Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Όπως η Αλέκα διαφωνεί με τους παιδιάτρους και κάνει τα δικά της, εγώ διαφωνώ με τους παιδοψυχολόγους... :-) Δεν έχω βέβαια και τον αντίλογο στις απορίες που μου δημιουργούνται, αλλά γενκά πιστεύω ότι πρέπει με έμμεσο τρόπο να επιτυγχάνεις αυτό που θέλεις και όχι να του λες "κάτσε τελείωσε το παζλ, αλλιώς δεν θα σηκωθείς" Και αν αρνηθεί να το τελειώσει τι θα κάνεις? Θα τον βάλεις τιμωρία?

Εγώ την ενθαρρύνω στο να ολοκληρώσει κάτι που ξεκινάει, αλλά με θετικό τρόπο. Δηλαδή δεν φαίνεται ότι την πιέζω και ότι είναι σημαντικό για μένα. Βέβαια είναι πιο μικρή...

Όσο για τα παιχνίδια, έχουμε πάρα πολλά αλλά εστιάζει την προσοχή της σε ορισμένα από αυτά. Αργότερα που θα τα βαρεθεί παίζει με κάτι άλλο και κάποια στιγμή επανέρχεται και στα προηγούμενα.

Κορίτσια εγώ τους ιατρούς τους ακολουθώ όσο μπορώ κατα 70-80% δεν κάνω του κεφαλιού μου απλά μπορεί να χρησιμοποιώ δικό μου τρόπο προσέγγισης.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ....αλλά υπάρχουν και μερικές που είναι χάλια εντελώς κακοφτιαγμένες ρε παιδί μου.Αυτες τι να κάνουν....;;;;;

ΝΑ ΣΟΥΛΟΥΠΩΘΕΙ και να μην προκαλει γιατι μωρη χοντρη μου χαλας την ασθητικη με το κολητο

στραπλες φορεμα και με το κολαν??Γιατι πρεπει να πιω τον καφε μου και να μου τραβας το ματι??Γιατι??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισης ηταν πολυ καθετη στο θεμα συμπεριφορα και συνεπεια οτι και να κανεις σε αυτη τη ζωη εχει συνεπειες και τα παντα πρεπει να τα κερδιζεις οπως εγω τα λεφτα δουλευω και περνω κατι που θελω ετσι και εσυ λοιπον κερδιζεις την βολτα το παιχνιδι την προσοχη κλπ.οταν ειναι υστερικοςς αναγωγος και αλλα τετοια ωραια φευγεις αποτο δματιο συνεχως μεχρι να ζητησει αυτο που θελει ομορφα οχι ομως να το ζητησεις με τσαμπουκα :ακου να σου πω θα μιλας ωραια στην μαμα γιατι θα τα σπασω ολα

κοριτσια σας λεω πολλα πραγματα και οντως εχουμε διαφορα μονο που εχει μαλιασει η γλωσσα μου

Συμφωνώ.... έκανες πολύ καλά που πήγες και εγώ αν χρειαστεί θα πάω....

λουσυ και εγω τα δικα μου εκανα και τα εκανα σαν την μουρη μου.προσεξε ομως σημαντικο πολυ το δικο σου το παιδακι ειναι πιο μικρο αλλα παει σχολειο οποτε εχει μαθει να συνεργαζεται να προσπαθει να κανει πραγματακια μονο του ο Δημητρης οχι ισως για αυτο μιλαει ετσι σε μια μερα πως γινεται να εμαθε ρε λουσυ να βαζει νερο μονος του και μεχρι τωρα:ε μπορω ειμαι μικρος??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

λουσυ και εγω τα δικα μου εκανα και τα εκανα σαν την μουρη μου.προσεξε ομως σημαντικο πολυ το δικο σου το παιδακι ειναι πιο μικρο αλλα παει σχολειο οποτε εχει μαθει να συνεργαζεται να προσπαθει να κανει πραγματακια μονο του ο Δημητρης οχι ισως για αυτο μιλαει ετσι σε μια μερα πως γινεται να εμαθε ρε λουσυ να βαζει νερο μονος του και μεχρι τωρα:ε μπορω ειμαι μικρος??

Παλλινδρομεί λιγο επειδή έχετε τώρα το μωρό. Είναι φυσιολογική αντίδραση. Θέλει να τραβήξει την προσοχή και πιστεύει ότι την τραβάει με το να παριστάνει και αυτός το μωρό.

Η δικιά μου είναι στο αντίθετο άκρο. Μου λέει συνέχεια πόσο μεγάλη είναι και αν της πω ότι είναι μικρή βάζει τα κλάμματα.

Καλά έκανες και πήγες σε παιδοψυχολόγο. Δεν το συζητώ. Απλώς μου δημιουργούνται διάφορες απορίες. Εσύ κοίτα να ρωτάς διευκρινήσεις για ό,τι λέει.

Έχεις δίκιο πάντως ότι έχει βοηθησει πολύ ο παιδικός σταθμός!

XPsop2.png0xFtp2.pngsmiley-char090.gif

Παλλινδρομεί λιγο επειδή έχετε τώρα το μωρό. Είναι φυσιολογική αντίδραση. Θέλει να τραβήξει την προσοχή και πιστεύει ότι την τραβάει με το να παριστάνει και αυτός το μωρό.

Η δικιά μου είναι στο αντίθετο άκρο. Μου λέει συνέχεια πόσο μεγάλη είναι και αν της πω ότι είναι μικρή βάζει τα κλάμματα.

Καλά έκανες και πήγες σε παιδοψυχολόγο. Δεν το συζητώ. Απλώς μου δημιουργούνται διάφορες απορίες. Εσύ κοίτα να ρωτάς διευκρινήσεις για ό,τι λέει.

Έχεις δίκιο πάντως ότι έχει βοηθησει πολύ ο παιδικός σταθμός!

λουσυ δεν παλινδρομει δεν το εκανε ποτε γιατι μολις ελεγε νερο τρεχαμε σφεντονα αλλα διευκρινησεις ζηταω για ολα γιατι μεσα απο την συζητηση πας με μια απορια και σου δημιουργουνται 10 οποτε αναγκαστηκα,παντως τον Μανωλη δεν θα τον κρατησω τοσο πολυ στο σπιτι 2-3 το πολυ θα παει σταθμο βλεπω τον μεγαλο με παιδακια που απνε σταθμο ειναι συγκριτικα πισω

[sIGPIC][/sIGPIC]

λουσυ δεν παλινδρομει δεν το εκανε ποτε γιατι μολις ελεγε νερο τρεχαμε σφεντονα αλλα διευκρινησεις ζηταω για ολα γιατι μεσα απο την συζητηση πας με μια απορια και σου δημιουργουνται 10 οποτε αναγκαστηκα,παντως τον Μανωλη δεν θα τον κρατησω τοσο πολυ στο σπιτι 2-3 το πολυ θα παει σταθμο βλεπω τον μεγαλο με παιδακια που απνε σταθμο ειναι συγκριτικα πισω

α, συγγνώμη δεν κατάλαβα...

εμένα τώρα που παριστάνει τη μεγάλη, θέλει να τα κάνει όλα μόνη της... Την ενθαρρύνω (δεν της λέω "δεν μπορείς"), αλλά σαν συνέπεια μερικές φορές μπορεί να κάνει ζημιούλες. Την αφήνω να προσπαθεί όμως και της λέω αν χρειαστεί βοήθεια να με φωνάξει. Και αν τελικά με φωνάξει δεν της λέω "είδες που στα έλεγα??". Την βοηθάω, της δείχνω πως να το κάνει σωστά και τελειώνει εκεί το θέμα.

Εγώ ανησυχώ λίγο, γιατί διαβάζω παντού ότι όταν έρχεται το αδερφάκι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε το μεγαλύτερο, λέγοντάς του συνέχεια "εσύ είσαι ο μεγάλος αδερφός/η, πρέπει να προσέχεις/φροντίζεις/διασκεδάζεις το μικρό κτλ". Έλα που εμένα θέλει συνέχεια να της λέω ότι είναι μεγάλη! Ξέρω ότι δεν το εννοεί, αλλά αν τολμήσω να της πω ότι είναι μικρή βάζει τα κλάμματα. Δοκίμασα να λέω οτι είναι μεγαλύτερη από την μπέμπα, αλλά μικρότερη από εμένα, αλλά πάλι φωνάζει. "Όχι μου λέει, εμείς είμαστε μεγάλες"! Δεν έχω βρει κάτι ανάλογο στη βιβλιογραφία για να ξέρω τι να της απαντάω. Τελικά της λέω ότι είναι μεγάλη αλλά την κανακεύω ταυτόχρονα.

Καμιά άλλη με το ίδιο θέμα???? Που να θέλει το μεγαλύτερο παιδί να διαχωρίζει τη θέση του από το μικρό και να λέει ότι είναι "μεγάλο?"

Εγώ περίμενα να παλλινδρομήσει, αλλά έγινε το αντίθετο...

λουσυ το πορισμα ειναι ενα ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΜΑΚΙΑ θα ειμαι απο αυτες τις μανες που θα περιμενουν εξω απο τη σκοπια να δωσει ντολμαδακια γιατι πολυ του αρεσουν του παιδιου

[sIGPIC][/sIGPIC]

α, συγγνώμη δεν κατάλαβα...

εμένα τώρα που παριστάνει τη μεγάλη, θέλει να τα κάνει όλα μόνη της... Την ενθαρρύνω (δεν της λέω "δεν μπορείς"), αλλά σαν συνέπεια μερικές φορές μπορεί να κάνει ζημιούλες. Την αφήνω να προσπαθεί όμως και της λέω αν χρειαστεί βοήθεια να με φωνάξει. Και αν τελικά με φωνάξει δεν της λέω "είδες που στα έλεγα??". Την βοηθάω, της δείχνω πως να το κάνει σωστά και τελειώνει εκεί το θέμα.

Εγώ ανησυχώ λίγο, γιατί διαβάζω παντού ότι όταν έρχεται το αδερφάκι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε το μεγαλύτερο, λέγοντάς του συνέχεια "εσύ είσαι ο μεγάλος αδερφός/η, πρέπει να προσέχεις/φροντίζεις/διασκεδάζεις το μικρό κτλ". Έλα που εμένα θέλει συνέχεια να της λέω ότι είναι μεγάλη! Ξέρω ότι δεν το εννοεί, αλλά αν τολμήσω να της πω ότι είναι μικρή βάζει τα κλάμματα. Δοκίμασα να λέω οτι είναι μεγαλύτερη από την μπέμπα, αλλά μικρότερη από εμένα, αλλά πάλι φωνάζει. "Όχι μου λέει, εμείς είμαστε μεγάλες"! Δεν έχω βρει κάτι ανάλογο στη βιβλιογραφία για να ξέρω τι να της απαντάω. Τελικά της λέω ότι είναι μεγάλη αλλά την κανακεύω ταυτόχρονα.

Καμιά άλλη με το ίδιο θέμα???? Που να θέλει το μεγαλύτερο παιδί να διαχωρίζει τη θέση του από το μικρό και να λέει ότι είναι "μεγάλο?"

Εγώ περίμενα να παλλινδρομήσει, αλλά έγινε το αντίθετο...

Εγώ πιστεύω , χωρίς παρεξήγηση ,οτι πρέπει να τής λες και κανένα όχι και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο μεγάλη με τη μαμά.

Διαφημίσεις

λουσυ οποτε σου ξανπει η κορη σου οτι ειμαι μεγαλη σαν εσενα πες της ωραια μεγαλη πηγαινε σιδερωσε κανε τζαμια και μετα παρε και λιγο τις γωνιες να δεις απο ποτε ξανγινεται μικρη.ο δικος μου ελεγε κατι τετοια: ειμαι αντας και μολις του ελεγα να κανει κατι :α ε μπογω ειμαι μικος

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι ρε λουσυ δεν ειναι και αυτο ενα ειδος αντιδρασης προς τη μικρη??για να την προσεχετε οτι αυτη ειναι μεγαλη και κοιτα πως τα καταφερνει κλπ??δεν ξερεις πως σκεφτονται τα ατιμα

[sIGPIC][/sIGPIC]

λουσυ το πορισμα ειναι ενα ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΜΑΚΙΑ θα ειμαι απο αυτες τις μανες που θα περιμενουν εξω απο τη σκοπια να δωσει ντολμαδακια γιατι πολυ του αρεσουν του παιδιου

Ελά μωρέ! Υπερβολές! Μικρούλης είναι ακόμα. Ας είναι μαμάκιας. Να προσέξεις να μην είναι μαμάκιας στα 18 του ή και στα 40 του...:mrgreen::mrgreen::mrgreen: ΕΚεί θα έχουμε πρόβλημα!

Εγώ πιστεύω , χωρίς παρεξήγηση ,οτι πρέπει να τής λες και κανένα όχι και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο μεγάλη με τη μαμά.
ναι ρε λουσυ δεν ειναι και αυτο ενα ειδος αντιδρασης προς τη μικρη??για να την προσεχετε οτι αυτη ειναι μεγαλη και κοιτα πως τα καταφερνει κλπ??δεν ξερεις πως σκεφτονται τα ατιμα

Αντίδραση είναι! Απλώς η αντίθετη από ότι περίμενα. Δεν με νοιάζει να λέει ότι είναι μεγάλη και να προσπαθεί πράγματα μόνη της (όχι κάτι παράλογο. Αν ζητήσει να κάνει κάτι παράλογο φυσικά και θα αρνηθώ). Της εξηγώ ότι είναι "μεγάλη" γιατί μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μόνη της (να ντυθεί, να φάει κτλ), αλλά παράλληλα μπορεί να ζητήσει βοήθεια όπου χρειάζεται, χωρίς πρόβλημα. Μια μέρα μου πέταξε την ατάκα : "είμαι μεγάλη μικρή" Αυτό που προσπαθώ να της πω και εγώ. Ότι δηλ είναι μεγαλύτερη από την μπέμπα, αλλά είναι ακόμα το μωρό μου και δεν τη διαχωρίζω από την αδερφή της.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...