Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Kate89 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!! Είμαι στην 14η εβδομάδα και από χθες το βράδυ βλέπω λίγα καφέ υγρά στο εσώρουχο μου! Είναι φυσιολογικό; Έστειλα και στο γιατρό να μου πει..

Συνήθως δεν είναι τίποτα αλλά φυσιολογικό σε αυτή την εβδομάδα πάλι δεν είναι γι'αυτό πρέπει να σε δει με υπέρηχο να ελέγξετε τράχηλο κτλ . 

Cafe Σεπτέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Κορίτσια μου ευχαριστώ για την στήριξη! Σοφία μου περαστικά! Δοκίμασέ το αυτό με την πιπίλα. Εγώ είδα τρομερή διαφορά! Κουράζομαι περισσότερο αλλά δεν πειράζει.. τα νινάκια μας να είναι καλά! μακ μου δεν θεωρώ ότι το ξένο είναι δηλητήριο..απλά μου είπε ο γιατρός ότι με το ξένο μοιραία θα οδηγηθούμε στον αποθηλασμό κι εγώ δεν το θέλω αυτό.. Όχι γιατί θεωρώ το ξένο κακό αλλά γιατί μου αρέσει η αίσθηση του θηλασμου..με γεμίζει και δεν θέλω να τη χάσω τόσο πρόωρα..Σοφία κάτι είπες για κρίση των 2 εβδομάδων;;; Τι είναι αυτό;;; Πες γιατι κι εμένα η μπέμπα αυτή την εβδομάδα ξυπνάει κάθε 1,5 ώρα ενώ σηκωνόταν μόνο μια φορά στις 5.Μαρία πες με χαζή αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω τα πινακάκια που παρέθεσες.Γιατι στο μέσο βάρος που πρέπει να παίρνουν τα μωρά έχει 2 κουτάκια με διαφορετικές τιμές;;

Ωπ! ξυπνάει! Επανέρχομαι!

οι διαφορετικές τιμές είναι από διαφορετικές πηγές...το γράφει στο footnote. Το πρώτο κουτάκι δίνεται από

World Health Organization Child Growth Standards, 2006. Available at: http://www.who.int/childgrowth/en/. To figure average weight gain, we used the weight-per-age percentile charts for birth - 5 years. The range is a combination of boys and girls 5% to 95%, rounded to the nearest 5 grams.

και το δεύτερο από

Riordan J. Breastfeeding and Human Lactation, 3rd ed. Boston: Jones and Bartlett, 2005, p. 103, 512-513.

Mohrbacher N and Stock J. The Breastfeeding Answer Book, Third Revised ed. Schaumburg, Illinois: La Leche League International, 2003, p. 148-149

Η Σοφία μίλησε για κρίση 2 εβδομάδων στους κολικούς. Εσένα μάλλον ξυπνάει γιατί θέλει περισσότερο γαλατάκι για να κάνει το άλμα ανάπτυξής της του 3ου μήνα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 23,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• makarinaerthei

3411

• fairytale

3304

• maria_s

2450

• zoi_m

1533

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

θέλω και εγώ σουπερ πρόγραμμα :-(

εγώ τον εβαλα εχθες για υπνο γύρω στις 12 παρά και από τη 1.30 ξεκίνησε το στριφογύρισμα. Ξυπνούσα κάθε μια ώρα από τον θόρυβο που έκανε και τα μουγκρητά. όλη την ώρα τίναζε πόδια, χέρια και βογγούσε. δεν ξέρω τι γίνεται. όλη την ημέρα εχθές είχε θέμα με την κοιλίτσα του και τα έντερά του γουργούριζαν ασταμάτητα. Λιάκι και Κατερίνα (που είσαι εσύ αλήθεια;) που ξέρετε από κολικούς... αυτά είναι κολικοι; τα βράδια ήταν και εσας τα παιδάκια ανήσυχα; αναρωτιέμαι μήπως φταίει και το στρώμα του λίκνου. σαν σκληρό μου φαίνεται. στον καναπέ του σαλονιού που τον εχω όλη την ημέρα γιατι ξεραίνεται στον ύπνο; ενταξει τον πιάνει και εκεί ανησυχία αλλά όχι τόση. Κορίτσια κάνει σαν δαιμόνισμένο μέχρι το πρωί, αλήθεια...:-( ο γιατρός λεει ότι είναι κολικοί και ότι θα περάσουν στο 3μηνο. εμένα κάθε μερα μου βγάζει και καινούργια χούγια. το λυπάμαι και αυτό και εμένα. Λιάκι λες να είναι η έξαρση των 2 εβδομάδων;

i'm helpless & sleepless~

Καλημέρες !!! Πως είστε ?

Μακ Μαράκι , τι να σου πω κάθε παιδί είναι διαφορετικό εμένα όταν θέλει να ξανά ρευτεί ξυπνά ρεύεται κ ξανακοιμάται, όταν χτυπιέται κ κοπαναει τα πόδια του στο κρεβάτι, του τα φέρνω κοντά στη κοιλίτσα και τις αφήνει…..:rolleyes: όταν κοπανιέται ολόκληρος χωρίς κάποιο σημάδι πόνου , τον αμπαλάρω με κουβερτούλα κ ησυχάζει, επίσης επειδή δεν θηλάζω αποκλειστικά η παιδίατρος μου είχε δώσει και άλλο γάλα να συμπληρώνω στο κανονικό του (φριζολακ κ φριζολακ ac) δεν κάναμε για πολύ διάστημα κολικούς, κ πολύ σύντομα επιστρέψαμε στο φριζολακ σκέτο. Τις ώρες που πονούσε κυρίως απογεύματα τον είχα στραμμένο προς το στομάχι μου του ασκούσα ελαφριά πίεση για παραπάνω θερμότητα κ ταυτόχρονα του έδινα στήθος και ηρεμούσε – περισσότερο πιπιλαγε, ένιωθε ζεστά και τη μυρωδιά μου και ίσως με αυτά παρηγοριοταν :wink: . Τέλος κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας τον έβαζα για ύπνο και μπρούμυτα (αλλά τον είχα τον νου μου) τώρα πια τον βάζω κ κατά τη διάρκεια της νύχτας κ βλέπω ότι τον ξεκουράζει !

XwAPp3.png

μόνο που κλείνοντας τον 3ο μήνα,δεν πρέπει να είναι πάνω απο 5500....:(

βρε Μαράκι αυτά τα διαγράμματα είναι διαφορετικά απο αυτά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34535 ????

αυτά που παρέθεσα εγώ είναι από το World Health Organization 1994.

αυτά που παρατίθενται στο λινκ που δίνεις είναι επίσης από world health organization από 1997 μέχρι 2003 από ότι διαβάζω...πιο ενημερώμενα προφανώς! ευχαριστώ σοφάκι δεν τα είχα δει!

σταμάτα την απαισιοδοξία γιατί να μην είναι πάνω από 5500?

αυτά που παρέθεσα εγώ είναι από το World Health Organization 1994.

αυτά που παρατίθενται στο λινκ που δίνεις είναι επίσης από world health organization από 1997 μέχρι 2003 από ότι διαβάζω...πιο ενημερώμενα προφανώς! ευχαριστώ σοφάκι δεν τα είχα δει!

σταμάτα την απαισιοδοξία γιατί να μην είναι πάνω από 5500?

γιατί έτσι μου βγαίνει απο τη ζυγαριά μας!!!

ουφ άντε να έρθει η Πέμπτη να δω τι θα πει και η παιδίατρος!!!

Τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου είστε εσείς....

M1XEp3.png

D0MBp3.png

όταν στριφογυρίζει το κεφάλι της και της βάζω πιπίλα και κοιμάται, μήπως τελικά πεινάει όμως κι εγώ τη μπουκώνω με την πιπίλα την καημενούλα????????

Αν πεινούσε δεν θα την έφτυνε; Τι να σου πω βρε Σοφούλα, δεν έχω ιδέα, ο Νικόλας τη σιχαίνεται την πιπίλα!

Δοκίμασε να μην της δώσεις και παρακολούθα...θα μουρμουρίσει για λίγο και θα συνεχίσει τον ύπνο της; τότε δε πεινάει αλλά ήταν σε φάση ύπνου REM (rapid eye movement) όπου και βλέπουμε τα όνειρα...

αν όμως αρχίσει και γυρνάει κεφάλι δεξιά αριστερά (ένδειξη ότι ψάχνει βυζί), αρχίζει μασουλάει χέρια (είναι φασκιωμένη είπες;) και στο τέλος αρχίσει το κλαψούρισμα, τότε πεινάει! Σε αυτή την περίπτωση σταμάτα να χρησιμοποιείς πιπίλα!

Διαφημίσεις

γιατί έτσι μου βγαίνει απο τη ζυγαριά μας!!!

ουφ άντε να έρθει η Πέμπτη να δω τι θα πει και η παιδίατρος!!!

για να μην σε τρώει το άγχος, πάρε κάτι τέτοιο που έχω και γω:

http://www.bimbomarket.it/gb/en/digital-electronic-scale-baby-comfort-P16190.htm

έχει ελάχιστες αποκλίσεις και έτσι χωρίς άγχος θα τη ζυγίζεις 1 φορά τη βδομάδα (όχι παραπάνω, θα βουρλιστείς!) με τις ίδιες συνθήκες (χωρίς πάνα, νηστική, ίδια ώρα της μέρας) και θα έχεις το νου σου...

makarinaerthei κι εμενα τα κανει αυτα η μπουμπου μου τη νυχτα και δεν εχει κολικους. Οταν την εχω στο σαλονι κι εμενα κοιμαται ησυχη. Οταν την φερουμε με το λικνο (εχει ροδακια, δεν αλλαζει καν κρεβατι!) στο υπνοδωματιο, ολη νυχτα σβουριζει. Ξυπναει καθε 20-40 λεπτα...Δεν εχω ιδεα τι ειναι.

και εμενα χτυπιεται τα βραδια.Κουναει το εφαλι του δεξια και αριστερα και δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι.Αμα ομως καμια φορα τον σκεπασω και τα χερια σταματαει.Οταν κουνιεται ολοκληρος θελει να αεριστει.και οταν τρωει τα χερια του πειναει στον υπνο του αλλα δεν μπορει να ξυπνησει....

an1cF0ueg3D1210OTQ1NjZvfDg4OTk4M2RhfFRoZW8gaXM.gif

an1cJVi-O6k1210NzIzNjMxfDEzNDU1NTZsamF8TXkgc3dlZXQgQnV0dGVyZmx5IGlz.gif

Καλησπερα...η μπεμπα εχει ρινιτιδα, μαλλον την κολλησα τελικα. Ολο της βαζω ορο τραβαω και με το οτριζαλιν αλλα ολο ακουω ρουθουνισμα. Πηρα τη γιατρο και μου ειπε ρινιτιδα. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα, ευδιαθετη και ζωηρη.

Λιτσα εννοειτε οτι πρεπει να φερει μαζι του βρεφοζυγο ο γιατρος...Δεν καταλαβα δηλαδη, γιατι πληρωνεται;; για να εξετασει το παιδι και να του κανει εμβολιο. Μεσα στην εξεταση του μηνα δεν ειναι και η μετρηση βαρους και υψους;;; Η μηπως δεν κραταει ουτε μεζουρα μην κουραστει;;;; Εμενα η δικη μου γιατρος που ερχεται στο σπιτι κραταει βρεφοζυγο χωρις να το εχουμε συζητησει, το θεωρω αυτονοητο.

ovvZp2.png

eNortjKzUjK0NDU1NlayBlwwFaYC1w,,12.png

eNortjK1UrKwMLG0VLIGXDATBAKy53.png

Διαφημίσεις

Mαράκι ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Λέω για μια φωτογραφία που είχατε πάει βόλτα με φίλους κι έχεις τον νικόλα αγκαλιά και είσαι σπαγγετίνη Νο 10!!!Άστα λοιπόν αυτά και φάε όσα παρλιαρογλυκά θες!

Ζωή εσύ δεν έχεις κάνει παιδί.. έχεις κάνει τον superman!!!

dlmv0hz9t.png1ogehfdjy.png

kwtpmaqz0.png

makarinaerthei κι εμενα τα κανει αυτα η μπουμπου μου τη νυχτα και δεν εχει κολικους. Οταν την εχω στο σαλονι κι εμενα κοιμαται ησυχη. Οταν την φερουμε με το λικνο (εχει ροδακια, δεν αλλαζει καν κρεβατι!) στο υπνοδωματιο, ολη νυχτα σβουριζει. Ξυπναει καθε 20-40 λεπτα...Δεν εχω ιδεα τι ειναι.

Γεια σου Λιζάκι! Εγώ πιστεύω ότι και η ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο που κοιμόμαστε και μεις γίνεται κάποια στιγμή πολύ πνιγηρή και δυσφορούν τα μωράκια...

Πάντως όπως βλέπεις Μαράκι όλα τα μωράκια τα ίδια κάνουν οπότε ο δικός σου δεν είναι σπάνιο είδος! Σορρυ μανδάμ αλλά έχετε ένα καθόλα φυσιολογικό μπομπιράκι :)

Καλησπερα...η μπεμπα εχει ρινιτιδα, μαλλον την κολλησα τελικα. Ολο της βαζω ορο τραβαω και με το οτριζαλιν αλλα ολο ακουω ρουθουνισμα. Πηρα τη γιατρο και μου ειπε ρινιτιδα. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα, ευδιαθετη και ζωηρη.

.

έχει κίτρινες ή πράσινες μυξούλες; βήχει; φταρνίζεται;

Mαράκι ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Λέω για μια φωτογραφία που είχατε πάει βόλτα με φίλους κι έχεις τον νικόλα αγκαλιά και είσαι σπαγγετίνη Νο 10!!!Άστα λοιπόν αυτά και φάε όσα παρλιαρογλυκά θες!

Ζωή εσύ δεν έχεις κάνει παιδί.. έχεις κάνει τον superman!!!

Εχω φορέσει τα μαύρα και με κόβουν εκεί βρε! :) εκτός και αν κοιτάς την κουμπάρα μου που είναι όντως σούπερ αδύνατη!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...