Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, kate82 είπε:

Είναι όλα στην Τσιμισκή πάνω πάντως αν χτυπήσεις για το σπερματζεν είναι δίπλα και το μικροβιολογικο 

@Makelen περιμενουμε εκθεση με τα do και τα dont κατα την εμβρυομεταφορα 🤣🤣🤣 εγώ τώρα πάω για κρασιά είναι μέσα στα do έτσι χαχαχαχχαχαχ 

Είναι μεγάλες οι λίστες παιδί μου.. Κάτσε να ψάξω στο Κ. (Κρασιά)  

1 ώρα πρίν, little miracle είπε:

παλι καλα μην τρεχεις κ ολη την ωρα αθηνα. 

Εννοείται.. ούτε καν! Δεν την παλεύω καθόλου με τα ταξίδια!

• Χαχα 1

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

ασε πιστευα οτι αυτο το ατομο θα το ειχα στην ζωη μου για πολλα πολλα χρονια ακομα και σαν δεδομενο ειχα οτι σε λιγα χρονια θα φυγει ο παππους η η γιαγια αλλα ηταν η ατυχη στιγμη..

:-D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 1/2 κιλο αλευρι

6 αυγα συν ενα για το αλλειμα

2 1/2 φλιτζανι ζαχαρη

1 1/2 φλ γαλα χλιαρο

1 1/2 βουτυρο φρεσκο(παρε λιωμενο)

1/2 κοταλακι μαστιχα κοπανισμενη(αν δεν εχεις γουδει παρε το σφυρι εγω αυτο εκανα)

1 μαχλεπι βρασμενο σε 1/2 φλ νερο

2 κοταλιες μαγια

1 κοταλακι γλυκου ξυσμα ποροκαλιου και τον χυμο του

1 κουταλια κακουλε σε σκονη(προαιρετικα)

διαλυεις τη μαγια στο χλιαρο γαλαριχνεις λιγο αλευρι να γινει χυλος και το αφηνεις 1 ωρα να φουσκωσει σε ζεστο μερος και σκεπασμενο

χτυπας το βουτυρο με το μιξερ ριχνεις τη ζαχαρη τα 6 αυγα ενα ενα το νερο απο το μαχλεπι αφου το εχεις σουρωσει τη μαστιχα το ξυσμα τον χυμο και το κακουλε τη μαγια λιγο λιγο τη φουσκωμενη και στη συνεχεια σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνεις με τα χερακια σου οταν γινει η ζυμη θα ειναι λιγο μαλακη την αφηνεις 2 ωρες παλι σε ζεστο μερος με μαι κουβερτα σκεπασμενη και μεμβρανη μετα ξανα ζειμωνεις και αφηνεις 1 ωρα χωριζεις την ζυμη σε μπαλες και τις κανεις μακρωστενες και πλεκεις σε πλεξουδα αλοιφεις με το αυγο βαζεις οτι θες απο πανω σουσαμι,αμυγδαλο, ζαχαρη τιποτα και ψηνεις σε 170 προθερμασμενος φουρνος στον αερα ωσπου να ροδισει καλα περιπου 40 λεπτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

ευτυχως εισαι κ εσυ μαρινα και με κανεις κ χαμογελαω λιγο..

σιγα αναγκη εμενα εχεις για να χαμογελασεις?Δεν ντρεπεσαι πηγαινε στο δωματιο των παιδιων σου και θα ισιωσεις

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Συνταγή για τσουρέκια

• 340 gr. ζάχαρη
  • 160 gr. βιτάμ λιωμένο
  • 200 gr. γάλα
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι

1. Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό νερό (οχι καυτό) διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη {μέσα στο φούρνο στους 50 βαθμούς)
  2. Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά (τους κρόκους)και το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι το αλάτι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και τα ασπράδια που έχουμε κάνει μαρέγκα, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολυ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 1/2 ώρα ( αυτό το κάνουμε 2 φορές)
  4. Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.
  5. Τα αφήνετε να κρυώσουν στην λαμαρίνα.

Εγώ τα φουσκώματα τα κάνω πάντα μέσα στο φούρνο στους 50ν βαθμούς.

Αν τα θέλω γεμιστά, πριν πλάσω το τσουρέκι το ανοίγω λίγο με το χέρι και το γεμίζω με μερέντα.Καταπληκτικά!

Διαφημίσεις

τσα!!

η κοκονα κοιμαται και αντι να αρχισω να μαζευω για αυριο ειπα να κανω μια σταση εδω....

αννια μου εχει δικιο η μαρινα, για πηγαινε λιγακι να σου χαμογελασουν τα μωρουλια σου να δεις πως θα σου φτιαξει το κεφι

Μαρινακι κοτ κοτ κοτ κουλαρεεεε!!! ωραια η συνταγη κααααποια στιγμη θα φτιαξω και εγω , προς το παρον πηραμε ετοιμο αλλα μαλλον δεν θα δοκιμασω!

τσακισα τον υπολοιπο χαλβα σημερα..τελος το φαι, απο αυριο παλι!

αντε διωξτε με να παω να μαζεψω τα πραγματα

αχ δεν με πιανεις εβιτα δεν με πιανεις δεν διαβασες προσεκτικα φαινεται τη συνταγη

αφου τα ξαναδιαβαζεις μαρι γιατι δεν πας να κανεις ενα edit να διορθωσεις το κοταλακι σου;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...