Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Και να έρθω και στα δικά σας! Αγγελικούλα υπομονή με το φαγητό του έρωτα! Είναι επειδή τα μωρά που θηλάζουν αργούν λίγο παραπάνω κι είναι και που τα αλλεργικά μωρά αργούν λίγο παραπάνω κι από το παραπάνω! Τα αλλεργικά παιδιά επίσης δεν δέχονται τόσο καλά τα αλεσμένα (τροφές τύπου κρέμα, ρευστή κλπ). Δοκίμασες πατημένο με πηρούνι ή ολόκληρο μαλακό κομμάτι? Να σου θυμίσω ότι αυτό συνέβαινε με τη μικρή μου και κατάργησα το μπλέντερ. Μέχρι να ανακαλύψω στο νετ αυτή την πληροφορία, πετούσα ολόκληρα μπλέντερ φρουτόκρεμες και κρεατοχορτόσουπες στο νεροχύτη!

Ελευθερία περαστικά σας εύχομαι! Θα πάει λέει κι όλο το καλοκαίρι με κρύο για την εποχή οπότε μας βλέπω πάλι να παραπονιόμαστε για κρυολογήματα!

Σοφάκι μου τι κάνεις?? Ελπίζω να μην ξεσηκώθηκε τελικά η πεθερά σου να κατέβει και να έχετε την ησυχία σας!

Κατερινιώ κάνε μια δοκιμή να τη βγάλεις! Κι εγώ μια πάνα βρακάκι άδικα την βάζω τόσο καιρό θαρρώ γιατί η μικρή ξυπνάει στεγνή το πρωί και μάλιστα 2 βράδια όλες αυτές τις μέρες ξύπνησε και ζήτησε τσίσα παρόλο που φορούσε πάνα. Λέω να της τη βγάλω κι εγώ από σήμερα μιας και ξεμπέρδεψα χθες από το σχολείο και δεν έχω τον περιορισμό του χρόνου να πλένω σεντόνια και μαξιλάρια. Ελπίζω να μη χρειαστεί βέβαια!!! Κατά τα άλλα μπορώ να πω ότι πάνε και για εμάς οι πάνες, έχει μπει στο νόημα για τα καλά η μικρή και πέρα από μερικά ατυχήματα όπου πάνω στο παιχνίδι μπορεί να ξεχαστεί και να φύγουν μια κουταλίτσα τσίσα στο βρακάκι, δεν έχουμε κάτι το σοβαρό! Έχω τη συσκευασία που είχα πάρει από το συνοικιακό σμ την παραμονή που ξεκινήσαμε τις προσπάθειες άγγιχτη και θέλω να πάω από βδομάδα να ζητήσω να τις γυρίσω να πάρω κάτι άλλο. Λογικά θα γίνεται...ε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλή Κυριακή κοριτσάκια!

Τι κάνετε?

Εμείς σπίτι σήμερα, περιμένουμε το μπαμπά να στρώσουμε τραπέζι να φάμε!

Νεκταρίτσα γι' αυτό χάθηκες βρε? τρεχάματα! άντε τέλειωσες το σχολείο τουλάχιστον να ξεκουραστείς λιγάκι! Και με τη γιορτή τι τράβηξες! Τουλάχιστον φάνηκε η προσπάθεια σου παρ' όλη την κούραση, τα παιδιά αναγνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται και ποιος όχι! Και οι άλλοι συνάδελφοι, εκτός την συγκεκριμένης κυρίας, ελπίζω! καλό καλοκαίρι λοιπόν τώρα!

Μπράβο στην Αριάδνη για τις πάνες, τζιμάνι είναι η δικιά σου, τόσο γρήγορα να ξεμπερδέψει!!

Αλλεργική ρινίτιδα τελικά είναι η διάγνωση? Ποιό σοβαρό είναι αυτό ή το άσθμα? ή το ένα μπορέι να προκαλέσει το άλλο? έχεις ένα συνεχές μπούκωμα ελαφρύ και βήχα με φλέμμα? αυτό έχω εγώ, βήχας πολύ έντονος δε με πιάνει παρά μόνο όταν είναι και κρυωμένη μαζί που ζορίζομαι και δε μπορώ να κοιμηθώ, και ο Γιάννης το ίδιο ωστόσο, αυτόν κοιτάω τώρα να δω τι έχει, του έδωσε η γιατρός εισπνοές και σίνγκουλερ που πίνεις κι εσύ, θα τον πάω σε 10 μέρες να μας πει τι κάνουμε, θα βγάλει διάγνωση εκείνη ή θα μας στείλει για περαιτέρω ψάξιμο σε αλλεργιολόγο.

Μπερδεμα με τα φάρμακα θα έχεις σίγουρα τώρα, ποια είναι η ανοσοποίηση που σου πρότενε ο αλλεργιολόγος? υπομονή κοριτσάκι να ευχηθώ!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Μέσα στη βδομάδα θα έρθουν και οι παππούδες τελικά!

Πότε θα φύγουν άγνωστο πάλι φυσικά, μπορεί και τέλος καλοκαιριού, χαχα! τι να πω, μπορέι με το άλλο μωρό που θα γεννηθεί από Νοέμβρη να πηγαίνουν και από εκεί λίγο να κάθονται!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Ελευθερίτσα καλύτερα είναι τα μικρά?

Κατερινάκι πωπω ερωτήσεις που κάνει η Χριστίνα σου! Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο! Να πάρεις σχετικό βιβλίο να της τα εξηγήσεις, αφού θέλει το παιδί να μάθει!

Αγγελικούλα έφαγε τίποτα ο Κωνσταντίνος? Η Μαριλίζα καλά είναι?

RJbwp3.png

bAW5p3.png

καλημερα σας !!! καλη βδομαδα !

αννουλα να ου ζησει ο ιασωνακος !!να ναι γερο το παιδακι σου ..να ειστε ολοι καλα ..αξιες και οι νονες!!

νεκ μου ...ακουγεται μεγαλη η ταλιπωρια σου !!μακαρι η γιορτη σου να πηγε καλα !εμεις εχουμε σημερα γιορτη στο παδιικο ..

αυτα με τη διατροφη που γραφεις δεν τα πολυκαταλαβα...αλλα χαρα στο κουραγιο σου ...οσο για τα υπολοιπα περαστικα....

νεκ ..εβγαλα και τη βραδυνη πανα στη μικρη ..μια χαρα παει ...σηκωνεται μονη της κανα 2 φορες και ζηταει τσισα τη νυχτα !!

εμεις περασαμε ενα φουλ σαββατοκυριακο ...συνεχεια εξω με φιλους και πολυ νοικονυριο στο σπιτι ...να πω την αληθεια και πολυ γκρινια με τον Γ . ,,να δω που θα παει ολο αυτο !!εχω αρχισει και κουραζομαι

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

Διαφημίσεις

Ελευθερίτσα καλύτερα είναι τα μικρά?

Κατερινάκι πωπω ερωτήσεις που κάνει η Χριστίνα σου! Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο! Να πάρεις σχετικό βιβλίο να της τα εξηγήσεις, αφού θέλει το παιδί να μάθει!

Αγγελικούλα έφαγε τίποτα ο Κωνσταντίνος? Η Μαριλίζα καλά είναι?

καλημερα σοφακι ..πηραμε βιβλιο "πως γεννιουνται τα μωρα???""" πολυ καλο , το διαβαζουμε 2-3 φορες τη μερα ....δε ξερω ποσο τη καλυψα ..ή ποσο τα καταλαβαινει ολο , αλλα θελει να μαθει ..ολο ρωταει

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

Καλημερα κοριτσάκια!!!!

τι κάνετε?

Καθριν,καλό το βιβλίο? να το έχουμε στα υπόψη!

Τι ζεστη ειναι αυτη? καιγομαι!

Θελω θάλασσα επειγόντως, με πηρε και η φιλενάδα μου απο τη Χίο και με επρηξε να πάμε ,μη μου το πολυλες της λεω, γιατι θα σου κουβαληθω εκει και δε θα φευγω με τιποτα!

Ο μικρος Σοφάκι εξακολουθεί να μην τρωει..και γω βαρεθηκα να φτιαχνω φαγητα κ να τα πεταω και δεν μαγειρευω.

Αυριο θα μου φερουν ενα κοτοπουλο χωριάτικο και θα δουμε πως θα πάει και με αυτο.

Ζορικος στο φαι ,ζορικος στον υπνο..με τίποτα δεν κοιμάται το βράδυ πάνω απο 2 ωρες..εχω αρχισει και κλατάρω.

Καλή Κυριακή κοριτσάκια!

Τι κάνετε?

Εμείς σπίτι σήμερα, περιμένουμε το μπαμπά να στρώσουμε τραπέζι να φάμε!

Νεκταρίτσα γι' αυτό χάθηκες βρε? τρεχάματα! άντε τέλειωσες το σχολείο τουλάχιστον να ξεκουραστείς λιγάκι! Και με τη γιορτή τι τράβηξες! Τουλάχιστον φάνηκε η προσπάθεια σου παρ' όλη την κούραση, τα παιδιά αναγνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται και ποιος όχι! Και οι άλλοι συνάδελφοι, εκτός την συγκεκριμένης κυρίας, ελπίζω! καλό καλοκαίρι λοιπόν τώρα!

Μπράβο στην Αριάδνη για τις πάνες, τζιμάνι είναι η δικιά σου, τόσο γρήγορα να ξεμπερδέψει!!

Αλλεργική ρινίτιδα τελικά είναι η διάγνωση? Ποιό σοβαρό είναι αυτό ή το άσθμα? ή το ένα μπορέι να προκαλέσει το άλλο? έχεις ένα συνεχές μπούκωμα ελαφρύ και βήχα με φλέμμα? αυτό έχω εγώ, βήχας πολύ έντονος δε με πιάνει παρά μόνο όταν είναι και κρυωμένη μαζί που ζορίζομαι και δε μπορώ να κοιμηθώ, και ο Γιάννης το ίδιο ωστόσο, αυτόν κοιτάω τώρα να δω τι έχει, του έδωσε η γιατρός εισπνοές και σίνγκουλερ που πίνεις κι εσύ, θα τον πάω σε 10 μέρες να μας πει τι κάνουμε, θα βγάλει διάγνωση εκείνη ή θα μας στείλει για περαιτέρω ψάξιμο σε αλλεργιολόγο.

Μπερδεμα με τα φάρμακα θα έχεις σίγουρα τώρα, ποια είναι η ανοσοποίηση που σου πρότενε ο αλλεργιολόγος? υπομονή κοριτσάκι να ευχηθώ!

Σοφάκι μου επειδή εγώ έπαθα κι έμαθα κάτσε να στα πω όπως μου τα είπαν για να τρέξεις κι εσύ και ο μικρός όσο είναι νωρίς, για να μην τρέχετε αργότερα! Εγώ προφανώς είχα πολύ καιρό την αλλεργία και λόγω βεβαρημένου ιστορικού από τη μαμά μου η οποία δεν μου τα είχε κάνει λιανά τόσο καιρό οπότε και δεν τα ήξερα, έπρεπε να έχω ψαχτεί σε αλλεργιολόγο από νωρίς. Με το να μην το έχω ψάξει νομίζοντας ότι έχω απλά ευαίσθητο αναπνευστικό και ότι "αρρωσταίνω" εύκολα ή κολλάω ιωσούλες στο σχολείο η αλλεργική ρινίτιδα μου προκάλεσε το άσθμα. Η αλλεργική ρινίτιδα όσο την αφήνεις σου προκαλεί φλεγμονή στο ρινικό βλεννογόνο με αποτέλεσμα να είσαι ευαίσθητη σε έντονες οσμές. Τα συμπτώματα όμως μπορεί να διαφέρουν και να σε μπερδέψουν. π.χ. εμένα δεν έτρεχε η μύτη μου, έχω το μόνιμο ελαφρύ μπούκωμα, τον "αλλεργικό χαιρετισμό" (αυτό που ανά διαστήματα με το χέρι σου ασυναίσθητα τρίβεις τη μύτη σου σα να σε τρώει) και είχα οπισθορρινική έκκριση δλδ οι βλέννες κατέβαιναν στο λαιμό και τους πνεύμονες με αποτέλεσμα να δημιουργούν εκεί τη φλεγμονή (βήχα, φλέματα, καμιά φορά δυσκολία στην αναπνοή, συριγμό κλπ). Φλεγμονή στη φλεγμονή έπαθα στένωση των βρόγχων (δλδ το άσθμα).

Σε πρώτη φάση πρέπει να ηρεμήσουν τα συμπτώματα δλδ να αντιμετωπιστούν οι φλεγμονές. Οπότε και παίρνω τις εισπνοές και το σπρέι για τη μύτη. Έχουν και τα δύο κορτιζόνη γιατί αυτή αντιμετωπίζει τις φλεγμονές. Από εκεί και πέρα παίρνω και το αέριους που είναι αντιισταμινικό για να μειωθούν τα συμπτώματα της μύτης και singulair είναι για το άσθμα και μειώνει και τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Το άλλο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπιστεί το αλλεργιογόνο. Εγώ ας πούμε που δεν έχω σε εξωτερικούς παράγοντες που δεν θα μπορούσα να ελέγχω θεωρούμαι από τις τυχερές. Δλδ με εταιρίες καθαρισμών στρωμάτων, χαλιών κλπ. και εταιρίες απεντόμωσης θα είχα ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά επειδή και πάλι θα τα έχω μια ζωή ανάγκη αυτά, προτιμώ την ανοσοποίηση. Η ανοσοποίηση είναι ενέσεις με το αλλεργιογόνο σε μικρή δόση οι οποίες γίνονται στην αρχή κάθε εβδομάδα και μετά κάθε μήνα. Κρατάει όλο αυτό βέβαια κάποια χρόνια αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. π.χ. η μαμά μου θα έπρεπε να είναι συνεχώς άρρωστη γιατί όπως έμαθα έχει πολλαπλές αλλεργίες και τώρα δεν παίρνει ούτε αντισταμινικά. Και σίγουρα θα το προτιμήσω από το να παίρνω κορτιζόνη μια ζωή. Χώρια που με την κορτιζόνη έχεις κάποιες απαγορεύσεις ή περιορισμούς σε κάποια ζητήματα και δεν θέλω να περιορίζομαι για κανένα λόγο.

Επειδή οι αλλεργίες εκδηλώνονται από πολύ μικρή ηλικία ακόμα, θα σου πρότεινα να πας κι εσύ και να πας και τον μικρό σε αλλεργιολόγο να κάνετε τα τεστ άμεσα! Εμένα ο αλλεργιολόγος μου είπε ότι αν είχα πάει νωρότερα δεν θα είχα πάθει άσθμα. Και το θέμα είναι ότι το άσθμα είναι χρόνια και μη αναστρέψιμη κατάσταση! Οπότε τρέχα τον Γιάννη σου όσο πιο γρήγορα μπορείς! Επίσης όσο έχεις μια αλλεργία σε κάτι και δεν το αντιμετωπίζεις ο οργανισμός ευαισθητοποιείται και σιγά-σιγά αποκτάς αλλεργία και σε άλλα πράγματα. π.χ. μπορεί να έχεις αλλεργία στο κολιτσάνι και μετά να αποκτήσεις και στον ανθό της ελιάς. Έτσι μου είπε ο αλλεργιολόγος.

Άσε λοιπόν την παιδίατρο (όπως είχα κι εγώ την παθολόγο που μου έβρισκε χρόνια βρογχίτιδα και μου έγραφε τις αντιβιώσεις) και πήγαινε ανεξάρτητα από αυτό που θα σου πει αυτή, τον μικρό στον αλλεργιολόγο. Να σημειώσω ότι όσο ήμουν στον γιατρό μπήκαν πολλά παιδάκια μέσα... από ενήλικες δε... χαμός!!!

καλημερα σας !!! καλη βδομαδα !

αννουλα να ου ζησει ο ιασωνακος !!να ναι γερο το παιδακι σου ..να ειστε ολοι καλα ..αξιες και οι νονες!!

νεκ μου ...ακουγεται μεγαλη η ταλιπωρια σου !!μακαρι η γιορτη σου να πηγε καλα !εμεις εχουμε σημερα γιορτη στο παδιικο ..

αυτα με τη διατροφη που γραφεις δεν τα πολυκαταλαβα...αλλα χαρα στο κουραγιο σου ...οσο για τα υπολοιπα περαστικα....

νεκ ..εβγαλα και τη βραδυνη πανα στη μικρη ..μια χαρα παει ...σηκωνεται μονη της κανα 2 φορες και ζηταει τσισα τη νυχτα !!

εμεις περασαμε ενα φουλ σαββατοκυριακο ...συνεχεια εξω με φιλους και πολυ νοικονυριο στο σπιτι ...να πω την αληθεια και πολυ γκρινια με τον Γ . ,,να δω που θα παει ολο αυτο !!εχω αρχισει και κουραζομαι

Καλά η Άννα στην φώτο είναι σαν πορσελάνινη κούκλα! Και ο μικρούλης άλλαξε τόσο πολύ! Κοτζάμ παιδάκι έγινε!

Για την πάνα καλά το έκανες! Εμένα ξυπνάει νωρίς το πρωί και ζητάει συνήθως τσίσα και μετά βέβαια δύσκολα ξανακοιμάται αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή! Δεν μπορώ να έχω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! :tongue:

Έχω ξεκινήσει να στρέφομαι προς την γκαπς που λες, η οποία είναι μια διατροφή που θα βρεις πολλές πληροφορίες στο νετ στα αγγλικά όπου υποστηρίζει ότι όλη η βάση της υγείας μας βρίσκεται στο έντερο και γενικά στο γαστρεντερικό. Κι επειδή όλοι μας πάσχουμε, προτείνει μια διατροφή για την επούλωση του εντέρου η οποία βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, διάφορες πρωτεΐνες κλπ. και αποκλείει ότι περιέχει γλουτένη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και άλλες τροφές που διαταράσσουν το βλεννογόνο του εντέρου. Παράλληλα προτείνει τροφές που βοηθάνε στο θέμα της αποκατάστασης των οξέων του στομάχου και τροφές με βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και προβιοτικά. Έχει αναλυτικές οδηγίες στο νετ και βιβλίο σχετικό. Έχει τις δυσκολίες της, δεν μπορώ να πω αλλά άμα το βάλεις πείσμα βρίσκεις πολλές διεξόδους. Κι άμα είσαι και σε μεγάλη πόλη βρίσκεις και πολλά από αυτά που χρειάζεσαι για να την ακολουθήσεις.

Το ζόρι είναι ότι αποκλείει όλα τα σιτηρά. Και πρέπει να βρεις τις εναλλακτικές σου για αντικαταστήσεις. π.χ. το ψωμί από τα πάντα όλα (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι) με ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας.

Καλησπέρα!

Χάθηκαν μιας και απο σήμερα επιστρέφω στα κανονικά ωράρια της δουλειάς μου και όλη την και απο το μέχρι και την Παρασκευή θα δουλέψω σερί!ΚΑλά ήταν καλά θα ειναι και τώρα που θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα σαν οικογένεια το ΣΚ μια και δεν θα δουλεύουμε εγω και ο Δ...Αντε να έρθει τώρα ο Αύγουστος που ξεκινάνε οι διακοπές μας!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Διαφημίσεις

Νεκταρίτσα θα το ψάξω κι εγώ σε αλλεργιολόγο τότε σίγουρα, και για μένα και για το μικρό, μοιάζουν πολύ τα συμπτώματα πάντως με τα δικά σου ίσως σε πιο ήπια μορφη λιγάκι αλλά καλύτερα νωρίς που λες αν είναι κάτι να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Σωστή σκέψη για την ανοσοποίηση τότε, αν βοηθάει να περάσει εως και τελείως η αλλεργία τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου.

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Καλά η Άννα στην φώτο είναι σαν πορσελάνινη κούκλα! Και ο μικρούλης άλλαξε τόσο πολύ! Κοτζάμ παιδάκι έγινε!

Για την πάνα καλά το έκανες! Εμένα ξυπνάει νωρίς το πρωί και ζητάει συνήθως τσίσα και μετά βέβαια δύσκολα ξανακοιμάται αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή! Δεν μπορώ να έχω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! :tongue:

Έχω ξεκινήσει να στρέφομαι προς την γκαπς που λες, η οποία είναι μια διατροφή που θα βρεις πολλές πληροφορίες στο νετ στα αγγλικά όπου υποστηρίζει ότι όλη η βάση της υγείας μας βρίσκεται στο έντερο και γενικά στο γαστρεντερικό. Κι επειδή όλοι μας πάσχουμε, προτείνει μια διατροφή για την επούλωση του εντέρου η οποία βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, διάφορες πρωτεΐνες κλπ. και αποκλείει ότι περιέχει γλουτένη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και άλλες τροφές που διαταράσσουν το βλεννογόνο του εντέρου. Παράλληλα προτείνει τροφές που βοηθάνε στο θέμα της αποκατάστασης των οξέων του στομάχου και τροφές με βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και προβιοτικά. Έχει αναλυτικές οδηγίες στο νετ και βιβλίο σχετικό. Έχει τις δυσκολίες της, δεν μπορώ να πω αλλά άμα το βάλεις πείσμα βρίσκεις πολλές διεξόδους. Κι άμα είσαι και σε μεγάλη πόλη βρίσκεις και πολλά από αυτά που χρειάζεσαι για να την ακολουθήσεις.

Το ζόρι είναι ότι αποκλείει όλα τα σιτηρά. Και πρέπει να βρεις τις εναλλακτικές σου για αντικαταστήσεις. π.χ. το ψωμί από τα πάντα όλα (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι) με ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας.

είχα πάρει και διάβαζα κι εγώ για την gaps, μου έκανε εντύπωση, απλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για μία θεραπευτική αγωγή τελικά, με στάδια, που σε οδηγεί στην αποθεραπεία και στην πλήρη διατροφή χωρίς προβλήματα, βλέπω όμως περιπτώσεις στο φόρουμ που την έχουν υιοθετήσει ως βασική τους διατροφή, ως υγιεινή διατροφή για όλη την οικογένεια ανεξάρτητα αν όλα ή κάποια από τα μέλη της έχουν συγκεκριμένο ζήτημα με το έντερο, για μένα αυτό είναι λάθος, όπως και η δια βίου εφαρμογή της, δεν είναι lifestyle, είναι θεραπεία!

είχα πάρει και διάβαζα κι εγώ για την gaps, μου έκανε εντύπωση, απλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για μία θεραπευτική αγωγή τελικά, με στάδια, που σε οδηγεί στην αποθεραπεία και στην πλήρη διατροφή χωρίς προβλήματα, βλέπω όμως περιπτώσεις στο φόρουμ που την έχουν υιοθετήσει ως βασική τους διατροφή, ως υγιεινή διατροφή για όλη την οικογένεια ανεξάρτητα αν όλα ή κάποια από τα μέλη της έχουν συγκεκριμένο ζήτημα με το έντερο, για μένα αυτό είναι λάθος, όπως και η δια βίου εφαρμογή της, δεν είναι lifestyle, είναι θεραπεία!

Καλά κατάλαβες Ελεάνα! Είναι ακριβώς αυτό, θεραπευτική αγωγή ας το πούμε για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο έντερο. Την κάνεις για 2 χρόνια περίπου και μετά σιγά-σιγά μπορείς να τρέφεσαι όπως και πρώτα, το ιδανικό θα ήταν με λίγο περισσότερη προσοχή. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια υγιεινή διατροφή αλλά κι εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος να μπει στο χορό και η υπόλοιπη οικογένεια αν δεν έχει κάποιο θέμα. Π.χ. εγώ κάνω τη δίαιτα παρέα με τον άντρα μου ο οποίος ενδιαφέρεται πολύ κι o ίδιος και από εκεί κι έπειτα θα ακολουθώ κάποια πράγματα για τα παιδιά που έτσι κι αλλιώς καλό θα τους κάνει αλλά δεν θα τους στερήσω κάτι π.χ. τα δημητριακά επειδή αυτό επιτάσσει η συγκεκριμένη δίαιτα. Αν και η μικρή ίσως να είναι γκαπς παιδί γιατί πέρα από το τότε "κεφάλαιο αλλεργία" έχει και κάποια συμπτώματα γκαπς. Για την πάρτη μου δε, είμαι σίγουρη!

Γεια σας κορίτσια μου. Μετά από πολύ άγχος και αγωνία για το παιδί, ανακαλύψαμε σήμερα τι του κάνει τον πυρετό εδώ και 10 μέρες. Καταρχάς να σας πω ό,τι χθες το πήγαμε στο νοσοκομείο και η γενική ούρων (είχαμε κάνει και καλλιέργεια προ ημερών) καθώς και οι εξετάσεις αίματος ήταν καθαρές. Ωστόσο ο χαμηλός πυρετός συνεχιζόταν, το ένστικτο της μάνας δεν κάνει λάθος....Πήρα σήμερα τηλ την παιδίατρό μας πολύ ανήσυχη και μου είπε να κάνουμε ακτινογραφία θώρακα να αποκλείσουμε πνευμονία. Και τελικά έχει πύκνωση, είναι πολύ ελαφριά μορφή πνευμονίας. Μας έδωσε διπλή αντιβίωση και σε δέκα μέρες να ξανακάνουμε ακτινογραφία θώρακα αλλά με καθησύχασε πως είναι πολύ λίγο το υγρό και σίγουρα θα υποχωρήσει. Το ενδεχόμενο του νοσοκομείου τρέμω κάθε φορά και ειδικά επειδή έχω την μικρή που θέλει κάθε βράδυ 3 φορές να θηλάσει και δεν μπορώ να την αφήσω καθόλου. Μου έφυγε ένα άγχος όμως αφού βρήκαμε τι έχει το παιδί. Για 10 μέρες δεν θα πάει ούτε σχολείο (και άλλες 10 που δεν πάει ήδη).

Δεν σας έχω διαβάσει καθόλου. Είχα τόσο άγχος και αγωνία που δεν είχα όρεξη ούτε να φάω. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά και ας έλεγαν οι γιατροί για ίωση. Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι είναι.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Γεια σας κοριτσια,

ελα βρε Ελε,ελαφρια μορφη πνευμονιας?

παλι καλά δλδ που το ανακαλυψατε νωρις ετσι?

Αντε Παναγιτσα μου περαστικα.

Κανε κανα ευχέλαιο, τα γλωσσοτρώνε μου φαινεται τα παιδια σου εφέτος.

Ο γάτος ειναι πονηρός, το ξερετε?

εχθες του εδωσα μπριαμ απο το δικο μας ,ουτε καν αλεσμένο, πατητό με το πιρούνι και εκανε σαν παλαβος, σημερα εφαγε κοκκινιστό που ειχε η πεθερα μου με μακαρόνια.

Ενα σας θα πω, εκλαιγε μεχρι να του δώσω την επομενη κουταλιά!!!!!!!!

Δε τον βλέπω αυτον με τα αλεσμένα κατευθειαν για φαγητο κανονικό μου φαινεται.

Νεκ σαν την Αριάδνη σου!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...