Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια !! Ήθελα να ρωτήσω τι γνωμη έχετε για διαγνωστική  υστεροσκοπηση και μικρόβιομα μετά από δύο αποβολές ; 

Επίσης σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο μικρόβιο στο μικροβιωμα τι γίνετε; Υπάρχει θεραπεία ;;;

Καλησπέρα κορίτσι μου ! 
      Εγω έχω κάνει υστεροσκοπηση με έλεγχο για μικροβιωμα και μάλιστα χωρίς μέθη. Διαγνωστική υστεροσκοπηση δλδ. Την έκανα στον Μαστ***. Δεν μπορώ να πω πως πόνεσα, νιώθεις μια πολύ έντονη ενόχληση, έχεις πάρει κ το παυσίπονο πριν. Νιώθεις πως κάτι είναι εκεί κ ενοχλεί, προφανώς δε μπορείς να είσαι χαλαρή κ άνεση. Μετά μου έβαλαν και παυσίπονο υπόθετο και με έβαλαν μισή ωριτσα ξάπλα στο ιατρείο σε ένα δωμάτιο και με παρακολουθούσαν. Μπορώ να πω πως μετά ένιωσα περισσότερη ενόχληση (σαν πολύ έντονες κράμπες περιόδου) όσο ήμουν στο ιατρείο κ περίμενα. Παρόλα αυτά όλα καλά, την επόμενη μέρα σκέψου πήγα εκδρομή. 
      Τελικά το αποτέλεσμα βγήκε πως είχα μικροβιωμα, πήρα 2 βδομάδες αντιβίωση. Αν τυχόν χρειαστεί κοιτα να πάρεις πολλά  προβιοτικά γιατί εμένα μου έκανε μύκητες. Ρώτησα το γιατρό αν είναι να κάνουμε επανάληψη να δούμε αν έφυγε μετά τη θεραπεία κ μου είπε πως δε χρειάζεται κ το θέμα θεωρείται λήξαν. 10 μερες μετά τη λήξη της αντιβίωσης έκανα την ετ η οποία δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία αλλά αυτό είναι άσχετο με την υστεροσκοπηση. Μη φοβάσαι πάντως, αν σου έκανε επεμβατική υστεροσκοπηση τότε θα έκανε μέθη. 

Cafe Σεπτέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλημερα κοριτσακια!τι κανετε?

δυσκολο το βραδυ μας ο μπεμπης θηλαζε ακαταπαυστα για κανα τριωρο συνεχομενο....τα ειδα ολα...ακομα δεν εχουμε συνηθισει ο ενας τον αλλο με αποτελεσμα να εκνευριζομαι κ εγω σαν πρωταρα...οταν δε πειναει πολυ κοπανιεται πανω στο στηθος δε πιανει καλα τη θηλη...φοβαμαι μη μου τισ πληγωσει κ εκει θα τα παρατησω κ δε θελω γιατι εχω πολυ γαλα κ ειναι κριμα...πρεπει να νοικιασω και θηλαστρο επειγοντως...ουφ σας ζαλισα...οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη!

φιλια πολλα σε ολες!

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

Δεν είναι ευτυχία να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,

αλλά πάντα να θέλεις εκείνο που κάνεις.

-Τολστόι-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 23,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• makarinaerthei

3411

• fairytale

3304

• maria_s

2450

• zoi_m

1533

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρες!!!

Ζωίτσα περαστικά στα παιδάκια σου....ταλαιπωρία ρε γμτ...

Σοφάκι μην απελπίζεσαι κοριτσάκι!!!

για ένα διάστημα θα τον έχεις βεντουζίτσα το μπέμπη στο στηθος αλλά μετά θα στρώσει!

αν αισθάνεσαι πόνο την ωρα του θηλασμού, να τον βγάζεις απο το στήθος και να τον ξαναβάζεις προσπαθώντας να πιάσει σωστά τη θηλή...

αν το στήθος σου και η στάση σε βολεύουν δοκίμασε την ξαπλωτή θέση για να ξεκουράζεσαι κιόλας!;)

το θήλαστρο τι το θες???μη μπαίνεις σε τέτοιο τρυπάκι κατα τη γνωμη μου...

αν δεις οτι δυσκολεύεσαι γενικά, πάρε μια συμβουλο θηλασμού να έρθει να σου δωσει απο κοντά οδηγίες, να αξιολογήσει και το πως θηλάζει ο μπέμπης...

Αν χρειαστείς οτιδήποτε, εννοείται πάρε με τηλεφωνάκι!

Εμείς χθες κάναμε τα γενέθλια μας στον παιδοτοπο!!!

ωραία περάσαμε!!!

12 παρά μαζευτήκαμε σπίτι!

τα παιδάκια νομίζω το διασκέδασαν και εμείς τα είπαμε με τους φίλους μας!

η Βαλέρια ξετρελάθηκε με την τούρτα της!!!

η μόνη μου βλακεία είναι οτι έβγαλα ελάχιστες φωτο...

το έριξα στην κουβέντα και ξεχάστηκα αλλά οκ!!!:tongue::tongue::tongue:

αυριο έχω καρδιοτοκογράφο...και μετά μάλλον θα πάμε σε ένα χωριό σε έναν πελάτη του άντρα μου που έχει ταβερνάκι και θα μας φτιάξει κόκκορα κρασάτο λέει!!!:D:D:D

Τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου είστε εσείς....

M1XEp3.png

D0MBp3.png

Καλημέρα και από μένα!!να ευχηθώ στην Σοφία καταρχήν..ΣΟΦΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΖΉΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΡΑΚΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΓΕΡΌΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΣ.ότιθεματακι έχετε να το ξεπεράσετε γρήγορα.Άντε τώρα η σειρά της άλλης Σοφιας....που της εύχομαι να γεννήσει όπως το ονειρεύεται.Ζωίτσα περαστικά στα παιδάκια σου.βρε συ μην αγχώνεσαι άδικα ...καταρχήν κυκλοφορούν ιωσουλες τέτοια εποχή.με την βάπτιση του κοριτσιού τι θα κανείς τώρα?κρίμα μωρέ θα ειχες κάνει τόσες ετοιμασίες ...οι υπόλοιπες τι κάνετε?εχω μπει απ το κινητό ...για τυχόν λάθη συγχωρεστε με.

ελενιτσα σ ευχαριστω πολυ γι ατισ ευχες!!

σοφακι μου σ ευχαριστω γι ατις συμβουλες...ελεγα για θηλαστρο-νοσοκομειακο-δε βοηθα να εδραιωθει η παραγωγη η εχω καταλαβει λαθος?

τωρα εχει κανα 2ωρο που κοιμαται...περιμενω να ξυπνησει και να τον θηλασω και να παω να ξεραθω λιγακι...θα ερθει και ο παιδιατρος σημερα.

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

-Τολστόι-

Διαφημίσεις

Σοφάκι αν ο μπεμπάκος θηλάζει ικανοποιητικά, το θήλαστρο είναι περιττό...

Τωρα αν θες εσύ να το έχεις, σε περίπτωση που θέλεις να αποσυμφορηθείς λίγο ή να του βγάλεις γευμα γιατι πρέπει να λείψεις, οκ...

Αλλιώς δε σου χρειάζεται!!!

Βάζε τον όσο συχνά θέλει στο στήθος και θα το φτιάξει ο μικρός το πρόγραμμα του...

με το θήλαστρο απλά θα δυσκολέψεις τη ζωή σας!!!

Τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου είστε εσείς....

M1XEp3.png

D0MBp3.png

Σοφάκι να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Πάντα χαρές στη ζωή του εύχομαι!!

Μακμαράκι λίγο καθυστερημένα, να σας ζήσει το αγόρι σας!!

Υπομονή με τα ξενύχτια, σιγά σιγά θα μπει σε ένα ρυθμό ο μικρός, εύχομαι να μην έχει πολλά πονάκια!

Σοφάκι είσαι η επόμενη!

Με το καλό κορίτσι μου!

Μακάρι να πάνε όλα όπως τα έχεις ονειρευτεί!

Χρόνια πολλά και για το κοριτσάκι σου!

Και για τα υπόλοιπα ζουζούνια του καφέ που είχαν γενέθλια αυτές τις μέρες!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Σοφάκι μου με καθυστέρηση κι εγώ να σου ευχηθώ να σου ζήσει το μωράκι σου και καλό σαραντισμό! Τι όμορφα που γέννησες με φυσιολογικό τοκετό μετά από την καισαρική! Υπομονή με το θηλασμό, όλα θα πάνε καλά και θα περάσει γρήγορα ο πόνος. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες μετά σκληραίνουν οι θηλές και περνάει! Εμένα η μικρή μου είχε κάνει ραγάδες και στις 2 θηλές αλλά ειλικρινά πέρασε πολύ γρήγορα! Άμα σου κοιμάται και έχεις περιθώριο θα ξεκουράζονται και αυτές. Θα βάζεις την κρεμούλα συνέχεια και θα έχεις το στήθος όσο μπορείς έξω να παίρνει αέρα! Και σωστή στάση θηλασμού, στην ανάγκη φώναξε μια σύμβουλο. Με το μαξιλάρι θηλασμού έχεις λιγότερες πιθανότητες να πιάνει λάθος το μωρό και να πονάς. Επίσης φρόντιζε με ένα δάχτυλό σου να του ανοίγεις καλά το στοματάκι τραβώντας ελαφρά το πηγουνάκι προς τα κάτω, μόλις πιάσει τη θηλή. Εγώ έτσι την είχα πάθει, είχε μικρό στοματάκι, της έπεφτε μεγάλη η θηλή και δεν άνοιγε πολύ το στόμα της με αποτέλεσμα να πληγωθώ. Μετά της το άνοιγα εγώ τραβώντας με το δάχτυλο μου λίγο το άνω χείλος προς τα πάνω, λίγο το κάτω χείλος προς τα κάτω και έπιανε καλά. Και μεγαλώνουν και πολύ γρήγορα και πιάνουν καλύτερα μέρα με τη μέρα. Πολλά πολλά φιλιά στα πατουσάκια του!

σοφακι εσρω και καθυστερημενα να χαιρεσαι το γιαννη σου...καποια απ αυτες τις μερες ειχε γενεθλια αν δε κανω λαθος ε?σ ευχαριστω για τις ευχες σου!

νεκ να σαι καλα κοριτσακι σ ευχαριστω...πρεπει να οργανωθω....ναι με το μαξιλαρι οντως πιανει καλυτερα κ ας μην ειναι θηλασμου...τη κρεμα ακομα δεν αξιωθηκα να παω να τη παρω...το απογευμα ελπιζω.

σοφακι λες να μη παρω θηλαστρο ακομα ε?ουτε εγω θελω να μπλεξω με θηλαστρα...για να δουμε.

παω παλι γιατι νιαουριζει...

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

-Τολστόι-

Καλησπέρα. Παραμυθάκι να χαίρεσαι το κορίτσι σου, πολύχρονη η τσαμπουκαλού Βαλέρια!

Κορίτσια να χαίρεστε όλες τα παιδάκια σας, είναι ο μήνας σας αυτός, θα έχετε πολλά γενέθλια στο καφέ σας.

Σοφάκι επειδή το έχω ζήσει το νοσοκομειακό θήλαστρο στον γιο μου θα σου πω πως ναι βοηθάει να εδραιωθεί η γαλουχία αλλά χρειάζεται μονάχα όταν δεν θηλάζει το παιδί ή αν θες να βγάζεις 1-2 γεύματα την ημέρα (στην περίπτωση αυτή την ίδια δουλειά κάνει και ένα απλό θήλαστρο, πχ. το swing της medela). Αν θηλάζει το μωρό και αντλείς με νοσοκομειακό κινδυνεύεις με υπερπαραγωγή. Θέλει πολύ προσοχή! Επίσης κινδυνεύεις με σύγχιση θηλών αν δίνεις 1-2 γεύματα με μπουκάλι εφόσον θα αντλείς. Κοινώς θα βγάλεις έναν μπελά από το κεφάλι σου και θα προσθέσεις άλλους, πολλούς και σημαντικούς.

Αν ο θηλασμός σε πονάει κατά τα πρώτα 2-3 λεπτά είναι φυσιολογικό, είναι ορμονικό το θέμα και στρώνει περίπου μετά από μερικές μέρες. Αν σε πονάει όση ώρα θηλάζει τότε δεν πιάνει σωστά την θηλή σου. Δοκίμασε διάφορες στάσεις και να βγάζεις το μωρό από το στήθος και να το ξαναβάζεις μέχρι να πιάσει σωστά(Βάζεις το μικρό σου δαχτυλάκι στο στοματάκι του και απαλά τραβάς την γλωσσίτσα του έξω). Επίσης φρόντιζε να θηλάζεις το μωρό με τα πρώτα δείγματα πείνας, μην περιμένεις να γκρινιάξει ή ακόμη χειρότερα να κλάψει γιατί τότε δεν έχει υπομονή να συνεργαστεί.

Εύχομαι να σου πάνε όλα δεξιά και αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε πολλές και πρόθυμες να σε βοηθήσουμε.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα και καλο σκ να εχουμε!!

ελε σ ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!ειχαμε ενα παρα πολυ δυσκολο βραδυ αλλα ευτυχως τωρα δειχνει ο μπεμπης να ξαναβρισκει τους ρυθμους του...ολο το βραδυ ηταν στο στηθος με μικρα διαλειματα...δε ξερω αν ετρωγε κ ποσο...ηταν πολυ ανησυχος κ εγω το ιδιο βεβαια...ευτυχως ξημερωσε μια διαφορετικη μερα...

δε θελω να μπλεξω με θηλαστρα σιγουρα....θα δω μηπως παρω το swing να υπαρχει σε περιπτωση που χρειαστει να βγαλω(αν εχω γαλα φυσικα) κανενα γευμα σε περιπτωση αναγκης.

η μαια μου ειπε να ξεκινησω μαγια μπυρας....λεω να τ αφησω γι αργοτερα ομως μιας κ ο μπεμπης δειχνει απ το πρωι να θηλαζει καλα και να κοιμαται σχεδον αμεσως.τι λες?

χιλια ευχαριστω και παλι!!

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

-Τολστόι-

μαρακι εσεις πως τα πατε?σορρυ δε σε ρωτησα τοσο καιρο...ο κων/νος πως εχει παρει το μωρο?αντιδρα?η ελλη μας εχει αλλαξει τα φωτα...οχι οτι φταιει αυτη φυσικα...εγω την καταλαβαινω καλυτερα απ τον καθενα...ζηλευει πολυ και το δειχνει με ολους τους δυνατους τροπους...χθες ηταν...αστα τι να σας πρωτογραψω...κατουρηθηκε πανω της, ζηταει γαλα στη μεση της μερας, με χτυπησε κιολας...ευτυχως στο μωρο δεν εχει εκδηλωσει ακομα αντιδραση...την πηγαμε στη μαμα μου...μεγα λαθος..ευτυχως το καταλαβαμε και τη πηραμε πισω το βραδυ...

αχ τι θα κανω δε ξερω...αυτα τα νεα μας.

σοφακι εσυ πως πας?εχεις καθολου πονους η συσπασεις?ξεκινησες περπατημα?

ελενιτσα εσυ καλα?τα παιδακαι σου?

θα χρειαστω ολη τη θετικη σας ενεργεια...μεχρι το μεσημερακι θα εχουν βγει τ αποτελεσματα απο μια εξεταση που περιμενουμε...ελπιζω να ναι η τελευταια!!!

φιλια πολλα σε ολες!

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

-Τολστόι-

καλημερα και καλο σκ να εχουμε!!

ελε σ ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!ειχαμε ενα παρα πολυ δυσκολο βραδυ αλλα ευτυχως τωρα δειχνει ο μπεμπης να ξαναβρισκει τους ρυθμους του...ολο το βραδυ ηταν στο στηθος με μικρα διαλειματα...δε ξερω αν ετρωγε κ ποσο...ηταν πολυ ανησυχος κ εγω το ιδιο βεβαια...ευτυχως ξημερωσε μια διαφορετικη μερα...

δε θελω να μπλεξω με θηλαστρα σιγουρα....θα δω μηπως παρω το swing να υπαρχει σε περιπτωση που χρειαστει να βγαλω(αν εχω γαλα φυσικα) κανενα γευμα σε περιπτωση αναγκης.

η μαια μου ειπε να ξεκινησω μαγια μπυρας....λεω να τ αφησω γι αργοτερα ομως μιας κ ο μπεμπης δειχνει απ το πρωι να θηλαζει καλα και να κοιμαται σχεδον αμεσως.τι λες?

χιλια ευχαριστω και παλι!!

Σοφάκι μου είσαι λίγο απελπισμένη ε? Καταρχάς εύχομαι καλά αποτελέσματα να έχετε και να μην χρειαστεί να ξανακάνετε ΚΑΜΙΑ εξέταση για πολύ πολύ καιρό.

Όσο για την κορούλα σου, έχε υπόψιν πως τα περισσότερα παιδάκια βγάζουν την αντίδρασή τους πρώτα στους γονείς τους. Και εμένα ο Μάνος έγινε πολύ επιθετικός με εμάς, μας χτυπούσε για αρκετό καιρό, τελευταία όμως το σταμάτησε. Μην αγχώνεσαι όμως. Είναι πολύ νωρίς, σε λίγο καιρό θα βρείτε τις ισορροπίες σας.

Όσο για τον μπέμπη, θα σου πω το απλό...έτσι απαιτητικός είναι ο θηλασμός τουλάχιστον μέχρι να σαραντίσει το μωρό. Αυτό που πρέπει να αποδεχτείς είναι πως το μωρό κάθε που ξυπνάει πρέπει να το βάζεις στο στήθος, έτσι και πιο ήρεμο θα είναι και θα ρυθμίσει την παραγωγή σου.

Αν το μωρό θηλάζει ικανοποιητικά και δεν πίνει συμπλήρωμα, δεν βρίσκω λόγο να πάρεις μαγιά μπύρας. Πότε θα πάτε παιδίατρο να δείτε το βάρος του? Στην θέση σου εγώ θα περίμενα να δούμε τις πρώτες μετρήσεις βάρους και βλέποντας και κάνοντας. Η μαγιά μπύρας (έχω πάρει 2 φορές) εκτοξεύει στα ύψη την παραγωγή και κινδυνεύεις από υπερπαραγωγή. Επίσης μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα πχ. μαστίτιδα, μεγάλη ροή που δυσκολεύει το μωρό στην κατάποση και φυσικά χαμηλή πρόσληψη βάρους. Θα σου έλεγα να το αφήσεις προς το παρόν και βλέπεις αργότερα.

Αν θες κάτι άλλο μπορείς να μου στείλεις και πμ μην γεμίζουμε τις σελίδες εδώ μέσα. Καλή επιτυχία!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Μια απλή ένδειξη για το αν το παιδί θηλάζει ικανοποιητικά θα ξέρεις φαντάζομαι πως είναι να μετράς πάνες. 5-6 πάνες το 24ωρο και 2-3 λερωμένες είναι μια καλή ένδειξη. Αν δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις πότε είναι βρεμμένη η πάνα επειδή είναι αρκετά απορροφητικές, βάζεις λίγο χαρτί υγείας ή μια χαρτοπετσέτα μπροστά στο πουλάκι του παιδιού κάθε που του αλλάζεις πάνα. Αυτά σε περίπτωση του αποκλειστικού θηλασμού εννοείται. Συμπλήρωμα δίνεις καθόλου?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

ελε σ ευχαριστω πολυ!σου εχω στειλεικαι πμ μιας κ εχω αρκετες αποριες...

οχι δε δινω συμπληρωμα καθολου.για το βαρος θα τον ζυγισω αυριο και θα σου πω.

για τις πανες εχουμε ενα θεμα..επιδη τη μερα κοιμαται αρκετα οερναει ωρα μεχρι να τον αλλαξω...ετσι καποια πανα μμπορεινα την εχει κατουρησει 2-3 φορες...σημερα μετρησα πχ μονο 4 μεχρι τωρα.και κακα ειχε να κανει 3 μερες...σημερα εκανε μονο μια φορα...ο παιδιατρος λεει ειναι φυσιολογικο μωρα που θηλαζουν να εχουν κενωσεις ειτε 8-10 την ημερα η μια καθε 8 μερες...καπως τεσι μου τα ειπε αν θυμαμαι καλα.ν ανυσηχησω?

σ ευχαριστω και παλι!

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

-Τολστόι-

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...