Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , LeneL είπε:

Να σου πω την αλήθεια, εγώ την ΑΜΗ την μέτρησα πρώτη φορά στα 42.. από τα 37 είχαν αρχίσει ανωμαλίες στην περίοδο που έδιναν ενδείξεις για ΠΩΑ, αλλά επειδή άργησα να παντρευτώ ( άργησα σε αναπαραγωγικούς όρους εννοώ) σε εκείνη τη φάση δεν το είχα πολυψάξει για να μην αγχωθω.. απλά, όταν γνώρισα τον άντρα μου, ήξερα εξαρχής ότι θα πάω για εξωσωματική και ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις εξετάσεις. Οπότε σε εκείνη την φάση κάναμε ταυτόχρονα και τις εξετάσεις προγεννητικού ( που πήγαν τελείως χαμένες αφού πήγα με δωρεά) και τις ορμονικές... Δε νομίζω ότι αργεί πάρα πολύ, αλλά πραγματικά δε θυμάμαι γιατί είχαμε κάνει ένα τεράστιο πακέτο εξετάσεων στο ίδιο κέντρο και έρχονταν λίγες λίγες.. απλά, αυτό που ξέρω είναι, ότι την εξέταση για το Fragile x, την σπρώχνουν πλέον αρκετά οι γυναικολόγοι, μαζί με αυτή της κυστικης ινωσης.. έχω δλδ φίλη, στον ίδιο γυναικολόγο με εμένα ( τον κλασικό γυναικολόγο όχι της εξωσωματικής) που της είχε ζητήσει να την κάνει, παρόλο που εκείνη ήταν με φυσική σύλληψη. Μάλιστα η κοπέλα τελικά έχει κάνει 4 παιδιά, δλδ δεν υπάρχει υπόνοια ΠΩΑ ούτε για πλάκα...

Α μάλιστα. Μήπως αυτή η κοπέλα είχε κάποια κληρονομικότητα από κάπου; Διάβασα πως σε περιπτώσεις κληρονομικότητας αυτισμού στην οικογένεια ή άλλων νοσημάτων , τότε την κάνουν. Οι γυναίκες που έχουν τη προμεταλλαξη είναι πιθανόν να εμφανίσουν ΠΩΑ σε πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και κάτω των 25. Εγώ στα 25 είχα ήδη ΠΩΑ, για αυτό μου το πρότεινε. Κανεις άλλος δε μου το είχε πει.

ΟΙ πρώτες αγωνίες

Recommended Posts

smoutsaki οχι δεν την προετοιμαζουμε ποτε...δεν ξερω αν κανω καλα αλλα σκεφτομαι οτι θα κλαιει προκαταβολικα...το θεμα ειναι οτι ο παιδοχειρουργος ειπε να την παμε σε μια συναδελφο του εδω στην λαμια μετα απο μια εβδομαδανα την δει..δηλαδη σε 2-3 μερες απο τωρα..γαμωτο ηταν ναγινει κι αυτο τωρα?εκει που παει να το ξεχασει τσουπ παλι..απο την αλλη δεν λεει να κανουμε του κεφαλιου μας και να μην την παμε πουθενα,.,.:mad::-x:-x

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 21/5/2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rosebaby

1840

• fairy baby

1216

• Mara-76

1136

• Dimitra83

1086

Περισσότερες δημοσιεύσεις

fifi εχει δικιο η smouts αντε παιδακι μου φτιαξε μια σελιδουλα εκει ...

εν το μεταξύ οκ ειπαμε 40 είσαι οχί 50 ...δηλάδη 40= 20+20 δυο 20αρες .Και η λάμα στο χέρι τι σχέση έχει με το να κάνεις δευτερο παιδί εεεε ...ή υπάρχει καμια συνταγή με το χέρι που δεν την ήξερα??? χαχαχαχαχαχα

Εγω πάντως δεν την προετοιμάζω ..τρωει κατευθείαν την ψυχρολουσια ...

εμενα δεν κάθεται καθολου να την εξετασει .

Παντως ζωζω μην εισαι και εσυ τοσο αγχωμενη γιατι το μεταδιδεις στο παιδί .

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

Ζωή μου όλα τα παιδιά αυτό κάνουν, έλα να δεις τον Αντώνη σαν δαιμονισμένος.

Του κόβεται η ανάσα από το κλάμα.

Θέλει υπομονή εκείνη την ώρα και τα παιδιά θα το ξεχάσουν.

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

zwza προσπαθησε να κρατας την ψυχραιμια σου και καλα να φερεσαι σαν να μην γινεται κατι που θα την τρομαξει γιατι ειναι πολυ εξυπνα και το καταλαβαινουνε ...σε καταλαβαινω ρε γαμωτο δεν μπορεις να την βλεπεις να τρομαζει αλλα πρεπει να το συνηθησει καπως..ισως εαν την μιλουσες αλλα να της δειξεις και καλα θαρρος και ας τρεμει η καρδουλα σου...

ενταξει ρε κοριτσια μην βαρατε θα τον ανοιξω τον λογαριασμο χιχι...αλλα πραγματικα ομως δεν τα παω καθολου καλα με αυτα τα chat και μπουρδες και like και friend τι ειναι αυτα ρεεε?? εγω ακομη χρησιμοποιω μολυβι και χαρακα...και μην κοιτατε που γραφω στο καφε, μονο με εσας μιλαω και γουσταρω γιατι σας γνωριζω πια αρκετα χρονια 2 ε??

αυριο ξεκιναω το babyswimming αντε να δω πως θα τα παμε...

φιλακια σε ολες

Διαφημίσεις

zwza μου ναι δεν καθεται με τιποτα

εχω και το παλιο εμβολιο να κανω ολο το αναβαλω

φιφι μολις κανεις πες μας με μνμ τι ονομα και επιθετο εβαλες να σε κανουμε add εμεις γιατι χωρις να γινουμε φιλες εκει δεν μπορουμε να βρεθουμε ..ειπαμε τεχνολογια αλλα χωρις βοηθεια απο το κοινο τιποτα δεν γινεται .χαχαχα

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

Καλημερα καορίτσια!!!!!

τι κανετε? Ζώσα μου θα την ξεπεράσει την φοβία.. είναι οι πρώτες μέρες τώρα... σε λίγο όλα θα τα ξεχασει.... δοκίμασε να της δημιουργήσεις για λίγο μια πολύ σταθερή ρουτίνα ώστε να μην έχει εκπλήξεις μεχρι να ηρεμήσουν οι αναμνήσεις στο μυαλουδάκι της .... όλα καλά θα πάνε!

εμείς μάλλον ξεκινάμε παιδικό τον άλλο μήνα.... από την μία χαίρομαι γιατί έχει μεγάλη ανάγκη να παίζει με παιδάκια και με έχει λιώσει στις βόλτες κάθε απόγευμα... βρέξει χιονίσει ακόμα και αν είμαι άρρωστη/αδιάθετη/με την μεση πιασμένη........

από την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι πολύ μωρό ακόμα και της κάνω κακό... θα πάρω μια βδομάδα άδεια από την δουλειά και θα δω πως θα παει....βεβαια θα είναι μεγάλη ανακούφηση για μας τα 300? που θα εξοικονομίσουμε... δεν ξέρω...πολύ σκεφτηκή είμαι για αυτό που παω να κανω,... εσείς έχετε καμια γνώμη?? σμουτσάκι εσυ ειχες πάει την Ιλιάνα μικρούλα στον παιδικό νομίζω.... τωρα που πέρασε ο καιρός πως σου φαίνεται???? θα άλλαζες κάτι??

φιλιά! πρέπει να γυρίσω στην δουλεία...

Καλημεραααα

Jo jo μου η Ιλιανα πηγε 8 μηνων σταθμό. Δεν θα αλλαζα απολυτως τιποτα. Απολύτως όμως. Το παιδάκι μου ειναι πολυ καλα, οι δασκαλες του ειναι φοβερες, οσες κι αν εχει μεχρι τωρα (γιατι αλλαξε ταξη φετος, πηγε σε μεγαλυτερη, αρα καινουργιες δασκαλες), εχει μαθει να τρωει τα παντα, ειναι πολυ κοινωνική, συμμετέχει σε ομαδα μπλα μπλα μπλα μπλα. Τα εχω πει και τα εχω ξαναπει, μην επαναλαμβάνομαι.

ΑΛΛΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ)

Πρέπει να βρεις καλο παιδικο σταθμό. Αμα βρεις, εχεις κανει την τύχη σου. Και να θυμασαι οτι οπως και στα υπόλοιπα, οτι πληρωνεις παίρνεις. Παρε γνωμες απο μαμαδες, γειτονισες, φιλες σου, για σταθμους της περιοχης.

4Rnfp3.png

καλημερα κι απο μενα..το βραδυ τα ιδια περασαμε παλι..δεν ηθελε η μικρη να κλεισουμε φωτα..δεν ηθελε να ξαπλωσει να κοιμηθει..και τωρα το πρωι δεν ηθελε να παει στην πεθερα μου να παω στην δουλεια..εντωμεταξυ εχει κολλησει με την μανα μου την βλεπει μαλλον σωτηρα της που την πηρε απο τους γιατρους..και πρεπει να την δει και μια παιδοχειρουργος να δει αν ειναι ολα οκ...αχ δεν την παλευω αλλο..σημερα κλεισαμε εβδομαδα..να δουμε τι θα γινει..ποτε και πως θα το ξεπερασει..οσο για παιδικο σταθμο που λετε εγω μετα τα 3 θα την παω σε δημοσιο που εχει εδω κοντα..αλλα κι εκει προβληματα θα εχουμε πιστευω δεν θα καθετε..

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 21/5/2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ..

Καλημεραααα

Jo jo μου η Ιλιανα πηγε 8 μηνων σταθμό. Δεν θα αλλαζα απολυτως τιποτα. Απολύτως όμως. Το παιδάκι μου ειναι πολυ καλα, οι δασκαλες του ειναι φοβερες, οσες κι αν εχει μεχρι τωρα (γιατι αλλαξε ταξη φετος, πηγε σε μεγαλυτερη, αρα καινουργιες δασκαλες), εχει μαθει να τρωει τα παντα, ειναι πολυ κοινωνική, συμμετέχει σε ομαδα μπλα μπλα μπλα μπλα. Τα εχω πει και τα εχω ξαναπει, μην επαναλαμβάνομαι.

ΑΛΛΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ)

Πρέπει να βρεις καλο παιδικο σταθμό. Αμα βρεις, εχεις κανει την τύχη σου. Και να θυμασαι οτι οπως και στα υπόλοιπα, οτι πληρωνεις παίρνεις. Παρε γνωμες απο μαμαδες, γειτονισες, φιλες σου, για σταθμους της περιοχης.

Κοίτα, αυτός που βρήκα, αν και είναι σχετικά οικονομικός μου φάνηκε πολύ καλός. με την έννοια ότι είναι σαν σπίτι, είναι 1 δασκάλα για κάθε 5 παιδάκια (η χαρα του εκπαιδευτικού) είναι σχεδόν μεσοτοιχία με το σπίτι της πεθεράς μου οπότε μπορεί να πηγαίνει να τηνπαίρνει και να κοιμάται στην γιαγιά της αντί για τον παιδικό.... εχει πολλές δραστηριότητες... υποστηρίζουν το ελεύθερο παιχνίδι (πολύ σημαντικό για μένα...) είναι σε άλλο όροφο τα μεγαλύτερα παιδάκι (πάνω από 3 χρονών) οπότε κινδυνεύουν λιγότερο τα μικρά από ιώσεις.... μου άρεσε η φιλοσοφία τους... δηλαδή όταν την ρώτησα πως αντιδρούν σε περιπτώσεις δαγκώματος κτλ... μου ειπε αυτό που ήθελα να ακούσω.... γενικά η φιλοσοφία τους είναι πολύ κοντά στην δική μου...

επιπλέον εχει και ενα τεραστιο κήπο για να παίζουν όταν ανοίξει ο καιρός....με κούνιες κτλ...

το κύριο άγχος μου είναι ότι την άσπα την κρατάει μια κυρία από όταν ήταν 3 μηνών.... και είναι πολύ δεμένη μαζί της... το πρωί που ξυπναει την ψάχνει.... και δεν ξέρω πως να χειριστώ την απώλεια....

Διαφημίσεις

καλημερα κι απο μενα..το βραδυ τα ιδια περασαμε παλι..δεν ηθελε η μικρη να κλεισουμε φωτα..δεν ηθελε να ξαπλωσει να κοιμηθει..και τωρα το πρωι δεν ηθελε να παει στην πεθερα μου να παω στην δουλεια..εντωμεταξυ εχει κολλησει με την μανα μου την βλεπει μαλλον σωτηρα της που την πηρε απο τους γιατρους..και πρεπει να την δει και μια παιδοχειρουργος να δει αν ειναι ολα οκ...αχ δεν την παλευω αλλο..σημερα κλεισαμε εβδομαδα..να δουμε τι θα γινει..ποτε και πως θα το ξεπερασει..οσο για παιδικο σταθμο που λετε εγω μετα τα 3 θα την παω σε δημοσιο που εχει εδω κοντα..αλλα κι εκει προβληματα θα εχουμε πιστευω δεν θα καθετε..

αχ βρε κοριτσάκι.. κάνε υπομονή... ρώτα την γιατρό σου σχετικά μήπως σου πει κάποιο τιπ να εφαρμόσεις... αυτοί έχουν δει τόσα πολλά περιστατικά που σίγουρα κάτι παραπάνω θα εχουν να σου πουν....μήπως να την έπαιρνες να κοιμηθεί μαζί σου το βράδυ? ωστε όταν ξυπνάει να μην αναστατώνεται τόσο πολύ....

θα αρχιζεις να την προετοιμαζεις απο τωρα, οτι σε λιγες μερες θα παμε σχολειο, θα εχει πολλα παιδακια, η ταδε δεν θα ερχεται στο σπιτι μας πια κλπ.

ειναι πολυ σημαντικο, να βρεις ενα σταθμο (ειτε ακριβο, ειτε φθηνό) και να φύγεις με την αίσθηση οτι εκει μπορεις να αφήσεις το παιδι σου. Στην δικη μας περιπτωση εγω ετσι επραξα και δεν επεσα εξω.

Οσο για τις ιωσεις, να ξερεις, οτι τον πρωτο χρονο θα ειναι σχετικα δυσκολα. Το καλο ειναι οτι θα την ξεκινησεις τωρα, που αρχιζει και ανοιγει ο καιρός, αρα θα γλιτωσεις τα πολυ βαρια του χειμωνα και αρα θα εχεις και λιγοτερους μηνες ταλαιπωρίας μπροστα σου κι εσυ και το παιδι μεχρι το καλοκαιρι που θα κλεισει ο σταθμος (γιατι μεχρι τοτε θα αρρωσταινετε). Απο του χρόνου ομως θα δεις οτι θα υπαρχει μεγαααααλη βελτιωση στο θεμα των αρρωστιών.

Τωρα οσον αφορά στο θέμα των ιώσεων που θα κολλαει απο τα μεγαλυτερα παιδακια... ΜΥΘΟΣ & ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ.

πχ ενα παιδακι που ειναι 3 και παει ηδη 2 χρονο στο σταθμο δεν προκειται να κολλησει το παιδακι σου κατι, γιατι συνηθως δεν κολλαει και αυτό.

Ενα μωράκι 10 μηνων που ξεκίνησε μαζι με τη δική σου και θα κολλαει τα παντα, αυτό μπορεί να στην κολλήσει.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δεν εχει σχεση η ηλικια, αλλα το διαστημα που ειναι ενα παιδακι στο σχολειο.

Εμενα πχ η Ιλιανα και περσυ και φετος (2η και 3η χρονιά αντίστοιχα) αρρωσταίνει από σπάνια εώς πολύ λίγο.

4Rnfp3.png

Ζωζα μου σορρυ που στο λεω, αλλα αν εσυ εισαι μονιμως φοβισμενη και αγχωμενη, αυτό θα περνάς στο παιδί και θα εχει την ίδια συμπεριφορά κι εκείνο.

Ειναι κριμα να την γεμίζεις φοβίες. Θα το κουβαλάει μια ζωή. Και δεν αναφερομαι για τη συγκεκριμενη περιπτωση, μιλαω γενικώς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ οσο δυσκολο και να ειναι αυτό.

4Rnfp3.png

θα αρχιζεις να την προετοιμαζεις απο τωρα, οτι σε λιγες μερες θα παμε σχολειο, θα εχει πολλα παιδακια, η ταδε δεν θα ερχεται στο σπιτι μας πια κλπ.

ειναι πολυ σημαντικο, να βρεις ενα σταθμο (ειτε ακριβο, ειτε φθηνό) και να φύγεις με την αίσθηση οτι εκει μπορεις να αφήσεις το παιδι σου. Στην δικη μας περιπτωση εγω ετσι επραξα και δεν επεσα εξω.

Οσο για τις ιωσεις, να ξερεις, οτι τον πρωτο χρονο θα ειναι σχετικα δυσκολα. Το καλο ειναι οτι θα την ξεκινησεις τωρα, που αρχιζει και ανοιγει ο καιρός, αρα θα γλιτωσεις τα πολυ βαρια του χειμωνα και αρα θα εχεις και λιγοτερους μηνες ταλαιπωρίας μπροστα σου κι εσυ και το παιδι μεχρι το καλοκαιρι που θα κλεισει ο σταθμος (γιατι μεχρι τοτε θα αρρωσταινετε). Απο του χρόνου ομως θα δεις οτι θα υπαρχει μεγαααααλη βελτιωση στο θεμα των αρρωστιών.

Τωρα οσον αφορά στο θέμα των ιώσεων που θα κολλαει απο τα μεγαλυτερα παιδακια... ΜΥΘΟΣ & ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ.

πχ ενα παιδακι που ειναι 3 και παει ηδη 2 χρονο στο σταθμο δεν προκειται να κολλησει το παιδακι σου κατι, γιατι συνηθως δεν κολλαει και αυτό.

Ενα μωράκι 10 μηνων που ξεκίνησε μαζι με τη δική σου και θα κολλαει τα παντα, αυτό μπορεί να στην κολλήσει.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δεν εχει σχεση η ηλικια, αλλα το διαστημα που ειναι ενα παιδακι στο σχολειο.

Εμενα πχ η Ιλιανα και περσυ και φετος (2η και 3η χρονιά αντίστοιχα) αρρωσταίνει από σπάνια εώς πολύ λίγο.

δεν το είχα σκεφτεί έτσι με τις αρρώστιες... έχεις δίκιο!!!!

η αλήθεια είναι ότι ένιωσα ωραία που θα είναι η ασπούλα εκεί.... δεν ξετρελάθηκα με την ιδέα βεβαια...αλλά αυτό κυρίως λόγω του ότι πρόκειται για μεγάλη αλλαγή και εγώ δυσκολεύομαι πάντα με τις αλλαγές....

νομίζω ότι θα δείξει η πορεία πως θα πανε τα πράγματα....αλλά και από άλλες μανουλες που εχω μιλήσει, όλες μου λενε ότι δεν εχει κακό αντίκτυπο στα παιδακια τους ο παιδικός... γιατί τα καλά που θα προσκομίσει (όπως ανέφερες πολύ σωστά....) είναι καλοδεχούμενα... με τα άσχημα τι γίνεται.... για παράδειγμα το να αντιγράφει κακές συμπεριφορές... γιατί στον παιδικό χάνεται το one to one με το παιδί....και σίγουρα αυτό αφήνει καινά....

τεσπα... και τώρα δεν είναι και η καλύτερη φάση... που εγώ όσο κομμάτια και αν είμαι πρέπει να την πάω να παίξει και πρέπει να καταπιέζω την κούρασή μου και τα νεύρα μου για να είμαι ευχάριστη μαμά... και όσο σκέφτομαι ότι το νευρικό μου σύστημα καταρρέει....νομίζω ότι ο παιδικός θα βοηθήσει την κατάσταση...

καλημερα κοριτσαρες!!!!!!!!!!

τι κανετε??

Ζωζακι μου γλυκο...περαστικα σας καταρχην....εχει δικιο το σμουτσακι....ξεαγχωσου εσυ για να της το μεταδωσεις!!!Παρτην και στο κρεβατακι σου τα βραδια με ενα μικρο φωτακι ...και θα κοιμηθει σα πουλακι!!

Εμενα ο δικος μου με το που μπαινουμε στο ανσασερ για τον παιδιατρο το αντιλαμβανεται και κανει εμετο απο την εισοδο μεχρι την ωρα που θα φυγουμε!!το εχει κανει τωρα 3 φορες ......στην αρχη νομιζαμε οτι ειναι τυχαιο αλλα μετα μου ειπε ο ντοκτορ οτι ειναι αντιδραση για να μη μπει μεσα(τα σκατουλια μας ειναι τετραπερατα).....!!!

jo καλη αρχη σας ευχομαι....ολα καλα θα ειναι .Εμεις οι μαμαδες πιστευω εχουμε τρομερο ενστικτο...που θα αφησουμε τα παιδια μας!!!Μη κοιτας αν ειναι διπλα στην πεθερα ο σταθμος κοιτα αν εσυ νιωθεις οκ.....

παιζει ρολο να ειναι κοντα το σπιτι των γονιων μας αλλα οχι τον πρωτο νομιζω!!

Εμεις στην γειτονια εχουμε εναν παιδικο και στην αρχη ελεγα να τον παω εκει(οταν τελοσπαντων το αποφασισουμε) αλλα απο μια ερευνα " αγορας" που εκανα ...το βγαλα απο το μυαλο μου το συγκεκριμενο σταθμο!!!

Παντως θα ξεκινησει τωρα που ο καιρος ανοιγει....και εχουν φυγει οι βαριες ιωσεις.

ΦΙΦΑΚΟ μου εκανες λογαριασμοοο....ελα ουτε γω ειμαι της τεχνολογιας αλλα το κουτσοπαλευωωω:lol::lol::lol:!!!

Καλε κοριτσια θα παμε για κανα καφεεεεε????????:confused:

Ροζ μου τελικα κοριτσαροςςς???το ΚΑΛΗΤΕΡΟ....Μεγαλος αδελφος προσεχει προστατευει......μικρη αδερφηηηηη .......θελω και γω ετσιιιιι λεμε!!!!!!

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΕΕΣΣΣ!!!!!

iA8hp3.pngWtKrp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...