Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα σας. Απ' την στιγμή που ο γιατρός μου έχει συλληφθεί έχουν περάσει τα πάντα απ' το μυαλό μου και δεν ξέρω ποιον πρέπει να ρωτήσω για τις απορίες μου .οπότε ρωτάω εσάς ... Όταν έκανα εμβρυομεταφορα με κατεψυγμένα έμβρυα οχι σε φυσικό κύκλο μου είπε να κάνω θα ovitrelle .Το Σάββατο είχαμε την εμβρυομεταφορα και έκανα την ένεση Τετάρτη.  Ήταν άραγε σωστό η ότι να ναι μου έκανε?

Ευχαριστώ 

Cafe Δεκέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Μία γρήγορη καλησπέρα-καληνύχτα και από μένα.....

Ινάκι μου να τους χιλιάσει τους μήνες η ηλιαχτίδα σου !!!!

Μαρινάκι να ζήσετε!!!!!

Τώρα που κατάφερα να μπώ δεν είναι καμία μέσα......θα τα πούμε το πρωί........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

1761

• marina mimi

1737

• inaki

1682

• Sofia_m

1464

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ινακι μου δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα μπορει το γαλα σου να μην ειναι καλης ποιοτητας και οχι οτι δεν χορτανει.Και εγω αν φαω 1 κιλο μηλα θα χορτασω δεν σημαινει ομως οτι θα παρω βαρος.(καλα εγω δεν περνω ουτε με 1 κιλο παιδακια.)και κατι αλλο σημαντικο οταν κανεις το γαλα πρωτα το νερο μετα η σκονη.Ο δικος μου παντως ειναι 4,5 κιλα που γεννηθηκαν μαζι και τον πηρα 2,800 σπιτι.ανειχε ουρολοιμωξη θα ειχε κθημερινο κλαμα που δεν θα ηρεμουσε με τιποτα

Μαρινάκι δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια.θα σου απαντησω με βαση τα οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα απο το φορουμ.

Συμφωνα με τους συμβούλους θηλασμου

1. δεν υπάρχει μανα που να μην φτανει το γάλα της για το παιδί της.

Το στηθος δεν γεμιζει ουτε αδειαζει απλα θέλει εκμάθηση για να λειτουργεί σωστά. Αρχικα εχουμε αυτη την αισθηση του βάρους, της πληρότητας λογω ορμονων. Οταν πια το στηθος συνηθησει ενδεχεται να μην το νιώθουμε γεμάτο πλεόν. Ισχυει ο νομος της προσφορας και ζητησης. Το στηθος θα μαθει να παραγει οσο γάλα του ζηταμε εμεις με θηλασμό. (αρα δινοντας και ξενο του δινουμε λαθος εντολές στο στηθος)

2.Το γάλα κάθε μάνας είναι το ίδιο πλούσιο θρεπτικά, ανεξαρτητα απο την διατροφή και την υγεια της. Σαν παραδειγμα δινουν τις μητερες στις τριτοκοσμικες χωρες οι οποιες παρολο που υποσιτιζονται εχουν ολες γαλα για τα παιδια τους. Μαλιστα λένε οτι εχουν γίνει και σχετικές μελέτες οι οποίες αποδεικνιουν οτι η συσταση του μητρικου γάλακτος ειναι πάντα η ίδια. Στα πρώτα λεπτά του θηλασμού το γάλα περιέχει πολλες πρωτείνες και μετά γίνεται πιο πλούσιο σε λίπος.

Μια μαμα που θηλαζει μπορεί να τρώει οτι θέλει. Μόνη εξαίρεση αν το μωρό παρουσιάσει αλλεργία σε κάτι.

Οταν ενα μωρο δεν παίρνει ικανοποιητικό βαρος η συμβουλος σου λέει να μετρήσεις λερωμενες πανες. Αν ειναι καλός ο αριθμός τους ψάχνει για υπερπαραγωγή (η οποία εμποδίζει το μωρό να πάρει το πλούσιο σε λύπος γάλα) ή αλλεργία. Αν ειναι μικρότερος για υποπαραγωγή ή αρρωστια.

Αρα συμφωνα με τους συμβούλους δεν υπάρχει γάλα κακής ποιότητας, απλα υπάρχει μωρό που δεν απορροφάει σωστά το γάλα. Οπως είπες και η ίδια ακόμα και παϊδάκια να φάς δεν θα παχύνεις. Αρα ο οργανισμός σου για κάποιο λόγο δεν παχαίνει.Η θρεπτική αξία της τροφής δεν αλλάζει... τα παϊδακια θα ειναι πάντα παϊδακια και τα μήλα είναι πάντα μήλα. Οπως το γάλα είναι πάντα γάλα. Λογικό μου ακούγεται εμένα αυτό.

Απο την αλλη ο γιατρος υποστηρίζει οτι μόνο η ζυγαριά μας δίνει ενδειξη οτι το μωρο τρεφεται σωστα και στο 99% των περιπτωσεων που το μωρό δεν παίρνει βάρος φταίει το γάλα της μαμας. (δεν εχει γάλα). Ομως δεν μου εξηγεί πως γίνεται να λερώνει τόσες πάνες. Πως γίνεται όταν θηλάζει μετα να πεφτει ξερή για ύπνο. Το μονο που είπε είναι για ουρολοίμωξη..και αυτό που λές μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Αν είχε ουρολοίμωξη δεν θα έκλεγε κατα την διάρκεια της ούρησης; δεν θα ήταν ιδιαίτερα νευρική; Δεν έχω τέτοιες ενδείξεις.

Στην λογική του παιδιάτρου βρίσκω κενά ενώ στην θεωρία των συμβούλων τα πάντα είναι τεκμηριωμένα. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω γενικά απο την θεωρία τους είναι γιατί λένε να μην κάνει δίαιτα η μαμα κατα την διάρκεια του θηλασμού εφόσον η διατροφή δεν επηρρεάζει το γάλα.

και εγω συμφωνω με Ινακι παρ΄όλο που εχω πει εμενα δεν μου αρεσει ο θηλασμος...αλλα ειναι κριμα για μια μανουλα που θελει να θηλασει να το κοψει απλα για 'δοκιμη'....

Η ουρολοιμωξη μπορει να ειναι ασυμπτωματικη..εντελως.Αλλα τουλαχιστν θα ειχε την ενδειξη ότι δεν παιρνει καθολου βαρος.

Τσεκαρα τις καμπυλες αναπτυξης και ειδα ότι το Μητσακι μας διατηρει την καμπυλη του, δεν ειδα να εχει πεσει, σωστα???

Εγω θα σε συμβουλευα να συνεχισεις με το γαλα σου και να της κανεις ετσι και αλλιως μια εξεταση ουρων να αποκλεισεις την ουρολοιμωξη, που ειμαι σιγουρη ότι δεν εχει. Ετσι θα σου φυγει και το αγχος. Μια γενικη αιματος και μια καλλιεργεια θελεις απλα πρεπει να παρει ουρα καποιος που ξερει για να μην επιμολυνθουν τα ουρα που εξωτερικους παραγοντες και βγαλεις λαθος αποτελεσμα.

Της ξαδερφης μου η κορη γεννηθηκε μικρουλα, δεν επινε ιδιαιτερα και ας επινε ξενο, και μια ζωη για εξετασεις ετρεχαν...Το κοριτσακι μια χαρα ηταν...απλα βγηκε μινιον...μικρη αλλα τετραπερατη.

Μην αγχωνεσαι και μη στεναχωριεσαι Ινακι μου, όλα θα ειναι καλα

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

Το'να ηρθε καλοκαιρι σαν αχτιδα από φως εγινε, η υπαρξη μου Μιχαηλ 'ο άγγελος'

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

12.07.2006 --------- 18.11.2009

221882cb0gkyh7q4.gif

kpo41uccq3f2qz2w.pngejdnpdkk9gcs5nb6.png

οσον αφορα τις καμπύλες..γεννήθηκε στην 50 και τώρα εχει πέσει οριακά κάτω απο την 25. Στο ύψος πάλι γεννήθηκε στην 50 και έχει πάει στην 75. Εγώ με την πρωτη ματιά βλέπω οτι πήρε σε ύψος ότι δεν πήρε σε βάρος!!!

Διαφημίσεις

κανε της βρε μια γενικη ουρων, το πιο απλο ειναι. Μονο για να σου φυγει το αγχος. Παντωε ουρολοιμωξη ξερω παιδακια που ειχαν αλλα:

α) ήταν όλα αγορια (πολυ πιο συχνο)

β) όλα επαιρναν βαρος ικανοποιητικο

γ) εκαναν όλα πυρετο...

Γι αυτο μου φαινεται κουλο...παρ΄όλα αυτα εγω στον Αγγελο ειχα κνει εξεταση και ας μην πιστευα ότι εχει κατι. Και ειχε βγει καθαρη. Του ειχα κανει γιατι επινε πολυ λιγα μλ για τα κιλα του. Παρ΄όλα αυτα επειαρνε βαρος. Μετα αλλαξα και την παιιδατρο.

Ο καινουριος μου γιατρος μου ειχε πει ότι χωρις πυρετο και χωρις να πεσει σε καμπυλη, δεν ανησυχουμε.

Αφου εχει πεσει σε καμπυλη η μπεμπουλα, καν'το για να εισαι σιγουρη. Αν και σου ειπα...το παιδι εχει παρει απο εσενα, απλως.

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

221882cb0gkyh7q4.gif

ΕΕ ας πάρει και κατι απο μένα όλα απο τον μπαμπα της τα πήρε!!! :D

Λοιπον λέω να δοκιμάσω για κάποια γεύματα συμπλήρωμα (δεν θα παθει τίποτα ο θηλασμός αν το κάνω για μια βδομάδα μόνο, ακόμα και αν μειωθεί η παραγωγη λιγο διορθώνεται σχετικα ευκολα). Αν τελικά πάρει περισσότερο βάρος θα επιλέξω.. ή ψάχνω να βρώ τρόπους να διορθώσω το θηλασμό (αν εχω λιγο γαλα θα παρω μαγια μπύρας η οτι αλλο βρω) ή το γυρνάω σε μπουκάλι. Ε δεν μπορώ και τα 2 μαζί φρικάρω, απορω πώς μερικές απο σας το καταφερνετε με επιτυχία!!

Αν πάλι δεν πάρει βάρος θα αφησω τον γιατρό να το ψάξει όπως νομίζει...

Αλέκα λένε οτι στα νεογεννητα η ουρολοίμωξη δεν κάνει πυρετό...τα παιδακια που ξέρεις νεογεννητα ήταν;

ναι. Η μια περιπτωση, η κοπέλα εκανε τρια αγορακια. Το πρωτο στις 30 ημερες ειχε πολυ κλαμα και νομιζε κολικους. Στις 40 ημερες εκανε πυρεο και τελικα ειχε ουρολοιμωξη. Το δευτερο αγορακι της, εκανε πυρετο απο το μαιευτηριο αλλα το ηθεραν οπότε αμεσως καταλαβαν τι εχει. και το τριτο επισης. Τελικα το ουροποιητικο των παιδιων ειχε μια μικρη ανωμαλια που προφανως ειναι κληρονομικη.

Η δευτεη περιπτωση που εκανε ουρολοιμωξη, ηταν παλι αγορι και ειχαν δει την ανωμαλια στο ουροποιητικο από τη β΄επιπεδου. Οπότε εξαρχης πηρε αντιβιωση και 2 μηνων εκανε επεμβαση.

Τριτη περιπτωση, παλι αγορι, διαγνωστηκε στο μηνα (εμπυρετο).

Και τελος η wonder στο Νοεμβρη. Της εκανε πυρετουλι στους 2 μηνες. Αγορακι και αυτο. Ειναι πολυ πιο συχνη η ανωνμαλια στο ουροποιητικο στα αγορακια

221882cb0gkyh7q4.gif

γεια σας εμεις ξυπνησαμε 5.30 αλλα κοιμοταν κοριτσαι απο τις 8.30 το πιστευετε?

Ινακι για να το λενε στο φορουμ μαλλον εχουν δικιο και σου λεω βλακειες,παντως μηνπεριμενεις να βρεις παιδιατρο που να γνωριζει καλα το θεμα οι περισσοτεροι δεν κατεχουν το θεμα θηλασμος.

Αλεκα εγω 2-3 περιπτωσεις που ξερω με ουρολοιμωξη ηταν κοριτσακια αλα ολα ειχαν παρουσυασει συμπτωματα και οπως ειπες πυρετο το ενα μαλιστα προηλθε απο τα πολυ συχνα πλυσιματα και τις πολλες κρεμες που του εβαζαν μεσα τουλαχιστον ετσι μου ειπε η μαμα του

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μαρίνα μια χαρά ο ύπνος!!!λίγο πιο αργα να το πήγαινε σούπερ θα ήταν!!!

Βλακείες δεν λές, ανταλλαγή αποψεων κάνουμε..όσο για τους παιδιάτρους το έχω καταλάβει και δεν φταινε αυτοί...αυτά τους μαθαίνουν..τα βλέπω και απο την κουμπάρα μου η οποία περιμένει για ειδικότητα παιδιατρικής, τα ιδια με τον γιατρό μου λέει...

Το μητσάκι ξύπνησε πάλι αλλα δεν μοιάζει να πεινάει...λέτε να είναι ανησυχία απο το εμβόλιο;

Διαφημίσεις

χαχαχα!

λοιπον χθες πήγα και δανειστηκα απο τη αδερφή μου μπιμπερό και αποστειρωτή. Αμα τα χρειαστώ περαν της εβδομάδας θα παω να παρω δικά μου. Παω λοιπον πριν λίγο, με την μπέμπα αγκαλιά στο στήθος να ετοιμάσω συμπλήρωμα. Βαζω τα απαραίτητα στον αποστειρωτή, βράζω νερό, ετοιμάζω το μείγμα και εκει που πάω να βάλω το κάλυμμα του μπιμπερό για να το κουνήσω το πιέζω λίγο παραπάνω και σπάει μέσα στο μείγμα :-D

Ωραία μια χαρά αρχίσαμε, στο επόμενο γεύμα πάλι..τα παράτησα ολα χύμα να τα βρεί ο σύζυγος όταν ξυπνήσει.

καλημερα και παλι....εμενα ο μικρος πρεπει να εχει βαρεθει το γαλα...το φτιαχνω, πίνει μεχρι νζ χορτασει και το υπόλοιπο το αφηνει...δεν το 'απολαμβανει' δηλαδη.

Αλεκα εγω 2-3 περιπτωσεις που ξερω με ουρολοιμωξη ηταν κοριτσακια αλα ολα ειχαν παρουσυασει συμπτωματα και οπως ειπες πυρετο το ενα μαλιστα προηλθε απο τα πολυ συχνα πλυσιματα και τις πολλες κρεμες που του εβαζαν μεσα τουλαχιστον ετσι μου ειπε η μαμα του

κοριτσακι ε?? Τοσο μικρουλια???

Σε γενικες γραμμες, μετα το εξαμηνο ξερω ότι τα κοριτσια μπορουν να παθουν πιο ευκολα ουρολοιμωξη για τους λογους που ειπες. (κακος καθαρισμος κλπ). Σαν βρεφος όμως ειχα διαβασει ότι στα κοριτσια ειναι σπανιο γιατι δεν ευθυνεται ο καθαρισμος αλλα καποια ατελεια στο ουροποιητικο. Και επειδη αυτη η ατελεια βρισκεται στο Χ χρωμοσωμα, εμφανιζεται πιο ευκολα στα αγορια που εχουν ΧΥ. Γιατι στα κοριτσια που εχουν ΧΧ, το δευτερο χρωμοσωμα καλυπτει την ατελεια του πρωτου. Αλλα παντα η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα ;)

καιρό ειχαμε να τα πούμε Δημητράκι!!!
:lol::lol::lol::lol:

221882cb0gkyh7q4.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...