Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Ουσιαστικά θέλαμε να δούμε αν είναι υδροσαλπιγγα κ ο γιατρός Μ είπε ότι δεν είναι κάτι η ελαφρώς διατεταμένη σάλπιγγα και δεν θέλει κάτι ν κάνουμε. Γτ αρχικά είχαμε πει αν ήταν υδροσαλπιγγα θ τη βγάζαμε. Ο σύζυγος 43. Όσο για τον προεμφυτετικο κ εγώ το θέλω.

Η διατεταμενη σάλπιγγα όμως δεν είναι εικόνα υδροσαλπιγγας; Κάνατε λαπαροσκόπηση για να το αποκλείσετε; Καλά δεν είναι και υπερβολική η ηλικία του συζύγου για να πεις θα υπάρχουν οι τρελές βλάβες. Βέβαια εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής ή το επάγγελμα (κάποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο). 

1 hour ago, Anastasia2005 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια...Σήμερα πήγα και εγώ στα Ιωάννινα για να δούνε την σαλπιγγογραφια μου κ αν είναι υδροσαλπιγγα να προχωρήσουμε τη λαπαροσκόπηση...Το είδε ο γιατρός κ μου είπε πως είναι κ αν θέλω να κάνω εξωσωματική θα πρέπει να την αφαιρέσω...Οπότε θα περιμένω τηλέφωνο για χειρουργείο..Προσπαθώ να μη με παίρνει από κάτω κ να λέω πως είναι ένα βήμα πιο κοντά,(δεδομένου ότι έχω αφαίρεσει κ την άλλη σάλπιγγα από εξωμήτρια κύηση).Τώρα ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι ο χρόνος αναμονής αλλά αμφιταλαντεύονται τι πρέπει να κάνω...Να κλείσω ραντεβού για επιτροπή γ να κάνω πρώτα το χειρουργείο;;;Είχα πει δεν θέλω να πιεστω και θέλω να τα κάνω όλα χαλαρά....αλλά λέω μήπως θα το πάω κάνα 2 χρονιά πίσω έτσι κ είμαι και 34 χρόνων....

Αν κάνεις το χειρουργείο μετά στην επιτροπή δεν θα θες τίποτε άλλο ούτε παθολογικό σπερμοδιάγραμμα ούτε χαμηλή ΑΜΗ ούτε τίποτα. Περνάς σίγουρα χωρίς σάλπιγγες γιατί δεν έχεις καμία άλλη επιλογή. Αν κρίνω από την δική μας περιφέρεια δεν αργούν ιδιαίτερα τα ραντεβού κ η απόφαση βγαίνει σε μια βδομάδα. Δλδ μετά το χειρουργείο μπορείς να κλείσεις ραντεβού για τον επόμενο μήνα και ξεκινάς μόλις έχεις την απόφαση στα χέρια σου κ φυσικά επιτρέπει ο γιατρός σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν περάσεις επιτροπή, πάρεις την απόφαση αλλά δεν έχεις αφαιρέσει την υδροσαλπιγγα κινδυνεύεις να χάσεις τις ημερομηνίες για τα φάρμακα. 
      Λυπάμαι πολύ, δεν είναι εύκολο αλλά με την υδροσαλπιγγα εκεί δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, η καλύτερη επιλογή είναι να την αφαιρέσεις. 

ΟΙ πρώτες αγωνίες

Recommended Posts

κοριτσια ο μπεμπουλης μου σημερα ειναι παρα πολυ γκρινιαρης....κοιμαται λιγο,και μετα ξυπναει και αρχιζει να κλαιει....

εντομεταξυ δεν του ξαναδινω με τιποτα την πιπιλα,αρχισε να ποναει πολυ το στηθος μου ρουφαει τοσο δυνατα,ειδικα αν χρησιμοποιησουμε την πιπιλα,τοσο καιρο δεν ειχα κανενα προβλημα που δεν την χρησιμοποιουσαμε...για να μαθει να κοιμαται στην ωρα του το βραδυ και στο κρεββατι του και οχι στην αγκαλια την πατησα...τα εχω κανει μανταρα,νοιωθω οτι με κανει οτι θελει και αυτο με αγχωνει

76IGp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rosebaby

1840

• fairy baby

1216

• Mara-76

1136

• Dimitra83

1086

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εσεις τα βαζετε να κοιμουνται παντα στο κρεββατι τους....????

βανιλιτσα κι εμενα ολη την ωρα θελει αγκαλιες ....ξερω οτι ειναι καλο να τα αγκαλιαζουμε αλλα θεωρω και υπερβολη να τον εχω ολη την ωρα αγκαλια...

76IGp3.png

κοριτσια ο μπεμπουλης μου σημερα ειναι παρα πολυ γκρινιαρης....κοιμαται λιγο,και μετα ξυπναει και αρχιζει να κλαιει....

εντομεταξυ δεν του ξαναδινω με τιποτα την πιπιλα,αρχισε να ποναει πολυ το στηθος μου ρουφαει τοσο δυνατα,ειδικα αν χρησιμοποιησουμε την πιπιλα,τοσο καιρο δεν ειχα κανενα προβλημα που δεν την χρησιμοποιουσαμε...για να μαθει να κοιμαται στην ωρα του το βραδυ και στο κρεββατι του και οχι στην αγκαλια την πατησα...τα εχω κανει μανταρα,νοιωθω οτι με κανει οτι θελει και αυτο με αγχωνει

Μήπως περνάει άλμα ανάπτυξης ο μικρός Χάπι? Όταν τον βάζεις στο στήθος ηρεμεί?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Κι εμένα μόλις εκλεισε τον 1ο μήνα είχε γκρίνια για 1-2 μέρες... μετά συνήλθε...Μήπως σου ξεκιναει κολικούς??? Μην αγχώνεσαι (καλά μια κουβέντα είπα :D) ότι σε κάνει ότι θέλει... απλά σε έχει ανάγκη και ίσως να βιάστηκες να τον βγάλεις από την αγκαλία σου. Ισως αν δώσεις μια παράταση 1-2 εβδ. να προσαρμοστεί καλύτερα. ΕΙμαι σίγουρη ότι τα πας μια χαρά απλά ανησυχεις όπως όλες μας για λάθη! Ακου το ένστικτό σου και το μωρό σου και όλα θα πάνε τέλεια ;). Ειναι πολύ μικρά ακόμα για να αποκτήσουν συνήθειες και για να μαθουν αυτά που θέλουμε εμείς. Αν θελει πιπίλα δωστη αλλά φρόντησε να τον ταίσεις πριν πεινάσει πολύ ετσι ώστε να μη σε πονά από το πόσο λαιμαργα θα ρουφάει.

βανιλιτσα κι εμενα ολη την ωρα θελει αγκαλιες ....ξερω οτι ειναι καλο να τα αγκαλιαζουμε αλλα θεωρω και υπερβολη να τον εχω ολη την ωρα αγκαλια...

Εγώ έχω προέκταση κραβατιου και κοιμάται εκεί μαζί μας και δε θα τη βγάλω για το 1ο 6μηνο. Αν βεβαια δω ότι θελει να βγει νωρίτερα θα τη βγαλώ. Αν πάλι θέλει παραπάνω απο 6μηνο θα την αφήσω. Τα μωρά μας μόλις χορτάσουν αγκαλίες και νοιώθουν σίγουρα και ασφαλή στο σπίτι με τους γονείς ξεκολλάνε πολύ εύκολα από πανω μας...

Φιλάκια πολά και πάνω απ'όλα ψυχραιμία και ηρεμία (αν και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο!!! :mrgreen:)

m5Ctp2.png line_flow2_beg_minie_time_1276660800_text_c720ecf0e5ecf0dff4e120e5dfede1e9.gif

Δεν υπάρχει ούτε ιδανικό, ούτε σωστό, ούτε καλό. Κάθε μητέρα και κάθε οικογένεια κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για την ίδια και για τα δικά της δεδομένα. Στην αρχή ακούμε διάφορα, μας βομβαρδίζουν οι γύρω μας με τα 'πρέπει' και 'δεν πρέπει' και βρισκόμαστε πελαγωμένοι να σκεφτόμαστε τι δεν κάνουμε καλά. Ξεπεράστε τα αυτά κορίτσια γιατί δεν υπάρχει συνταγή. Κάθε μωράκι είναι μοναδικό, θέλει άλλο χειρισμό και τελικά εσείς σαν γονείς να ακολουθήσετέ το ενστικτό σας.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Και κάτι βασικό...Τα μωράκια σε τέτοια ηλικία σαν την δική σας έχουν ανάγκες και όχι ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ. Πολλοί τα συγχέουν και λένε διάφορα για να μην 'κακομάθουμε' τα μωρά μας.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Μήπως περνάει άλμα ανάπτυξης ο μικρός Χάπι? Όταν τον βάζεις στο στήθος ηρεμεί?

αλλες φορες ηρεμει και αλλες φορες την ωρα που τρωει κλαιει...

εντομεταξυ θελει να τρωει καθε μια ωρα...τραβιεται προς τα πισω χωρις να αφηνει το στηθος και κλαιει....

76IGp3.png

Κι εμένα μόλις εκλεισε τον 1ο μήνα είχε γκρίνια για 1-2 μέρες... μετά συνήλθε...Μήπως σου ξεκιναει κολικούς??? Μην αγχώνεσαι (καλά μια κουβέντα είπα :D) ότι σε κάνει ότι θέλει... απλά σε έχει ανάγκη και ίσως να βιάστηκες να τον βγάλεις από την αγκαλία σου. Ισως αν δώσεις μια παράταση 1-2 εβδ. να προσαρμοστεί καλύτερα. ΕΙμαι σίγουρη ότι τα πας μια χαρά απλά ανησυχεις όπως όλες μας για λάθη! Ακου το ένστικτό σου και το μωρό σου και όλα θα πάνε τέλεια ;). Ειναι πολύ μικρά ακόμα για να αποκτήσουν συνήθειες και για να μαθουν αυτά που θέλουμε εμείς. Αν θελει πιπίλα δωστη αλλά φρόντησε να τον ταίσεις πριν πεινάσει πολύ ετσι ώστε να μη σε πονά από το πόσο λαιμαργα θα ρουφάει.

Εγώ έχω προέκταση κραβατιου και κοιμάται εκεί μαζί μας και δε θα τη βγάλω για το 1ο 6μηνο. Αν βεβαια δω ότι θελει να βγει νωρίτερα θα τη βγαλώ. Αν πάλι θέλει παραπάνω απο 6μηνο θα την αφήσω. Τα μωρά μας μόλις χορτάσουν αγκαλίες και νοιώθουν σίγουρα και ασφαλή στο σπίτι με τους γονείς ξεκολλάνε πολύ εύκολα από πανω μας...

Φιλάκια πολά και πάνω απ'όλα ψυχραιμία και ηρεμία (αν και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο!!! :mrgreen:)

τον παιρνω αγκαλιες απλα,δεν θελω να τον κραταω ολη μερα...

τον ταιζω στην ωρα του και πολυ νωριτερα ακομα κι αν το εχω δωσει την πιπιλα...το θεμα οτι του την εδινα το βραδυ μονο για να μαθει να κοιμαται οχι στην αγκαλια αλλα στο κρεββατι του και εκεινος απο χθες τη φτυνει μετα απο λιγο και αρχιζει να κλαιει....πραγματικα δεν ξερω τι εχει...και αν τον ακουσετε πως κλαιει καποιες φορες λες και καποιος τον τσιμπησε εντονα και πονασε

76IGp3.png

χθες που μιλησα με τη συμβουλο θηλασμου μου ειπε οτι περναει αλμα αναπτυξης...

δεν ξερω εχω πελαγωσει σημερα και 3 μερες τωρα με εχει κουρασει λιγο που τρωει ολη την ωρα και νοιωθω οτι δεν χορταινει...και αλλες φορες το εκανε αυτο αλλα οχι ολη μερα...και πιο πολυ με ζοριζει οτι ποναω.......οταν βαζει τη θηλη στο στομα του νοιωθω οτι μου την ξεριζωνει....νομιζω ολα τα εκανε η πιπιλα κι ας ητανε μονο για λιγο...και το χειροτερο μολις τον βαλω να κοιμηθει(αν δεν εχει κοιμηθει στα χερια μου) νομιζω οτι την ψαχνει ανοιγει το στομα του και κουναει το κεφαλακι του σαν να περιμενει να μπει κατι μεσα....

76IGp3.png

αλλες φορες ηρεμει και αλλες φορες την ωρα που τρωει κλαιει...

εντομεταξυ θελει να τρωει καθε μια ωρα...τραβιεται προς τα πισω χωρις να αφηνει το στηθος και κλαιει....

Το ό,τι θέλει να τρώει ανά 1 ώρα είναι αναμενόμενο και το φυσιολογικό. Στο στήθος σου ο μικρούλης σου βρίσκει τροφή, αγκαλιά, αγάπη, ασφάλεια και ζεστασιά.

Αν τρώει και αφήνει το στήθος νευριασμένος μπορεί να συμβαίνουν πολλά. Πχ. να πεινάει πολύ και να μην έχει την υπομονή να περιμένει να χορτάσει εφόσον πρέπει να καταβάλει προσπάθεια. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τον βάζεις στο στήθος πριν κλάψει, με τα πρώτα σημάδια πείνας. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία γυρνάνε το κεφαλάκι τους πάνω κάτω με ανοιχτό το στόμα όταν πεινάνε ή πιπιλάνε το δάχτυλό τους.

Άλλη περίπτωση είναι να έχεις μεγάλη ροή και να πνίγεται ο μικρός αλλά αυτό θα το είχες καταλάβει πιστεύω. Για να τσεκάρεις άλλαξε στάση θηλασμού. Βάζε το στοματάκι του μωρού πάνω από την θηλή ώστε σε περίπτωση αυξημένης ροής να μην πνίγεται.

Τέλος μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους οι κολικοί...

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

χθες που μιλησα με τη συμβουλο θηλασμου μου ειπε οτι περναει αλμα αναπτυξης...

δεν ξερω εχω πελαγωσει σημερα και 3 μερες τωρα με εχει κουρασει λιγο που τρωει ολη την ωρα και νοιωθω οτι δεν χορταινει...και αλλες φορες το εκανε αυτο αλλα οχι ολη μερα...και πιο πολυ με ζοριζει οτι ποναω.......οταν βαζει τη θηλη στο στομα του νοιωθω οτι μου την ξεριζωνει....νομιζω ολα τα εκανε η πιπιλα κι ας ητανε μονο για λιγο...και το χειροτερο μολις τον βαλω να κοιμηθει(αν δεν εχει κοιμηθει στα χερια μου) νομιζω οτι την ψαχνει ανοιγει το στομα του και κουναει το κεφαλακι του σαν να περιμενει να μπει κατι μεσα....

Το μωρό περιμένει το στήθος της μαμάς και όχι την πιπίλα. Στην αρχή μπορεί να την δέχεται και όταν καταλαβαίνει ό,τι είναι πλαστικό και όχι η θηλή της μαμάς και φυσικά δεν βγάζει γαλατάκι αντιδράει και κλαίει.

Τα σημάδια που λες είναι άλμα ανάπτυξης. Κάνε υπομονή, σε 3-4 μέρες θα περάσει. Το μωρό ξέρει πολύ καλά να διεκδικεί αυτό που έχει ανάγκη.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Το ό,τι θέλει να τρώει ανά 1 ώρα είναι αναμενόμενο και το φυσιολογικό. Στο στήθος σου ο μικρούλης σου βρίσκει τροφή, αγκαλιά, αγάπη, ασφάλεια και ζεστασιά.

Αν τρώει και αφήνει το στήθος νευριασμένος μπορεί να συμβαίνουν πολλά. Πχ. να πεινάει πολύ και να μην έχει την υπομονή να περιμένει να χορτάσει εφόσον πρέπει να καταβάλει προσπάθεια. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τον βάζεις στο στήθος πριν κλάψει, με τα πρώτα σημάδια πείνας. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία γυρνάνε το κεφαλάκι τους πάνω κάτω με ανοιχτό το στόμα όταν πεινάνε ή πιπιλάνε το δάχτυλό τους.

Άλλη περίπτωση είναι να έχεις μεγάλη ροή και να πνίγεται ο μικρός αλλά αυτό θα το είχες καταλάβει πιστεύω. Για να τσεκάρεις άλλαξε στάση θηλασμού. Βάζε το στοματάκι του μωρού πάνω από την θηλή ώστε σε περίπτωση αυξημένης ροής να μην πνίγεται.

Τέλος μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους οι κολικοί...

ναι πνιγεται,αυτο ειναι αληθεια...τρωει λιγο λαιμαργα στην αρχη ...

δεν ξερω τα πηγαιναμε μια χαρα...και ξερεις τι αλλο παρατηρησα σημερα 1-2 φορες του εφευγε γαλα απο το στομα...

76IGp3.png

Πεινάει πολύ και τρώει λαίμαργα. Να τον βάζεις στο στήθος πριν κλάψει. Επίσης πως τον ταίζεις? Γεύμα και στήθος ή εναλλάσεις τα στήθη σε κάθε γεύμα?

πριν αρχισει να κλαιει αποκλειεται γιατι κοιμαται,ξυπναει και θελει σαν τρελλος να φαει...φαντασου και οταν ειναι να κανουμε μπανιο πρωτα τον ταιζω και μετα τον κανω μπανιο γιατι αλλιως ξεσηκωνει τον κοσμο και δεν μπορει να χαλαρωσει με το μπανιο...

γευμα και στηθος δεν τα εναλλασω...αλλα νομιζω οτι φταιει οτι δεν τρωει πολυ ωρα και αν φαει περισσοτερη ωρα κοιμαται παραπανω ωρες...

επισης πολλες φορες ξυπναει κλαιει για δευτερολεπτα και ξανακοιμαται...αυτο το ξεκιναει περιπου μια ωρα πριν ξυπνησει κανονικα...και νομιζω οτι πειναει,αλλα νυσταζει και ταυτοχρονα,οποτε κοιμαται ακομα λιγο...

αλλα αν τον ταισω με το πρωτο κλαμα θα φαει ελαχιστα και μετα θα κοιμηθει και δεν θα εχει χορτασει με αποτελεσμα καθε μιση ωρα να θελει να φαει...

σε μπερδεψα?

76IGp3.png

πριν αρχισει να κλαιει αποκλειεται γιατι κοιμαται,ξυπναει και θελει σαν τρελλος να φαει...φαντασου και οταν ειναι να κανουμε μπανιο πρωτα τον ταιζω και μετα τον κανω μπανιο γιατι αλλιως ξεσηκωνει τον κοσμο και δεν μπορει να χαλαρωσει με το μπανιο...

γευμα και στηθος δεν τα εναλλασω...αλλα νομιζω οτι φταιει οτι δεν τρωει πολυ ωρα και αν φαει περισσοτερη ωρα κοιμαται παραπανω ωρες...

επισης πολλες φορες ξυπναει κλαιει για δευτερολεπτα και ξανακοιμαται...αυτο το ξεκιναει περιπου μια ωρα πριν ξυπνησει κανονικα...και νομιζω οτι πειναει,αλλα νυσταζει και ταυτοχρονα,οποτε κοιμαται ακομα λιγο...

αλλα αν τον ταισω με το πρωτο κλαμα θα φαει ελαχιστα και μετα θα κοιμηθει και δεν θα εχει χορτασει με αποτελεσμα καθε μιση ωρα να θελει να φαει...

σε μπερδεψα?

Είναι πολύ καλό που εχεις πολύ γάλα. Σε μένα , η δική μου σύμβουλος θηλασμού μου είχε πει να προσπαθώ να "πιεζω" τη μικρή να ξυπνά στο θηλασμό, γιατί την επαιρνε πανευκολα ο ύπνος, με το να την αλλάζω στάσεις κατα τη διαρκεια του θηλασμού ή να της πειράζω τα ποδαράκια ή να βραχω το προσωπάκι με ένα νωπό πανι. Σε μας τίποτα δεν 'επιασε γιατί ήταν υπναρού του καλού καιρού!!! Αλλά δεν το έβαλα κατω... πολύ ταλαιπωρία αλλά όποτε ηθελε στήθος την έβαζα. Κι εμένα τραβιόταν όπως λες (ακόμα και τωρα). Περίμενα λίγο, την έκανα μικρές βόλτες γυρώ από τον καναπέ για να ηρεμήσει και ξανά στήθος... σιγά σιγά θα περάσει. Θέλει πολύ προσπάθεια, υπομονή και επιμονή

m5Ctp2.png line_flow2_beg_minie_time_1276660800_text_c720ecf0e5ecf0dff4e120e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...