Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 19 λεπτά , little miracle είπε:

5 εβδομαδων δεν ειναι βεβαιο οτι θα τα δεις και τα δυο. συνηθως δεν συμβαδιζουν απολυτα σε μερες. αλλα πηγαινε να σου φυγει και το αγχος. και εξαλλου θα σε ξαναδει και μετα απο 10-15μερες. ο εξωσωματικος ειναι κ μαιευτηρας σου; πηγαινοερχεσαι αθηνα ;

Όχι καμία σχέση..! Ο μαιευτήρας μου είναι εδώ που μένω, στο δημόσιο νοσοκομείο. Προς το παρόν, τουλάχιστον για αυτό τον υπέρηχο, αλλά και όποτε χρειαστεί ή θελήσουμε να δούμε κάτι παραπάνω, έχουμε έναν ιδιώτη, τον οποίο τυχαίνει να τον ξέρει και ο εξωσωματιστης. 

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Πορτοκαλόπιτα πατσαβούρα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κούπα καλαμποκέλαιο

2 κούπες ζάχαρη

4 αυγά

1 βανίλια

1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

χυμό και λίγη φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.Βουτυρώνουμε ένα πυρεξάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.

2.Κόβουμε τα φύλλα σε κομματάκια και τα κρατάμε στην άκρη ή τα τσαλακώνουμε και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

3.Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και,αν έχουμε κόψει τα φύλλα σε κομμάτια,τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και τα ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά.

4.Αν τα έχουμε βάλει τσαλακωτά στο πυρέξ,περιχύνουμε με το μίγμα και αφήνουμε 15' να ποτίσουν όλα τα φύλλα.

5.Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει/ροδίσει η πίτα μας.

6.Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι (αφαιρούμε τη φλούδα,είναι μόνο για το άρωμα!) και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,περιχύνουμε και αφήνουμε να το πιει...

oCxsp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η ονειρεμένη λεμονόπιτα...

Υλικά

Για το παντεσπάνι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 λεμόνι

5 κρόκοι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

5 ασπράδια σε μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή)

Για την κρέμα λεμονιού

5 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

100 γραμμάρια κορν φλάουρ

4 κουταλιές χυμός λεμονιού

ξύσμα από 1 λέμονι

1 κουταλάκι βούτυρο

1 κρόκος

ελάχιστο σαφράν (για το χρώμα)

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κσ χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνουν άσπρα σαν κρέμα.

2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέσα στα αυγά και προσθέτουμε και το ξύσμα.

3.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα.

4.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα-δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστά και βάζουμε εκεί το μίγμα.

5.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

6.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού.Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει καλά.

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση,σιροπιάζουμε,βάζουμε όση κρέμα λεμονιού θέλουμε,βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και κάνουμε το ίδιο.Αν περισσέψει κρέμα,τη βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο.

oCxsp2.png

Μπισκοτάκια με ταχίνι

Υλικά

1/2 κούπα μέλι

1/2 κούπα ταχίνι

1 κούπα σπασμένη καρυδόψιχα

1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

1 1/2 κούπα κουάκερ

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2.Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με μια σχετική απόσταση μεταξύ τους.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8'-10'.

4.Αφήνουμε να κρυώσουν για να σκληρύνουν κάπως.

oCxsp2.png

Τυρόψωμο

Υλικά

2 αυγά

2 ποτήρια φρέσκο γάλα

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γραμμάρια φέτα τριμμένη

λίγο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση

1.Βάζουμε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 170 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) να ζεσταθεί καλά.

2.Χτυπάμε τα αυγά,το γάλα και το αλεύρι και βάζουμε τον αραιό αυτό χυλό στο ταψί,αφού το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.

3.Από πάνω τρίβουμε τη φέτα,πασπαλίζουμε με ρίγανη και το πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.

4.Ψήνουμε περίπου 50' (ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια).

oCxsp2.png

Διαφημίσεις

Μηλοπιτάκια

Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου-περίπου 25 κομμάτια)

1 κούπα ζάχαρη

1-2 βανίλιες

3 αυγά

200 γραμμάρια μαργαρίνη

1/2 κιλό φαρίν απ

4 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Βάζουμε και το αλεύρι και τη βανίλια,ανακατεύουμε και έχουμε έτσι έναν πηκτό χυλό.

3.Περιχύνουμε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και τα βάζουμε και αυτά στο χυλό.

4.Στρώνουμε τα ταψιά με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ έβαλα και τα 2 ταψιά μαζί και έτσι έψησα στον αέρα).Η συνταγή λέει 25 λεπτά,αλλά τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 15 λεπτά.Βασικά,πρέπει να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμα!!!

6.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

oCxsp2.png

Είναι όλα τα λεφτά,δεν έμεινε ούτε ένα ψίχουλο!!

πωπω χαμος !! :) τι ωραια πραγματακια ειναι αυτα ??

ευχαριστωωωωωωωωωω

λετε να τα καταφερει μια αρχαρια σαν και εμενα με την λεμονοπιτα ??

τι ειναι το πιο ευκολο για αρχαριους βρε ντορακι απο αυτα?

αν και θα κανω και ενα τεστ ντραιβ μεχρι το σαββατο ..

οχι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι διαιτητικο, απλα ειπα να εχω ενα διαιτητικο και ενα πιο παχυντικο :)

τι γραφετε βρε παλιοσιχαμενες??Εμεις ξεβρωμισαμε και ξανβρωμισαμε μεσα σε 3 μερες σημερα δεν εχω κανει τιποτα ο μικρος λυσαξε.

κατι αλλο θελω να κανω τριτο τωρα ξερουμε κανενα κολπο γιατι ο Σπυρος ειναι αρνητικος για τοσο συντομα?Τι να κανω να τον μεθυσω?Δεν πινει Περιμενω ιδεες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Να μαι κι εγω!!!!! Home sweet home που λενε και στο χωριο μου :)

Κοριτσια καλη η Καλαματα που λετε...αλλα μονο για διακοπες!!!!! ρωτηστε κι εμενα που εμενα 5 χρονια...το χειμωνα ειναι απελπισια...και ο κοσμος δεν ειναι και ο καλυτερος που κυκλοφορει...!!!!!

Μαρη Μαρινα τι το θες απο τωρα το 3???? να μεινεις απο 40 κιλα 26????? Χαρειτε λιγο και τον Μανωλακο και μετα!!! Αληθεια δοντι εβγαλε τελικα ο μπομπιρας???

εμεις περασαμε μαπα το Πασχα λογω του οτι ηταν αρρωστα και τα 2 αλλα δεν πειραζει...καλοκαιρακι ερχετε\

Αλεκα τελικα η κουμπαρα δεν θυμηθηκε που με ξερει?? καλα μενω αξεχαστη παντως...:):P

eNortjK1UjI3MjYxVLIGXDASqAKd20.pngtssdvtdr4k.jpgeNortjK1UjI3MjYxVrIGXDASrgKf99.png

Και το πιο κουλο ειναι οτι το Πασχα ξεσκιστηκα στο φαγητο...τι βαφλες...τι εκμεκ με παγωτο..τι τσουρεκια ...και εχασα 2 κιλα!! αντε aλλα 3 και ειμαστε σουπερ!!

Μαλλον επειδη δεν το σκεφτομουνα...

Α καλα σημερα με 2 παιδια μονη στο αεροπλανο ημουν να με κλαιν οι ρεγγες....

eNortjK1UjI3MjYxVLIGXDASqAKd20.pngtssdvtdr4k.jpgeNortjK1UjI3MjYxVrIGXDASrgKf99.png

τελικα εχω χασει τη μπαλα ειναι και το δευτερο οχι δεν εβγαλε ακομα αν και ειναι πολυ φουσκωμενο.μου φαινεται πιο ευκολο για την πορεις να γινει τωρα το τριτο γιατι πλακα πλακα τωρα σχετικα ειναι ευκολα τα πραγματα μαμ κακα νανι μετα που θα αρχισουν τα σχολεια και τα διαφορα ειναι τα ζορια αν γεννηθει κοντα θα τα κανουν ταυτοχρονα καταλαβες????;);););)θελω τριτο παιδι ΤΩΡΑ

[sIGPIC][/sIGPIC]

τελικα εχω χασει τη μπαλα ειναι και το δευτερο οχι δεν εβγαλε ακομα αν και ειναι πολυ φουσκωμενο.μου φαινεται πιο ευκολο για την πορεις να γινει τωρα το τριτο γιατι πλακα πλακα τωρα σχετικα ειναι ευκολα τα πραγματα μαμ κακα νανι μετα που θα αρχισουν τα σχολεια και τα διαφορα ειναι τα ζορια αν γεννηθει κοντα θα τα κανουν ταυτοχρονα καταλαβες????;);););)θελω τριτο παιδι ΤΩΡΑ

Ε αντε με το καλο τοτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και τα συγχαρητηρια μου κ μονο που το σκεφτεσαι!!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...