Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 9 ώρες πρίν, little miracle είπε:

2ββ ! και οι παλλινδρομες ηταν με εμβρυα 5 και 6 αα ή αβ . αλλα στη βιοψια τους δεν βρεθηκε χρωμοσωμιακη . απλα προφαμως δεν ηταν δυνατες:υγιεις. παντως ακομα κ ο προεμφυτευτικος ελεγχει κατα περιπτωση συγκεκριμενες ανωμαλιες. δηλαδη νομιζω και με προεμφυτευτικο κ παλι μπορει να τυχει και μη εμφυτευση και παλλινδρομη. 

Χωρίς να υποβόσκει κάτι άλλο; Γιατί όσα διάβαζα έως τώρα με το προεμφυτευτικό έμεναν . Εδώ έβαζαν ένα έμβρυο γιατί αυξανόταν η πιθανότητα να πιαστούν και τα 2 λόγω ελέγχου. Έχω 2 4ΒΒ , μου δίνεις ελπίδες. 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Νεκτ μια χαρά είναι ο Μάνος. Τον έβαλα στις καμπύλες σήμερα και είναι στα ύψη. Αλλά όσο να πεις οι ιώσεις δεν τον άφησαν να ορθοποδήσει, μα έχει περάσει τόσες και τόσες φέτος ο καημένος. 2-3 μήνες ήταν σταθερός σε βάρος αλλά ευτυχώς τα πήρε μαζεμένα.

Σύμπι καλομελέτα!Οι ιώσεις κάνουν τον γύρω της Ελλάδος. Σήμερα το ακούς εδώ και αύριο είναι δίπλα σου. Και ρε παιδιά δεν τρέμω τίποτα άλλο όσο το νοσοκομείο, κυρίως γιατί σκέφτομαι πως θα είμαι δίπλα του ενώ με χρειάζεται και η μικρή, ειδικά τις νύχτες. Μεγάλο άγχος το έχω.

Χθες πήγα στον δερματολόγο. Έχω εδώ και καιρό ένα μαυριλάδι στην πατούσα, μυρμηγκιά είναι λέει. Μου έδωσε ένα καυστικό υγρό, σαν την κόλλα να το βάζω μέχρι να φύγει. Αν δεν φύγει θέλει επέμβαση. Το ίδιο είχε βγάλει η αδερφή μου πριν μερικά χρόνια αλλά το άφησε πολύ και τελικά έκανε επέμβαση.

Η μικρή κοιμήθηκε. Πάω και εγώ να ξαπλώσω στον καναπέ, όσο το επιτρέψει ο αρχηγός της παρέας:)

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καμιά ιδέα για ελαφρύ φαγάκι και για αύριο? Η μικρή δεν ξετρελάθηκε με τη σούπα που είχαμε χθες και σήμερα. Ζητούσε τυρί, το μεσημέρι, αλλά δεν της έδωσα. Το πρωί έφαγε μια φετούλα ψωμάκι με λίγο ταχίνι και μέλι και το μεσημέρι μετρημένες λίγες κουταλίτσες κοτόσουπα. Σκέφτηκα για το απόγευμα και το βράδυ καμία μπανάνα και κανένα γιαουρτάκι. Αλλά αύριο τι να κάνω για μεσημεριανό?

Κοτόπουλο με τραχανά (τα δικά μου τρελλαίνονται), ή μοσχαράκι με μακαρόνι?Εξαρτάται τι τρώνε τα παιδιά.

Καλά δεν της έδωσες τυρί για ποιον λόγο?Είναι βαρύ?Και έδωσες ταχίνι:rolleyes:

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Έχω και συνταγή να σας δώσω που φάγαμε τις προάλλες και ήταν μούρλια!

Παραλλαγή μιας συνταγής που πέτυχα και ζήλεψα, γράφετε:

1 κιλό μπρόκολο σε μπουκετάκια, (κατεψυγμένο πήρα)

150-200γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

300 γρ. φέτα μαλακιά

λίγο γάλα

6 αυγά

20 ντοματίνια

μία σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-θυμάρι

Έκανα στον ατμό το μπρόκολο να μαλακώσει αλλά όχι πάρα πολύ. Λάδωσα ελαφρά ένα ταψί, ψιλόκοψα το σκόρδο να πάει σε όλη τη επιφάνεια και το έτριψα καλά να μυρίσει στο ταψί. Μετέφερα το μπρόκολο και έβαλα σκόρπια τα ντοματίνια αφού προηγουμένως τα είχα κόψει στη μέση. Έβαλα τα μπαχαρικά. Σε ένα μπολ ανακάτεψα το τυρί κρέμα με τη φέτα θρυμματισμένη και πρόσθεσα λίγο γάλα να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Έσπασα τα αυγά ολόκληρα-μάτια σε σημεία που είχα ανοίξει ανάμεσα στο μπρόκολο και έπειτα με ένα κουτάλι άπλωσα το μείγμα των τυριών πάνω στο φαγητό αφήνοντας ακάλυπτα τα αυγά. Πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο με προσοχή μην πέσει πολύ κι έψησα στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Εγώ τα έκανα σχετικά σφιχτά αλλά προσέχετε μην πολυψηθούν γιατί άμα στεγνώσουν είναι σαν τις σόλες και δεν τρώγονται. Το είχα πάθει μια φορά που έκανα αυγά με σπανάκι με παρόμοιο τρόπο και τα πέταξα!

Κοτόπουλο με τραχανά (τα δικά μου τρελλαίνονται), ή μοσχαράκι με μακαρόνι?Εξαρτάται τι τρώνε τα παιδιά.

Καλά δεν της έδωσες τυρί για ποιον λόγο?Είναι βαρύ?Και έδωσες ταχίνι:rolleyes:

Τυρί δεν της έδωσα γιατί διάβασα ότι τις πρώτες 48 ώρες είναι καλό να αποφύγεις τη λακτόζη (περισσότερο σε επεισόδια διάρροιας) επειδή είναι δύσκολο το πεπτικό να τη διαχειριστεί και να την απορροφήσει. Και στο φέις έχω διαβάσει διάφορα που λέει η Αγλαΐα σχετικά. Το ταχίνι κάνει καλό στο στομάχι και γενικά στο γαστρεντερικό, δεν το ξέρεις? Και από προσωπική πείρα το ξέρω και το έχω διαβάσει και σε περιοδικό σχετικό με την υγεία. Το έχω βρει και στο νετ, όταν πριν χρόνια έψαχνα τα θετικά του πριν να αγοράσω για πρώτη φορά.

Η κοτόσουπα ήταν με μακαρονάκι γιαυτό λέω κάτι διαφορετικό.

Αν κάνω πάλι κοτόπουλο έστω με τραχανά το ίδιο δεν θα είναι? Ή το μοσχάρι με το μακαρόνι. Θα δούμε... συνταγές στο νετ για αρρώστους δεν έχει? :lol:

Νεκτ αυτός ο τελευταίος ιός που αναφέρεις με οδήγησε σήμερα στην παιδίατρο, η βρογχοπνευμονία που έλεγα τις προάλλες. Ο Μάνος είχε λίγο βήχα, χθες βράδυ έβηχε για 1 ώρα και στον ύπνο του και σήμερα τον πήγα παιδίατρο. Ευτυχώς είναι καθαρός, ξαλάφρωσα κιόλας γιατί μεσολαβεί ΣΚ και δεν θα μπορούσα να ζω με την αγωνία μην έχει κάτι τέτοιο το παιδί. Υπερβολική με φωνάζει η μάνα μου, πληρώνω τσάμπα επισκέψεις στην παιδίατρο λέει. Ε καλλιά να πηγαίνω και να μαστε καλά παρά να μην είμαστε!

Μπράβο που είναι καλύτερα μπαμπάς και κόρη. Και εγώ αφήνω 2-3 μέρες τουλάχιστον να περάσουν για να τον στείλω παιδικό. Αν δε είναι Πέμπτη πχ. που αναρρώνει θα πάει σίγουρα από Δευτέρα. Εκτός του ό,τι κολλάει άλλα παιδάκια, μετά από 1 ίωση κολλάει και αυτός εύκολα στο καπάκι.

Μόλις ελαφρώσαμε λίγο από τις ιώσεις, τσίμπησε 1 κιλάκι ο Μάνος. Ο καημένος, με τόσα που πέρασε φέτος, είχε μείνει λίγο στάσιμος αλλά ευτυχώς ανάκαμψε. Ελπίζω και το καλοκαίρι να βοηθήσει.

κι εγώ έτσι κανω, αλλά μάλλον οι υπόλοιποι όχι κι έτσι κολλάμε συνέχεια

σήμερα πάλι δεν πήγε, πάλι κλάμμα σπαρακτικό, αγκαλιές, λυγμοί, περίεργα πράγματα για το συγκεκριμένο παιδί, μίλησα με τη δασκάλα του στο τηλ, λέει ότι στο σχολεί είναι πάντα γελαστός κ υπάκουος, ισχυρίζεται ότι μάλλον μας παίζει!

Καμία συμβουλη Νεκ;

Όλη τη μέρα έξω σήμερα, πήγαμε για πληρωμές, παιδική, καφέ, κ τώρα κομμωτήριο, θα παίξει με το παιδάκι της κομμώτριας, ευκαιρία να του κόψουμε κ τις άκρες, θα ανέβει κ στη μάνα μου από πάνω να τη δει, θα περάσουμε κ δίπλα στην εκκλησία που είναι οι τελευταίοι Χαιρετισμοί, ελπίζω το βράδυ να κοιμηθεί με τη μία

Πάω να διαβάσω τα λοιπά νέα σας, Νεκ περαστικά σας!

Διαφημίσεις

Τυρί δεν της έδωσα γιατί διάβασα ότι τις πρώτες 48 ώρες είναι καλό να αποφύγεις τη λακτόζη (περισσότερο σε επεισόδια διάρροιας) επειδή είναι δύσκολο το πεπτικό να τη διαχειριστεί και να την απορροφήσει. Και στο φέις έχω διαβάσει διάφορα που λέει η Αγλαΐα σχετικά. Το ταχίνι κάνει καλό στο στομάχι και γενικά στο γαστρεντερικό, δεν το ξέρεις? Και από προσωπική πείρα το ξέρω και το έχω διαβάσει και σε περιοδικό σχετικό με την υγεία. Το έχω βρει και στο νετ, όταν πριν χρόνια έψαχνα τα θετικά του πριν να αγοράσω για πρώτη φορά.

Η κοτόσουπα ήταν με μακαρονάκι γιαυτό λέω κάτι διαφορετικό.

Αν κάνω πάλι κοτόπουλο έστω με τραχανά το ίδιο δεν θα είναι? Ή το μοσχάρι με το μακαρόνι. Θα δούμε... συνταγές στο νετ για αρρώστους δεν έχει? :lol:

Νεκτ εμετό δεν είχε η μικρή?Στην διάρροια κόβουν την λακτόζη αν συνεχιστεί για 10 μέρες. Επειδή είπες πως σήμερα θα της δώσεις γιαουρτάκι, αναρωτήθηκα γιατί δεν έφαγε χθες τυρί. Επίσης κόβουν φρούτα (μπορείς να δώσεις μπανάνα, αχλάδι και μήλο-ειδικά ο χυμός του μήλου ειναι πολύ καλός στην διάρροια) και λαχανικά.Σε εμετούς δεν έχω και πολύ εμπειρία. Ο Μάνος έχει περάσει πάνω από 10-12 γαστρεντερίτιδες και σε όλες κάνει μόνο διάρροια, 1 φορά έκανε 1 εμετό και άλλη μια φορά 2-3 μες την μέρα και πήρε το αλμόρα πέρσι.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Αν στο σχολείο είναι γελαστός και υπάκουος τότε περνάς στο σχέδιο δράσης:

1)Το παίρνεις εσύ απόφαση πρώτα, και το βλέπεις νοερά ότι τη Δευτέρα θα πάει στο σχολείο και δεν θα έχετε ούτε κλάματα ούτε ιστορίες.

2) Από την προηγούμενη του ξεκαθαρίζεις όμορφα αλλά αποφασισμένα ότι τώρα που έχει αναρρώσει είναι ώρα να γυρίσει στο σχολείο.

3) Κανονίζεις τη Δευτέρα πρωί-πρωί να πας σε τράπεζα με ουρά, εφορία με ουρά, γιατρό με ουρά, μια δουλειά τέλος πάντων που δεν μπορείς να τον πάρεις μαζί σου. Αν δεν το κανονίσεις το φαντάζεσαι και πείθεις τον εαυτό σου ότι "θα πας".

4) Το πρωί που θα πάει στον παιδικό τον ξυπνάς χαρωπά, τον ετοιμάζεις χαρωπά και παραμένεις βούδας στα κλάματα και τις ιστορίες.

5) Του δηλώνεις ότι ξεκινάτε για το σταθμό κι εσύ πρέπει να φύγεις άμεσα για την τράπεζα, εφορία, γιατρό και ότι θα τα πείτε το μεσημέρι.

6) Τον αφήνεις, κλείνοντας τα αυτιά στα κλάματα, φιλάκι, αγκαλίτσα, καλά να περάσεις, σ΄αγαπώ και θα τα πούμε το μεσημέρι.

7) Φεύγεις χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου, είσαι απλά αποφασισμένη να πας στη δουλειά (πας δεν πας) και βιαστική μάλιστα, δεν έχεις άλλη επιλογή κι αυτό να το νιώσεις κι εσύ για να το νιώσει και το παιδί.

Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούμε στην Α τάξη όταν έχουμε θέμα προσαρμογής από τα παιδάκια που έρχονται από το νήπιο. Διώχνουμε το γονιό άμεσα κι αποφασιστικά. Ούτε πολλές κουβέντες, ούτε παρακάλια, ούτε να κάθονται γονιός και παιδί να κλαίνε από έξω μαζί. Το παιδί θα κλάψει τα επόμενα δεύτερα, άντε 2-3 λεπτά και μετά θα κάτσει με τους συμμαθητές του και θα ξεχαστεί αμέσως. Και το μεσημέρι θα πει και στη μαμά τι ωραία που πέρασε.

Νεκτ εμετό δεν είχε η μικρή?Στην διάρροια κόβουν την λακτόζη αν συνεχιστεί για 10 μέρες. Επειδή είπες πως σήμερα θα της δώσεις γιαουρτάκι, αναρωτήθηκα γιατί δεν έφαγε χθες τυρί. Επίσης κόβουν φρούτα (μπορείς να δώσεις μπανάνα, αχλάδι και μήλο-ειδικά ο χυμός του μήλου ειναι πολύ καλός στην διάρροια) και λαχανικά.Σε εμετούς δεν έχω και πολύ εμπειρία. Ο Μάνος έχει περάσει πάνω από 10-12 γαστρεντερίτιδες και σε όλες κάνει μόνο διάρροια, 1 φορά έκανε 1 εμετό και άλλη μια φορά 2-3 μες την μέρα και πήρε το αλμόρα πέρσι.

Γιατί πρέπει να περάσει ένα 48ωρο από τον τελευταίο εμετό για να επιστρέψει σε κανονική δίαιτα, πέρα από τα ελαφριά μου είπε η παιδίατρος. Δλδ να φάει ό,τι θέλει, αρκεί να είναι νορμάλ, μην δώσω και στιφάδο. Το γιαουρτάκι συστήνεται και όσο έχει τη γαστρεντερίτιδα αν μπορεί να φάει λίγο και το κρατάει, επειδή έχει υποστεί ζύμωση και βοηθάει στο γαστρεντερικό. Kαι μιλάω για το γιαούρτι στον κεσέ από γαλακτοπωλείο, όχι τα άλλα. Τα τυριά είναι άλλη ιστορία, δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου στο φέις και στο πάρεντς τη δίαιτα gaps που είναι πολύ ωφέλιμη για το γαστρεντερικό. Το γιαούρτι το "ωμό" συστήνεται, τα τυριά όχι. Εκεί στηρίζω τα όσα γράφω εδώ. Π.χ. έχει γράψει η Αγλαΐα ότι αυτά που συστήνουν οι γιατροί για την γαστρεντερίτιδα που στην ουσία στουμπώνουν το γαστρεντερικό δεν ωφελούν γιατί προκαλούν χειρότερη ζημιά στο στομάχι και στο έντερο γιατί θέλουμε να καθαρίσει ο οργανισμός ενώ με αυτή τη διατροφή πετυχαίνουμε το αντίθετο. 14 μήνες αποχής λόγω της αλλεργίας κάθε μέρα μελέταγα τα πάντα για το γαστρεντερικό.

Ωστόσο στον κάθε ένα εκδηλώνεται διαφορετικά αλλά και πάλι γαστρεντερίτιδα είναι και ακολουθείς τις ίδιες οδηγίες. Οι μεγάλοι έχουν στην περίπτωσή μας τη διάρροια και η μικρή εμετούς.

Ωστόσο διάβασα ότι μετά από το πρώτο περιστατικό ιογενούς γαστρεντερίτιδας αποκτάς λέει ανοσία. Και μια δασκάλα που πάμε μαζί σχολείο μου είπε ότι είναι μπούρδες αυτό με τα αντισώματα κι ότι η κόρη της είχε περάσει του κόσμου τις γαστρεντερίτιδες. Πώς γίνεται κι ο Μάνος να έχει περάσει τόσες πολλές και να μην έχει ανοσία?? Κι αυτό το εμβόλιο εσείς το πήρατε?? Εμείς όχι, αλλά και πάλι νομίζω ότι αν είναι έτσι να αρρωσταίνουν κάποια παιδιά τόσο συχνά και ακόμα να μην αποκτούν ανοσία, δεν θα κάνει δουλειά, ούτε το εμβόλιο.

Διαφημίσεις

Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όσα έχω διαβάσει σχετικά σε θέματα που γράφει η Παπαδήμα και γράφει ότι οι γαστρεντερολόγοι προτείνουν να αποφύγεις τους σύνθετους υδατάνθρακες που πέπτονται στο έντερο και αν παραμείνουν αρκετά δεν μπορούν να διασπαστούν. Ο λαπάς και το ρύζι γενικά που γράφει σε κάποιο από τα λινκ που μου έβαλες είναι λάθος, κάνει 6 ώρες να διασπαστεί. Επίσης λέει πλούσια ενυδάτωση στο λινκ, αλλά αν το παιδί κάνει κάθε μισή ώρα εμετό και μόλις πιει μια γουλιά το βγάζει τότε τι νόημα έχει να δίνεις νερό? Κατά συνέπεια δεν θα κρατήσει και φαγητό και μάλιστα κανονικό όπως γράφει ότι μπορεί να τρώει στο πρώτο λινκ που παρέθεσες. Άσε που με τόσους εμετούς δεν μπορείς ούτε το σάλιο σου να καταπιείς όχι να φας κανονικά. Εμένα η παιδίατρος είπε 2 ώρες μετά τον τελευταίο εμετό να της δώσω λίγο νεράκι και φαγητό πολύ αργότερα και πράγματι μόνο έτσι βελτιώθηκε η κατάσταση. Επίσης αυτό με την απαγόρευση τροφής και νερού θα το δεις σε πολλά σάιτ. Το θέμα είναι και τι δουλεύει σε κάθε παιδί. Πώς να της δίνω πολλά υγρά και να μην αλλάξω τη δίαιτα όταν δεν μπορεί να κρατήσει τπτ στο στομάχι της?

Έχω άλλη εικόνα του θέματος Νεκτ.

Την γαστρεντερίτιδα, όπως και την βρογχίτιδα, την λαρυγγίτιδα κτλ την προκαλεί κάποιος ιός, ο οποίος κάθε φορά είναι διαφορετικός. Ο χ ιός προκάλεσε γαστρεντερίτιδα, ο ψ βρογχίτιδα ο γ κάνει ωτίτιδα ο ν πάλι γαστρεντερίτιδα .

Σύμφωνα με όσα λες, δηλαδή αν περάσεις μια φορά γαστρεντερίτιδα πρέπει να αποκτήσεις ανοσία, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με την βρογχίτιδα, ωτίτιδα κτλ. Μα κάθε φορά ο ιός είναι διαφορετικός, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία σε όλους τους ιούς εξού και πολλές γαστρεντερίτιδες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες κτλ.

Δηλαδή οι ιοί κάπου χτυπούν κάθε φορά και το αν κάνεις συνέχεια γαστρεντερίτιδα δεν είναι θέμα ανοσίας. Κατάλαβες? Αυτά που έχει εξηγήσει ο παιδίατρος.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Έχω άλλη εικόνα του θέματος Νεκτ.

Την γαστρεντερίτιδα, όπως και την βρογχίτιδα, την λαρυγγίτιδα κτλ την προκαλεί κάποιος ιός, ο οποίος κάθε φορά είναι διαφορετικός. Ο χ ιός προκάλεσε γαστρεντερίτιδα, ο ψ βρογχίτιδα ο γ κάνει ωτίτιδα ο ν πάλι γαστρεντερίτιδα .

Σύμφωνα με όσα λες, δηλαδή αν περάσεις μια φορά γαστρεντερίτιδα πρέπει να αποκτήσεις ανοσία, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με την βρογχίτιδα, ωτίτιδα κτλ. Μα κάθε φορά ο ιός είναι διαφορετικός, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία σε όλους τους ιούς εξού και πολλές γαστρεντερίτιδες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες κτλ.

Δηλαδή οι ιοί κάπου χτυπούν κάθε φορά και το αν κάνεις συνέχεια γαστρεντερίτιδα δεν είναι θέμα ανοσίας. Κατάλαβες? Αυτά που έχει εξηγήσει ο παιδίατρος.

H ιογενης γαστρεντερίτιδα τις περισσότερες φορές λέει οφείλεται στο ροταϊό και κάποιες φορές και στον νοροϊό και τον αστροϊό. Δε σου βάζω μέσα τις γαστρεντερίτιδες που οφείλονται σε βακτήρια, γιατί δεν προσέχαμε τα τρόφιμα, τα ζώα, τα παιχνίδια με τα χώματα, γιατί εμείς κι εσείς φαντάζομαι προσέχουμε. Άσε τις ιώσεις του αναπνευστικού που έχουν πολλούς ιούς. Δε θα έπρεπε ένα παιδί με τόσες γαστρεντερίτιδες όπως ο Μάνος που λες να έχει αποκτήσει ανοσία στις γαστρεντερίτιδες ιογενούς αιτιολογίας αφού είναι 2-3 μόνο οι ιοι? Αφού το λέει και στο νετ, ακόμα και ο Παπαβέντσης, ότι αποκτάς ανοσία! Πού΄ν΄τη τρομάρα τους??

Δεν το ξέρω Νεκτ αυτό που λες. Και δεν νομίζω να είναι μόνο 2-3 οι ιοί. Μπορεί εσύ να μην έχεις ζήσει αυτό το αλαλούμ των παιδικών ιώσεων αλλά δεν έχεις ακούσει από παιδάκια γύρω σου?Το παράδειγμα του Μάνου είναι ένα κοινό παράδειγμα παιδιού που πάει παιδικό, όλα τέτοια περνάνε και με τέτοια συχνότητα. Αυτό συζητούσαμε σήμερα στην παιδίατρο με μια μητέρα 2 παιδιών ακριβώς στις ηλικίες των δικών μου αλλά και με την ίδια την παιδίατρο.

Θέλω δηλαδή να πω πως τα παιδιά δεν περνάνε μόνο 2-3 γαστρεντερίτιδες όσοι και οι ιοί δηλαδή, μήπως είναι περισσότεροι?

Για την gaps που έλεγες πριν αλλά βιαζόμουν να τελιώσω το μήνυμα, άρχισα να την διαβάζω όταν είχα το θέμα της αλλεργίας. Όμως αυτά όλα μου φάνηκαν πολύ τραβηγμένα αλλά και πολύ στερητικά. Δεν με έφτανε που είχα να κόψω τόσες κύριες ομάδες τροφών, θα ζούσα μόνο με ζωμούς?Τελικά, δεν χρειάστηκε gaps για να ξεπεράσουμε το θέμα. Το βρήκα υπερβολικό αυτό το κεφάλαιο, τουλάχιστον για την δική μας περίπτωση.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Δεν το ξέρω Νεκτ αυτό που λες. Και δεν νομίζω να είναι μόνο 2-3 οι ιοί. Μπορεί εσύ να μην έχεις ζήσει αυτό το αλαλούμ των παιδικών ιώσεων αλλά δεν έχεις ακούσει από παιδάκια γύρω σου?

:lol::lol: Πού να έχω ακούσει καλέ εγώ για παιδικές ιώσεις?? Τι σχέση έχω εγώ με παιδιά?? :lol: :lol:

Το παράδειγμα του Μάνου είναι ένα κοινό παράδειγμα παιδιού που πάει παιδικό, όλα τέτοια περνάνε και με τέτοια συχνότητα. Αυτό συζητούσαμε σήμερα στην παιδίατρο με μια μητέρα 2 παιδιών ακριβώς στις ηλικίες των δικών μου αλλά και με την ίδια την παιδίατρο.

Δλδ ο Μάνος (που πάει πόσους μήνες παιδικό?) χώρια τις άλλες ιώσεις έχει περάσει και 10-12 γαστρεντερίτιδες? Απαπαπαπα! Εμένα όσο κάπως κι αν φαίνεται αυτός ήταν ο νο1 λόγος που δεν τον έστειλα. Οι ιώσεις. Μικρή-μεγάλη συχνότητα δε με απασχόλησε το θέμα, το θέμα μου ήταν να μην ανακατεύουμε αυτές που κουβαλάω εγώ με όσες θα μου κουβαλούσε αυτός. Αν τα έστελνα παιδικό, δεν θα τα έστελνα παιδικό. :lol:

Για την gaps που έλεγες πριν αλλά βιαζόμουν να τελιώσω το μήνυμα, άρχισα να την διαβάζω όταν είχα το θέμα της αλλεργίας. Όμως αυτά όλα μου φάνηκαν πολύ τραβηγμένα αλλά και πολύ στερητικά. Δεν με έφτανε που είχα να κόψω τόσες κύριες ομάδες τροφών, θα ζούσα μόνο με ζωμούς?Τελικά, δεν χρειάστηκε gaps για να ξεπεράσουμε το θέμα. Το βρήκα υπερβολικό αυτό το κεφάλαιο, τουλάχιστον για την δική μας περίπτωση.

Mα που λέει ότι ζεις μόνο με ζωμούς?? Αν τη διαβάσεις διεξοδικά θα δεις ότι τρως πάρα πολλές τροφές, ακόμα και τροφές που γενικές οδηγίες αποφυγής π.χ. των γαλακτοκομικών, αποκλείουν. Eίναι τεράστιο κεφάλαιο, για να πεις ότι την κατέχεις πρέπει να πάρεις το βιβλίο και να το ψάξεις διεξοδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα και ψάχνονται πάνω σε αυτά, έχω 2 περιπτώσεις στο σχολείο, εμείς τι να πούμε, αν δεν τραβάς ζόρι, δεν τα μελετάς σε βάθος. Αλλά αυτό που μπορείς να κρατήσεις σε περιπτώσεις που θα έχεις ζόρι, καλή ώρα σαν και αυτές, είναι τουλάχιστον τα τρόφιμα που βοηθάνε στην επούλωση και όσα διαταράσσουν τη χλωρίδα του εντέρου και επιδεινώνουν την κατάσταση.

Για την ιστορία ήρθε και η σειρά του Γιώργου να αποκτήσει αντισώματα σε έναν από τους ιούς της γαστρεντερίτιδας, αν δεν είναι 2-3 και είναι χίλιοι δεκατρείς τότε σε μια επόμενη ζωή θα αποκτήσει και ανοσία! :D Γιούπι!!!!!

Να μην ξεχάσω βέβαια και τους χιλιάδες άλλους που κυκλοφορούν... Αναρωτιέμαι αυτό το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας έχει όλους τους ιούς μέσα? Εγώ πάντως 4 μήνες μετά τη 2η δόση του μμρ έπαθα ιλαρά και την πέρασα και κανονικά και με το νόμο, βαριά-βαριά. Εμβόλια, προστασία σου λέει μετά!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...