Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 9 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλημέρα αγαπημένη. Καλη χρονιά!♥️

Ναι ναι πήγα πρωι πρωί. Τους έκανα λέει ποδαρικό γιατί ήμουν πρώτη ωοληψια για το 2025 σε όλο το κέντρο Τους λέω αν περιμένατε από εμένα να σας φέρω γούρι σωθήκατε.😂

Είδε 2 ωοθηλακια στον υπέρηχο, το ένα ωάριο το πήραμε επιτυχώς και το άλλο όχι. Μετρήσαμε κ ενδομήτριο 9χιλ σήμερα 10η μέρα κύκλου (δλδ μέρα της κανονικής μου ωορρηξιας έτσι κ αλλιως).Μου είπε να ξεκινήσω φάρμακα ώστε αν όντως γίνει βλαστοκύστη να το βάλουμε φρέσκο μαζί με τη κατεψυγμένη που έχω. 

Υπέροχα τα νέα σου!!! Όλα να πάνε περίφημα! Σου στέλνουμε όλες την θετική μας ενέργεια!!!🤞🏻🤞🏻♥️ 

Cafe Οκτώβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

γειά σου κατερίνα!

πώς τα βολεύεις με την Μαριστέλλα κ το μωράκι στην κοιλιά;

θέλω να πω, σκύβεις, σηκώνεις βάρος, κουράζεσαι.

πρέπει να είναι δύσκολο. κ σε σένα κ στην Στέλλα πολλά μπράβο!

κοντεύεις κι εσύ! με το καλό!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Kαλημερα σε όλες. Πως ειστε???

Εγω νυστάζω. Υπομονη 5-6 μηνες.....

Ο Βασιλακης ολη μερα στα ποδια μου δεν μπορω να κανω δουλειες. Ανοιγει ντουλαπια και συρταρια. Του φωναζω αλλα δεν ακουει. Ουφ.

καλημέρα!

εγώ τα ντουλάπια τα δένω με κορδέλα, τα δε συρτάρια τα ασφαλίζω με πλάστη....

δεν θέλω γέλια!

μιλάμε για ταλιμπάν!

το τί χαρά κάνει όταν παίζει με ρούχα, με παπούτσια, με χτένες, βούρτσες, τάπερ...

κ τελευταία δείχνει τρελή αδυναμία στα σκυλάκια. βαβαβ! μέχρι κ στον ύπνο της τον έβλεπε τον σκύλο!

είπαμε κ "παιγιάκια"=παιδάκια!

αλλά τα λέει όταν θέλει. όχι όταν της ζητάμε να πει μια λέξη.

Κοριτσια τι κανετε; καιρο εχω να γραψω αλλα διαβαζω τα νεα σας.

Στελλα ο Βασιλακης τι κανει ζηλευει καθολου την μικρη;

Η Μαρια μου τις τελευταιες 2 μερες ανεβαζει δεκατα με λιγο ντεπον της φευγει υποθετω ειναι απο τα δοντια γιατι εσκασε μυτη ενας τραπεζιτης αφου δεν εχει και κανενα αλλα συμπτωμα ιωσης ,αν συνεχισει ομως θα την παω στο γιτρο να μου πει την γνωμη του.Απο βδομαδα εχουμε και το εμβολιο ,να την μετρησει,να την ζυγησει εχουμε να παμε απο τοτε που χρονισε και εχει παρει αρκετο μποι!

Οσο αφορα τις λεξουλες δεν αφηνει τιποτα να πεσει κατω οτι λεμε το επαναλαμβανει, τις δυσκολες λεξεις βεβαια της λεει με τον δικο της μοναδικο τροπο .....

Εχουμε και ευκολο ονομα οποτε εμαθε και πως την λενε οταν την ρωτας απανταει Μαμια και στο τι κανεις; λεει "καλα" με παχυ ''λ" παντα...... για ποτε εγινε παιδακι και καταλαβαινει και μου ζηταει αυτο που θελει δεν το καταλαβα...

Διαφημίσεις

καλημέρα!

εγώ τα ντουλάπια τα δένω με κορδέλα, τα δε συρτάρια τα ασφαλίζω με πλάστη....

δεν θέλω γέλια!

μιλάμε για ταλιμπάν!

το τί χαρά κάνει όταν παίζει με ρούχα, με παπούτσια, με χτένες, βούρτσες, τάπερ...

κ τελευταία δείχνει τρελή αδυναμία στα σκυλάκια. βαβαβ! μέχρι κ στον ύπνο της τον έβλεπε τον σκύλο!

είπαμε κ "παιγιάκια"=παιδάκια!

αλλά τα λέει όταν θέλει. όχι όταν της ζητάμε να πει μια λέξη.

Το ειδα σε μια φωτο στο fb ...πολυ γελασα ασε που το βρηκα και πρακτικο!!!!!!!!:D

καλημέρα!

εμείς πήγαμε παιδίατρο την Παρασκευή.

από 12.450 πήγαμε 12.540 κ από 85 πήγαμε 86,5!

κάναμε το εμβόλιο, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, μιλούσαμε ασταμάτητα στην παιδίατρο κ στα άλλα παιδάκια...

να σας αφηγηθώ περιστατικό στο χωλ της γιατρού. μπαίνουμε κ βλέπουμε ότι περίμενε μια μαμά με το αγοράκι της. λέμε καλησπέρα, σιωπή. το αγοράκι μουντρουχέξ. πιο ζορικλέ δεν γίνεται. αγριοκοιτούσε δήθεν τσαμπουκαλεμένο τη δικιά μου. η δικιά μου κοσμάρα χαρούμενη, σχεδόν χαζοχαρούμενη. να τραγουδάει, να χορεύει κ να μιλά ασταμάτητα.

ρωτάω το αγοράκι πώς το λένε, δεν απαντά, με αγριοκοιτά. η μαμά χαμογελά, χωρίς να απαντήσει ή να πει τί-πο-τα!

πάει το αγοράκι κοντά στη δικιά μου, την αγριοκοιτά κ χτυπάει το πόδι του κάτω, αγριεμένα, τύπου να σκιαχτεί η μικρή κ να κλάσ. μέντες.

η Χρύσπα κατουρήθηκε στο γέλιο. το ξανακάνει το ζορικλάκι, ξαναξεκαρδίζεται η Χρύσπα, η οποία το περασε για αστείο!

μια δυο τρεις, αφού το αγοράκι είδε κι απόειδε με τη χαζοχαρούμενη μικρή κυρία, μαζεύτηκε στο καβούκι του, σε μια γωνιά στον καναπέ κ δεν ξανακουνήθηκε.

η μικρή μου κυρία έδωσε ρεσιτάλ τραγουδιού, χορού κ κεφιού!

αλώνισε όλο το χώρο, μιλώντας, χαρίζοντας χαμόγελα σε όλους όσους ήρθαν αργότερα κ με έκανε πολύ περήφανη.

δεν αντέχω τα αγοράκια, που το παίζουν τσαμπουκάδες!

κ η μικρή μου τον αφόπλισε μόνο με το χιούμορ!

το μαναράκι μου, το χαμογελάκι μου!

γενικά μας είπε η γιατρός ότι δεν χρειάζεται ανησυχία που δεν πήρε πολύ στο βάρος. συνήθιζε να παίρνει μισό κιλό το μήνα.

είμαστε στις ίδιες καμπύλες.

εμβόλιο ξανά σε 2 μήνες.

μας είπε για οδοντόβουρτσα!

μας είπε επίσης ότι είναι νωρίς για εκπαίδευση πάνας.... ή αν ξεκινήσουμε όταν ανοίξει ο καιρός, να μην πιέσω καθόλου.

μου είπε ότι η ομιλία βελτιώνεται στα 2 χρόνια περίπου.

την βρήκε έκτακτη, καθώς την εξέταζε με το στηθοσκόπιο...η Χρύσπα τραγουδούσε κ έπιανε το στηθοσκόπιο.

όταν δε την έγδυσα για να την ζυγίσει, άρχισε το χορό φρη στάηλ, χεράκια, ποδαράκια, σπάσιμο μέσης! μέσα στη χαριτωμενιά!

αυτά από την κουκουβαγιομάνα της Λαρισας...

τι κανετε κοριτσαρες μου???

εμεις ειμαστε καλυτερα τωρα μιας και περασαμε μια λαρυγγιτιδα...μου εκανε ενα βραδυ λαρυγγικους σπασμους και χ... πανω μου!!!πηραμε κορτιζονη και αντιβιωη και τωρα ειμαστε καλα!!!ο καιρος ειναι πολυ καλος και ειμαστε συνεχεια εξω!!θα τον παω αυριο στον γιατρο παλι να τον ακροαστει και να δουμε αν ολα ειναι καλα!!!

φιλακια σε ολες,και ολους!!

wg46ge0puogpbep1.png

ktir94dfi646aolw.png[/url

Καλημερα σε ολες. Καλη εβδομαδα!

Το βραδυ κοιμηθηκα 5 ωρες! Μεχρι να σαραντησουμε θα φτασει 8ωρο. χιχιχ

Θα παω να παρω για τα ντουλαπια. Δεν τον αντεχω αλλο.

Διαφημίσεις

η πανα για να κοπει σιγουρα δεν ειναι ευκολο αλλα ουτε και ακατορθωτο!!θελει υπομονη και χρονο!!και παντα εχει να κανει και με το παιδι!ενα αρχικο σταδιο ειναι να το βαζουμε στην λεκανη ή γιο γιο καθε φορα που καταλαβαινουμε οτι θελει κακα ή ειναι περιπου η ωρα που τα κανει...εγω ηξερα πανω κατω οτι τα κανει πχ πρωι και τπν εβαζα στην λεκανη και του μιλουσα ελα μιχαηλ μαριε να κανουμε κακα σαν την μαμα και τον μπαμπα εκανα οτι σφιγγομουν και δεν σου κρυβω οτι καθομασταν και 15 λεπτα!!εεε καποια στιγμη εκανε και μετα ειχαμε μπραβο χειροκροτημα και του εδειχνα τα κακα του και τραβουσαμε μαζι το καζανακι και τετοια!!τι καλο ηταν οτι οταν εμενα ηθελε σφιγγοταν και τον αρπαζα και τον εβαζα αμεσως στην λεκανη....καποιες φορες λοιπον ελεγε κακα ανα 15 λεπτα χωρις λογο ομως εγω τον εβαζα για να καταλαβει οτι η λεξη κακα σημαινει παμε λεκανη....τα τσισα ειναι αλλο μανικι....καλο ειναι να ειναι γυμνο και να του λεμε ανα 20 λεπτο παμε τσισα....σιγουρα δεν θα κανει παντα αλλα θα παρει το μηνυμα....αν κανει πανω του οταν ειναι γυμνο ή με βρακι(οχι πανα βρακακι!!!!!!!) θα νιωσει παραξενα και πιθανων να βαλει τα κλαματα...αυτο δεν ειναι κακο αντιθετα σημαινει οτι συνηδιτοποιει οτι κατι κακο εκανε και νιωθει ντροπη....ετσι σιγα σιγα θα μαθει!!!καλο ειναι να μας ββλεπουνε οταν κανουμε εμεις τσισα και κακα....απο ζηλια και μιμητισμο θα θελουν και αυτα!!!εμενα λεει και χαρτι μετα για να σκουπιστει!!!μαθε το κιολας οτι πλενουμε χερια μετα ειναι παιχνιδι γι αυτα και χαιρονται!!!αυτα και οτι αλλο θες ρωτα!!!

σεβουλα σε ευχαριστω για τις ευχες....

wg46ge0puogpbep1.png

ktir94dfi646aolw.png[/url

Καλημερα σε ολες. Καλη εβδομαδα!

Το βραδυ κοιμηθηκα 5 ωρες! Μεχρι να σαραντησουμε θα φτασει 8ωρο. χιχιχ

Θα παω να παρω για τα ντουλαπια. Δεν τον αντεχω αλλο.

Ουάου! Μπράβο, άντε και στο 8ωρο!!! :D

η πανα για να κοπει σιγουρα δεν ειναι ευκολο αλλα ουτε και ακατορθωτο!!θελει υπομονη και χρονο!!και παντα εχει να κανει και με το παιδι!ενα αρχικο σταδιο ειναι να το βαζουμε στην λεκανη ή γιο γιο καθε φορα που καταλαβαινουμε οτι θελει κακα ή ειναι περιπου η ωρα που τα κανει...εγω ηξερα πανω κατω οτι τα κανει πχ πρωι και τπν εβαζα στην λεκανη και του μιλουσα ελα μιχαηλ μαριε να κανουμε κακα σαν την μαμα και τον μπαμπα εκανα οτι σφιγγομουν και δεν σου κρυβω οτι καθομασταν και 15 λεπτα!!εεε καποια στιγμη εκανε και μετα ειχαμε μπραβο χειροκροτημα και του εδειχνα τα κακα του και τραβουσαμε μαζι το καζανακι και τετοια!!τι καλο ηταν οτι οταν εμενα ηθελε σφιγγοταν και τον αρπαζα και τον εβαζα αμεσως στην λεκανη....καποιες φορες λοιπον ελεγε κακα ανα 15 λεπτα χωρις λογο ομως εγω τον εβαζα για να καταλαβει οτι η λεξη κακα σημαινει παμε λεκανη....τα τσισα ειναι αλλο μανικι....καλο ειναι να ειναι γυμνο και να του λεμε ανα 20 λεπτο παμε τσισα....σιγουρα δεν θα κανει παντα αλλα θα παρει το μηνυμα....αν κανει πανω του οταν ειναι γυμνο ή με βρακι(οχι πανα βρακακι!!!!!!!) θα νιωσει παραξενα και πιθανων να βαλει τα κλαματα...αυτο δεν ειναι κακο αντιθετα σημαινει οτι συνηδιτοποιει οτι κατι κακο εκανε και νιωθει ντροπη....ετσι σιγα σιγα θα μαθει!!!καλο ειναι να μας ββλεπουνε οταν κανουμε εμεις τσισα και κακα....απο ζηλια και μιμητισμο θα θελουν και αυτα!!!εμενα λεει και χαρτι μετα για να σκουπιστει!!!μαθε το κιολας οτι πλενουμε χερια μετα ειναι παιχνιδι γι αυτα και χαιρονται!!!αυτα και οτι αλλο θες ρωτα!!!

σεβουλα σε ευχαριστω για τις ευχες....

ΑΘΛΟΣ...

Κορίτσια, η Αννούλα με είδε προχθές που σκότωσα μία αράχνη και τώρα φοβάται το παραμικρό κουνουπάκι που βλέπει, φοβάται τα μυρμηγκάκια, φοβάται ακόμα και ένα σκουπιδάκι που θα δει στο πάτωμα και νομίζει ότι είναι έντομο.. Χθες που πήγα να την πάρω από το σχολείο, τη βρήκα με την πιπίλα στο στόμα, ενώ την έχουμε κόψει (!), και η δασκάλα μού είπε ότι αναγκάστηκε να της τη δώσει γιατί είδε μία μέλισσα έξω από το παράθυρο και έκλαιγε πολύ και δεν κοιμόταν... Ελπίζω να μην της μείνει φοβία για τα έντομα, δεν είναι κάτι φοβερό... Εϊχε καμιά από σας παρόμοιο πρόβλημα;

Μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία!!

καλημέρα!

χθες ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο του Γιωσαφάτ "μέσα στην ελληνική οικογένεια" (ελπίζω να θυμάμαι σωστά τον τίτλο).

Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα που ανέπτυσσε ήταν και η εκπαίδευση της πάνας.

Δεν πρέπει να γίνεται νωρίς, δεν πρέπει να γίνεται αργά.

Καλύτερο χρονικό σημείο είναι οι 12-18 μήνες. Κι αυτό γιατί όταν γίνεται νωρίτερα το παιδί βιώνει τη ματαίωση νωρίτερα από ότι μπορεί να διαχειριστεί ψυχολογικά, ενώ όταν γίνεται στα 4 χρόνια, ήδη έχει εκπαιδευτεί να βιώνει την ευχαρίστηση με το να κάνει την ανάγκη του στην πάνα του κ καλείται στα 4 π.χ. να ματαιώσει ό,τι απολάμβανε χωρίς ενοχές.

δεν σας κρύβω ότι προβληματίστηκα. αυτό που αποκόμισα κυρίως από το συγκεκριμένο είναι ότι η πίεση, έστω κ ασυνείδητη, είναι επιζήμια για το χαρακτήρα του.

άλλο σημαντικό σημείο κ το σπουδαιότερο ως τώρα (είμαι στα μισά του βιβλίου) είναι η σημασία του να είναι η μάνα δίπλα στο παιδί τον πρώτο χρόνο της ζωής του. να είναι αυτή που θα το ταϊζει, το αλλάζει, το προσέχει.

έχει ανάγκη (επιβίωσης, αυτοεπιβεβαίωσης, αυτοπροσδιορισμού, ασφάλειας) από την οσμή, το χάδι, την αγκαλιά της μάνας. να εξοικειώνεται με τους χειρισμούς της μάνας, για να νιώσει ασφάλεια κ επάρκεια.

έχει τεράστια σημασία η ψυχολογία της μάνας από τη σύλληψη ακόμα.

η έλλειψη της μάνας τον πρώτο χρόνο της ζωής του επιδρά στο χαρακτήρα του, στις επιλογές του ως ενήλικας, στη συμπεριφορά του, ακόμα κ στην επιλογή συντρόφου...

είχα που είχα τύψεις ως εργαζόμενη...τώρα πήρα κ επιβεβαίωση γιατρού!

χθες το βράδυ που διάβαζα...κόντεψα να κάψω φλάτζα!!!!!!!!

μια ερώτηση μπας κ πάρω ιδέες. έχει κανά μήνα η μικρή που λέει συνέχεια "απιτά, απιτά". δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό. όταν το λέει είναι χαρούμενη-ενθουσιασμένη.

τί να θέλει να μου πει το παιδί μου;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...