Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Sisheido είπε:

Ότι είναι για καλό κορίτσι μου εύχομαι!!!! Μια υγιή και τελειομηνη εγκυμοσυνη!!! Τώρα αν έρθουν δίδυμα... εδώ θα είμαι να τα λέμε όταν προλαβαίνουμε! Ααα και τη Καλαμάτα με τα πέριξ τα τελευταία χρόνια την τιμάμε ιδιαιτέρως... έχουμε βρει ένα βολικό σπιτάκι στο Πεταλιδι κι όπως λέει ο μεγάλος είναι το σπίτι των διακοπών χαχαχα

Ααα προβλέπω συνάντηση! Να νοικιάσουμε πουλμανακι μόνο!!

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Kαλημέρα κοριτσάκια μου! Καλό μήνα να έχουμε!! Χθες στη βόλτα μας είδα τις πορτοκαλιές ανθισμένες και το θυμήθηκα ότι μας έρχεται άνοιξη!!!

Χθες δεν ξύπνησα 40 φορές..ξύπνησα 10. Βελτίωση δεν είναι αυτό?? :lol:

Αγγελικούλα μου η μπέμπα σου είναι μια γλύκα! Και πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες δεν έχω ξαναδεί! Το χιούμορ σου θα το εκτιμήσει όταν θα μεγαλώσει και θα δείχνει τις φώτος της στους φίλους της!!

Μαριτάκι τα μωρά σου είναι υπέροχα!!! Οι μπουκλίτσες τους, τα δοντάκια τους, τα χαμόγελα!!! Και ξεχωρίζει τελικά ο ένας από τον άλλο! Δε θα σου κάνουν και πλάκα όταν θα μεγαλώσουν...!!! :lol:

Aννούλα μου σχετικά με τον Δημήτρη σου δε μπορώ να σε βοηθήσω που με έψαχνες χθες... Ειλικρινά μακάρι να μπορούσα. Εγώ ασχολούμαι με παιδάκια 6-7 χρονών συνήθως και δεν έχω ιδέα από τρίχρονα... Από την εμπειρία μου με ζόρικα κι απαιτητικά παιδάκια σαν τον Δημήτρη έστω και μεγαλύτερα σε ηλικία έχω να πω ότι συνήθως τα ζωηρά, με προσωπικότητα, άποψη και τσαμπουκά είναι σπίρτα! Πανέξυπνα! Δεν αφήνουν τπτ να πέσει κάτω. Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό. Βασικά από όσο έχω δει συνήθως τα αγόρια χρειάζονται ένα ισχυρό πρότυπο πατέρα. Να βάζει όρια αλλά να σέβεται και ταυτόχρονα τη προσωπικότητα του παιδιού. Το γεγονός ότι έχει τα δικά του θέλω. Και να βρίσκουν μαζί μια μέση λύση στο κάθε πρόβλημα. Το πιο ουσιαστικό που έχω παρατηρήσει είναι ότι πρέπει και οι δύο γονείς να έχουν κοινή γραμμή στη διαπαιδαγώγηση. Ακόμα και στα πιο απλά. Οπως αυτό που λες με το ψαλίδι. Δε γίνεται η μαμά να μην το δίνει και να το δίνει ο μπαμπάς. Θα μάθει να στρέφεται μετά στο μπαμπά όταν θα θέλει να περάσει το δικό του και με "κολπάκια" θα τα καταφέρνει. Μη πέσει στη παγίδα ο άντρας σου επειδή λείπει πολύ από το σπίτι να του κάνει όλα τα χατίρια για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα. Στο τέλος δε θα τον σέβεται ο μικρός. Κι όταν λέω δε θα τον σέβεται δεν το λέω με την ευρύτερη έννοια να τον ακούει κλπ. Σεβασμό-σεβασμό! Δλδ θα γίνει το πιόνι του μικρού που θα τον κάνει ότι θέλει και θα το ξέρει μάλιστα! Έχω δει μπαμπάδες που τα σκατά μόλις 6 χρονών τους έκαναν ένα με το χώμα! Σιγά-σιγά αναγνωρίζουν τη δύναμη που έχουν και ους τρόπους που θα γίνει το δικό τους και σε κάθε ευκαιρία τους χρησιμοποιούν και μας βγάζουν νοκ άουτ. Γονείς και δασκάλους. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση από εσένα. Ειλικρινά είμαι έξω από το χορό, ως δασκάλα δεν είχα να τα αντιμετωπίσω αυτά 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να σου φαντάζουν και αρλούμπες... ίσως να είναι και αρλούμπες... αλλά οι φωνές είναι μείον. Μείον για εσένα. χάνεται το παιχνίδι όταν χάνεις την ψυχραιμία σου. Άσε που κάποια στιγμή το παιδί παθαίνει ανοσία! Ακόμα κι αν ξελαρυγγιαστείς να του φωνάζεις αυτό θα κάνει τα δικά του. Και πολλές φορές μας δοκιμάζουν...να δουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, μέχρι πού τα αφήνουμε να φτάσουν.

Σε πρακτικά καθημερινά θέματα εσύ πρέπει έχεις τη δύναμη. Εσύ να είσαι ο αρχηγός. Πάτε ας πούμε στην παιδική χαρά και θες να φύγετε σε μία ώρα. Κάνεις από πριν συμφωνία ότι θα φύγετε σε μία ώρα. Κι αφού το τρίχρονο θαρρώ δεν έχει αίσθηση του χρόνου του παίρνεις ένα παιδικό ρολόι-χρονομετρητή. Το ρυθμίζεις να κάνει μπιπ-μπιπ σε μία ώρα. Του έχεις ξεκαθαρίσει ότι όταν ακούσουμε το μπιπ-μπιπ είναι ώρα να φύγουμε, αν φυσικά θέλει να πηγαίνετε συχνά στην παιδική χαρά. Φυσικά περιμένεις από το σπίτι να ακούσεις ότι συμφωνεί "Ναι μαμά θα φύγουμε όταν χτυπήσει το ρολόι." Αν εκείνη την ώρα το "ξεχάσει" κι αρχίσει τις κόνξες εσύ θα του θυμίσεις τη συμφωνία σας και ότι δεν μπορείτε να έρχεστε αν δεν τηρεί τη συμφωνία... Δοκίμασες να κάνεις πως φεύγεις? Να υποθέσω ότι δε μασάει να φοβηθεί ότι θα τον αφήσεις και κάθεται εκεί ε?? :lol:

Eγώ προσωπικά στο σχολείο τα έβγαζα πέρα με συμφωνίες όπου έδειχνα αποφασισμένη και αυστηρή-σοβαρή, προσπαθούσα να μην δείξω ποτέ ότι έχω βγει από τα ρούχα μου και ότι κατάφεραν να μου σπάσουν τα νεύρα... Και φυσικά είχα ποινές και ανταμοιβές. Ποινές για τις αρνητικές συμπεριφορές και ανταμοιβές για τις θετικές συμπεριφορές. Βασικά προσπαθούσα περισσότερο να ανταμείβω τις θετικές συμπεριφορές γιατί καμιά φορά και το να δώσεις σημασία σε αρνητική συμπεριφορά είναι ένα είδος "ανταμοιβής". Αλλά μιλάω πάλι για παιδάκια 3 χρόνια μεγαλύτερα από το δικό σου με διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων οπότε όλα όσα σου γράφω μπορεί να μην έχουν και νόημα για την περίπτωση σου.

Σκέψου μόνο πολύ σοβαρά την κοινή γραμμή των 2 συζύγων σε ότι αφορά τη διαπαιδαγώγηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισα από έναν μπαμπά καθηγητή Πανεπιστημίου και μια μαμά Θεολόγο σε Λύκειο. Έρχεται την 1η μέρα η μαμά και μου λέει "ο τάδε (ο γιος της) είναι πολύ ζωηρό και απαιτητικό παιδί, θέλει αυστηρότητα και πειθαρχία. Να μην τον αφήνετε να κάνει τούτο και εκείνο και το άλλο..." Κι έρχεται το μεσημέρι να τον πάρει ο μπαμπάς κι αρχίζει τα δικά του. "Τον τάδε να τον πάρετε με το καλό, να μην είστε αυστηρή και σας φοβηθεί, θέλει να πηγαίνετε λίγο με τα νερά του"

Καταλήξαμε στη μέση της χρονιάς να έχουμε κουβέντα:

ΕΓΩ: "το παιδί χρειάζεται όρια και βοήθεια"

ΜΑΜΑ:"εγώ δεν μπορώ να σας κάνω τπτ εσείς φταίτε που του αφήσατε τα λουριά κι αυτός θα είναι ο σταυρός που θα κουβαλάτε φέτος!" (άκου τι είπε για το παιδί της!!)

ΕΓΩ: "επιμένω ότι πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό(γνωρίζοντας ότι τον ειδικό δεν τον χρειάζεται το παιδί αλλά οι γονείς στην προκειμένη φάση αλλά αν απευθύνονταν σε κάποιο θα τους το επισήμαινε κι ο ίδιος και θα έβρισκαν μαζί τις λύσεις...)

ΜΑΜΑ: (αφού την έφερα στο αμήν και κόντευα να βάλω τα κλάματα από τα νεύρα μου) Το παιδί μου δεν χρειάζεται ψυχολόγο, εγώ και ο πατέρας του χρειαζόμαστε!"

ΕΓΩ: "Εκεί ήθελα να καταλήξω" και της επισήμανα για μια ακόμη φορά πόσο λάθος ήαν που αυτή με τον άντρα της δεν ήξεραν πώς να συμπεριφερθούν στο παιδί κι ο ένας ήταν άσπρο κι ο άλλος μαύρο.

Αλλά το επίσης σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι ποτέ ο μπαμπάς δεν κακοκάρδισε το γιο του, ποτέ δεν υπήρξε αυστηρός και αποφασιστικός, ήταν ένας βουτυρομπεμπές και ο μικρός τον έκανε ότι ήθελε. Μπροστά μου μάλιστα του έβγαζε μια γλώσσα! Θέλει ο μπαμπάς να είναι μπαμπάς και η μαμά μαμά. Να ξέρουν ότι εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο. Και ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει μια κατάσταση που δεν μας αρέσει. Αννούλα μου δεν ξέρω αν αυτά που έγραψα είναι αυτό που λέμε "τα ακούω βερεσέ..." ελπίζω κάτι να βγάλεις αν και είμαι σίγουρη ότι όλα αυτά τα ξέρεις. Από θεωρία κι εγώ μη νομίζεις...μια χαρά τα πάω...στην πράξη όντως όλα είναι δυσκολότερα...

Eπίσης χθες δεν είχα τι να κάνω και έπιανα τα ληγμένα και τα κατουρούσα. Το ωορρηξίας μου χαμογέλασε λέω "καλά πάμε!!με καθυστέρηση 11 ημερών μου δείχνει ότι έχω ωοορηξία...οπότε περίοδος...καλά σαράντα." Το εγκυμοσύνης έβγαλε μια αχνή γραμμή λέω "δεν είμαστε καλά!! είμαι και έγκυος! χαχαχα!!!" Και λέω δεν παίρνω κι ένα μη ληγμένο από το φαρμακείο να δούμε έτσι για πλάκα? Ε είναι αχνά θετικό. Μες στη νιρβάνα η δικιά σου. Έχει κι άλλο μέσα. Διπλό το πήρα. Παρεμπιπτόντως δε νιώθω τπτ κανένα σύμπτωμα δλδ. Μάλλον λάθος κάνει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΟΡΜΟΝΗ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΤΗΣ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ??????

ΑΧΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΒΑΤΑΡ ΜΟΥ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Mαρή μη σκούζεις!!! :lol: :lol: Αν και μόλις είδα honey λέω θα μπω και θα έχει γεμίσει μια σελίδα με μία μόνο δημοσίευση!!! :lol: :lol: Xμμμ ποστ γίγαντα έγραψα..λέω κανείς δε θα το διαβάσει αλλά εσένα το ματάκι σου εντόπισε το τεστ από χιλιόμετρο ε?? :lol:

Διαφημίσεις

Kάτσε να περάσει καμιά βδομάδα ακόμα να κάνω και το 2ο και βλέπουμε. Νωρίς είναι.

Νεκταρία δε μας χε.....

όλο το ποστ διάβασα, μα όλο.

Αλλά στο τέλος φρίκαρα.

Ποια άλλη βδομάδα καλή μου, ΧΟΡΙΑΚΗ ΤΟ ΛΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Έλα! Ξέχεζα σόρρυ. Σιγά μην πα να δώσω 40 ευρά τόσο νωρίς. Κάτσε να πιάσουν τόπο πρώτα τα 20 που έδωσα χθες και βλέπουμε. Άσε γιατί όσο το σκέφτομαι τόσο μου έρχεται να σκοτώσω τον Άρη που το πρωί έλεγε στον μπέμπη: "Θες να σου κάνει η μαμά αδερφάκι??" και να σκοτώσω και εμένα που έλεγα με 2 φορές μωρέ σιγά μην μείνω έγκυος. Αν λέμε αν είμαι θα πρέπει να παίξω Τζόκερ με την τύχη μου. Προ μπέμπη του έδινα και καταλάβαινε και δεν ερχόταν με την καμία και μετά μπέμπη στον 1ο μήνα όχι προσπαθειών άλλα όποτε κι αν κάτσει... να έρθει με τη μία???

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...