Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , MK2012 είπε:

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου ! Δε ξέρω αν θα πάμε για δεύτερη ωοληψια ακόμα. Η οιστραδιολη ήταν καλή για 16η ημέρα κύκλου (332) αλλά ήταν 14αρι το ωάριο ακόμα οπότε θα δείξει τη Δευτέρα που θα πάω πάλι για υπέρηχο γιατί μου είπαν πως είναι οριακό από άποψη μεγέθους.

Καλημέρα κορίτσι μου, 

τι έγινε; Έγινε βλαστοκύστη;; 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

ναι μωρέ σκέφτομαι να μουν στη θέση μαμάς που δε θηλάζει και να διάβαζα όλα αυτά τα μηνύματα....

σκέφτομαι να τα διαβάζει καμιά μαμά που δε θηλάζει και δίνει σκόνη, δε μ αρέσει η λέξη ξένο, και να χει πανικοβληθεί η γυναίκα, ειδικά πρωτομάνα και ειδικά λεχώνα....

απαράδεκτο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Ουουοουου κανείς εδώ???

Λιζάκι, μωρέ καλά σου λένε οι κοπέλες....τι να πω και γω....

Πάντως να σου πω ότι εμένα μόλις ξεκίνησε στέρεες, για 2-3 εβδομάδες είχε τρομερή έξαρση γοπ, μιλάμε για πολύ χειρότερα από πριν, αλλά τώρα τέλος, μαχαίρι κόπηκε. Αντε μια γουλίτσα να βγάλει και όχι σε κάθε γεύμα. Είναι όλα πολύ καλύτερα!

Συμπεθέρα, σε λίγο να τηλ????

Θα κοιμάστε?????

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Γεια σας κορίτσια. Τι κάνουμε? Εμείς είχαμε παιδίατρο το πρωί! Ο μπέμπης μας είναι μια χαρούλα, πήρε 650γρ. τώρα και 3 πόντους και τον βρήκε πολύ ζωηρό. Για την ακρίβεια όση ώρα τον εξέταζε ο γιατρός τον κλοτσούσε, με αποτέλεσμα στην δεύτερη βελόνα να τον κλοτσήσει την ώρα που του έκανε το εμβόλιο και να γυρίσει λίγο η βελόνα. Εκεί πόνεσε το ζουζούνι μου αλλά έκλαψε μόλις μισό λεπτό.

Βελ γιαούρτι μας είπε αυστηρά από τον 8ο μήνα και μετά. Περαιτέρω δεν ρώτησα, δεν υπήρχε νόημα. Από βδομάδα ξεκινάμε σούπερ (πατάτα, καρότο, σέλινο, σπανάκι, ντομάτα και μπρόκολο αν θέλουμε) και την επόμενη βδομάδα προσθέτουμε κοτόπουλο. 3 φορές την βδομάδα κοτόπουλο με λαχανικά, 2 φορές κοτόπουλο με ζυμαρικά και 2 φορές μόνο λαχανικά. Α ρε μάσες που έχει να κάνει ο Μάνος μου!

Έπειτα τον πήρα και πήγαμε βόλτα και για καφεδάκι μετά και χάζεψε να κοιτάει τα παιδάκια που κυκλοφορούσαν γύρω γύρω!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Κάναμε και μια συζήτηση για τα βιολογικά και μας είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Ένα συμβατικό φρούτο πχ. μας είπε αν μπει στο νερό για 5-6 ώρες και μετά αφού το σκουπίσουμε και το βάλουμε στο ψυγείο, απομακρύνονται τα φυτοφάρμακα σε βαθμό να μην μπορούν να ανιχνευτούν από το μηχάνημα που κάνει τους ελέγχους. Κοινώς μας είπε ό,τι καλά είναι τα βιολογικά εφόσον είναι βιολογικά γιατί πολλοί παραγωγοί χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο και 'βαφτίζουν' τα προιόντα τους βιολογικά ενώ έχουν χημικά. Πάντως αυτή η μέθοδος είναι αρκετά ασφαλής μας είπε και μπορούμε να την ακολουθήσουμε και εμείς μας είπε αν δεν είμαστε σίγουρη ό,τι το προιόν που αγοράζουμε είναι βιολογικό.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Λίζα όπως προείπαν τα κορίτσια, το μωρό δεν μπορεί να μεγαλώσει στο εξής μόνο με γάλα. Οκ συμφωνώ με τον ανεμπόδιστο θηλασμό και αυτό ακολουθώ και εγώ αλλά όχι ό,τι μετά από κάθε γεύμα θα του προσφέρω στήθος. Εξάλλου 2-3φορές που το δοκίμασα δεν θέλει το παιδί, χορταίνει καλύτερα με τις στέρεες. Και αυτό το καταλαβαίνω γιατί τώρα που το μεσημέρι θηλάζει, σε μιάμιση ώρα ζητάει ξανά να θηλάσει γιατί δεν χορταίνει ενώ με την κρέμα τρώει μετά από 3-3,5 ώρες.

Ανεμπόδιστος θηλασμός είναι να μην στερείς το παιδί το στήθος όταν το ζητάει, όχι να το μπουκώνεις και να του συμπληρώνεις τα γεύματα. Δεν ξέρω, ακολούθησε το ένσικτό σου, αλλά αυτός ο φανατισμός γύρω από το κεφάλαιο 'θηλασμός΄ κάθε άλλο παρά προάγει την αξία του τελικά. Και αν μια μανούλα δεν κατάφερε ή δεν ήθελε (γιατί είναι και θέμα προσωπικής επιλογής) γιατί πρέπει να νιώθει άσχημα που δίνει γάλα 'επικίνδυνο'? Όσο για την Αγλαία ένα θα σου πω επειδή την παρακολουθώ συχνά. Ποτέ μα ποτέ δεν της έχουν πει γνώμη παιδιάτρου και να μην την αμφισβητήσει και να μην την βγάλει άχρηστη. Συγνώμη αλλά κάθε παιδίατρος έχει ένα πτυχίο, καλό ή κακό, η κυρία δεν έχει επιστημονικές γνώσεις για να αμφισβητεί κάθε ειδικό...

Αυτά από μένα!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καλημερα!!!

Λιζα, κ εμενα ετσι μου ειπε η παιδιατρος κ επαθα εναν πανικο.

κατεληξα να μην κοιμαμαι τα βραδια κ ο αντρα μου με εκραξε: "αφου θηλαζει κανονικα, αν δεν θελει να φαει στερεες αστην. οταν θελησει θα φαει!"

κ δεν εχει καμια σχεση με μωρα ή θηλασμο.

το εψαξα κ πολυ μεσα απο το φορουμ, απο 2 blog, κ απο ενα βιβλιο της καρμελ. α και απο 2 ιστοσελιδες στα αγγλικα. αν θες στα στελνω.

ετσι σημερα διανυουμε την 4η μερα στερρεας. φαγαμε με χαρα καροτο με λιγη πατατα.

θα συνεχισω λαχανικα μεχρι τεταρτη κ επειτα το πρωι ή το απογευμα ενα φρουτο.

σωστο ή λαθος, δεν ξερω.

μου αρκει που τρωει πλεον κ δεν χτυπιεται στο κλαμα μολις ακουμπω το κουταλακι.

α, κ ρυζαλευρο που της εδωσα, υπεφερε μια βδομαδα.

και συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια.

το ξαναεγραψα παλιοτερα,

η επιλογη διατροφης του μωρου ειναι προσωπικο θεμα κ προσαρμοζεται στις αναγκες κ στις επιθυμιες μητερας-μωρου.

η απολυτη σταση ειτε στο θεμα θηλασμου ή σε οποιο αλλο, αγχος κ αντιθετα αποτελεσματα θα φερει.

ΩΧ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! Συγγνωμη, λαθος διατυπωση...συμφωνω με ολα οσα λετε.Έλειπα ολη μερα και δεν το ειχα δει ολο αυτο........βασικα απο ενα λαθος δικο μου, εκανα λαθος στο copy/paste μεσα στα ειαγωγικα και λειπει -σημαντικο- κομματι απο το ποστ μου!!!!!

Βασικα δεν ειχα ρωτησει την Αγλαια οχι αν το προγραμμα αυτο ειναι καλο ΓΕΝΙΚΑ, αλλα για τη δικη μας περιπτωση λογω ΓΟΠ (δειτε εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1484790#post1484790) και κυριως

Α. για το αν ειναι απαραιτητο να φαει ρυζαλευρο γιατι την πειραξε

Β. για το αν ειναι υποχρεωτικο να εφαρμοσω το προγραμμα αυστηρα μεσα σε 3 εβδομαδες, μια και μου φανηκε πως 1. το στηθος μου δεν προλαβαινει να προσαρμοστει και 2. θα της πεσει βαρυ τοσο συντομα λογω ΓΟΠ.

H Aglaia ειπε οτι ο γιατρος μου ειναι επικινδυνος επειδη μου ειπε σωνει κ καλα να κανω το προγραμμα σε 3 εβδομαδες ενω εχουμε γοπ και θηλαζουμε αποκλειστικα. Προφανως φοβαται οτι θα αποθηλασω, δεν ξερω.

Ρωτησα τη γνωμη σας για τη δικη μας περιπτωση, εννοειται οτι γενικα ισχυει το προγραμμα αυτο και για να το κανουν τοσες μανουλες θα ειναι σωστο....απλα εμεις ειμαστε δυστυχως ειδικη περιπτωση

Ζητω και παλι συγγνωμη γιατι το μυνημα μου ειναι τοσο κακοδιατυπωμενο που πολλες μανουλες θα μπορουσαν -και με το δικιο τους- να θιχτουν απο λαθος. Τελος παντων.

....................................................

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι α) αν προτεινετε να ξεκινησω με φρουτα αντι για λαχανικα, οπως λεει η Αγλαια τι ηταν πιο βαρυ σε εσας πιστευετε? β) το ρυζαλευρο να της το κοψω λετε αφου της επεσε βαρυ ή το ειχατε παθει κι εσεις και θα το συνηθίσει? και γ) λεω να εφαρμοσω τη συμβουλη της να επιμικυνω τον χρονο προσαρμογης του παιδιου, αντι για λιγες μερες/τροφη, παραπανω. Ομως οχι για το να τη θηλαζω μετα. Τι λετε? Επισης για οσες θηλαζετε αποκλειστικα, με το στηθος τι γινεται???? Help...

Επεξεργάστηκαν by Λιζα Ν.

....................................................

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι α) αν προτεινετε να ξεκινησω με φρουτα αντι για λαχανικα, οπως λεει η Αγλαια τι ηταν πιο βαρυ σε εσας πιστευετε? β) το ρυζαλευρο να της το κοψω λετε αφου της επεσε βαρυ ή το ειχατε παθει κι εσεις και θα το συνηθίσει? και γ) λεω να εφαρμοσω τη συμβουλη της να επιμικυνω τον χρονο προσαρμογης του παιδιου, αντι για λιγες μερες/τροφη, παραπανω. Ομως οχι για το να τη θηλαζω μετα. Τι λετε??? Help...

Θα σου πω καθαρά την γνώμη μου. Να ξεκινήσεις με φρούτα όπως κάνουν σχεδόν όλες οι μανούλες πάνω στον πλανήτη. Πρώτα τα μη αλλεργιογόνα, μήλο, αχλάδι, μπανάνα και μετά τα πιο βαριά. Παρεπιπτόντως εμένα με είχε κράξει η Αγλαία όταν της είπα ό,τι ο παιδίατρος μου είπε να δώσω πορτοκάλι στο μωρό ενώ το δέχτηκε μια χαρά και σήμερα του έβαλα και λίγο μανταρίνι. Άκυρη η γνώμη της ό,τι προκαλεί αλλεργία. Ναι μπορεί να προκαλέσει αλλά όχι πάντα και όχι σε όλα τα μωρά.

Μετά μπορείς να προσθέσεις λαχανικά αν δεν θέλεις να δώσεις κρέμες. Πχ. πουρέ από καρότο ή πατάτα ή από μπρόκολο. Αν και τελικά πιστεύω ό,τι οι κρέμες περιέχουν τόσες βιταμίνες και σίδηρο που το παιδί δεν μπορεί να τις πάρει από τα βρασμένα λαχανικά που χάνουν τα πιο πολλά τους στοιχεία κατά το βράσιμο. Το ρυζάλευρο δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό και είναι μόνο για το αρχικό στάδιο αποθηλασμού. Αν δεν το θέλει η μικρή ή της δημιουργεί θέμα, σταμάτησέ το. Ο δικός μου το έφαγε στην αρχή, μετά δεν το ήθελε με τίποτα και τώρα του βάζω 1-1,5 κουταλιά στην φρουτόκρεμα για να πήξει. Το να επιμηκύνεις το πρόγραμμα αν κατάλαβα σωστά είναι να καθυστερήσεις να εισάγεις κάποιες τροφές έτσι? Μπορείς να το κάνεις εφόσον είστε ειδική περίπτωση για να ελέγξεις και τι ενοχλεί την μικρούλα σου αλλά μην το καθυστερήσεις πολύ. Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν δέχονται πιο δύσκολα νέες γεύσεις και περισσότερο τα παιδιά που θηλάζουν. Εμείς τρώμε 3 βδομάδες φρουτόκρεμα και ακόμη δεν την συνήθισε και δεν την τρώει πάντα με όρεξη. Ο γιατρός μου το τόνισε και σήμερα...Υπομονή και επιμονή, τα παιδιά που θηλάζουν ιδιαίτερα δεν δέχονται εύκολα νέες γεύσεις και αυτό γιατί προτιμούν την αγκαλιά και το δέσιμο με την μητέρα τους.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Το στήθος σε 4-5 μέρες θα έχει προσαρμοστεί. Αυτό που έκανα εγώ στην αρχή ήταν να αποσυμφορώ λίγο το στήθος με το θήλαστρο. Ο δικός μου έκανε 10-11 γεύματα την ημέρα που σημαίνει πως το στήθος παρήγαγε φουλ και το πρήξιμο ήταν πολύ έντονο σε εμένα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως το στήθος συνήθισε σε λίγες μέρες. Τώρα 1 βδομάδα δεν αντλώ καθόλου και πρήξιμο δεν έχω παρά μόνο όταν πλησιάζει η ώρα να θηλάσει.

Κάτι άλλο που ήθελα να σε ρωτήσω. Στην δουλειά πότε επιστρέφεις? Γιατί έχει να κάνει και αυτό!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καλά τη λέει η Ελευθερία.

Εξάλλου είναι πασίγνωστο ότι όταν μπαίνουν οι στερεες υπάρχει έξαρση στη γοπ γιατί τους κάθονται βαριά ολα. Και η δικιά μου τη μισή κρέμα την έβγαζε γουλιές, και τα φρούτα μετά. Ε σε 2 βδομαδούλες όλα καλά, συνήθισε. Με τα λαχανικά κανένα πρόβλημα ως τώρα, 4 μέρες της δίνω.

Οπότε Λίζα θα συνηθίσει, κάνε υπομονή λίγες μέρες.

Και έχε υπόψη σου ότι ο κίνδυνος πνιξίματος τώρα, δε συγκρινεται πλεον με την αρχή που ήταν νεογέννητα.

Α το πορτοκάλι εμένα το λατρεύει η μικρή!

Και το λεμόνι.

Καμιά αλλεργία.

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Ευχαριστω female! Ειχα ανησυχησει πολυ για το στηθος μου προχθες, οταν εκανα να θηλασω 18 ωρες απο το ενα μου πρηστηκε παρα πολυ και ακομα ποναει. Ελπιζω να προσαρμοστει κι εμενα γρηγορα.

Βασικα αργω ακομα να γυρισω στη δουλεια, ευτυχως...γιατι απ ό,τι φαινεται μας χρειαζεται πολυ υπομονη και πολλεεεεες δοκιμες μεχρι να μπουμε κι εμεις σε μια ρεγουλα!:wink:

Καλά τη λέει η Ελευθερία.

Εξάλλου είναι πασίγνωστο ότι όταν μπαίνουν οι στερεες υπάρχει έξαρση στη γοπ γιατί τους κάθονται βαριά ολα. Και η δικιά μου τη μισή κρέμα την έβγαζε γουλιές, και τα φρούτα μετά. Ε σε 2 βδομαδούλες όλα καλά, συνήθισε. Με τα λαχανικά κανένα πρόβλημα ως τώρα, 4 μέρες της δίνω.

Οπότε Λίζα θα συνηθίσει, κάνε υπομονή λίγες μέρες.

Και έχε υπόψη σου ότι ο κίνδυνος πνιξίματος τώρα, δε συγκρινεται πλεον με την αρχή που ήταν νεογέννητα.

Α το πορτοκάλι εμένα το λατρεύει η μικρή!

Και το λεμόνι.

Καμιά αλλεργία.

Εμας μας ειχαν πει οτι με τις στερεες θα εξαλειφθει το προβλημα....δεν το ηξερα. Αρκετα ενθαρρυντικο αυτο που λες, χαρηκα.

Βασικα ειμαι ψιλοχαλια σημερα γιατι εχθες εφαγε 70 μλ ρυζαλευρο και μετα ξυπναγε καθε μιση ωρα ολη νυχτα απο τις γουλιες και εκλαιγε γοερα, ουτε νεογεννητο δεν εκανε ετσι:-(

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...