Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Νοέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.........καλα μιλαμε για πολυ πανα ρε παιδι μου οτι τρωει το βγαζει.Τα pampers περνω και ειναι μια χαρα.Θελω και εγω να παω στα jumbo αλλα το ιδιο αναρωτιομουνα ειναι οκ με τα πραγματα τους ?

it77p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 44,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

6117

• omorfakia

4099

• mary77

3427

• kimi

2958

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aleca

aleca 6.117 δημοσιεύσεις

• omorfakia

omorfakia 4.099 δημοσιεύσεις

• mary77

mary77 3.427 δημοσιεύσεις

• kimi

kimi 2.958 δημοσιεύσεις

Posted Images

Μαριάνθη μου εγώ παιρνω από το jumbo μετά το εξάμηνο (ρουχαλάκια εννοώ). Μέχρι τότε τη βγάζουμε με φορμάκια ή από mothercare ή από M&S.

Η ομοεφακια δεν έχει ιντερνετ και δε βγαινει από το σπίτι ακόμη. Θα βάλει ειπε. Μόνο τηλλεφωνικά ψιλομιλάμε.

Σε εμας σήμερα έπεσε και ο αφαλός μας. Επίσης, σήμερα που κλεισαμε μια εβδομάδα σπίτι, ζυγιστηκαμε και ειμαστε 3850...όχι μαζί βεβαια!!

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

Το'να ηρθε καλοκαιρι σαν αχτιδα από φως εγινε, η υπαρξη μου Μιχαηλ 'ο άγγελος'

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

12.07.2006 --------- 18.11.2009

221882cb0gkyh7q4.gif

kpo41uccq3f2qz2w.pngejdnpdkk9gcs5nb6.png

Kαλημέρα κορίτσια, σήμερα είμαι καλύτερα!!!

Βγήκαν οροί και καθετήρες, περπατάω -όλα καλά. Μόνο που έχει πληγώσει τις θηλές μου η σκατούλα και ακόμα δεν έχει κάνει κακάκια της...Η χαζούλα τώρα που είμαστε μαιευτήριο και τα pampers είναι τζάμπα τους κάνει οικονομία...!!!

byXKp2.png

γεια σου Τζια... τι καλά που μπαινεις. να σου πω την αλήεθεια εγώ δεν έχω ιδέα πότε κάνουν πρωτη φορά κακούλια τα μωράκια... φαντάζομαι όμως θα πρπει να φανε κατιτις. Κατεβαζει αρκετο γάλα ή απλά στις πιπιλάει?

Απο τ'ουρανου τα βαθη και απ'της γης την αγκαλια φωλιασαν μες την ψυχη μου δυο καταλευκα πουλια

τ'αλλο εφτασε Χειμωνα στο σκοταδι αστερακι, εγινε η αναπνοη μου θα τον λεω Δημητρακη

221882cb0gkyh7q4.gif

Kαλημέρα κορίτσια, σήμερα είμαι καλύτερα!!!

Βγήκαν οροί και καθετήρες, περπατάω -όλα καλά. Μόνο που έχει πληγώσει τις θηλές μου η σκατούλα και ακόμα δεν έχει κάνει κακάκια της...Η χαζούλα τώρα που είμαστε μαιευτήριο και τα pampers είναι τζάμπα τους κάνει οικονομία...!!!

Τζια για να σε πονανε οι θηλες σου σημαινει οτι το μωρο δεν πιανει καλα την θηλη. Φροντισε να μην πιπιλαει μονο την θηλη αλλα και το σκουρο μερος, αλω νομιζω λεγεται. Ειναι βασικη προυποθεση για εναν επιτυχημενο θηλασμο με διαρκεια.Τις πρωτες 3-4 μερες το μωρο θα παιρνει το πρωτογαλα σου, δεν θα το καταλαβαινεις αλλα αυτο θα το πινει...Αυτο το πρωτογαλα ειναι φουλ στα αντισωματα και βοηθαει το πεπτικο να αποβαλει μια σκουρα πρασινη εως και μαυρη ουσια που λεγεται μηκωνιο. Επειδη εχεις κανει καισαρικη το γαλα ισως αργησει να κατεβει για μια μερα.ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ!!!!Το μωρο δεν γεννιεται με ορεξη...Η φυση εχει προγραμματισει η ορεξη του μωρου να ερχεται μαζι με το γαλα της μαμας. Θα θηλαζεις και απο τα 2 στηθη οσο θελει το μωρο...ομοιομορφα...δλδ 10 λεπτα απο το ενα 10 λεπτα και απο το αλλο. Οχι 5 στο ενα και 20 στο αλλο. Το μωρο θα το βαζεις στο στηθος οσο συχνα θελει ακομα και αν φτασεις τις 15 φορες την ημερα.Να θυμασαι οτι παραγεις γαλα οσο το μωρο θηλαζει...δλδ ειναι θεμα προσφορας και ζητησης...αν φαινεται να μην χορταινει εσυ θα επιμενεις.Απο την 5η εως την 12η μερα θα δεις τι βαρος πηρε και τοτε θα κρινεις αν τρεφεται καλα η οχι.Ειναι σημαντικο να μην δωσεις ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ αν φυσικα επιθυμεις αποκλειστικο θηλασμο. Θελει πολυ προσπαθεια και υπομονη...αλλα αξιζει τον κοπο.Μετα τις 40 μερες ο θηλασμος θα εδραιωθει και ολα θα γινουν πολυ ευκολοτερα. Εγω απο το πρωι εχω θηλασει 6 φορες μεχρι τωρα αλλα χαιρομαι που πινει το γαλατακι μου και ας κουραζομαι κυριως ψυχολογικα. Δεν νοειται αποκλειστικο θηλασμος με λιγοτερο απο 8 γευματα την ημερα. Αυτο να θυμασαι. Ο,τι χρειαστεις ειμαι διπλα σου.

waWmp3.png

9LyAp3.png

Διαφημίσεις

γεια σου Τζια... τι καλά που μπαινεις. να σου πω την αλήεθεια εγώ δεν έχω ιδέα πότε κάνουν πρωτη φορά κακούλια τα μωράκια... φαντάζομαι όμως θα πρπει να φανε κατιτις. Κατεβαζει αρκετο γάλα ή απλά στις πιπιλάει?

Ότι έχει το στήθος το παίρνει (αυτές τις κουταλίτσες δηλαδή)-γιατί τη βλέπεις όταν δεν έχει πια -εκνευρίζεται. Τη βάζω από το άλλο και ξανααρχίζει. Τις δίνω και πολύ λίγο συμπλήρωμα κάθε 6 ώρες (θηλάζω κάθε 3).Όταν παίρνει το συμπλήρωμα κοιμάται πιο εύκολα-αλλά δε θέλω να συνηθίσει πολύ στην εύκολη ροή του μπιμπερό-το παλεύουμε!!!!

byXKp2.png

Μαριανθάκη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου

όταν μιλώ για συμπλήρωμα μιλώ για 20-25 γρ τη φορά γιατί με τρομάξαν με το ζάχαρο της ότι ήταν σχετικά χαμηλό και αν δεν έτρωγε μπορεί να πάθαινε υπογλυκαιμία...Μετά έπαθα εγώ μια υπογλυκαιμία και δεν μπορούσα να της δώσω στήθος και τις έδωσε ο μπαμπάς της άλλα 25 γραμμάρια. Έχω και τη μάνα μου που με λέει σκληρή μάνα που δεν του δίνω να φάει και σκέψου χθες ανήμπορη πρώτη μέρα από καισαρική το κράτησα παρόλα αυτά στο δωμάτιο για να μη μου το μπουκώσουν με ξένο αλλά τελικά του έδωσα εγώ λίγο....

byXKp2.png

γεια σας κορίτσια ποιος ήρθε σπίτι χτες?????? Πήραμε το μωράκι στο σπίτι και ομολογώ να πω ότι εχω χες… πανω μου όχι από την χαρα μου αλλά από το άγχος μου. Νομίζω ότι όλα τα κάνω λαθος φοβαμαι τοσο πολύ… θηλαζει και μετα του δινω συμπληρωμα ετσι μου ειπαν από το νοσοκομείο και θελω να σας ρωτησω σχετικα με την αποστείρωση εχω παρει τον αποστειρωτη της κικο αφου τελειωσει τα αφήνω μεσα τα μπουκαλια και τα εξαρτήματα? Οσο μενουν μεσα στο μηχάνημα είναι αποστειρωμενα και ας εχει περασει ωρα η πρεπει κάθε φορα για ένα μπιμπερο να τον βαζω να δουλευψει? Το βραδυ ξυπνησε 2 φορες σχεδον κάθε τρεις ωρες τρωει καλα είναι? Και με το μπανιο τι γινετε χτες τον καθαρισα με μωρομαντιλο στον ποπό του κάθε φορα που κανει κακα θα τον παω κατω από την βρυση? Και ολοκληρο ποτε θα τον κανω μπανιο? Ηθελα πολύ να θηλασω αποκλειστικά αλλα δεν βλεπω να γίνετε στο στηθος τον βάζω 15 λεπτα σε κάθε μαστο δειχνει ότι πίνει αλλα κοιμάται πανω στο στήθος ισως να συνιθισε το ξενο αφου επινε στο νοσοκομειο. Κοριτσια οπος βλεπετε ειμαι εντελος ασχετη και εχω ανχοθει πολύ σε ότι μπορειτε πειτε την γνωμη σας!!

Α δεν σας ειπα και το άλλο πριν φυγουμε μας ειπε η γιατρος ότι τα ποδαρακια του είναι πολύ αδύνατα και κανουν ένα κλικ κλικ λειει και μας ειπε δεν είναι τιποτα αλλα ας το δει ορθοπαιδικος άλλο και αυτό βρε κοριτσια αμαν.α και κατι που θυμήθηκα κανει μερικες πορδουλες ο μπεμπης κρυομενος είναι?

97ehp2.pngUBTSp3.png

γεια σας κορίτσια ποιος ήρθε σπίτι χτες?????? Πήραμε το μωράκι στο σπίτι και ομολογώ να πω ότι εχω χες… πανω μου όχι από την χαρα μου αλλά από το άγχος μου. Νομίζω ότι όλα τα κάνω λαθος φοβαμαι τοσο πολύ… θηλαζει και μετα του δινω συμπληρωμα ετσι μου ειπαν από το νοσοκομείο και θελω να σας ρωτησω σχετικα με την αποστείρωση εχω παρει τον αποστειρωτη της κικο αφου τελειωσει τα αφήνω μεσα τα μπουκαλια και τα εξαρτήματα? Οσο μενουν μεσα στο μηχάνημα είναι αποστειρωμενα και ας εχει περασει ωρα η πρεπει κάθε φορα για ένα μπιμπερο να τον βαζω να δουλευψει? Το βραδυ ξυπνησε 2 φορες σχεδον κάθε τρεις ωρες τρωει καλα είναι? Και με το μπανιο τι γινετε χτες τον καθαρισα με μωρομαντιλο στον ποπό του κάθε φορα που κανει κακα θα τον παω κατω από την βρυση? Και ολοκληρο ποτε θα τον κανω μπανιο? Ηθελα πολύ να θηλασω αποκλειστικά αλλα δεν βλεπω να γίνετε στο στηθος τον βάζω 15 λεπτα σε κάθε μαστο δειχνει ότι πίνει αλλα κοιμάται πανω στο στήθος ισως να συνιθισε το ξενο αφου επινε στο νοσοκομειο. Κοριτσια οπος βλεπετε ειμαι εντελος ασχετη και εχω ανχοθει πολύ σε ότι μπορειτε πειτε την γνωμη σας!!

Α δεν σας ειπα και το άλλο πριν φυγουμε μας ειπε η γιατρος ότι τα ποδαρακια του είναι πολύ αδύνατα και κανουν ένα κλικ κλικ λειει και μας ειπε δεν είναι τιποτα αλλα ας το δει ορθοπαιδικος άλλο και αυτό βρε κοριτσια αμαν.α και κατι που θυμήθηκα κανει μερικες πορδουλες ο μπεμπης κρυομενος είναι?

ελενιτσα μου γλυκεια... τι χαρά!!!Μπράβο μπράβο μπράβο!!! Σιδερένιος το αγοράκι μας!!!;) Λοιπόν, πάμε:Θα αποστειρώνεις τα μπιμπερό και μετά θα τα γεμίζεις το βρασμένο νερό που θα χρησιμοποιησεις για το γάλα. Αν το πιει μεσα στις επόμενες 6-7 ωρες ασ'το έξω από το ψυγειο. Αν το πιει σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα βαλ'τα στο ψυγείο. Πριν του βάλεις τη σκόνη, για να ξαναζεσταθει το νερό που είναι μέσα στο μπουκάλι μπορείς να χρησιμοποιησεις είτε θερμαντηρα, είτε όπως είναι να το ζεστανεις σε ένα μπρικάκι με νερό (κλειστο όπως είναι το μπιμπερό το βάζεις στο μπρικι και ριχνεις νερό.) Κάθε φορά που λερωνεται τον πλένουμε τοπικά και αν έχει πέσει ο αφαλός, μια φορά την ημέρα μπανάκι ολόκληρο. Αν δεν έχει πέσει ο αφαλός, μόνο τοπικά. Δεν βρέχουμε εκεινο το σημειο. Τώρα αν στα μαυρα μεσανυχτα καμια φορά ειμαστε πολύ νυσταγμενες και δεν τον πλυνουμε δεν χαλασε ο κοσμος. Θα τον πλυνεις την επόμενη φορά.

Να μηναγχώνεσαι βρε... η φυση ξέρει. Να θυμάσαι ότι το παιδάκι στην ηλικία αυτη θέλει πρωτα να έχει ασφάλεια μετά τροφή και μετά αγάπη. αν τα τηρεις αυτά δεν έχεις να φοβασαι τιποτα.

Το κλικ που σου είπαν ειναι στους γοφους? αν ναι, θα συ πει ο παιδιατρος τι να κανεις. Θα τον εξετασει και αν όντως βρεθει καποιο προβληματάκι ή θα σου πει να του βαζεις διπλή πάνα για λίγο καιρό ή θα χρειαστει να του βάλεις ένα ναρθηκάκι. θα σου πει ο παιδίατρος που το παρακολουθει.

για τις κλανιτσες μην αγχωνεσαι. Το παιδάκι πίνει ξενο γαλατακι έχει πάρει φαρμακα, έχει λιγο ταλαιπωρηθεί. θα φτιάξει σιγα σιγα το γαστρεντερικό του. Και όπως λεει και ο άντρας μου 'όποιος ρευεται και κ$#%ει, δεν φοβαται ν'αποθάνει'!!!:P

221882cb0gkyh7q4.gif

καλησπερα κοριτσακια!!!

ελενη26 καλως τον δεχτηκες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

λοιπον σου απανταω σε αυτα που ξερω.

αποστειρωτη εχω τον ιδιο,εγω οταν τελειωσει και κρυωσουν λιγο τα κλεινω τα μπουκαλια αδεια και τα βαζω σε μια θηκη που πηραμε και χωραει 6 μεσα.αν βαζεις νερο απο βραστηρα ή βρασμενο σε κατσαρολα πρεπει να τα βαλεις στο ψυγειο.εχω 10 μπουκαλια,τα μαζευω 5-6 τη φορα και τα βαζω.

το βραδυ καλα ξυπνησε 2 φορες,ποσα κιλα ειναι?γιατι και εμενα επειδη τα πηρα μικρουλια μου ειπε και η παιδατρος οτι πρεπει να τρωνε καθε 3 ωρες,να τα ξυπναω αμα χρειαζεται,για να μην παθουν αφυδατωση.

απο το μαιευτηριο ειπαν καθε φορα μετα τα κακα να τα πλενουμε,αλλα δεν το κανω συνεχεια,χεσημοποιοω και μωσρομαντηλα.

μπανιο τα κανω καθε βραδακι κατα τις 8-8.30.στην αρχη τα εκανα κατω απο την βρυση με το πιστολακη της μπανιερας,οταν εκλεισε ο αφαλος εντελως ξεκινησαμε στο μπανακη μας.

τωρα για τον θηλασμο δεν ξερω να σου πω και πολλα,εγω σημερα ξεκινησα το χαπι για να κοπει το γαλα μου,γιατι τα εχω παιξει....

απλα να ξερεις οτι το γαλα σου δεν το ξεσηνηθισε παντα θα του αρεσει και να τον βαζεις στο στηθος για να μην σου κοπει,απλα σου ειπαν να του δινεις και συμπληρωμα για να ξερεις τι τρωει και να εισαι σιγουρη τωρα για αρχη οτι τρωει καλα.

αν ειναι μικρουλης δεν θα εχει την ιδια δυναμη να θηλασει οπως ενα μωρακι πανω απο 3 κιλα.

επισης πορδουλες κανουν ολα τα μωρακια,φευγει ο αερας ή θα βγει με ρεψιμο ή απο κατω:D:D:D

fCS8p3.png

Διαφημίσεις

Το παιδάκι πίνει ξενο γαλατακι έχει πάρει φαρμακα, έχει λιγο ταλαιπωρηθεί. θα φτιάξει σιγα σιγα το γαστρεντερικό του. Και όπως λεει και ο άντρας μου 'όποιος ρευεται και κ$#%ει, δεν φοβαται ν'αποθάνει'!!!:P

:P:p:pαλεκα εμενα λεει οποιος κ....ει φοβο δεν εχει!!!!!

fCS8p3.png

ωραια... καλά γαιδουρια πήραμε και οι δυο!

221882cb0gkyh7q4.gif

Δηλαδη τελειώνει η αποστείρωση βγάζω τα μπουκάλια τα κλεινω και τα βαζω στην συντήρηση του ψυγείου και όταν τα χρειαστώ το βγάζω ρίχνω το βραστό νερό την σκόνη και έτοιμο ε? καλα καταλαβα? Από βδομαδα θα ερθει ο παιδιατρος μεχρι τοτε θα περασω μερικα εγκεφαλικά!!! Οποτε θα τον πλύνω σήμερα ολόκληρο ωχ παναγια μου. Κοριτσια ευχαριστω για της απαντήσεις

97ehp2.pngUBTSp3.png

Κορίτσια εμείς αναγκαστήκαμε και πήραμε εσωρουχάκια και φορμάκια το 00 νούμερο από τα jumbo όταν γεννήθηκε η μπέμπα γιατί τόσο νωρίς και μικρή που βγήκε δεν της έκαναν αυτά που είχαμε από την Ζέτα.Έτσι όσο ακόμα ήμουν στο μαιευτήριο πήγε ο Μιχάλης στα jumbo και τα πήρε. Δεν μας έπαιρνε να πάμε mothercare και φυσικά δε μπορούσαμε να περιμένουμε να παραγγείλουμε από την Αγγλία. Αν και στο 00 πλέει η μπέμπα μας έχουν βγεί πολύ καλά. Εγώ έκανα το προηγούμενο Σάββατο αλλά και σήμερα εξόρμηση στο jumbo για παραπάνω ρουχαλάκια, πιπίλες κλπ. Κορίτσια εγώ ψωνίζω από mothercare κλπ μόνο αν πρόκειται για δώρο για να μην παρεξηγείται ο άλλος.

3qg3p2.png qfe4p2.png

Μαριανθάκη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου

όταν μιλώ για συμπλήρωμα μιλώ για 20-25 γρ τη φορά γιατί με τρομάξαν με το ζάχαρο της ότι ήταν σχετικά χαμηλό και αν δεν έτρωγε μπορεί να πάθαινε υπογλυκαιμία...Μετά έπαθα εγώ μια υπογλυκαιμία και δεν μπορούσα να της δώσω στήθος και τις έδωσε ο μπαμπάς της άλλα 25 γραμμάρια. Έχω και τη μάνα μου που με λέει σκληρή μάνα που δεν του δίνω να φάει και σκέψου χθες ανήμπορη πρώτη μέρα από καισαρική το κράτησα παρόλα αυτά στο δωμάτιο για να μη μου το μπουκώσουν με ξένο αλλά τελικά του έδωσα εγώ λίγο....

Τζια με την πρωτη ευκαιρια κοψε το ξενο γαλα...λιγο λιγο αλλα θα σου κανει ζημια στον θηλασμο.Και μεταξυ μας δεν ειναι καθολου λιγο.25 γραμμαρια χωραει το στομαχακι του μωρου σου τωρα που ειναι τοσο μικρο. Και εμενα η μανα μου κατι τετοιες βλακειες μου ελεγε...οτι επειδη θηλαζω τοσο συχνα θα χαλασει το στομαχι του μικρου.Αηδιες, να θυμασαι οτι μονο 1 στις 1000 γυναικες δεν εχει πραγματικα γαλα για να θρεψει το παιδι της. Απλα θελει σωστη πληροφορηση, θεληση και δυναμη. Τωρα αν υπαρχουν και αλλα προβληματα θα σου τα πουν οι γιατροι εκει, αλλα εγω δεν τους εμπιστευομαι ΚΑΘΟΛΟΥ. Εδω εμενα μου το μπουκωσαν στο Ελενας που υποτιθεται οτι ειναι φιλικο προς τον μητρικο θηλασμο.Μολις βγεις βρες εναν καλο παιδιατρο υπερ του θηλασμου και ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους...εχει προνοησει η φυση καλη μου....

waWmp3.png

9LyAp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...