Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

• Μου αρέσει 1

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ντίνα περαστικά στον Λεωνιδάκο! Τσίμπησε την ιωσούλα που κυκλοφορεί! Και τα δικά μου αυτή πέρασαν και την πέρασα κι εγώ. Ο δικός μας ο μπαμπάς Χριστό δεν καταλαβαίνει ρε παιδί μου! Όλα εγώ τα περνάω κάθε φορά. Το μπόι σας καταπληκτικό φτου-φτου, μπασκετμπολίστα θα τον κάνετε! Πρέπει κι εμείς να πάμε κανά γιατρό να τα ζυγίσει, να τα μετρήσει, να κάνουμε και κανένα εμβόλιο, έχω ξεχάσει τι σημαίνει εμβόλιο και το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξεχάσει και τα μικρά... Θαρρώ θα προτιμήσω να κλείσω 2 ραντεβού κι ας πληρώσω διπλά για να μην έχω και τα 2 να τα παλεύω...

Αντιπυρετικά κι εγώ ντεπόν και αλγκοφρέν δίνω. Η μαμά μου που είναι νοσηλεύτρια δεν έδινε ούτε σε εμάς πονστάν και μου το είχε πει να μη δίνω στα παιδιά. Κάτι τρέχει με το πονστάν και δεν το συστήνουν πολλοί γιατροί.

Το άρθρο του γιατρού στο έβαλα για να σε καθησυχάσω λίγο γιατί ξέρω πόσο έχεις τρομοκρατηθεί με το θέμα, είδες έλεγε και για τους πυρετικούς σπασμούς. Μόνο ο γιατρός σας είναι υπεύθυνος για να σε ενημερώσει για το πώς θα αντιμετωπίσεις την κάθε ασθένεια και τον πυρετό. Το άρθρο της μαμάς είναι συναισθηματικά φορτισμένο και γιαυτό το λόγο δεν είναι αντικειμενικό και ίσως τρομάζει και μαμάδες που δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό και μαμάδες που έχουν αντιμετωπίσει μεμονωμένα τέτοιο περιστατικό. Πόσες μαμάδες δε θα το έχουν διαβάσει, αυτό και άλλα παρόμοια άρθρα, θα έχουν τρομοκρατηθεί και με δέκατα θα δίνουν αντιπυρετικό στα παιδιά τους? Μα πρέπει να αφήσεις να δεις πού πάει ο πυρετός γιατί άλλο να κάνει 37,5 κι άλλο να ανεβαίνει στο 39. Αν από το 37,5 δώσουμε αντιπυρετικό τότε δε θα ξέρουμε πού θα έφτανε ο πυρετός και ίσως να μη φανεί μια λοίμωξη ή να μην γίνει σωστή διάγνωση από το γιατρό. Εμένα στο τηλέφωνο με ρωτάει πάντα η γιατρός "μέχρι πού έφτασε ο πυρετός?" Αν δώσουμε στα δέκατα το αντιπυρετικό πού θα ξέρουμε πού φτάνει, αν είναι υψηλός για να δει και ο γιατρός αν είναι σοβαρό? Όταν ο Γιώργος πρωτοέκανε πυρετό, έδωσα κι εγώ το ντεπόν από τα δέκατα πανικόβλητη. Και φυσικά πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο κλαψουρίζοντας πανικόβλητη, "το παιδί έχει πυρετό!!!!!!" Κι όταν της είπα ότι έδωσα ντεπόν και είχε 37 και κάτι ψιλά δε θυμάμαι, με κατσάδιασε καλά-καλά. Αν τότε είχα διαβάσει και κανένα τέτοιο άρθρο θα είχα καταλήξει εγώ στο νοσοκομείο. :P

Άσε που όπως λέει το άρθρο το παιδάκι αυτό έκανε κρίσεις και χωρίς να έχει πυρετό οπότε ήταν επιληπτικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Γειά σου Νεκ μου!!!!

Βρε είναι δεδομένο πως ένα παιδάκι που δεν έχει ποτέ παρουσιάσει κάτι τέτοιο δεν έχει λόγο καμία μαμά να ανησυχεί...συγνωμη δηλαδή αν σας τρόμαξα...περισσότερο το έβαλα για την αγωνία που νιώθει κάθε μαμά που έχει ζήσει παρόμοια κατάσταση και περισσότερο με άγγιξαν τα σχόλια απο κάτω...εδώ εγώ που τρέμει η ψυχή μου και στο 37+ δεν δίνω αμέσως αντιπυρετικό...το παρακολουθώ...στο 38+ όμως δίνω αμέσως και φυσικά και κομπρεσούλες...αλλά άλλη περίπτωση...έχουν περάσει και 2 χρόνια αλλά πιστεψέ το τρέμω κάθε φορά με τον πυρετό...εμάς τότε το ένα λεπτό είχε 37 και στο επόμενο έφτασε 39+ ή απότομη ανοδο του πυρετού μας δημιούργησε πρόβλημα..τσπ i1n1 ήταν αυτή και πάλι καλά που το ξεπεράσαμε με αντιπυρετικά μόνο...δεν είχα καμιά πρόθεση να σας τρομάξω ειλικρινά...έχω γράψει και κάποιο σχόλιο αλλά ακόμα δεν εμφανίζεται...τσπ...

Έχω ακόυσει πολλές φορές "έλα μωρέ ένας πυρετός είναι δε έγινε και κάτι"...άντε να εξηγώ...

Ο Λ ξαναέκανε πυρετό και τώρα πάλι με δέκατα είναι...

Εμβόλιο εμείς θα κάνουν το Σεπτ ή Οκτ που ο μικρός θα είναι 4...και μένα θα το έχει ξεχάσει αφου απο τα 2 έχουμε να κάνουμε!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Καλησπέρα φιλενάδες. Ντινάκι περάστικά, τα δέκατα μπορεί να είναι από την ωτίτιδα. Εφόσον σας είδε γιατρός όλα καλά.

Εμένα η μικρή ευτυχώς Παναγίτσα μου έκανε μόνο 1 μέρα πυρετό, την επομένη πολύ ψιλά δέκατα και αυτό ήταν.

Αντιπυρετικό μόνο αν δείξει 38,5 και πάνω δίνω, έτσι μου έχουν πει οι παιδίατροι. Ωστόσο έχει τύχει να δώσω πχ. στον Μάνο στην προηγούμενη ίωση με δέκατα γιατί είχε όλη μέρα μέχρι 37,8 έφτασαν και ήταν πολύ πολύ κομμένος και άκεφος. Επίσης αν πλησιάζει η ώρα του ύπνου και ο πυρετός κυμαίνεται κοντά στα 38-38,2 ε θα δώσω αντιπυρετικό, δεν θα περιμένω να φτάσει το 38,5 για να μην ξυπνάω το παιδί και να είμαι και πιο ήσυχη.

Ντίνα δεν είχα καταλάβει ό,τι είχατε περάσει τέτοιο θέμα τότε...φαντάζομαι τον τρόμο σου!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Και τώρα που το θυμήθηκα...βρε Νεκταρία γιατί λες πως δεν πιστεύεις στα αντισώματα και πως με τον καιρό θωρακίζεται ο οργανισμός? Περίεργο μου ακούγεται...Τότε ποια και η έννοια του θηλασμού?

Ένα άρθρο διάβαζα σε ένα ιατρικό περιοδικό πριν λίγες μέρες και έλεγε πως οι ιοί του αναπνευστικού είναι πάνω από 1 εκατομύριο και είναι τόσο παλιοί ώστε αναφέρονται στο πρώτο αρχαίο κείμενο που έχει βρεθεί. Ο οργανισμός αποκτάει αντισώματα μόνο στον ιό που έχει αντιμετωπίσει γι'αυτό και ποτέ δεν μπορείς να είσαι πλήρως θωρακισμένος.

Ωστόσο εγώ πχ που έχω πλήρη φροντίδα των παιδιών όταν ειναι άρρωστα δεν αρρωσταίνω πάντα. Και όχι φυσικά επειδή πλένω χέρια κάθε 3 και λίγο, εδώ κοιμόμαστε μούρη με μούρη με τον Μάνο. Είναι καθαρά θέμα αντισωμάτων.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Στην παιδίατρο έλεγα στην τελευταία μας επίσκεψη ό,τι ο Μάνος μια φορά τον μήνα μου κάνει πυρετό αλλά ευτυχώς δεν μας αφήνει κάτι (αν εξαιρέσουμε την ωτίτιδα τον προηγούμενο μήνα) και μου είπε καλύτερα πυρετός παρά κάτι άλλο πχ. βρογχίτιδα!

Κορίτσια έχω τόσο μα τόσο κουραστεί ψυχολογικά με το θέμα των άρρωστων παιδιών, έχω αγχωθεί σε σημείο που δεν φαντάζεστε, κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι να είναι άρρωστα τρέμω αλλά έχω καταλήξει στο εξής...παιδί και αρρώστια πάνε πακέτο. Το θέμα είναι να είναι περαστικά όλα!Εμάς που μας έχει τρελλάνει φέτος και κάθε βδομάδα έχω το ένα από τα δυο άρρωστα, αρχίζω να το βλέπω πλέον ως κάτι θετικό...γίνονται πιο δυνατά, θωρακίζεται η υγεία τους και μεγαλώνουν σαν φυσιολογικά παιδιά!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ελευθερία δεν είπα ότι δεν πιστεύω στα αντισώματα γενικά, μάλλον την απάντηση σε αυτό που είπα την δίνει το άρθρο που διάβασες με τους εκατομμύρια ιούς και μικρόβια. Έγραψα ότι κάθε χρόνο αρρωσταίνω λόγω της δουλειάς μου και όλοι μου λένε ότι αποκτώ αντισώματα. Αν είναι κάθε χρόνο να αρρωσταίνω από διαφορετικό ιό, με τόσους ιούς που κυκλοφορούν θα με προλάβει ο θάνατος μέχρι να αποκτήσω τόσα αντισώματα ώστε να μην αρρωσταίνω πια! Όσο για το θηλασμό, παιδιά που θήλασαν μακροχρόνια μπορεί να είναι συνέχεια άρρωστα γιατί τα αντισώματα του θηλασμού δεν τα κουβαλάει το παιδί εφόρου ζωής! Όσο θηλάζει είναι προστατευμένο, μετά τέλος. Τα άλλα οφέλη δλδ. προστασία από παχυσαρκία, διαβήτη, στεφανιαία νόσο, αλλεργίες κλπ. είναι μακροχρόνια, τα αντισώματα όχι.

Πιστεύω ότι το να αρρωσταίνεις ή όχι είναι καθαρά θέμα οργανισμού, προδιάθεσης κλπ. Πχ. Τον Άρη σχεδόν 13 χρόνια τον ξέρω, πυρετό ή αρρώστια, να χτυπήσω ξύλο, ποτέ δεν έζησα μαζί του! Και μου είπε ότι γενικά και μικρός δεν αρρώσταινε! Πού τα βρήκε τα αντισώματα? Κι αν έχω περάσει δίπλα του βροχίτιδες, αμυγδαλίτιδες, κρυολογήματα και χίλια δύο άλλα μεταδοτικά παντός τύπου. Αυτός εκεί!

Σε ότι αφορά τα παιδιά συμφωνώ τα περαστικά δεν είναι τίποτα. Δεν μπορώ να πω ότι αγχώνομαι με τις αρρώστιες, περισσότερο κουράζομαι ψυχολογικά και σωματικά όταν αρρωσταίνουν και τα δύο. Εμείς περνάμε το μύξες-βήχας χωρίς πυρετό και μόνο προ ημερών που έκαναν και τα δύο μύξες-βήχα και χαμηλό πυρετό. Έχουμε περάσει και συνολικά και τα δυο μαζί 3-4 λαρυγγίτιδες, ότι περνάνε δλδ σε αυτή την ηλικία τα παιδιά. Λογικά του χρόνου με το σχολειό θα έχουμε θεματάκι αφού τα κολλάνε από εμένα πριν καν τα εκδηλώσω...

Εγώ πιστεύω πάλι πως άλλα παιδιά και μεγάλοι είναι πιο διαχυτικοί με τους άλλους, αν είναι αυτή η σωστή λέξη. Ο Μάνος μου πχ. είναι ένα παιδί που αγκαλιάζει και φιλάει άλλα παιδάκια, σχεδόν όλα τα παιδιά στην τάξη του καθημερινά, βάζει παιχνιδια και χέρια στο στομα ε πως να μην κολλάει συνέχεια!

Ο θηλασμός ναι προστατεύει όσο καιρό υφίσταται!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

:lol: :lol: Είμαστε στην κουζίνα και γυρεύουμε να δούμε τι θα φάμε για απογευματινό, ο Γιώργος ήδη τρώει, ενώ η Αριάδνη όπως πάντα ψαχουλεύει μέχρι να δει τι θα φάει. Μια στιγμή ζητάει μπανάνα. Εγώ ακόμα ψαχούλευα στο ψυγείο και δεν το αντιλήφθηκα οπότε μου λέει ο Γιώργος:

-Μαμά, η κόρη σου θέλει μπανάνα! :lol: :lol:

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Εχθές λέγαμε πως δεν θα κάναμε τίποτα αφου έχουμε άρρωστο το μικρό...τέλικά ήρθαν τα αδέρφια μου βάλαμε πανσετάκια στο φούρνο πατάτες σαλάτες και παραγγείλαμε και ένα κοτόπουλο και το τσινκίσαμε...καλά ήταν...

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

O μικρός θέλει στολή οδηγού αγώνων φεράρι παρακαλώ και κράνος...

Εγώ τα έστησα και τα δύο μπροστά στο σάιτ, στον υπολογιστή και τους λέω διαλέξτε! Ο Γιώργος διάλεξε τον Νταρτανιάν και η μικρή μια ποντικίνα που της θύμισε τη Μίνι! Εγώ ήθελα να ντύσω τη μικρή Κοκκινοσκουφίτσα (που φοράει και σκουφί και δε θα φαίνεται ότι δεν έχει μαλλιά) και το Γιώργο κακό λύκο που το έχουμε πολυδιαβάσει τελευταία αλλά δε βρίσκω τον κακό λύκο...

Κατά τα άλλα όλα πασέ μου φαίνονται και τα κοριτσίστικα, πριγκίπισσες, νεράιδες κλπ. με το αγορέ μαλλί της Αριάδνης δεν της πάνε... Θα μοιάζει με τραβεστί νεράιδα! :tongue:

Καλημέρα!

Εχθές λέγαμε πως δεν θα κάναμε τίποτα αφου έχουμε άρρωστο το μικρό...τέλικά ήρθαν τα αδέρφια μου βάλαμε πανσετάκια στο φούρνο πατάτες σαλάτες και παραγγείλαμε και ένα κοτόπουλο και το τσινκίσαμε...καλά ήταν...

Καλά το κάνατε! Και του χρόνου με υγεία να ευχηθώ! Εμείς τσικνίσαμε στο σχολείο και φάγανε όλα τα παιδάκια και ο Άρης στη δουλειά του. Και πήρα και για τα παιδάκια μου από ένα σουβλάκι καλαμάκι και μια πιτούλα γιατί ήταν κρίμα αυτά να φάνε το όσπριο που είχα από την προηγούμενη!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...