Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•   1 hour ago, Anna Maria 1995 είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Expand  

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελινα Ζ. είπε:
κοριτσακια καλησπερα..σας ευχαριστω ολες...ο μπαμπας μου μεσα στη νυχτα επαθε και εγκεφαλικο,παρελυσε η αριστερη πλευρα του κ αιμορραγει ο εγκεφαλος...:(:(:(οι γιατροι λενε ο θεος....ειναι ολοι μαζεμενοι εκει φυσικα ειναι σε καταστολη δεν τους αφηνουν να τον δουνε παρα καποια στιγμη μπηκαν για λιγα λεπτα τα αδερφια μου κ η μαμα μου.δεν τους γνωρισε...απλα περιμενουμε και προσευχομαστε να κανει ο θεοσ το καλυτερο.εγω ειμαι στο σπιτι με τον αντρα μου και ειμαστε σε αναμμενα καρβουνα πανω απτο τηλεφωνο...στεναχωριεμαι που δεν μπορεσα να παω να τον δω αλλα εχω τον μικρο.δεν ξερω εαν εκανα καλα κ η μαμα μου μου λεει να μην παω κ να φροντισω τον μικρο.

απο την αλλη δεν ξερω εαν θελω να τον δω ετσι...και επειδη ειναι πολυ κοντα στο τελος μου ρχονται ολα φλας μπακ απο τοτε που ημουν μικρουλα και με φροντιζε,αλλα και απο τις στιγμες που θυμωνα μαζι του και του μιλουσα αποτομα...ξερω οτι δεν μου κραταει κακια απλα ειναι δυσκολες οι στιγμες για μενα...ηταν πολυ αποτομο ολο αυτο,ο μπαμπας μου δεν πηρε ποτε φαρμακα και τωρα...

καλα κανεις και δεν πας...αφου δεν γνωριζει τι να κανεις????? Να κατσεις με το μωρο σου...και να θυμασαι μονο τα ωραια....Τα αλλα δεν αξιζει να τα σκεφτεσαι...Και εκεινος το ιδιο θελει, και εσυ το ιδιο θα ηθελες απο το παιδι σου...τωρα ξερεις...Καλη δυναμη!

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

Το'να ηρθε καλοκαιρι σαν αχτιδα από φως εγινε, η υπαρξη μου Μιχαηλ 'ο άγγελος'

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

12.07.2006 --------- 18.11.2009

221882cb0gkyh7q4.gif

kpo41uccq3f2qz2w.pngejdnpdkk9gcs5nb6.png

aleca είπε:
τελικα εχουμε και μιξες και πυρετουλι δυστυχως. 38 εχει του εδωσα ντεπονακι του καυμενου....εχω βαλει και τον υγραντηρα στο δωματιο και κοιμαται καλυτερα...για να δουμε...Να περασει γρηγορα τουλαχιστον....

πΕΡΑΣΤΙΚΟΎΛΙΑΑΑΑΑΑ!!!!

marina mimi είπε:
καλημερες στις μαμαδες βλεπω τοι μιλατε για κιλα εχω προβλημααααα φευγουν τα κιλακια μου τι θα κανω?Παλι θα κοκαλιασω πρεπει να μεινω επειγοντως εγκυος

θΑ ΤΙς ΦΑΑΑΑς!!!!

inaki είπε:
καλημέρα κοριτσάκια..

Ελίνα εύχομαι να πανε όλα καλα με τον μπαμπά σου

Περαστικα στα αρρωστουλια μας, βαλτε και το μητσάκι στο κλάμπ, δεν εχει πυρετο, αλλα παααρα πολλές μύξες, δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ το καημένο! ειχε που ειχε μπουκωμα μονιμα...τωρα εφραξε τελειως!!

πΕΡΑΣΤΙΚΟΎΛΙΑ στη μικρή μας φίλη!!!!

mamageor είπε:
Βαλτε κι εμενα στο γκρουπ των αρρωστων.....κολλησε ο μικρος , εχει βηχα! τουλαχιστον εγινε καλα η μεγαλη....Μασ μουτζωσαν

Όντως σας μούτζωσαν!!!!

Ελινα Ζ. είπε:
κοριτσακια καλησπερα..σας ευχαριστω ολες...ο μπαμπας μου μεσα στη νυχτα επαθε και εγκεφαλικο,παρελυσε η αριστερη πλευρα του κ αιμορραγει ο εγκεφαλος...:(:(:(οι γιατροι λενε ο θεος....ειναι ολοι μαζεμενοι εκει φυσικα ειναι σε καταστολη δεν τους αφηνουν να τον δουνε παρα καποια στιγμη μπηκαν για λιγα λεπτα τα αδερφια μου κ η μαμα μου.δεν τους γνωρισε...απλα περιμενουμε και προσευχομαστε να κανει ο θεοσ το καλυτερο.εγω ειμαι στο σπιτι με τον αντρα μου και ειμαστε σε αναμμενα καρβουνα πανω απτο τηλεφωνο...στεναχωριεμαι που δεν μπορεσα να παω να τον δω αλλα εχω τον μικρο.δεν ξερω εαν εκανα καλα κ η μαμα μου μου λεει να μην παω κ να φροντισω τον μικρο.

απο την αλλη δεν ξερω εαν θελω να τον δω ετσι...και επειδη ειναι πολυ κοντα στο τελος μου ρχονται ολα φλας μπακ απο τοτε που ημουν μικρουλα και με φροντιζε,αλλα και απο τις στιγμες που θυμωνα μαζι του και του μιλουσα αποτομα...ξερω οτι δεν μου κραταει κακια απλα ειναι δυσκολες οι στιγμες για μενα...ηταν πολυ αποτομο ολο αυτο,ο μπαμπας μου δεν πηρε ποτε φαρμακα και τωρα...

Δύσκολη κατάσταση... καλή δύναμη Ελινάκι!!!!!!

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσάρες μου! Εμείς γυρίσαμε από Χαλκιδική, από το εξοχικό των πεθερικών μου, που πήγαμε την Πέμπτη. Μια χαρούλα περάσαμε, εκτός από λίγη γκρίνια που είχε ο "χαλβατζίκος" μου προχθές. έτσι τον λέω, πλέον... χαλβά!!! :) μου κόλλησε!

πάω να σας διαβάσω και επανέρχομαι... μπορεί και αυριο! χιχι :)

ελπίζω να έχετε μόνο καλά νέα!

15y6xxxv0qx3picm.png

Γεια σας κι από μένα.

Τώρα κατάφερα να μπω και δεν χάρηκα καθόλου με όσα διάβασα.

Ολα τα μωρουδέλια αρωστούλικα :cry::cry::cry: Περαστικά και γρήγορα.

Αχ βρε Ελινάκι μου.....πολύ δύσκολες καταστάσεις..τι να πω....

Δεν ξέρω..μπορεί να έχουν δίκιο τα κορίτσια...εγώ πάντως εάν βρισκόμουν στη θέση σου ότι και αν μου έλεγαν,θα πήγαινα να τον δω και ας μη με γνώριζε...εάν γίνει κάτι άσχημο δεν θα άντεχα τις τύψεις να ''φύγει'' χωρίς να τον έχω δει....

Κουράγιο κοριτσάκι μου και κάνε αυτό που εσύ θεωρείς σωστό...

ΦΑΜ είπε:
Κι εγώ έχω καραφλιάσει πολύ μπροστά...θα ξαναφυτρώσουν ή θα χτενίζομαι σαν τη Λουκά για πάντα????????????????????

καλέ, δεν είδες τη Λουκά πώς τα έχει τα μαλλιά? όλα κάτω! όχι κοτσίδες και μακακίες!!! :)

maliv είπε:
Καλημερα και απο μενα...Τι καλη δηλαδη, ειμαι και γω με πυρετο, με κολλησε ο αντρας μου, οποτε καταλαβαινετε πως κυκλοφορουμε στο σπιτι...με μασκες, σαν να πρωταγωνιστουμε στο greys anatomy...Μακαρι να μην κολλησει ο μικρουλης, τρεμω στην ιδεα...Αλεκα περαστικα και σε σενα! Αληθεια, καποια κοπελα ειχε ξαναρωτησει, μεχρι ποσο πυρετο μπορω να θηλαζω;

Ανταυγιες δεν σταματησα να κανω ποτε, ακομα και κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης...Δεν πειραζουν τη ριζα οποτε δεν αποροφουνται απο τον οργανισμο

ο γιατρός μου είχε πει μέχρι 38,2 να θηλάζω, αλλά μάλλον σου πέρασε μέχρι τώρα, ε? περαστικά, anyway...

ο παιδίατρος μου απαγόρεψε ανταύγειες όσο θηλάζω!!!

περαστικά στα μπεμπάκια σας! παλιοεποχή!!!

ελινάκι μου, μακάρι να σας εκπλήξει ο πατέρας σου... κι εγώ, πάντως, θα πήγαινα... δε θα αντεχα να μην τον δω

εμάς είναι η 8η μέρα άνευ κακακίων... αλλά περιμένω

15y6xxxv0qx3picm.png

λυστε μου μια απορια.... πως καταλαβαινετε οτι ειναι αρρωστουλια αν δεν εχουν πυρετο? γιατι κ εμεις εχουμε μυξουλες (λιγο πιο αυξημενες) αλλα επειδη απο την αρχη ειχαμε δεν το θεωρησα σημαδι.... μηπως κανω λαθος????

baJfp2.png

Διαφημίσεις

melsas είπε:

εμάς είναι η 8η μέρα άνευ κακακίων... αλλά περιμένω

δεν ειναι πολλες?? Ακομη και για τα μωρακια που θηλαζουν??

Sofia_m είπε:
λυστε μου μια απορια.... πως καταλαβαινετε οτι ειναι αρρωστουλια αν δεν εχουν πυρετο? γιατι κ εμεις εχουμε μυξουλες (λιγο πιο αυξημενες) αλλα επειδη απο την αρχη ειχαμε δεν το θεωρησα σημαδι.... μηπως κανω λαθος????

και λαθος να κανεις ρε Σοφακι δεν εχει σημασια. Οι μιξουλες μονο ορο παιρνουν, τιποτα αλλο, όποια και αν ειναι η αιτια...Μονο ο πυρετος σηκωνει ντεπον και αμα εχει βηχα σπιροπεν ή αερολιν....

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

221882cb0gkyh7q4.gif

aleca είπε:

και λαθος να κανεις ρε Σοφακι δεν εχει σημασια. Οι μιξουλες μονο ορο παιρνουν, τιποτα αλλο, όποια και αν ειναι η αιτια...Μονο ο πυρετος σηκωνει ντεπον και αμα εχει βηχα σπιροπεν ή αερολιν....

αχ βρε dr:D!!! εχεις δικιο , αλλα διαβαζοντας εδω ειπα : λες????

πως πατε εσεις?

baJfp2.png

Sofia_m είπε:
αχ βρε dr:D!!! εχεις δικιο , αλλα διαβαζοντας εδω ειπα : λες????

πως πατε εσεις?

καλα ευτυχως....δεν εχει κανει πυρετο καθολου, μονο εχθες βραδυ 38. Σημερα το μεσημερι ειχε δεκατα, του ξαναεδωσα ντεπον, και τωρα τιποτα. περιμενω να ξημερωσει και η αυριανη ημερα για να ειμαι σιγουρη ότι τη σκαπουλαραμε ελαφρυα...

221882cb0gkyh7q4.gif

αμα δεν εχει τωρα , λογικα την σκαπουλαρατε!!!! συνηθως το βραδυ ανεβαινει ο πυρετος....

ασχετο... 2 βραδια τωρα κοιμουνται απο τις 10.30... κ εγω χαζολογαω:D:p:p

μεσα στην ημερα σου κοιμαται εσενα?

baJfp2.png

Sofia_m είπε:
αμα δεν εχει τωρα , λογικα την σκαπουλαρατε!!!! συνηθως το βραδυ ανεβαινει ο πυρετος....

ασχετο... 2 βραδια τωρα κοιμουνται απο τις 10.30... κ εγω χαζολογαω:D:p:p

μεσα στην ημερα σου κοιμαται εσενα?

ναι γενικα καλοκοιμαται και αυτος. Κοιμαται κατα τις 8 , ξυπναει κατα τις 7 ( με ενα ή δυο ταισματα), κ μετα κοιμαται κατα τις 9 με 11...και μετα κατι μισαωρακια....

221882cb0gkyh7q4.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...