Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 13 λεπτά , Antonia_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια !! Έκανα την εμβρυομεταφορα μου σήμερα με δύο έμβρυα . Ένα ΑΑ κ ένα ΑΒ μου είπαν ένα καλό κ ένα λίγο πιο μέτριο. Και ξεκινάει η αναμονή μέχρι τη Δευτέρα 11/11. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι κ να έχω καλά νέα μέχρι το τέλος 🙏🙏

Στο εύχομαι κορίτσι μου!!τώρα ηρεμία ξεκούραση και όμορφες σκέψεις!! 🥰

• Ευχή 1

Cafe Οκτώβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλησπερα μανουλες. Αληθεια εσεις πως καθαριζετε τα μωρακια σας? χρησιμοποιητε μωρομαντηλα ? Ειχα διαβασει οτι δεν ειναι καλα, προκαλουν αλεργιες και τετοια και μαλιστα η παιδιατρος μου ειπε να μη χρησιμοποιω. Εγω οποτε εχω χρονο φτιαχνω δικα μου (χαρτι κουζινας βουτηγμενο σε χαμομηλι), αλλα μου τελειωνουν γρηγορα και χρησιμοποιω και του εμποριου. Οταν βεβαια κανει κακα τον πλενω ΠΑΝΤΑ. Μονο στα τσισακια εχω τα μωρομαντηλα και του αλλαζω πανα 7-8 φορες τη μερα (οποτε τρωει δηλαδη).

Νομίζω πώς τα αγοράκια είναι πιο εύκολο να τα καθαρίσεις (πείρα από κοριτσάκια βέβαια δεν έχω).

Εγώ ντρέπομαι :rolleyes: αλλά δεν προλαβαίνω με τα τσίσα να τα πλένω κι όλας. Στο μπάνιο μια και καλή. Επειδή όμως θηλάζουν ούτε τα τσίσα ούτε τα κάκα είναι ιδιαίτερα όξινα και δεν ερεθίζονται καθόλου. Τα πωπουδάκια τους είναι άσπρα άσπρα και λαχταριστά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Ησύχασε καλέ, λες να πεινάει και να μην τρώει; Δίαιτα κάνει; Απλά το γάλα σου έχει αυξηθεί κι εσύ δεν το έχεις καταλάβει ;). Και σιγά μην κοιμάται νηστική. Αυτά παιδί μου τσιρίζουν άμα πεινάνε. Εξάλλου όσο μεγαλώνουν τρώνε σε κάθε γεύμα περισσότερο γάλα και κάνουν έτσι λιγότερα γεύματα.

Για παράδειγμα, να ξεαγχωθείς κι όλας, ο δίδυμος Α τρώει στις 7:30 το βράδυ και ξυπνάει πάλι το πρωί (12 ώρες νηστικός). Λες να αγχώνομαι; Πάρτυ κάνω! ¨Εχει φτάσει 7.100!!!!!!!!!!!!!!!! Πλέον δεν τον ρεύω γιατί έχει γίνει ασήκωτος. Τον βάζω στο ρηλάξ για να μην είναι ξάπλα και τον πιάνει λόξυγγας. Όταν ρεύται νομίζω ότι ρέυεται ο .... άνδρας μου.:lol::lol::lol::lol:

Frosobal, μακάρι να'ναι έτσι, γιατί κι εμένα κοιμάται 12ώρες και βάλε νηστική, αλλά έχω ακούσει ότι πράγματι μερικά μωρά δεν κλαίνε για να φάνε. Σήμερα ας πούμε έφαγε από το ένα στήθος (το άλλο το 'χε πιεί πριν καμία ώρα) και μετά συνέχιζε να κλαίει πολύ γιατί δεν χόρτασε. Το μπιμπερό όμως δεν το άγγιζε! Τώρα κοιμάται 1μισή ώρα αλλά όχι χορτασμένη.

Ουφφφφ!! Πόσο βάρος βάζουν τα μωρά σου κάθε βδομάδα περίπου;;

...να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Μπορεί να μπει πρόγραμμα με το θηλασμό; Γιατί η παιδίατρος μου είπε να τρώει κάθε 4ωρο και εμένα πεινάει συνέχεια κι ας είναι ήδη 2 μηνών.

Αφού είχε φάει πριν μια ώρα, δεν πρόλαβε να χωνέψει και γέμισε η κοιλίτσα της. Αν πιάνει το στήθος με μανία και κλαίει δεν σημαίνει πώς δεν έχεις γάλα. Θηλάζει για να νανουριστεί δεν τα καταφέρνει και κλαίει. Όταν το κάνει προσπάθησε να βρεις ένα τρόπο να την κοιμίσεις.

Τα μωρά δεν τα παρακολουθώ πόσο βάρος βαζουν κάθε εβδομάδα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι οι δικοί μου είναι εξαίρεση. Ο ένας γεννήθηκε 3340 και τώρα είναι 7100 και ο άλλος 3190 και τώρα είναι 6800. Κάνε τη διαίρεση και βρες το.

...να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Μπορεί να μπει πρόγραμμα με το θηλασμό; Γιατί η παιδίατρος μου είπε να τρώει κάθε 4ωρο και εμένα πεινάει συνέχεια κι ας είναι ήδη 2 μηνών.

ΟΧΙ δυστυχώς. Ο θηλασμός είναι ελεύθερος χωρίς πρόγραμμα. Εσύ κάνεις το σωστό μην αγχώνεσαι.

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια !!!!!!!

dora και εγω εχω θεμα με τον υπνο και με θαυμαζω που καταφερνω και ξυπναω αλλα και αντεχω πολλες φορες με 5 ωρες υπνου

anapita μην σε αγψωνει ξερει αυτο ποσο θα φαει και ποτε εμενα πινει 210-240 (θελουμε πιο μεγαλα μπιμπερο πλεον ) καθε 5 ωρες περιπου χθες ειπιε 20 ml και κοιμηθηκε και ξυπνησε μετα απο 11 ωρες παρ ολο που νομιζα πως σε κανενα τριωρο θα ειχαμε σηκωθει, εμενα στην κλινικη με ειχαν αγχωσει πολυ με το θεμα φαγητου επειδη λεει το μωρο ηταν ελλιποβαρη 2465 και επρεπε να την ξυπναω να τρωει ο γιατρος μας αντιθετα μας ειπε να μην ξυπναμε κα ξερει αυτη και σε πληροφορο οτι στην κλινικι επινε με το ζορι τα 60 ml μολις ηρθαμε σπιτι το ανεβασε και τα επινε και χωρις δυσκολια οποτε μην το πιεζεις το μωρο ξερει αυτο ποσο και ποτε πρεπει να φαει θα συμφωνησω με την φροσω μπορει να αυξηθηκε το γαλα σου και να χορταινει.τα μπιμπερο με την πιο χοντρη πιπιλα τα εχεισ δοκιμασει? ειναι σαν θηλη και ειναι πιο κοντα λενε για τα μωρα που θηλαζουν εγω δεν ξερω ποσο περνει την εβδομαδα παντως στον μηνα πηρε 800 τωρα ειναι 4400 για τα μωρα που θηλαζουν δεν ξερω αν μπαινουν σε προγραμμα εχω βεβαια φιλες που θηλαζαν και ηταν σε προγραμμα τα μωρα τουσ αλλα δεν ξερω πως θα της ρωτησω και θα σε ενημερωσω

φροσω και εμενα αστα σαν γουρουνιτσα ρευεται παρα πολυ δυνατα και τα αερια της ειναι δυνατα την πρωτη φορα μαλιστα ο αντρας μου γυρισε και μας κοιταξε εκπληκτος :oops: δεν ηξερε απο που ηρθε.

an1cF220g411210MjUwbHp8MzE3NTU2MGRhfHRvIGtvcml0c2FraSBtb3UgZWluYWk.gif

as1cJNk0g410000Nzc3MTE3ZHwwMDA4OTk2ZHx0byBtb3JvIG1vdSBlaW5haSA.gif

η παιδιατρος μου ειπε οτι το φυσιολογικο ειναι να παιρνουν βαρος 30 γραμμαρια τη μερα . Ο δικος μου δυστυχως ειχε παρει 27 γραμμαρια . Ειναι αδυνατουλης. Στην καμπυλη ειναι στο νουμερο 50 ( το 100 ειναι το "αριστα")

kpo44vsvb7d11lye.png

Καλημερα κοριτσια!

Στελλα, χρονια πολλα, να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!! τί γινεται με τον μικρο σου???

Αναριτα, μην αγχωνεσαι, αν εχει παρει τουλαχιστον 800 γρ τον μηνα εισαι οκ. Γιατι δινεις συμπληρωμα αφου το μωρο πινει καλα απο το στηθος σου?

Απλα οποτε την βλεπεις να ειναι ανησυχη, να κουναει το κεφαλι δεξια αριστερα ή να βαζει το χερι στο στομα, θα την βαζεις να θηλασει. Αυτο σημαινει και καθε ωρα ή καθε διωρο! θελει υπομονη, αλλα ειναι το καλυτερο για τα παιδακια μας!

Εγω τον θηλαζω καθε 2ωρο που ζηταει, δλδ κανω 12 γευματα το 24ωρο! το βραδυ μπορει να κανει ενα 3ωρο να ξυπνησει, αλλα αυτο ειναι εξαιρεση!

Για τα μωρομαντιλα, δεν χρησιμοποιω παρα μονο σε δυσκολες ωρες!

ακομα και το βραδι,πχ 2 - 3 - 4 το πρωι, τον σκουπιζω με βαμβακι βουτηγμενο σε χλιαρο νερο, ειναι το καλυτερο καθαριστικο!!! μια φορα την μερα τον πλενω στο μπανιο βεβαια. στο νερο βαζω και λιγες σταγονες baby oil και στον πωπο του βαζω παντα κηραλοιφη σπιτικη!!!

Κορίτσια, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου είπατε για το θηλασμό! Ίσως τελικά να έχω παραπάνω γάλα απ' όσο νομίζω. Πράγματι κάποιες φορές θέλει να θηλάσει μόνο για να κοιμηθεί, αλλά εγώ κοιτάζω το ρολόι για να δω αν είναι ώρα να φάει (δηλ. 4ωρο). Οι θηλές στο μπιμπερό είναι της NUK, δε γνωρίζω για άλλες πιό κοντές. ΄

Νομίζω ότι δεν επαρκεί το γάλα μου γιατί αρχικά έπινε συμπλήρωμα πιό πολύ και τώρα κάποιες φορές που θα επιμείνω να πιάσει το μπιμπερό, μπορεί να πιεί 90-120ml. Άρα, πεινάει και αρνείται το μπιμπερό;

Κορίτσια, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου είπατε για το θηλασμό! Ίσως τελικά να έχω παραπάνω γάλα απ' όσο νομίζω. Πράγματι κάποιες φορές θέλει να θηλάσει μόνο για να κοιμηθεί, αλλά εγώ κοιτάζω το ρολόι για να δω αν είναι ώρα να φάει (δηλ. 4ωρο). Οι θηλές στο μπιμπερό είναι της NUK, δε γνωρίζω για άλλες πιό κοντές. ΄

Νομίζω ότι δεν επαρκεί το γάλα μου γιατί αρχικά έπινε συμπλήρωμα πιό πολύ και τώρα κάποιες φορές που θα επιμείνω να πιάσει το μπιμπερό, μπορεί να πιεί 90-120ml. Άρα, πεινάει και αρνείται το μπιμπερό;

Πρώτα θα την βάζεις στο στήθος σου και θα την αφήνεις εκει ΟΣΟ θελει!!!

Μην δωσεις μπουκαλι. Αν πεινασει, ακομα και στο τεταρτο και στο μισαωρο, ξαναβαλτη στο στηθος! Απλα!!!

Ετσι το στηθος σου θα παρει την εντολη: πρεπει να αυξησω την παραγωγη. Αν δεν την βαλεις στο στηθος και δωσεις μπουκαλι, το στηθος σου θα παρει την εντολη: δεν χρειαζεται να παραγω γαλα, και σταδιακα θα σταματησει να παραγει! Ετσι θα υπονομευσεις το θηλασμο, που απο οτι φαινεται παει καλα σε σενα και χορταινει το μωρο σου!

ποσο βάρος έχει βαλει το μωρο?

πιθανον το μωρο να αρνειται το μπιμπερο, γιατι προτιμαει το στηθος σου.αυτο ειναι το φυσιολογικο, να προτιμαει δλδ αυτο που ξερει, την μυρωδια σου, την αγκαλια σου, και την γευση σου και οχι ενα πλαστικο ή λαστιχενιο πραγμα. για το αντιθετο θα επρεπε να στενοχωριεσαι, αν ηθελες να θηλασεις και δεν επιανε το μωρο καλα!

α και κατι αλλο: μην κοιτας το ρολοι για να ταισεις ή να θηλασεις! ασε την παιδιατρο να λεει.

Διαφημίσεις

Filoudaki, απ' ότι βλέπω γέννησες 18/10 δηλαδή 2 μέρες πριν από μένα και μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα μπορεί να θηλάζει και ανά ώρα το μωρό σου, όπως κι εμένα βέβαια. Πίστευα ότι αν έφτανε το γάλα θα πρέπε τουλάχιστον κάθε 3ώρες. Θα εφαρμόσω αυτό που είπες, συνεχές θηλάσμα.

Το βάρος που πήρε τον προηγούμενο μήνα ήταν 1600 αλλά έπινε συμπλήρωμα 60-90ml ανά 4ωρα και επιπλέον θηλασμό. Την προηγούμενη βδομάδα πήρε 230γρ., τώρα που δεν πίνει πολύ ξένο θα δούμε... Ωστόσο, είναι παραπάνω η ζυγισή της γιατί κενώσεις έχει μία φορά κάθε 5μέρες, οπότε υπολογίζονται κι "αυτά" μέσα στο βάρος της.

Σχετικά με το γάλα της νομίζω ότι θα καταρεύσω από το άγχος!! Στις αρχές δύσκολα θήλαζε αλλά έπινε συμπλήρωμα. Τώρα θηλάζει αλλά δεν θέλει το συμπλήρωμα. Νομίζω ότι δεν τρέφεται καλά γιατί δεν έχω αρκετό γάλα και στο μπιμπερό την αναγουλιάζει η θηλή. Αποτέλεσμα, κανείς δεν πιστεύει ότι προτιμάει να κοιμάται νηστική παρά να πιεί το μπιμπερό, αλλά ρε κορίτσια..εγώ είμαι η μαμά και ξέρω καλύτερα. Ανυπομονώ να τη ζυγίσω κάθε βδομάδα. Βέβαια πήρε 200γρ στη βδομάδα΄, αλλά κάθε μέρα πίνει και λιγότερο ξένο γάλα και με το ζόρι. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;;

Υ.Γ. Πρέπει να'μαι η πιό αγχωμένη μαμά σε όλο το forum!

Αφου απο μονη της πινει λιγοτερο ξενο, θα αυξήσει τους θηλασμους ειτε σε διαρκεια, ειτε σε συχνότητα, για να αντικαταστησει το ξενο με δικό σου.

Το μωρο σου προφανως προτιμαει την θηλη σου απο το μπιμπερο. Αν βαζει βαρος περιπου 170 γρ την βδομαδα, κανει τσισα τουλαχιστον 6 φορες την μερα, εισαι οκ. μην αγχωνεσαι!

Kαλησπέρα σε όλες, Δεν έγραφα τοσο καιρό γιατί είμασταν στον Παιδων. Το μωράκι μου έπαθε ουρολοίμωξη αλλά όλα καλά τώρα. Να τα προσεχετε τα αγοράκια σας.

στελλα μου χρονια πολλα και περαστικα σας!!!!δυσκολη η ουρολοιμωξη ειδικα σε μωρακια ξερω απο μια κολλητη μου!!!ελπιζω να το ξεπερασατε και ολα να ειναι καλα!!!!

wg46ge0puogpbep1.png

ktir94dfi646aolw.png[/url

Kαλησπέρα σε όλες, Δεν έγραφα τοσο καιρό γιατί είμασταν στον Παιδων. Το μωράκι μου έπαθε ουρολοίμωξη αλλά όλα καλά τώρα. Να τα προσεχετε τα αγοράκια σας.

χρονια πολλα στελλα περαστικα στο μωρακι σου.

an1cF220g411210MjUwbHp8MzE3NTU2MGRhfHRvIGtvcml0c2FraSBtb3UgZWluYWk.gif

as1cJNk0g410000Nzc3MTE3ZHwwMDA4OTk2ZHx0byBtb3JvIG1vdSBlaW5haSA.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...