Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσαρες!!! μου λειψατε ......

ντινακι.....εχεις εναν αγγελο στον ουρανο ναπροσεχει το Λεωνιδα . Θα παρει χρόνο το ξερω ...να εισαι καλα !!!

αντριαννα, να σου ευχηθω και απο εδω !!!αγοραρος το παιδι σου , κουκλι ζωγραφιστο ...να ναι γερο το παιδακι σου !!!να περνατε πολυ καλα

στα δικα μου σας χαζοδιαβαζα ολο τον καιρο ...αλλα σα να ημουν αδεια απο συναισθηματα , απο σκεψεις !!! στριμωχτηκα αγρια στη δουλεια,,,,πολλα ταξιδια ο Γιωργος ...και πολυ γκρινια ...τωρα ολα καλυτερα ...μαλλον βοηθησε και η ανοιξη!!!

οι μικρες μου πολυ καλα !!

η χριστινα ειναι σε πολυ καλη φαση , η αγγελικη ειναι στη φαση " μαμα που εισαι" θελω να σε βλεπω ...παω να κατουρησω ( σορυ κιολας) ...μαμα να ειμαι μαζι σου ...

αλλα εχει και αυτο τη φαση του θα περασει !!!

τωρα ειμαστε σε φαση που εχουν φουντωσει οι αλλεργειες ...εκζεματα σε ποδια , χερια και ξυνονται σα γαιδουρια ...καμια καλη κρεμουλα φυτικη ???

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

κι ο δικός μου μετά την τελευταία ίωση κονόμησε και μια ωραιότατη ξηροδερμία στο σώμα, κυρίως πλάτη και κοιλίτσα και ξύνεται συνέχεια, μάλλον έχει σχέση και με την άνοιξη, κι εδώ που είμαστε πλέον έχει πολλή γύρη, του πήρα τη σειρά atropel της frezyderm, έχει σαμπουάν, κρεμοντούς και κρέμα σώματος, αλλά δεν είδα μεγάλη βελτίωση, αν ξέρετε κάτι καλύτερο πείτε και σε μένα!

κι ο δικός μου μετά την τελευταία ίωση κονόμησε και μια ωραιότατη ξηροδερμία στο σώμα, κυρίως πλάτη και κοιλίτσα και ξύνεται συνέχεια, μάλλον έχει σχέση και με την άνοιξη, κι εδώ που είμαστε πλέον έχει πολλή γύρη, του πήρα τη σειρά atropel της frezyderm, έχει σαμπουάν, κρεμοντούς και κρέμα σώματος, αλλά δεν είδα μεγάλη βελτίωση, αν ξέρετε κάτι καλύτερο πείτε και σε μένα!

Exomega της aderma και anticort της frezyderm οι κρέμες που συνιστώ για κοκκινίλες και εκζέματα. Κατά τα άλλα θέλει πολλή ενυδάτωση, χλιαρό νερό και απαλό σκούπισμα. Η σειρά της hydrovit έχει και σαμπουάν-αφρόλουτρο για ευαίσθητες και ατοπικές επιδερμίδες. Και μια καλή ενυδατική για πρόσωπο και σώμα για ξηρή και ατοπική επιδερμίδα.

Περαστικά κιόλας με τον πυρετούλι! Κι εγώ αρρωστούλα είμαι, η μύτη μου πάλι, μπούκωμα και ένας λαιμός πολλές μέρες βραχνός, τώρα τις νύχτες πνίγομαι από πηχτές βλέννες που κάθονται στο λαιμό και δεν φεύγουν, έχω ερεθίσει το λαιμό μου από το βήξε-βήξε.

Καλημέρα κορίτσια, το εύχομαι ολόψυχα για όλους μας κ κυρίως για τα παιδάκια μας, που πολλές φορές από κούραση κ άγχος ίσως να τα αδικούμε κ πιέζουμε λίγο παραπάνω.

Σήμερα μείναμε με το παιδί σπίτι, είναι 1 βδομάδα σχεδόν που δε θέλει να πάει σταθμό, δεν κλαίει αλλά πιέζεται, τον νιώθω στεναχωρημένο, όταν τον ρωτάμε μας λέει για ένα παιδάκι που τον χτυπάει, το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα στη δασκάλα κ το σχολείο.

Με τέτοια εύκολη προσαρμογή δεν το πιστεύουν ότι δε θέλει να πάει. Φταίει μόνο ότι έμεινε 2 βδομάδες εκτός που είχε αρρωστήσει; Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, τις άλλες δυσκολευόταν την πρώτη μέρα κ μετά συνήθιζε πάλι. Τώρα δεν ξέρω τι φταίει, του έλειψα αρκετά; Είχα κ τα τρεχάματα στο νοσοκομείο. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει κ τι μπορούμε να κάνουμε;

Τι θα γίνει με αυτό το 13, πότε θα έρθουν τα καλά;

Ελεάνα μου λογικό το βρίσκω κι εγώ να μη θέλει να πάει στο σταθμό ο Αντρίκος. Ίσως να του έλειψες κιόλας, είναι και που έμεινε στο σπίτι όταν ήταν αρρωστούλης κι ίσως και στο σχολείο να μην έχει και πολλά να τον "τραβάνε". Άμα λείπουν παιδάκια για διάφορους λόγους, μετά και από τα άλλα παιδιά στο σχολείο έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Κάνουν τις παρέες τους, τους κύκλους τους και ίσως να θέλουν κι αυτά χρόνο για να τον ξαναβάλουν στα παιχνίδια τους. Για το παιδάκι που λέει στο σχολείο, το διασταυρώσατε? Η δασκάλα τι λέει? Αν ισχύει θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικός λόγος άρνησης και πρέπει να βρεθεί λύση από το σχολείο σε συνεννόηση και με τους γονείς του άλλου παιδιού. Εγώ δεν θα τον πίεζα εφόσον είσαι στο σπίτι και δεν είναι υποχρεωτικός ο σταθμός και από τη στιγμή που έχεις κάνει πίσω έστω και μία φορά και έχει μείνει σπίτι χωρίς να είναι άρρωστος. Θυμάμαι κι εμένα ως παιδάκι το άγχος που περνούσα στο νήπιο και ακόμα ως ενήλικας όλα τα ψυχοσωματικά που παρουσιάζα την πρώτη χρονιά που δούλεψα, πάλι από το άγχος μου. Να σου πω μόνο ότι είχα πάθει ψυχογενή αλλεργία και κάθε βράδυ παρουσίαζα κόκκινες πρησμένες γραμμές σαν γρατζουνιές στο σώμα μου με τρομερή φαγούρα και ξηροδερμία. Κοίταξέ το κι αυτό, μην φουντώνει κι από το άγχος τυχόν αλλεργία του παιδιού. Δώσε του λίγο χρόνο και πολλή κουβέντα.

Διαφημίσεις

στα δικα μου σας χαζοδιαβαζα ολο τον καιρο ...αλλα σα να ημουν αδεια απο συναισθηματα , απο σκεψεις !!! στριμωχτηκα αγρια στη δουλεια,,,,πολλα ταξιδια ο Γιωργος ...και πολυ γκρινια ...τωρα ολα καλυτερα ...μαλλον βοηθησε και η ανοιξη!!!

οι μικρες μου πολυ καλα !!

η χριστινα ειναι σε πολυ καλη φαση , η αγγελικη ειναι στη φαση " μαμα που εισαι" θελω να σε βλεπω ...παω να κατουρησω ( σορυ κιολας) ...μαμα να ειμαι μαζι σου ...

αλλα εχει και αυτο τη φαση του θα περασει !!!

τωρα ειμαστε σε φαση που εχουν φουντωσει οι αλλεργειες ...εκζεματα σε ποδια , χερια και ξυνονται σα γαιδουρια ...καμια καλη κρεμουλα φυτικη ???

Κατερινιώ ζόρια κι εσύ ε?? Ευτυχώς που ανοίγει και λίγο ο καιρός, βγαίνει και ο ήλιος και παράγουμε και λίγη σεροτονίνη γιατί τη χρειαζόμαστε όλοι τον τελευταίο καιρό. Τι να πω? Πώς να είμαστε καλά αφού η ψυχολογία είναι αυτή που μετράει και όσο θετικοί άνθρωποι κι αν είμαστε και όσο κι αν προσπαθούμε να αφήνουμε τα "έξω" μακριά από εμάς, να μη μας αγγίζουν δε γίνεται... Η φαρμακοποιός που πήγα πάλι για καραμέλες και αποσυμφορητικά μου είπε ότι πιστεύει ότι φέτος έχουμε ξεπατωθεί στις ιώσεις επειδή συμβάλλει και το γεγονός ότι με την κατάσταση στη χώρα έχουμε όλοι πάνω κάτω τα ψυχολογικά μας. Λίγο να στριμωχτείς στη δουλειά, λίγο να σου κόψουν τον μισθό, λίγη γκρίνια από το σύντροφο, εσένα και η απουσία του άντρα σου (δεν το συζητώ, ζόρι!) πώς να είσαι καλά κι εσύ? Και πραγματικά κι εγώ το νιώθω αυτό, να μην έχω όρεξη να κάνω τίποτα και να είναι αυτά αιτία.

Τις τελευταίες μέρες πάλι πολλά ακούγονται στη δουλειά. Κάνουν ντου σε σχολείο και οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης για ελέγχους, τι να ελέγξουν στα σχολεία ήθελα να ήξερα... αν λέει έχουμε υπογράψει όλες τις εγκυκλίους αλλιώς σημαίνει ότι έλειπες από το σχολείο εκείνη την ημέρα... έπιασα και υπέγραψα προχθές καλού-κακού ένα σκασμό χαρτιά (συγνώμη κιόλας αλλά εγώ ποτέ δεν τις διάβαζα στο φάκελο που τις έχουμε καταχωρήσει αλλά μόνο από τη σελίδα της πρωτοβάθμιας στο ίντερνετ για μεγαλύτερη ευκολία... χώρια που το κάθε θέμα έχει επισυναπτόμενα αρχεία που μόνο στο νετ τα βρίσκεις γιατί είναι μανούβρα κάθε φορά να κατεβάζουν 20+ θέματα και να τα εκτυπώνουν, χώρια τα χαρτιά που ξοδεύονται άδικα.). Κοιτάνε λέει και το ωράριο το υπηρεσιακό. Εδώ σκας στα γέλια. Το διδασκαλικό είναι μέχρι την ώρα που σχολάς και το υπηρεσιακό έως τις 2 όπου είναι στη διάθεση κάθε προϊστάμενου αν θα σε κρατήσει μέχρι τότε (αν είναι πολύ -------------- και φασίστας και σαδιστής) ή στο διευθυντή αν υπάρχει δουλειά να γίνει στο σχολείο. Που φυσικά δεν υπάρχει συνάδελφος να φύγει χωρίς να ρωτήσει "θέλουμε κάτι ρε παιδιά?" ακόμα κι αν τόσα χρόνια δεν μας έχει υποχρεώσει κανείς να μείνουμε. Τώρα λέει πρέπει να ζητάμε ενυπόγραφη αίτηση για άδεια για να φύγουμε στη 1:15 που σχολάσαμε. Και αν έχουμε κενό από τις 10-10:45 γιατί εκείνη την ώρα έχει η τάξη μας γυμναστική κι εμείς θέλουμε να πάμε στην τράπεζα ρε αδερφέ, να πληρώσουμε ένα λογαριασμό, πάλι ενυπόγραφη άδεια από το διευθυντή! Αυτά μας μαράνανε!

Και βγαίνουνε και λένε και στις ειδήσεις και σπάνε τα νεύρα μου, γιαυτό δε βλέπω εγώ ειδήσεις, για τις ακραίες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων επίορκων και ωρύονται τα σούργελα και κάνουν και χιουμοράκι, για να αγανακτήσει ο κόσμος και μετά να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις που θα ακολουθήσουν! Δε θα απολυθεί όμως ο εκπαιδευτικός που την έπεφτε σε δασκάλες, απειλούσε δασκάλες, έπιασε παιδί από το λαιμό του έγινε αναφορά και εκκρεμεί εδέ και παρόλα αυτά έγινε και διευθυντής σε σχολείο. Όοοοοοχιιιι!!! Ο κακομοίρης που τα του καταργηθεί ο οργανική, θα συγχωνευθεί το σχολείο, θα... ξέρω γω τι έχουν στο νου τους να κάνουν ακόμα σε αυτή την κατακρεουργημένη παιδεία???

Πήγαμε και προχθές την ημερήσια στην Κνωσσό. Πολύ μαρτύριο από πριν να πάμε μέχρι να γυρίσουμε! Καταρχάς ξεκίνησε στραβά και ήμουν τις προηγούμενες μέρες μες στα νεύρα! Προ ημερών έχουμε τον εξής διάλογο μες στην τάξη που αφορά την εκδρομή:

Κυρία η μαμά μου μου είπε να μου δώσετε το τηλέφωνό σας για να σας παίρνει όταν θα πάμε εκδρομή στην Κνωσσό.

Απαντάω ότι το τηλέφωνό μου δεν το δίνω σε κανένα. Από κάτω μερικοί εξυπνάκηδες ρωτάνε με υφάκι... "σε κανέναν?" και με το ίδιο υφάκι ανταπαντάω "ούτε στο θεό!".

Την επόμενη μέρα το πρωί στο γραφείο έρχεται η διευθύντρια δίπλα μου και μου λέει ότι είχαμε ευγενικά παράπονα από τη μαμά της μαθήτριάς μου που δεν έδωσα το τηλέφωνό μου. Πήγε πρωί-πρωί στο γραφείο της διευθύντριας να παραπονεθεί που δεν έδωσα το τηλέφωνό μου. Το διανοείστε?? Διανοείστε ότι και άνθρωποι σαν κι αυτούς αύριο-μεθαύριο θα με αξιολογήσουν κι ίσως θα με στείλουν σπίτι μου?? Μία αναφορά να έχεις και κατευθείαν σπιτάκι σου! Μέχρι αν εξετάσουν αν η κατηγορία ευσταθεί ή είναι αληθής, εσύ τίθεσαι σε αργία!

Δεν φαντάζεστε τον κακό χαμό που έκανα στο σχολείο! Από πού κι ως πού να δώσω το τηλέφωνό μου?! Και να σκάω να τηρήσουμε κοινή γραμμή και να μη δίνουν και οι άλλες δασκάλες τηλέφωνα λόγω εκδρομής. Είμαστε σοβαροί??? Με ποια λογική να δώσεις το τηλέφωνο σε 15 γονείς? Να σε πάρουν πότε και να σε ρωτήσουν τι? Έχουμε τα τηλέφωνά τους και θα τους καλέσουμε ανά πάσα στιγμή αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι. Το τηλέφωνό μου είναι προσωπικό μου δεδομένο και δεν θα το δώσω σε καμία μαμά που είναι αρρωστημένα υπερπροστατευτική με το 10χρονο παιδί της γιατί άλλη αιτία για να μου ζητήσει τηλέφωνο δεν βρίσκω.

Το χειρότερο από όλα που πήγε στη διευθύντρια να παραπονεθεί και δεν ήρθε σε εμένα! Το φυσάω και δεν κρυώνει, την ημέρα που το έμαθα ήθελα να πάρω ένα πακέτο τσιγάρα και να τα κάνω όλα μονοκοπανιάς! Πριν τα Χριστούγεννα κάναμε ολόκληρη κουβέντα για την κόρη της που τα παιδιά δεν την ήθελαν για φίλη επειδή ερχόταν κάθε που είχε πρόβλημα με ένα παιδί να μου το ρουφιανέψει και τα έβλεπε κι αυτή και μου έλεγε ότι έκανε ότι μπορούσε για να το αποβάλλει αυτό από το παιδί, δεν σκέφτεται τώρα ότι η πράξη της να πάει να πιάσει την διευθύντρια να παραπονεθεί κι όχι εμένα, ήταν "λαμπρό" παράδειγμα μίμησης για το παιδί της?

Και το κορυφαίο την άλλη μέρα άρχισαν κι άλλες μαμάδες να ζητάνε επειδή έγινε σούσουρο στην τάξη και όλα τα κορίτσια άρχισαν τα "γιατί δε δίνετε τηλέφωνο" που τα είχαν συζητήσει μεταξύ τους. Και μάλιστα με τρομερή αγένεια! Αν είναι δυνατόν να ήμουν εγώ μαθήτρια και να ρωτούσα τη δασκάλα μου "και γιατί δηλαδή δε δίνετε το τηλέφωνό σας!" με ύφος!

Και το κερασάκι στην τούρτα επειδή δώσαμε χαρτί με οδηγίες και μέσα στις οδηγίες γράφαμε ότι απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα... πήρε μαμά στο σχολείο να ρωτήσει με απειλητικό ύφος ως εξής: "είναι νόμος αυτός ή να πάω στην αστυνομία!!!??" :shock::shock:

Πάμε καλά θα αναρωτηθώ εγώ????? Αυτά να τα θυμάστε φίλες μου αργότερα στο σχολείο που θα πάνε τα παιδιά σας! Οι δάσκαλοι θέλουμε να είστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι αλλά πολλοί γονείς βγάζουν όλα τους τα κόμπλεξ και βρίσκονται απέναντι να "χτυπάνε" τους δασκάλους! Πάμε που πάμε κατά διαόλου αν έχουμε και τους γονείς εχθρούς θα κλαίτε τα παιδιά σας αύριο-μεθαύριο!

Καλά έχουν λαλήσει οι σημερινοί γονείς; Παλιά μας έβαζε τιμωρία ή έκανε παρατήρηση η δασκάλα κ την ακούγαμε κι από τους γονείς μας, σήμερα την ακούει ο δάσκαλος επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση στο βλαστάρι τους. Τα περισσότερα παιδιά δημοτικού που βλέπω σε παιδικές κ αλλού είναι κακομαθημένα κωλόπαιδα, κ φταίνε οι γονείς που τους κάνουν όλα τα χατήρια. Αν δε τολμήσεις να πεις κάτι στο παιδί τους σου τη λένε.

Όσο για την κατάσταση, προσωπικά σέρνομαι ψυχολογικά, δεν μπορώ να σηκωθώ κάθε μέρα από το κρεβάτι, δεν έχω όρεξη για τίποτα κ τίποτα δε με χαροποιεί, μιζεριάζω απίστευτα, πολύ στένεμα οικονομικό, όλα να τα λογαριάζεις κ να μη βγαίνουν, προβλήματα, αρρώστειες, αισθάνομαι ότι όλοι κρέμονται πάνω μου κ δεν μπορώ να πάρω ανάσα, ένα πλάκωμα νιώθω, η απογόητευση φέρνει γκρίνια κ καυγάδες, στεναχωριέται και το παιδί, χαζό δεν είναι, καταλαβαίνει. Και μέσα σε όλα αυτά εγώ να σκέφτομαι και παιδί, από τη μία νομίζω ότι η χαρά που θα φέρει θα υποσκελίσει όλα τα προβλήματα, από την άλλη μπορεί απλά να τα εντείνει όσο δεν παίρνει. Γιατί ρε γ...το έγινε έτσι η ζωή μας, πότε θα ζήσουμε; μέχρι να περάσει η κωλοκρίση θα μας έχουν μαζέψει στο τρελλάδικο!

Αχαχαχαχα! τώρα ξαναδιαβάζω τα μνμτα μου και είδα τη λογοκρισία! μου αντικατέστησαν τη λέξη μακάκας που έγραψα με --------------!!! Εγώ θέλω να το γράψω όπως είναι, κανονικό κι ολόκληρο να ξεσπάσω κύριοι!!! Οι τρόποι και το τακτ μας μαράνανε!

Νεκταρία μου ςςςς θα φας καρτούλα!!Αχαχα

Ρε συ με συγχωρείς γιατί τα χω πάρει?Σας μοιράζει η Πρωτοβάθμια εταιρικά τηλέφωνα και είστε υποχρεωμένοι να δίνετε το κινητό σας?Τι σόι απαίτηση είναι αυτή πάλι?Θεέ και Κύριε! Και αυτή η μην την πω, αφού έχει τέτοιο κάλο γιατί δεν αγοράζει στο κοριτσάκι της ένα κινητό για να την βρίσκει παντού???Αν και αμφιβάλλω, μα πολύ όμως, αν τα σημερινά Δημοτικάκια δεν έχουν κινητά στις τσέπες, ειδικά τα 10χρονα!!!

Ούτε καλησπέρα δεν είπα, συφυλιάστηκα!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Ελεάνα μου cheer up λίγο, όπως λες και εσύ αυτό το κακόκεφο άγχος σου περνάει στο παιδί. Μπορεί να σου χουν κάτσει μερικές στραβές αλλά νομίζω οφείλουμε να είμαστε χαρούμενοι και χαρωποί μπροστά στα παιδιά μας. Ειδικά στην ηλικία αυτή που αντιλαμβάνονται την μισή πραγματικότητα και δεν μπορούν να την εξηγήσουν με την δική τους λογική. Τα προβλήματα αυτά δεν περνούν ούτε σε 1 ούτε σε 5 χρόνια, δεν μπορούμε να είμαστε την μισή μας ζωή κατσούφηδες ρε παιδιά!!!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καλά έχουν λαλήσει οι σημερινοί γονείς; Παλιά μας έβαζε τιμωρία ή έκανε παρατήρηση η δασκάλα κ την ακούγαμε κι από τους γονείς μας, σήμερα την ακούει ο δάσκαλος επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση στο βλαστάρι τους. Τα περισσότερα παιδιά δημοτικού που βλέπω σε παιδικές κ αλλού είναι κακομαθημένα κωλόπαιδα, κ φταίνε οι γονείς που τους κάνουν όλα τα χατήρια. Αν δε τολμήσεις να πεις κάτι στο παιδί τους σου τη λένε.

Όσο για την κατάσταση, προσωπικά σέρνομαι ψυχολογικά, δεν μπορώ να σηκωθώ κάθε μέρα από το κρεβάτι, δεν έχω όρεξη για τίποτα κ τίποτα δε με χαροποιεί, μιζεριάζω απίστευτα, πολύ στένεμα οικονομικό, όλα να τα λογαριάζεις κ να μη βγαίνουν, προβλήματα, αρρώστειες, αισθάνομαι ότι όλοι κρέμονται πάνω μου κ δεν μπορώ να πάρω ανάσα, ένα πλάκωμα νιώθω, η απογόητευση φέρνει γκρίνια κ καυγάδες, στεναχωριέται και το παιδί, χαζό δεν είναι, καταλαβαίνει. Και μέσα σε όλα αυτά εγώ να σκέφτομαι και παιδί, από τη μία νομίζω ότι η χαρά που θα φέρει θα υποσκελίσει όλα τα προβλήματα, από την άλλη μπορεί απλά να τα εντείνει όσο δεν παίρνει. Γιατί ρε γ...το έγινε έτσι η ζωή μας, πότε θα ζήσουμε; μέχρι να περάσει η κωλοκρίση θα μας έχουν μαζέψει στο τρελλάδικο!

Αχ βρε Ελεανάκι μου! Μακάρι να ήμαστε μάντες και να μπορούσαμε να βλέπαμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας. Εγώ δεν ξέρω, το συγκεκριμένο θέμα το βλέπω πεισματικά. Όπως μεγάλωσαν τόσα παιδιά με τα απαραίτητα και με πολλή αγάπη κι όπως μεγαλώνουν και τόσα ακόμα, έτσι θα μεγαλώσουν και τα δικά μας. Δε θέλω να αλλάξω τίποτα στον οικογενειακό μου προγραμματισμό. Μόνο υγεία να έχουμε κι όλα τα άλλα γίνονται!

Νεκταρία μου ςςςς θα φας καρτούλα!!Αχαχα

Ρε συ με συγχωρείς γιατί τα χω πάρει?Σας μοιράζει η Πρωτοβάθμια εταιρικά τηλέφωνα και είστε υποχρεωμένοι να δίνετε το κινητό σας?Τι σόι απαίτηση είναι αυτή πάλι?Θεέ και Κύριε! Και αυτή η μην την πω, αφού έχει τέτοιο κάλο γιατί δεν αγοράζει στο κοριτσάκι της ένα κινητό για να την βρίσκει παντού???Αν και αμφιβάλλω, μα πολύ όμως, αν τα σημερινά Δημοτικάκια δεν έχουν κινητά στις τσέπες, ειδικά τα 10χρονα!!!

Ούτε καλησπέρα δεν είπα, συφυλιάστηκα!

Παρντόν?? Γιατί να φάω κάρτα?? Αλίμονο, αν μοίραζαν έτσι τις κάρτες θα είχε διαλύσει το φόρουμ! Έχω και ράμματα για τη γούνα τους! :lol: Εδώ έφαγα ειδοποίηση επειδή είχα νικ daskala και με ανάγκασαν να αλλάξω νικ και τόσος κόσμος με "έχασε" εκεί μέσα και τώρα που έχει γεμίσει το φόρουμ με τα ίδια νικ δεν βλέπω γίνεται κάτι... Ορίστε μας!

Τα κινητά που λες απαγορεύονται στο σχολείο και στις εκδρομές. Κατάσχονται κανονικότατα. Δια νόμου αυτά. Μη μας φέρει κανείς την αστυνομία! :tongue:

Παρντόν?? Γιατί να φάω κάρτα?? Αλίμονο, αν μοίραζαν έτσι τις κάρτες θα είχε διαλύσει το φόρουμ! Έχω και ράμματα για τη γούνα τους! :lol: Εδώ έφαγα ειδοποίηση επειδή είχα νικ daskala και με ανάγκασαν να αλλάξω νικ και τόσος κόσμος με "έχασε" εκεί μέσα και τώρα που έχει γεμίσει το φόρουμ με τα ίδια νικ δεν βλέπω γίνεται κάτι... Ορίστε μας!

Τα κινητά που λες απαγορεύονται στο σχολείο και στις εκδρομές. Κατάσχονται κανονικότατα. Δια νόμου αυτά. Μη μας φέρει κανείς την αστυνομία! :tongue:

Και δεν έχουν τα παιδιά κινητά?Έστω και κρυφά?Παραταύτα, είναι λίγο τραβηγμένο ο κάθε γονιός να απαιτεί τον προσωπικό αριθμό της δασκάλας και να την αναφέρει επειδή αρνήθηκε να τον δώσει.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ελεάνα μου cheer up λίγο, όπως λες και εσύ αυτό το κακόκεφο άγχος σου περνάει στο παιδί. Μπορεί να σου χουν κάτσει μερικές στραβές αλλά νομίζω οφείλουμε να είμαστε χαρούμενοι και χαρωποί μπροστά στα παιδιά μας. Ειδικά στην ηλικία αυτή που αντιλαμβάνονται την μισή πραγματικότητα και δεν μπορούν να την εξηγήσουν με την δική τους λογική. Τα προβλήματα αυτά δεν περνούν ούτε σε 1 ούτε σε 5 χρόνια, δεν μπορούμε να είμαστε την μισή μας ζωή κατσούφηδες ρε παιδιά!!!

Καλά εύκολο να το λέμε κι εσύ κι εγώ στην Ελεάνα... άμα τραβάς τόσα ζόρια που τραβάει μαζεμένα, δύσκολο να "ανέβεις". Και δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι μπροστά στα παιδιά μας πάντα, όσο μπορούμε να τα προστατεύουμε από καταστάσεις δυσνόητες, αλλά δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Και θα θυμώσουμε και θα στεναχωρηθούμε και θα απογοητευτούμε. Κι αυτά πολύ γρήγορα θα βγουν στη ζούγκλα εκεί έξω και θα τα ζήσουν από κοντά. Δεν είναι ανάγκη να τους εξηγήσουμε με λεπτομέρειες το τι μας απασχολεί αλλά τα συναισθήματά μας είτε θετικά είτε αρνητικά και μια εξήγηση που μπορεί να "πιάσει" ένα τρίχρονο-τετράχρονο χρειάζεται για να μη ζει στο σκοτάδι και την απορία για του τι συμβαίνει στο σπίτι, μιας και όλα τα αντιλαμβάνονται.

Και γενικά κάθε που έχουμε ένα θέμα, ότι κι αν είναι αυτό πρέπει να το συζητάμε με τα παιδιά μας γιατί όσο κι αν προσπαθούμε να το κρύψουμε αυτά το πιάνουν στον αέρα ότι κάτι συμβαίνει και θα αισθανθούν μεγαλύτερη ανασφάλεια αν εμείς προσπαθούμε να το αποκρύψουμε.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...