Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Κι εμένα μου έδωσε αντιβιωση 3 μέρες πριν και 5 μέρες μετά την ωοληψια και μετά μου έδωσε και αντιφλεγμονώδη. Βρες τον σήμερα μήπως σε δει κιόλας αφού πονας.. ελπίζω να μην είναι τίποτα 

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Ευτυχώς σήμερα είμαι καλύτερα. Μου είπε να πάρω το donafil από απόψε για λίγες μέρες…

13 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Πόσα ωάρια σου πήραν;

Άστο! Είχα 5, κανένα… καθυστέρησαν και τα έχασα… 

Cafe Σεπτέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Καλημερα σαααααςςςς!!

καλε τωρα μου ρθε!!!! Οσες μανουλες εργαζεστε και ειστε στο ικα, να κανετε αιτηση στο ικα που ανηκει ο εργοδοτης σας να παρετε πισω χρηματα (50% των εισφορων) απο εισφορες 12 μηνων ...ειναι λογω του οτι εχετε κανει παιδακι

δειτε περισσοτερα εδω προς τις τελευταιες σελιδες ειναι το ζουμι...

Επισης απο 1-4-10 και μετα ο εργοδοτης σας μεχρι τη συμπληρωση του 12μηνου απο το τοκετο σας, θα πρεπει να δινει μικροτερη εισφορα στο ικα για σας , και να σας δινει εσας τα $$$ της διαφορας. Σημερα πηγα να παρω τα $$ (μολις γυρισα) και τα χω φρεσκα... δε το ξερε κανεις ουτε οι εργοδοτες αφου δεν ειχε αποφασιστει απο την αρχη και βγηκε διορθωτικη εγκυκλιος αφου ειχε πληρωσει ο εργοδοτης κανονικα την εισφορα του. τωρα εδω εχουμε ενα μπερδεμα να μη χασω τα λεφτα μου 3ων μηνων....

xaxaxa και οι εγκυμονουσες για 2 θα τρωνε, μη νομιζεις πως το μενου το δικο σου θα ειναι μικροτερο!!!

φτουουουουου... δεν ειμαι στο ΙΚΑ! θα χρειαζομουν μερικα εξτρα λεφτουδακια! καλημερα :).... οι ζουζουνες σου τι κανουν;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 23,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• makarinaerthei

3411

• fairytale

3304

• maria_s

2450

• zoi_m

1533

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα σαααααςςςς!!

καλε τωρα μου ρθε!!!! Οσες μανουλες εργαζεστε και ειστε στο ικα, να κανετε αιτηση στο ικα που ανηκει ο εργοδοτης σας να παρετε πισω χρηματα (50% των εισφορων) απο εισφορες 12 μηνων ...ειναι λογω του οτι εχετε κανει παιδακι

δειτε περισσοτερα εδω προς τις τελευταιες σελιδες ειναι το ζουμι...

Επισης απο 1-4-10 και μετα ο εργοδοτης σας μεχρι τη συμπληρωση του 12μηνου απο το τοκετο σας, θα πρεπει να δινει μικροτερη εισφορα στο ικα για σας , και να σας δινει εσας τα $$$ της διαφορας. Σημερα πηγα να παρω τα $$ (μολις γυρισα) και τα χω φρεσκα... δε το ξερε κανεις ουτε οι εργοδοτες αφου δεν ειχε αποφασιστει απο την αρχη και βγηκε διορθωτικη εγκυκλιος αφου ειχε πληρωσει ο εργοδοτης κανονικα την εισφορα του. τωρα εδω εχουμε ενα μπερδεμα να μη χασω τα λεφτα μου 3ων μηνων....

xaxaxa και οι εγκυμονουσες για 2 θα τρωνε, μη νομιζεις πως το μενου το δικο σου θα ειναι μικροτερο!!!

Κοριτσια εγω τα εχω καταθεσει ηδη στο ΙΚΑ της περιοχης μου και με εσωτερικη αλληγροφια θα τα στειλουν στο εκαστοτε υποκατσαστημα ΙΚΑ που ανηκει η εταιρεια μου.

Μια βεβαιωση απο τον εργοδοτη οτι εχουν γινει οι εσφορες κανονικα μια ληξιαρχινη πραξη γεννησης και μια φωτοτυπια της εγκυκλιο μηπως και δεν το ξερουν (καθολου απιθανο αν και σε μενα το ηξεραν)

και περιμενω απαντηση ....και τα λεφτακια.Εγω εχω ΙΚΑ για συνταξιοδοτηση και ιατρικοφαρμακευτικο....ΤΑΥΤΕΚΩ

Οσες δεν το εχουν κανει να το κανουν παντως

eNortjKzUjI0NzQ2M1KyBlwwFX8C0Q,,98.png

Καλημέρα κι από μένα!

Είμαι ψιλοχάλια.Το μωράκι μου το ΣΚ είχε τον πρώτο του πυρετό ο οποίος ευτυχώς κράτησε ένα 24ωρο αλλά χθες το βράδυ είχε και μια μυξούλα που τον ενοχλούσε και έβηχε.του έβαλα ορό, τον ρουφήξαμε και ευτυχώς μετά ηρέμησε και κοιμήθηκε. σήμερα φαίνεται πολύ καλύτερα, έφαγε και τα φρούτα του γιατί χθες είχε να φάει απ'τις 2 το μεσημέρι και ήπιε γάλα κατά τις 12 το βράδυ. αλλά ρε κορίτσια πολύυυυυυυυυ ιδρώτας. το βράδυ τον αλλάζω φανελάκι γιατί γίνεται μούσκεμα. μήπως απ' τη ζέστη είναι έτσι ανήσυχος; τέσπα το απόγευμα θα τον πάω στην παιδίατρο να τον δει για να ηρεμήσω κι εγώ.

όσο για τη διαπαιδαγώγηση κι εγώ του λέω όχι και μη σε κάποια πράγματα που πάει να πιάσει όπως καλώδια, με κοιτάει, φαίνεται ότι καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να πάει, με γράφει όμως κανονικότατα και συνεχίζει το δικό του. Πιστεύω πως από τώρα πρέπει να βάζουμε κάποια όρια και συμφωνώ μαζί σου Μακ ότι δε θέλω με τίποτα να γίνει κακομαθημένο και στα ξένα σπίτια να κάνει ζημιές και ζαβολιές. να είναι ζωηρό ναι, δε με πειράζει αλλά να ξέρει πού πρέπει να σταματάει.

Καλημέρα κι από μένα!

Είμαι ψιλοχάλια.Το μωράκι μου το ΣΚ είχε τον πρώτο του πυρετό ο οποίος ευτυχώς κράτησε ένα 24ωρο αλλά χθες το βράδυ είχε και μια μυξούλα που τον ενοχλούσε και έβηχε.του έβαλα ορό, τον ρουφήξαμε και ευτυχώς μετά ηρέμησε και κοιμήθηκε. σήμερα φαίνεται πολύ καλύτερα, έφαγε και τα φρούτα του γιατί χθες είχε να φάει απ'τις 2 το μεσημέρι και ήπιε γάλα κατά τις 12 το βράδυ. αλλά ρε κορίτσια πολύυυυυυυυυ ιδρώτας. το βράδυ τον αλλάζω φανελάκι γιατί γίνεται μούσκεμα. μήπως απ' τη ζέστη είναι έτσι ανήσυχος; τέσπα το απόγευμα θα τον πάω στην παιδίατρο να τον δει για να ηρεμήσω κι εγώ.

όσο για τη διαπαιδαγώγηση κι εγώ του λέω όχι και μη σε κάποια πράγματα που πάει να πιάσει όπως καλώδια, με κοιτάει, φαίνεται ότι καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να πάει, με γράφει όμως κανονικότατα και συνεχίζει το δικό του. Πιστεύω πως από τώρα πρέπει να βάζουμε κάποια όρια και συμφωνώ μαζί σου Μακ ότι δε θέλω με τίποτα να γίνει κακομαθημένο και στα ξένα σπίτια να κάνει ζημιές και ζαβολιές. να είναι ζωηρό ναι, δε με πειράζει αλλά να ξέρει πού πρέπει να σταματάει.

Βουλίτσα μου σιγουρα ζεσταινεται και ειναι ανησυχος. εμεις να φανταστεις ότι ακομα και το βραδυ αναβουμε το ερκοντισιον στο δικο μας δωματιο για να δροσιζεται και το δικο του που ειναι στην ευθεια γιατι αλλιως υποφερει. υπάρχουν και πολλες ημερες που όλη μερα γκρινιαζει γιατι ιδρωνει και κολλαει (εχουμε και πολύ υγρασια) περαν του ότι ετοιμαζεται και γι αλλα δοντακια. αστα μωρε, δεν ξερεις τι να τους κανεις! απογοητευομαι καμια φορα και αφορμη ψαχνω να τον βγαζω από το σπιτι να περνανε λιγο οι ωρες γιατι η γκρινια σου κανει τα νευρα σμπαραλια!

Βουλα μου ξεχασα.... περαστικουλια σας! ευτυχως δεν ηταν τιποτα!

παω να κανω εξωτερικες δουλειες στο καμινι! αν δεν πεθανω από τη ζεστη θα τα πουμε σε λιγο! ΜΑΚΙΑ ΜΑΚΙΑ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάρες!!! Αννούλα χθες συζητούσαμε με την μαμά μου το μενού για τα δικά μας γενέθλια. Τελικά θα τα κάνουμε στις 12 Αυγούστου, την επίσημη ημέρων των γενεθλίων (άλλες πιθανές ημερομηνίες ήταν 14 Αυγούστου και 21-22 Αυγούστου). Περίπου 45-50 άτομα με εμάς μαζί.

Το δικό σου μενού είναι πιο παιδικό από το δικό μας...Χμ...Δεν ξέρω αλλά εμείς θα κάνουμε και φαγητά για μεγάλους αρνί σουβλιστό, πιλάφι, μπριζόλες κτλ. Το θέμα είναι τα νηστίσιμα γιατί υπάρχει κοσμάκης που νηστεύει. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη, ψάχνω για ιδέες...θα κρατήσω μερικές δικές σου!

ΜακΜαράκι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ο μικρός είναι πανέξυπνος αλλά πιο παιδάκι δεν είναι στην εποχή μας??? Όλα είναι διαλεγμένα 1-1.

Όχι του λέω και εγώ και απόφεύγω το 'μη' αλλά δεν καταφέρνω πολλά. Δεν με ακούει, με κοιτάει, γελάει πονηρά και συνεχίζει σαν να λέει 'άντε ρε μάνα πάηενε από κει'. Αχαχαχα

Μαράκι για να μάθει ένα παιδί να μην είναι άτακτο στα ξένα σπίτια και να μην κάνει ζημιές νομίζω πρέπει να μάθεινα είναι έτσι πρώτα στο σπίτι του. Όταν ένα παιδί μάθει τελείως ελεύθερο μέσα στον χώρο του είναι δύσκολο να αλλάξει συμπεριφορά σε έναν άλλο χώρο. Έχω τρανά παραδείγματα τα ανίψια οτυ άντρα μου που στο σπίτι τους ζωγραφίζουν ακόμη και στους τοίχους και όταν έρχονται (ευτυχώς σπάνια) στο σπίτι μας επιχειρούν να κάνουν το ίδιο. Η μαμά δεν μιλάει, εγώ είμαι σε δύσκολη θέση, ευτυχώς ο Στέφανος επιβάλλει την τάξη και γίνεται ο κακός.

Βούλα περαστικά στον γιόκα σου!!

Μαριάννα στο ΙΚΑ πρέπει να πάμε για περισσότερες πληροφορίες για τις εισφορές? Μου το είχαν ξαναπεί αλλά το ξέχασα τελείως!!! Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καλημέρα! Σήμερα είμαι σπίτι γιατί ξύπνησα με μια τρομερή ζαλάδα και όταν σηκώθηκα να ετοιμαστώ τα είδα όλα! Ξάπλωσα υποθέτοντας ότι έπεσε η πίεση και ότι μετά από 10 λεπτά θα ήμουν οκ (όπως πέρσι τέτοιον καιρό με τις ζέστες και την κοιλιά τούρλα). Αμ δε!!! Καμιά ώρα μετά είχα πίεση 10.5 και 6.5...λίγο πιο χαμηλή, συνήθως είμαι στο 11 με 7-7.5, αλλά όχι τραγική...

ήρθε ο γιώργος, μου έφερε αλμυρά και πάλι η πίεση 11.1 και 6.6...και η ζαλάδα συνεχίζεται, ευτυχώς όχι τόσο πολύ...

υποψιάζομαι ότι την πάτησα με το χαζοκλιματιστικό γιατί πονάνε η πλάτη και ο σβέρκος...

τεσπά, φοβήθηκα να οδηγήσω έτσι (είναι και 3 τέταρτα δρόμος) και ξέμεινα εδώ μες τα νεύρα!!! εκτός του ότι είχα ένα σκασμό δουλειά, είχα και ψώνια σήμερα!!!

τεσπά, τι κάνετε εσείς; όλα τα αστεράκια καλά; ταλαιπωριούνται μωρέ από τη ζέστη. Η γιαγιά κάνει 2-3 ντουζάκια στον Νικόλα τη μέρα για να δροσίζεται και να κοιμάται άνετα (έχει ένα κόλλημα η μαμά μου με αυτό, το κάνει και η ίδια). Η αλήθεια είναι ότι σέρνεται όλη μέρα στα πατώματα και κολλάει από την υγρασία και την ζέστη, οπότε ένα ντουζάκι του είναι ότι πρέπει και χαίρεται τρελλά μετά :)

11 μέρες έμειναν να ανταμωθώ με το μωρό μου και μετράω μέχρι και τα λεπτά! το αστεράκι μου έχει μεγαλώσει πολύ (τον βλέπουμε στο σκαιπ), πάει παντού, ανεβοκατεβαίνει από τον καναπέ, περπατάει κρατώντας το δάκτυλο του παππού και δίνει φιλάκια! Μας βλέπει στην οθόνη του λαπτοπ και γελάει απλώνοντας τα χεράκια του!

Πωπω θα σας τρελλάνω από Κέρκυρα, όλη μέρα φώτος θα σας ανεβάζω!!! :)

Βουλιτσα περαστικα σας κοριτσακι , αφου υποχωρησε ο πυρετος δνε θα ειναι τιποτα σημαντικο , ο παιδιατρος μου οταν επαιρνε τηλεφωνο τωρα που ομικρος ηταν συχν απυκνα αρρωστος ελεγε περιμενουμε ενα 24ωρο πρωτα και μετα βλεπουμε

Αν θα γινει κακομαθημενο και χτυπιεται κατω θ απαθω εγκεφαλικο

eNortjKzUjI0NzQ2M1KyBlwwFX8C0Q,,98.png

Α τώρα το είδα :(

Περαστικά του κούκλου Βούλα μου! Μάλλον η ίωση με τον υψηλό πυρετό είναι. Έκανε πάλι πυρετό χθες και σήμερα;

τα μωρά δεν γίνονται κακομαθημένα από μόνα τους βρε Λιτσάκι, εμείς τα κάνουμε :) Άσε που η φάση να κοπανιούνται είναι αναπόφευκτη και όλα την περνάνε...κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό...θα στο βρω...

ετοιμαζομαστε πυρετωδως για το παρτυ γενεθλιων μας την Κυριακη!!! θα το κανουμε πιο μπροστα γιατι πεφτουν Τριτη ε και θα λειπουν οι μισοι αν το κανω τοτε. Θα σας γραψω τα φαγητα που σκεφτομαι. Λοιπον εχουμε και λεμε:

-σαντουιτσακια, ευλπιστω να τα κανω με κουπατ κουνελακια, παπακια κτλ

- μπομπα με γεμιση φιλαδελφια - τονο

- τυροπιτακι / πιροσκι, made by μαμα

- κεφτεδακια

- πιτσες

- παστιτσιο, κομμενο σε μεριδουλες

- κοτοπουλακια πανε, στυλ goodys

-πατατες φουρνου με μουσταρδα και κετσαπ

-λουκανικακια με μπεικον

- ριζοτο

-πατατοσαλατα

-κοτοσαλατα

-χωριατικη

- τουρτα made by γειτονα Μανο, ζαχαροπλαστη

- σπιτικο παγωτο made by πεθερα

Πως σας φαινονται;;;

μιαμ μιαμ νοστιμιες!!!!!ολα σουπερ αλλα Αννουλα θα σου πω κατι.....το οποιο δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.....μου εχουν πει οτι δεν κανει να γιορταζεις τα γενεθλια και τις γιορτες νωριτερα απο την ημερα τους!!!!ειναι λεει γρουσουζια για τον εορταζομενο......δεν ξερω ποσο ευσταθει αυτο αλλα μια χρονια πηγα να το κανω και εγω και κοντεψαν να με φανε.....:rolleyes:

Διαφημίσεις

αχ τι κανετε? εγω δεν εχω κλεισει ματι αποψε......ο μικρος εχτες δεν ειχε πυρετο αλλα μια ανησυχια μια γκρινια ολημερις και οληνυχτις!!!!σημερα ξαναεχει πυρετο.....ο γιατρος ελειπε εχθες αλλα σημερα θα τον παω γιατι βασανιζεται....εν τω μεταξυ ποναω πολυ στη μεση μου ή μαλλον στα νεφρα μου!!!!βογγαω απο χθες....δεν μπορω να κατσω πουθενα....την νυχτα γυριζα γυρω γυρω....θα παω και εγω στο γιατρο γιατι αν ειμαι ετσι στην βαφτιση....αλομονο μου!!!

Καλημέρα! Σήμερα είμαι σπίτι γιατί ξύπνησα με μια τρομερή ζαλάδα και όταν σηκώθηκα να ετοιμαστώ τα είδα όλα! Ξάπλωσα υποθέτοντας ότι έπεσε η πίεση και ότι μετά από 10 λεπτά θα ήμουν οκ (όπως πέρσι τέτοιον καιρό με τις ζέστες και την κοιλιά τούρλα). Αμ δε!!! Καμιά ώρα μετά είχα πίεση 10.5 και 6.5...λίγο πιο χαμηλή, συνήθως είμαι στο 11 με 7-7.5, αλλά όχι τραγική...

ήρθε ο γιώργος, μου έφερε αλμυρά και πάλι η πίεση 11.1 και 6.6...και η ζαλάδα συνεχίζεται, ευτυχώς όχι τόσο πολύ...

υποψιάζομαι ότι την πάτησα με το χαζοκλιματιστικό γιατί πονάνε η πλάτη και ο σβέρκος...

τεσπά, φοβήθηκα να οδηγήσω έτσι (είναι και 3 τέταρτα δρόμος) και ξέμεινα εδώ μες τα νεύρα!!! εκτός του ότι είχα ένα σκασμό δουλειά, είχα και ψώνια σήμερα!!!

11 μέρες έμειναν να ανταμωθώ με το μωρό μου και μετράω μέχρι και τα λεπτά! το αστεράκι μου έχει μεγαλώσει πολύ (τον βλέπουμε στο σκαιπ), πάει παντού, ανεβοκατεβαίνει από τον καναπέ, περπατάει κρατώντας το δάκτυλο του παππού και δίνει φιλάκια! Μας βλέπει στην οθόνη του λαπτοπ και γελάει απλώνοντας τα χεράκια του!

Πωπω θα σας τρελλάνω από Κέρκυρα, όλη μέρα φώτος θα σας ανεβάζω!!! :)

να σου πω βρε Μαριω... τωρα που λειπει ο μπομπιρας μην εχεις ξεσαλωσει στο σεχ (:oops::tongue:) και δεν μιλαμε για χαμηλη πίεση αλλά για υψηλη χοριακη;;;;; χα χα χα χα

εννοειται οτι θελουμε φωτος από Κερκυρα συνεχεια!

Αν θα γινει κακομαθημενο και χτυπιεται κατω θ απαθω εγκεφαλικο

μαζι θα το παθουμε αστα! συμφωνω εννοειται οτι εμεις τα κακομαθαινουμε αλλα υποψιαζομαι βασιμως ότι το παιδακι μουθα βρει τα κουμπια μου στο αψε σβησε και θα με εκμεταλλευεται στο επακρο!

αχ τι κανετε? εγω δεν εχω κλεισει ματι αποψε......ο μικρος εχτες δεν ειχε πυρετο αλλα μια ανησυχια μια γκρινια ολημερις και οληνυχτις!!!!σημερα ξαναεχει πυρετο.....ο γιατρος ελειπε εχθες αλλα σημερα θα τον παω γιατι βασανιζεται....εν τω μεταξυ ποναω πολυ στη μεση μου ή μαλλον στα νεφρα μου!!!!βογγαω απο χθες....δεν μπορω να κατσω πουθενα....την νυχτα γυριζα γυρω γυρω....θα παω και εγω στο γιατρο γιατι αν ειμαι ετσι στην βαφτιση....αλομονο μου!!!

περαστικα και στους δυο σας Ελενακι μου! μηπως την πατησες και εσυ από τον κλιματισμο; και εμενα σημερα πλατη- μεση ήταν το πρωι υπό διαλυση!

περαστικά σας κοριτσάκι μου ελπίζω να μην είναι τίποτα

να σου πω βρε Μαριω... τωρα που λειπει ο μπομπιρας μην εχεις ξεσαλωσει στο σεχ (:oops::tongue:) και δεν μιλαμε για χαμηλη πίεση αλλά για υψηλη χοριακη;;;;; χα χα χα χα

εννοειται οτι θελουμε φωτος από Κερκυρα συνεχεια!

μαζι θα το παθουμε αστα! συμφωνω εννοειται οτι εμεις τα κακομαθαινουμε αλλα υποψιαζομαι βασιμως ότι το παιδακι μουθα βρει τα κουμπια μου στο αψε σβησε και θα με εκμεταλλευεται στο επακρο!

περαστικα και στους δυο σας Ελενακι μου! μηπως την πατησες και εσυ από τον κλιματισμο; και εμενα σημερα πλατη- μεση ήταν το πρωι υπό διαλυση!

ναι αμέ, τρελλό ξεσάλωμα...αδιάθετη είμαι Μαράκι μου και είναι 3η φορά από τότε που έμεινα έγκυος και μου κακοφαίνεται...

ζηλεύω κοιλίτσες βρε κορίτσια, αλλά δεν την παλεύω για 2ο μωρό χωρίς βοήθεια :(

Καλέ τι πάθατε??? Μαράκι η ζέστη σε βάρεσε παιδί μου? Μήπως δεν τρως καλά τελευταία, μήπως δεν κοιμάσαι καλά??Μήπως κάνεις πολύ σεχ που λέει και η Μακ???

Πωπω μετράς μέρες να πάρεις αγκαλιά το ροκάκι σου ε??? Ωραία, θέλουμε απευθείας ανταπόκρινση έτσι????

Ελενίτσα περαστικά τον γιόκα σου. Και εσείς πυρετό??Τι κακό και αυτό με τις ιώσεις καλοκαιριάτικα...

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...