Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 11 ώρες πρίν, little miracle είπε:

δεν εχω σκοπο να τρομοκρατησω κανενα. παρεθεσα απλα τη νο1 παρενεργεια που ανεφερει συγκεκριμενα το φυλλο οδηγιων του σικλακουρ και ειπα τον προσωπικο μου φοβο διαβαζοντας το να αναγραφεται τοσο ξεκαθαρα. παντως πολλοι γιατροι αναφερουν οτι οι γυναικες που παιρνουν φαρμακα εξωσωματικης ερχονται σε σημειο 0 για καρκινο μαστου οφειλομενου σε αυτα, μετα τα 5 ετη. εμενα προσωπικα κι ο μαστολογος μου που ειναι καθηγητης στο Ελενα μου το εχει αναφερει. αρα σιγουρα κανεις δεν σου εγγυαται οτι ειναι ακινδυνα. απο εκει κι επειτα δεν ειπα ποτε να μην κανουμε εξετασεις . αν ειναι ποτε δυνατον. προφανως το κομματι της προληψης ειναι κατι αλλο κι εννοειται πως ολες οι γυναικες πρεπει να το φροντιζουν. 

εννοειται και γι αυτο κιολας τα σικλακουρ δεν τα δινουν ευκολα αν υπαρχει ιστορικο, κληρονομικοτητα η κατι υποπτο σε γυναικες με ελλειψη οιστρογονων. δυστυχως ομως σε οσες κανουμε ετ σε τεχνητο κυκλο μας τα δινουν για το πρωτο τριμηνο χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο συνηθως. κ πολλες φορες δινουν κ τρελο αριθμο. οχι 1 την ημερα που λαμβανει απλα μια γυναικα για αλλους λογους , αλλα απο 3 ως και 12 εχω ακουσει. εμενα τουλ σε 4 ετ εκ των οποιων οι 3 ηταν εγκυμοσυνες, για τοσο μου τα εδιναν. διαφορετικοι γιατροι κιολας. και δεν ειμαι τοσο σιγουρη οτι ολοι πριν εχουν ξεψαχνισει το ενδεχομενο να εχει καποια γυναικα αυξημενο κινδυνο για καρκινο μαστου. συνηθως ως τα 35 ειδικα αντε να σου πουν να κανεις καναν υπερηχο πριν. και παλι δεν ειμαι σιγουρη οτι το κανουν ολοι. εμενα ενας μονο το ειχε ζητησει. 

ΚΑλημέρα, 

3 μήνες;;; 3 μήνες μέχρι να αναλάβει ο πλακούντας ενννοείς;

Τι να πω, εμένα με έστειλαν σε μαστολόγο, σε καρδιολόγο και μου έκαναν και εξετάσεις για την πήξη του αίματος τις βασικές και όλες τις ορμονικές. 

9 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Ε ναι.. εγω διαβαζω τα φυλλαδια ακομα και στο depon..και θυμαμαι στα φαρμακα της εξωσωματικης δεν μπηκα επιτηδες στο τρυπακι να διαβασω παρενεργειες γιατί ημουν σιγουρη οτι θα τις παθω ολες.. επειδη ηδη ημουν αγχωμενη! Οπως και το σαλοσπιρ αν διαβασεις γράφει οτι δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσυνη, για εμβρυα..  κ ομως το παιρνουμε για ασφαλεια.. οπότε ας μην τρελαινόμαστε! Εξετασεις, να ρωταμε τους γιατρους μας.. ειδικα αν εχουμε ιστορικο απο γονεις ή παππούδες και ολα καλά!

ναι και για την κορτιζόνη λένε ότι προκαλεί καθυστέρηση στο παιδί. Και όμως το παίρνουμε και κάποιες φορές είναι τρομερά

10 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

Στην πρώτη μου προσπάθεια θυμάμαι είχα πάει σε καρδιολόγο γιατί μου ζήτησαν  εξετάσεις και όταν του είπα τον λόγο πουβθελω τις εξετάσεις ξεκίνησε να μου λέει ότι τα φάρμακα αυτά για την διέγερση προκαλούν καρκίνο!! Μιλάμε τα είδα όλα!! Λέω δεν είναι δυνατόν να μου λέει τέτοια πράγματα επιστημών άνθρωπος σε μια γυναίκα που προσπαθεί να αποκτήσει το πρώτο της παιδί!! Δεν ξαναπήγα εννοείται!

Σε 2 κλινικές έχω απευθυνθεί για εξωσωματική και ατις 2 μου ζήτησαν μαστογραφία και υπέρηχο για αυτό το λόγο

σοκ για τον γιατρό. 

Περισσότερες πιθανότητες έχουμε να πάθουμε καρκίνο από το κωλό άγχος που έχουμε αλλά τέλος πάντων. 

ΟΙ πρώτες αγωνίες

Recommended Posts

τα λιπιδια του γαλακτος, λογω του οτι ειναι πιο βαρια απο το νερο, καθονται "πισω" στο στηθος, το πρωτο γαλα ειναι σαν νερο για να ξεδιψασει το μωρο, και μετα ερχεται το πιο πυκνο γαλα.... θηλαζεις και απο τα δυο?? εμενα η συμβουλος μου ελεγε να θηλαζω μονο απο το ενα σε καθε γευμα...ξερεις..εναλλαξ .....

να ρωτησω και κατι.. μηπως προσπαθεις να βαλεις το μωρο σε προγραμμα φαγητου??? ρωταω γιατι ειχα προσπαθησει να το κανω κι εγω και ειχε δημιουργηθει θεμα....

κατα τη γνωμη μου, μην δωσεις κατευθειαν συμπληρωμα ξενο γαλα.... βγαλε δικο σου και δως της ..

αν και πανω απο ολα (ακομα και απο τον θηλασμο) ειναι η υγεια του μωρου! οποτε ακολουθησε την παιδιατρο.... εκτος αν θες να ρωτησεις και καποιον συμβουλο θηλασμου... εχω να σου προτεινω... αν θες πες μου!

ναι θηλάζω και από τα 2 γιατί η μικρή θέλει μόνο την μεγάλη ροή (ότι απέμεινε δηλαδή γιατί έχει ελαττωθεί) και νευριάζει και κλαίει δεν θέλει να κάτσει άλλο στο στήθος οπότε αναγκάζομε να της δώσω από το άλλο....με αποτέλεσμα κάθε φορά σε κάθε θηλή να κάθετε 2-3 λεπτά......

κοίτα το προσπάθησα στην αρχή αλλά δεν ήταν εύκολο...στην ουσία μπήκε κάπως μόνο του γιατί τρωει κάθε 2.5 με 3 ώρες!!! οπότε τα γεύματα είναι στανταρ...εκτός τα μεσημέρια που κοιμάται πάντα και κάνει να φάει από 3 έως 7-8....

το θέμα είναι ότι από το στήθος δεν ξέρω πόσο πίνει και αν πεινάει άλλο γιατί δεν κλαίει πάντα ενώ κάθετε τόσο λίγο!!! και επειδή βρίσκομε σε αποθηλασμό της δίνω περισσότερο μπουκάλι.....

πρώτων δεν έχω θήλαστρο!!! και δεύτερον ξένο της δίνω κοντά 2 μήνες μαζί με στήθος... αλλά τώρα και 10 ημέρες προσπαθώ να το κόψω το στήθος (μειώνοντας τα γεύματα) γιατί ταλαιπωρούμαστε και οι 2 και γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν μπορώ άλλο πιέζομε....και εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση με λίγο γάλα και με τα νεύρα που έχει όταν πίνει πιο πολύ ταλαιπωρία είναι.....δεν ξέρω καν τι πίνει και πόσο....γεμάτο θα το νιώσω μετά από 10-12 ώρες τουλάχιστον..

line_flow3_beg_minie_time_1284782400_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

line_line_typew8_beg_d_typew3_time_1255147200_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

line_line_typew2_beg_d_typew9_time_1032753600_text_c5dfece1f3f4e520ece1e6df.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rosebaby

1840

• fairy baby

1216

• Mara-76

1136

• Dimitra83

1086

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα σας κορίτσια.... τι κάνετε σήμερα??? εμείς τα ίδια μόνο που μάλλον κρύωσα λίγο και φοβάμαι για την μικρή.... μήπως ξέρετε τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση με τον θηλασμό???

line_line_typew8_beg_d_typew3_time_1255147200_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

καλημερα kallia

μην αγχωνεσαι με τον θηλασμο δεν κανεις τιποτα...συνεχιζεις οπως εισαι...αν εισαι τοσο χαλια φορα μασκα οταν θηλαζεις....εγω ετσι εκανα κανα 2 φορες και ο μικρος ηταν μια χαρα......

Lkixp3.png

rcRGp3.png

ναι θηλάζω και από τα 2 γιατί η μικρή θέλει μόνο την μεγάλη ροή (ότι απέμεινε δηλαδή γιατί έχει ελαττωθεί) και νευριάζει και κλαίει δεν θέλει να κάτσει άλλο στο στήθος οπότε αναγκάζομε να της δώσω από το άλλο....με αποτέλεσμα κάθε φορά σε κάθε θηλή να κάθετε 2-3 λεπτά......

κοίτα το προσπάθησα στην αρχή αλλά δεν ήταν εύκολο...στην ουσία μπήκε κάπως μόνο του γιατί τρωει κάθε 2.5 με 3 ώρες!!! οπότε τα γεύματα είναι στανταρ...εκτός τα μεσημέρια που κοιμάται πάντα και κάνει να φάει από 3 έως 7-8....

το θέμα είναι ότι από το στήθος δεν ξέρω πόσο πίνει και αν πεινάει άλλο γιατί δεν κλαίει πάντα ενώ κάθετε τόσο λίγο!!! και επειδή βρίσκομε σε αποθηλασμό της δίνω περισσότερο μπουκάλι.....

πρώτων δεν έχω θήλαστρο!!! και δεύτερον ξένο της δίνω κοντά 2 μήνες μαζί με στήθος... αλλά τώρα και 10 ημέρες προσπαθώ να το κόψω το στήθος (μειώνοντας τα γεύματα) γιατί ταλαιπωρούμαστε και οι 2 και γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν μπορώ άλλο πιέζομε....και εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση με λίγο γάλα και με τα νεύρα που έχει όταν πίνει πιο πολύ ταλαιπωρία είναι.....δεν ξέρω καν τι πίνει και πόσο....γεμάτο θα το νιώσω μετά από 10-12 ώρες τουλάχιστον..

ε τοτε μην το σκεφτεσαι αλλο καλη μου! δωσε της κανονικα μπουκαλι με ξενο και ηρεμησε!!!! μιλησες ξανα με τον παιδιατρο?

ε τοτε μην το σκεφτεσαι αλλο καλη μου! δωσε της κανονικα μπουκαλι με ξενο και ηρεμησε!!!! μιλησες ξανα με τον παιδιατρο?

ναι η παιδίατρος δεν μου είπε κάτι απλά ότι αν δεν κάθετε στο στήθος πάνω από 5 λεπτά τουλάχιστον δεν παίρνει ιδιαίτερο βάρος από το στήθος γιατί δεν πίνει το πυκνό... δεν μου είπε να το κόψω ή όχι!!! απλά να τής δίνω και μπουκάλι όποτε πεινάει

νομίζω θηλάζεις εσύ έτσι??

Διαφημίσεις

ναι η παιδίατρος δεν μου είπε κάτι απλά ότι αν δεν κάθετε στο στήθος πάνω από 5 λεπτά τουλάχιστον δεν παίρνει ιδιαίτερο βάρος από το στήθος γιατί δεν πίνει το πυκνό... δεν μου είπε να το κόψω ή όχι!!! απλά να τής δίνω και μπουκάλι όποτε πεινάει

νομίζω θηλάζεις εσύ έτσι??

ναι θηλαζω... εγω ημουν απο τις τυχερες... δεν δυσκολευτηκα και πολυ...

να σε ρωτησω..το παιδι ειναι μεσα στις καμπυλες?? ή απλά δεν πηρε ΠΟΛΥ βαρος σε ενα μηνα??

ναι θηλαζω... εγω ημουν απο τις τυχερες... δεν δυσκολευτηκα και πολυ...

να σε ρωτησω..το παιδι ειναι μεσα στις καμπυλες?? ή απλά δεν πηρε ΠΟΛΥ βαρος σε ενα μηνα??

είναι μέσα στις καμπύλες μου είπε η παιδίατρος απλά εγώ δεν είμαι ήσυχη παίρνει την ημέρα λέει 17γρ ενώ έπαιρνε 20 στην προηγούμενη επίσκεψη...στην ουσία παίρνει λίγο βάρος κάθε μήνα...

καπνίζεις εσύ??? Γιατί εγώ δυστυχώς!!! Και αυτό είναι και το άγχος μου με το θηλασμό…κ.λ.π

είναι μέσα στις καμπύλες μου είπε η παιδίατρος απλά εγώ δεν είμαι ήσυχη παίρνει την ημέρα λέει 17γρ ενώ έπαιρνε 20 στην προηγούμενη επίσκεψη...στην ουσία παίρνει λίγο βάρος κάθε μήνα...

καπνίζεις εσύ??? Γιατί εγώ δυστυχώς!!! Και αυτό είναι και το άγχος μου με το θηλασμό…κ.λ.π

ρε καλο μου κοριτσι.... για 3 γραμμαρια μιλας??? και μην ζυγιζεις το παιδι καθε μερα!

1)οι ζυγαριες εχουν παντα ενα περιθωριο λαθους.. που μπορει να ειναι τα 3 γραμμαρια...

2)τα τρια γραμμαρια μπορει να ειναι λιγο λιγοτερα τσισακια!

στην εβδομαδα ισως να ειναι πιο αντικειμενικες οι μετρησεις!

οσο για το τσιγαρο...η αγλαια ειχε πει οτι 4 τσιγαρα επιτρεπονται... και εμενα ο παιδιατρος μου ειχε πει για 1... αλλα σιγουρα επιρρεαζει το τσιγαρο.. και οχι απαραιτητα το μωρο... πιο πολυ φρικαρει εσενα η ιδεα...

ρε καλο μου κοριτσι.... για 3 γραμμαρια μιλας??? και μην ζυγιζεις το παιδι καθε μερα!

1)οι ζυγαριες εχουν παντα ενα περιθωριο λαθους.. που μπορει να ειναι τα 3 γραμμαρια...

οσο για το τσιγαρο...η αγλαια ειχε πει οτι 4 τσιγαρα επιτρεπονται... και εμενα ο παιδιατρος μου ειχε πει για 1... αλλα σιγουρα επιρρεαζει το τσιγαρο.. και οχι απαραιτητα το μωρο... πιο πολυ φρικαρει εσενα η ιδεα...

ουπς λαθος καταλαβα! σε διαβαζω γρηγορα γιατι δουλευω! χαχα

η παιδιατρος λοιπν μιλαει για 3 γραμμαρια την ημερα... νομιζω παντως οτι τα μωρα δεν παιρνουν παντα το ιδιο βαρος ...

όχι δεν την ζυγίζω εγώ...όταν κάνουμε την επίσκεψη στην γιατρό μου δίνει βάρος από την τελευταία επίσκεψη και μετά το διαιρεί για να δούμε τι έπαιρνε την ημέρα για εκείνο το μήνα που πέρασε....δεν το κάνω εγώ!!!

καλά αστα!!!! εγώ κάνω τουλάχιστον 6 (καπνό) και δεν με φτάνουν και έχω σαλταρει...!!! αυτό σου λέω με τον θηλασμό πιέζομε...δεν περίμενα να φτάσω έως εδώ(αν θελεις διαβασε παρακατω)!!! η Αγλαΐα μου είπε να κάνω παραπάνω προκειμένου να σταματήσω τον θηλασμό...αλλά...με τη καρδιά!!!!!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22230&page=10

Διαφημίσεις

kallia18

διαβασα πολυ στα γρηγορα αυτα που σου λεει η Αγλαια... θα τα δω πιο αναλυτικα οταν παω σπιτι...

γενικα εγω ειμαι της αποψης οτι μια ευτυχισμενη μαμα που δεν θηλαζει ειναι καλυτερα απο μια φρικαρισμενη θηλαζουσα!

αν και η γνωμη μου ειναι οτι το προβλημα σου ειναι το τσιγαρο! θες σαν τρελλη να καπνισεις! και σε καταλαβαινω απολυτα γιατι και εγω στο ιδιο μοτιβο ειμαι! αλλα... μπορεις να κανεις διαφορα πραγματα αντι του τσιγαρου..οταν σου ερχεται πολυ η αναγκη παρε το μωρο και πηγαινε μια βολτα.. μπορεις επισης να βαλεις να μαγειρεψεις κατι ή κανε κατι αλλο !

για μενα αυτο που δουλευει καλυτερα ειναι να απασχολουμαι με το μπεμπε! την αλλη φορα γεμισα την μπανιερα και εκανα μπανακι μαζι της! χαχαχα περασαμε τελεια!

kallia18

για μενα αυτο που δουλευει καλυτερα ειναι να απασχολουμαι με το μπεμπε! την αλλη φορα γεμισα την μπανιερα και εκανα μπανακι μαζι της! χαχαχα περασαμε τελεια!

αυτό είναι το καλύτερο και αυτό προσπαθώ!!!!

όλα τα άλλα δεν μου κάνουν τίποτα!!!! ειδικά η βόλτα είναι που με κάνει να θέλω πολλά τσιγαρα.....γιαυτό δεν πάω και πουθενά!!!! δουλειά και σπίτι....

kallia18

γενικα εγω ειμαι της αποψης οτι μια ευτυχισμενη μαμα που δεν θηλαζει ειναι καλυτερα απο μια φρικαρισμενη θηλαζουσα!

τελικά αυτό μου φαίνεται το καλύτερο αλλά πόσο δύσκολα είναι και τα δυο!!!!

kallia και εγω εχω ακουσει οτι καλυτερα να καπνιζεις και να θηλαζεις παρα να μην θηλαζεις....απλα καλυτερα να καπνισεις αμεσως μετα τον θηλασμο.....

παντως και εγω που θηλαζω και απο τα 2 στηθη του δινω..

Lkixp3.png

rcRGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...