Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Κορίτσια μου δεν έχω χρόνο να σας διαβάσω. Κοντεύω ννα τρελλαθώ. Χρειάζομαι τη γνώμη σας. Το μωράκι μου από τις 4 κλαίει απαρήγόρητα. Πολύ δυνάτο κλάμα μλεχρι που κλείνει ο λαιμός της. Υποψιαζόμαστε ότι πονάει η κοιλίτσα της γιατί για πρώτη φορά έχει να τα κάνει από την Κυριακή βράδυ. Παίρνουμε τηλ. το γιατρό της Μυκόνου μας λέει να της κάνουμε κλύσμα. Παίρνουμε τηλ τη γιατρό της Αθήνας μου λέει να φάω πολλά πράσινα για να τη βοηθήσω. Τι να κάνω;;;; το μωράκι σπαράζει.

Εχετε δοκιμασει να την κρατησετε στον ωμο πιεζοντας ο ωμος την κοιλιτσα της?Να της κρατησετε τα ποδια στην κοιλιτσα της λυγισμενα?

Εγω που ειχα καποτε ενα θεμα εφαγα εκεινη τη μερα αρακα και τα εκανε.Με το σπανακι δε του δημιουργησα κολικους.Γνωμη μου ειναι μην της κανεις κλυσμα δοκιμασε τα πρασινα και θα δεις πως θα παει.Μεχρι τοτε προσπαθησε να κρατας ζεστη την κοιλισα της να της την πιεζεις ελαφρα και πολλες βολτες...

an1cF0ueg3D1210OTQ1NjZvfDg4OTk4M2RhfFRoZW8gaXM.gif

an1cJVi-O6k1210NzIzNjMxfDEzNDU1NTZsamF8TXkgc3dlZXQgQnV0dGVyZmx5IGlz.gif

Το θεμα ειναι πως οτι βοηθαει υποτιθεται στο να κανουν κακακια απιβαρυνει τουσ κολικους,,εγω εχω τρελαθει ,μην τρως αυτο μην τρως εκεινο,οχι σοκολατες,οχι οσπρια οχι γαλακτομικα,,τι εμεινε να φαω??

Αρακα φοβαμαι να φαω μη την πειραξουν στους κολικους..λες να κανει δουλεια?

Ζωη ολη μερα στον ωμο μου την εχω με λυγισμενα τα ποδαρακια της,,ειναι η αγαπημενη της θεση εκει,,μιλαμε μολις την βαζουμε στον ωμο ριχνει την πορδη,,:)

dwwxMjG.jpgdwwxp3.png

cPuSp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Έχω προλάβει να σας διαβάσω, αλλά τώρα βρήκα χρόνο να σας γράψω (έφτιαξα μαλλί και νύχι σήμερα!) :)

Μιλώντας πάντα για μωρά που θηλάζουν...

Τα πράσινα κακά οφείλονται είτε σε ίωση είτε σε υπερπαραγωγή της μητέρας (το μωρό πίνει μόνο το "αραιό" γάλα).

Ενδιαφέρον λινκ για το χρώμα των κακουλακίων είναι αυτό:

http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/poop.asp

Και αυτό μιλάει για την υπερπαραγωγή (γενικά το kellymom.com είναι θησαυρός!):

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

και εδώ

http://www.breastfeeding-basics.com/html/oversupply.shtml

και εδώ

http://breastfeeding.hypermart.net/toomuchmilk.html

Παρεπιπτόντως τα κακά είναι πράσινα γιατί δεν παραμένουν στο έντερο, αλλά περνώντας με βία, παρασέρνουν την χλωρίδα του.

Θηλαζω ναι και μεχρι τωρα να μην το μαιασω δεν εχει ξαναχεσει.Πρεπει ομως να το κρυωσα γιατι τωρα που ξυπνησε ηταν μεσα στην γκρινια και συνεχεια αεριζοτανε το παιδακι μου.

Τι τραβαει και αυτο με την μανα που εμπλεξε!!!!!!!!!!!!!!

Ζωούλα ο δικός μου κάνει κακά τουλάχιστον 6 φορές τη μέρα. Για μωρά που θηλάζουν είναι φυσιολογικό 20 φορές τη μέρα ή 1 φορά τις 20 μέρες :)

Αν έχει αέρια και κάνει και πράσινα κακά όπως λέει και το πρώτο λινκ μπορεί να είναι ίωση. Ο Νικόλας μου είχε πολλά αέρια και ζοριζόταν και του πέρασε μόλις έκοψα αγγούρι και γαλακτοκομικά (δεν ξέρω ποιο έκανε τη διαφορά).

Γεια σας κοριτακια,,περαστικα στα μικρουλια σας,γρηγορα να γινουν καλα!!

Εγω βασανιζομαι ακομη με τα κακακια της μικρης μου,εκει που νομιζα πως διορθωθηκε το θεμα,να σου παλι απο την αρχη,ανα 5 μερες τα κανει,,,στεναχωριεμαι πολυ γιατι την βλεπω να ζοριζεται η καημενουλα,ασε που μας εχει ταραξει στις πορδουλες :)!!

Αυτη την εβδομαδα εβαλε μονο 60 γραμμαρια...τα δικα σασ μωρακια ποσο βαζουνε?Η παιδιατρος ειπε να μην ανησυχω,ετσι θα πηγαινουμε τωρα,τον πρωτο μηνα επρεπε να βαζει το λιγοτερο 250γραμμαρια...

Αυτο που με νοιαζει ειναι να αρχισει να κανει παλι τα κακακια της,πολυ με αγχωνει αυτο το θεμα,,,

Όπως σου είπα και παραπάνω είναι φυσιολογικό να μην κάνει κακά αν θηλάζεις. Μην αγχώνεσαι και μην την ταλαιπωρείς με κλύσματα μωρέ!

Περίεργο αυτό που σου είπε η παιδίατρος. Ο δικός μας γιατρός μου είπε ότι ο μέσος όρος είναι 20-30γρ τη μέρα. Ο μπεμπουλίξ είναι πλέον 6200 προχθές και 62 πόντους πριν 10 μέρες που τον μέτρησε ο γιατρός. Σε μια βδομάδα πήρε 400γρ.

Κορίτσια μου δεν έχω χρόνο να σας διαβάσω. Κοντεύω ννα τρελλαθώ. Χρειάζομαι τη γνώμη σας. Το μωράκι μου από τις 4 κλαίει απαρήγόρητα. Πολύ δυνάτο κλάμα μλεχρι που κλείνει ο λαιμός της. Υποψιαζόμαστε ότι πονάει η κοιλίτσα της γιατί για πρώτη φορά έχει να τα κάν

ει από την Κυριακή βράδυ. Παίρνουμε τηλ. το γιατρό της Μυκόνου μας λέει να της κάνουμε κλύσμα. Παίρνουμε τηλ τη γιατρό της Αθήνας μου λέει να φάω πολλά πράσινα για να τη βοηθήσω. Τι να κάνω;;;; το μωράκι σπαράζει.

Γιωτούλα και για σένα ισχύει τα παραπάνω...μην την ταλαιπωρείς άδικα με κλύσματα. Όσο για τα πράσινα, δεν επιβαρύνουν τους κολικούς; Εγώ δεν τα τρώω ποτέ (επειδή δε μου αρέσουν) και ο μπεμπουλίξ δεν παρουσίασε καθόλου πονάκια (φτου! φτου!). Όταν ζορίστηκε κάνα δυο φορές με αέρια του έδωσα λίγο χαμομηλάκι (του βουνού χωρίς ζάχαρη, όχι κιντερτέ!).

Καμπύλες ανάπτυξης για θηλάζοντα μωρά:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/growthcharts.html

Αυτά δε θυμάμαι κάτι άλλο τώρα.

Ζωούλα ο δικός μου κάνει κακά τουλάχιστον 6 φορές τη μέρα. Για μωρά που θηλάζουν είναι φυσιολογικό 20 φορές τη μέρα ή 1 φορά τις 20 μέρες :)

Αν έχει αέρια και κάνει και πράσινα κακά όπως λέει και το πρώτο λινκ μπορεί να είναι ίωση. Ο Νικόλας μου είχε πολλά αέρια και ζοριζόταν και του πέρασε μόλις έκοψα αγγούρι και γαλακτοκομικά (δεν ξέρω ποιο έκανε τη διαφορά).

Όπως σου είπα και παραπάνω είναι φυσιολογικό να μην κάνει κακά αν θηλάζεις. Μην αγχώνεσαι και μην την ταλαιπωρείς με κλύσματα μωρέ!

Μαρακι δεν ανησυχησα γιατι εκανε συνεχεια.Ηταν πολυ νερολα και μαλλον ηταν διαρροια.Τωρα παντως δειχνει να ειναι λιγο καλυτερα.

Εσενα ο μικρουλης σου τι κανει?Καλυτερευει?

Σας εχει τυχει εκει που νομιζατε οτι εχει καποιο προγραμμα επιτελους το παιδι σας ξαφνικα να τα αλλαζει ολα και να γυρναει εκει απο οπου ξεκινησατε?

Ειναι απιστευτο ρε κοριτσια απο τις 19:00 τον εχω ολο αγκαλια με το που τον αφηνω κατω ξυπναει...Ειμαι με ενα στηθος απ'εξω και τον θηλαζω συνεχεια.Πολυ εξαντληση.Τωρα τον κοιμισα παλι ελπιζω να κρατησει αυτη την φορα.Νιωθω οπως οταν ηταν κατι ημερων....

Σας εχει τυχει εκει που νομιζατε οτι εχει καποιο προγραμμα επιτελους το παιδι σας ξαφνικα να τα αλλαζει ολα και να γυρναει εκει απο οπου ξεκινησατε?

Ειναι απιστευτο ρε κοριτσια απο τις 19:00 τον εχω ολο αγκαλια με το που τον αφηνω κατω ξυπναει...Ειμαι με ενα στηθος απ'εξω και τον θηλαζω συνεχεια.Πολυ εξαντληση.Τωρα τον κοιμισα παλι ελπιζω να κρατησει αυτη την φορα.Νιωθω οπως οταν ηταν κατι ημερων....

Είναι φυσιολογικό Ζωούλα. Αν όπως λες έκανε πράσινα νερουλά κακά (ένδειξη ίωσης), τότε θέλει να θηλάσει για να αισθανθεί καλύτερα και να αναπληρώσει τα υγρά του :) Και να νιώσει και τη μανούλα :)

Όσο για μας...αν είναι ένδειξη καλυτέρευσης το ότι η μυτούλα είναι ανοιχτή αλλά ακούω φλέμα στο λαιμό του τι να πω...μέχρι το Σάββατο το πρωί θα παίρνει αντιβίωση και θα μιλήσουμε πάλι με το γιατρό...αν υποψιαστώ ότι του δίνω τσάμπα αντιβίωση...αλίμονό του!!!

Ανήσυχο ύπνο κάνει το πουλάκι μου. Μόνο όταν τον κρατάω αγκαλίτσα κοιμάται ήσυχα και βαθιά. Χθες από τις 2 μέχρι τις 4 έτσι κοιμηθήκαμε...

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου δεν έχω χρόνο να σας διαβάσω. Κοντεύω ννα τρελλαθώ. Χρειάζομαι τη γνώμη σας. Το μωράκι μου από τις 4 κλαίει απαρήγόρητα. Πολύ δυνάτο κλάμα μλεχρι που κλείνει ο λαιμός της. Υποψιαζόμαστε ότι πονάει η κοιλίτσα της γιατί για πρώτη φορά έχει να τα κάνει από την Κυριακή βράδυ. Παίρνουμε τηλ. το γιατρό της Μυκόνου μας λέει να της κάνουμε κλύσμα. Παίρνουμε τηλ τη γιατρό της Αθήνας μου λέει να φάω πολλά πράσινα για να τη βοηθήσω. Τι να κάνω;;;; το μωράκι σπαράζει.

Σοφακι τι εγινε η μικρη σου?Ηρεμισε?Τα κανατε?Ελπιζω να ειστε καλυτερα

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες για τις άμεσες απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!!! Το μωράκι μου σπάραξε χθες..Κολικούς δεν είχαμε ποτέ ούτε δυσκοιλιότητα. Πάντα τα έκανε 2 -5 φορές τη μέρα με υφή και χρώμα μουστάρδας. Πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό..Την ασκησούλα με τα ποδαράκια την κάνουμε συνέχεια και κάνει μόνο πορδούλες..Στον ώμο ψηλά την είχαμε συνέχεια αλλά τίποτα. Πήγα της βάλω μπατονέτα με λαδάκι και άρχισε να σπαΡΆΖΕΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ. ΟΎτε που προλαβα να το βάλω καθόλου..Την γδύσαμε την κάναμε μπανάκι, την θηλασα και ξεράθηκε από τις 7:30 έως τις 3¨00. Την ξαναθήλάσα και κοιμήθηκε αμέσως μέχρι της 6. Τώρα κοιμάται πάλι. Δεν ξέρω πως θα πάει σήμερα η μέρα.. Εντωμεταξύ μπορεί να πονάει στα ούλα της κι εμείς να καθόμαστε να σκαλίζουμε το ποπουδάκι της..τι να πω;..Ζωούλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! με λένε γιώτα όχι σοφία!!

dlmv0hz9t.png1ogehfdjy.png

kwtpmaqz0.png

να σου πω κι εγώ την άποψη μου, επειδή γιατροί δεν είμαστε και κακώς κρίνουμε η μία το γιατρό της άλλης εντελώς αβάσιμα θα σου πω να ακούσεις το γιατρό σου, αν σου πε για κλύσμα δοκίμασε το, λέγονται βρεφικά μικροκλύσματα γλυκερίνης, έχω κάνει πολλά στο παιδί μου όταν πονάει και δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα, αν είναι να ανακουφιστεί μη το σκεφτείς είναι κάτι πολύ απλό. δηλαδή ακόμα και να μη φταίει η δυσκοιλιότητα δεν έγινε και τίποτα αν του κάνεις βάλεις γλυκερίνη. αυτά

Καλημερα!!!

Πηρα την κορουλα μου κ ηρθαμε κ εμεις να "παιξουμε" μαζι σας!!!!!

Σας διαβαζει καθημερινα η συμπεθερα μου(η πεθερα της κορης μου!:tongue:) κ με "κολλησε"!!!!!

Ωραια παρεουλα εχετε κοριτσια!:)

XFVjp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...