Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Cafe Σεπτέμβριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

το ειδα το χαλι ελευθερια..ειναι παρα πολυ ομορφο,εγω της πηρα ενα με την tinkerbell,δεν ενθουσιαστηκε κ πολυ ισως επειδη εχει μονο ροζ απαλο,δεν εχει οπως το δικο σου χρωματα να την ενθουσιασουν....οταν μεγαλωσει λιγο ακομη ασ διαλεξει μονη της :)

dwwxMjG.jpgdwwxp3.png

cPuSp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 23,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• makarinaerthei

3411

• fairytale

3304

• maria_s

2450

• zoi_m

1533

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Ελευθερια εγω επειδη μετακομισα απο αθηνα στο αιγιο,αλλαξα κ παιδιατρο και αυτος εδω μου τα χει αλλαξει,διατροφη κανονικα λεει δηλ οτι ετρωγε κ πριν συν το ψαρι-τραχανα κτλ...αλλα εγω της δινω απ ολα σχεδον,ζηταει κ η δικια μου,ιδιως οτι ειναι σε ζημαρικο τρελενετε!!Το αυγο πως να το βαλω στην φρουτοκρεμα(μπλιαχ)να το βρασω οπως το βραζω κ να το αλεσω μαζι με τα φρουτα?Αν το μπερδεψω με το φαγητο της το μεσημεριανο?

Το βράζεις σφιχτό και το αλέθεις με τα φρούτα. Και με το φαγητό το δίνουν κάποιοι. Ο Μάνος επειδή τρώει με μεγαλύτερη όρεξη την φρουτόκρεμα και επειδή γενικώς πεινάει πιο πολύ εκείνη την ώρα, το δέχεται καλύτερα. Στο μεσημεριανό φαγητό είναι πιο δύσκολος και δεν επιχείρησα να το βάλω εκεί.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καληνυχτα Ελευθερια..καλη ξεκουραση και καλο ξημερωμα να χεις!!

Θα το δοκιμασω αυριο με το φαγητο της καλυτερα...σ ευχαριστω πολυ!!

Παω και εγω για υπνο γιατι αρχησα να πειναω και δεν ΄λεει να υποκυψω τετοια ωρα!!Καληνυχτα!!

dwwxMjG.jpgdwwxp3.png

cPuSp2.png

Καλημέρα μανούλες!!!

Καλησπέρα κορίτσια. Για τα καθισματάκια που λες Νινάκι οπωσδήποτε οπωσδήποτε να πας το παιδί να κάτσει σε όλα ένα ένα. Το Britax evolva ήθελα στην αρχή, ο μικρός χωρούσε ίσα ίσα. Το axiss κυκλοφορεί από 2 εταιρίες, την maxi cosi και την besafe. Εξυπηρετεί σίγουρα να βάλεις πιο εύκολα τα παιδί αλλά δεν είναι isofix και η τιμή του εδώ είναι πολύ τσιμπημένη για κάθισμα που δεν είναι isofix. 450 τι είδα εγώ στο ΛΗΤΩ. Επίσης σε ένα ρεκάρο που έβαλα τον μικρό δεν τον έπαιρνε στο ύψος, ένα άλλο δεν είχε αρκετή ανάκλιση για τον ύπνο. Μην πάρεις κάτι έτσι στα τυφλά γιατί μπορεί να το μετανιώσεις και ακόμη και 150-200 ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά μην τρελαθούμε!

Ναι...όντως θα πρέπει να τον πάω σε ένα κατάστημα να τα δοκιμάσουμε!

Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι για την αγορά μας!

Εννοείται δεν είναι λίγα λευτά...ποιός ο λόγος να τα δώσω και να μην μου φανεί χρήσιμο!

Το βράζεις σφιχτό και το αλέθεις με τα φρούτα. Και με το φαγητό το δίνουν κάποιοι. Ο Μάνος επειδή τρώει με μεγαλύτερη όρεξη την φρουτόκρεμα και επειδή γενικώς πεινάει πιο πολύ εκείνη την ώρα, το δέχεται καλύτερα. Στο μεσημεριανό φαγητό είναι πιο δύσκολος και δεν επιχείρησα να το βάλω εκεί.

Έτσι το κάνετε??? Εμείς του δίνουμε πρώτα το αυγό και μετά την φρουτόκρεμα κανονικά όπως πρίν...Δεν είχα σκεφτεί να του τα αλέσ όλα μαζί...!!!

eNortjKzUjI0MDQ1MVWyBlwwFVkCzQ,,14.png

eNortjKzUjI0MDQ1MVKyBlwwFVACyg,,81.png

Διαφημίσεις

Γεια σας φιλεναδες μου...τι μου κανετε??

Αυγο δεν τρωμε με τιποτα,ουρλιαζει οταν την πλησιαζω να της το δωσω,τι να κανω γμτ?Τραχανα τρωει σαν τρελο,της αρεσει πολυ μα παρα πολυ λεμε!!

Να επιμεινω με παραλλαγες για το αυγο η να το σταματησω ρε κοριτσακια?Μια φορα της εδωσα ομελετα που εκανα στο αντικολητικο τηγανι κ εφαγε,,μηπως να την εκανα καμια αυγοφετα στο φουρνο?Κανει?

Απο φαγητα τι σας εχουν πει οι παιδιατροι σας?Να τα δινετε απ ολα??

Καλημέρα συνονόματη & από μένα. Είχα γράψει αρκετές σελίδες πίσω, μετά από αρκετό καιρό, (μπήκα πρόσφατα στο καφέ αλλά γράφουν τόσα πολλά τα κορίτσια που δεν τα προλαβαίνω) περί φαγητών και αυγού αλλά μάλλον πέρασε στα ψιλά γράμματα.

Σου κάνω copy το κομμάτι που αφορά διατροφή-αυγό.

Από φαγητό πάει καλά, το πρωί πίνουμε φρέσκο γάλα (από 11,5 μηνών) και ένα αυγό κάθε μέρα. Tip για κάποια κορίτσια που διάβασα σε κάποια φάση ότι έχουν πρόβλημα με το αυγό. Εγώ ακόμη και σφιχτό να γίνει το βάζω μέσα στην κούπα του, κόβω και ψωμάκι (συνήθως 1/3 φέτας του τοστ), προσθέτω και μερικές σταγόνες από το γάλα του για να μην "κολλάει" στον ουρανίσκο και τον πνίγει και ειλικρινά το τσακίζει. Ίσως βοηθάει και το γεγονός ότι το φρέσκο γάλα έχει ένα ελαφρό άρωμα βανίλιας και καλύπτει αυτό του αυγού που δεν αρέσει σε πολλά μωράκια.

Εμείς η αλήθεια είναι προσαρμόσαμε τη διατροφή μας σε αυτή του μωρού και έτσι μαγειρεύω μεν κάθε μέρα αλλά και για τους 3 μας. Κάνω από Σάββατο πρωί τη λίστα μου για όλη την εβδομάδα οπότε ψωνίζω και τα ανάλογα να μη μου λείπουν υλικά και θέλει να τρέχω πάλι στο super και κρατάω τον κανόνα που μας είπε η παιδίατρος δηλαδή:

3 φορές την εβδομάδα λαδερά (σε αυτά περιλαμβάνονται ζυμαρικά & όσπρια)

2 φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας (σε μας δεν αρέσει πολύ οπότε χρησιμοποιώ ένα κομμάτι 200γρμ κάθε φορά για νοστιμιά και κυρίως για να φάει ο μικρός τα 50 γρμ που πρέπει)

1 φορά την εβδομάδα άσπρο κρέας (κοτόπουλο ή χοιρινό μας είπε ότι θεωρείται πλέον άσπρο)

1 φορά την εβδομάδα ψάρι

Μαγειρεύω με λιγότερο αλάτι, το λάδι ούτως ή άλλως το χρησιμοποιώ σε μικρές ποσότητες και προς το τέλος του φαγητού. Επίσης επειδή έχουμε χρόνια να τηγανίσουμε στο σπίτι μας ότι χρειάζεται τηγάνισμα ή προτηγάνισμα το βάζω σε λαδόκολα στο φούρνο και γίνεται νοστιμότατο.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως :)

ntJAp3.pngdeIep3.pngoYt2p2.png

Σ' ευχαριστω uNiQuE_mammy!!!Ευαγγελια σε λενε?Δεν σε εχω ξαναπετυχει φιλη μου

Εσυ τα γραψες πριν καιρο αλλα εγω επειδη δεν εμπαινα δεν τα διαβασα!!!

Στην αρχη δοκιμασα να της το δωσω μελατο με ψωμακι τυρακι ανακατεμενα,απετυχα!!Αρα μου λες πως το γαλα κανει την διαφορα,θα το δοκιμασω μολις ξυπνησει,,αλλιως θα της βρασω το μεσημερι κ θα το μπερδεψω μετα λαχανικα της..μακαρι να το φαει!!Εντομεταξυ εχω βρει κ μια κυρια εδω, που απο μονη της μου φερνει αυγουλακια φρεσκα για την μικρη,4 την εβδομαδα,ολοφρεσκα λεμε,και πανε αδικα,τι αδικα δηλαδη,αναγκαζομαι κ το τρωω εγω!!!

Καλημερουδιααααα!!!!

dwwxMjG.jpgdwwxp3.png

cPuSp2.png

Καλημέρα μανούλες!!!

Ναι...όντως θα πρέπει να τον πάω σε ένα κατάστημα να τα δοκιμάσουμε!

Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι για την αγορά μας!

Εννοείται δεν είναι λίγα λευτά...ποιός ο λόγος να τα δώσω και να μην μου φανεί χρήσιμο!

Έτσι το κάνετε??? Εμείς του δίνουμε πρώτα το αυγό και μετά την φρουτόκρεμα κανονικά όπως πρίν...Δεν είχα σκεφτεί να του τα αλέσ όλα μαζί...!!!

Ετσι οπως το κανεις εσυ Ελινα πρεπει να το κανομε αλλα λεμε τωρα για περιπτωσεις που δεν τρωνε το αυγο τα πιτσουνακια μας!!!:)

dwwxMjG.jpgdwwxp3.png

cPuSp2.png

Σ' ευχαριστω uNiQuE_mammy!!!Ευαγγελια σε λενε?Δεν σε εχω ξαναπετυχει φιλη μου

Εσυ τα γραψες πριν καιρο αλλα εγω επειδη δεν εμπαινα δεν τα διαβασα!!!

Στην αρχη δοκιμασα να της το δωσω μελατο με ψωμακι τυρακι ανακατεμενα,απετυχα!!Αρα μου λες πως το γαλα κανει την διαφορα,θα το δοκιμασω μολις ξυπνησει,,αλλιως θα της βρασω το μεσημερι κ θα το μπερδεψω μετα λαχανικα της..μακαρι να το φαει!!Εντομεταξυ εχω βρει κ μια κυρια εδω, που απο μονη της μου φερνει αυγουλακια φρεσκα για την μικρη,4 την εβδομαδα,ολοφρεσκα λεμε,και πανε αδικα,τι αδικα δηλαδη,αναγκαζομαι κ το τρωω εγω!!!

Καλημερουδιααααα!!!!

Ναι Ευαγγελία είμαι και έγραφα περισσότερο στου Οκτωβρίου (για εκεί προοριζόμασταν αλλά γενηθήκαμε νωρίτερα στις 26/9), τώρα τελευταία μπήκα στου Σεπτεμβρίου. Το τυράκι μπορεί να κάνει επίσης τη διαφορά...εγώ 2-3 φορές που του το έδωσα με αυγό όπως περιγράφεις δεν το ήθελε με τίποτα. Το γάλα βοηθάει επίσης και στην περίπτωση που είναι σφιχτό το αυγό που εμένα δείχνει να το προτιμάει (από τότε που το αρχίσαμε το αυγό 1-2 φορές μου ξέφυγε και έγινε σφιχτό και απορώ πως δεν τον κόμπιαζε και το προτιμούσε έτσι). Δοκίμασε επίσης να το φτιάξεις πιο σφιχτό...ίσως να φταίει και αυτό. :)

Διαφημίσεις

Καλημερα.

δεν εχω παλι πολλα να πω, απο χθες ειμαι κι εγω συναχωμενη και ο συζυγος με αντιβιωση για το αυτι εδω και 3 μερες...καλα παμε ε???:confused::confused::confused::confused::confused:

Διαβασα πως λεγατε για καθισματακια και γιαυτο μπηκα να σας πω να κοιταξετε να παρετε καθισματακι που παιρνει αρκετη κλιση για τον υπνο. εμεις δε το καναμε κ το μετανιωσαμε... κοιμαται η μεγαλη στα ταξιδια μας σχεδον ορθια, και πεφτει μπροστα το κεφαλι της, ξερετε πως τη λυπαμαι????:oops: εχουμε παρει κ μαξιλαρακι ειδικο για υπνο σε καθισματακι αλλα δε σωνεται και πολυ η κατασταση!

Για τα καλτσάκια έχετε κανένα tip πως να μην τα βγάζουμε? Θέλει συνέχεια να είναι ξυπόλητος, κάθετε κάτω στο χαλί τα τραβάει για να τα βγάλει και μετά κρατάει από ένα στο κάθε χέρι και τους κάνει κουπεπέ στα γρήγορα. Έχει πλάκα μεν όταν τον βλέπω αλλά πρέπει να καταλάβει με κάποιο τρόπο ότι πρέπει να φοράμε καλτσάκια.

Επίσης η διεύθυνση μου για το φατσοβιβλίο (facebook) είναι [email protected]...θα χαρώ να συναντήσω και εκεί όσες έχετε λογαριασμό. Απλά αν θέλετε αφήστε και ένα μήνυμα στο αίτημα φιλίας (μαμά Σεπτεμβρίου & nickname) για να καταλάβω και να σας προσθέσω.

Καλησπέρα κοριτσάκια & μπεμπακια!

Τι κάνετε?

Ελπιζω όλες να ειστε πολυ πολυ καλα!!!!

H Aννούλα μου έστειλε το Link για να ψηφισουμε το Μαρινάκι!

Υπάρχει λόγος....

http://baby.lampsifm.com/babiesr4.asp

Φιλιά σε όλες!

Γεια σας φιλεναδες μου...τι μου κανετε??

Λοιπον εγω ημουνα χαλια 4 μερες βηχα-συναχι κ δεκατα πυρετο,σημερα καπως συνηλθα,ευτχυως δεν κολλησα την μικρη!!Η μικρη τελικα μια μικρη ιωση περασε μονο με συνεχομενη καταρροη,σημερα κ αυτη ειναι καλυτερα!!Την πηγα παιδιατρο,ολα καλα,10500,80 ποντοι!!Αυγο δεν τρωμε με τιποτα,ουρλιαζει οταν την πλησιαζω να της το δωσω,τι να κανω γμτ?Τραχανα τρωει σαν τρελο,της αρεσει πολυ μα παρα πολυ λεμε!!

Να επιμεινω με παραλλαγες για το αυγο η να το σταματησω ρε κοριτσακια?Μια φορα της εδωσα ομελετα που εκανα στο αντικολητικο τηγανι κ εφαγε,,μηπως να την εκανα καμια αυγοφετα στο φουρνο?Κανει?

Απο φαγητα τι σας εχουν πει οι παιδιατροι σας?Να τα δινετε απ ολα??

Πολλα ρωταω εεε??

Λιάκι μου περαστικά σου μωρό μου! Κοπελάρα η Βαλαντούλα μας, τον πέρασε τον Νικολή σε κιλά! Αυγό δεν τρώει και ο ταλιμπανάκος σκέτο (πρέπει να είναι οπωσδήποτε σφιχτό οπότε και τον δυσκολεύει και του το αλέθω μαζί με τα φρούτα, όπου και τα τσακίζει! Δώστης το αυγό σε οποιαδήποτε μορφή αρκεί να είναι υγιεινό το μαγείρεμά του όπως θα ήταν και για μας (όχι τηγάνισμα με πολύ λάδι, κλπ.). Σε καμία περίπτωση μην σταματήσεις να της δίνεις, είναι βασική τροφή σε αυτή τη φάση γιατί περιλαμβάνει πολύτιμες ουσίες για τον εγκέφαλό τους.

Εγώ του δίνω 2-4 φορές τη βδομάδα κόκκινο κρέας και το θεωρεί υποχρεωτικό ο γιατρός τουλάχιστον 2 φορές για να παίρνουν σίδηρο. 2 φορές κοτόπουλο και 1 ψάρι. όσπρια όχι ακόμα μου είπε γιατί είναι βαριά για το στομάχι τους (μου επέτρεψε μόνο 2-3 κουταλιές φακές μαζί με το κρέας του). Του δίνω και δοκιμάζει από όλα τα φαγητά μας, αλλά ακόμα του μαγειρεύω το δικό του χωρίς αλάτι.

Τραχανά τρώει και ο δικός μου 1-2 απογεύματα την εβδομάδα με λίγη ξαλμυρισμένη φετούλα.

Μαράκι αυτή η μεση που λες μήπως είναι κάτι άλλο????Ξέρω και εγώ, η μέση και τα κόκαλα πονάνε στην εγκυμοσύνη ε???:)

αδιαθέτησα χθες ρε χαζό! και όχι δεν παίζει κυρία μου...δεν το έχουμε αφήσει στην τύχη εμείς :tongue:

Καλησπέρα σε όλες! Πως είστε σήμερα; Καλό σ/κ να έχουμε!

καλησπεραααααα.τι κανετε?τρεχω ολη μερα σημερα.μολις καθισα ουυυφφφ!!!επιτελους.αλλαξα δωματιο στον Ανασταση γιατι το παλιο εβγαλε λιγη υγρασια στον τοιχο και δεν ηθελα να κοιμαται εκει.τρελο καθαρισμα σας λεω:P

Να σας ευχαριστησω αλλη μια φορα ολες για της ευχες σας.να ειστε παντα καλα.εχετε πολλα φιλια απο τον Ανασταση:D

2 μερες τωρα μας εχει τρελανει στην γκρινια.εχουν πρηστει και ασπρισει 5 δοντια ακομα.αντε να βγουν να ησυχασει το μωρακι μου:(

ο δικος μου τρωει το αυγο οπως να ειναι.μελατο,σφιχτο,με ψωμι και τυρι,σκετο ,τρωει τα παντα εκτος απο γιαουρτι:(Μαρακι στη μια κουταλια εχουμε μεινει απο τον Ιουνιο.φανταζομαι ο Νικολας το τσακιζει τωρα πια ε?σημερα του εδωσα τσιπουρα ψημενη και βραστα λαχανικα.τσακισε ενα βαθυ πιατο:D

Λια περαστικα κοριτσακι μου.ευτυχως δεν κολλησε και η μικρη:D

Μαριαννα και σε εσας περαστικα:Dπαω για υπνο ειμαι πτωμα στην κουραση.γενικως στο τρεξιμο αυτη την εβδομαδα.εκανα και εξετασεις αιματος ,δεν ειμαι καλα γμτ:(συνεχεια ζαλιζομαι,δεν με βασταν τα ποδια μου...και δεν ειμαι εγκυος .σιγουρα πραγματα,τσεκαρισμενο.θα δειξει.ειχα αναιμια πριν καιρο,μαλλον μια απο τα ιδια.καληνυχτααααααααααααααααα:D:D:D

XWF8p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...