Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 53 λεπτά , Xristina96 είπε:

Κοριτσάρες μου! Αν δεν μαγειρεύουν ας καθαρίσουν! Μισές μισές οι δουλειές! Αν δεν κάνουν τίποτα όσο δύσκολη δουλειά κΙ αν κάνουν ας ξεκινήσουν τώρα. Οταν έρθουν τα μωράκια σας όσες δεν έχετε, θα έχετε τόσα πολλά να κάνετε που δεν θα έχετε χρόνο ούτε για τουαλέτα! Εάν εργάζεστε και ολας; Πω πω ! Και αν δεν θέλει να κάνει τίποτα να φωνάξετε την μανούλα του να αναλάβει τις ευθύνες της 😂 

Basic needs! Να ξέρετε, όσοι μαγειρεύουν συνήθως έμειναν μόνοι τους είτε λόγω σχολής ή λόγω ανεξαρτησίας. Το ίδιο και εμείς οι γυναίκες. Δεν ξέρουν όλες να μαγειρεύουν κι ν κάνουν 5 πράγματα. 

Και εμένα που έμενε μόνος του για πολλά χρόνια λόγω δουλειάς,είχε  κάνει πλούσια όλα τα ντελιβερι.Αν μπορούσαν,θα του είχαν κάνει άγαλμα🤣

• Χαχα 5

Cafe Οκτώβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα κοριτσια τι κανετε;; εμεις εδω στα βορεια κρυωνουμε χθες ειχε βροχη ,σημερα τρελο αερα..Ευτυχως δεν αρρωστησαμε..περαστικα σε οσα μωρακια ειναι αρρωστουλια..

Και εμεις γλυφουμε τα τζαμια,κανουμε δαχτυλιες καιμπορει να καθετε εκει να κοιταει για πολυ ωρα ειδικα οταν περνανε απ'εξω σκυλια ή παιδακια το καλυτερο μας!!

Το μπουμπουκακι μου εχει αρχισει να περπαταει και μονη της αρκετα μεγαλη αποσταση αλλα ψαχνει και το χερι μου οταν καταλαβει οτι δεν την πιανω πεφτει..που θα παει σε καμια βδομαδα πιστευω θα προχωραει χωρις φοβο και χωρις να με θελει διπλα της..Πολυ φοβητσιαρα ειναι...Καλυτερα ομως γιατι του φοβητσιαρη η μανα δεν εκλαψε ποτε χαχαχα

Στελιτσα δεν επρεπε να πας να ψηφισεις..εγω στις προηγουμενες που ημουν εγκυος δεν ειχα παει..

Καλημερα σε όλες. Και εμεις εχουμε παραγωγη μυξουλας. Μυ ειπε ο γιατρος αν δεν εχει πυρετο μονο ορο.

Πως ειστε? Χτες τελειωσαν οοοοοοοολες οι αδειες που θα μπορουσε να μου δωσει η δουλεια.... 12.5 μηνες μετα τη γεννα. χιχιχι Απο σημερα ΙΚΑ. Εστειλα την πεθερα μου να πει οτι ειμαι στο κρεβατι. Για να δουμε...

ΤΕΛΕΙΑ.......

Κορίτσια, τί πρόγραμμα ακολουθούν τα μωράκια σας;

- Εμείς ξυπνάμε στις 6.30πμ. και τη πάμε στης γιαγιάς (με το αυτοκίνητο 20-30')

Γάλα πίνει 250μλ. στις 7πμ.

- Ξανά κοιμάται ως τις 9.30-10 και μετά τρώει φρουτόκρεμα.

Μετά βόλτα στις κούνιες και πάλι ύπνος κανά μισα-ωράκι.

- Μεσημεριανό στις 2.30-3μμ και ύπνος ως τις 5μμ (τώρα τελευταία όμως δεν κοιμάται!)

- Απογευματινό στις 7.30

- Γάλα (300μλ.) και νάνι κατά τις 9.

Υ.Γ. Σήμερα γέννησε η ξαδέρφη μου, δίδυμα κοριτσάκια!! Αχ!!! θέλω κι άλλο...

Να σας ζησουν. Λοιπον ο δικος μου ξυπναει 10 περιπου πινει γαλα και μετα πάμε βολτα. Τρωει μαυρο κουλουρι. Μετα παιζει λιγο και κατα τη 1 κοιμαται 2-3 ώρες. Ξυπνημα και φαι. Μετα παιζει και μπορει να ξανακοιμηθει 1 ωρα. Του δινω φρουτα και γιαουρτι μεχρι το βραδυ που πινει γαλα στις 23:00 και κοιμάται.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.

Αν και έχω χάσει επεισόδια να 'μαι πάλι!

Τα γενέθλια μας πήγαν περίφημα με τα 40 άτομα. Μάλιστα μια μέρα πριν τα γενέθλια στις 14/10 ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!

Έφυγε από το τραπεζάκι του καθιστικού και πήγαινε προς το τζάκι μόνη της έτσι ξαφνικά. Φυσικά φοβήθηκα πάρα πολύ γιατί δεν το περίμενα και άρχισα να ουρλιάζω! Έτσι έκανε 5 βήματα και σταμάτησε...ευτυχώς δεν πτοήθηκε και μετά από λίγο ξεκίνησε πάλι!

Τώρα τρέχουμε! Δυστυχώς ή ευτυχώς (μάλλον ευτυχώς γιατί το επιθυμούσα και την μεγαλώνω έτσι) είναι πολύ ανεξάρτητο νηπιάκι σε όλα του, έτσι δεν θέλει και χεράκι από μαμά ή μπαμπά και τρέχει μόνη της σαν σταλίτσα...τι να πεις!!!

Το πρόγραμμα μας είναι αρκετά έντονο και κάποιες μέρες με δραστηριότητες όπως κολύμπι κλπ.

Κοιμάται 9 το βράδυ(τις περισσότερες φορές χωρίς να πίνει γάλα-νυστική)

Πίνει γάλα μισοκοιμισμένη στις 7 (210-240μλ)

Ξυπνάει 9:30 (καμιά φορά τρώει φρουτόκρεμα-όχι πάντα)

Και μετά αρχίζει το τρέξιμο. Επειδή δεν δουλεύω όλη μέρα παιζουμε μαζί στο σπίτι, στις κούνιες, στο πάρκο κλπ

Σπάνια κοιμάται μέσα στη μέρα και αυτό για καμιά ώρα ή αν την βάλω στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσουμε κάπου.

Τώρα κοιμάται γιατί είχαμε κολυμβητήριο και κουράστηκε!

Γενικά όλη η μέρα μου είναι πλήρης αλλά θεωρώ ότι γίνεται δουλειά γιατί αισθάνομαι σαν να έχω έναν μεγάλο μαζί μου, είναι πολύ επικοινωνιακή.

Α! Συνέχεια του προγράμματος

Κατά τις 14:00 τρώει συνήθως 6-7 μπουκιές από το φαγητό

Και μετά ξανατρώει στις 18:00 φαρίν λακτέ με 200μλ νερό(το γιαούρτι το έκοψε)

Ενδιάμεσα σε όλα αυτά μπορεί να φάει λίγο ψωμάκι ή ένα μπισκοτάκι

Αυτά από εμάς περιμένουμε νέα και από άλλα μωράκια!!!

Hl9Qp2.png

EKEIp3.png

Γεια σας κι απο μας! Εμεις λοιπον ειμαστε καπως ετσι: Ξυπναμε γυρω στις 8, 8.30 παιζουμε λιγο, ντυνομαστε και πινουμε γαλα περιπου 250ml. Μετα παμε στη γιαγια αν δουλευει ο μπαμπας μας πρωι, και ως το μεσημερι μπορει να φαμε λιγο σταφυλακι (καμια 10ρια ρωγες), ή αχλαδακι ή αν αυτα δεν πιασουν τρωμε ετοιμη φρουτοκρεμα βαζακι ή σκομη 100γρ ( την φρεσκια δεν την θελουμε με την καμια). Μετα κοιμομαστε για 1,5 περιπου ωρα, ισως και πιο πολυ.Κατα τις 3 επιστροφη στο σπιτι και φαι συνηθως το μισο απο ο,τι φτιαχνουμε. Γυρω στις 5 κρεμα 140 γρ. και μετα παιχνιδια! Μπουσουλημα, περπατημα με στρατα ή χωρις (κανουμε λιγα δειλα βηματακια μονες μας) και καμια βολτουλα. Κατα τις 8 μπανακι και φαγητο , χοστοσουπα, τραγανα ή λιγο απο το μεσημεριανο. Μετα γαλα 250 ml και κατα τις 9 νανι. Ως το πρωι εχουμε και εναν ανεφοδιασμο με γαλα :tongue:.

fS4Kp3.png

ttiMp3.png

καλημέρα κορίτσια!

δηλαδή olive πάει κολυμβητήριο η μικρή;

για πες λεπτομέρειες! από πότε; πόση ώρα καθε φορά; πόσες φορές την εβδομάδα; τί κάνουν εκεί;

πολύ ενδιαφέρον.

η Χρύσπα ξυπνάει αναλόγως.αν είναι η εβδομάδα που την πάμε στην πεθερά μου την ξυπνάμε κατά τις 7.15, γιατί έχουμε το γιογιό (τσίσα), το γάλα, το γιογιό (κακά), ή αν είναι η εβδομάδα της μαμάς μου (έρχεται στο σπίτι) ξυπνάει κατά τις 8 παρά έως 8.30.

πίνει 250-330 γάλα φρέσκο όλυμπος.

παίζει, περπατάει, μπουσουλάει...

την εβδομάδα της πεθεράς μου ρίχνει ένα μισαωράκι πριν τις 11.00

αυγό μέρα παρά μέρα κατά τις 11.00, φρούτα 220-250 κατά τις 11.30.

βόλτα αν έχει καλό καιρό.

1.00-1.30 ύπνος.

κατά τις 2.00-2.30 μεσημεριανό 230-250.

ύπνος αναλόγως από τις 4παρά 20-5.10 μαζί μας.

μπάνιο κάνουμε το απόγευμα, γιατί μας τονώνει, αντί να μας νυστάζει, παιχνίδι.

κατά τις 6.00 κρέμα δημητριακών ή γιαούρτι με μέλι ή κρέμα σπιτική.

παιχνίδι ή βόλτα με τη μαμά, ενδιάμεσα ό,τι τρώμε τρώει-τσιμπολογάει.

κατά τις 10.00 την αλλάζω, πίνει γάλα συνήθως 330 και κοιμάται ως τις 12.30 στο κρεβάτι της. μετά θέλει μανούλα και κοιμόμαστε όλοι μαζί.

καλημέρα κορίτσια!

δηλαδή olive πάει κολυμβητήριο η μικρή;

για πες λεπτομέρειες! από πότε; πόση ώρα καθε φορά; πόσες φορές την εβδομάδα; τί κάνουν εκεί;

πολύ ενδιαφέρον.

η Χρύσπα ξυπνάει αναλόγως.αν είναι η εβδομάδα που την πάμε στην πεθερά μου την ξυπνάμε κατά τις 7.15, γιατί έχουμε το γιογιό (τσίσα), το γάλα, το γιογιό (κακά), ή αν είναι η εβδομάδα της μαμάς μου (έρχεται στο σπίτι) ξυπνάει κατά τις 8 παρά έως 8.30.

πίνει 250-330 γάλα φρέσκο όλυμπος.

παίζει, περπατάει, μπουσουλάει...

την εβδομάδα της πεθεράς μου ρίχνει ένα μισαωράκι πριν τις 11.00

αυγό μέρα παρά μέρα κατά τις 11.00, φρούτα 220-250 κατά τις 11.30.

βόλτα αν έχει καλό καιρό.

1.00-1.30 ύπνος.

κατά τις 2.00-2.30 μεσημεριανό 230-250.

ύπνος αναλόγως από τις 4παρά 20-5.10 μαζί μας.

μπάνιο κάνουμε το απόγευμα, γιατί μας τονώνει, αντί να μας νυστάζει, παιχνίδι.

κατά τις 6.00 κρέμα δημητριακών ή γιαούρτι με μέλι ή κρέμα σπιτική.

παιχνίδι ή βόλτα με τη μαμά, ενδιάμεσα ό,τι τρώμε τρώει-τσιμπολογάει.

κατά τις 10.00 την αλλάζω, πίνει γάλα συνήθως 330 και κοιμάται ως τις 12.30 στο κρεβάτι της. μετά θέλει μανούλα και κοιμόμαστε όλοι μαζί.

Σεβουλα εμενα μου ειπε προχτες ο γιατρος οχι ακομα αυγο, οχι φρεσκο γαλα σαν το δικο μας και οχι μελι μεχρι 2 χρονων... Τι στο καλο? Δεν μπορουν να συνενοηθουν οι γιατροι????:roll:

Καλημέρα και από μένα...τι κάνουν οι μανούλες και τα ζουζουνάκια?

Το δικό μας πρόγραμμα είναι κάπως έτσι...

Ο Ανδρέας είναι το ζωντανό μας ξυπνητήρι...ξυπνάει κατά τις 7 (έχει τύχει να ξυπνήσει και 6:30 ή αν τον έχουμε πάρει στο κρεβάτι μας εκείνη την ώρα επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη, έχει κοιμηθεί ξανά μέχρι 9 το αργότερο). Του δίνω πρώτα 1 αυγό και μετά πίνουμε γύρω στα 240ml φρέσκο γάλα Advance.

Στις 11 περίπου του δίνω 1 ή 2 φρουτάκια ανάλογα το μέγεθος τους διαφορετικά κάθε μέρα και τα κόβω κομματάκια εφόσον έχουμε πλέον 4 δοντάκια.

Στις 2:30 περίπου τρώμε μεσημεριανό (μέχρι 250gr). Μαγειρεύω κάθε μέρα (έχουμε προσαρμόσει το φαγητό μας στις ανάγκες του), κάνω πρόγραμμα από Παρασκευή για να ξέρω τι θα μαγειρέψω κάθε μέρα και έτσι δεν χάνω χρόνο ούτε μου λείπουν υλικά οπότε τρώμε 2 φορές φαγητό με βοδινό, 1 φορά φαγητό με κοτόπουλο, 1 φορά ψάρι (πάντα Κυριακή γιατί θέλει αρκετή ώρα για το καθάρισμα), 3 φορές λαδερά (όσπριο, ζυμαρικό, λαχανικά κτλ).

Κοιμάται μετά το φαγητό 3:00-5:30, το απόγευμα τρώμε γιαουρτάκι , λίγο ψωμάκι με μέλι, ή κρέμα δημητριακών 1 φορά την εβδομάδα συνήθως. Το απόγευμα στις οδηγίες μας είχε πει η παιδίατρος ότι μπορούμε να του δώσουμε και κάποιο κέικ πχ σπιτικό αλλά μέχρι τώρα έχω αποφύγει να του δώσω.

Κάνουμε μπανάκι μέχρι τις 9 και 10 το αργότερο πίνουμε 260ml γάλα και πάμε για νάνι. Η παιδίατρος μας είπε ότι ο όγκος των φαγητών υγρών καλό είναι να μην ξεπερνάνε κατά πολύ τα 250-280ml/gr για να μην ξεχυλώνει το στομαχάκι τους και ζητάει μεγάλες ποσότητες.

Όλη μέρα παίζουμε στο δικό μας παιδότοπο που φτιάξαμε στο σαλόνι, γλύφουμε τζάμια, βγάζουμε κάλτσες (τις βάζουμε εμείς τις βγάζει αυτός 7-8 φορές τη μέρα), πηγαίνουμε στις πρίζες (κλεισμένες μεν αλλά εκεί μας αρέσει να πηγαίνουμε), ανεβαίνουμε στο χαμηλό τραπεζάκι για να περάσουμε στον χώρο της κουζίνας, βουτάμε το σκουπάκι γιατί τρελαινόμαστε να σκουπίζουμε. Γενικά του αρέσει να εξερευνά οτιδήποτε δεν είναι δικό του. Το απόγευμα εφόσον εγώ είμαι στη δουλειά, ο μπαμπάς μας τον πηγαίνει βόλτα με το ποδηλατάκι και μοιράζουμε χαμόγελα και νάζια σε όλους.

Τον παίρνουμε οπουδήποτε πάμε μαζί μας οπότε φαίνεται να είναι κοινωνικό παιδάκι γιατί πάει σε όλους χωρίς γκρίνια...προς το παρόν τουλάχιστον.

Αυτή τη στιγμή που γράφω κοπανάει και γλύφει το τζάμι...έχει απίστευτο γέλιο :)

ntJAp3.pngdeIep3.pngoYt2p2.png

Διαφημίσεις

Σεβουλα εμενα μου ειπε προχτες ο γιατρος οχι ακομα αυγο, οχι φρεσκο γαλα σαν το δικο μας και οχι μελι μεχρι 2 χρονων... Τι στο καλο? Δεν μπορουν να συνενοηθουν οι γιατροι????:roll:

Καλημέρα Στελλίτσα...

Δεν έχεις ακούσει αυτό που κυκλοφορεί για τους παιδιάτρους? Αν θέλεις λέει να δεις γιατρούς να μαλώνουν και να μην μπορούν να καταλήξουν σε πόρισμα βάλε μερικούς παιδιάτρους σε ένα δωμάτιο και θα μαλώνουν μερόνυχτα χωρίς να καταλήγουν πουθενά. Για το αυγό εμάς μας έχει πει ότι είναι απαραίτητο γιατί περιέχει στοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και μας είπε ότι και να μην το ήθελε να του δίναμε έστω με το ζόρι 2-3 την εβδομάδα. Εμάς μας όχι σε ξηρούς καρπούς μέχρι 2-3 για φόβο αλλεργιών και να μη δώσουμε ακόμη σοκολάτα-γλυκά με σοκολάτα ακόμη. Για να καταλάβεις εγώ που άλλαξα 3 παιδιάτρους (παρόλο που ήταν όλες γυναίκες) ήταν διαφορετικών απόψεων η καθεμία ακόμη και στη σειρά/τρόπο εμβολιασμών...τι να πεις κάθε παιδίατρος τα δικά του/της.

ntJAp3.pngdeIep3.pngoYt2p2.png

καλημέρα κορίτσια!! Εμείς γυρίσαμε χτες το βράδυ μετά από 5 μερες μίνι διακοπών.. Αν εξαιρέσουμε κάτι προβληματάκια που είχα με την μικρή μου, περάσαμε πολύ όμορφα. Ο μικρός όλη την μέρα ήταν έξω, και νομίζω πως πιο βρώμικο παιδί δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει. Όργωσε όλο το χωριό περπατώντας, το αγαπημένο του ήταν να βουτάει μέσα στις λάσπες και να παίρνει την σκούπα για να μαζέψει τα φύλλα από την αυλή.

Πάντως ρε κορίτσια, βλέπω το πρόγραμμα των μικρών σας και ζηλεύω. Εμένα δεν λέει να κοιμηθεί το μεσημέρι με τίποτα. Χτες ήταν ξύπνιος από τις 6:30 το πρωί, με χίλια ζόρια κοιμήθηκε βια 50 λεπτά το μεσημέρι (με πολύ κλάμα όμως), μέχρι τις 9 το βράδυ που έπεσε ξερός. Αυτό σχεδόν είναι το καθημερινό μας πρόγραμμα.

όχι μόνο δεν μπορούν να συνεννοηθούν, αλλά εγώ θα έλεγα ότι αυτό θα έπρεπε να είναι κατι που θα γράφεται στο βιβλιάριο υγείας, από το υπουργείο.:confused:

τί να πεις!

γάλα δίνω απλό, μέλι βιολογικό. γιαούρτι κανονικό.

Καλημέρα Στελλίτσα...

Δεν έχεις ακούσει αυτό που κυκλοφορεί για τους παιδιάτρους? Αν θέλεις λέει να δεις γιατρούς να μαλώνουν και να μην μπορούν να καταλήξουν σε πόρισμα βάλε μερικούς παιδιάτρους σε ένα δωμάτιο και θα μαλώνουν μερόνυχτα χωρίς να καταλήγουν πουθενά. Για το αυγό εμάς μας έχει πει ότι είναι απαραίτητο γιατί περιέχει στοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και μας είπε ότι και να μην το ήθελε να του δίναμε έστω με το ζόρι 2-3 την εβδομάδα. Εμάς μας όχι σε ξηρούς καρπούς μέχρι 2-3 για φόβο αλλεργιών και να μη δώσουμε ακόμη σοκολάτα-γλυκά με σοκολάτα ακόμη. Για να καταλάβεις εγώ που άλλαξα 3 παιδιάτρους (παρόλο που ήταν όλες γυναίκες) ήταν διαφορετικών απόψεων η καθεμία ακόμη και στη σειρά/τρόπο εμβολιασμών...τι να πεις κάθε παιδίατρος τα δικά του/της.

το ίδιο μας είχε πει και εμάς για τους ξηρούς καρπούς.

κι εγώ εκεί έχω μια απορία.

τα παιδάκια που έχουν αλλεργία στο γάλα, γιατί πίνουν γάλα αμυγδάλου;:confused:

για τα καλά που προσφέρει το αβγό έχω διαβάσει κι εγώ. απαραίτητα φρέσκα, της μαμάς μου. από αλλού δεν παίζει με τίποτα.

σοκολάτα ούτε εμείς.

καλημέρα κορίτσια!! Εμείς γυρίσαμε χτες το βράδυ μετά από 5 μερες μίνι διακοπών.. Αν εξαιρέσουμε κάτι προβληματάκια που είχα με την μικρή μου, περάσαμε πολύ όμορφα. Ο μικρός όλη την μέρα ήταν έξω, και νομίζω πως πιο βρώμικο παιδί δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει. Όργωσε όλο το χωριό περπατώντας, το αγαπημένο του ήταν να βουτάει μέσα στις λάσπες και να παίρνει την σκούπα για να μαζέψει τα φύλλα από την αυλή.

Πάντως ρε κορίτσια, βλέπω το πρόγραμμα των μικρών σας και ζηλεύω. Εμένα δεν λέει να κοιμηθεί το μεσημέρι με τίποτα. Χτες ήταν ξύπνιος από τις 6:30 το πρωί, με χίλια ζόρια κοιμήθηκε βια 50 λεπτά το μεσημέρι (με πολύ κλάμα όμως), μέχρι τις 9 το βράδυ που έπεσε ξερός. Αυτό σχεδόν είναι το καθημερινό μας πρόγραμμα.

ναι, αλλά κοιμάται νωρίς και κοιμάται συνεχόμενα.

η δική μου κοιμάται στο δωμάτιό της και μετά στο κρεβάτι μας.

επιπλεόν διάβασα ότι ο ημερήσιος ύπνος δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2 με 2,5 ώρες.

αλλά απαραίτητη είναι μία ώρα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...