Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•  

12 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, έχω δίδυμα από δωρεά, είναι 19 μηνών τώρα! Πήγαν όλα πολύ καλά, πιάσαμε με την πρώτη και γενικά πήγαν όλα πολύ καλά, όπως θα πάνε και σε εσένα..

Να σου πω την αλήθεια, πριν την ετ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήμουν σίγουρη ότι θα τους το πω. Ήθελα μάλιστα να πάω και σε παιδοψυχολογο όσο ήμουν έγκυος, για να μου πει σε ποια ηλικία πρέπει να το πω και πως.. με τα διάφορα της εγκυμοσύνης, έμεινε πίσω αυτό, αλλά από τότε που γέννησα μου έχει φύγει κάθε σκέψη να το πω.. για μένα στο μυαλό μου, είναι σα να έκανα κάποια θεραπεία για να μείνω έγκυος. Τίποτα περισσότερο. Δε βρίσκω κανένα λόγο να το πω, ούτε νοιωθω ότι τους κρύβω κάτι. Όχι γιατί φοβάμαι μήπως δε με νοιώθουν μαμά τους μετά, ή κάτι τέτοιο , αλλά πραγματικά δε βλέπω το λόγο. Αυτό όμως είναι αυτό που σκέφτομαι εγώ.. νομίζω όμως ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί σε αυτή τη φάση.. εφόσον το έχεις πάρει απόφαση και πας με αυτό τον τρόπο, αυτές οι σκέψεις θα λυθούν με κάποιο τρόπο σιγά σιγά.. και ακόμα και αν καταλήξεις ότι εσύ θες να το πεις, θα βρεις σίγουρα τον τρόπο όταν έρθει η ώρα!

Καταρχάς να σου ζήσουν τα μικράκια σου! Να είναι γερά κι ευτυχισμένα!! Κι εγω αυτά που γράφεις έχω σκεφτεί να πάω σε παιδοψυχολόγο κλπ κλπ... Μόνο που εγώ σκέφτομαι μη τυχόν το μάθει και μετά τι? Θα με βλέπει σα μαμά ή όχι? Κι η εφηβεία που είναι δύσκολη? Μη τυχόν πει οτι δεν είμαι μαμά του κλπ κλπ.... Ολοι οι φόβοι ξυπνάνε και τσουπ εμφανίζονται χαχχαχαχαχαχαχα Απο ότι καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις μάλλον είναι χαζομάρες από το στρες και τις ορμόνες (που κάνουν πάρτυ) Από τη μία τα οιστρογόνα από την άλλη η κλιμακτήριος... Εξάψεις και νεύρα Φοβερός συνδυασμός :)

12 ώρες πρίν, kate82 είπε:

Και εγώ κορίτσια μου αν δεν πάει καλά και αυτήν η ετ σκέφτομαι να προχωρήσω με δοτρια ,42 χρόνων δεν έχω άλλες αντοχές στα φάρμακα έτσι νιώθω τουλάχιστον... αλλά θεωρώ ότι είναι το ίδιο ακριβώς ,όπως ακριβώς είπες σαν να μπαίνουμε σε μια θεραπεία είναι και αυτό 

Σου εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά!!!!

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Δε νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος στο πότε να κάνεις 2ο, 3ο κλπ.

Εκτός από κάποια στάνταρ (μην είσαι στα πρόθυρα διαζυγίου, στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής), κατά τα άλλα το κάθε ζευγάρι κρίνει ποτε είναι η κατάλληλη στιγμή.

Είναι τόσα πολλά τα καλά του να κάνεις 2ο αμέσως, και είναι πάλι τόσα τα καλά να το κάνεις μετά από 2 χρόνια ή μετά απο 10 χρόνια.

Ανάλογα τι ταιριάζει στο καθένα!

Προσωπικά επειδή εκτός από πολύ συναισθηματικός είμαι και πολύ τετραγωνολογικός άνθρωπος, θα περιμένω λίγο....να καταλαγιάσει η......μανία του πρώτου.....και βλέπουμε!

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Τυχερές Νεκταρία κ Ελεάνα που έχετε βοήθεια μαμαδες για αυτή τη τρυφερή ηλικία του μωρού.

Μετά οκ, υπάρχουν και οι σταθμοί, και είναι και προτιμότεροι μάλλον.

Αλλά τώρα.....πολύ καλό έτσι που το κάνετε!

Eλευθερία μου νομίζω ότι αν το δει κανείς από τη δική σου σκοπιά η οποία είναι και η πιο σωστή, νομίζω ότι θα έλεγε ότι τύψεις πρέπει να νιώθει όποια βιάζεται να κάνει μωρό. Είναι αλήθεια ότι έχει τα συν και τα πλην του το "εξπρές 2ο μωρό" ή και 3ο στην περίπτωση της Αννούλας. Το μεγάλο πλην είναι ότι το πρώτο μωρό θα χάσει πολλή από την προσοχή...

Κι είναι πολλές φορές που λέω ότι δε θέλω να κάνω 2ο γιατί θέλω να τα δώσω ΟΛΑ στον μπέμπη μου! Φυσικά εδώ έρχεται ο Άρης... να με συνεφέρει για να μην κάνουμε ένα κακομαθημένο. Είναι που είναι δύσκολο παιδί να είναι και κακομαθημένο??? Πάει πολύ.

Προς το παρόν δε σκέφτομαι τπτ. Επαναλαμβάνω το αφήνω στην τύχη. Αλλά στην περίπτωσή μου (....) θα χρειαστεί πολλή-πολλή τύχη! Πιο πιθανό δλδ είναι να πιάσω το τζόκερ (20 κληρώσεις έπαιξα του φούστη δλδ!!! :lol: ) παρά να κάνω μωρό! :lol:

Ναι αυτό το 'αμέριστη προσοχή΄έχει και τα αρνητικά του αλλά δεν είχα χρόνο πριν να το αναλύσω. Προσωπικά επειδή δεν έχουμε οικονομικό θέμα να μας κολλάει, έχω θέμα με τον εαυτό μου. Δεν έχω ακόμη συνηδητοποιήσει, σε όλο του το εύρος, τι σημαίνει να είσαι μάνα και όπως προείπε και η Κλεό τον κοιτάζω και δεν πιστεύω ό,τι είναι δικός μου, το παιδί μου. Θέλω χρόνο να μπω στο πετσί του νέου μου ρόλου που σαφώς δεν είναι μόνο το τάισμα και η αλλαγή μιας πάνας αλλά πολύ πιο σημαντικά και βαθειά νοήματα.

Επίσης θέλω να ζήσω και να κρατήσω ακόμη ζωντανές στην μνήμη μου τις αναμνήσεις από την εγκυμοσύνη αυτή ώστε μόλις νιώσω 'κενό' να το αναπληρώσω με μια δεύτερη τόσο όμορφη και συναρπαστική εμπειρία.

Πάντως για το κακομαθημένο, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις το παιδί σου. Εγώ είμαι αυτή που πάντα βάζει το μέτρο και που κρατάω χαρακτήρα όταν πρέπει για το καλό του παιδιού και ο Στέφανος πολλές φορές ακολουθεί αναγκαστικά.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Εγώ έχω άλλο θέμα τώρα. Επειδή έχει ξεκινήσει φρουτόκρεμα+βανίλια έχει φτιάξει πρόγραμμα και τρώει ανά 4ωρο, απλά τρώει και την νύχτα ενώ το είχε κόψει.

Ποιο είναι το πρόβλημα???

Μου λείπει!!!!!!!!!Πείτε με τρελλή, πείτε με μουρλή αλλά είναι γεγονός....Μου κακοφαίνεται ρε παιδιά...Πριν έκανε 10 γεύματα στο στήθος και με έψαχνε σαν τρελό και τώρα τρώει μόνο 4 φορές από το στήθος...

Και όλο αυτό το ζω και σωματικά γιατί το στήθος πρήζεται και νιώθω ό,τι η παραγωγή μειώνεται...Δεν ξέρω, είναι φυσιολογικό αλλά...

Ανοίγει τα φτεράκια του ο μικρός μου Πριγκηπούλης...Τελικά η μείωση του θηλασμού μάλλον δημιουργεί περισσότερα κενά στην μητέρα παρά στο μωρό...

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Βρε Ελευθερία, η επαφή δε καθορίζεται με τη συχνότητα...η επαφή πάντα θα υπάρχει, είτε θηλάζεις 10 είτε 20 είτε 2 φορές τη μέρα.

Το μωρό θα σου πει και τι έχει ανάγκη ε?

Και όπως έκανες ως τώρα το καλύτερο γι'αυτόν, έτσι θα συνεχίσεις....

Ε, τώρα το στήθος απ'όσο ακούω σε λίγες μέρες προσαρμόζεται μόνο του μια χαρά.

Καλησπερούδια!!!!!!!

Προ ολιγου τελειωσαμε το μπάνιο μας..

Καναμε μαζι σημερα μαμα και κόρη...πρωτη φορά

Αχ ωραια που ήτανε...

Βεβαια ειχα τον άντρα μου απο πάνω ολη την ωρα..γιατι φοβοταν οτι θα μου πέσει/γλιστρύσει/χτυπησει/ματωσει/σπασει μυτη/πιει νερό/κτλ και λιγο μου το ξενερωσε το θέμα, την επομενη φορα ομως θα τον βγάλω έξω!

Κοριτσια σχετικά με το επομενο παιδι,θα συμφωνήσω απολυτα με την Κλοκλο,ειναι ενα εντελως υποκειμενικό θέμα.

Υπαρχουν θετικά & αρνητικά και στις δυο περιπτώσεις.

Αλλά οχι και να νιώθουν τύψεις βρε Νεκταράκι οσες το θέλουν άμεσα...ειναι δυνατον να νιωθεις τύψεις επειδη θες να φερεις στον κοσμο αλλο ένα πλασμα σου γρήγορα?

Ισως εμεις που εχουμε μονο ενα παιδι το βλέπουμε πιο δύσκολο, το να κάνεις δευτερο άμεσα, απο την Αννα π.χ. που έχει ήδη δύο και ξέρει πως να τα κουμαντάρει!!!

Για να μιλησω προσωπικά,θα ηθελα σχετικά γρηγορα το επομενο εφοσον εχουμε μετακομίσει στην Αθηνα και εχω βρει μια δουλειά...υπο προϋποθέσεις δηλαδη..διαφορετικά με ένα μισθό,τα χίλια έξοδα και 2 παιδιά μας βλέπω οικογενειακώς στα φανάρια.

Τωρα εαν προέκυπτε δε θα με χάλαγε απλά θα προτιμούσα να έρθει οταν όλα θα ήταν τακτοποιημενα και ηρεμα.

Μαρια πα, που εισαι βρε κοριτσι μου???????

όπα όπα όπα!!!!

μη μπερδεύεστε χωρίς λόγο κρητικοπούλες!

Ελευθερία μου μη νοιώθεις και τόοοοσο μεγάλες τύψεις χωρίς λόγο.

α και προφανώς όλες λατρεύουμε τα παιδιά μας, είτε έχουμε 1 είτε 10, συμφωνούμε σε αυτό φαντάζομαι!:wink:

Νεκταρία όχι δεν αισθάνομαι καθόλου τύψεις για το αν και πότε θα κάνω το επόμενο μωρό.

εξάλλου πρώτη εγώ το είπα για τη δυσκολία του να έρθει ένα ακόμη μωρό στην οικογένεια είτε όμως είναι 1ο 2ο 3ο.... ποιος λέει ότι μόνο το πρώτο παιδί πρέπει να λαμβάνει δικαιωματικά την αμέριστη αγάπη μας; με κάποια παράλληλη λογική θα πρέπει κι όταν γεννιέται το 2ο το 1ο να απομακρύνεται για ένα διάστημα για να βιώσει και το επόμενο την ίδια προσοχή και σχέση μάνας-παιδιου!

η αγάπη για τα παιδιά δε χωρίζεται μόνο πολλαπλασιάζεται....κρατήστε το αυτό από μένα για το μέλλον....

και δε δέχομαι ότι όταν γεννήθηκε ο μανού ο δημήτρης έχασε κάτι απ τη προσοχή των γονιών του. το ίδιο θα γίνει και σε σας. μην αγχώνεστε

Βρε Ελευθερία, η επαφή δε καθορίζεται με τη συχνότητα...η επαφή πάντα θα υπάρχει, είτε θηλάζεις 10 είτε 20 είτε 2 φορές τη μέρα.

Το μωρό θα σου πει και τι έχει ανάγκη ε?

Και όπως έκανες ως τώρα το καλύτερο γι'αυτόν, έτσι θα συνεχίσεις....

Ε, τώρα το στήθος απ'όσο ακούω σε λίγες μέρες προσαρμόζεται μόνο του μια χαρά.

Έχεις δίκιο Κλεοπατράκι αλλά είναι δύσκολο να το περιγράψω...

Δημιουργείται ένα κενό και νιώθεις κάτι να σου λείπει...

Τελοσπάντων, θα το συνηθίσω, μην με παρεξηγείς.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

με κάποια παράλληλη λογική θα πρέπει κι όταν γεννιέται το 2ο το 1ο να απομακρύνεται για ένα διάστημα για να βιώσει και το επόμενο την ίδια προσοχή και σχέση μάνας-παιδιου!

Και με μία ακόμα πιο παράλληλη λογικη οι γονείς διδύμων, τριδύμων, τι κάνουν?

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο Κλεοπατράκι αλλά είναι δύσκολο να το περιγράψω...

Δημιουργείται ένα κενό και νιώθεις κάτι να σου λείπει...

Τελοσπάντων, θα το συνηθίσω, μην με παρεξηγείς.

Ξέρω, ξέρω....τι να παρεξηγήσω, όλα αυτά τα βιωματα είναι μοναδικά, τι να πεις και τι να περιγράψεις.

Αλλά φαντάζομαι ότι άλλα συναρπαστικά θα συμβαίνουν σιγά σιγά και το κενό υπερκαλύπτεται!

η αγάπη για τα παιδιά δε χωρίζεται μόνο πολλαπλασιάζεται....κρατήστε το αυτό από μένα για το μέλλον....

Αυτό μου αρέσει και το πιστεύω.

Μακάρι να γινόταν έτσι και με το πορτοφόλι ρε γμτ, ένα αυτόματος πολλαπλασιασμός!

Αννούλα πολύ σωστά το λες και σίγουρα η αγάπη είναι τόση που φτάνει είτε έχεις 1 είτε 10 παιδιά αλλά εμείς οι νέες μανούλες, και για να μην πάρω και τις άλλες στο λαιμό μου, εγώ προσωπικά δεν το έχω βιώσει αυτό...δεν ξέρω πως είναι. Επίσης να πω ό,τι προσωπικά δεν θεωρώ ό,τι είναι θέμα αγάπης, δεν μιλήσαμε για αγάπη, αλλά για προσοχή. Ε και όσο και να θες δεν σε φτάνει ο χρόνος το ίδιο. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάντως επειδή έχω συνηθίσει στην ζωή μου να προγραμματίζω και να κάνω κάτι μετά από σκέψη και όταν θεωρώ ό,τι είναι η κατάλληλη στιγμή, θεωρώ πως για μένα καθαρά δεν ήρθε η ώρα. I wanna take my time...

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Πωπωπω πολύ φιλοσοφία σήμερα, στούμπωσα.

Με έπρηξε και στο μμμμμμμ μμμμμμμμμ μμμμμμμμμμ μμμμμμμμ η Ζωίτσα, πολύ γκρινίλα, στραβωνει και τη μουσούδα της και σκούζει, απαπαπαπα.

Και τρίβει τη μούρη της! Ανελέητα!

Και πήρα και μια γνώμη σχετικά με τη δουλειά που σκέφτομαι και με ταρακούνησε λίγο, έχω αμφιβολίες, καλά για άγχος δε σας περιγράφω. Θα τα φάω τα μούτρα μου και τι θα κανω μετά..... όχι 2ο και 3ο, και τη Ζωή με δυο τρεις κοτσίδες να ναι και χαριτωμένη σε φανάρι τη βλέπω!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...