Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Sisheido είπε:

Ότι είναι για καλό κορίτσι μου εύχομαι!!!! Μια υγιή και τελειομηνη εγκυμοσυνη!!! Τώρα αν έρθουν δίδυμα... εδώ θα είμαι να τα λέμε όταν προλαβαίνουμε! Ααα και τη Καλαμάτα με τα πέριξ τα τελευταία χρόνια την τιμάμε ιδιαιτέρως... έχουμε βρει ένα βολικό σπιτάκι στο Πεταλιδι κι όπως λέει ο μεγάλος είναι το σπίτι των διακοπών χαχαχα

Ααα προβλέπω συνάντηση! Να νοικιάσουμε πουλμανακι μόνο!!

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Κορίτσια μου τι κάνετε; μπήκα για μια γρήγορη καλημέρα και να διαβάσω λίγο τα νεούλι σας. πάντα μου δίνει χαρά αυτο.

Αννούλα περαστικά σου. ελπίζω να είσαι ήδη καλύτερα και να περάσει γρήγορα γιατί αρρώστη και με δύο μωρά να σε τρέχουνε δεν παίζει με τίποτα.

Ντινάκι μπράβο! και πάλι μπράβο που την έκανες την ηρωική έξοδο με τον Λεωνίδα. είδες μωρέ δεν είναι τίποτα. τώρα που έχεις χρόνο πανε όσες βόλτες μπορείς με το παιδάκι σου και μην μασάς με τίποτα.

Βελουδίτσα πολύ μου άρεσε η βόλτα σας! τίποτα δεν είναι τυχαίο, η καλλιέργεια σου φαίνεται από τον τροπο που γράφεις και οι επιλογές σου την υπογραμμίζουν. γερές βάσεις πέρνει ο Λεόντης ήδη.

Κυρά - δασκάλα πολύ μου άρεσε αυτό που έκανες με τον αντρούλη σου. γμτη ιδέα! και ναι ζηλεύω πολυυυυυυυυυυυυυύ!

και φυσικα ζηλεύω πολύ που Αγγελική βρήκες τρόπο να παραγγείλεις από Αγγλία. τι καλά τυχερή η τουλουμπίτσα.

Κλεοπάτρα πονάνε τα δοντάκια να πάρει η ευχή. πολύ ταλαιπωρούνται τα καημένα.

ρε Ελευθερία σε παραδέχομαι που καταφέρνεις και οργανώνεις και τραπέζια. εμείς τα έχουμε κόψει αυτά προ καιρού, ανήκουν στην προ μπέμπηδων εποχή.

κοριτσάκια μου σας αφήνω θα πάμε βόλτα με τους μπέμπηδες στην Κηφισιά για καφέ.

ελπίζω να περάσετε όλες τέλεια με πολλές βόλτες και ξεκούραση.

fYFap3.pngIV83p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Μαριτάκι αν είχα και εγώ τον Πρίγκηψ επί 2 όχι τραπέζια δεν θα έκανα αλλά ούτε το βασικό καθημερινό φαγητό! Αχαχαχα!

Καλή βολτίτσα, καλά να περάσασετε όλες.

Εμείς μέσα τελικά. Ο μπαμπάς πάει για κάτι αγροτικές εργασίες και εμείς εδώ. Θα τον πήγαινα βόλτα αλλά φυσάει βοριαδάκι, συννεφιάζει που και που, ε και όσο να'ναι φοβάμαι λιγουλάκι μην μου κρυώσει κιόλας.

Του έφεραν χθες οι κουμπάροι ένα παιχνίδι από το ElC, αυτό εδώ:

http://www.mothercare.com/Early-Learning-Centre-buggy-driver/dp/B001CTCF7Y/ref=sr_11_1/280-8293982-2193956?_encoding=UTF8&mcb=core¨

Όταν του το βάλω όμως στο καρότσι δεν βλέπει μπροστά του και νευριάζει! Έχει καμιά κανένα καλό παιχνίδι από εκεί?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Γεια σας και πάλι! Μαρίτα μου καλά τα λέει η Ελευθερία, εδώ με ένα και δε τα βγάζουμε πέρα, με δυο ούτε τα μακαρόνια που έκανα σήμερα δε θα πρόφταινα....

Χορτόσουπα δεν έφαγε ο μικρός. Μια-δυο κουταλιές και μετά άρχισε το κλάμα και δεν επέμεινα κι εγώ. Του έκανα γάλα. Με όλα τα λαχανικά την έκανα... Πατάτα-καρότο-κολοκύθι και λίγο σέλινο. Λίγο λαδάκι και λίγο λεμονάκι στο τέλος. Αύριο λέω να τα βράσω όλα αλλά να του δώσω λίγο πατατοκαρότο πρώτα που είναι πιο ουδέτερα...

Να ρωτήσω...γιατί δεν ξέρω κι αν το έκανα καλά.. Όταν λέμε χοτρόσουπα εννούμε σούπα-σούπα?? Εγώ πολτοποίησα τα βρασμένα λαχανικά και έβαλα και λίγο ζουμάκι κι έκανα μια αρκετά αραιή κρεμούλα. Μήπως έπρεπε να είναι σούπα-σούπα? Δλδ να είναι πολύ ρευστό? Αλλά θα μου πείτε...μετά πώς θα το τρώει? Με το μπιμπερό?? :lol:

Aχ πείτε μου όσες την έχετε ξεκινήσει πολύ πριν από μας ότι σιγά-σιγά τη συνηθίζουν γιατί αν κάνω 5 ώρες να τον ταΐσω τα φρούτα κι άλλες 5 τη χορτόσουπα θα λωλαθώ!!!

Γειά σου Νεκταρίτσα ξενυχτισμένη. Είσαι πολύ γλεντησμένο κορμί ε??? Μπράβο που κάνατε κάτι τέτοιο με τον αντρούλη σου, εγώ δεν τολμώ να τον αφήσω. Κουβαλάω βλέπεις το φαί και την πιπίλα του μαζί μου, που να τον αφήσω?

Σωστά τα έκανες, πολτοποιημένα και σε κρεμώδη μορφή πρέπει να είναι η "σουπίτσα". Εγω βάζω και μια κουταλιά του γλυκού ρυζάλευρο για να γίνει λίγο πιο πηχτό αλλά έχω αφαιρέσει τελείως το ρυζάλευρο από τα φρούτα γιατί στουμπώνει και δεν μπορεί να κάνει κακά.

Και ναι! Χθες φάγαμε βανίλια της νουτρίτσια με μεγάλη χαρά και για πρώτη φορά όλη και χωρίς σπρώξιμο.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

είμαι πολύ στεναχωρημένη και ταλαιπωρημένη με τον δημήτρη μου. πολύ δυσκολο παιδί γμτ με βγάζει απ τα ρούχα μου με τίποτα δεν είναι ευχαριστημένος, δεν ακούει και η όλη κατάσταση μόνο εκνευρισμό και ένταση φέρνει. η τρελή που τραβάει κακην κακώς το καρότσι με το να χέρι και σέρνει κι ένα αλαλιασμένο παιδί που κυλιέται στα χώματα ουρλιάζοντας απ το άλλο χέρι εγώ είμαι... 2 ώρες στη παιδική χαρά και να μη λέει να φύγει με τίποτα με τρέλανε! είμαι απ αυτές που κοιτούν οι άλλοι στο δρόμο και κουνάνε με λύπηση το κεφάλι ενώ απ την άλλη σκέφτονται τι του κάνει του παιδιού, πως το χει μάθει έτσι και τέτοια...

δε ξέρω τι να κάνω με αυτό το παιδί.

και δε το γραφω και στο πάρεντς γιατί τι άλλο εκτός από συμβατικές απαντήσεις μπορώ να πάρω? κακά τα ψέματα αν δε το ζεις δε καταλαβαίνεις....

Διαφημίσεις

καλησπέρα σε όλες.....

κρέμα βγαινει το φαί, ο μανού τρώει 5 κουταλιές και μετά αρχίζει ένα κλάμα άλλο πράγμα...τον σηκώνω....τον κάνω καμία βόλτα μέχρι να του ξαναδώσω.

το μισάωρο μες το νερό με τρία τέταρτα. μάλλον του πέφτει βαρύ. εμείς ξεκινήσαμε νωρίς κι απ ότι βλέπω λάθος ήταν. ο μανού δεν είναι τελειόμηνο μωρό.γεννήθηκε σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα, δεν έπρεπε να ακούσω τη παιδίατρο, αφού θηλάζει, έπρεπε να πάω με πιο αργούς ρυθμούς.

παρεπιπτόντως ο θηλασμός του χει γίνει παρηγορήτρα, αν δε τον βάλω στο στήθος δεν ησυχάζει, μόνο για 3 λεπτά μέχρι να κοιμηθεί που σιγά μη τρώει δηλ. αυτό πρέπει να κοπεί...

Με τον Μητσάκι τι να σου πω...Δεν ξέρω την κατάσταση, δεν την ζω αλλά πιστεύω και ελπίζω για σένα όταν μεγαλώσει λίγο να στρώσει...

Συνήθως τα παιδιά που είναι τόσο ζωηρά στρώνουν όταν πάνε παιδικό σταθμό. Τώρα ο μικρός σου ήταν πάντα έτσι δύσκολος και αντιδραστικός ή μετά τον Μανού παράγινε το κακό? Μήπως ζηλεύει και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

είχα τελική 5 με 9 σεπτέμβρη και γεννήθηκε 20 Αυγούστου. πόσες μέρες πήρε απ τον 9ο 10 - 12 ? όχι περισσότερες. και απ το 5ο αρχίσαμε τις στέρεες. έχει 3 μέρες που τρώει τα πάντα κατά το πρόγραμμα της παιδιάτρου λόγω του ότι δεν πήρε βάρος τους 2 τελευταίους μήνες. ε και? καλύτερα θα ταν να πηγαίναμε με πιο αργούς ρυθμούς κατά τη γνώμη μου.

πάντα έτσι ήταν αυτό το παιδί. απαιτητικός και αντιδραστικός. απ την ώρα που γεννήθηκε. κι όσο περνάει ο καιρός δεν ακούει καθόλου! φταίω εγώ που τελειώνει η υπομονή μου γρήγορα, ο μπαμπάς του που δε του βάζει χέρι και που λείπει συνέχεια.

δε παίζει ρόλο το δεύτερο παιδί ακόμα. όταν συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του μωρού 100% να δω τι με περιμένει. θα μαζέψει τα μπογαλάκια του και θα φύγει απ το σπίτι?

Αννούλα και εγώ πήρα 9 μέρες από τον μήνα μου αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι πρόωρος ούτε ο δικός μου ούτε και ο δικός σου. Ό,τι αρχίσατε τις στέρεες στον 5ο, είναι πλέον κοινό τα μωρά να ξεκινούν στον 5ο στέρεες. Νομίζω τα περισσότερα μπεμπάκια εδώ μέσα στον 5ο ξεκίνησαν τις στέρεες. Απλά ο μικρός αντιδράει στις καινούργιες γεύσεις όπως κάνουν όλα τα μωράκια στην αρχή και επίσης έχουν γευστικές προτιμήσεις είτε μας αρέσει είτε όχι. Καλύτερα να του έκανες δοκιμές με απλούς συνδιασμούς πρώτα. Πχ. μόνο πατάτα-καρότο ή πατάτο-κολοκύθι και σιγά σιγά προσθέτεις ένα λαχανικό. Επίσης να ξέρεις ό,τι το σέλινο γενικά έχει περίεργη γεύση και τα περισσότερα παιδιά δεν το δέχονται. Δοκίμασε σπανάκι αντί σέλινο!

Όσο για το Μητσάκι νομίζω θα του περάσει αυτή η αντίδραση κάποτε. Τώρα πότε είναι αυτό το κάποτε δεν ξέρω αλλά δεν είναι όλα τα μωρά-παιδιά καλόβολα και ευτυχισμένα. Άλλα είναι απαιτητικά, άλλα κακομαθημένα, άλλα γκρινιάρικα, άλλα κλαούρικα και πάει λέγοντας. Δεν τελιώνει η λίστα νομίζω...Να έχει την υγειά του μωρέ και ο Θεός να σου δίνει υπομονή να τον φέρνεις βόλτα.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Α κάτι άλλο που ήθελα να σου πω...Τα μωρά παίρνουν περισσότερο βάρος από το γάλα (έχει περισσότερο λίπος) από ό,τι από τις στέρεες τροφές. Οπότε καλύτερα να επιμένεις λίγο με τον θηλασμό. Εγώ αυτό που κάνω τώρα 2 μέρες και κυλάει καλά είναι να του δίνω πχ. στις 7 στήθος, στις 10 κρέμα, στις 12 στήθος, στις 2 σουπιίτσα, στις 4 στήθος κτλ.. Δηλαδή ανά 4 ώρες στήθος!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

εγώ δεν είπα πρόωρος τελειόμηνος είπα. νομίζω και τα υπόλοιπα μωρά μας εδώ δε τρώνε σούπες απ το 5ο. ή όχι? 5 μηνών και 20 ημερών έφαγε κοτόπουλο, εδώ διαβάζω ότι τώρα ξεκινάνε χορτόσουπες. μπορεί να μη κατάλαβα εγώ.

όλα τα τρώει δεν έχω πρόβλημα απλά του δίνω μικρές ποσότητες γιατί βλέπω του πέφτουν λίγο βαριά. μπορεί να ναι και η ιδέα μου. τώρα αφού ξεκίνησε δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, μόνο μικρά γεύματα προς το παρόν και θα στρώσει.

αυτά.

έχεις δίκιο Ελευθερία μου θα περάσουν όλα, καλά θα ταν να ταν ήρεμα τα πράγματα για όλους μας και ένα λόγο παραπάνω για το μωρό που πλέον τρομάζει και πλαντάζει με τις τσιρίδες του άλλου και τις δικές μου φυσικά. θα μεγαλώσουν που θα πάει. μόνο φοβάμαι που χτυπάει όλην την ώρα απ τη χαζομάρα του να μην ακούει, που κολλάει το μωρό ιώσεις γιατί επιμένει να βήχει από πάνω του, που αγριεύονται που και που τα άλλα παιδάκια στο σχολείο ή τις κούνιες με τις ιδιοτροπίες του κτλ κτλ

που σαι δασκάλα να με διαφωτίσεις!

απ το γάλα λες ε? κι εμείς περί τις 4 φορές θηλάζουμε, λέμε τώρα, λίγο πίνει πολύ παίζει. του χω κόψει όμως το ξένο, μήπως δε παίρνει εξαιτίας αυτού? δε ξερω, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν και πόσο θα το κρατήσω...

πάω να κάνω και καμιά δουλειά τώρα που κοιμούνται....

ο νίκος θα ρθει στις 9 (ω ναι ακόμα και τις κυριακές)....

καλό κουράγιο μου.....

Μόλις μπουν στον 9ο καλέ θεωρούνται τελειόμηνα! Δεν φταίει ό,τι δεν πήρε όλο τον μήνα, απλά θέλει καιρό να συνηθίσει τις τροφές και ίσως να έχει ευαίσθητο στομαχάκι. Εδώ εμείς οι μεγάλοι ζοριζόμαστε πολλές φορές. Κάνε του καλύτερα μικρά και συχνά γεύματα για να χωνεύει καλύτερα και να δουλεύει ο μεταβολισμός του καλύτερα.

Ναι, θα μεγαλώσουν και θα είναι καλύτερα. Σου έπεσαν μαζεμένα εσένα και δεν είναι και λίγο. Ένα μεγαλύτερο μωρό (γιατί μωρό είναι ακόμη ο Μητσάκος, νήπιο) και ένα βρέφος ε δεν είναι και λίγο. Σου έχω πει ό,τι σε θαυμάζω. Και εσένα και την Μανταλένα και όλες τις κοπέλες που έχουν παιδάκια τόσο μικρά και τόσο κοντά σε ηλικία!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

έχεις δίκιο φιλενάδα με τα γεύματα έτσι θα κάνω.

δε ξέρω ο ίδιος σα προσωπικότητα πως θα τα βγάλει πέρα και δε λέω για το μακρινό μέλλον αλλά για τώρα με τις παρέες του κτλ. αν και προς το παρόν δε μας έχουν επισημάνει κάτι οι δασκάλες. μάλλον αλλιώς είναι έξω απ το σπίτι. που ξέρεις μπορεί να τον στρώσει καμιά πιτσιρίκα....

είμαι τσιτωμένη μωρέ γιατί έχω και φουλ ωτίτιδα τελικά. με αντιβίωση είμαι, απ το ένα αυτί στου κουφού τη πόρτα κανονικά.

όλα τα βολεύω όταν είμαι άρρωστη όμως η χειρότερή μου, τα νεύρα στο κόκκινο γιατί δε μπορώ να ανταπεξέλθω πλήρως

πάω να μαζέψω τα κομμένα χαρτάκια απ το καναπε, άντε πέρασε η ώρα να βάλω σκούπα??? η νέα μόδα μας λέγεται χαρτοκοπτική...πότε θα κόψουμε τον ίδιο το καναπέ δε ξέρω...

χτες άφησε το ψαλίδι, που φυσικά άλλος του το δίνει, ανοιχτό πάνω στο καναπέ κι έκανε βουτιές από ψηλά, να καρφωθεί να δούμε τι θα κάνουμε....

άσχετο ποια ψώνισε απ το childrensalon να μου πει εντυπώσεις και μεταφορικά? βρήκα ωραίο κοστούμι του μεγάλου για τη βάπτιση μας. σκέφτομαι λινό μπεζ σακάκι/παντελόνι με t-shirt από μέσα με κάποιο λογότυπο...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...