Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 27 λεπτά , Xristina96 είπε:

Αυτό που λένε οι γιατροί χαλάρωσε 😒 Χαχαχαχαχ εγώ πονάω στην εμβρυομεταφορά από τον κόλπο διαστολέα. Και μου είπε την επόμενη φορά με μέθη 😂 και η άλλη κοπέλα κάνει ωοληψια χωρίς; Σκέφτομαι με μέθη να κάνω τεστ παπ στο τέλος 😂😂

Την ίδια απορία είχα, του λέω έτσι θα πάμε και στην εμβρυομεταφορά; Μου είπε δεν πονάει καθόλου, ούτε που θα το καταλάβεις. Αντε να δούμε 🫣
      Χωρίς μέθη ωοληψία ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Γενικά δεν θέλω να ξανακάνω τίποτα απ όλα αυτά τα βασανιστήρια! Γίνεται το 25 να μας κάνει αυτή τη χάρη και όλες μαζί όπως είμαστε να πάμε πακέτο για γέννα; Αυτό θέλω! 🙏 μια και καλή στην μεγάλη πίστα! 

• Ευχή 1
      • Λουλούδια 1

ΟΙ πρώτες αγωνίες

Recommended Posts

εγώ ρε κορίτσια γάλα έβγαλα μετά 4 μέρες αφού γέννησα και πάλι με θήλαστρο που μου έδωσαν έβγαλα λίγα ml. Καμία ενημέρωση φυσικά έπρεπε να είχα φροντίσει να ενημερωθώ απο πριν. Πράγμα που σκοπεύω να κάνω τώρα.

φίφη μου μπράβο στην νοσοκόμα και την γιατρό σου που έκανε τέτοιο πράγμα.

Εγώ όταν γέννησα και βγήκα από το χειρουργείο τα είχα τόσο χαμένα πραγματικά.

την άλλη μέρα μου τον φέρανε και καθόμουν να τον κοιτάζω όλη την ώρα καθώς κοιμόταν στην αγκαλιά μου. Δεν έκανα προσπάθεια να τον ξυπνήσω.

Φαίρυ και εμένα είναι πεισματάρης αν θέλει κάτι το θέλει και χτυπιέται σαν τρελός.

Δεν ξέρω τι να πω τα έχουμε κακομάθει όλοι είναι η αλήθεια.

Να δω τώρα τι θα κάνω με το δεύτερο. Πώς θα το χειριστούμε όλοι μας.

Βασικά ψάχνω για κανένα καλό βιβλίο να ξεστραβωθώ.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rosebaby

1840

• fairy baby

1216

• Mara-76

1136

• Dimitra83

1086

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ροζ υπαρχει ενα βιβλιο για το πως να προετοιμασεις το παιδι σου οταν ερχεται το δεύτερο, το εχω δει θα ψαξω να το βρω και θα σου βαλω το λινκ.

Ο θηλασμός ειναι κατι που θελει αρκετή ενημέρωση, όχι πόρωση και φυσικά πολυ υπομονή και επιμονή. Αν το θες πραγματικά να θηλάσεις θα το κάνεις.

Εγω δεν ειχα ενημερωθεί πολύ πριν γεννήσω, το θεωρουσα οτι θα γίνει ευκολα οπως το λες κι εσύ. Τελικά όταν είδα τα σκουρα την πρωτη εβδομάδα και αρχισα το θήλαστρο, ενημερώθηκα πολύ, αλλα ειχα κανει κακή αρχή με το θήλαστρο, τα ειχα μπλεξει μεσα στο μυαλό μου και γενικά ήμουν απο τις περιπτώσεις που κοιταζα το δέντρο και έχασα το δάσος. Τελικά μετά από δική μου απόφαση, σταμάτησα τις αντλήσεις στους 2 μήνες. Τουλαχιστον μεχρι τοτε η Ιλιανα εφαγε αποκλειστικα μητρικό γάλα και σιγουρα ξερω οτι προσπαθησα παρα πολύ με κόπο και (οσο μελο και αν ακουγεται) πολλά δάκρυα. Αλλα η ψυχολογία μου δεν αντεξε άλλο και σε εκείνη τη φάση προτίμησα να είμαι εγω καλά πρωτα απ' ολα για να ειναι καλα και το Ιλιανακι μου και ο Νίκος.

4Rnfp3.png

smouts μου άντε σιδερένιες πάλι και όλα καλά

έχεις δίκιο ο θηλασμός ειδικά όταν σε βομβαρδίζουν οι γύρω σου αν θήλασες , θηλάζεις και πόσο δημιουργεί ψυχολογική φόρτιση.

Εγώ δεν το προσπάθησα σχεδόν καθόλου τα παράτησα γρήγορα και γιαυτό θέλω τώρα να το παλέψω. Η αϋπνία το βράδυ με εξάντλησε γιατί φαντάσου με ξένο γάλα και το μωρό ξύπναγε κάθε 1,5 ώρα έτρωγε 30 λεπτά και μετά από 1,5 ώρα τα ίδια.

Δεν ξέρω τι έφταιγε πραγματικά. Πιθανόν να του ερχόταν το γάλα βαρύ στο στομάχι και έτρωγε αργά και μικρές ποσότητες ? τι να πω δεν ξέρω.

Γενικά ο Αντώνης ήταν δύσκολος στον ύπνο από την αρχή και στο γάλα.

Όλη την ώρα έβγαζε γουλιές δεν τολμούσα να τον πάω πουθενά γιατί έβγαζε και έτρωγε κάθε 1 ώρα.

Σίγουρα κάτι θα έκανα και εγώ λάθος και ο παιδίατρος τότε ήταν πολύ μαλλλλ....κας.

Στερνή μου γνώση δεν λένε ? ε θα δούμε τώρα.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Έπρεπε να ψάξεις να βρεις το ιδανικό γάλα για τις γουλιτσες.εμείς δεν ξέρω καΙ γωποσά αλλαξαμε μέχρι να βρούμε αυτό που της ταίριαζε και να μην αντιδρά με το μητρικό .ποσά κουτιά πετάξαμε και γω δεν θυμάμαι.

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

Διαφημίσεις

φαιρυ άσε πολλά έπρεπε να κάνω αλλά όπως είπα ο παιδίατρος ήταν πολύ βλάκας. να του λέω ότι το μωρό κάνει γουλιές συνέχεια μήπως το γάλα είναι βαρύ ? και μου έλεγε όχι μια χαρά είναι μην το αλλάζεις. Από δική μου πρωτοβουλία το άλλαξα και σωθήκαμε μετά.

το frisolac είχα ακούσει και από την κλινική ότι ήταν βαρύ από τον παιδίατρο της κλινικής παρόλο που ήταν αυτό που προωθούσε τότε η κλινική αυτός ήταν αντικειμενικός.

μετά με το απταμίλ το μωρό κοιμήθηκε καλύτερα.

ψάχνω να βρω φωτογραφικά άλμπουμ να βάλω τις φωτό του Αντώνη που έχω αρχίσει να εκτυπώνω. Θέλω κάτι σε σετ γιατί μιλάμε για πάρα πολλές φωτογραφίες.

Δεν μπορώ να βρω έχει καμία σας ιδέα που μπορώ να βρω ?

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Καλη εβδομαδα κοριτσια , ροζ οταν λες σετ εννοεις 2-3 ιδια? ψαξε τιποτα στο ιντερνετ και αμα βρεις αγγλια ...ξερεις εσυ!!!;) α και οτι αλλο θελετε κοριτσια για τα μπεμπε η οτι αλλο πειτε μου να σας τα στειλω...τωρα για τον θηλασμο να διαβασεις το βιβλιο της πατσουρου και θα σου στειλω πμ με λινκ απο καλα σαιτ...οσο για την αυπνια με τον θηλασμο τουλαχιστον δεν θα εχεις να σηκωνεσαι να φτιαχνεις γαλα να πρεπει να ρευτει μετα κλπ , εχεις το μωρο στο κρεβατι και εσυ κοιμασαι και αυτο θηλαζει οποτε γουσταρει και μετα κοιμαται ..ετσι νομιζω ειναι πιο ξεκουραστο ...τωρα τι θα κανεις τον Αντωνακη δεν ξερω!!!

φιφη για τα άλμπουμ εντάξει δεν με νοιάζει να είναι και ολόιδια απλά επειδή μιλάμε πάνω απο 500 φωτο ένα άλμπουμ δεν θα φτάσει. Ψάχνω γενικά σε amazon, ebay κάτι που να μην θέλει και αστρονομικό ποσό και δεν είδα τίποτα.

Για τον Αντωνάκη θα τον αναλάβουν οι υπόλοιποι μην νομίζεις δεν έχει και αδυναμια σε μένα μόνο στον παππού του. Οπότε νομίζω ότι δεν θα του λείψω τραγικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το παραμελήσω το παιδί μου. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Ας έρθει εκείνη η ώρα με το καλό και βλέπουμε.

Περιμένω το λινκ να αρχίσω διάβασμα γιατί το κεφάλαιο θηλασμός θέλει διάβασμα.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Γεια σας κοριτσοπουλα,

πως πατε??

Τι διαβαζω??Το Ιλιανακι μπηκε νοσοκομειο??Περαστικα και να ειναι καλα η ζουζου.Σμουτσακι υπομονη αν και απο οτι καταλαβα μια χαρα αντεξες.

Οι υπολοιπες ολες καλα??

Ροζακι,μην αγχεσαι προκαταβολικα για τον θηλασμο και κοιτα να απενεχοποιηθεις καλη μου και να εισαι προετοιμασμενη για ολα.Διοτι παιζει και πληρως ενημερωμενη να εισαι και προετοιμασμενη αλλα και παλι να μην σου κατσει(αυτο ειλικρινα το απευχομαι).Θελω να πω οτι να στοχευεις τον αποκλειστικο θηλασμο αλλα μην διαλυσεις τον εαυτο σου αν τυχον δεν τα καταφερεις.Και κοιτα να κανεις και πολυ προσωπικο διαβασμα απο διαφορες πλευρες,μπες και στο φορουμ,διαβασε βιβλια,μιλα με καμια μαια-πιστοποιημενη συμβουλο γαλουχιας...Μην κοιτας,δεν ειναι ολοι ειδικοι,ακομη και το θηλαστρο αν δεν σου δωσουν σωστες οδηγιες δεν κανει δουλεια....Π.χ πως να κατεβει το πρωτογαλα στον Αντωνη οταν δεν σου ειχαν πει οτι πρεπει να ακολουθηθει πρωτοκολο κι εκει..."αρμεγμα:tongue:-αντληση" καθε 3-4 ωρες και απο τα δυο στηθη( γι αυτο χρειαζεται θηλαστρο νοσοκομειακο στην αρχη τουλαχιστον) και μια αντληση νυχτερινη κατα τις 4 τα χαραματα ωστε το στηθος να λειτουργει σαν να θηλαζει το μωρο??????

Θα μου πεις εσυ Μαρσυ αυτα τα ηξερες???Οχι βεβαια,αλλα επειδη εγω ειχα και την σπασμενη κλειδα της μικρης αλλα και το οτι γεννηθηκε στις 36 εβδομαδες,εχω και επιπεδες θηλες εκατσα και εψαξα παρα πολυ,νοικιασα και νοσοκομειακο θηλαστρο και το μονο που καταφερα ηταν να αποθηλασω απλα χωρις χαπι,φυσικα διοτι ημουν τοσο πτωμα που ειλικρινα κοιμομουνα πανω στην αντληση...βζζζζζ,βζζζζζ,βζζζζζ το αρμεκτηρι...χρρρρ,χρρρρρ,χρρρρ η Μαρσυ:tongue:καλε επεφταν οι χοανες απο τα χερια...τι να καταφερω να αντλησω!!!!!Οποτε για εμας το γαλα σκονη εγινε μονοδρομος...πολυ λιγο καταφερε η Πηνελοπιτσα να πιει αντλημενο μαμαδισιο γαλα..

Το εχω λοιπον απενοχοποιησει τοσο πολυ μεσα μου και λεω αν ποτε κανω δευτερο παιδακι και πανε ολα καλα θα το επιδιωξω οσο πιο πολυ μπορω,αν ομως μου παρουσιαστει το παραμικρο εμποδιο θα φροντισω να κανω το καλυτερο και για εμενα,τον αντρα μου αλλα και το πρωτο παιδακι μου.Διοτι οπως λεει το Σμουτς...αν δεν ειμαι εγω καλα,δεν θα ειναι ολη η οικογενεια!!!!

Κατα τα αλλα,κοριτσακια μου δεν εχετε καταλαβει οτι τα μικρα μας εχουν αρχισει να απαιτουν,να κανουν μουτρα και πεισματα και γενικα να μας δοκιμαζουν μιας και αναπτυσσουν το εγω τους????Η δικια μου πολυ πεισμα βρε παιδι μου,αν δεν την αφησεις να κανει αυτο που θελει(που συνηθως ειναι κατι απαγορευμενο) βαζει τα κλαμματα,και κοπανιεται στο πατωμα με νευρα,κανει αποτομες κινησεις προς τα πισω....τωρα τελευταια δε πεταει απο πανω της καλτσες,παντοφλες,κατεβαζει το κολαν ή τα παντελονια φορμας και μενει με το κορμακι της μονο και τρεχω απο πισω γιατι κανει κρυο ακομη...ποση ξυπολυταρια να αντεξει???

Εχουμε και μεγαλη αγαπη στα τραγουδια,την μουσικη...παει το mazoo and the zoo συννεφο,Τα ζουζουνια, και ελληνικη μουσικη βαζουμε Mad Greeks που και που και κοριτσια..αναγνωριζει τον Ρουβα,την Ταμτα στο καινουργιο της τραγουδι και κανει "Μαααααα,μααααα" να την φιλησει απο την χαρα της.Εμπλεξα με μεγαλη καλλιτεχνη:rolleyes:χαχα...και ο χορος καλα κρατει,κουναει τον κωλο,τα χερια,κανει φλαμενγκο με τα ποδαρακια της....πολυ γελιο ρε σεις!!!

Χριστε μου να ειναι καλα τα ζουζουνια μας,μας εχει μεινει και τιποτε αλλο στην ζωη μας???

Την αγκαλιαζω και μυριζω το κορμακι της,ακουω την ανασουλα της,την βλεπω ποσο ανεμελη ειναι και ποσο ωραια ζει στον παιδικο της κοσμο και μονο τοτε ηρεμω απο τα δυσκολα της καθημερινοτητας.

Τελοσπαντων,σας εγραψα μεγαλο σεντονι..

forgive me αλλα ειχα καιρο να σας μιλησω και μου βγηκαν ολα μαζι..χεχε

Περιμενω παλι να ερθει το Πασχα,να ερθει ο μπαμπας μας να περασει αυτος ο κωλοκαιρος και να γινουμε παλι οικογενεια....Τι να πω...

Φιλακια πολλα-πολλα

marsolan μου έχει απόλυτο δίκιο, δεν έχω σκοπό να πεθάνω για να θηλάσω.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και ότι γίνει.

Τρελοκομείο γενικά είναι τα παιδιά μας σε αυτή την ηλικία, εμάς μας έχει τρελάνει όλο λέει λέει. Μιλάει κανονικά μπορώ να επικοινωνήσω με λέξεις πλέον.

Βέβαια κάποιες ακόμα τις λέει με τον δικο του τρόπο αλλά της καταλαβαίνω.

Μαγνητόφωνο είναι πιθανό να τον βοηθά και αυτό που λέει τόσες λέξεις.

Μπορει να μιλάμε εμείς μεταξύ μας και να αρπάζει ότι τελευταία λέξει λέμε κιαι να την επαναλαμβάνει.

Μάρσυ μου σήμερα τα διαολάκια μας γίνονται 22. Άντε να τα χιλιάσουν.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

Marsola λες και νόμιζα ότι μιλούσες για την Ανδριάνα χαχαχαχαχα σήμερα μου έβγαλε κάτι κοκκινιλες ας ελπίσουμ Ε ότι είναι ενέργεια

και που να δειτε κοριτσια την ιλιανα που ειναι ενα χρονο σχεδεον μεγαλυτερη απο τα δικα σας. Οτι και να σας πω ειναι λίγο.

πχ, τη βαζω για υπνο, και αυτη θελει να κερδισει χρόνο. Αρχιζει λοιπόν να φωνάζει.

"Μαμάαααααααα τσίσαααααααα"

"Ιλιάνα, μόλις τώρα πήγαμε για τσίσα"

σηκώνεται από το κρεβάτι κι έρχεται εκεί που κάθομαι

"Ε μαα σήκω ΒΛΕ μαμά, σου λέω θέλω τσίσαααααα"

παμε στην τουαλέτα και της λεω

"για να σε ακουσω να κάνεις τσίσα"

σφίγγεται εκεί λοιπόν, ζορίζεται, καταφέρνει βγάζει 2 σταγόνες όπου ακούγονται στη λεκάνη και γυρνάει και με κοιταει με ύφος ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ

"να, βλέπεις, έκανα"

Προχτες παλι φωναζε (απο το κρεβατι παλι)

"Μαμαααααααα βοήσια (=βοήθεια)"

Πάω εκεί

"Ζεν μπολω να σκεπαστωωωωω"

Βλεπω λοιπόν, όπως και στο παρελθόν, οτι καποιες ηλικίες ειναι σταθμός στη ζωή των παιδιών μας. Αλλος ενα σταθμός ειναι και τα 2,5 που μόλις ξεπέρασε και λεει το στόμα της.... και δεν αναφερομαι στο αν μιλαει καθαρα. Αυτο το εχουμε ξεπερασει πολυυυ καιρό. Αυτά που λεει εχουν πλάκα. Αρχίζει και μιλάει σαν μεγάλος άνθρωπος.

Και μη χειρότερα (που λέει πάλι η Ιλίανα)

4Rnfp3.png

Οσο για το θηλασμο ροζ, ειδες τι εγραψα κι εγω πιο πάνω

"Ο θηλασμός ειναι κατι που θελει αρκετή ενημέρωση, ΟΧΙ ΠΟΡΩΣΗ και φυσικά πολυ υπομονή και επιμονή"

Εγω πορώθηκα τόσο πολύ, που ψυχολογικά διαλύθηκα. και αυτό γιατί κουραζόμουν πολύ με το θήλαστρο κλπ, καθως χρειαζοταν να κανω 6 αντλήσεις το 24ωρο για να εχώ το γάλα που κάλυπτε την ιλιανα και ειχα συχτιρήσει γιατί ήμουν συνεχεια, με το θηλαστρο στο χερι, με το θηλστρο να το πλενω, με το θηλαστρο να αποστειρωνω κλπ κλπ κλπ, αλλα από την αλλη διαβαζα ποσο καλο ειναι το μητρικο γαλα και ελεγα θα συνεχίσω. Ε ολο αυτό το μπροστα πισω με τσάκισε και ετσι ενα βραδυ, την ωρα που τρωγαμε, ειπα στο Νικο "αυριο σταματάω". αυτό ηταν.

Και αν θες μια συμβουλη, απο μια οχι εμπειρη σε αυτο τον τομεα, αλλα από αλλες μαμαδες που εχω ακουσει, μην αφήσεις τον αντωνη να ασχολουνται αλλοι μαζί του για να εχεις εσυ το μωρο. Επειδη πιστεύω ότι όλα τα παιδάκια θελουν τη μαμα τους την ωρα που θηλαζει πχ, δεν πρεπει ποτε να του πεις, "οχι τωρα αντωνη δεν μπορω, θηλάζω το μωρό". Θα σου βγαλει ζηλιες πιστεύω

4Rnfp3.png

χαχα είναι πραγματικά απόλαυση να έχεις χρόνο να αφιερωθείς 100% μαζί τους.

Που να τον βρεις εγώ πάλι λέω και δόξα ο Θεός γιατί δουλεύω 4 ώρες τώρα οπότε έχω το περιθώριο να τον απολάυσω.

Τώρα τι θα γίνει μόλις έρθει και το δεύτερο δεν ξέρω.

σίγουρα δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια αυτή αλλά θα βρούμε τους ρυθμούς μας.

όσο γιαυτό που είπες με τον Αντώνη συμφωνώ απόλυτα αν το παιδί θελήσει να έρθει κοντά το κάνει γιατί αισθάνεται την απομόνωση γιατί όσο και να λέω ότι δεν μου έχει αδυναμια είναι γιατί με έχει δεδομένη.

όταν θα δει να απομονώνομαι τότε θα αποζητήσει την προσοχή.

σίγουρα αν θέλει να μείνει δίπλα μου να το κάνει.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

τι εγινε κοριτσια εφτιαξε ο καιρος και το ριξατε εξω?? και εγω παντως απο εκτος σας γραφω γιατι τετοιες μερες δεν με κραταει το μεσα,

Μπηκα γιατι πριν καπως με αγχωσαν με μια συνομιλικη της ανδριανας ,Ξεκινησε και τους μιλαει κανονικα βρε κοριτσια και η δικια μου ακομα τιποτα .Μονο κατι λεξουλες και αυτο γιατι εγω της το ζηταω.Μηπως να απεφυνθω πουθενα</ μηπως αγχωθηκα αδικως? μηπως δεν ασχολουμε πολυ μαζι της στο θεμα της ομιλιας??

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...