραγμα ειναι αυτο????τετοιο πιασιμο ουτε στο γυμναστηριο μετα απο μηνες αποχης!!χτες κοιμηθηκα με την μπεμπα,ουτε καταλαβα ποτε με πηρε ο υπνος...εεε,στις 5.30 το πρωι που σημανε το σημαντρο για γαλα,ξυπνησα στην ιδια σταση κοκκαλο,δεν πρεπει να κουνηθηκα λεπτο!!!Τα χερια μου δε πονανε και στους καρπους απιστευτα....να ναι καλα το παιδακι-βαρακι!!!!

smouts,τετοιο καιρο του χρονου θα γιορταζετε και ονομαστικη και γενεθλια για την Ηλιαννα!!Χρονια πολλα λοιπον απο τωρα!!!

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. τι κάνετε;;

εμείς κρατάμε σταθερό πρόγραμμα θηλασμού (κάθε 3,5 ώρες) κι έτσι βγαίνουμε βολτίτσες (δε γίνεται όλη μέρα μέσα στο σπίτι με αυτή τη ζέστη). Όσο για το air-condition - παρόλο που το φοβόμαστε αρκετά - δουλεύει κάθε βράδυ γιατί διαφορετικά δε θα κοιμόταν κανείς μέσα στο σπίτι από τη ζέστη. Διαφορετικά ιδρώνει ο μικρός πάρα πολύ και εκνευρίζεται μετά. βέβαια αφήνουμε πάντα το παράθυρο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας.

smouts με το καλό να χρονίσει η μπεμπούλα σας.!

Stefan μου πως κατάφερες να θηλάζεις κάθε 3.5 ώρες??? Δε διαμαρτύρεται στο ενδιάμεσο? και πόση ώρα κρατά κάθε θηλασμός? Εμένα δεν έχει στεθερότητα, μπορεί να θηλάζω για 45'-60' και να ξαναζητήσει στήθος στα 40' και να θηλάσω για 15'-20' και να την πέσει για ύπνο για 3.5 ώρες! Πως το κατάφερες αυτό?

m5Ctp2.png line_flow2_beg_minie_time_1276660800_text_c720ecf0e5ecf0dff4e120e5dfede1e9.gif

Εμείς ενω έχουμε απίστευτο αέρα και δροσιά με τα πατζουρια ανοιχτά, το βράδυ που τα κλείνω (μόνο τα εξωτερικά και τις σίτες, όχι τα τζάμια) κάνει μια ζέστη!!! γι'αυτο και δουλευώ κι εγώ το κλιματιστικό κάθε βράδυ με τα τζάμια ανοιχτα για να αερίζεται ο χώρος

m5Ctp2.png line_flow2_beg_minie_time_1276660800_text_c720ecf0e5ecf0dff4e120e5dfede1e9.gif

Stefan μου πως κατάφερες να θηλάζεις κάθε 3.5 ώρες??? Δε διαμαρτύρεται στο ενδιάμεσο? και πόση ώρα κρατά κάθε θηλασμός? Εμένα δεν έχει στεθερότητα, μπορεί να θηλάζω για 45'-60' και να ξαναζητήσει στήθος στα 40' και να θηλάσω για 15'-20' και να την πέσει για ύπνο για 3.5 ώρες! Πως το κατάφερες αυτό?

New Mummy όταν ήρθαμε σπίτι είχα την εντύπωση - από αυτά που μας είχαν πει στο μαιευτήριο - ότι κάθε φορά που γκρινιάζει και βάζει το χέρι στο στόμα πρέπει να θηλάζω. Η μαμά μου βέβαια μου είχε πει ότι έτσι το παιδί μαθαίνει το στήθος σαν πιπίλα και θα το ζητάει συνέχεια (αλλά εγώ εκείνη την ώρα δεν την άκουσα). Έτσι τον έβαζα στο στήθος περίπου κάθε 1,5 - 2 ώρες για περίπου 20 λεπτά και μετά αν γκρίνιαζε μπορεί να τον ξαναέβαζα για 5 λεπτά μέχρι να κοιμηθεί. Ωστόσο, την πρώτη εβδομάδα που ήρθε ο παιδίατρος στο σπίτι μου είπε ότι αν κάνω αυτό που λένε στο μαιευτήριο θα καταλήξει το παιδί να θέλει συνέχεια το στήθος (ότι μου είχε πει δλδ η μανούλα). Μου είπε λοιπόν ο γιατρός ότι πρέπει να προσπαθήσω να του βάλω ένα πρόγραμμα με ελάχιστο χρόνο ανάμεσα στους θηλασμούς τις 2,5 ώρες και μέγιστο τις 4,5. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του και μπορώ να πω ότι πήγε πολύ καλά. Στην αρχή γκρίνιαζε λίγο αλλά προσπαθούσαμε να τον ηρεμήσουμε με λίγη αγκαλιά και κάπως με την πιπίλα και στα πολύ δύσκολα με λίγο χαμομηλάκι. Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να θηλάζουμε κάθε 3,5 ώρες (καμιά φορά πάει και 4 αλλά σπάνια - μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.!). Η ώρα που θηλάζει είναι 10-15 λεπτά από το ένα στήθος, ρέψιμο και 10-15 λεπτά από το άλλο. Βασικός γνώμονας βέβαια σε όλα αυτά ήταν από την αρχή το βάρος που παίρνει κάθε εβδομάδα. Είχε πει ο γιατρός ότι πρέπει να παίρνει το ελάχιστο 160γρ. Ευτυχώς δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με αυτό και έτσι βγήκαμε από το μαιευτήριο 3.350 και μετά από 1 μήνα ζυγίζε 4.730 (παίρνει αρκετά παραπάνω από 160γρ την εβδομάδα και δεν ανησυχούμε).

Βέβαια κάθε παιδάκι διαφέρει και οι γιατροί μεταξύ τους πολλές φορές δε συμφωνούν αλλά εμείς με αυτό το σύστημα πήγαμε πολύ καλά. Αυτά τα ολίγα - ελπίζω να μη σε κούρασα. :-D

krEEp3.png

IjZep2.png

Γεια σας κορίτσια.

Newmummy συγνωμη που δεν μπορεσα να σου απαντησω στο fc, αλλά το έκλεισα απότομα λόγο του μωρού. Εγώ βγαίνω έξω κυρίως με το σλινγ και θηλάζω κανονικά. Μην φανταστείς βέβαια ότι κάνουμε συχνά βόλτες, λογω του γεγονότος ότι εγώ την πάτησα και η μπέμπα έχει το στήθος ως πιπίλα. Είμαι σε πλήρη απόγνωση. Μπράβο Στέφαν με το θηλασμό, νομιζω ότι είσαι η ιδανική περίπτωση για καθε γυναίκα που θέλει να θηλάσει. Εγώ δυστηχώς από την αρχ'η δεν είχα πολύ γάλα, άργησα και να κατεβάσω, οπότε ακολούθησα την συμβουλή ότι όσο πιο συχνά το παιδί στο στήθος τόσο θα αυξάνεται η παραγωγή, μια και ισχύει ο νόμος της προσφιράς και της ζήτησης. Δυστηχ'ως σε μένα δεν συνέβει αυτό.

Κλαίει η μπεμπούλα μου σας αφηνω και πάλι.

Διαφημίσεις

Nefelh1 μην απογοητεύεσαι ;) δεν μπορείς να αρχίσεις την προσπάθεια τώρα;; στην αρχή μπορεί να γκρινιάζει και να είναι δύσκολο να την ηρεμήσεις αλλιώς αλλά κάποια στιγμή θα συνηθίσει και θα της είναι το φυσιολογικό. ο γιατρός σας τι λέει; γιατί λες ότι δεν έχεις πολύ γάλα; δεν παίρνει βάρος η μπεμπούλα;

krEEp3.png

IjZep2.png

Ευχαριστώ πολύ Στεφάν για τις πληροφορίες... ήταν πολύ κατατοπιστηκές. :)

Θα το προσπαθήσω αν και η δική μου γιατρός είναι υπέρ του "το παιδί μπαίνει στο στήθος για όσο θέλει και όποτε θέλει". Εγώ δεν έχω θέμα με πιπίλισμα γιατί μου το ζητάει πολύ σπάνια, συνήθως θέλει απλά να ακουει την καρδιά μου ή του μπαμπα της για να ηρεμεί. Ετσι ευτυχώς την κοιμίζω απλα μόνο κρατώντας την αγκαλιά και χωρις κουνημα εκτός από πολύ ακραίες περιπτώσεις που θέλει να κανουμε και καμια βολτούλα γύρω από τον καναπέ!!!

Νεφελάκο μου μην ανησυχεις το κατάλαβα για το fb. όλες στην ίδια μοιρα είμαστε ;)

Φιλάκια σε όλες τις μανουλίτσες

την τελευταία εβδομάδα πονάει το στήθος μου εσωτερικά. επίσης περιστασιακά νιώθω σουβλίτσες... το έχετε πάθει;; από το βάρος είναι;;; (γιατί είναι πολύ βαρύ - η καλή μας αγελάδα.!)

krEEp3.png

IjZep2.png

κορίτσια γεια σας, τώρα κατάφερα να κάτσω , από το πρωί κάναμε γενική στο σπίτι μιλάμε ήμασταν μέσα στην βρώμα, σε λίγο θα χρειαζόμασταν εκείνες τις βρομιάρες από το σκαι που πάνε και καθαρίζουν τους μπίχλες.

Ρε κορίτσια εμένα ο μικρός κοιμάται πιο εύκολα με το κούνημα τι να κάνω αν συνεχίσω σε λίγο θα είναι αργά για να το κόψει θα θέλει κούνημα για να κοιμηθεί.

Ο γιατρός λεει ότι μέχρι τον 12 μήνα δεν αποκτά συνήθειες αλλά αν μάθω εγώ έτσι πως θα το κόψω πριν γίνει ενός έτους ?

Εσείς πως τα κοιμίζεται.

Μαρσολαν νομίζω ότι ο τρόπος που κοιμάσαι πλάι στο μωρό ακίνητη για να μην την πλακώσεις το βράδυ κάνει το σώμα σου κομμάτια. Μήπως πρέπει να προσπαθήσεις να την κοιμήσεις και κάπου αλλού. Πριν είναι αργά για το σώμα σου. Πριν αποκτήσεις κανένα αυχενικό σύνδρομο και υποφέρεις.Στο λέω γιατί κάποια βράδια που τον πήρα και εγώ δίπλα μου κοιμόμουν στο ένα πλευρό και δεν κουνήθηκα όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα το πρωί ήμουν σαν να με πλάκωσαν στο ξύλο.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Μαρσολαν νομίζω ότι ο τρόπος που κοιμάσαι πλάι στο μωρό ακίνητη για να μην την πλακώσεις το βράδυ κάνει το σώμα σου κομμάτια. Μήπως πρέπει να προσπαθήσεις να την κοιμήσεις και κάπου αλλού. Πριν είναι αργά για το σώμα σου. Πριν αποκτήσεις κανένα αυχενικό σύνδρομο και υποφέρεις.Στο λέω γιατί κάποια βράδια που τον πήρα και εγώ δίπλα μου κοιμόμουν στο ένα πλευρό και δεν κουνήθηκα όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα το πρωί ήμουν σαν να με πλάκωσαν στο ξύλο.

καλα εννοειται αυτο,παρολο που το κρεββατι ειναι μεγαλο,δεν σταματω να την εχω εγνοια.Στην καλαθουνα πλεον δεν χωραμε.Περιμενω πως και πως να την βαλω στην κουνια σε λιγες μερες,γιατι πηρα το συστηματακι της angelcare και θα νιωθω λιγο πιο σιγουρη!!!

Επισης πρεπει να παρω και μια πολυθρονα,ενα καθισμα τελοσπαντων γιατι το βραδυ που την ταιζω δεν εχω που να στηριξω την πλατη μου...

αει στο καλο,ενω το παιδακι μου στην ουσια δεν με κουραζει κι ο αντρας μου με βοηθαει παρα πολυ εχω αυτους τους πονους...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...