Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλημερουδια.

κομματια ειμαι, δυσκολη νυχτα . ο αντρας με πυρετο στο ενα δωμτιο κ ο μικρος με το ματι γαριδα στο αλλο να θελει κουβεντα κ αγκαλιες

ουσιαστικα εχω κοιμηθει 8.30-10.30 οπου πηρα τον μικρο μαζι μου κ κοιμηθηκαμε στον καναπε.

τωρα εχω απομπνωσει τον αντρα στο υπνοδωματιο (βγαινει μονο για πιπι) κ ο μικρος επειτα απο πολυ γκρινια ειναι παλι στην αγκαλια μου.

ελπιζω να την γλιτωσουμε μανα κ γιος και να μην κολλησουμε κ εμεις τιποτα :(

πωπω ρε κοριτσια, τι τελεια μερα εξω??? αντε να ξεπεταχτουν τα μικρα να βγαινουμε με πιο ανεση . εντωμεταξυ, εδω στην γειτονια ειναι ολο ανηφορες ... πρεπει να παρω αυτοκινητο για να παω σε κανα παρκο για καροτσαδα :(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τσα σας έλειψα?Βλεπω ειστε ολες της νεας παιδαγωγικης μονο το χερι που δεν μου σφιξατα που πλακωσα τον Δημητρη ειπα και εγω θα με κραξουν την μανα την σιχαμενη.Πηγαμε σε κατι γενεθλια περασαμε χαλια με τους ηληθιους που βγαλανε τετοια μερα τα οικογενειακα τους στη φορα και καθομουν σαν μ@#@κας ανεβοκατεβαιναν εκλαιγαν κατι αηδιες παναγια μου και γυρισαμε πισω ο μικρος τη γκρινια τη συνεχιζει ακαθεκτος και ο μεγαλος μου ελεγε λυπαμαι για αυτα που εκανα και μου δημιουργησε τυψεις το βρωμοπαιδο το ξαναπλακωνεις τωρα που με εκανε και τον εδειρε ετσι για να μαθει??

Ωραία περάσατε! Να ξαναπάτε!!!;););)

Ωραία τα κατάφερα και σήμερα...''ξεπαρδάλωσα'' στη διασκέδαση του Σαββατόβραδου.......μόλις τώρα τέλειωσα το σίδερο !!!!

Τί τραβάω η έρμη μάνα !!!!!

Με ξετρέλανες με το "ξεπαρδάλωσα"!!!!:lol::lol::lol:

Με τον Χαρουλη τα πανεμια χαρα.. Την αγαπαει πολυ.. πλεον δεν θελεινα την δωσουμε πισω :lol: ουτε να την πεταξουμε..

Χτες φωναζανε κ οι δυο μαζι κ πως μου ηρθε κ λεω "θα σας πουλησω"

"Μην με πουλησεις μαμα " μου φωναζει ο Χαρης.. Καλα του λεω θα πουλησω την αδελφη σου...

Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι την αδελφη μου... να πουλησεις το μπαμπα

:lol::lol::lol:

....οταν βρεθουμε θυμηθειτε να σας κερασω κανα....σφηνακι τεκιλα!!!!

Καταγράφηκε!!!!:cool::cool::cool:

....Γενικα πανω στα νευρα μου αποφευγω να κανω οτιδηποτε...

Αυτό είναι φιλοσοφία ζωής, όχι μόνο ανατροφής!!!! Όλες στα βήματα που χάραξε η ΔΡ. ΑΛΕΚΑ!!!!

Γεια σας και από εμένα.

Γκρινιάζει η μικρή, οπότε θα είμαι σύντομη... Εϊδα ότι μιλούσατε περί ξύλου. Έχω να πω ότι είμαι εντελώς αντίθετη. Το ξύλο δεν έχει κανένα διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα (έστω και το απλό χαστούκι ή η κίνηση εκφοβισμού). Εϊναι απλώς μια πράξη εκδίκησης ή επίδειξης εξουσίας του γονιού απέναντι στο παιδί και αναπαράγει απλώς τη βία (αργότερα θα χτυπάει άλλα παιδάκια κτλ).

Υπάρχουν άλλοι τρόποι διαπαιδαγώγησης χωρίς να χρησιμοποιείται ο εκφοβισμός σωματικής βίας.

Επεξεργάστηκαν by Lucy

XPsop2.png0xFtp2.pngsmiley-char090.gif

από το paidorama.com

Παιδί και τιμωρία

emailButton.png Το ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο... Ας βγει και απο τη ζωή μας!

Στη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας η χρήση της σωματικής τιμωρίας (Σ.Τ.), ως μέθοδος πειθαρχίας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας κοινωνικής πολιτικής, νομοθετικών αλλαγών και κινητοποιήσεων σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Οι έρευνες, διεθνώς, έχουν κατʼ επανάληψη δείξει όχι μόνο πόσο διαδεδομένη και συστηματική είναι η χρήση της Σ.Τ., αλλά και πόσο αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτή η πρακτική σε όλα τα επίπεδα, ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό.

Στις 24 Ιανουαρίου 2007 τίθεται σε ισχύ ο Ν. 3500/06 (.pdf) ο οποίος με το άρθρο 4 απαγορεύει την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφή.

Έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού

H έρευνα των Ε. Φερέτη και Μ. Σταυριανάκη «Η χρήση της σωματικής τιμωρίας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Μια κοινωνιολογική μελέτη στην περιοχή της πρωτεύουσας» έγινε το 1997 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 591 οικογενειών μαθητών δημοτικών σχολείων Α΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού (293 κορίτσια, 298 αγόρια).

Το ποσοστό χρήσης της σωματικής τιμωρίας επί του συνόλου του δείγματος ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 65.5%.

Μεγαλύτερη χρήση σωματικής τιμωρίας παρατηρείται στα αγόρια 71.3% και μικρότερη στα κορίτσια 59.7%.

Αντίστοιχα, σε σχέση με την ηλικία, τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού έχουν τριπλάσια πιθανότητα να τιμωρηθούν σωματικά (77.8%) από τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού (53.5%). Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, στα παιδιά προσχολικής ηλικίας το ποσοστό χρήσης μπορεί να ξεπεράσει το 90%.

Αποτελεσματικότητα μηδέν

Ως προς την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της σωματικής τιμωρίας, η έρευνα έδειξε ότι το 90% των παιδιών επαναλαμβάνουν την πράξη για την οποία τις «έφαγαν» και μάλιστα το 44% εξʼ αυτών μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι σε ποσοστό 87% οι γονείς δήλωσαν ότι γνωρίζουν ότι η σωματική τιμωρία απαγορεύεται στο σχολείο ενώ 78% δήλωσαν ότι συμφωνούν να ισχύσει η απαγόρευση της σωματική τιμωρίας και στη χώρα μας. Η αντίφαση που προκύπτει με το υψηλό ποσοστό χρήσης 65.5% που προαναφέρθηκε, ερμηνεύεται ως αναζήτηση στήριξης και κινήτρων από τους γονείς για την αποφυγή της πρακτικής αυτής και αντικατάστασή της με περισσότερο αποτελεσματικές μη βίαιες μεθόδους πειθαρχίας.

Σε ανάλογα υψηλά ποσοστά οι γονείς πιστεύουν ότι η σωματική τιμωρία

• μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς,
  • να κάνει το παιδί να αισθάνεται ανεπιθύμητο,
  • να προκαλέσει κατάθλιψη και συναισθηματικά προβλήματα,
  • να κλονίσει τη σχέση γονιού παιδιού,
  • να καθυστερήσει την περιέργεια και την πνευματική του ανάπτυξη και να καλλιεργήσει το φόβο.

Πρόσθετα, οι γονείς εξέφρασαν την άποψη ότι με τη χρήση της σωματικής τιμωρίας είναι πολύ πιθανό τα παιδιά να χρησιμοποιούν βία ως ενήλικες στα δικά τους παιδιά στο μέλλον. Έχει σημασία να υπογραμμισθεί ότι η ανάλυση ανέδειξε ως ισχυρότερο παράγοντα στη χρήση της σωματικής τιμωρίας, πάνω και πέρα απʼ όλους τους άλλους, την αντίληψη ότι η σωματική τιμωρία αποτελεί δικαίωμα των γονιών.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της σωματικής τιμωρίας σε επίπεδο διεθνών οργανισμών και εθνικών προσπαθειών και κινημάτων επιβεβαιώνει τη σημασία της μη βίαιης διαπαιδαγώγησης των παιδιών για την αποτροπή και πρόληψη της βίας.

ΕΙΡΗΝΗ ΦΕΡΕΤΗ,

Εγκληματολόγος - Κοινωνιολόγος

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Στις 24 Ιανουαρίου 2007 τίθεται σε ισχύ ο Ν. 3500/06 (.pdf) ο οποίος με το άρθρο 4 απαγορεύει την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής του. Περισσότερες πληροφορίες θα βρέιτε στο ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Συνήγορος του Πολίτη - Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού

Χατζηγιάννη Μέξη 5, Αθήνα 11528 Τηλ. 210 7289703

Τι να πω βρε κορίτσια...ε'ιναι πολύ λεπτό το θέμα...κι εγώ δεν πιστεύω στην σωματική βία, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ!!!!

Ας ξαναερωτηθώ όμως άμα μου φύγει το παιδί στην λεωφόρο, ή σκαρφαλώσει στο σύνθετο και το κατεβάσει όλο πάνω του, ή βγ'αλει το μάτι του παιδιού του γείτονα, ή δεν ξέρω κι εγώ τί... Θα φάει καμία ή δεν θα φάει???

Και τί να το κάνω αν κρατηθώ να μην δώσω ποτέ καμία στον πωπούλη του Κομπόστα, αλλά του φωνάξω, τον τρομάξω, τον βρίσω, τον απειλήσω...

Σίγουρα δεν συζητάμε να μεγαλώνουμε ένα παιδί με ξύλο, γιατί έτσι δεν θα μάθει ποτέ να σέβεται, παρα μόνο να φοβάται και να φοβίζει, αλλά μια "ελαφριά" στον πωπούλη δεν θα του κάνει κακό, άμα όμως τον πάρει και τον σηκώσει από φωνές-μάλωμα θα του μείνει στην ψυχούλα του...

Εν κατακλείδει (με προσέχετε, έτσι???), ας μην είμαστε απόλυτες γιατί πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, και ότι και αν πούμε στη θεωρία, πιθανώς θα έρθει η πράξη να μας διαψεύσει...

Διαφημίσεις

Απλώς ακόμη και η ελαφριά στον πωπούλη δεν έχει αποτέλεσμα. Εκεί δεν υπάρχει σωματικός πόνος, αλλά ψυχικός. Πάλι θα επαναλάβει την κακή πράξη που έκανε από αντίδραση και μόνο.

Όταν είναι πολύ μικρό το παιδί οφείλουμε εμείς να το προστατεύουμε από τους κινδύνους, γιατί ότι και να κάνουμε ή πούμε δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τον κίνδυνο. Π.χ αν βάζει το δάκτυλο στην πρίζα, οφείλουμε εμείς να το εμποδίσουμε(βάζοντας πχ προστατευτικά). Αν το χτυπήσουμε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το κάνει συνέχεια και του μαθαίνουμε ότι οι διαφορές λύνονται με τη βία και επικρατεί ο ισχυρότερος. Όταν είναι λίγο πιο μεγάλο και σε θέση να καταλάβει, του εξηγείς ότι θα πάθει κακό αν το κάνει αυτό. Αν παρόλαυτά συνεχίσει να το κάνει, θα το μαλώσεις ή θα του βάλεις κάποια τιμωρία εξηγώντας και πάλι ότι είναι επικίνδυνο, όχι όμως βία, φωνές, απειλές κτλ...

Όλοι μας έχουμε εκνευριστεί ή φοβηθεί σε κάποιες στιγμές, αλλά δεν πρέπει να αντιδράσουμε σπασμωδικά εκείνη την ώρα. Είναι σωστό αυτό που είπε η Αλέκα ότι πάνω στα νεύρα δεν πρέπει να κάνεις οτιδήποτε.

Καλησπέρα μητερούλες.

Που είστε όλες καλέ ????????????

Θα τα πω κι εγώ μόνη μου.......

Η γκρίνια της μπεμπούς καλά κρατεί.Το πρωί εδώ είχε πολλή ωραία λιακάδα,καθάρισε και η ατμόσφαιρα από τη βρωμοσκόνη και αποφασίζω κι εγώ για καροτσάδα στο κάστρο...... Αμ τί τό'θελα μου λέτε ???? Στα μισά μας πιάνει ένας αέρας άνευ προηγουμένου....ευτυχώς όμως τον είχαμε από πίσω και μας έσπρωχνε....στην επιστροφή όμως ?????

Για καρότσι ούτε λόγος,το αυτοκίνητο στο σπίτι,ο Γιώργος είχε πάει στο μαγαζί με το μηχανάκι,ταξί να μην υπάρχει πουθενά και η μπεμπού να νιαουρίζει.....επιστέψαμε λοιπόν με τα πόδια αγκαλιά μέσα στο sling. Ε ρε γλέντια...ένα βήμα μπρος και τρία πίσω από τον αέρα που έσπρωχνε....μέχρι να επιστρέψω τα είδα όλα....ευτυχώς η μπεμπού ήταν καλά ντυμένη και κοιμόταν σε όλη τη διαδρομή του καλού καιρού.

Πάντως από γυμναστική δεν πρέπει να έχω παράπονο σήμερα !!!!!!!!!!

Α! και κάτι που ξέχασα να σας πώ.

Εχθές το βράδυ, μήπως είδατε στον ουρανό της Αθήνας ένα φως στο βάθος ???????

.......Ήταν απ΄τα βεγγαλικά που πέσανε επιτέλους και στη Μονεμβασιά !!!!!!!!!!!!!!!!!

κοριτσια ημαρτον δεν τον αφησα αναπηρο μια δυο στο χερι του εδωσα εχτες

Εμενα μου φαινεται πολυ χειροτερο να του φωναζω συνεχως και να τον απειλω και σιγουρα ως ενα σημειο σημφωνουμε οτι δεν ειναι τροπος διαπαιδαγωγησης αλλα δυστηχως οταν μας μεγαλωσαν ετσι οι δικοι μας και με πολυ ξυλο με το παραμικρο σιγουρα δεν κανεις το ιδιο αλλα κατι σου εχει μεινει και ξαναλεω οτι ειναι λαθος αλλα υπαρχουν φορες που χανεις την ψυχραιμια σου και λειτουργεις πανω στα νευρα σου δεν ειπαμε ομως να το γονατισεις στο ξυλο αυτο ειναι αλλο θεμα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

εγω το εχω γραψει αλλη φορα σε αλλο ποστ. Δεν πιστευω στις θεωριες....στην πραξη ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα, το ιδιο και το παιδι. Σε αλλα παιδακια κανει κακο ακομη και μια στον κωλο και αλλα τους κανει καλο....ναι καλα διαβασατε, υπαρχουν και αυτα που τα κανει καλυτερους ανθρωπους.

Όλες ξερουμε ότι η επικοινωνια με το παιδι μας ειναι κατι βαθυ. Το παιδι ξερει...ξερει πόσο το αγαπαμε, ξερει πως το τιμωρουμε....

Και όλες οι μανουλες που ειμαστε εδω, σιγουρα δεν ειμαστε τρελες και κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας.

Οπότε σημασια εχει το αποτελεσμα...το να δωσουμε στον κοσμο εναν χαρουμενο, αισιοδοξο, με αυτοπεποιηθηση, δημιουργικο ανθρωπο. Αν για όλα αυτα χρειαζεται και μια στον κωλο, για εμενα δεν πειραζει...το παιδι παντα θα ξερει πόσο πολυ το αγαπαμε αλλα και παντα πρεπει να ξερει ότι όλα στη ζωη εχουν όρια.

Και συμφωνω απιστευτα με ΦΑΜ....η ψυχολογικη και η λεκτικη βια ειναι το ίδιο ασχημες. Η τιμωρια για εμενα ειναι ψυχολογικη βια.

Για αυτο, προσπαθω να του εξηγω...και ευτυχως ο Αγγελος ειναι ηρεμο και υπακουο παιδακι, και καταλαβαινει. Αν δεν ηταν όμως, θα χρησιμοποιουσα και αλλους τροπους (ακομη και καμια ξυλιτσα) για να καταλαβει...

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

Το'να ηρθε καλοκαιρι σαν αχτιδα από φως εγινε, η υπαρξη μου Μιχαηλ 'ο άγγελος'

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

12.07.2006 --------- 18.11.2009

221882cb0gkyh7q4.gif

kpo41uccq3f2qz2w.pngejdnpdkk9gcs5nb6.png

Α! και κάτι που ξέχασα να σας πώ.

Εχθές το βράδυ, μήπως είδατε στον ουρανό της Αθήνας ένα φως στο βάθος ???????

.......Ήταν απ΄τα βεγγαλικά που πέσανε επιτέλους και στη Μονεμβασιά !!!!!!!!!!!!!!!!!

μπραβο Σοφου!!!

και σε μάς πέσαν...αλλα συνεχίζω και πονάω βρε κορίτσια...ακόμα και λιπαντικό βάζουμε αλλα τιποτα...:(

ολα αυτα που γραφει η Λουσυ συμφωνω αλλα δεν πιστευω οτι μια δυο φορες και δεν μιλαμε να το σακατεψεις οτι θα προκαλεσουν ολα αυτα
εγω το εχω γραψει αλλη φορα σε αλλο ποστ. Δεν πιστευω στις θεωριες....στην πραξη ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα, το ιδιο και το παιδι. Σε αλλα παιδακια κανει κακο ακομη και μια στον κωλο και αλλα τους κανει καλο....ναι καλα διαβασατε, υπαρχουν και αυτα που τα κανει καλυτερους ανθρωπους.

Όλες ξερουμε ότι η επικοινωνια με το παιδι μας ειναι κατι βαθυ. Το παιδι ξερει...ξερει πόσο το αγαπαμε, ξερει πως το τιμωρουμε....

Και όλες οι μανουλες που ειμαστε εδω, σιγουρα δεν ειμαστε τρελες και κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας.

Οπότε σημασια εχει το αποτελεσμα...το να δωσουμε στον κοσμο εναν χαρουμενο, αισιοδοξο, με αυτοπεποιηθηση, δημιουργικο ανθρωπο. Αν για όλα αυτα χρειαζεται και μια στον κωλο, για εμενα δεν πειραζει...το παιδι παντα θα ξερει πόσο πολυ το αγαπαμε αλλα και παντα πρεπει να ξερει ότι όλα στη ζωη εχουν όρια.

Και συμφωνω απιστευτα με ΦΑΜ....η ψυχολογικη και η λεκτικη βια ειναι το ίδιο ασχημες. Η τιμωρια για εμενα ειναι ψυχολογικη βια.

Για αυτο, προσπαθω να του εξηγω...και ευτυχως ο Αγγελος ειναι ηρεμο και υπακουο παιδακι, και καταλαβαινει. Αν δεν ηταν όμως, θα χρησιμοποιουσα και αλλους τροπους (ακομη και καμια ξυλιτσα) για να καταλαβει...

συμφωνώ και με τις 2!

Συμφωνψ εντελως με Αλεκα τα παιδακια μας ξερουν αν τα αγαπαμε και θελουμε το καλυτερο για αυτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

παντως κοριτσια αν συνεβαινε ξανα το ιδιο να μου πεταχτει μεσα στο δρομο λυπαμαι που το λεω αλλα παλι το ιδιο θα αντιδρουσα ενω στο σπιτι οταν βλεπω οτι ειναι καλα ολα ενταξει αλλα αυτο .................

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...